Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 12:03   #2641
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

dziewczyny, co dobrego będziecie przygotowywać na Święta? My w tym roku Wielkanoc spędzamy sami bez rodziców i muszę coś dobrego przygotować ale tak, żebyśmy z małżonem mogli to razem zjeść. Macie jakieś pomysły?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:05   #2642
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Niunia zasnęła o 10.30 więc wzięłam się za porządki świąteczne. W kuchni można robić "test białej rękawiczki" :P
ooo to zapraszam teraz do mnie :P

jak ja niecierpie myc naczyn
Stary 2013-03-21, 12:06   #2643
Wisienka_0809
Rozeznanie

Ja Ci mogę umyć!
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:10   #2644
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ja też nie cierpię. Od ślubu może raz zmywałam, a tak to TŻ. Ale jak już teraz w nowym mieszkaniu dorobiliśmy się zmywarki to nie zmywamy w ogóle tylko myk wszystko do maszyny
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:12   #2645
charlizz
Zadomowienie

Laski, mialam iść na spacer. Ale Ola mi zasnęła. No i nie wiem, brać ją czy pójść np. jak się obudzi. Bo nie ukrywam, że czuję się jak gówno i marzę o drzemeczce na kanapie

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:

Ja właśnie mam to za sobą, ale z ciężkim bólem się do tego zabierałam
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:14   #2646
pstryczek84
Zakorzenienie

Kubusiek dziekuje za Zyczenia!!!!!

he he, dzieki ze przypomnialyscie mi moj porod, a wlasciwie nieswiadome szykowanie sie do niego... ah ta Bożenka

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Lady pytałaś jak się czuję- otóż straciłam głos:-( kaszel rozrywa mi płuca i cycki,do lekarza miałam dzwonić ale jak z takim stanie? Muszę tz poprosić ale nie wiem czy będzie mógł w pracy...

Edit:mąż dzwonił do przychodni i nie maja już miejsc na jutro,a w inny dzień nie mogę bo tz w pracy.. Także żegnajcie dziewczyny miło było Was poznać,jakbym nie zdążyła napisać testamentu to mówię Wam tu i teraz że wszystko oddaje Blance,no i ogłaszam przetarg na męża:-P
bierz prywatna wizyte domowa. za chwile likiend a Tobie sie nie poprawia

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:19   #2647
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Mam pytanie do dziewczyn po cc: czy tak tuż nad raną też odczuwacie taki ból, może nie do końca ból ale takie drętwienie? Jak dotykam tego miejsca, to takie mam odczucie,że ciało jest zdrętwiałe. To normalne??

I pytanie do mam KP W jaki sposób karmicie Wasze Pociechy? Jedno karmienie to jedna pierś czy do obu za każdym razem przystawiacie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 12:23   #2648
litllesweetangel
Lurker ;)

Basiu oby Krzysiu byl juz tylko zdrowy!

Jakie herbatki podajecie malcom? Mozna napary czy tylko te granulowane, slodzone gotowce?

I intymne pytanko Czekalyscie do konca pologu/wizyty u lekarza z seksem? Jutro mija 5 tydzien i tak mnie korci :P

Fewcia nie wiem czy o to dokladnie Ci chodzi ale ja nad rana, tam gdzie mam jeszcze faldke, podczas dotykania czuje jakbym hmm miala tam siniaka ? Takie obolale to miejsce jest.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-03-21 o 12:25
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:27   #2649
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Ja Ci mogę umyć!

anioł nie kobieta !! albo inaczej kobieta anioł
Cytat:
Ja też nie cierpię. Od ślubu może raz zmywałam, a tak to TŻ. Ale jak już teraz w nowym mieszkaniu dorobiliśmy się zmywarki to nie zmywamy w ogóle tylko myk wszystko do maszyny
marze o zmywarce

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn po cc: czy tak tuż nad raną też odczuwacie taki ból, może nie do końca ból ale takie drętwienie? Jak dotykam tego miejsca, to takie mam odczucie,że ciało jest zdrętwiałe. To normalne??

