|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
ilez kurde mozna...Cytat:
![]() Cytat:
moze Tobie znikna, bo sama pisalas ze teraz to tak srednio raz na 3 dni? mnie sie przez ostatnie 2 tygodnie po 2 razy w tygodniu udalo nie wymiotowac, a tak to przewaznie rano albo wieczorem przy myciu zebow ale przewaznie samym sluzem takim ciagnacym... nie wiem co to za to od wczoraj mam jakis wielki nawrot bo po kilka razy dziennie i to na prawde wielkie pawie, wczoraj tak chlapnal ze musialam kafelki wycierac
|
|||
|
|
|
#1682 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
) to juz nawet nie slyszalam swoich slow, jak pod woda... Masakra,tak sie wystraszylam Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam bardziej ohydną przygodę, ale wstyd pisać
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ się dzisiaj wymęczyłam.. teraz wkońcu mogę spocząć
kolega był dzisiaj u nas na kawie i mówił, że kwitnę, ciągle się śmieje (jak zawsze zresztą) ale chyba chcial być mily, bo wyglądam dzisiaj jak siedem nieszczęsc:P czy tylko ja nie mialam żadnego pawia w mojej ciążowej karierze? Mam sie martwić..? nie wiem czy to normalne.. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- inwersja tak się cieszę, że wszystko wporządku |
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tamtej ciąży tylko raz, ale to nie przez ciaże chyba
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łącznie w całym życiu 3 razy , z czego 2 przy rota/jelitówce.A, no i alkoholu się zdarzało, ale tego nie liczę, bo to na studiach Mam jakąś masakrę z pryszczami Nie mogę patrzeć na mój dekolt!
|
|
|
#1687 |
|
Wtajemniczenie
|
A Dziewczynki doszly te spodnie co zamowilam, nie powiem wygladaja fajnie. Moze jestem przyzwyczajona do bardziej obcislych, ale te sa ladne i przede wszystkim wygodne...
Ten pas jest super, bo mozna juz go spokojnie nosic, rozciaga sie i wraca na miejsce ( wiem bo wkladalam poduszke ![]() ![]() )
|
#1688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a posmiac troche sie trzeba haha ![]() Cytat:
ja rzygam za Ciebie :P---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
wiec teraz nadrabiam haha
|
|||
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- a wg OM to równo 13t
|
|
#1690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Boli mnie w okolicach kości ogonowej od wczoraj.. ma tak któraś? nie boli tak, że nie mogę wytrzymać. Raczej promieniuje, ale czuję to cały czas od wczoraj...
Cytat:
Cytat:
Biedna jestes jak czytam o Twoich przejściach z pawiami to mi się żal Ciebie robi![]() Cytat:
![]() zjadlam jablko i mam ochote na wiecej
|
|||
|
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewuszki
![]() ja dzis cicho siedzialam od rana bo mialam wizyte. Nie bylo usg niestety, bedzie w kwietniu wiec nadal nie wiem co tam we mnie siedzi dostalam skierowanie na badanie glukozy, mam kupic w aptece 75ml i wypic, orientujecie sie ile moze kosztowac?Ech ogolnie mam zly dzien tesknie za moim M. brakuje mi takiego wsparcia czasem, zwyklego przytulenia sie. Jak czytam o waszych Tz ze mowia do brzuszka to tak mi sie strasznie przykro robi no ale coz trzeba wziac sie w garsc
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ani razu nie było pawika, zero jakichkolwiek mdłości w ciąży to błogosławieństwo jak dla mnie
|
|
|
|
|
#1693 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dotarłam. Dwa dni szkolenia to jakaś masakra.Masakrycznie jestem wymęczona.Na ten moment też chcę L4
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=tancerka212;3987345 9]no dobra to będziemy siedzieć cicho i słodyczy też mówisz nie jeść za bardzo no dooooobra jakoś będę musiała przeżyć dzień bez czekoladki![]() /QUOTE] Ja jadłam coś słodkiego przed wizytą tydzeń temu i Bąbel szalał.W sobotę nic takiego nie jadłam i był spokojny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję Ci bidulko, to jest jakieś okropne nieporozumienie z naszą polską służbą zdrowia. A ja wczoraj też zasłabłam.Na szkoleniu było duszno,a jeszcze jedliśmy obiad i zupa była gorąca.Momentalnie miałam ciemno przed oczami i się kładłam... Ach te uroki ciąży
|
|
#1694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
To jednak sporo nas bez pawików
![]() |
|
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dekolt i plecy też fatalnie wyglądają no i na piersiach też się pojawiły Cytat:
