Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-24, 18:16   #1621
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny. .nie czuje małej od wczoraj rano albo nie zwróciłam uwagi, ale ostatnio już wyraźnie kopala...
Ja Gluta w zeszłym tygodniu też gorzej czułam... tak 2,5 dnia... Nie kopał wcale tylko tak delikatnie się ocierał, najczęściej jak Tż przyłożył rękę, a tak zero odezwy dla matki...
Ale teraz już jest normalnie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 18:17   #1622
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
to normalne.
u mnie bywaja cale dni ciszy, a pozniej jedno ruszenie sie i znow dzien ciszy.
W sumie masz po części racje. Zależy jak ogólnie dziecko się rusza. U mnie są ruchy codziennie już od 19 lutego. Bardzo wyraźnie czuje je, na brzuchu widać i gdyby u mnie nie ruszało się cały dzień już byłabym na IP.

Pa pa
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 18:19   #1623
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz

Cytat:
Bo już się zaczynam martwić. .kończę 26 tc i taka cisza... :-(
nie ma sie czym martwic, no co Ty)
pewnie dobrze jej jak chodzisz i sie ruszasz i ja bujasz to spi wiekszosc czasu, albo akurat kopie w kregoslup a nie brzuch.

takze spokojnie.
sprobuj polozyc sie na plasko na plecach, u mnie to zwykle dziala, albo sprobuj sie nachylic aby brzuch przygnieść.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
W sumie masz po części racje. Zależy jak ogólnie dziecko się rusza. U mnie są ruchy codziennie już od 19 lutego. Bardzo wyraźnie czuje je, na brzuchu widać i gdyby u mnie nie ruszało się cały dzień już byłabym na IP.

Pa pa
no ja rzcej nie jestem taka panikara)
takze u mnie musialoy sie cos powaznego stac aby jechac na IP.
ja raczej ze spokojem i rozsadkiem podchodze do wszystkiego.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 18:21   #1624
sarna405
Zadomowienie

jestem na początku 18 tc i nie raz dzidziol mi się TAK PRZEKRZYWI ŻE AZ BOLI- TEŻ TAK MIAŁYŚCIE? czuję ze sie rusza i nagle wielka gula wystaje i tak boli i brzuch w tym miejscu twardy
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 18:22   #1625
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
A i pochwalę się Wam jaki wózek prawdopodobnie kupimy
http://allegro.pl/miyo-2w1-aluminium...103111456.html
Jak myślicie, taki wóz będzie ok?
Z wyglądu fajny, na parametry się nawet nie patrzę, bo my dostaniemy wózek i nie chcę nic porównywać

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39953849]
Mam za to inny problem (tzn. zastanawiam się nad tym).
Nie mam za bardzo gdzie postawić wanienki i myślę nad kupnem (na razie tylko myślę) komody kąpielowej. Co sądzicie o takim rozwiązaniu?
[/QUOTE]

Jakbym miała miejsce to też pomyslałabym nad takim rozwiązaniem, tylko drewnianym, np. takikm jak kupiła Oliah

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A ja wylicytowałam dla mojego misia pysia takie oto rzeczy:
( te bluzy są na 62/68.. wiem, że takie są niepraktyczne z otworem na główkę, ale są takie słodkie i jak za 14,50 z przesyłką to musiałam)

I czapeczki z przesyłką łącznie za 18 zł i dodają jeszcze dwie pary buciczków malutkich gratis
Super

Cytat:
hej dziewczyny!

ja dopiero się do domu doturlałam.
najpierw praca, a później wybrałam się do sklepu.
kupiłam pieluchy tetrowe, ale ceny tutaj tych pieluch to masakra.
za 12 pieluch- 20 funtów!!! prawie 100 złoty.
zastanawiam się czy nie taniej by sprowadzić z Polski, hahaha

kupiłam tez wkładki laktacyjne i majtki do porodu.
takie o:
Nie wiem ile u nas kosztują pieluszki tetrowe, ale za taką cenę wydaje mi się, że troszkę dużo

