|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
ja mialam taki przed ciaza wiec wiesz
nic tylko zazdroscic figurki Mnie tam do wielkiego brzucha nie spieszno ale moglby zaczac juz kopac hahah ![]() Cytat:
![]() a co to za drgawki? czym to moze byc spowodowane?? Wcinam jajka czekoladowe - nie moglam sie oprzec na wielkanoc trzeba kupic nowe hahah
|
|
|
|
|
#2072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marzne w nocy koszmarnie.Spie w grubych dresach, bluzie na dlugi rekaawa,grubym swetrze wełnianym ,z dwoma parami skarpet pod jedna zwykła kołdra i jedna wełniana a mimo to budza mnie w nocy okropne dreszcze,drgawki ..straszne to jest..spinam sie przy tym strasznie,czuje jak mięsnie twardnieja....trwa to moze z max 2 minuty po czym odchodza..strasznie mnie po tym boli brzuch:/Dodam ze w pokoju tmp wynosi 20 stopni czyli wystarczajaco..
|
|
|
|
|
#2073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Docczytałam o drgawkach... kurcze, dziwne toto... skoro masz 20 stopni i jeszcze poubierana jesteś, to jakim cudem jest ci tak zimno? jakieś problemy z krążenie masz może? W sumie nie dziwię się, że Cię brzuch boli, jak masz dreszcze i spinasz całe ciało, to niestety musi boleć Cytat:
![]() Na razie zasłodziłam sie czekolada w pracy... |
||
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Bez kitu. Znowu PUK... Może moje jelita tak wariuja? Za 2 tyg może bym uwierzyła, ale koniec 13 tc???
|
|
#2075 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
ojoj mnie przeraza ze juz weekend! Dzis mam zajecia 17-21.30, ale to jeszcze nic, jutro to dopiero hardcore 8-19 :/ nie wiem czy wytrwam na wszystkich
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez myślałam, że to jelita, często tak mam jak bardzo się zdenerwuje, przypomina mi to , że musze sie uspokoić bo nosze Bąbelka![]() poza tym jelita ? hmm myslałam, że są one wyżej teraz
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- widać widać ![]()
|
|
|
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro pobudka o 4 żeby zdążyć na styk na 7.30 na zajęcia. Ale przynajmniej mam krócej bo do 14.30. Później znowu dojazd do domu i powtórka w niedzielę ![]() Cytat:
Codziennie wsłuchuje się czy coś tam mnie nie myzia ale nie wiem co to może być. 16 tydzień się kończy więc czekam na ten moment z niecierpliwością
|
||
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
o matulu współczuję ci... chybabym padła jakbym tyle godzin musiała siedzieć i słuchać i notować coś...
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Och ja uwielbiam te jajeczka najbardziej te nadziane Ostatnio kupiłam kubełek w Biedronce i z Tz wszystkie opendzlowalismy Przed swietami musze jeszcze jeden kupic aby chociaz pare do święconki włozyc..
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze lepiej
ja im bardziej rano musze wstać tym potem mam bardziej rzygający dzień... jak wstanę o 10 to nie puszczam pawia wcale... jak o 8 to jednego a jak o 6 to cały dzień rzygam
|
#2083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekam dalej na coś bardziej intensywnego Wydaje mi sie ż eta dzidzia jest spokojniejsza od Adiego bo Adi na każdej wizycie strasznie szalał a to bobo zawsze spokojne ledwo drgało czymkolwiek ....więc może z racji że będzie grzeczne to później ruchy będę czuła
|
|
|
|
|
#2084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja poki co moge sobie polezec do oporu chociaz budze sie kolo 7-8 codziennie... ale czesto leze nawet do 12 bo tak mi slabo... ale od 8 kwietnia zaczynam kurs i bede musiala wstawac przed 6 i sama sie zastanawiam jak dam rade... no ale moze jak bede miala wiecej zajec to sie lepiej poczuje haha---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- a w ktorym miejscu sie czuje te ruchy? bo moj maz wczoraj rozmawial ze swoja kolezanka i ona mowila ze w zeszlej ciazy poczula kolo 18 tygodnia, ale jakby sie tak zastanowic to czula juz wczesniej tylko ze nie wiedziala ze to to... i ze teraz to by czula wczesniej... no ale nie zapytal w ktorym miejscu to sie odczuwa :P |
|||
|
|
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślisz,że tak szybko można już wyczuć? Ja też ostatnio coś poczułam,ale stwierdziłam,że to niemożliwe i zwaliłam na jelita. Dobrze pamiętam jakie to było uczucie w pierwszej ciąży Cytat:
![]() Mogłoby Ci już przejść Wypisałam kartki świąteczne i trzeba dzisiaj iść wysłać,bo czas nas goni
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2087 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
) Od pewnego czasu podglądam wątek. ;P Jestem w 15tc... mam 20 lat, w sumie na początku nie byłam zadowolona z ciąży, bo uwazałam ze to zła pora itd, teraz jest coraz lepiej, juz się przkonałam, tyle że się boje bo kompletnie nie znam sie na dzieciach heh )
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to tylko siedzę i sprzątam, muszę jakoś się poedukować coby mi głąbek nie wyszedł
|
|
|
|
|
#2089 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także nie jesteś sama![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witam z południe. Po wczorajszej wizycie wszystko ok. Maleństwo rośnie, ładnie się rozwija, słyszałam serduszko widziałam mojego szkrbika Ciąża młodsza niż z okresu, bo według wyliczeń powinien to być początek 12t a jest 10. Termin porodu wyznaczony na 13.10.2013 8 kwietnia badanie przezierności. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Następna wizyta 25 kwiecień ![]() Niestety lekarz nie pozwolił mi wrócic do pracy Dziś z rana byłam w pracy pogadać z prezesem, księgową zanieść zwolnienie. Na całe szczęście mam bardzo fajnego szefa-powiedział ze na pewno mnie nie zwolni i powrót w 100% mam zapewniony. Cociaż tym się uspokoiłam. Nie wiem jak ja wysiedze w domu. Umrę z nudów. Dobrze że wy tu jesteście i można pogadać
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
marysia_258Gratuluję wizyty
|
|
#2091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze Cie rozumiem, bo mam takie same obawy. Moze raz w zyciu mialam na rekach malenstwo :p ale powolutku wszystkiego sie nauczymy, ja juz sporo sie dowiedzialam od dziewczyn z watku
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się nie znam zupełnie, wiele z nas jest zielonych jeszcze, także wszystkiego się zdążymy dowiedzieć
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Mamuśki muszę się wyżalić
Poszłam dziś do lekarza rodzinnego, bo jestem przeziębiona. Oczywiście był już komplet pacjentów. Grzecznie sobie poczekałam 2 godziny, zanim wszystkie emerytki odwiedzą Panią Dr aby wręczyć czekoladki na Wielkanoc i pogadać o pieprzotach Na dodatek okazało się w aptece, że zapisała mi syrop, którego nie powinny brać kobiety w ciąży a przecież wyraźnie to zaznaczyłam. Masakra jakaś Taką służbę zdrowia to tylko Brałyście może Stodal i Rutinoscorbin w ciąży. Boje się, żeby nie zaszkodziło kruszynce, chociaż farmaceutka mówiła, że to bezpieczne leki. |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie nowe mamusie
głowa do góry jakoś damy radę z tymi małymi bąblami
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
olkaNa pewno sobie poradzisz. U mnie w rodzinie też nie było małych dzieci i nawet nigdy nie miałam okazji przebrać takiemu maluszkowi pampersa. W szpitalu strasznie się tego bałam-chodziłam do położnych,żeby mi pokazały co i jak- a później z dnia na dzień było tylko lepiej. Instynkt sam Ci podpowie co i jak masz zrobić
Będzie dobrze!
|
|
#2096 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))Cytat:
te wszystkie ciasta, ciasteczka, pączki itd i wiecie co? z tego niezdecydowania wzięłam w końcu sam chleb ![]() ale w domu zrobiłam sobie bułeczki maślane z dżemem i kubeczek kakao i już zaspokojony głód na słodkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
faktycznie młodziutka jesteś, ale wiesz co ja zawsze chciałam mieć dziecko młodo, nie udało się właśnie ok 20stki ale moje maksimum osiągnęłam czyli w wieku 25 lat żeby było maleństwo będzie dobrze przecież ![]() Cytat:
ja też jestem na zwolnieniu, ale jakoś się przyzwyczaiłam, mam na duuużo rzeczy teraz czas i wsumie się cieszę jakoś się przyzwyczaisz, może masz jakieś książki które od dawna chciałaś przeczytać a nie było czasu, albo filmy jakieś, coś zawsze się znajdzie, ja jestem tego zdania że teraz muszę dużo rzeczy zrobić bo później maleństwo zajmie cały mój czas
|
|||||
|
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
dzis mam dzien wyplaty wiec juz szmeram na necie co i gdzie kupic
![]() policzanka co do drgawek, to ja mialam takie telepania zimna i wtedy wlasnie mialam problemy z moja tarczyca najwieksze, bylam tez spiaca bardzo i jakos smutna chac wszystko gralo do okoloa...wiec moze sprawdz sobie tarczyce TSH itd |
|
|
|
#2098 |
|
Przyczajenie
|
) Nooo, będe musiała sobie poradzic bo innego wyjscia nie widzę ;P Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu żeby się podowiadywac różnych rzeczy, i własnie dlatego postanowiła sie troche poudzielać na forum )
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za radę z tym mieszaniem Mi sernik klasyczny wychodzi pyszny ale jeszcze nigdy nie udało mi się zrobić super makowca Co uznaję za kompletną porażkę jako,że makowiec jest moim ulubionym ciastem ![]() Przeglądałyśmy z Natalką blog i dziś jeszcze zrobimy http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...s/przepis.html Wyglądają smakowicie a mała już się na nie napaliła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie wciągnęłam 2 talerze świeżo ugotowanej pieczarkowej
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

widać widać
nic tylko zazdroscic figurki
Mnie tam do wielkiego brzucha nie spieszno ale moglby zaczac juz kopac hahah
na wielkanoc trzeba kupic nowe hahah

Czekam dalej na coś bardziej intensywnego
Wydaje mi sie ż eta dzidzia jest spokojniejsza od Adiego bo Adi na każdej wizycie strasznie szalał a to bobo zawsze spokojne ledwo drgało czymkolwiek ....więc może z racji że będzie grzeczne to później ruchy będę czuła
Zasapana jestem po paru krokach. W poniedzialek wracam do pracy, do moich dzieciaków i ich zarazków...
), moja mama mazurki, babcia upiecze babkę, a ja to