I pytanie do mam KP W jaki sposób karmicie Wasze Pociechy? Jedno karmienie to jedna pierś czy do obu za każdym razem przystawiacie?
jedno karmienie jedna pierś bo zwyczajnie mała nie chce poje sobie z jednej puszcza cycka i za chiny ludowe nie chce znów więc stwierdzam że się najada

Silver jak tam Twoje kamrienie? bo u mnie odpukać ! lepiej

w ogóle tż wczoraj kupil w superpharmie na tej promocji pampki 3 i jakie one maja śliczne obrazeczki no i fajniejsze niż dady lepiej chłoną i dłuższe mają te zakładki tak że bardziej zachodzi pampek... no ale cena robi swoje kupił dwie duże paczki bo kosztowały tyle co dady może jak nam się skoncza to znow bedzie jakas fajna promocja :P

A i kupił też chusteczki cleanic bo byly za 2,99 i nawet fajne i ładnie pachną (chodz jak wiadomo już to rzecz względna )

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-03-21 o 12:31
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:30   #2650
BlackSanctum
Zakorzenienie

Little, mi się oficjalnie dzisiaj skończył, a pierwszy raz się kochaliśmy z TŻem kilka dni temu. Jak Ci się skończyło krwawienie i nic się nie dzieje tam na dole, żadne resztki nie są wydalane, to raczej nie ma problemu. Tym bardziej po cc, kiedy nie musisz czekać, aż się na dole zagoi nacięcie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:31   #2651
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana u mnie jedna pierś to stanowczo za mało.Kubuś najpierw zjada jedną (tą którą skończyłam wcześniej karmić) potem zabiera się do drugiej, objada się jak bączek i zasypia, ale potem się zwykle budzi i postękuje, na moje oko znów głodny, więc daję mu jeszcze tą co wcześniej, pochlipie, pochlipie i wtedy mu się już zwykle ulewa, poleży u mnie na rączkach i do łóżeczka i śpi. Z tym, że nie wiem, czy dobrze robię...?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 12:36   #2652
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

to drętwienie to jest normalne.
W ogole to mnie boli brzuch jak na okres, ale okresu brak.
co do kp. Ja podaje jednego cyca na jedno karmienie. ;p
czasem drugi tez jak mam duzego drugiego cyca;p

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Basiu oby Krzysiu byl juz tylko zdrowy!

Jakie herbatki podajecie malcom? Mozna napary czy tylko te granulowane, slodzone gotowce?

I intymne pytanko Czekalyscie do konca pologu/wizyty u lekarza z seksem? Jutro mija 5 tydzien i tak mnie korci :P

ja nie czekalam;p cholera jeszcze u gina nie bylam;p po swintach pojde;p

Cytat:
anioł nie kobieta !! albo inaczej kobieta anioł
marze o zmywarce

jedno karmienie jedna pierś bo zwyczajnie mała nie chce poje sobie z jednej puszcza cycka i za chiny ludowe nie chce znów więc stwierdzam że się najada

Silver jak tam Twoje kamrienie? bo u mnie odpukać ! lepiej

w ogóle tż wczoraj kupil w superpharmie na tej promocji pampki 3 i jakie one maja śliczne obrazeczki no i fajniejsze niż dady lepiej chłoną i dłuższe mają te zakładki tak że bardziej zachodzi pampek... no ale cena robi swoje kupił dwie duże paczki bo kosztowały tyle co dady może jak nam się skoncza to znow bedzie jakas fajna promocja :P

A i kupił też chusteczki cleanic bo byly za 2,99 i nawet fajne i ładnie pachną (chodz jak wiadomo już to rzecz względna )
co do promocji w SP rzadko bardzo rzadko są promocje takie jak ta, zeby pampy były po 30zł. Zwykle są po 37zl w promocji ;p

ja tez kupilam 3 paki pampersów haha

uciekam sprzatać. Ach moja matula jedzie w sobote na 2msc do niemiec do job. Bede sama z babcią (dykatotrem 82l) i bratem (17l bałąganiarzem i wyzyskiwaczem ;p ) i tztem na weekendy ;]

Ponawiam pytanie. Jakie mozna brac globulki na zapalenie dowcipne bez recepty przy KP?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:39   #2653
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u nas już koło 17-18 jak Kubuś wstanie to go tylko trochę karmię, żeby nie był bardzo wściekły w trakcie kąpieli, kapiemy i potem znów karmię ale jeszcze nie mogę ogranąć czemu po kąpieli jak taki nienażarty, jeszcze nigdy cyc po kąpieli mu nie wystarczył, zawsze musimy go dokarmić choćby tymi 30 ml
Ja robie tak samo
Zreszta na SR tez to polecali.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U nas to też temat number one i też dzwonię albo pisze smsa jak kupa jest
Karty by mi nie wystarczylo, u nas kupa przy kazdej zmianie pieluchy

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja ostatnio po tym jak mała nie robiła 3 dni kupy jak już dała czadu to wysłałam TZtowi mmska
Pobilas wszystkie