Zdarzyło mi się dwa razy, ale to głównie samym płynem. Twarde babki jesteśmy mdłości są dobrym objawem, ale nie wymioty, bo bardzo wymęczają organizm.Mnie kość nie boli i nie wiem dlaczego mogłaby boleć oprócz stłuczenia. Nie pomogę. Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2013-03-20 o 20:57 |
||
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dozie 4,50-8 zł chyba ze mowa o badaniu ![]() i do glukozy cytryne bierzcie ;p Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-03-20 o 21:00 |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde różne rzeczy można w necie przeczytać:P nie wiadomo w co wierzyć:P można ogłupieć. Cholera wie co tam się tak naprawde dzieje:P
|
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Jednak nie zrobie jutro testu z glukozą.....nie mogłam wytrzymać już z pragnienia zjedzenia śliwek, które dziś kupiłam, zjadam właśnie szóstą i na bank bym miała za wysoki poziom cukru jutro, ale za to mamusia i dzidziuś jacy szczęśliwi
![]() ![]() Zrobię te badania w poniedziałek, w ostatniej chwili...
|
|
|
|
#1703 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buźką fajnie ruszał albo język wystawiał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że wszystko dobrze u niej !!!Cytat:
![]() Cytat:
tak mi smutno trochę że ten remont przysłania tą ciążę i jest ona taka w tle trochę, mój TZ też jakoś tak nie wiem, nie daje mi chyba tyle czułości co ja bym chciała i czasem mam takie gorsze dni ...ale jest wizaż, warto tu czasem się wyżalić A ja dzisiaj miałam bardzo fajny dzien wsumie choć można powiedzieć zwyczajny, ale fajny dlatego że jakoś tak dużo energii miałam, bo ostatnio to ranki i do południa to taka byłam osowiała, a dziś mimo że wcześniej wstałam to jakoś tego nie odczułam Paulinka z tym bólem to może rwa kulszowa? też mnie to nęka :/ |
||||||
|
|
|
#1704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mialam mialam, ale napisalam ze nie wiem co tam w brzuszku siedzi bo myslalam ze juz dzis poznam plec mialam usg w 9tyg, teraz jestem w 17
|
|
#1705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- mi dziś w pracy jedna pani powiedziała że jakbym sie nie przyznała to by się nie kapnęła że jestem w ciąży a koleżanka obok na mnie nakrzyczała że mam za ciasne spodnie i powinnam w dresach do szkoły chodzić |
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co wlasnie przeczytalam w gazecie artykul o kobiecie, ktora urodzila w 25 tygodniu !! Corka wazyla 970g i mierzyla 35 cm :O straszne problemy miala, ale wszystko sie ulozylo i dzis ma juz 3 latka
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- a to i tak pewnie kupisz jako pierwsza, bo ja dopiero po swietach zrobie te badania pewnie, bo nastepna wizyta w polowie kwietnia dopiero. Za to mi narobilas smaka na sliwki :p
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
Lekarz kazał mi zrobić wcześniej,miałam dość wysokie poziomy glukozy w badaniach, co prawda nie przekroczyły setki,ale ponad 90 nie pamiętam dokładnie ile, ale powiedział mi gin, że lepiej sprawdzić wcześniej to wchłanianie niż za późno. Kazał mi też zrobić usg j. brzusznej, bo miałam juz dwa razy atak kolki żółciowej, dwa lata temu co prawda żadne zlogi mi nie wyszły ale w ciąży takie rzeczy lubią się ponoć ujawniać....oby nie...okaże się we wtorek..
|
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robilam 75g 13 tc bo mialam ponad 100 wynik, od tygodnia mierze cukier 7 razy dziennie i problem wlasnie czesto jest u mnie z cukrem na czczo po jedzeniu juz jest spoko, nawet ponizej normy ktora oni mi podali, bo jest od 90 do 120 godzine po jedzeniu, a ja mam od 72 do 95. acha a w sumie ja po obciazeniu wynik mam spoko, bo wyszlo 103, tyle ze wlasnie przez ta na czczo wyslali mnie do diabetologa. trzymam kciuki by ciebie to ominelo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

ilez kurde mozna...

dzisiaj też mam jakiś kiepski dzień... rano paw, w pracy do południa spoko a potem zaczęło mnie mdlić, jak wyszłam z pracy to myślałam że pawia puszczę ale pooddychałam świeżym powietrzem i wróciłam do domu a w domu ciągle czuję że zaraz będzie bieg do łazienki... mam już naprawdę tego dość 
za to od wczoraj mam jakis wielki nawrot bo po kilka razy dziennie i to na prawde wielkie pawie, wczoraj tak chlapnal ze musialam kafelki wycierac 

kolega był dzisiaj u nas na kawie i mówił, że kwitnę, ciągle się śmieje (jak zawsze zresztą) ale chyba chcial być mily, bo wyglądam dzisiaj jak siedem nieszczęsc:P 

brawo dla dużej dzidzi

normalnie sami pchaja mi w ręce l4... a ja chce jeszcze troche popracowac, wziac urlop by dostac gruszke i wtedy (w czerwcu) isc na l4