Cytat:
Dziewczyny. .nie czuje małej od wczoraj rano albo nie zwróciłam uwagi, ale ostatnio już wyraźnie kopala...
Myślę, że nie ma co panikować na zapas, może ją w jakiś sposób uśpiłaś? Spróbuj np. zjeść coś słodkiego, połóż się na lewym boku i czekaj
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 18:24   #1626
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Z wyglądu fajny, na parametry się nawet nie patrzę, bo my dostaniemy wózek i nie chcę nic porównywać

Jakbym miała miejsce to też pomyslałabym nad takim rozwiązaniem, tylko drewnianym, np. takikm jak kupiła Oliah

Super

Nie wiem ile u nas kosztują pieluszki tetrowe, ale za taką cenę wydaje mi się, że troszkę dużo

Myślę, że nie ma co panikować na zapas, może ją w jakiś sposób uśpiłaś? Spróbuj np. zjeść coś słodkiego, połóż się na lewym boku i czekaj
Nie mam pojęcia
Już kombinuje z różnymi pozycjami, jadlam słodkie w ciągu dnia, wypiłam mleko.. no nic, dam jej jeszcze czas może odpoczywa w weekend
Stary 2013-03-24, 18:29   #1627
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Wklejam jeszcze dwa zakupy wczorajsze udane - sukienusia 0-3 mies. za 7 pln i (niechcacy, planowalam tylko pokazac Tacie, jak sie licytuje na All ) - kosz Mojzesza za 52 pln z Mothercare . Tato tak sie przejal, ze to przez niego, ze obiecal mi zrobic piekny drewniany stelaz i koleczka do kosza
A to mnie ubiegłaś tez sie czailam wczoraj na ten kosz, jest cudny i zadbany zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Mela

Oglądałam Mura 4 w sklepie, składa i rozkłada się jedną ręką. No zakochałam się w tym wózku. Jak to pan powiedział to jest traktor i nawet po zaoranym polu pojedzie. Akurat w to nie za bardzo wierzę, ale że po bezdrożach to już
No tez myśle ze z tym polem to przesadził
Ale trzeba przyznać ze wózek super czaje sie na jakaś wyprzedaż czy obniżkę bo normalna cena jest przesadzona

Cytat:
Co do termometrów to jest tak, że te do pupki są dokładniejsze, ale załóżmy jak zechcesz zmierzyć temp. w nocy, to wtedy wybudzisz dzidzie, a taki przykładany do czółka zmierzy bez wybudzania.
Ja kupuje termometr przykładany do czulka, można tez nim sprawdzić temp mleczka, jedzenia czy wody do kąpieli

Cytat:
Dla mnie dramatem nie jest kupowanie tych wszystkich rzeczy tylko pochowanie ich
Bo mamy mieszkanie dosyć minimalistycznie urządzone i wszystko jest pod kolor itp i mi się to tak podoba, że każdy element, który nie był tu od początku mi zaburza wizję :
mam to samo, nic mi nie pasuje do mojej wizji mieszkania a juz najmniej plastikowa wanienka w łazience. Moja koleżanka matka 2 dzieci sie śmieje i mówi mi ze nigdy juz moj dom nie będzie wyglądał jak wcześniej, jeden wielki płac zabaw hehe

Wróciliśmy z TZ od teściów, na obiadek była pieczona kaczka z jablkami i sliwkami i zasmazana kapustka mniami.
Szkoda tylko ze od rana boli mnie gardło, czuje ze czeka mnie przeziębienie. Pierwsze w ciąży...

uwaga uwaga wczoraj moj kochany dziec puknal kilkakrotnie do mamusi kocham go ogromnie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 18:29   #1628
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Spróbuj jeść słodkie albo cokolwiek, połóż się na lewym boku, ew. na wznak, może coś poczujesz.
Ale jak się niepokoisz, jedź na IP.

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
jestem na początku 18 tc i nie raz dzidziol mi się TAK PRZEKRZYWI ŻE AZ BOLI- TEŻ TAK MIAŁYŚCIE? czuję ze sie rusza i nagle wielka gula wystaje i tak boli i brzuch w tym miejscu twardy
Mnie kopie czasami w jakieś miejsce po lewej stronie brzucha i widzę wtedy gwiazdki przed oczami.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 18:44   #1629
Margosia__
Zakorzenienie

A w ogóle to Wam nie mówiłam...
Brzuch mi urósł!