Gaduly jedne, nie zdazylam jeszcze nadrobic!
Wracajac z uczelni zahaczylam o lumpa. Kupilam malemu kurtke na wiosne (jak sie w nia jeszcze zmiesci :P), kilka par portek, a siostrze piekna sukiene w grochy

Powiem Wam, ze mi lepiej jak troche przyszalalam na zakupach (bylam jeszcze w Rossmannie i Empiku).
Po ostatnich dniach spedzonych tylko z maluchem (TZ caly dzien w pracy) zaczelam jakiegos dola lapac, tym bardziej, ze maly strasznie marudny ostatnio.

A teraz inka, bonitki i nadrabianie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:45   #2654
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja robie tak samo
Zreszta na SR tez to polecali.

Karty by mi nie wystarczylo, u nas kupa przy kazdej zmianie pieluchy

Pobilas wszystkie

Gaduly jedne, nie zdazylam jeszcze nadrobic!
Wracajac z uczelni zahaczylam o lumpa. Kupilam malemu kurtke na wiosne (jak sie w nia jeszcze zmiesci :P), kilka par portek, a siostrze piekna sukiene w grochy

Powiem Wam, ze mi lepiej jak troche przyszalalam na zakupach (bylam jeszcze w Rossmannie i Empiku).
Po ostatnich dniach spedzonych tylko z maluchem (TZ caly dzien w pracy) zaczelam jakiegos dola lapac, tym bardziej, ze maly strasznie marudny ostatnio.

A teraz inka, bonitki i nadrabianie
na początku go nie karmiłam ale jak po kąpieli rzucał się na moje cycki to myślałam, że mi je wyciągnie i wyrwie :/ więc teraz tylko trochę karmię
powiem Ci, że mi trochę też brakuje takiego wyjścia, może w weekend gdzieś sobie wyskoczę a tż w domu z Kubusiątkiem zostawię
Stary 2013-03-21, 12:46   #2655
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli ja mam juz taki obraz o tej Twojej babci dyktatorce lat 82 ze sobie nawet nie wyobrazasz

Wiecie co, jak maly wpada nam czasem w histerie albo placze dlugo, to sie boje, co sobie sasiedzi mysla, ze maltretujemy dziecko albo cos

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 12:49   #2656
bokeh
Zakorzenienie

ja dzis sie na chwile wyrwe, moja mama przyjdzie

cos mi sie Hania ciepla wydawala no ale zmierzylam 2x pod paszka tem i wyszlo 36.4 wiec w sumie ok...
Stary 2013-03-21, 12:52   #2657
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Deli ja mam juz taki obraz o tej Twojej babci dyktatorce lat 82 ze sobie nawet nie wyobrazasz

Wiecie co, jak maly wpada nam czasem w histerie albo placze dlugo, to sie boje, co sobie sasiedzi mysla, ze maltretujemy dziecko albo cos
czasem mam tak samo ale wtedy sobie myślę, że niech nawet dzwonią po policję, otworzę im z cycem na wierzchu,nieumalowana, nieuczesana, nawet ich zaproszę, żeby mi dziecia popilnowali
Stary 2013-03-21, 12:55   #2658
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
to drętwienie to jest normalne.
W ogole to mnie boli brzuch jak na okres, ale okresu brak.
co do kp. Ja podaje jednego cyca na jedno karmienie. ;p
czasem drugi tez jak mam duzego drugiego cyca;p

ja nie czekalam;p cholera jeszcze u gina nie bylam;p po swintach pojde;p

co do promocji w SP rzadko bardzo rzadko są promocje takie jak ta, zeby pampy były po 30zł. Zwykle są po 37zl w promocji ;p

ja tez kupilam 3 paki pampersów haha

uciekam sprzatać. Ach moja matula jedzie w sobote na 2msc do niemiec do job. Bede sama z babcią (dykatotrem 82l) i bratem (17l bałąganiarzem i wyzyskiwaczem ;p ) i tztem na weekendy ;]

Ponawiam pytanie. Jakie mozna brac globulki na zapalenie dowcipne bez recepty przy KP?
jak to po 30 zł ja w gazetce widzę, że są za 39.90
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:56   #2659
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

No właśnie Szajka, masz jeszcze czas na robótki? Co wyprodukowałaś ostatnio?
teraz dlubalam skarpetkobutki do chusty

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kuwa, listonosze to debile... Siedzę sobie na dole z małą na rękach, słyszę dzwonek do drzwi - patrzę przez okno, listonosz, więc olałam, bo nie miałam gdzie małej odłożyć akurat, a TŻ odkurza u nas na górze, nie słyszał, że ktoś przyszedł... Stoję więc, dalej usypiam małą na rękach, i słyszę, że ten debil listonosz wlazł do nas do domu i puka w drugie drzwi... Musiałam iść do niego, żeby odebrać jakiś zryty list, a tam zimno jest i trochę zawiewało, mam nadzieję, że mi małej nie przewiało - była w kocyk zawinięta i z czapeczką na głowie... Ale kurna chata, czy to, że nie otwieram, oznacza zaproszenie do mojego domu, że sobie można wejść bez pytania, bo drzwi są otwarte? No kurna chata. Co za kretyn. Jak nie otwieram, to, kuwa, nie otwieram. Nie, że się ukrywam. Tylko jestem zwyczajnie zajęta.
omg

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Edit:mąż dzwonił do przychodni i nie maja już miejsc na jutro,a w inny dzień nie mogę bo tz w pracy.. Także żegnajcie dziewczyny miło było Was poznać,jakbym nie zdążyła napisać testamentu to mówię Wam tu i teraz że wszystko oddaje Blance,no i ogłaszam przetarg na męża:-P
nie morzesz umrzec, bo zadna nie chce twojego meza

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ale tu pytanie. Co mozna brac dowcipnie? oprócz smarowania clotrimazolum? i bez recepty? bo wizyta dopiero nie wiem kiedy ;p jeszcze sie nie zapisalam. Ale pewnie po świetach
dowcipnie? to męża chyba...

Pstryczku, gratki za 3mce czyli za miesiac nowe żarcie?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 12:57   #2660
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, ja też miałam dzisiaj takie wrażenie i od razu się przestraszyłam, bo mała mi czasem kaszle (ale po karmieniu albo przy ulewaniu, więc sobie oczyszcza drogi oddechowe) - zmierzyłam, a tam 36.5... Dziwne te nasze dzieci... Może będą z nich gorące laski?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:03   #2661
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

pokaz pokaz pokaz

Po sobocie wrzuce zdjecie, bo nie chce mi sie tego ubierac teraz specjalnie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:06   #2662
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuję za odpowiedzi Ja też karmię z jednej piersi na raz.

A co do tej rany,to minie to drętwienie??

Zapisałam się w końcu do fryzjera, na sobotę. Muszę się doprowadzić do stanu używalności, bo wyglądam jak jaskiniowiec:hah aha:
Stary 2013-03-21, 13:08   #2663
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ty się śmiejesz, jak była u nas teściowa to te zasikane pampersy wieszała na suszarce i suszyła a ja je zdejmowałam i wywalałam
Naprawde sa tacy ludzie?

Cytat:
dziewczyny, co dobrego będziecie przygotowywać na Święta? My w tym roku Wielkanoc spędzamy sami bez rodziców i muszę coś dobrego przygotować ale tak, żebyśmy z małżonem mogli to razem zjeść. Macie jakieś pomysły?
Ja nic nie pomoge, bo tez nie mam pojecia jak to bedzie wygladalo...

fewcia, jedno karmienie=jedna piers.

Pstryczkowy Kubusiu, oby mleko z cyckow mamy sie nigdy nie skonczylo

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-03-21 o 13:11
Stary 2013-03-21, 13:10   #2664
mala_19kw
Zakorzenienie

Hejo. My już po wizycie u lekarza. Więc sprawa wygląda tak; mały jest jeszcze trochę przeziębiony ale z krtanią już ok. Ma katar i kaszel który dalej będziemy leczyć. Został też dzisiaj zaszczepiony i jednak nie brałam na nfz tylko te płatne. Szczepienie zniósł dzielnie-płakał chwilę po wkłuciu ale na rękach mamy szybko zapomniał o bólu. Wróciliśmy do domku,trochę pomarudził i zasnął u mnie na rękach. Mam nadzieję że jakoś to przetrwamy w miarę bezboleśnie. Jeśli chodzi o wagę ma już 5,5 kg (w sobotę skończy 2 miesiące). No i lekarz stwierdził że jest dość sztywny(czego ja nie zauważyłam jakoś,dla mnie jest ok) i jak przy następnym szczepieniu się nie poprawi to dostaniemy skierowanie na rehabilitację. Oby nie.

Lecę nadrabiać bo trochę się nazbierało.

Illusion-dzięki kochana za kciuki
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:10   #2665
pstryczek84
Zakorzenienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=3083875082

Stary 2013-03-21, 13:12   #2666
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

u mnie jedno karmienie jeden cyc, no chyba ze Krzysiu nie dojada to wtedy drugi cyc, ale tak sie rzadko zdarza. na ogół mu wystarcza
Stary 2013-03-21, 13:15   #2667
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pstryczkowy Kubusiu, oby mleko z cyckow mamy sie nigdy nie skonczylo
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39899687]t

Pstryczku, gratki za 3mce czyli za miesiac nowe żarcie? [/QUOTE]
dzieki dziewczyny!

Szajka, juz???? a nie po 6 miesiacach?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 13:16   #2668
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
na początku go nie karmiłam ale jak po kąpieli rzucał się na moje cycki to myślałam, że mi je wyciągnie i wyrwie :/ więc teraz tylko trochę karmię
powiem Ci, że mi trochę też brakuje takiego wyjścia, może w weekend gdzieś sobie wyskoczę a tż w domu z Kubusiątkiem zostawię
Lec, lec, niby tylko godzinka, dwie luzu, a jednak pomaga

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
jak to po 30 zł ja w gazetce widzę, że są za 39.90
Ta promocja (pampy za 30zl) obowiazywala bodajze 19-20.03 albo 20-21.03.

Stary 2013-03-21, 13:18   #2669
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryniu, szalejesz na allegro widzę mnie zabiła w tym miesiącu chusta, nawet mężowi nie powiedziałam, ile wydałam

Mała, to dobrze, że już lepiej

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

No właśnie, nasza pediatra nam powiedziała, że dopiero po 6tym miesiącu rozszerzać ;>

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:18   #2670
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Laurka ibuprom mozna, dawali mi w szpitalu ibuprofen ( ten sam skladnik glowny) i mowili, ze przenika do mleka w minimalnych, nieszkodliwych ilosciach
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Silver-powodzenia

Tak! Moje kochane szczęście śpi sobie słodko także teraz

Nawijko-moje gratulacje kochana
Mój skarbek kocha się kąpać,wtedy uśmiech mu z buziuni nie schodzi tylko że podczas tej kąpieli jest tak żywym dzieckiem że ciężko go utrzymać bo wirzga nóżkami i się odpycha. Wasze też takie szalone w wodzie?
Aha- wpisz u mnie mm na pierwszej stronie bo się nie określiłam jeszcze.
Mój tak samo w kąpieli się zachowuje

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Pięknie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny, od wczoraj jesteśmy w domu. Wreszcie, bo myślę, że już chyba za dużo pobytu w szpitalu jak na taki krótki okres czasu, teraz już musi być dobrze nie ma innej opcji.
Tak dużo popisałyście, że nie wiem co mam czytać, szans nadrobienia nie widzę, mam nadzieje, że uda mi się wdrożyć jakoś na nowo,
pewnie mnie sporo ominęło
Dziękuje za ciepłe słowa pod adresem Krzysia
Widzę, ze dopisujecie na pierwszej stronie rodzaj karmienia. My karmimy się tylko piersią. Właśnie idę nakarmić mojego szkrabka
Już się wychorował, teraz już zdrowy będzie

Cytat:
z okazji rocznicy

wszystkiego najlepszego dla Kubusia niech mamusine mleczko płynie i płynie i niech nigdy się nie skończy

Ty się śmiejesz, jak była u nas teściowa to te zasikane pampersy wieszała na suszarce i suszyła a ja je zdejmowałam i wywalałam

Cytat:

Też tak mam, Jedno karmienie jeden cyc, chyba że młody jeszcze chce.

Lenova zdrowiej nam tu a nie testamenty

Wreszcie nadrobione, ale ciężko pisać bo młody w chuście śpi.
Od dwóch dni ma problem z zaśnięciem po kąpieli, 2 godziny cyca, a jak się oddalam to oczy jak 5 zł. Wczoraj mąż mnie wkurzył, bo tak usypiałam małego że zasnęłam z cycem na wierzchu. Obudziłam się o 23.30. Nie obudził mnie cholernik, a chciałam sobie usiąść jak człowiek do kompa wieczorem Wstałam wykąpałam się i dalej w komono. Młody spał od 21.30 do 3.30! Nakarmiłam go i o 4.30 dałam mu na siłę drugiego cyca bo eksplodował, zalałam piżamę i prześcieradło

Wszystkie dzieci cudne my dziś 9 tygodni mamy
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości