|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Brumku z Szymonem juz zupelnie ok
Marinko ja bym dala tyle na ile Ciebie stac i uwazam, ze 200 zl to wcale nie jest malo Swoja droga ja w maju 2014 mam wesele i 3 komunie Wesele brata, jedna komunia brata ( drugiego ) corki, jedna komunia siostry syna i jedna meza chrzesniaczki.
|
#4622 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
hu, hu, ha zima zła
![]() i co z tą wiosną??? Marinko ja uważam, że 200 zł na komunię to dużo!! nawet nie pomyślałabym, żeby dawać więcej. ja mojemu chrześniakowi kupowałam cyfrówkę, właśnie w okolicach 200 zł, ale dlatego, że ja nie lubię dawać dzieciom pieniędzy, zwłaszcza na takie "okazje" jak komunia czy chrzest. Madziulko, ja w tym roku mam taką "jazdę bez trzymanki" - 3 komunie... startujemy już w ostatni weekend kwietnia wstępnie myślałam właśnie nad cyfrówkami dla bratanków, a dla siostrzenicy o jakimś kompleciku biżuterii złotej... pójdziemy z trofbami, bo pewnie gdzieś jeszcze w maju-czerwcu będą chrzciny TŻa bratanicy, a we wrześniu jego siostra rodzi i kolejne chrzciny dojdą... tak to jest przy licznej rodzinie ![]() zdrówka chorującym!!! wracam do pracy (nawet nie pytajcie jak mi się chce )
|
|
|
|
#4623 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się.
Po lekarzu jestem głupsza niż przed :/ Pani doktor zleciła prześwietlenie klatki piersiowej, ob, crp i badanie na krztusiec (chyba IgG, czy aktualnie występuje w organizmie). A ja wszędzie czytam, że u dzieci szczepionych do 2 r. ż. to badanie jest niemiarodajne Może łącznie z innymi wynikami i prześwietleniem coś jej to powie. Sama nie wiem. Jeśli któraś z Was ma jakąś wiedzę na ten temat, to będę wdzięczna za podpowiedź Bo nie wiem czy dorobić też IgM Najlepsze, że na wynik na krztusiec czeka się do trzech tygodni Zrobiliśmy jeszcze na glizdę, bo często przy pasożytach też jest kaszel, ale to też około 2 tygodnie czekania. Crp, ob i prześwietlenie będę miała już w poniedziałek .
|
#4624 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(żeby tylko w domu nie siedzieć)Dzięki Tymkowi masz wiele atrakcji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie link do bloga?![]() Cytat:
Zdrówka dla Was! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co dopiero 20![]() Cytat:
Cytat:
![]() Marina daj tyle, na ile Cię stać. Ewentualnie kup jakiś prezent - Biblię, łańcuszek, złotą/srebrną monetę (one z czasem zyskują na wartości, więc na dobrą sprawę to taka inwestycja) Brumek, Telik o jakiej stronie/blogu rozmawiacie? Jakoś mi umknęło
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
I my tez mamy 3 komunie, od 5 maja do 17... i myślimy raczej nad prezentami. Moją kuzynkę i dwóch bratanków tż-a. a co do wiosny, brak jej za to w lany poniedziałek będzie zamiast tradycyjnego lania będzie bitwa na śnieżki
|
|
#4626 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Ci. Ale pisz, nie uciekaj. Pogadasz, sobie, ponarzekasz, ulży Ci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak noce Juleczki? Poprawiło się coś? To i Tobie na pewno szybko minie ![]() Cytat:
Ale w szoku jestem, że są nierefundowane Niewiarygodne wręcz! Obłęd Cytat:
W sezonie chodziliśmy zawsze po dwa razy ![]() Ta strona: http://cojesc.net/ Cytat:
![]() Ale mam newsa - znajomi od lat starali się o dziecko bezskutecznie. Niby nie mówili o tym, ale wszyscy widzieli. A dziś mówią, że adoptują. Dwójkę! Rodzeństwo 3 i 5 latek. Kończą już procedury i za 2 tygodnie już ich będą mieć ![]() A w ogóle to dzień dobry ![]() Tymuś miał dziś wypadek Bączek (taki do kręcenia metalowy) uderzył go tuż pod oczkiem i jest wielki, czarny siniol, bo to takie wrażliwe miejsce. Od początku nie znosiłam tej zabawki i się jej bałam, bo twarda, ten patyk długi, a Tymek go do buzi brał. To prezent od mojej mamy. Ale teraz go chyba wywalę za to, co zrobił mojemu dziecku ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może być niemiarodajne, ale tak jak piszą o skazie i badania na nie, że najlepiej dopiero po 3 roku życia, a znam już chyba z 3 przypadki gdzie dziewczyny zrobił swoim dzieciom (jedno nawet roku nie ma) badania na co może być uczulony i wyszło i się potwierdziło potem w życiu, kiedy usunęły uczulające produkty z diety. IgM to czy przechodził, nie ? Nawet jak przechodził, to i tak musisz sprawdzić czy teraz ma, więc nie wiem w sumie teoretycznie czy IgM coś da ? - tak teraz sobie myślę, jak miałam już wysyłać post. BRUMEK dla znajomych, że mają już to za sobą podziwiam takich ludzi za taką odwagę ! bo dla mnie to jest odwaga.---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- MONIKA taki bajer jest w biedronkowej gazetce "smaki świata" czy coś takiego, jest pokazane jeszcze z kawałkiem np. koronki na około jajka. Albo jajko obklejone kawałkami gazety czarno-białej :P Ja kupiłam balony i będziemy robić jajca, bo to na jajuszka będzie zdecydowanie za duże, to będzie taki ala wazon-dekoracja |
|
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
JACIEEEE nie pomoge...
BRUMKU ze słuzba zdrowia to sa takie jaja, ze hej. mój tata ostatnio dostał skierowanie do szpitala na wycinek z gardła. Wiecie, ze nie chcieli go przyjac. Dopiero za 3-6 miesiecy. A tu podejrzenie raka...Uruchomilsmy znajomosci i wreszcie przyjeli. Drugie jajca0badania. Mama musiaął sama zawiesc, zapąłcic bo jak NFZ to trzeba czekac 3 tygodnie a takto na drugi dzień. Maskara jakas... Biedny Tymuś |
|
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Jacieeee moja Wiki miala IgM robione. Teraz po czasie mysle ze wynik byl oszukany. Wyszlo bardzo niskie, bliskie zeru a uczulenie na cos jednak ma. Po serkach wychodza jej suche placki na paluszkach.
Ups... Sorry... Sprawdzilam, to bylo IgE a nie IgM
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2013-03-21 o 13:59 |
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spaceru.
Dziewczynki dziękuje za odpowiedzi, rozjaśniłyście mi sprawę. Zrobię jak mówicie, dam tyle na ile mnie stać - plus kupię jakąś Biblię, chociaż może znajdę na allegro faktycznie cyfrówkę tak do 200 zł, jak pieleszka pisała. Mały miał by radochę na pewno... U nas bez sensu jest, bo własnie tak się daje w koperty jak się jest chrzestnym. Mi też się to nie podoba, bo jak napisała któraś z Was komunia ma się z czymś innym kojarzyć niż pieniądz ![]() Jacieee ale się porobiło. Wyobrażam sobie jak się musisz denerwować...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chory jest nasz kraj !!!! Cytat:
![]() A oponki to tak, te serowe smażone. Marina, 200- 300 zł to jest dużo, normalnie . Jak mój tż był chrzestnym to daliśmy komórkę za 250- 300 zł, jakieś 3 lata temu. Z kolei szwagierka tż w ubiegłym roku kupiła.... laptopa. Dla mnie to chore, no ale każdy daje tyle na ile go stać, albo żeby się pokazać. ![]() Więc nie miej kłopotu z tym żeby taką " małą " sumkę dać w kopertę. ups.. asiedziałam się a jajka się gotują... na twardo... już ze 20 minut. No łądnie.
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam łózeczko dla Martyny
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, pamiętacie mnie
![]() Melduję się, że żyjemy. Czasu brak na neta, nawet w komórce nie mam kiedy Was poczytać ale to żadne usprawiedliwienie Pogoda mnie dobija, liczyłam na swięta na wiosnę a tu doopa :/ Zresztą nie mam nastroju na święta, bo dopadło nas chorobsko Znowu.Melka po zapaleniu krtani skończyła antybiotyk, i ledwie tydzień minal dostała kataru W poniedziałek byłyśmy u lekarza. Dzisiaj kontrola i wysłuchał cos na oskrzelach Ja i mama też jesteśmy chore I generalnie świat u nas nie czuć, wiosny nie widać, ale to chyba nie tylko u nas .. I źle mi ![]() Wpadłam i się tylko wyżaliłam, przepraszam Może coś nadrobię teraz, ale nie obiecuję ![]() Buziakuję Was wszystkie i wszystkie dzieciaczki
|
|
#4634 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ania super, że smyk sie obrócił Brumku no to powdziwiam znajomych za odwagę, a dla Tycia buziak w biedne oczko Marina daj tyle ile możesz, nie będziesz sobie przecież od ust odejmować, żeby im kase dać. Mnie ostatnio mój smyk zadziwia Taki mądry się zrobił ![]() My mamy ciągle jakieś roboty w domu. Najpierw mąż zrobił komodę z dębu i płyt g-k, potem robiliśmy półki dębowe, wieszaliśmy zdjęcia, teraz robi stół z jesionu. Taki ciężki że szok. Dla chętnych dodałam 3 nowe przepisy na Smacznym.
|
#4635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! Pewnie szczęśliwi że już tuż tuż? ![]() Biedny Tymuś, całus w siniaka! Cytat:
Mój sąsiad też się śmiał, że skoro przyleciały, to wygląda że coś przyniosą ![]() pokaż ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja po wizycie, przed południem zadzwoniła położna że mój lekarz jest chory, więc na wizytę muszę iść do innego, ale tamten też jest super, uśmiałam się tylko w gabinecie, on ze mnie też, bo jak pytał czy coś mi dolega, to stwierdziłam że chyba to co każdej ciężarnej pod koniec, ale mąż twierdzi że jeszcze mnie znosi ![]() Generalnie ok, mały się na świat jeszcze nie wybiera na szczęście, wszystko trzyma jak należy. Za kilka dni ma być wynik paciorkowca, bo mi zrobił pobranie. Tylko położna się machnęła chyba bo miała mnie zapisać na wizytę za 2 tyg, a wpisała za 4, ciekawe czy do tej wizyty dotrzymam ![]() A poniżej mały wiercipięta w czapeczce od Isiok
|
|
|
#4636 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjdzie wiosna, będzie lepiej ![]() Cytat:
A kwotą absolutnie się nie przejmuj Mateusz co prawda na chrzest, ale podobne uroczystości dostał od chrzestnej łańcuszek(od Jej rodziców medalik)i biblię dla dzieci-więc napewno mniej niż 200zł., a Julcia od chrzestnej łańcuszek z medalikiem i ubranka, a od chrzestnego 100zł.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Biedny Tymuś Julci nocki ostatnio odpukać dobre-jedna pobudka i spanie do 7, dzisiaj do 8:40W porównaniu z tym co było kiedyś- 6-7 pobudek, to niebo a ziemia. Mateuszek ostatnio czasem się obudzi w nocy, nie co noc, ale ze dwa-trzy razy w tygodniu tak-mam nadzieję, że się nie przyzwyczai do mleka w nocy Dziękuję, że pytasz![]() Widziałam linka- chyba identyczne jak moje ![]() Cytat:
Zdrówka życzęCytat:
Sliczny Adaś, śliczna czapka ![]() Hej. Dzisiaj zaliczyliśmy w końcu spacer, bo tak byle jak ostatnio było, a dzisiaj nawet ciepło ![]() Julcia nie mogła usnąć w porze swojej drzemki, ani długo po ,,terminie" i zmogło Ją po 18...jeszcze chwilkę Jej dam i budzę, bo będą problemy z zaśnięciem na noc. W końcu mamy windę( jedna tylko była- mała) taką dużą i ładną-ciekawe jak długo będzie taka ładna-bo u nas straszne huligaństwo, ale widziałam, że założyli monitorning na klatce, więc może będzie ok. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-03-21 o 18:48 |
|||||||
|
|
|
#4637 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Adaś super w czapie wygląda ![]() Marina no, ale co masz zrobić. od usta sobie nie odejmiesz dasz tyle ile możesz i miej gdzieś kto co sobie pomyśli. jeżeli ta rodzina jest taka roszczeniowa to i tak nikt nigdy im nie dogodzi ![]() może tak jak dziewczyny piszą jakaś tańsza cyfrówka, odtwarzacz mp3 może?? Cytat:
czapka wysłana, później Ci PW skrobnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niestety nie pomogę Ala miała tylko IgE robione na różne jedzeniowe rzeczy i nie wyszło kompletnie nic a uczulenie jest :/ Cytat:
-ogromne buziaki! Cytat:
oh jak mi by się przydała!!! oczywiście coś Wam pokażę
|
|
#4638 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia z tymi pisankami, to my tak co roku robimy
. Na koniec jeszcze dobrze watą, czy wacikiem nasączonym olejem przetrzeć (nie czytałam, czy tam o tym jest napisane). Można jeszcze w burakach gotować
|
|
#4639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
I znowu dziś jakoś pusto...
U nas kolejny dzień pod znakiem "jestem aniołkiem i o co ci mamo chodziło z tym buntem" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że drugi jeszcze grzecznie czeka na swój czas A imię już ma? ![]() Cytat:
Też już się pewnie przyzwyczaiła do nowego życia, większej rodziny, to i pospać wreszcie może spokojnie ![]() Moja ulubiona modelka Prze Was i ja zaczynam wzdychać do szydełkowaniu Zrobiłam banalnie proste i szybkie cisto maślankowe. I pycha wyszło. Mogę polecić. Robi się 15 minut: http://krystyna9.livejournal.com/35286.html#cutid1
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu super, że maluszek się odwrócił
![]() mme-Audrey szpital to straszna trauma, wiem coś o tym... ![]() Brumku, miałam pytać, jak operacja córeczki Twojej znajomej??? dobrze kojarzę, że jakoś teraz miała się odbyć??????? |
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
dziewczyny, jak u nas zasypało. Jest śniegu tyle, że chyba w najbardziej kulminacyjny punkt zimy tak nie było... I cały czas sypie... Ja wczoraj umierałam - ząb mnie ( ten co zawsze ) tak bolał, że myślałam, ze zejdę...Na szczęście teraz "pobolewa" tylko. Oby przestał.dzięki za odp. jeszcze raz - kupię chyba cyfrówkę, znalazłam na all fajną za 215 zł chyba Nikona.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Agawoo ![]() szkoda że tak Was dopadło. I z kataru od razu zeszło na oskrzela. Paskudna zima! Myha Martyna ma różowe meble w pokoiku? pokaż Agawoo i ta czapa ładna! Ania słodki miśśśś. U nas też pada, z tego co nadawali w pogodzie to jeszcze nasypie.. ja się już dusze tą zimą i siedzeniem w domu. My od 6 na nogach, z głębokiego snu zerwał mnie krzyk Sary. Nos zaglutowany nie dał jej spać. Ogólnie noce kiepskie ostatnio, po kilka pobudek. Sezon wiosenny późno się zacznie, przed Świętami pewnie nie pomyję okien. Myślicie że zupy szczawiowej mogę dać Sarze? mam z wczoraj, bo gotowałam dla nas, ie chce mi się robić dzisiaj dla młodej obiadu.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2013-03-22 o 09:02 |
|
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
PATIK na razie ma takie meble po mnie w brazowym kolorze. Sa juz leciwe i zaczyna z nich schodzic okleina.W planach chcemy kupic mebelki rózowo-białe z tej serii:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18836/ Do tej pory jak je widziałam w ikea nie robiły na mnie wrażenia ale moja kolezanka wstawiła swojemu synkowi do pokoju i bardzo fajnie sie prezentuja. Martyna ma ściany w kolorze limonkowym i róż bardzo fajnie sie z nim komponuje |
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
myha fajne te meble. A wiecie, że ja nigdy nie byłam w Ikeii? nie ma u nas tego sklepu.
|
|
|
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
Plusem tych mebelków jest to, ze sa w ciagłej sprzedazy i nie musze kupowac wszyskiech szafek na raz. moge stopniowo. Fajnie byłoby kupic wszytko na raz, ale niestey fundusze nie pozwalaja
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Myha a jaka jest jakość tych mebli? bo na temat ikei są różne opinie.Ja mam komody i są ok.
|
|
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka.
Jeśli będę pisac szyfrem jak Telik to przepraszam ale nadaje z iPada (służbowego :p ) Dominik ob ma 20 a crp w normie. Cholerstwo jakieś jednak jest ![]() Myha my tez coś z tych mebelkow będziemy składać. Czekam tylko na zwrot PIT ( którego jeszcze nie wysłałam ) A łóżeczko podoba mi się takie: http://allegro.pl/lozka-dzieciece-lo...089853479.html
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Marina u nas też nie ma, na ścianie wschodniej to tylko w wawie jest. Jak pojechałam 1 raz, to wyjść nie mogłam, szczęka mi opadła. Jest tam tak przytulnie, fajnie, że mogłabym tam mieszkać.
W Lbn zaraz ruszają z budową. Jaciee a to dziwne, zazwyczaj crp jest mocniejszym wyznacznikiem niz ob jak coś się dzieje, i jak są jakieś wątpliwości to właśnie crp się zaleca bardziej niż ob .
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2013-03-22 o 09:31 |
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
patik - jak w szczawiowj dasz duzo jajka gotowanego to mysle ze mozna.. zniweluje to że szzcaw nie pozwala przyswajac sie wapniowi (czy białku? - nie pamietam)
|
|
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
BLONDYNKA nie wiem jaka jest jakosc
![]() JACIEEEE własnie od tego sprzedawcy kupowalismy. tez bralismy pod uwage ta łozeczko. W rezultacie zwyciezylo z wyższymi bokkami bo Martyna matendencje do przesuwania sie wzdłuz. Ja pytaąłm kolesia i te barierki boczne sa 14 cm nad materacem. nie wiem czy akurat przy wszytskich modelach łozeczek, ale na zdjeciach wyglada ze tak. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

zapraszam
Wesele brata, jedna komunia brata ( drugiego ) corki, jedna komunia siostry syna i jedna meza chrzesniaczki.

Może łącznie z innymi wynikami i prześwietleniem coś jej to powie. Sama nie wiem. Jeśli któraś z Was ma jakąś wiedzę na ten temat, to będę wdzięczna za podpowiedź
Bo nie wiem czy dorobić też IgM 

Nieźle już nadtopiony 

podziwiam takich ludzi za taką odwagę ! bo dla mnie to jest odwaga.