|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
Leoś też nie grymasi przy mm. Choć teraz rzadko dostaje.
|
|
#3872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Też pomyślałam, że to mało. Tym, bardziej że na opakowaniu piszą o 3 porcjach na dobę po 210 ml. Jednak mała cały czas dostaje cyca. U nas zawsze była dość spora ilość karmień. Myślę, że mleczka jej nie brakuje.
Chyba będę musiała usystematyzować karmienia i zacząć zapisywać o której jadła. Do tej pory było to na żywioł. |
|
|
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() W Berlinie -7, odczuwalna -12. Po prostu cudownie ![]() Cytat:
W czerwcu zacznę jej coś podawać, po odrobinie, bo chyba nie będę robić żadnej ekspozycji. Czuję, że mogłabym już teraz albo wcześniej, że małej pewnie nic by nie było. Ale raz, że jakoś mnie nie ciągnie do produktów glutenowych, bo nawet z tych bezglutenowych nie wszystko mamy już wypróbowane (mam na myśli takie rzeczy, jak wspomniane na liście Blue renklody czy sezam ) a dwa, że w razie w po prostu nie mam ochoty świecić oczami przed pediatrą
|
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leoś dostaje też wodę w zwykłym kubku, ale bardzo rozlewa. Dlatego pomyslałam o tym Lovi.
|
|
#3876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Holandii ![]() Mam podobne zdanie i również w Holandii zaobserwowałam fajne zasady wychowywania dzieci Ja i tak mam niejadka (domaga się regularnie, głodnieje, ale nie zjada za dużo, wagowo jest na 15 centylu, do tego dość długa, no szczupłe dziewczę), więc tym bardziej pilnuję sie żeby nie było żadnego zmuszania do jedzenia, jak nie chce jeść - nie je I nie próbuję znowu za 10 minut, za 15, i za 30 min kolejny raz Mała teraz je tak: 8-9 jak sie budzi, potem 12, następnie 16 i 20-21 na sen. Czyli 4 razy w ciagu dnia, do tego dochodzą karmienia nocne (od jednego do kilku) ale jeśli chodzi o karmienie piersią w nocy, to na tym etapie nie mam nic przeciwko, widocznie potrzebuje (obojętnie mleka czy bliskości). Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-23 o 23:18 |
||
|
|
|
#3877 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Widzę, że generalnie nastroje dobre, miałyście udany dzień
Niestety nie mogę się dołączyć, u nas od wczoraj koszmar, ryk non stop, czopki nie pomagają, żele nie pomagają, syropy też nie, tylko rączki. W nocy spał mało, jadł dwa razy (co się normalnie nie zdarza) po jedzeniu godzinka snu i znów pobudka i ryk. Dzień podobnie, nic nie spał i ciągle płakał. Już nie wiem ile razy szłam do niego odkąd położyłam go o 20.30 i znów noszenie przytulanie. Nie mam sił...i nie wiem czy dziś coś pośpięCytat:
![]() Wytrwałości w ćwiczeniach Cytat:
![]() Cytat:
W Lany Poniedziałek ![]() Cytat:
![]() Brawo za nocnik i nowe umiejetności Super Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina biedna jesteś, Ty i Marcinek
mały daje Ci niezle popalic, biedny tez sie męczy oby dzisiejsza noc była lepsza
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-03-23 o 23:19 |
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
hej Wam, tak naprawdę nie wiem co ja tu jeszcze robie, bo taka "zryta" jestem. Dzisiaj cały dzień była intensywna eksploatacja mamusi, że teraz siedzę i się nacieszyć nie mogę że śpi i mam chwile dla siebie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś tylko na chwilę bo już późno, może jutro więcej popisze
![]() byłam dziś na spacerze, przez okno piękne słońce a tak mnie wygwizdało że myślałam, że zamarznę, jak wróciłam sprawdziłam temp było - 10, jak tak dalej pójdzie to będą piękne białe święta ![]() Irmusia ja mam taki kubek, szału nie zrobił, tzn Mały nie umie z niego pić:/ dobrze że Leosiowi już lepiej ![]() Blu ja tez wielu z tych rzeczy Młodemu nie dawałam, w zasadzie jesli miał coś kilka procent w słoiczku to też uznaje że tego nie jadł, przecież nie zna tego smaku Agunia to mówisz że jest szansa na 5 dzieci ? my tez mieliśmy fajny dzień, Młody zrobił się taki rozkosznykarolka opryszczka wygląda zupełnie inaczej niż zadrapanie,na tym etapie nie jest to juz takie niebezpieczne Amelka Brawo za ząbek i nowe umiejętności ![]() Kuba brawo za jedynkę i dwójkę w nocniku i nowe umiejętności ![]() Karolina z całego serca współczuje dużo siły na kolejny dzień ![]() natalka wakacje szykują się owocne my też myslimy o polskim morzuDziewczyny kp widze że ograniczacie karmienia, a dziś sie zastanawiałam jak to jest u Was, u mnie w tej chwili 2 karmienia z piersi w ciągu dnia i to zaraz po drzemkach, jak jest przysypany, w innych okolicznościach nie ma czasu na takie nudne jedzenie, z łyżeczki odstaje 3 razy dziennie no i w nocy hmmm miedzy 20 a 7 rano jest 5 karmień, te w środku nocy są bardzo krótkie, mm nie wypije ani kropli :/ czyli wychodzi że je średnio co 2 h, często a mało na jeden raz do picia daję wodę lub herbatkę koperkową gluten wprowadzam przy pomocy skórek od chleba, nawet nie wiem czy można to nazwać wprowadzaniem glutenu? jakos mi do tego nie spieszno małzon wrócił więc to na tyle
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-23 o 23:28 |
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, padam
Nie chce mi się nawet pisaćCytat:
U nas oprócz chlebka są kluseczki jeszcze A ostatnio jadł pierogi z jabłkiem ![]() Dziś na kolację jadł pstrąga tęczowego i zagryzał chlebem żytnim na miodzie z sezamem
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Nocka ok, jedna pobudka na jedzonko - dostała mm i dzisiaj wstała wczesnie bo przed 6. Dałam jej cyca i malż się nią zajmował a ja spalam ![]() Wanilka ja nie chce ograniczyć ilości wypijanego mleka Daze do zaprzestania kp na rzecz mm Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-03-24 o 10:12 |
|
|
|
#3886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka uparta wczoraj miała taki dzień nic nie chciała tylko cyca i boję się daletego jej odstawić przynajmniej w nocy mleko by nadrobiła ( moja pediatra mówiła że jak wrócę do pracy to pewnie mała w dzień dwa razy cyc za to w nocy nadrobi mimo że nie będzie glodna. Jej syn tak miał przez kilka miesięcy później jakość się oduczył. I chyba moja pediatra jest inna bo ona mówi że kiedys małej minie samao karmienie w nocy żeby jej nie oduczac na siłe)A co do wakcji to my mieszkamy rzut beretem od mazur. I co weekend planujemy gdzieś jechać. A na wypoczynek może nad morze. Tylko nie wiem jak z urlopem bo w czerwcu wracam do pracy wiec moze w sierpniu pojedziemy. |
|
|
|
|
#3887 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() U nas nocka dobra. Małe spało do 5, później od 5.17 do 7 i teraz znowu śpi od jakichś 20 minut ![]() Cytat:
To Lilka nieźle sobie daje radę. Zaraz przestaniesz jej pieluchy zakładać Skąd wiesz kiedy ją posadzić na nocnik?Cytat:
Super!! ![]() Dziękuję mnie też ale dzięki temu nie wymiotuje co mu się zdarzało jak do zmiany była pielucha z czymś grubszym ja nie wiem co on taki wrażliwy...Cytat:
dziękuję dziękuję Cytat:
![]() Czyli jest lepiej ![]() I nie zacytowało mi ale doczytałam gdzie jedziesz i zazdraszczam My ciągle z planami w pupie bo mąż się zdecydować nie może. Ale tam gdzie Wy jedziecie to super pomysł |
||||
|
|
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
cuuuudowna nocka-spanie do 7.13 ![]() chyba po 5 wstałam tylko podać Małej smoka,potem obudziła się 6.30, ale wzięłam ją przytuliłam, położyłam się z Nią i jeszcze 40 minut lulałyśmy jednak to było zadrapanie wiem, że opryszczka wygląda inaczej, ale po kąpieli to się jakoś rozpulchniło i już widziałam pęcherzyki i miałam sytraszne wizje....Nadalko-sudocremu nie miałam, to posmarowałam bambino i teraz rano tylko dwie delikatne kreseczki.....dzięki:cmok :Vicki-jak zaradziła Maciejka, sadzam Lilkę zaraz po przebudzeniu, no może czekam rano z 5 minutek na powitanie, ale także po drzemce, od razu pupka na wierzch.....i rano od razu dziś siurła, pocisła dwojkę i znów siurła-normalnie sama jestem w szoku.....myślę, że ze 3-4 pampki oszczędzam dziennie ![]() Nadalko-to starania już na tych wakacjach???
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-24 o 08:33 |
|
|
|
#3889 |
|
Wtajemniczenie
|
Już kiedyś miałam pisać ale zapomniałam
![]() U nas zabawkowym hitem są drewniane puzzle, o takie: http://allegro.pl/puzzle-drewniane-s...122641087.html Mały je uwielbia! Rzuca nimi, przekłada, próbuje wkładać w otwory (na razie jeszcze nie wie, że trzeba to dopasować), gryzie. Polecam
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
nie , za rok
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Młoda się obudziła o 7, więc bez tragedii, ale mi się tak marzyło, żeby jeszcze pospać... Małż chory więc mnie nie wyręcza, heh Wanilllka co do kp, to u nas jak to na BLW, jak mała chce cyca to dostaje cyca. Do tej pory raczej słabo się najadała innym jedzeniem, co najwyżej się nieco przerwy w karmieniach wydłużały, ale już drugi raz po zjedzeniu innego jedzonka była tak najedzona, że pomijała jedno karmienie cyckiem. Średnio nam wychodzi jeszcze przynajmniej 4-5 karmień na dobę. Ale widać, że Lu powoli zaczyna być gotowa na zastępowanie cyca innym jedzeniem. Więc teraz zamierzam powoli wprowadzać śniadania (do tej pory dostawała raz dziennie owoc i raz dziennie "obiad" - warzywa i mięso, jadła różnie, czasem sporo, innym razem prawie nic)
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Moje dziecko pozwoliło mi dziś spać do 8 A teraz podgryza łóżeczko i całuje teletubisia ![]() Wiki ja się cieszę. Moja siostra była i dalej jest niejadkiem, więc aptet Fabisia to miód na moje serce |
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mam dzis zly humor.Do tego mnie mdli. mala wlasnie zasnela(o 6,30 wstala) wiec ja ide sie ogarnąc bo wygladam jak idz i nie wracaj.
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj cały dzień mam zamiar wyglądać jak idź stąd i nie wracaj
|
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zadomowienie
|
hej
udało mi się zajrzeć gratulacje dla Kuby i Lilutki za nocnik ![]() co do zapachu mm to enfamil nie śmierdzi ;-) Cytat:
dokładnie na tydzień od 30 lipca. zabieramy że sobą nosiło i Hanulke
|
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
My planujemy jechać do Zakopanego w okolicach grudnia. Już się nie mogę doczekać żurku w Zapiecku
|
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Od piątku tak mnie boli głowa, ze masakra
żadne tabletki nie pomagają, juz nie mogę wytrzymać
|
#3898 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3899 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś też się udało rano złapać jedynkę i dwójkę ![]() Cytat:
Oprócz brokułów bo nie lubi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3900 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Moje dziecko zarządziło dziś pobudkę o 3:30 Musiałam stać przy łóżeczku, bo jak tylko sie oddalałam, Mały w ryk. Na szczęście po 4 się uspokoił, więc poszłam spać. Obudził mnie płacz o 5:10 no i spanko na dobre się skończyło![]() aaa Leoś ma już górne jedynki Cytat:
![]() ![]() to u mnie lepiej: opiekowałam się czwórką ![]() Cytat:
Cytat:
Ja przestałam karmić w nocy i Młody zaczął przesypiać noc bez przerwy (ostatnio się budzi, ale to raczej sprawa ząbków).Cytat:
![]() Ciekawe macie plany wakacyjne ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
a może sie przeziębiłaś i dlatego boli?Cytat:
A ja widzę kilka rzeczy do poprawki i sama moge je poprawić, tylko czasem trzeba mnie kopnąć w tyłek, żebym się za coś zabrała
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

W każdym bądź razie próbuję dalej. W końcu przejdziemy całkiem na mm.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mały daje Ci niezle popalic, biedny tez sie męczy
oby dzisiejsza noc była lepsza 
dużo siły na kolejny dzień 
my też myslimy o polskim morzu