|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam następną wizytę 7 kwietnia Na następnych wizytach już na pewno będą biły serduszka naszych fasolek |
|
|
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
przepraszam, z enei cutuje ale czytalam was na komorce, ale pisac moge tylko na kompie więc nie pamiętam juz co której chciała napisac więc tak witam nowe mamusie tym co czekaja na brak @ zycze by si enie nakrecac i trzymam kciuki za 2 kreseczki tez poprosze obie książeczki na meila ![]() jak nie macie mdlosci to się tylko cieszcie, nikomu tego nie życzę wczorja od 19 do 23 caly czas wymiotowalam po wszytskim, nawet po wodzie mineralnej, przeszlo dopiero po driguej tabltece przepisanje mi przez ginke mdlosci i wymioty potrafia wykanczac, o ile dziecku specjalnie nie zagrazaja, to matce juz tak zwlaszcza odwodnienie a moje objawy zaczely sie szybko 6 d wyzszej temperatuty mialam plamienie, ale nei zwrocilam na nie uwagi bo mialam wtedy kolposkopie, na drugi dzien zemdlilo mnie od kawy z mlekiem, nastepnego dnia to samo, potem jeszcze cocacola mi nie smakowala, a poniewaz porwadze obserwacje, to widzialam ze moj cykl dostal trzeciej fazy, a zwykle mial tylko 2 wiec patrzac na niego juz cos czulam, i w sumie po tej kawie to byl wtorek od czwartku juz mialam mdlosci, bylam bardzije senna a od piatku nawet zmienne nastroje atak smiechu na zamne z placzem, i w niedziele 12 d wyzszych temperatur test wyszedl pozytywnie,wrazliwosc piersi i inne rzeczy pojawily sie duzo pozniej, czyki to co powinnam miec dopiero w 6 tygodniu ciaży mialam juz w 3/4 a to co powinno byc wczesniej dostalam później, kazdy roganizm jest inny, no i czesto siusiam a przy wymiotach to idzie na dwie strony wymioty i siusianie, z tymze nawet nie czuje tego i nie moge tego opanowac, nie zycze tego nikomu
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj Hej Ja zamierzam w połowie kwietnia sobie baleyage walnać u fryzjera bo też już nie mogę patrzeć na mój odrost Podobno od soboty ma się w końcu cieplutko zrobić
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
cały tydzień się nie odzywałam, bo niestety miałam zawalony na uczelni ;/ przepraszam że nie cytuję ale dużo by się tego uzbierało.Witam nowe mamusie coraz więcej nas, a jeszcze grudniowych nie ma ![]() Ja czuje się w porządku, w sumie tylko przez ostatnie dwa dni mi ból głowy dokuczał a tak to nawet ok. Czekam z niecierpliwością do czwartku do wizyty, zabieram ze sobą męża na pierwszą wizytę. Miał być ze mną na ostatniej ale niestety wypadł mu nagły wyjazd, ale teraz mam nadzieję nic mu nie wpadnie w ostatniej chwili i zobaczy pierwszy raz na żywo swojego bąbelka ![]() Ja póki co smaruje się oliwką, jak mi się przypomni i zachce, bo szczerze po kąpieli marze tylko o piżamce i pod kołderkę, a w szafce czeka już balsam z bielendy przeciw rozstępom, cena przyzwoita, zobaczymy jak będzie w działaniu.
