|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
Cytat:
Jakie piękne długie włosy Moje marzenie, teraz muszę ostro zapuszczać ![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie np. iść w kozaczkach za kolanko, bluzce z dużym dekoltem i lateksowej mini z synkiem na spacer
|
||
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam odrost farbuję, ale fakt, po przyciemnianiu oberwały i to nieźle, to już nie te moje piękne włoski co kiedyś no ale walczę ![]() Mam nadzieję, że po 8,1 znowu glon mi nie wylezie
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Ale świetny ten program
Aż mi się zachciało otworzyć w przyszłości własny salon fryzjerski
|
|
|
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Perłowy poblask uchwycony, ale jasność i kondycja nie (końce nie są aż tak zniszczone )klik klik Ostatnio odrosty robiłam Revią platynowym blondem z wodą 12%, do tego płukanka z gencjany. Moim zdaniem ze wszystkich tego typu płukanek, gencjana nadaje najładniejszy kolor, tylko trzeba bardzo uważać. Bardzo bardzo. Przyzwyczajona do Srebrzyka zrobiłam sobie fioletowe końce. Takie lawendowe, nawet ładne były Mimo wszystko polecam gencjanę, daje po prostu najlepszy efekt, który trwa długo, a nie do 2-3 myć. Wysusza, ale nie mniej niż inne. Jedyna płukanka, która nie wysuszała, to z bibuły, ale z nią za dużo babrania. Szamponów fioletowych też unikam, nie jestem w stanie trzymać detergentu tyle na głowie (wrażliwa), a do tego mam wrażenie, że one bardzo rozchylają łuski włosów. Wolę już robić sobie kolorową maskę na nasadę włosów z lekkiej odżywki czy żelu lnianego. A tak w ogóle jakby któraś szukała lekkiej maski, dającej efekt sypkich i miękkich włosów , to polecam Biovax do blondu, cudów nie zdziała, ale bardzo fajna maseczka ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
A co do podkładu: dla mnie DW to straszna tapeta, mam jeszcze trochę odcienia Bone, na całej twarzy wygląda jak pudrowa maska. Zdecydowanie wolę colorstaya, podobno nowa formuła (24h) mniej zapycha. Mój hit to Photeready też z Revlonu, ale on niestety krycie ma kiepskie. Nie zapychał nic a nic, a ja mam straszne skłonności Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-03-25 o 13:32 |
|||
|
|
|
#2255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pije siemię lniane bleh.... :P
|
|
#2256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj umyłam Natei i dałam im Dolce Ani Age niech sie nażrą proteinami bo nie moge ich tez całkiem z pielęgnacji wykluczyć, bo mi sie zgumuja zobaczymy jak bedzie po wyschnieciu, narazie jak zwykle "lew"![]() Cytat:
![]() w pewnym momenice to mialam wrazenie,że nawet powietrze mnie zapycha ![]() Cytat:
barwi paznokcie, skorki w okol paznokci i przesusza ![]() Cytat:
![]() ponad 60 cm.... ja jeszcze nie mam 60 cm juz gdzies ja czasem przycine i mam nerwa na nie |
||||
|
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale za to bardzo sobie chwalę tą płukankę srebrną z joanny dzięki niej mam chłodniejsze co po niektóre pasma i dzięki niej tak naprawdę mogę sobie troche przedłużyć moje farbowanie
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się spasłam, bo ledwo zmieściłam dupę w białe, letnie portki
![]() |
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja walczę w drugą stronę Jak do wakacji dojdę do 50kg i wyszczuplę nóżki będę skakać z radości No ale gratulacje ![]()
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2263 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Cytat:
chociaż teraz staram się rzadziej prostować włosy, nie po każdym myciu, żeby choć trochę odpoczęły Uwielbiam proste włosy i trudno mi się przyzwyczaić do takich żyjących własnym życiem ![]() Cytat:
Poza tym, według mnie to takie spodnie do założenia raz na jakiś czas, bo za bardzo rzucają się w oczy. Chyba, że masz idealną figurę, ja wolę nie zwracać uwagi na moją dolną część ciała Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Używasz prostownicy, że są takie gładkie?Cytat:
![]() Cytat:
Mogę Ci trochę oddać.
Edytowane przez milka_m Czas edycji: 2013-03-25 o 13:59 |
|||||||
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w styczniu jeszcze mialam taka zajawke, ze ze 3 razy wyprostowalam ![]() ja kiedys wklejalam zdjecie jak moje wlosy wygladaly po rozjasniaczu, ale to byl wstyd ![]() mam je dalej na kompie i wlasnie sobie dzisiaj porownywałam... |
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
cześć milka
Kylie bunny, truskawkowa podziwiam wytrwałość w zapuszczaniu ![]() Mnie chyba nic nie jest w stanie zmusić do zapuszczenia
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mimo,że mam świadomość,ze wiekszosc ma doczepy to i tak mi sie podobaja
|
|
|
|
|
#2267 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Strasznie ciężko jest przestać prostować, ciągle mam taki odruch, by po wysuszeniu sięgnąć po prostownicę ale wmawiam sobie, że nie mogę ich przecież tak katować ![]() Cytat:
Latem obcięłam włosy do brody, bo susz był straszny, a i tak się jeszcze rozjaśniacza nie pozbyłam. Na początku mi się podobało, tak ze dwa tygodnie ale później zaczęło mi brakować tych moich włosków za łopatki Zawsze chcemy coś, czego nie mamy ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Milka nie wiem, nie liczę, z chęcią przyjmuję każdy dodatkowy kg
![]() a co do podkładu to od true matcha klasycznego krycie ma lepsze Wiadomo, nie takie jak Revlon i jak Manhattan też nie, ale dobre, jeśli nie masz jakichś poważnych problemów z cerą to Ci podejdzie spokojnie tylko trzeba się oswoić z tym, że to sypkie ale ja go naprawdę uwielbiałam i będę go szukać aż do skutku ![]() Trwały też jest, ja spokojnie nosiłam go cały dzień
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popłakałam sie jak to ogladałam http://kwejk.pl/galeria/1722352/0/ps...tml#gallerypic |
|
|
|
|
#2270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja teraz na pewno do mojej obrony zapuszczam włosy a zetnę dopiero po wakacjach bo pewnie od słonka bede mieć sianko![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Chcemy schudnąć i zazdrościmy ci figury chcesz to sie z Tobą podzielę kilkoma kg
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ejjjjjjj ale ten co stoi na łańcuchu!!! Jak to możliwe??!!!
Edytowane przez kitkulka Czas edycji: 2013-03-25 o 14:31 |
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla tych z Was które używają durexów: http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...zerwatyw-durex ,może się przyda
Cytat:
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czym zabezpieczacie włosy podczas prostowania? Podobno serum Marion jest niezłe, ale poza Allegro chyba nigdzie nie do kupienia. Co do Schaumy "białej" - mówicie o tym szamponie? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-wlosow.html Na początku wydawał się dobry, ale po 2 miesiącach mycia szamponem mam siano i chyba wrócę do mycia odżywką Pottersa...
|
|
#2275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak to tylko częściowo mineralny produkt, teraz testuję podkłady firmy Bare Escentuals (w Polsce w Sephorze i na Allegro) i chyba lepiej służy cerze ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Mineralne TM są też w Naturach, w Hebe, w Douglasie.
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam tej prostownicy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...lna-cutek.html
Kupiłam ją sobie jakoś rok temu i jest super
|
|
|
|
#2278 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Raczej od czasu do czasu będę prostować, bo mam z wierzchu bardzo suche włosy, więc...
|
|
#2279 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oj nie gadaj, ty masz juz pewnie z 50kilka cm to nie duzo braknie ![]() ja tez mam nerwa i po domu musze miec koczek albo kucyk bo mnie szlag trafia jak ciagle gdzies je zamocze- a to zmywajac gary, a to jak myje podloge blee... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakie wsparcie i wyrozumialosc dla kolezanki Cytat:
Cytat:
wszyskie zaliczalysmy wpadki mniejsze i wieksze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2280 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie miałam podkładu sypkiego z pędzlem, zawsze mi się wydawało, że mają baaardzo słabe krycie. Mam jeszcze trochę tego Manhattanu ale na wiosnę będzie za ciężki a że mam ostatnio kilka "niespodzianek" na twarzy, więc wolałabym coś, co mnie nie zapcha ale będzie dobrze kryło Wiem, że prawie niemożliwe do zrealizowania ![]() Jak nie miałam żadnych problemów z cerą, to wystarczyło mi odrobinę sprawdzonego korektora na policzki i puder a tak to teraz muszę szukać. Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

dzis wieczor do mycia.
Moje marzenie, teraz muszę ostro zapuszczać 
Nie wyobrażam sobie np. iść w kozaczkach za kolanko, bluzce z dużym dekoltem i lateksowej mini z synkiem na spacer

no ale walczę
Aż mi się zachciało otworzyć w przyszłości własny salon fryzjerski
wiesz z czym mam największy problem i z tym akurat sobie nie mogę poradzić 

kosmetyczka nawet mi odradza do mojej cery. Zresztą wiem co miałam po Revlonie, 3 dni noszenia podkładu a później wysyp