|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
A prawda jest taka, że jęczałam caly czas żeby Mały wytrzymał do 21szego, bo chcę mieć baranka a nie rybki... A jak on grzecznie doczekał to ja zaczynam teraz schizować, że mu się nie spieszy ![]() a u mnie własnie na odwrót... wiadomo - mama czy siostra dzwonią i pytaja... ale Ci upierdliwi znajomi co z miesiąc temu dzwonili codziennie i pytali - od dwóch tyg chyba sie nie odezwali Niektórzy ludzie są dziwni. Chociaż... tak po namyśle stwierdzam, że nawet mama i siostra ze 2 tyg temu to dzwoniły codziennie. A teraz to co 2-3 dzień Chyba ludzie juz zaczęli wątpić w to, że kiedyś urodzę![]() Cytat:
Choć w sumie to sama nie wiem co bym na tej wizycie chciala usłyszeć. Mimo wszystko jakoś nie mam odwagi powiedziec, że chciałabym usłyszec że sa piękne skurcze i zaraz bedziemy rodzic![]() A łóżeczka chyba nie ubieram teraz. Jest złozone, materacyk wyjety z folii, śpiworek wyprany i tyle. Prześcieradełko ubierzemy jak wrócimy ze szpitala Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4862 |
|
Kniaginia
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Dobrej nocy! Jutro mam pobudkę o 6.00. Trzymać kciuki, żeby dziecię grzecznie siedziało w brzuszku,najlepiej do niedzieli.
|
|
|
|
|
#4863 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja na chrzciny nie prosilam bliskich znajjomych, ale raczej nie myśleli że będą. Tylko moja przyjaciółka ze swoim tż będzie, ale ona zostanie mamą chrzestną Michasia ![]() Cytat:
![]() dzięki poczytam sobie Cytat:
u mnie wczoraj nie był spacer, a bieg hehe dziś mam zakwasy Cytat:
![]() oj tak zawsze mogę liczyć na pomoc teściowej, moich rodziców, czy rodzeństwo moje i tż Cytat:
KOchana super sobie poradziłaś, dzielna jesteś mamuśka ![]() a czemu ma gorączkę??? Kasia nie wiem czy pamiętasz, ale dzień wcześniej przed Twoim porodem pisałam Ci, że śniło mi się, że urodziłaś ![]() ![]() ![]() ![]() miałam proroczy sen hehe
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
strippi
- niooop pamietam chyba jakos w pon pisalas ... To w tym przypadku twoja - co do goraczki to nie wiem po czemu ma :-( pielegniarka mi powiedziala ze czasami tak jest w 1dobie ze dziecko zmeczone droga ze musi samo sobie temp ustac. Na szczescie juz teraz troche lepiej - nawet z cycka troche pociagnol - ale preferuje Prawego haha ![]() No i musze pochwalic Emiliana - smolka 1wsza zrobiona - przy okazji Mycia zostalam Ochrzczona Sikami Tak Mlody wyrazil ze mnie Kocha Ide spac moze w koncu uda sie usnac haha |
|
|
|
|
#4865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za smółkę
|
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
![]() Wróciliśmy już z rejestracji w przychodni Mąż wybrał się ze mną i teraz robi mi pyszne śniadanko. Jestem głodna jak wilk! O 12stej mamy lekarza i jesteśmy pierwsi. Zobaczymy co nam powie. Boli mnie kręgosłup z dołu, no i podczas chodzenia. Brzuch również jest inny, bardziej zbity, a mały nie jest zbytnio ruchliwy. Zobaczymy Mąż ciągle chodzi i pyta czy dziś urodzę, bo nie powinnam rodzić w sobotę- ma granie z orkiestrą. ![]() Udanego dnia kochane
|
|
|
#4867 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mysle, ze nie byl to dobry odjazd - nie wygladala na zadowolona ![]() Cytat:
Nie daj sie tam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od razu lzej, nawet z brzuchem ![]() Ja dzis znowu jakby z nadzieja, ze bedzie lepiej, nocka w miare minela, katar jakby lekko sie zagescil, wiec zyc nie umierac. Nawet wstalam z mezem i zrobilam mu rano nalesniki Niech ma No i dzis mam pare rzeczy w planie, mamusia przyjezdza dzis - TZ po pracy ja odbierze z PKP - mam nadzieje, ze jak teraz przyjedzie to nie urodze jednak jak Kasia po 2 dniach No i na KTG, ale prywatnie niestety, bo w takim stanie do szpitala nie ide, szczegolnie, ze to moze trwac pewnie kilka godzin i moznaby sie wykonczyc w kolejkach To sobie z mlodym darujemy takie rozrywki
|
||||
|
|
|
|
#4868 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w jakim to sklepiemy chrzciny robimy tydzień po świetach 7.04 i też tyle osób nam wychodzi Nie mam sie w co ubrać najgorsze i dla małego też sie zastanawiam jakie ubranko ale chyba właśnie jakieś polarkowe bo pewnie nadal za ciepło nie bedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no chyba ze za szybko usypia przy cycku i nie dojada
|
|
|
#4869 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki,
ja wczoraj byłam pierwszy raz na ktg, i pielegniarka coś tam mówiła: oooo skurcze pani wychodza heee, a ja w szoku , a gin moja popatrzyła tylko i mówi że widac ze dzidzius się wypychał, wszystko w porządku , także jest oki
|
|
|
|
|
#4870 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
jestem najbardziej leniwą osobą chyba .... Roszek po kąpieli śpi od 21 , przebudzam go przed 23, zmieniam pieluchę , dokarmiam i śpi dalej ze mną ..... piję przez sen , w nocy nie robi kup raczej więc nie chce mi się wstawać aby choć raz w nocy zmienić pieluszkę (od siuśków) bo mały następnie przebudza się ok 8 ...... no ale się zmujszam i nastawiam budzik na 5 aby zmienić , potem wracamy do łóżka i dalej śpimy a groszek pije ........ Cytat:
biedulka aby Różyczka jeszcze posiedziała w brzuchu .Cytat:
Cytat:
co do łózeczka i tak w ogóle to ja dosłownie robiłam wszystko tuż przed ..... dosłownie Cytat:
nom i wszystkiego dobrego dla młodego - aby gorączka minęła Cytat:
Cytat:
![]() a był odśluzowywany?
|
|
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry laski
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero tera zauważyłam ..... strippi - o której Ty posty piszesz !!!!
4 rano - a potem piszesz ,że niedospana jesteś ...... aaa , jak obetniesz włoski to wrzuć fotkę - jestem ciekawa co wymyśliłaś ......
|
|
#4873 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bliżej końca niz początku ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#4874 | |||
|
Raczkowanie
|
Kasia i Chocoblue
gratulacje mamuśki Dziewczyny dzięki za kciuki za mamę, dzisiaj wychodzi ze szpitala. Ale teraz czeka ją dłuuugie leczenie i rehabilitacja. Mówi że jak wnuczek się urodzi to zostanie jej tylko śpiewanie bo na rękach to go nie ponosi ![]() Cytat:
). Klasyczne drewniane. Teściu wyczyścił, pomalowaliśmy farba bezpieczną dla dzidziusia i stoi pięknie. Fajne jest bo bardzo solidne, ciężkie, całe drewniane. Wydaje mi się że jak bym do niego weszła to by się nie załamało ale wole nie próbować ![]() Tak teraz za materacem się rozglądamy, i problem czy kokos-pianka-gryka czy sam kokos-pianka. No i ochraniaczy, baldachimów itd. jak narazie żadnych nie będzie, wg mnie musi być dobra wentylacja i ja muszę widzieć na leżąco co mały robi Cytat:
do niedzieli nie puszczamy. Pożar w szpitalu, no wesoło tam macie ![]() Cytat:
jak dla mnie to lekka przesada, to jak komunia jest. Dla mnie chrzest to bardziej intymna sprawa, kwestia wiary itd. a nie biegający wujkowie czerwoni od wódy, tłok, zamieszanie a w tym wszystkim biedny dzidziuś z którym wszyscy chcą mieć zdjęcie i brać go na ręce. Ale to taka moja opinia, każdy robi jak uważa.I czekam, na godz 10 jadę do gina po receptę bo infekcja jednak nie przeszła
|
|
|
#4875 | ||||
|
Rozeznanie
|
Kasiu gratuluję
Cytat:
aż mi tęskno za moim![]() Cytat:
Cytat:
my musimy się w końcu za to zabrać chociaż ostatnio mama tż złamała rękę i stwierdziła, że jak zrobimy chrzciny teraz to ona nie przyjdzie bo nie będzie się mogła ładnie ubrać Cytat:
|
|
|
#4876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z terminem na kwiecień, czy Wy macie świadomość tego, że już dziś 21 marca?