Powoli zaczynam go czuć przy schylaniu się... naprawdę
Może dojdzie do tego, ze będę mieć problem z ubraniem butów?

Mały
Stary 2013-03-24, 18:45   #1630
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja już nie umiem się ogolić bez lusterka!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 18:47   #1631
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Brzuch mi urósł!

Dopiero teraz?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 18:48   #1632
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
E nie takich problemów to ja jeszcze nie mam

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39957643]Dopiero teraz?[/QUOTE]
Dopiero?
Już

Ale na razie tak delikatnie, nie przeszkadza mi w niczym, ale czuję, jak się schylam właśnie

Mały
Stary 2013-03-24, 18:49   #1633
surka
Zakorzenienie

Ostatnio jestem ciągle głodna
Stary 2013-03-24, 18:49   #1634
madi82
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja mam mega doła.....

W drodze powrotnej od rodziców...na autostradzie...musieliśmy ostro zwolnić bo w miejscu oddalonym od wiosek biegał spory owczarek między pasami na autostradzie...mega zakręcony..widać, ze nie wiedzał gdzie jest, co się dzieje....

I znów wyrzuty sumienia...co możemy zrobić...bo ani nie weźmiesz takiego dużego psa bo nie wiadomo czy by nie ugryzł czy co...i KTO MIAŁ SUMIENIE GO WYWALIĆ Z AUTA....

biedny tak szukał auta.....swojego Pana....pisze to Wam i mi się znów ryczeć chce.....

Matulu aż się popłakałam, mężowi też się smutno zrobiło...ale co zrobić....mam tylko nadzieję, że może komuś uciekł...ktoś go szuka...
Wiem, że to głupie moje tłumaczenie bo pewnei ktoś go wywalił z auta....i w takim miejscu by nikt nie widział....

Piesek wygladał na zadbanego....

Jak myślicie co robić w takim przypadku...dzwonienie na policję nie ma sensu, weterynarz też nie przyjedze w takie "zadupie" no masakra...ale mi go szkoda....

Przeoraszam, ale musiałam się pożalić

My już po fajnym weekendzie, zaraz lecimy do kościółka i jutro znó do pracy buuuuuuuuuuuuuuuu......

Dziś mi trochę twardniał brzu...ale po chwili przechodziło zażyłam nospę i niedawno buscopan... i już jest ok....

Dobra juz Wam nie przynudzam

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 18:54   #1635
Konto usunięte

U nas się kiedyś wałęsał husky po osiedlu, zadzwoniłam na straż miejską, jakby go ktoś szukał...

Straszne, jak można wyrzucić psa
Stary 2013-03-24, 18:58   #1636
madi82
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39957781]U nas się kiedyś wałęsał husky po osiedlu, zadzwoniłam na straż miejską, jakby go ktoś szukał...

Straszne, jak można wyrzucić psa [/QUOTE]

Wiesz, żeby to był Wrocłąw, to spoko nie ma problemu....ale na mega zadupiu koło autostrady...gdze do najbliższej wioski z 15 km? ... masakra...ludzie poprostu nie mają sumienia....

Dlaczego GNOJE nie oddadzą do schroniska...tylko fundują psiakowi taki stres...ja nie wiem czy ten piesek tam przezyje...jak będzie ktoś jechał szybko to .....echhh musże o tym zapomnieć bo się źle z tym czuję....za bezradność....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:10   #1637
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
No ale spowiedź zaliczona.
Tekst mojej córki jak wyszedł ksiądz z konfesjonału "A gdzie ten Jezus poszedł?"
boska:P

Cytat:
Perse najlepsze rozwiązanie nie kąpać, ale chyba to nie przejdzie, co?
no nawet jest wskazane nie przesadzać z kąpielami i myciem na początku

Cytat:
tak jak domciątko napisała, to dość normalne. Doskonale jednak rozumiem Twój niepokój. Jak coś to jedź na IP, przynajmniej będziesz spokojna

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
uwaga uwaga wczoraj moj kochany dziec puknal kilkakrotnie do mamusi kocham go ogromnie
gratulacje)
Cytat:
Brzuch mi urósł!

wreszcie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
tez mnie ruszają takie sytuacje.. mogłaś spokojnie zadzwonić do weterynarza, chociaż najprawdopodobniej odesłałby Cie do najbliższego schroniska. Lepiej, żeby ktoś od nich przyjechał, zabrał, zadbał niż biedny wpadł pod samochód
ludziom porzucających zwierzęta - krzywdę bym zrobiła.

rodzice pojechali, fajna wizyta. Przywieźli świeże mleko mniaaaam, takie to ja lubię. Posiedzieli, mama pooglądała ciuszki, pokazała co chce zamówić. teraz pewnie zobaczymy sie dobrze po świętach i to też nie wiadomo kiedy..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:17   #1638
surka
Zakorzenienie

madi82

Bardzo przykre to co piszesz NIe wiem jak ludzie mogą być tak nie czuli

Idę coś obejrzeć z tż. PAPA
Stary 2013-03-24, 19:21   #1639
magolina
Wtajemniczenie

A mi smutno, bo Tż znów pojechał w delegacje i wróci w piątek ale los.....

no i leże cały czas, co prawda brzuszek boli mniej ale nadal czuje.....

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Miałam z TŻ wielką awanturę w piątek Pojechałam zapłakana do pracy, wieczorem powtórka z rozrywki, ale na szczęście się opamiętał. Jestem umówiona z szefową i ginką, że od 4.04 idę na L4 i już tego nie zmieniam. Na koniec przepraszał mnie i dzidziola, że musiał przez to przejść razem ze mną. Generalnie jest ok, chociaż rana została i muszę na spokojnie przejść dalej.
Wczoraj kolejną akcja z facetem, od którego kupujemy działkę... Babka z biura nieruchomości mu powiedziała, że mamy już kasę i czekamy na niego, aż zrobi, to co się zobowiązał. I nagle stwierdził, że chce drugą transzę kasy, bo zaliczka mu się skończyła i nie ma za co tego zrobić. A żeby było śmieszniej chce 20tys. "bo my mamy i nam zalega na koncie, a jemu brakuje, więc może byśmy mu dali wcześniej". Jak powiedzieliśmy, że mowy nie ma i trzymamy się umowy wstępnej, to zaczął po nas jechać, że nie mamy ludzkich odruchów i oberwiemy z drugiego końca tego kija! Dostał zaliczkę, którą rozwalił nie wiadomo na co, bo z tego co mówił to wszyscy mu wszystko na gębę robią, bo on taki uczciwy, więc dziękuję bardzo dać mu tyle kasy, która pewnie też przepadnie
I z tych wszystkich nerwów obudziłam się dzisiaj z niesamowitym kłuciem w brzuchu, na wysokości pępka po prawej stronie Wystraszyłam się poważnie, TŻ też. Mieliśmy jechać na IP, ale stwierdziłam, że poczekam godzinę, zadzwonię do ginki, żeby mi powiedziała co robić. Zjadłam śniadanie, położyłam się, mały się obudził i przeszło. Nie wiem, może mały uciskał na coś Generalnie odpoczywam i jest ok. Martwię się, bo właściwie dopiero teraz mały zaczął kopać tak jak zawsze
Ale koleś ma tupet dobrze że nie daliście mu tej kasy i trzymacie się umowy.
Oby z Tż już na stałe było dobrze

Cytat:
Napisane przez malinka0525;39956885

W klubie obiecane foty sukienki[/QUOTE

Malinka a mogłabyś na ogólnym jakieś wstawić?? zalezy mi bo mam oko na ta sukienkę a nie należę niestety do klubu....

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39956991]Magolina info dla Ciebie: drugi dzień z rzędu używam tego tuszu, jest super, szczoteczka bardzo klasyczna i choć efekt mało spektakularny, to bardzo porządny i zgodny z obietnicami producenta. Ale najważniejsze: w ogóle go nie czuję na oczach. 2000 calorie powoduje u mnie mega szczypanie, czasem przeboleję dla tego efektu, jaki robi, a ten - zupełnie nic, jakbym nic nie miała na rzęsach.
Dziękuję Ci kochana bardzo

Cytat:
Jeżeli od wczoraj faktycznie nic nie czujesz to ja bym sie nie zastanawiała tylko zadzwoniła do gina albo jechała na IP....no ale może ja też jestem po swoich przejściach za bardzo przewrażliwiona...choć w 26 tc powinnas już w miarę regularnie czuć ruchy...
Mam nadzieję, że mała sie odezwie

Cytat:

Cytat:

W drodze powrotnej od rodziców...na autostradzie...musieliśmy ostro zwolnić bo w miejscu oddalonym od wiosek biegał spory owczarek między pasami na autostradzie...mega zakręcony..widać, ze nie wiedzał gdzie jest, co się dzieje....

I znów wyrzuty sumienia...co możemy zrobić...bo ani nie weźmiesz takiego dużego psa bo nie wiadomo czy by nie ugryzł czy co...i KTO MIAŁ SUMIENIE GO WYWALIĆ Z AUTA....

biedny tak szukał auta.....swojego Pana....pisze to Wam i mi się znów ryczeć chce.....

Matulu aż się popłakałam, mężowi też się smutno zrobiło...ale co zrobić....mam tylko nadzieję, że może komuś uciekł...ktoś go szuka...
Wiem, że to głupie moje tłumaczenie bo pewnei ktoś go wywalił z auta....i w takim miejscu by nikt nie widział....

Jak myślicie co robić w takim przypadku...dzwonienie na policję nie ma sensu, weterynarz też nie przyjedze w takie "zadupie" no masakra...ale mi go szkoda....

My już po fajnym weekendzie, zaraz lecimy do kościółka i jutro znó do pracy buuuuuuuuuuuuuuuu......

Dziś mi trochę twardniał brzu...ale po chwili przechodziło zażyłam nospę i niedawno buscopan... i już jest ok....

Dobra juz Wam nie przynudzam
Ja to bym takiego ch..a wyrzuciła na jakims zadupiu i kazała sobie radzić samemu.....mi to tez zawsze aż serce rozwala i rycze jak wiedzę taką znieczulicę...przecież zwierzęta mają swoje uczucia....kochają, boją się, tęsknią, czują się zagubione nie miałabym litości dla takiego właściciela....
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:25   #1640
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Brzuch mi urósł!

Ja mam już z tym problem od dawna

Cytat:
Ja też

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:33   #1641
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ja zdaję sobie sprawę że jest ładniejszy wygląd.. ale jednak nie mamy domu, tylko mieszkanie, które ma ograniczone możliwości przestrzeniowe i drugi znowu kojec to jednak trochę jak dla mnie zagracenie domu dlatego zastanawiam się nad turystycznym. Salon jest z aneksem kuchennym i tu jest wyjście na ogródek, a sypialnia jest używana tylko i wyłącznie w nocy zwłaszcza w takim okresie jak wiosna/lato/jesień. Poza tym dołączając kojec do łóżeczka zwykłego robią nam się kolejne koszta.. kurcze nie wiem. dla mnie to by było bardzo wygodne żeby sobie przewieźć dziecko między jednym a drugim pokojem np. nie wybudzając go. głównie ze względu na psa o tym myślę. kuuuuurcze no nie wiem muszę o tym głęboko pomyśleć
Enlevee, a musisz mieć cały czas oko na dziecko? Moim zdaniem jak śpi, to niech sobie śpi w łóżeczku w sypialni. Jak będzie mały i nie będzie spał to i tak będzie pewnie przy Tobie. Nie wiem, czy jest sens kupować dodatkowego "grata" do pokoju. "Grata" w sensie kolejny mebelek, czy coś.

Byliśmy z mężem na mszy, później Twister w KFC i zakupki... kupiłam sobie miętową tuniczkę w reserved, było -20% :P Pytam się męża:
-kupić luźną na dole, czy z gumką?
on na to:
-a po co masz się ograniczać?

Dziś mamy fajny dzień, cały czas się śmiejemy

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:46   #1642
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się teraz mogę mądrzyć po moich doświadczeniach z poprzednimi właścicielami
Dobrze, że nie daliście mu tych pieniędzy... Mam nadzieję, ze mimo to facet dotrzyma słowa i zrobi to do czego się zobowiązał!
Ludzie naprawdę są perfidni
Lepiej niech dotrzyma, bo zgodnie z umową musi zwrócić 2x zadatek i koszty notariusza... A umowa jest na jego córkę, więc dziewczyna będzie miała przekichane jak się nie uwinie.

Cytat:
Ja bym pojechała na IP. Jeśli próbowałaś ją namówić do kopniaków i ciągle nic, to się nie zastanawiaj tylko jedź. Będziesz spokojniejsza.

Cytat:

Cytat:
Niewiele mogłaś zrobić tak naprawdę. Ja się boje psów, więc na pewno bym nie próbowała go sama ratować. Jedynie telefon, ale do kogo
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:52   #1643
shestiger
Rozeznanie

Hejoo
A my dzisiaj byliśmy na spacerku bo taka fajna pogoda była..mroźno bo mroźno ale dobrze zrobiło
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:53   #1644
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Malinka a mogłabyś na ogólnym jakieś wstawić?? zalezy mi bo mam oko na ta sukienkę a nie należę niestety do klubu....
Pewnie, że mogę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080027_800x600_hf.jpg (28,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080030_1024x768_450x600_hf.jpg (20,1 KB, 38 załadowań)

Milenka
Stary 2013-03-24, 19:54   #1645
skylie
Wtajemniczenie

Madi- brak mi cenzuralnych słów na takich ludzi

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:54   #1646
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam już z tym problem od dawna
Widziałam właśnie Twój brzuszek
Dla mnie to istna nowość I tak mam nadzieję, ze do takiej sytuacji nie dojdzie

Mały
Stary 2013-03-24, 19:57   #1647
Konto usunięte

Malinka śliczny brzuszek, ale możesz mi powiedzieć, skąd masz meble?:P Bo ja dzisiaj podobne oglądałam, a potrzebuję jeden mebel do dużego pokoju i szukam
Stary 2013-03-24, 19:57   #1648
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, mamy lozeczko.
w sumie lozeczko to duzo powiedziane... mam stelaz drewniany)
o taki:
śliczne łóżeczko

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Wklejam jeszcze dwa zakupy wczorajsze udane - sukienusia 0-3 mies. za 7 pln i (niechcacy, planowalam tylko pokazac Tacie, jak sie licytuje na All ) - kosz Mojzesza za 52 pln z Mothercare . Tato tak sie przejal, ze to przez niego, ze obiecal mi zrobic piekny drewniany stelaz i koleczka do kosza
sukieneczka słodka kosz Mojżesza piękny

Cytat:
Najlepsze było wczoraj jak mój Tż sobie ze znajomym popił i oni wyszli a on takie wielkie oczy na mój brzuch i ja mówię do niego: co? no wiem, że jestem gruba.

A On: NIE! TY JESTEŚ W CIĄŻY
Ja: serio? teraz się skapnąłeś? w 6msc?
Tż: noooo

A poza tym witamy się w 24 tygodniu z moim Bezikiem- zmienił się w końcu na babystrology co mamę bardzo cieszy haha, w końcu mój Tż zauważy różnicę
Lepiej późno niż wcale Gratuluję kolejnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
witam sie w 20 tc

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Byłam w kościele, ale nie wytrzymałam do końca. Albo sobie wmawiałam, albo naprawdę zaczynałam źle się czuć. A miejsca siedzącego nie uświadczysz bo przecież niedziela palmowa, ciężko nawet do kościoła wejść.
No ale spowiedź zaliczona.
Tekst mojej córki jak wyszedł ksiądz z konfesjonału "A gdzie ten Jezus poszedł?"

U nas w kościele też tłok dzisiaj. Przyjechaliśmy wcześniej, żeby usiąść, a okazało się, że święcenie palm na zewnątrz i wyszliśmy, a jak później staraliśmy się wrócić szybko (uważając, zeby mnie ktoś w brzuch nie uderzył w tym ścisku), to już tylko miejsca stojące. Większość ludzi w ogóle nie wyszła na zewnątrz. Niestety mój brzuch nikogo nie wzruszył, staliśmy całą mszę.. porozpinałam się i szalik poluźniłam, żeby mnie na omdlenia nie wzięło..na szczęście dałam radę

Cytat:
A ja wylicytowałam dla mojego misia pysia takie oto rzeczy:
( te bluzy są na 62/68.. wiem, że takie są niepraktyczne z otworem na główkę, ale są takie słodkie i jak za 14,50 z przesyłką to musiałam)

I czapeczki z przesyłką łącznie za 18 zł i dodają jeszcze dwie pary buciczków malutkich gratis
się obkupiłaś

Cytat:
To myśl, myśl. Każdy powinien wybrać dla siebie najlepsze rozwiązanie. Ja mam małe mieszkanie i nawet jak dziecko będzie spało w pokoju w którym my śpimy, a my w tym czasie będziemy w innym to je i tak usłyszymy. Z kolei u rodziców tż-ta często jesteśmy i z dzieckiem też pewnie bedziemy. Mamy zamiar tam postawić łóżeczko, bo czasami u nich śpimy. Pomimo, że dziecko będzie na górze, a my na parterze to też nie mamy zamiaru ciągać śpiącego malca na dół. Do zabawy i przebywania w ciągu dnia tak. Natomiast do spania chcę stworzyć mu stałe miejsce. Wiadomo, że będę zaglądała co jakiś czas do malucha, a po za tym kupujemy nianię elektroniczną. Super sprawa jak się boimy o dziecko, bo wszystko słychać.

Wymyśliłam sobie takie rozwiązanie ponieważ zauważyłam, że często rodzice ciągają za sobą dziecko dosłownie wszędzie. Nie chce żebyście mnie źle zrozumiały, jestem za przebywaniem z dzieckiem jak najdłużej itp. Chodzi mi jedynie o to, że znam b. duzo przypadków gdzie dziecko nie jest w stanie poleżeć 1 min, w łóżeczku, chyba że ktoś jest w pokoju. Albo lepiej wybudza się jeśli jest samo - tego nie czaję, bo nie mam bladego pojęcia jak można takie coś wyczuć przez sen. Potem mamy narzekają, że nie są w stanie pójść do toalety, bo dziecko zaczyna piszczeć.
Jestem podobnego zdania. Wolałabym uczyć dziecka spania w jednym miejscu i do niego częściej zaglądać, niż mieć zawsze koło siebie i przyzwyczajać do swojej ciągłej obecności.

Cytat:
hej dziewczyny!

ja dopiero się do domu doturlałam.
najpierw praca, a później wybrałam się do sklepu.
kupiłam pieluchy tetrowe, ale ceny tutaj tych pieluch to masakra.
za 12 pieluch- 20 funtów!!! prawie 100 złoty.
zastanawiam się czy nie taniej by sprowadzić z Polski, hahaha

kupiłam tez wkładki laktacyjne i majtki do porodu.
takie o:
a majciory jednorazowe czy wielo? to te siateczkowe?

Cytat:

Ja tak się czułam ostatnio jak wracając latem z siostrą, bratem i bratową z Warszawy na drodze ktoś potrącił sarenkę..leżała na środku naszego pasa i wszystkie auta zaczynały nagle hamować i ją omijać, gdzie z naprzeciwka auta jechały i było mało miejsca na minięcie się..A sarenka biedna była potrącona, ale żyła..wyginała się tak jakby chciała wstać, ale przetrącono jej kości czy kręgosłup i była niesprawna.. ponadto widać było, że jest w szoku..wkoło tyle aut, hałasu, a nie mogła nic zrobić..podejrzewam, że któreś auto w końcu ją zabiło..nie każdy mógł ją w porę zauważyć, a już jadąc tirem wątpię by się kierowca przejął lub miał miejsce na jezdni długo miałam ją przed oczami i łzy ledwo powstrzymywałam. A do tej pory jak sobie przypominam, to tak jakby to było wczoraj

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:58   #1649
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Widziałam właśnie Twój brzuszek
Dla mnie to istna nowość I tak mam nadzieję, ze do takiej sytuacji nie dojdzie
Ciesz się, że jeszcze nie musisz walczyć z butami aby je założyć i gimnastykować się z lusterkiem. Ja po takiej gimnastyce jestem wykończona

Milenka
Stary 2013-03-24, 19:58   #1650
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że mogę
duuży brzuś

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości