Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-24, 21:27   #1141
Inez92
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
super a byłaś już na wizycie? też om 11.02?
Byłam w piątek, widziałam pęcherzyk następny termin mam 4.04 i wtedy mam nadzieję zobaczyć już coś więcej

OM tak samo 11.02. Fajnie, będziemy miały porównanie
Inez92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 21:31   #1142
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inez92 Pokaż wiadomość
Byłam w piątek, widziałam pęcherzyk następny termin mam 4.04 i wtedy mam nadzieję zobaczyć już coś więcej

OM tak samo 11.02. Fajnie, będziemy miały porównanie
O to idziemy łeb w łeb
Ja mam następną wizytę 7 kwietnia

Na następnych wizytach już na pewno będą biły serduszka naszych fasolek
Stary 2013-03-24, 21:49   #1143
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
O to idziemy łeb w łeb
Ja mam następną wizytę 7 kwietnia

Na następnych wizytach już na pewno będą biły serduszka naszych fasolek
Ja też om 11.02, a wizytę mam 3 kwietnia i też już liczę na serducho
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 22:16   #1144
Amcizia
Rozeznanie

witajcie

przepraszam, z enei cutuje ale czytalam was na komorce, ale pisac moge tylko na kompie więc nie pamiętam juz co której chciała napisac

więc tak witam nowe mamusie

tym co czekaja na brak @ zycze by si enie nakrecac i trzymam kciuki za 2 kreseczki

tez poprosze obie książeczki na meila

jak nie macie mdlosci to się tylko cieszcie, nikomu tego nie życzę wczorja od 19 do 23 caly czas wymiotowalam po wszytskim, nawet po wodzie mineralnej, przeszlo dopiero po driguej tabltece przepisanje mi przez ginke
mdlosci i wymioty potrafia wykanczac, o ile dziecku specjalnie nie zagrazaja, to matce juz tak zwlaszcza odwodnienie

a moje objawy zaczely sie szybko 6 d wyzszej temperatuty mialam plamienie, ale nei zwrocilam na nie uwagi bo mialam wtedy kolposkopie, na drugi dzien zemdlilo mnie od kawy z mlekiem, nastepnego dnia to samo, potem jeszcze cocacola mi nie smakowala, a poniewaz porwadze obserwacje, to widzialam ze moj cykl dostal trzeciej fazy, a zwykle mial tylko 2 wiec patrzac na niego juz cos czulam, i w sumie po tej kawie to byl wtorek od czwartku juz mialam mdlosci, bylam bardzije senna a od piatku nawet zmienne nastroje atak smiechu na zamne z placzem, i w niedziele 12 d wyzszych temperatur test wyszedl pozytywnie,wrazliwosc piersi i inne rzeczy pojawily sie duzo pozniej, czyki to co powinnam miec dopiero w 6 tygodniu ciaży mialam juz w 3/4 a to co powinno byc wczesniej dostalam później, kazdy roganizm jest inny, no i czesto siusiam

a przy wymiotach to idzie na dwie strony wymioty i siusianie, z tymze nawet nie czuje tego i nie moge tego opanowac, nie zycze tego nikomu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110521580820.html

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev308pf___.png

Amcizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 08:20   #1145
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Zastanawiałyście się już nad balsamami w ciąży przeciw rozstępom? Ja już trochę przejrzałam i chyba zdecyduję się na elancyl na przemian z bio oil. Któraś stosowała już? Czytałam recenzje i są same na +
Ja myślałam nad Palmersem ale jeszcze na 100% nie jestem pewna,a ten bio-oil ile mniej więcej kosztuję?