Bo do mnie właśnie dotarło, że już niewiele zostało Najbardziej zazdroszczę Kasi, chciałabym tak jak ona znienacka, ale coś czuję, że z moim szczęściem to nie będzie tak miło.
|
|
|
|
|
#4878 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć! Co tam?
![]() Zaciazona Joanna Villga Booziaczek Chocoblue trosskava Kasia Dziewczynki ogromne gratulacje!!!
|
|
|
#4879 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Emilian, Kacper i Matylda - piękne dzieciaki! Emilian jaki czarnuszek ![]() Rośnie jak na drożdżach! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrowiej i niech córa siedzi jeszcze w brzuchu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tu dobrze, a u Ciebie? ![]() Uwaga, u mnie dziś miesiąc to go!!! Coraz bardziej sobie uświadamiam, że jednak jestem w tej ciąży Z tej okazji chwalę się brzucholem
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mama wczoraj z siostrą mnie odwiedziły i stwierdziły że do terminu nie doczekam ja natomiast mam dziwne wrażenie że to będzie przyszły tydzień póki co wizyta jutro więc się dowiem na jakim etapie jestem![]() dzis mam zamiar zacząć pakować torbę ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- a najgorsze u mnie jeszcze to ze ta cholerna choroba nie chce całkowicie odpuścić ale to nie wszystko teraz tż chory a termin porodu tuż tuż...
|
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
hej dawno mnie tu nie było nadal się turlamy
![]() gratulujemy wszystkim nowym mamusią i maluszkom samych radosnych dni i zdrówka ![]() my czekamy do 15-18 kwietnia
|
|
|
|
|
#4882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------------------------------------- Po dzisiejszej nocy stwierdzam, że chyba Misia serio nie potrzebowała tyle jedzenia ile jej serwowałam wcześniej;/ nie jadła od 24 do 5:30 i wcale nie płakała ani nie kwękała, że jest głodna. Wypiła o 2 i 4 troszkę wody - kilka łyczków i dalej spała. Chyba po prostu lubi possać cycka i tyle nakarmiłam ją następnie o 8:20 i teraz śpi od 10 minut. Wstanie pewnie koło 12. ---------------------------------------- A ja am rewolucje w jelitach...zjadłam przeterminowany serek naturalny - dopiero dziś zobaczyłam, że data minęła 14.03!!! i w nocy oraz z rana miałam mega biegunke!!!! coś okropnego! ledwo do kibelka dobiegłam w nocy nawet nie wiem co można brać przy karmieniu w razie biegunki?? ---------------------------------------- weekend się zbliża - która rodzi???
|
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zartownisia. pisz co u Was!!!!!!!! ksztaltny Kobiety co potrzeba zlozyc do uzyskania macierzynskigo?! sa jakies deadline'y?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam Wam podziękować za gratulacje!!!
Bardzo mi się miło zrobiło... naprawdę BARDZO! Jesteście kochane! Cytat:
![]() Tak w skróci powiem Wam, że cc ze znieczuleniem podpajęczynówkowym to ... nie są przelewki. Nie wiedziałam czego się mam spodziewać (bo i skąd? nastawialam się na sn ) ale to co ze mną robili to nie był delikatny zabieg ![]() W czwartek mialam mieć wizyte o 8 w poradni i co? o 6 byłam z bólem brzucha i krwawieniem na IP.... USG nic nie pokazało niepokojącego... ordynator podjął decyzję TNIEMY. I Bóg mu zapłać za to! Okazało się, że mi się odkleiło łożysko w miejscach gdzie USG nie sięga swym wzrokiem (???) i decyzja o cc była jedyną słuszną. Gdyby akcja porodowa ruszyła z grubej rury (miałam skurcze co 6 min, na poziomie 60%) to łożysko poleciałoby do końca a jak to by się skończyło dla Filipka i dla mnie nawet nie myślę... A Filip duży (ważył jednak 3600 - mąż z przejęcia go pogrubił) jak na 38tc, ale jak od początku mówili jest starszy, wszyscy potwierdzili (gin, pediatra), że dziecko wygląda na 39-40tc. Łącznie, z tym, że wygląd skóry wskazuje na przenoszenie ![]() Kasia, gratulacje pierwszej, pięknej czarnej kupki
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-03-21 o 10:37 |
|
|
|
|
|
#4885 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 1 dniu wiosny!
u mnie złej passy nie koniec; rano obudził mnie po 6 rzygający kot, potem okazało się ze młodą bierze choróbsko(narazie śpi, ma 37,1st), tż chory, mnie pobolewa gardło także: Odwołuję swój poród na ten tydzień nie wiem czy mam się śmiać czy płakać biorę się za nadrabianie was, o ile mnie kot nie zabije bo się łasi pod nogami o żarcie które mu zabrałam a przez brzuch go nie widze, i tak bym już dwa razy wyrżnęła przez niego
|
|
#4886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już tłumaczenie sobie, że jeszcze trochę czasu zostało nie pomaga, no niestety czas goni nas Ja poooooomału torbe pakuję i tłumaczę synowi że dopiero jak spakuję na tip top to możemy działać
|
|
|
|
|
|
#4887 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Córka rosy, leżę w szpitalu dzieciątka Jezus. Śliczny i zgrabny brzuszek! Sorce, czyli trochę Cię przeczolgali. A mnie tu badają dokładnie, od ciśnienia, po ktg, usg, okulistyczne. Studentów polskich i zagranicznych do mnie sprowadzają jako do "ciekawego przypadku"
|
|
|
|
|
#4888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsze, że jest wszystko dobrze i cieszycie się teraz sobą. Jeszcze raz Gratulacje !! i duuuuużo sił dla Was
|
|
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle - jak to czy byla odsluzowana ..?? Co to znaczy hihi
sorce - witaj ponownie Po lekko nie przeslanej nocy .. Mlody w koncu spi .. Mi udalo sie zdrzemnac jak jadl z cyca haha - jakos trzeba sobie radzic. Kolejne podejscie na jedzenie o 12 z racji tego ze wczoraj jadl tylko 3 razy - tak mi powiedziala wiec sie sluchac musze - w domu i tak bede po swojemu robic . |
|
|
|
|
#4890 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, całkiem możliwe ..... wiesz co? ja to tak wyglądałam............... . w 5-6 miesiącu ![]() Cytat:
Cytat:
a co u tak pusto od wczoraj, myślałam ze będę mieć nadrabiania pare stron od wczorajszego wieczora
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.

Choć w sumie to sama nie wiem co bym na tej wizycie chciala usłyszeć. Mimo wszystko jakoś nie mam odwagi powiedziec, że chciałabym usłyszec że sa piękne skurcze i zaraz bedziemy rodzic

Będzie z glowy
W 10 osób spokojnie zmiescimy się w domu... a w 16 to już by trzeba o jakimś lokalu myśleć

w jakim to sklepie
05.07.2008 
aby Różyczka jeszcze posiedziała w brzuchu .

- a potem piszesz ,że niedospana jesteś ......
jak dla mnie to lekka przesada, to jak komunia jest. Dla mnie chrzest to bardziej intymna sprawa, kwestia wiary itd. a nie biegający wujkowie czerwoni od wódy, tłok, zamieszanie a w tym wszystkim biedny dzidziuś z którym wszyscy chcą mieć zdjęcie i brać go na ręce. Ale to taka moja opinia, każdy robi jak uważa.
Bo do mnie właśnie dotarło, że już niewiele zostało
a termin porodu tuż tuż...
już tłumaczenie sobie, że jeszcze trochę czasu zostało nie pomaga, no niestety czas goni nas