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe mamcie
Cieszę się z udanych wizyt Wczoraj mąż doznał oświecenia moje mdłości zależą od intensywności naszych przytulasków wiem, że to przypadek pewnie, ale najpierw się bałam przed wizytą i nic nie było od początku ciazy- mdłości mega, potem jak już się uspokoiłam, to sił nie miałam- mdłości nie odpuszczały, jak jakoś kilka dni pod rząd dałam radę w końcu, to się nawet tu na wątku chwaliłam, ze mi mdłości minęły, ale znów miałam spadek formy i zasypiałam jak synek Antibii i mdłości wróciły wczoraj mąż mówi, ze dla celów naukowych trzeba i dziś znów nie mdli Poza tym tyyyyyyyyyle mam na najbliższe tyg. roboty papierkowej i zero sił na nią Trele fajnie, ze zakupy udane. Ale mnie wystraszyłaś tymi włosami, czytałam, ze cuda mogą w ciązy z kolorem wychodzić, ale też już loreala zakupiłam i po świętach miałam farbować, to się teraz zastanawiam czy nie zabrać farby w garść i nie iść jednak do fryzjera, chociaż i fryzjer chyba wpływy na takie kolorowe niespodzianki nie będzie miał ![]() miłego dzionka |
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Witam wszystkie nowe mamusie Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za te, które mają być w najbliższym czasie. Ja idę jutro prywatnie, ale tylko na USG. Co do podróży, my 19 kwietnia jedziemy do Polski, więc 20 godzin w samochodzie jak nic, a później znów bedziemy jechać w czerwcu. Jakoś się nie boję, mam adapter do pasów bezpieczeństwa, więc myślę, że bedzie ok. W razie czego w nocy TŻ pojedzie samochodem. Co do objawów, ja się martwiłam, że mi wszystko przeszło, to teraz mam na nowo, cycki wieczorem jak balony, mdłości od rana, no i zaparcia. U mnie wczoraj było 24 stopnie na plusie, byliśmy na spacerze i ogolnie fajnie było. No i po mnie zaczyna już być widać coś tam
|
#1149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Mogę dołaczyć? ![]() II kreseczki (fakt, druga słabiutka) ujrzałam 23.03 w dzień spodziewanej @ Coś mnie tknęło, bo od kilku dni strasznie bolał mnie brzuch jak na @ i do tego ciągłe kłucia w okolicach pępka i nerek Dzisiaj i jutro powtórzę testy.Oprócz tych bóli małpiastych, bolą mnie tylko piersi, ale to znośnie, no i nie mam takiego apetytu na słodycze jak to u mnie bywa. potrafiłam zjeść dziennie miliard słodkości, a wczoraj zjadłam tylko pół paczki czipslettenów i 2 małe wafelki i jestem w szoku. A dzisiaj tylko jeden banan i kanapki, co ja banany kg mogłam wchłaniać Wizytę mam dopiero 14.04., zobaczymy co się tam wykluwa ![]() Jestem w pracy i już mnie jakaś baba wkurzyła i się popłakałam, jak ja mam się nie denerwować , no jak... Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-03-25 o 11:52 |
|
|
|
#1151 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi też nie jest lekko, moja córcia ma niecałe 3 lata i jest strasznie do mnie przywiązana, praktycznie wisi na mnie cały czas. Niewiele pomagają tłumaczenia, że mama nie może dźwigać. Co do objawów to nie wiem co z tym jest, ale ja tez kicham strasznie ;p No i te cyce jak balony, zmęczenie, śpię 3 razy w ciągu dnia. Wyczulenie na zapachy trochę mi mija. Dziś 1 wizyta, strasznie się stresuję... Odezwę się jutro i zdam relację. |
|
|
|
|
#1152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;39966668]dokładnie z Krasnegostawu. Mi też nie jest lekko, moja córcia ma niecałe 3 lata i jest strasznie do mnie przywiązana, praktycznie wisi na mnie cały czas. Niewiele pomagają tłumaczenia, że mama nie może dźwigać. Co do objawów to nie wiem co z tym jest, ale ja tez kicham strasznie ;p No i te cyce jak balony, zmęczenie, śpię 3 razy w ciągu dnia. Wyczulenie na zapachy trochę mi mija. Dziś 1 wizyta, strasznie się stresuję... Odezwę się jutro i zdam relację.[/QUOTE] 3mam kciuki za wizytę i czekamy na relację
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam wizyte 3 kwietnia z polozna , niby bez skanu ale mam nadzieje ze chociaż serduszka daja posluchac , bo gdzie tam do 10 maja ?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W końcu ktoś dla kogo klucie w pępku jest objawem ciąży U mnie to był pierwszy dowód na to ze jestem w ciąży , kiedy jeszcze lekarze nie zabardzo mi wierzyli , wmawiając ze to raczej nie możliwe. Kurde u mnie czas na zbieranie się do roboty , jak ja nie nawidze poniedziałków
|
|
#1154 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
To może zacznę od początku, ostatnią @ miałam 5.02. Nie czułam w tym miesiącu owulacji i ogólnie to wyluzowałam bardzo. Piłam zioła O.Sroki brałam omega 3-6-9 i mace. Okres mi się spóźniał, piersi mnie bolały i te bąki mój Tż się śmiał że to musi być objaw bo nigdy tak nie mialam i jest to u mnie nienormalne no i tak się śmialiśmy. Libido mi spadło bardzo bardzo, przed @ zawsze byłam wkurzona i tż mnie wkurzał a tu nic, cera piękna o dziwo hmmm... Okres mi się spóźniał ale tempka mi wzrosła dopiero w 23 dc więc późna owulacja. Pierwszy test zrobiłam w 36 dc 14 dni od owulacji - negatywny, potem powtórzyłam za 2 dni też negatywny no to sobie dałam spokój. Ale ciągle nie przychodziła @ temperatura wysoka hmmm. Zamówiłam testy na allegro jak przyszły za kilka dni mówię a co mi szkodzi zrobię, chociaż to nie z porannego moczu ale mam ich dużo więc zrobię i to był już 43 dc 21 dni po owulacji POZYTYWNY! Od razu wyszła wyraźna kreska, nie tak intensywna jak kontrolna ale bardzo mocna. Poleciałam od razu do Tżta nie mogliśmy uwierzyć ![]() Na następny dzień poszłam na betę wyszła 1472 po 48- 2661 to przyrost ok 80%, w necie wyczytałam że wzrost w ciągu 48h o 66% jest już prawidłowy. Progesteron 14,8 więc trochę mały i od razu wzięłam duphaston 2x1. Dziś poszliśmy do lekarza, pierwsze co jak weszliśmy z tżtem to lekarz jest Pani w ciąży-od razu się domyślił. Fakt że zawsze przychodziłam sama A ja że tak Pokazałam mu wyniki badań a on że trochę mały przyrost że bata powinna się podwoić ja już taka ![]() Na usg widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy też lekarz określił ciążę na 25 dzień po owu i zgadza się, jeszcze niestety nie słychać serduszka ale powiedział ze to jeszcze za wcześnie i idę po świętach na następną wizytę. Dziś powtórzyłam betę po raz 3. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze tym bardziej że usg wyszło ok. Czyli jestem w 6tyg 5dniu ciąży. ![]() Kolejna wizyta 3.04 Dziewczyny napiszcie mi swoje bety dla porównania. Cytat:
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM Edytowane przez iguana333 Czas edycji: 2013-03-25 o 12:53 |
|
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziewczyny mam klaw ekranowa ciezko mi pisac miusze naprawic wkoncu tego laptopa;/,nic chcialaby,m sie duzo udzielac ale przy malej i tej klaw.nie da rady bede was regularnie czytac napisze jak po 1 wszej wizycie,a poprawie sie jak tylko naprawie szmelstwo mysle ze niebawem bo juz trace cierpliwosc;*
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
Iguana, przyrost masz prawidłowy.
Po 48h powinien być przyrost o 66%. U mnie pierwsza beta- 297, druga-750. ![]() Na następnej wizycie na pewno już zobaczysz dzidziola i serduszko ![]() U mnie jeszcze długie 2 tyg do wizyty....
|
|
|
#1157 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja byłam raz na Krecie , drugim razem nie wypaliła Kreta i w zeszłym roku objechałam Rodos. Tęsknię za Grecją strasznie i już mi się marzy urlop Interesuje jak najbardziej Cytat:
Dziwne są te nasze organizmy mnie lekko mdli właśnie w czasie jazdy samochodem czy autobusem. Węch też mam wyczulony , mój TŻ stwierdził że mam węch jak pies myśliwski Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2013-03-25 o 14:18 |
|||
|
|
|
#1158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
na pewno będzie Cytat:
za jakieś 2 tygodnie będę farbować na blond Cytat:
Amcizia bardzo szybko Cię objawy dopadły...współczuję tych wymiotów Misia ale Ci zazdroszczę pogody ![]() Iguana ja wogóle nie robiłam bety...w ty kraju tego nie praktykują |
||
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, dziewczyny ja korzystam z tabletu, tylko wtedy jak czytam książki, albo jak TŻ zajmuje kompa.
Co do podróży, to my chcieliśmy jechać gdzies w podróż poslubną, ale w tym roku tylko wydatków, że nie damy rady.
|
#1161 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, od kilku dni nie za bardzo się czuję....głównie wieczorem ale czasem też w dzień mam straszne kołatania serca, czasem aż nie moge zlapać oddechu.ogólnie mam tez duże zawroty głowy i ogólnie slaba jestem mimo że prawie cały czas leżę. zaczełam zastanawiać się czy to może nie po luteinie?biore dużą dawkę...fakt ze 1,5 roku temu miałam też straszne kolatania i mialam rózne badania ale skończyło sie na diagnozie że to nerwicowe....no i nie wiem co teraz robić, wizyte mam dopiero 12.04. już nie wiem co mam robić. dzisiaj była u mnie kolezanka z pracy i powiedziała ze wyglądam okrutnie ze jestem blada i zapadnięta...a ja tez czuje sie dziwnie
|
|
|
|
#1162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety też mnie czasem boli głowa i to mam tak złośliwie, że albo mnie muli albo boli głowa :/ Nie ma tak, żeby nic nie dokuczało. Cytat:
Byłam dzisiaj na tej wizycie państwowo. Niestety bez usg. Ale i tak jestem zadowolona. Ta moja ginekolog od razu mnie poznała i jeszcze na korytarzu przywitała się ze mną serdecznie. Zbadała mnie i powiedziała, że wszystko jak najbardziej dobrze, że macica jest dużo większa niż wtedy i ogólnie według niej wszystko w porządku. Od razu dała mi skierowania na badania. Powiedziała, że dobrze, że długo nie zwlekaliśmy. Ogólnie super z niej babka, tylko szkoda, że nie pracuję w żadnym szpitalu. Za to położna, która mnie rejestrowała stwierdziła, że stanowczo za szybko i jak jej powiedziałam, że lekarz nie widział żadnych przeciwwskazań to tylko dodała: "lepiej było trochę poczekać". Nosz krew człowieka zalewa. Mądrzejsza niż dwóch lekarzy. Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-03-25 o 15:35 |
||
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesli juz kiedys mialas takie rzeczy to moze warto za nim udasz sie do ginekologa udac sie do jakiegos na prawde dobrego kardiologa, u mnie przez 4 lata mnie zwodzona mowiac ze to nerwicowe, bo bylam mloda przed matura sie zaczely te objawy i mnie olewali, w koncu na studiach trafilam to swietnego lekarza bo bylo na prawde juz zle a ja wiedzialam, ze to nie nerwica, bo w srodku wakacji niczym sie nei stresowalama omdlenia i kolatania serca byly, i okazalo sie ze mam arytmie napadowa... niestety lekarze czesto lekcewarza nas mlode pacjentki, a powinni zlecic wszytskie badania lacznie z holterem calosdowbowym i to kilkakrotnie bo czasem pierwszy niczego nie wykryje a drugi lub trzeci juz moze. ja jak sie tylko dowiedzialam ze jestemw ciazy to od razu udalam sie do kardiologa jeszcze za nim poszlam do ginki i nie zaluje bo wiem co mam rbic i gince tez juz na wizycie moglam wszytsko co i jak powiedziec wiem tez jak mam brac leki jak cos sie bedzie dziac itd
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które pisały o wakacjach, co zamierzacie ubierać na plażę? Tradycyjny strój plus pareo ? Czy np. tankini?
Mam jeszcze do Was pytanie, jak wiecie w lipcu biorę ślub, chciałabym się później przebrac w inną sukienką tzn po oczepinach, w tej mi będzie zwyczajnie ciężko. Myślicie, że czerwona może być ? Wkleję Wam linka. http://www.pieknybrzuszek.com/pl/p/S...-NIKOLETA/2497 Nie chcę znów jakiejś odcinanej pod biustem i luźnej.
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
MISIA PIEKNa a moze cos w innym kolorze? hmmm i moze troche ''za skromna''
|
#1167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biorę luteinę dopochwowo 3 x 1 i czuję się dobrze...czasem też mi słabo albo się w głowie zakręci, ale to sporadycznie Na Twoim miejscu bym skonsultowała to z lekarzem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna sukienka
|
|||
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.pieknamama.pl/bolerko-ciazowe-gaja.html
tu sa fajne; http://szczesliwyczas.pl/c/65/sukien...z-ciazowa.html
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

a byłaś już na wizycie? też om 11.02?

wiem, że to przypadek pewnie, ale najpierw się bałam przed wizytą i nic nie było od początku ciazy- mdłości mega, potem jak już się uspokoiłam, to sił nie miałam- mdłości nie odpuszczały, jak jakoś kilka dni pod rząd dałam radę w końcu, to się nawet tu na wątku chwaliłam, ze mi mdłości minęły, ale znów miałam spadek formy i zasypiałam jak synek Antibii
wczoraj mąż mówi, ze dla celów naukowych trzeba i dziś znów nie mdli 

Dzisiaj i jutro powtórzę testy.

KCIUKI DLA ANI