Cytat:
Napisane przez Skromal Pokaż wiadomość
hejka jestem nowa przeszla mama mam termin 01.11.13))pozdrawiam
Witaj

Hej
Ja zamierzam w połowie kwietnia sobie baleyage walnać u fryzjera bo też już nie mogę patrzeć na mój odrost
Podobno od soboty ma się w końcu cieplutko zrobić

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 08:49   #1146
maomami
Wtajemniczenie

Hej mamusie cały tydzień się nie odzywałam, bo niestety miałam zawalony na uczelni ;/ przepraszam że nie cytuję ale dużo by się tego uzbierało.
Witam nowe mamusie coraz więcej nas, a jeszcze grudniowych nie ma
Ja czuje się w porządku, w sumie tylko przez ostatnie dwa dni mi ból głowy dokuczał a tak to nawet ok. Czekam z niecierpliwością do czwartku do wizyty, zabieram ze sobą męża na pierwszą wizytę. Miał być ze mną na ostatniej ale niestety wypadł mu nagły wyjazd, ale teraz mam nadzieję nic mu nie wpadnie w ostatniej chwili i zobaczy pierwszy raz na żywo swojego bąbelka
Ja póki co smaruje się oliwką, jak mi się przypomni i zachce, bo szczerze po kąpieli marze tylko o piżamce i pod kołderkę, a w szafce czeka już balsam z bielendy przeciw rozstępom, cena przyzwoita, zobaczymy jak będzie w działaniu.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:09   #1147
anulka2205
Wtajemniczenie

Witam nowe mamcie

Cieszę się z udanych wizyt

Wczoraj mąż doznał oświecenia moje mdłości zależą od intensywności naszych przytulasków wiem, że to przypadek pewnie, ale najpierw się bałam przed wizytą i nic nie było od początku ciazy- mdłości mega, potem jak już się uspokoiłam, to sił nie miałam- mdłości nie odpuszczały, jak jakoś kilka dni pod rząd dałam radę w końcu, to się nawet tu na wątku chwaliłam, ze mi mdłości minęły, ale znów miałam spadek formy i zasypiałam jak synek Antibii i mdłości wróciły wczoraj mąż mówi, ze dla celów naukowych trzeba i dziś znów nie mdli

Poza tym tyyyyyyyyyle mam na najbliższe tyg. roboty papierkowej i zero sił na nią

Trele fajnie, ze zakupy udane. Ale mnie wystraszyłaś tymi włosami, czytałam, ze cuda mogą w ciązy z kolorem wychodzić, ale też już loreala zakupiłam i po świętach miałam farbować, to się teraz zastanawiam czy nie zabrać farby w garść i nie iść jednak do fryzjera, chociaż i fryzjer chyba wpływy na takie kolorowe niespodzianki nie będzie miał

miłego dzionka

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:32   #1148
misia332
Zakorzenienie

Hej dziewczynki.

Witam wszystkie nowe mamusie Fajnie, że jest nas coraz więcej.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za te, które mają być w najbliższym czasie. Ja idę jutro prywatnie, ale tylko na USG.

Co do podróży, my 19 kwietnia jedziemy do Polski, więc 20 godzin w samochodzie jak nic, a później znów bedziemy jechać w czerwcu. Jakoś się nie boję, mam adapter do pasów bezpieczeństwa, więc myślę, że bedzie ok. W razie czego w nocy TŻ pojedzie samochodem.

Co do objawów, ja się martwiłam, że mi wszystko przeszło, to teraz mam na nowo, cycki wieczorem jak balony, mdłości od rana, no i zaparcia.

U mnie wczoraj było 24 stopnie na plusie, byliśmy na spacerze i ogolnie fajnie było.
No i po mnie zaczyna już być widać coś tam

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:30   #1149
Aagateczka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja wlasnie wczoraj pofarbowalam - bez amoniakowa I ? I wyglądam jak pol du*py za krzaka Zwykle farbuje Lorealem wiec teraz tez wybrałam takiego tylko bez amoniaku i co ? Koncowki mam wscieklo pomarańczowe a miała być czerwien . Natomiast od rost nie ruszony ani troszenienkie a wręcz bym powiedziała bardziej uwidoczniony Chyba czas się wybrać do fryzjera
Hej! ja byłam w piątek u fryzjera, który jest instruktorem koloryzacji na całą Polskę i powiedział, że to co piszą ludzie w internecie to głupoty, bo w farbach mogą być szkodliwe dwie substancję - amoniak, który do niedawna był stosowany w produktach spożywczych - po nim można ewentualnie mieć mdłości i jakaś druga substancja, która ogólnie jest w barwnikach farb i im więcej czerwonych pigmentów w niej to może być bardziej szkodliwa, ale jasne kolory w ogóle go nie mają więc nie ma się czego obawiać

Nasze Maleństwo - II kreski 20.02.2013
Aagateczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:48   #1150
Mya1989
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Mogę dołaczyć?
II kreseczki (fakt, druga słabiutka) ujrzałam 23.03 w dzień spodziewanej @ Coś mnie tknęło, bo od kilku dni strasznie bolał mnie brzuch jak na @ i do tego ciągłe kłucia w okolicach pępka i nerek Dzisiaj i jutro powtórzę testy.
Oprócz tych bóli małpiastych, bolą mnie tylko piersi, ale to znośnie, no i nie mam takiego apetytu na słodycze jak to u mnie bywa. potrafiłam zjeść dziennie miliard słodkości, a wczoraj zjadłam tylko pół paczki czipslettenów i 2 małe wafelki i jestem w szoku. A dzisiaj tylko jeden banan i kanapki, co ja banany kg mogłam wchłaniać
Wizytę mam dopiero 14.04., zobaczymy co się tam wykluwa

Jestem w pracy i już mnie jakaś baba wkurzyła i się popłakałam, jak ja mam się nie denerwować , no jak...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-03-25 o 11:52
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:07   #1151
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość

ooo też jesteś z okolic Lublina

Mi na codzień nie jest lekko.... Z 4 latkiem i do tego często jesteśmy sami nie da się nie dźwigać ciężarów więc w pewien sposób takie wyjazdy dla mnie to odpoczynek
Planowaliśmy starać się o dziecko po moim powrocie ale wyszło jak wyszło.

dokładnie z Krasnegostawu.
Mi też nie jest lekko, moja córcia ma niecałe 3 lata i jest strasznie do mnie przywiązana, praktycznie wisi na mnie cały czas. Niewiele pomagają tłumaczenia, że mama nie może dźwigać.

Co do objawów to nie wiem co z tym jest, ale ja tez kicham strasznie ;p
No i te cyce jak balony, zmęczenie, śpię 3 razy w ciągu dnia. Wyczulenie na zapachy trochę mi mija.
Dziś 1 wizyta, strasznie się stresuję... Odezwę się jutro i zdam relację.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:33   #1152
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mogę dołaczyć?
II kreseczki (fakt, druga słabiutka) ujrzałam 23.03 w dzień spodziewanej @ Coś mnie tknęło, bo od kilku dni strasznie bolał mnie brzuch jak na @ i do tego ciągłe kłucia w okolicach pępka i nerek Dzisiaj i jutro
Oprócz tych bóli małpiastych, bolą mnie tylko piersi, ale to znośnie, no i nie mam takiego apetytu na słodycze jak to u mnie bywa. potrafiłam zjeść dziennie miliard słodkości, a wczoraj zjadłam tylko pół paczki czipslettenów i 2 małe wafelki i jestem w szoku. A dzisiaj tylko jeden banan i kanapki, co ja banany kg mogłam wchłaniać

Jestem w pracy i już mnie jakaś baba wkurzyła i się popłakałam, jak ja mam się nie denerwować , no jak...
Hej, jasne że możesz Gratuluję

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;39966668]dokładnie z Krasnegostawu.
Mi też nie jest lekko, moja córcia ma niecałe 3 lata i jest strasznie do mnie przywiązana, praktycznie wisi na mnie cały czas. Niewiele pomagają tłumaczenia, że mama nie może dźwigać.

Co do objawów to nie wiem co z tym jest, ale ja tez kicham strasznie ;p
No i te cyce jak balony, zmęczenie, śpię 3 razy w ciągu dnia. Wyczulenie na zapachy trochę mi mija.
Dziś 1 wizyta, strasznie się stresuję... Odezwę się jutro i zdam relację.[/QUOTE]

3mam kciuki za wizytę i czekamy na relację

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-03-25, 12:44   #1153
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja tez mam wizyte 3 kwietnia z polozna , niby bez skanu ale mam nadzieje ze chociaż serduszka daja posluchac , bo gdzie tam do 10 maja ?
Cytat:
Napisane przez maoami
Ja czuje się w porządku, w sumie tylko przez ostatnie dwa dni mi ból głowy dokuczał a tak to nawet ok.
Mnie wczoraj tak bolała glowa , ze już musiałam lyknac chociaż polowke paracetamolu bo nie dalalabym rady . Mam nadzieje ze to się nie powtorzy , bo naprawdę takiego bolu glowy to ja jeszcze nie miałam

Cytat:
Napisane przez Agateczka87
Hej! ja byłam w piątek u fryzjera, który jest instruktorem koloryzacji na całą Polskę i powiedział, że to co piszą ludzie w internecie to głupoty, bo w farbach mogą być szkodliwe dwie substancję - amoniak, który do niedawna był stosowany w produktach spożywczych - po nim można ewentualnie mieć mdłości i jakaś druga substancja, która ogólnie jest w barwnikach farb i im więcej czerwonych pigmentów w niej to może być bardziej szkodliwa, ale jasne kolory w ogóle go nie mają więc nie ma się czego obawiać
NO i może tu ten problem , bo kolor miał być czerwona papryka ! farbuje takim od dwóch lat , tylko standardowym z amoniakiem teraz wybrałam opcje bez .. zawsze wychodzilo wszystko dobrze a teraz ? Ja tam się tym nie przejmuje , raczej się smieje , ale wyglądam tez smiesznie . Może jednak przefarbujem się na brąz ?

Cytat:
Napisane przez Mya1989
strasznie bolał mnie brzuch jak na @ i do tego ciągłe kłucia w okolicach pępka i nerek
O jak milo Cie poznac W końcu ktoś dla kogo klucie w pępku jest objawem ciąży U mnie to był pierwszy dowód na to ze jestem w ciąży , kiedy jeszcze lekarze nie zabardzo mi wierzyli , wmawiając ze to raczej nie możliwe.

Kurde u mnie czas na zbieranie się do roboty , jak ja nie nawidze poniedziałków

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:48   #1154
iguana333
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

To może zacznę od początku, ostatnią @ miałam 5.02. Nie czułam w tym miesiącu owulacji i ogólnie to wyluzowałam bardzo. Piłam zioła O.Sroki brałam omega 3-6-9 i mace. Okres mi się spóźniał, piersi mnie bolały i te bąki mój Tż się śmiał że to musi być objaw bo nigdy tak nie mialam i jest to u mnie nienormalne no i tak się śmialiśmy. Libido mi spadło bardzo bardzo, przed @ zawsze byłam wkurzona i tż mnie wkurzał a tu nic, cera piękna o dziwo hmmm... Okres mi się spóźniał ale tempka mi wzrosła dopiero w 23 dc więc późna owulacja. Pierwszy test zrobiłam w 36 dc 14 dni od owulacji - negatywny, potem powtórzyłam za 2 dni też negatywny no to sobie dałam spokój. Ale ciągle nie przychodziła @ temperatura wysoka hmmm. Zamówiłam testy na allegro jak przyszły za kilka dni mówię a co mi szkodzi zrobię, chociaż to nie z porannego moczu ale mam ich dużo więc zrobię i to był już 43 dc 21 dni po owulacji POZYTYWNY! Od razu wyszła wyraźna kreska, nie tak intensywna jak kontrolna ale bardzo mocna. Poleciałam od razu do Tżta nie mogliśmy uwierzyć

Na następny dzień poszłam na betę wyszła 1472 po 48- 2661 to przyrost ok 80%, w necie wyczytałam że wzrost w ciągu 48h o 66% jest już prawidłowy. Progesteron 14,8 więc trochę mały i od razu wzięłam duphaston 2x1.
Dziś poszliśmy do lekarza, pierwsze co jak weszliśmy z tżtem to lekarz jest Pani w ciąży-od razu się domyślił. Fakt że zawsze przychodziłam sama A ja że tak
Pokazałam mu wyniki badań a on że trochę mały przyrost że bata powinna się podwoić ja już taka

Na usg widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy też lekarz określił ciążę na 25 dzień po owu i zgadza się, jeszcze niestety nie słychać serduszka ale powiedział ze to jeszcze za wcześnie i idę po świętach na następną wizytę. Dziś powtórzyłam betę po raz 3. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze tym bardziej że usg wyszło ok.

Czyli jestem w 6tyg 5dniu ciąży.

Kolejna wizyta 3.04

Dziewczyny napiszcie mi swoje bety dla porównania.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja myślałam nad Palmersem ale jeszcze na 100% nie jestem pewna,a ten bio-oil ile mniej więcej kosztuję?
http://allegro.pl/listing.php/search...string=bio+oil różne ceny zależy od pojemności

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM

Edytowane przez iguana333
Czas edycji: 2013-03-25 o 12:53
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:40   #1155
malinka123108
Wtajemniczenie

ja dziewczyny mam klaw ekranowa ciezko mi pisac miusze naprawic wkoncu tego laptopa;/,nic chcialaby,m sie duzo udzielac ale przy malej i tej klaw.nie da rady bede was regularnie czytac napisze jak po 1 wszej wizycie,a poprawie sie jak tylko naprawie szmelstwo mysle ze niebawem bo juz trace cierpliwosc;*
Stary 2013-03-25, 13:47   #1156
Dzastin08
Wtajemniczenie

Iguana, przyrost masz prawidłowy.
Po 48h powinien być przyrost o 66%.
U mnie pierwsza beta- 297, druga-750.

Na następnej wizycie na pewno już zobaczysz dzidziola i serduszko
U mnie jeszcze długie 2 tyg do wizyty....

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-03-25, 13:59   #1157
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Ale Ci zazdroszczę tej Grecji. Ja zakochałam się w Krecie. Jak narazie ze wszystkich państw i wysp, na których miałam okazję być, najbardziej kocham właśnie Grecję. Gdzie dokładnie lecisz?
Ps. Na Krecie nawet się zaręczyłam, więc sentyment mam przeogromny
Jeszcze raz napisze ZAZDROSZCZĘ!!!
Ja w tym roku planowałam na kontynent ale też się wkurzam bo boję się już teraz rezerwować aby nie zapeszyć. Nie wiem jak będzie dalej , czy będę mogła polecieć co na to lekarz bo jest jeszcze sporo czasu . Już raz musiałam zrezygnować z podróży ze względu na operację TŻ więc teraz chyba poczekam do ostatniej chwili ale Grecja jest strasznie obleganym kierunkiem i może nie być miejsca w samolocie lub zostaną same badziewne lub luksusowe hotele . Ja byłam raz na Krecie , drugim razem nie wypaliła Kreta i w zeszłym roku objechałam Rodos. Tęsknię za Grecją strasznie i już mi się marzy urlop

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Nanusia papierowa wersja już Cię nie interesuje?
Interesuje jak najbardziej . Wolę książki ale wersja elektroniczna będzie na podróże. Wybrałaś sobie coś ode mnie?

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość

Nanusia76 my też wybieramy się do Grecji, oczywiście jak gin pozwoli, chcielibyśmy zobaczyć Zakhyntos albo Kretę to będzie połowa ciąży i mam nadzieje już usg połówkowe, które wszystko wyjaśni co i jak.
Wczoraj moje mdłości osiągnęły swoje apogeum aż się boje jutro do pracy iść, bo w piątek musiałam się zwolnić po 12.00 bo już nie wyrabiałam a jeszcze nikt nic nie wie
jak gotowałam obiad wczoraj to musiałam co chwilę wychodzić z kuchni bleee, ale jedynym atidotum była jazda samochodem wtedy nagle "przechodziły"?
Na Zakhyntosie jeszcze niebyła ale mam w planach . Kretę polecam serdecznie zwłaszcza zachodnią część wyspy. Przepiękne plaże, wąwozy itp.
Dziwne są te nasze organizmy mnie lekko mdli właśnie w czasie jazdy samochodem czy autobusem. Węch też mam wyczulony , mój TŻ stwierdził że mam węch jak pies myśliwski

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Zastanawiałyście się już nad balsamami w ciąży przeciw rozstępom? Ja już trochę przejrzałam i chyba zdecyduję się na elancyl na przemian z bio oil. Któraś stosowała już? Czytałam recenzje i są same na +
Ja smaruję brzuchol i biust olejem migdałowy i kupiłam też olejek i balsam z Rossmanna- Babydream fur mama. Poza tym zrobiłam sobie mydło pilingujące z kawą i jak sobie przypomnę (a różnie z tym bywa) to masuję skórkę a potem balsam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html

Edytowane przez Nanusia76
Czas edycji: 2013-03-25 o 14:18
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:00   #1158
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka

Cytat:
na pewno będzie

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć
za jakieś 2 tygodnie będę farbować na blond

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mogę dołaczyć?
II kreseczki (fakt, druga słabiutka) ujrzałam 23.03 w dzień spodziewanej @ Coś mnie tknęło, bo od kilku dni strasznie bolał mnie brzuch jak na @ i do tego ciągłe kłucia w okolicach pępka i nerek Dzisiaj i jutro powtórzę testy.

Witaj i Gratulacje

Amcizia bardzo szybko Cię objawy dopadły...współczuję tych wymiotów mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz.

Misia ale Ci zazdroszczę pogody

Iguana ja wogóle nie robiłam bety...w ty kraju tego nie praktykują
Stary 2013-03-25, 14:07   #1159
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
ja dziewczyny mam klaw ekranowa ciezko mi pisac miusze naprawic wkoncu tego laptopa;/,nic chcialaby,m sie duzo udzielac ale przy malej i tej klaw.nie da rady bede was regularnie czytac napisze jak po 1 wszej wizycie,a poprawie sie jak tylko naprawie szmelstwo mysle ze niebawem bo juz trace cierpliwosc;*
Malinko nie zniechęcaj się , nieźle ci idzie , wszystko rozumiemy . Ja do swojego tabletu też musiałam dokupić "klikaną"klawiaturę bo już nie raz fruwał
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 15:05   #1160
misia332
Zakorzenienie

Heh, dziewczyny ja korzystam z tabletu, tylko wtedy jak czytam książki, albo jak TŻ zajmuje kompa.

Co do podróży, to my chcieliśmy jechać gdzies w podróż poslubną, ale w tym roku tylko wydatków, że nie damy rady.

Stary 2013-03-25, 15:31   #1161
Antibia86
Rozeznanie

hej dziewczyny, od kilku dni nie za bardzo się czuję....głównie wieczorem ale czasem też w dzień mam straszne kołatania serca, czasem aż nie moge zlapać oddechu.ogólnie mam tez duże zawroty głowy i ogólnie slaba jestem mimo że prawie cały czas leżę. zaczełam zastanawiać się czy to może nie po luteinie?biore dużą dawkę...fakt ze 1,5 roku temu miałam też straszne kolatania i mialam rózne badania ale skończyło sie na diagnozie że to nerwicowe....no i nie wiem co teraz robić, wizyte mam dopiero 12.04. już nie wiem co mam robić. dzisiaj była u mnie kolezanka z pracy i powiedziała ze wyglądam okrutnie ze jestem blada i zapadnięta...a ja tez czuje sie dziwnie
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 15:33   #1162
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja tez mam wizyte 3 kwietnia z polozna , niby bez skanu ale mam nadzieje ze chociaż serduszka daja posluchac , bo gdzie tam do 10 maja ?

Mnie wczoraj tak bolała glowa , ze już musiałam lyknac chociaż polowke paracetamolu bo nie dalalabym rady . Mam nadzieje ze to się nie powtorzy , bo naprawdę takiego bolu glowy to ja jeszcze nie miałam
Ja z Tobą to wszystko mam tak samo, więc jakoś mnie nie dziwi ta wspólna wizyta
Niestety też mnie czasem boli głowa i to mam tak złośliwie, że albo mnie muli albo boli głowa :/ Nie ma tak, żeby nic nie dokuczało.
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Heh, dziewczyny ja korzystam z tabletu, tylko wtedy jak czytam książki, albo jak TŻ zajmuje kompa.

Co do podróży, to my chcieliśmy jechać gdzies w podróż poslubną, ale w tym roku tylko wydatków, że nie damy rady.
My mamy w planach Chorwację, ale pewnie zrezygnujemy.

Byłam dzisiaj na tej wizycie państwowo. Niestety bez usg. Ale i tak jestem zadowolona. Ta moja ginekolog od razu mnie poznała i jeszcze na korytarzu przywitała się ze mną serdecznie. Zbadała mnie i powiedziała, że wszystko jak najbardziej dobrze, że macica jest dużo większa niż wtedy i ogólnie według niej wszystko w porządku. Od razu dała mi skierowania na badania. Powiedziała, że dobrze, że długo nie zwlekaliśmy. Ogólnie super z niej babka, tylko szkoda, że nie pracuję w żadnym szpitalu. Za to położna, która mnie rejestrowała stwierdziła, że stanowczo za szybko i jak jej powiedziałam, że lekarz nie widział żadnych przeciwwskazań to tylko dodała: "lepiej było trochę poczekać". Nosz krew człowieka zalewa. Mądrzejsza niż dwóch lekarzy.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2013-03-25 o 15:35
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 15:38   #1163
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, od kilku dni nie za bardzo się czuję....głównie wieczorem ale czasem też w dzień mam straszne kołatania serca, czasem aż nie moge zlapać oddechu.ogólnie mam tez duże zawroty głowy i ogólnie slaba jestem mimo że prawie cały czas leżę. zaczełam zastanawiać się czy to może nie po luteinie?biore dużą dawkę...fakt ze 1,5 roku temu miałam też straszne kolatania i mialam rózne badania ale skończyło sie na diagnozie że to nerwicowe....no i nie wiem co teraz robić, wizyte mam dopiero 12.04. już nie wiem co mam robić. dzisiaj była u mnie kolezanka z pracy i powiedziała ze wyglądam okrutnie ze jestem blada i zapadnięta...a ja tez czuje sie dziwnie
Kochana, a może za mało jesz ? Ja mam identyczne objawy, jak mi cukier spada, a że z natury jestem niskocukrowcem, to zdarza mi się tak. A Ty lezysz, więc może po prostu, jak wstajesz to tak jest ?

Stary 2013-03-25, 16:11   #1164
Amcizia
Rozeznanie

Cytat:

jesli juz kiedys mialas takie rzeczy to moze warto za nim udasz sie do ginekologa udac sie do jakiegos na prawde dobrego kardiologa, u mnie przez 4 lata mnie zwodzona mowiac ze to nerwicowe, bo bylam mloda przed matura sie zaczely te objawy i mnie olewali, w koncu na studiach trafilam to swietnego lekarza bo bylo na prawde juz zle a ja wiedzialam, ze to nie nerwica, bo w srodku wakacji niczym sie nei stresowalama omdlenia i kolatania serca byly, i okazalo sie ze mam arytmie napadowa... niestety lekarze czesto lekcewarza nas mlode pacjentki, a powinni zlecic wszytskie badania lacznie z holterem calosdowbowym i to kilkakrotnie bo czasem pierwszy niczego nie wykryje a drugi lub trzeci juz moze. ja jak sie tylko dowiedzialam ze jestemw ciazy to od razu udalam sie do kardiologa jeszcze za nim poszlam do ginki i nie zaluje bo wiem co mam rbic i gince tez juz na wizycie moglam wszytsko co i jak powiedziec wiem tez jak mam brac leki jak cos sie bedzie dziac itd

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110521580820.html

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev308pf___.png

Amcizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 16:46   #1165
misia332
Zakorzenienie

Dziewczyny, które pisały o wakacjach, co zamierzacie ubierać na plażę? Tradycyjny strój plus pareo ? Czy np. tankini?

Mam jeszcze do Was pytanie, jak wiecie w lipcu biorę ślub, chciałabym się później przebrac w inną sukienką tzn po oczepinach, w tej mi będzie zwyczajnie ciężko. Myślicie, że czerwona może być ? Wkleję Wam linka.

http://www.pieknybrzuszek.com/pl/p/S...-NIKOLETA/2497

Nie chcę znów jakiejś odcinanej pod biustem i luźnej.

Stary 2013-03-25, 16:59   #1166
malinka123108
Wtajemniczenie

MISIA PIEKNa a moze cos w innym kolorze? hmmm i moze troche ''za skromna''
Stary 2013-03-25, 17:00   #1167
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

ja biorę luteinę dopochwowo 3 x 1 i czuję się dobrze...czasem też mi słabo albo się w głowie zakręci, ale to sporadycznie

Na Twoim miejscu bym skonsultowała to z lekarzem.

Cytat:
Byłam dzisiaj na tej wizycie państwowo. Niestety bez usg. Ale i tak jestem zadowolona. Ta moja ginekolog od razu mnie poznała i jeszcze na korytarzu przywitała się ze mną serdecznie. Zbadała mnie i powiedziała, że wszystko jak najbardziej dobrze, że macica jest dużo większa niż wtedy i ogólnie według niej wszystko w porządku. Od razu dała mi skierowania na badania. Powiedziała, że dobrze, że długo nie zwlekaliśmy. Ogólnie super z niej babka, tylko szkoda, że nie pracuję w żadnym szpitalu. Za to położna, która mnie rejestrowała stwierdziła, że stanowczo za szybko i jak jej powiedziałam, że lekarz nie widział żadnych przeciwwskazań to tylko dodała: "lepiej było trochę poczekać". Nosz krew człowieka zalewa. Mądrzejsza niż dwóch lekarzy.
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które pisały o wakacjach, co zamierzacie ubierać na plażę? Tradycyjny strój plus pareo ? Czy np. tankini?

Mam jeszcze do Was pytanie, jak wiecie w lipcu biorę ślub, chciałabym się później przebrac w inną sukienką tzn po oczepinach, w tej mi będzie zwyczajnie ciężko. Myślicie, że czerwona może być ? Wkleję Wam linka.

http://www.pieknybrzuszek.com/pl/p/S...-NIKOLETA/2497

Nie chcę znów jakiejś odcinanej pod biustem i luźnej.
Ja jeszcze nie wiem co ubiorę, jak wogóle gdzieś pojadę

Śliczna sukienka wydaje mi się, że może być na ta okazję
Stary 2013-03-25, 17:01   #1168
malinka123108
Wtajemniczenie

http://www.pieknybrzuszek.com/pl/p/S...wa-Jowita/1156
Stary 2013-03-25, 17:03   #1169
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
właśnie nie chcę takie, taką lekką mam na ślub, i specjalnie oddcinaną pod biustem. Chciałam teraz prostą i elegancką.

Stary 2013-03-25, 17:10   #1170
malinka123108
Wtajemniczenie

http://www.pieknamama.pl/bolerko-ciazowe-gaja.html

tu sa fajne;
http://szczesliwyczas.pl/c/65/sukien...z-ciazowa.html

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości