|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - XXII
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39921195]No widzisz, a nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że dobre cięcie potrafi domknąć łuskę włosa i dzięki temu włosy się mniej rozdwajają. I w drugą stronę - niedoświadczona fyzjerka może spowodować, że włosy będą się mocniej rozdwajać. Nie mówiąc już o tym jak wasze wlosy będą się układać.[/QUOTE]
Używa innych nożyczek czy co? Cytat:
Raz w tygodniu nie mam auta i to jest straszne Bez auta jak bez ręki
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Garaż? Musiałabym mieć zbędne jakieś 30-40 tys.... Poza tym od kiedy tutaj mieszkam (prawie 5 lat) to do tej pory widziałam jeden tylko na sprzedaż I na wynajem też
|
|
|
#1893 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Copyraptor
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39921964]Jeśli oczekujesz magii to nie ma się co dziwić, że nic nie spełnia Twoich oczekiwań. Nic nie wyeliminuje rozdwajania się końcówek, tak jak nic nie wyeliminuje niszczenia włosów farbowaniem. Natomiast możemy to zredukować do minimum. Często satysfakcjonującego nas minimum. Z drugiej strony jeżeli nie dbasz o swoje włosy to nie ma się co dziwić, że szkoda Ci wydawać na nie pieniądze.[/QUOTE]
Dbam, ale nie tak, jak bym mogła. Stosuję odżywki, maski, podcinam, uważam przy czesaniu, olejuję. Ale już np. chodzę spać z wilgotnymi, a nie powinnam przecież, nie zawsze wiążę je na noc, chodzę z rozpuszczonymi co też im szkodzi przecież zdaję sobie sprawę, że rozdwajać się będą tak czy siak, przy tej długości i pielęgnacji. Więc tym bardziej nie widzę sensu wydawania 150zł na podcięcie, skoro przedłuży mi to czas pięknych końcówek o tydzień albo dwa, w porównaniu do cięcia za 25zł i właśnie to cięcie za 25-30zł to jest satysfakcjonujące mnie minimum.Być może gdybym miała krótkie włosy, albo kręcone, albo w jakikolwiek inny sposób "trudne" do stylizacji, to bym się tym bardziej przejmowała
|
|
|
|
#1895 | |
|
Konto usunięte
|
Też, ale nie tylko. Zastanów się jaki przekrój ma włos i po jakim kątem powinno się go ścinać/suszyć. Przyglądnij się jak robią to fryzjerzy za stówkę, a jak fryzjerki osiedlowe za 20 zł. Sama jesteś w stanie zauważyć różnice i wyciągnąć wnioski
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() Czasem to ten tydzień lub dwa sprawiają że włos rozdwaja Ci się o 1 cm głębiej, czego już zregenerować się nie da. Ale tak jak mówię - nie dziwię się, że Ci na tym nie zależy skoro np. chodzisz spać z mokrymi włosami. To jest kwestia priorytetów po prostu. Jeśli nie potrzebny Ci dobry fryzjer to ok, ale nie mów, że za 20 zł fryzjer dobrze zetnie włosy. |
|
|
|
|
#1896 |
|
Copyraptor
|
Przede wszystkim nie zetnie, tylko podetnie, dla mnie to różnica
jak się wybieram na jakąś większą zmianę fryzury typu cieniowanie albo skracanie przy twarzy, to mogę zainwestować. No ale podcinanie końcówek?No priorytety, pewnie, ale moje włosy same z siebie schną ok. 4 godzin, więc ani rano tego nie zrobię, ani wieczorem. A suszarka zupełnie odpada A z tymi cenami, to tak rzucam randomowo, w zależności od tego ile JA płaciłam i włosy rosną mi dość szybko, więc co 2-3 miesiące ścinam 2-4cm i zachowuję tę samą długość.Więc faktycznie to kwestia priorytetów - ja oszczędzam na fryzjerze, za to nie rozjaśniam i nie farbuję
|
|
|
|
#1897 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Generalnie zgadzam się z Hiper, że na fryzjerze nie można oszczędzać, mieszkałam z fryzjerką, chodziłam na szkolenia i widziałam różnicę, ale przez lata obcinała mnie mama i nie miałam żadnych problemów z tego powodu. Gdybym miała włosy do pasa, nie chodziłabym do drogiego fryzjera podcinać końcówki.
OMD - w tym nowym bloku koło mnie wynajmują miejsca podziemne, regularnie widuję ogłoszenia na słupach. Cytat:
|
|
|
#1898 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A dlaczego suszarce mówisz kategoryczne nie? |
|
|
|
|
#1899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Końcówki to końcówki a jak powiesz że bez cieniowania - nie będą Byłam też zadowolona z Klubu u Kasi (niedaleko dworca). Ale ostrzegam że nie mam dużych wymagań - prawie zawsze ścinam się tak samo, a potem i tak włosy związuję. Cytat:
![]() Może instytutowe? Na Piłsudskiego (koło przystanku). Kurczę, nie wiem co Ci poradzić... |
||
|
|
|
#1900 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Copyraptor
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39922756]Ale ja cały czas mówię o cięciu, a nie podcinaniu. Podcinać to mogłabyś nawet sama sobie w domu.
A dlaczego suszarce mówisz kategoryczne nie?[/QUOTE] Bo mi po niej włosy sterczą każdy w inną stronę chyba, że suszę na okrągłej szczotce, z dyfuzorem, każde pasmo osobno, blablabla, przez godzinę. Szkoda mi życia ![]() No i właśnie podcinanie planowałam sama, ale zbieram się do kupna nożyczek jak pies do jeża może w następnym przypływie gotówki...
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1903 |
|
moderatorka też wizażanka
|
Jakie wyprzedażowe szaleństwo było na merlin.pl
wydałabym 500 zł na podkłady Estee, tusze Lancome i inne, gdyby nie to, że dodanie do koszyka produktu nie blokowało go dla mnie.Jakby ktoś chciał skorzystać to mają jeszcze -70% na fajne tytuły i płyty. |
|
|
|
#1904 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Copyraptor
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39923374]A Tangle-Teezer + suszenie pod kątem?[/QUOTE]
Tangle teezer u mnie nie powoduje żadnego działania wygładzającego, a problemu z kołtunami nie mam suszę zawsze od góry, pod kątem, czesząc zwykłą szczotką |
|
|
|
#1906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
No i się wyjaśniło
|
|
#1908 |
|
Pani Buka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39920718]Osobiście uważam, że na fryzjerze nie ma co oszczędzać, nawet jeśli wydaje nam się, że chcemy "jedynie" włosy wycieniować. Dobre cięcie to inwestycja, nie tylko w nasze dobre samopoczucie, ale rownież i w czas spędzany rano przed lustrem. Dobry fryzjer wie, że jest dobry i się ceni, więc kwota do 50 zł raczej to wyklucza (chyba, że po znajomości). Uważam, że w praktyce dobry fryzjer = dobre cięcie zaczyna się od 70 zł wzwyż. Wolę zapłacić 100 zł raz na 3 m-ce, niż 50 zł co miesiąc, bo włosy nie będą mi się układać.[/QUOTE]
zgadzam się, że dobre cięcie kosztuje, szczególnie jak się ma krótkie włosy, które po prostu muszą być dobrze podcięte, by się układały. moja mama takie ma zwykle obie chodzimy do fryzjerki w R. i płacimy 50zł za odświeżenie fryzury, co w sumie jak na tamtejsze standardy najniższą kwotą nie jest... ale za to wiem, że pani Ania "zna" moje włosy i zawsze jestem zadowolona, mama też wiem, że do niej będę mogła wybrać się najwcześniej za miesiąc, a strasznie dawno nie byłam, więc myślałam że znajdę może tutaj kogoś, kto mi bez krzywdy dla włosów podetnie końcówki, grzywkę i wycieniuje włosy przy twarzy. tego do 50zł nie da rady?
|
#1909 |
|
Copyraptor
|
Wstawiłam notkę na drzemykoty bez wiedzy Pandy, czytać, bo jak wróci i się zorientuje to pewnie każe mi usunąć
|
|
|
|
#1910 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby ich użyć, trzeba je przykleić do jakiejś podstawki (albo na sztywno, np. taśmą dwustronną, albo po prostu je każdorazowo moczyć i przykładać - same przywierają). Służą do tego specjalne bloczki akrylowe, czyli zwyczajne płaskie prostopadłościany akrylowe - dla scrapowców robią np. takie z kratką ułatwiającą równe odbicie stemple. Ale można też użyć zwykłego pudełka na płytę CD ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a na kolejnym terminie ustnego na pewno świetnie dasz sobie radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaż pewnie już niedłuo będą tam tłumy. Słyszałam też o jakiejś czytelni UJ na Łazarza, która jest długo czynna, ale nie znam szczegółów - nigdy tam nie byłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I też się kładę z mokrymi włosami.
|
|
#1911 |
|
Copyraptor
|
Ola, chyba czaję, chociaż muszę chyba wygooglać jakieś wideo na YT żeby się upewnić
![]() Ja chcę zacząć wycinać z gumek własne stempelki gumowe... I chyba dlatego, że w ogóle nie można zostawiać pojazdu z włączonym silnikiem bez kierowcy. |
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
można i tak. Ale on chyba chce i to i to. Mnie koty wystarczają.---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Swoją drogą, podpis SdC mi przypomniał - dla dziewczyn, które myślały o wizycie u stylistki, znalazłam ostatnio na gumtree ogłoszenie początkującej, która za darmo się "wprawia" - można się skusić http://www.gumtree.pl/cp-wymiana-umi...stka-466722412 |
|
|
|
|
#1914 | |||
|
Matka Smoka
|
![]() Cytat:
![]() Czy Ty chorujesz dalej?W sensie można Cię zastać w domu w weekend? Cytat:
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39920298] 1. To nie takie proste, bo umówiłam się z gg22 na farbowanie i chyba by mnie zabiła gdybym nie przyszła [/QUOTE]A to co innego. Myślałam, że wystawiasz mnie dla jakiegoś faceta ![]() Koncert był boski ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po co Ci stempelki z gumek i jak zamierzasz to robić? ![]() Cytat:
a nieogrzane auto może odśnieżać w nieskończoność...Cytat:
|
|
#1916 |
|
Copyraptor
|
Ja nie chcę laserowo, ja chcę nożykiem
a bo to fajne, takie spersonalizowane stempelki http://pinterest.com/pin/399624166904633657/ http://pinterest.com/pin/120400990007494554/ http://www.flickr.com/photos/mayolin...th/2967095658/ A jak, tak, chociaż tu są takie mało ambitne: http://www.onmyhonoriwilltry.blogspo...iy-stamps.html |
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świetne! Ale szczerze wątpię w moje umiejętności - sądzę, że raczej poprzestałabym na tych z kategorii "mało ambitne" niemniej jednak, fajny pomysł, w sumie jakieś strzałki czy kreseczki zawsze się mogą przydać, a są stosunkowo proste do wykonania tylko mam nadzieję, że znajdę gdzieś tanie, duże, zwykłe gumki
|
|
#1919 |
|
Copyraptor
|
Tylko popros o polimerowe, bo inne sie krusza
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Tylko popros o polimerowe, bo inne sie krusza tj. podobno, bo sama jeszcze nie wien dam znac jak sprawdze.
|
|
|
|
#1920 |
|
Rozeznanie
|
Witam Krakowianki. Pisałam już ten post w innym wątku, ale baaardzo mi zależy na odpowiedzi do końca weekendu, może akurat się uda...
Czy ktoś słyszał o pracy na ul. Bratysławskiej 2c/25 (VI p.)? To praca pod tytułem "doradca klienta - nie telemarketer" z gumtree. Wszystkie firmy typu call center zawsze znajduje się z łatwością w google i można się mniej więcej dowiedzieć czy są ok, ale pod tym adresem i w związku z tym ogłoszeniem nie mogę nic znaleźć i jakoś tak... Boję się iść na rozmowę Pod tym adresem mieściła się kiedyś chyba agencja reklamowa DUO, ale teraz już na ich stronie jest podany inny adres, a firma która dodała to ogłoszenie jest "nowa" więc wnioskuję, że wynajęli po prostu lokal zwolniony przez ów agencję DUO.
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

Bez auta jak bez ręki

może w następnym przypływie gotówki...

wydałabym 500 zł na podkłady Estee, tusze Lancome i inne, gdyby nie to, że dodanie do koszyka produktu nie blokowało go dla mnie.
.
*ignorancja*
.

świetne! Ale szczerze wątpię w moje umiejętności - sądzę, że raczej poprzestałabym na tych z kategorii "mało ambitne"