Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 14:50   #2641
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Dziewczyny, ja mam coraz większy problem z nosem - przed ciążą stosowałam spray sterydowy na alergię, aw ciąży odstawiłam i przerzuciłam się na sól morską (spray hipertoniczny), który m isię skończył kilka dni temu, ale stan mojego nosa pogarsza się - coraz bardziej suchy mi się wydaje i zatkany i coraz częściej też mi leci krew, ale nie wydaje mi się, zeby to była infekcja. Czy któraś z was zna jakiś skuteczny sposób na nawilżenie/odetkanie nosa i sprawienie, żeby już ta krew nie leciałą?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:51   #2642
87czarna
Zakorzenienie

ja-ika ja dzisiaj też powtórka z rozrywki i właśnie gotuję ziemniaczki i zaraz zjem z zimnym kefirkiem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:51   #2643
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

ja nie zauważylam żadnych zmian a nie zmieniałas skarpetek codziennie?:P
Zmieniać zmieniałam, ale nie żeby były śmierdzące, czasami jeszcze praniem je czuć było.A skarpetki wierzchnie (bo częśto noszę po 2 pary, zwykłe i na wierzch jakieś grubsze) to spokojnie 2 dni nosiłam
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:51   #2644
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej ho!
Jesteśmy z powrotem. Wizytą jestem MEGA rozczarowana Jadąc tam myślałam,że badanie będzie bardziej szczegółowe,ale niestety byłam w wielkim błędzie. Pokazała mi gdzie jest głowa,rączki,nóżki i TYLE! Masakra jakaś! Aaaa,no i jeszcze pogratulowała Sprzęt mega do dupy- nawet dobrze buźki nie zobaczyłam,chociaż była przybliżona. Pamietam,że jak byłam z Mają w tym tygodniu to już ślicznie nosek było widać...
Przeziernością karkową się nie martwię,bo podczas badania w 11 tygodniu,polski lekarz powiedział,że już widzi,że jest dobra. A dzidziek mierzy już prawie 6 cm,także rooośnie
I tyle,moje Kochane... żadnego WOW!
Jak zapytalismy o płeć,to stwierdziła,że jest za wczesnie i dowiem się w 20 tygodniu-wtedy też zbadają inne części ciała.

Aaaa,ważę 55 kg -czyli przytyłam 2 kg!
Jej faktycznie ginka wredota Ale najważniejsze, że z Dzidzią wszystko dobrze Faktycznie już duży.
A wagą się nie przejmuj Ja też już 2 lub nawet 3 kilo na plusie jestem
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:54   #2645
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Właśnie wcinamy z mężem obiadek. Tak mi się zachciało ziemniaczków z jajkiem sadzonym i kefirem. No nic jak na razie mąż je i nie kręci nosem, a ja już drugą szklankę kefiru piję
Ja codziennie co najmniej jeden kefir i jeden jogurt naturalny i z reguły też 1 serek wiejski, mogłabym więcej zwłaszcza kefirów, ale się boję że za dużo tego białka będzie, ale smakują mi bardzo

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Hej ho!
Jesteśmy z powrotem. Wizytą jestem MEGA rozczarowana Jadąc tam myślałam,że badanie będzie bardziej szczegółowe,ale niestety byłam w wielkim błędzie. Pokazała mi gdzie jest głowa,rączki,nóżki i TYLE! Masakra jakaś! Aaaa,no i jeszcze pogratulowała Sprzęt mega do dupy- nawet dobrze buźki nie zobaczyłam,chociaż była przybliżona. Pamietam,że jak byłam z Mają w tym tygodniu to już ślicznie nosek było widać...
Przeziernością karkową się nie martwię,bo podczas badania w 11 tygodniu,polski lekarz powiedział,że już widzi,że jest dobra. A dzidziek mierzy już prawie 6 cm,także rooośnie
Jak zapytalismy o płeć,to stwierdziła,że jest za wczesnie i dowiem się w 20 tygodniu-wtedy też zbadają inne części ciała.

Czarna - najważniejsze, że wszystko jest ok i że teraz już będą się tobą normalnie zajmować, skoro przeszłaś ten pierwszy trymestr A że ta opieka tam dziwnie wygląda to fakt. Moja siostra mieszka w Anglii i też mówi, że tam jest śmiesznie, na wszystko paracetamol przepisują i takie to leczenie...

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-25, 15:01   #2646
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja codziennie co najmniej jeden kefir i jeden jogurt naturalny i z reguły też 1 serek wiejski, mogłabym więcej zwłaszcza kefirów, ale się boję że za dużo tego białka będzie, ale smakują mi bardzo

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Czarna - najważniejsze, że wszystko jest ok i że teraz już będą się tobą normalnie zajmować, skoro przeszłaś ten pierwszy trymestr A że ta opieka tam dziwnie wygląda to fakt. Moja siostra mieszka w Anglii i też mówi, że tam jest śmiesznie, na wszystko paracetamol przepisują i takie to leczenie...
akurat twaróg, kefir i jogurt malo maja białka (chyba ze o wapń chodzi, ale tego tez mało). ja bym sie nie przejmowała az tak. na diete bardziej restrykcyjna przyjdzie czas w porze karmienia jak dziecko zle zareaguje

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 15:03   #2647
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ja mam coraz większy problem z nosem - przed ciążą stosowałam spray sterydowy na alergię, aw ciąży odstawiłam i przerzuciłam się na sól morską (spray hipertoniczny), który m isię skończył kilka dni temu, ale stan mojego nosa pogarsza się - coraz bardziej suchy mi się wydaje i zatkany i coraz częściej też mi leci krew, ale nie wydaje mi się, zeby to była infekcja. Czy któraś z was zna jakiś skuteczny sposób na nawilżenie/odetkanie nosa i sprawienie, żeby już ta krew nie leciałą?
a ta sol morska cos dzialala? nie mozesz kupic nastepnego opakowania? czy tego nie mozna naduzywac? ja niestety nie wiem co mogloby pomoc

Cytat:

bialka chyba nigdy dosc!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 15:05   #2648
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ho!

Kochana ważne, ze wszystko wporządku. Ja bym wiele oddała za taką wizytę.. przypomnij sobie jak wyglądała moja tutaj w No.. to jest dopiero żal. U nas nawet usg nie ma (chyba, że prywatnie) a takie za free jest tylko połówkowe ja już się z tego śmieję, bo nic innego mi nie zostalo:P

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
u nas najlepsza wersja byla ze ten zasilek co tu dostaje jest niby nieopodatkowany i normalnie jak mama rozlicza moje praktyki to daje kwote brutto, ale przy zasilku mamy kwote netto tylko... to polski urzad skarbowy wymyslil: to trzeba to w takim razie opodatkowac w polsce buahahah pewnie ja biedna na zasilku (fakt ze ten zasilek to wiecej niz zarabialam w polsce ) i jeszcze bede se podatek odtracala... pogielo ich rozliczamy to na picie jako dochod zagraniczny i niech sie fuckaja :P

smiechu warte.. niech za wszystko podatej biora idioci

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zmieniać zmieniałam, ale nie żeby były śmierdzące, czasami jeszcze praniem je czuć było.A skarpetki wierzchnie (bo częśto noszę po 2 pary, zwykłe i na wierzch jakieś grubsze) to spokojnie 2 dni nosiłam
spoko domysliłam się o co Ci chodzi
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 15:09   #2649
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a ta sol morska cos dzialala? nie mozesz kupic nastepnego opakowania? czy tego nie mozna naduzywac? ja niestety nie wiem co mogloby pomoc
Właśnie nie wiem, czy działa, teraz jak odstawiłam to chyba jest gorzej. pytałam w sobotę w aptece, to pani powiedziała, że lepiej zrobić przerwę, ale chyba jednak sobie dzisiaj kupię, tylko może ten słabszy. Ale normalnie jak próbvuję nos wydmuchać, to mi leci krew i taki mam jakby zaschnięty nos

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-25, 15:11   #2650
87czarna
Zakorzenienie

Zapomniałam dodać,że specjalnie przed wizytą opiłam się zimnego i zjadłam słodkie,żeby dzidzia trochę się poruszała- jednak na nic to się zdało,bo spała sobie w najlepsze :P

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

PaulinkaNo Ty to już całkiem masz przekichane :P

Stary 2013-03-25, 15:12   #2651
dirtymagic85
Zadomowienie

Cześć kobietki, biorę się za nadrabianie chyba ze 20 stron z weekendu, ale już dojrzałam, że czarna jesteś po wizycie, cieszę się, że z dzidzi wszystko OK
Któraś pytała w tamtym tygodniu ile może kosztować glukoza. Dziś kupowałam , bo robiłam ten test obciążenia i 75g kosztuje ok 4-5zł, ja dałam dokładnie 4,50zł. Swoją drogą myślałam, że padnę z głodu....
A moje dziecko kochane już się coraz więcej rusza, już cztery razy od ubiegłej niedzieli, a wczoraj to mnie tak fajnie kopnęło aż się poryczałam z radości! Mówię wam, to jest tak cudowne uczucie, że szok, szok, szok!
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 15:17   #2652
shure
Zadomowienie

dziewczyny co do kataru to moze Vick kupcie sobie i wachajcie. taka masc o intensywnym zapachu branatowe opakowaie z zielona nakretka bardzo fajnie udraznia drogi oddechowe. Ja zczeze mowiac oprocz zapachu benzyny uwielbiam tez vik'a

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 15:21   #2653
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie wiem, czy działa, teraz jak odstawiłam to chyba jest gorzej. pytałam w sobotę w aptece, to pani powiedziała, że lepiej zrobić przerwę, ale chyba jednak sobie dzisiaj kupię, tylko może ten słabszy. Ale normalnie jak próbvuję nos wydmuchać, to mi leci krew i taki mam jakby zaschnięty nos
lepsza niby sol morska z manganem - tak mi pediatra mowila

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 15:23   #2654
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam dodać,że specjalnie przed wizytą opiłam się zimnego i zjadłam słodkie,żeby dzidzia trochę się poruszała- jednak na nic to się zdało,bo spała sobie w najlepsze :P

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

PaulinkaNo Ty to już całkiem masz przekichane :P
No to moje dziecko chyba jest nadpobudliwe, bo ja nawet jak ostatnio specjalnie nic nie jadłam, to tak się ruszął bobas, że szok...

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
lepsza niby sol morska z manganem - tak mi pediatra mowila
a to się jakoś nazywa ta sól?

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-25, 15:28   #2655
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Uwielbiam Aniołka ale tylko perfumowanego-toaletowy to już nie to samo

Mdłości serdecznie współczuję wiem jakie to okropieństwo bo jeszcze miesiąc temu szarpało mną co rano.A od jakiś trzech tygodni przeszło całkowicie.Niech i u Ciebie już się nie pojawiają
Kciuki żeby melisa się jednak nie przydała
Mam takie samo zdanie na temat Angel'a Przy czym ja jestem też fanką wersji Likierowej, jest cudowna na wieczór
Zaszalałam ostatnio i kupiłam sobie w prezencie z Diora Miss Dior Cherie EDP - wersja sprzed wszystkich reformulacji. Tak mnie wzięło na coś lżejszego, optymistycznego. Świetny ciążowy zapach moim zdaniem

Bardzo dziękuję za pokrzepienie Mnie na całe szczęście nie dręczą wymioty, tylko te nudności. Przy czym na całe szczęście już nie trwają cały dzień, tylko tak po 2 godziny - jak mam gorszy dzień.

W pracy pomału się układa, nie ma co się stresować na zapas

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj to samo, od 7 rano co 20 minut wymioty...do godziny 18!!
Mama z tatą zapodali mi pomysł (nie wiem skąd się znają),że podobno cola działa na mdłości. Ja normalnie colę wypiję ze 2 razy w roku,no ale podziałała i pomimo,że uważam,że w ciąży nie można to jeśli ma mi pomagać to czasem się napiję.
A jeszcze mąż pojechał mi do cukierni po ciastko z galaretka i malinami aaaach
Oj biedna Mnie jednak wymioty szczęśliwie omijają.
Trzeba mieć nadzieję, że po pierwszym trymestrze będzie Ci pod tym względem coraz lepiej.

A takie ciacho to też bym zjadła, narobiłaś mi smaka

Kochana mama do pracy przyniosła mi obiadek - zamówioną rybę z ziemniaczkami i surówką Potem odwiedził mnie narzeczony i marudził kiedy dostał buziaka, bo rzekomo jechałam rybą Co za człowiek Jest totalnie anty-rybny.

Nie mogę się doczekać wizyty w piątek u gina.
W końcu poda mi konkretną datę porodu, będzie można mnie dopisać do listy
Stary 2013-03-25, 15:38   #2656
dirtymagic85
Zadomowienie

Pobieżnie przeczytałam te 20 stron w 10 minut
Wyłapałam, że papuga69 ma ciąg dalszy przebojów z facetem...kochana pamiętaj, że dziecko najważniejsze, reszta jakoś się ułoży, w którąś stronę na pewno, nic na siłę.
Shure mi żyłki na cyckach też jakoś szybko się pojawiły, już w trzecim miesiącu spokojnie, tak jak ty. Za piękne nie są, wiadomo, ale za to cyc jaki!
No i widzę, że madziaW22 dała znak życia, cieszę się, że jesteście cali i zdrowi, no a kręgosłup i krzyż na pewno dadzą ci nieraz popalić, daj znać jak po wizycie.
A naszej baletnicy nie ma i nie ma...Ladanseuse, melduj się!
Stary 2013-03-25, 15:39   #2657
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Pobieżnie przeczytałam te 20 stron w 10 minut

Shure mi żyłki na cyckach też jakoś szybko się pojawiły, już w trzecim miesiącu spokojnie, tak jak ty. Za piękne nie są, wiadomo, ale za to cyc jaki!
Mi się żyłki pojawiły jeszcze przed terminem miesiączki wraz z niesamowicie bolącymi cycami - to był mój pierwszy objaw

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-25, 15:48   #2658
shure
Zadomowienie

Cytat:
Mi się żyłki pojawiły jeszcze przed terminem miesiączki wraz z niesamowicie bolącymi cycami - to był mój pierwszy objaw
Wiesz cos w tym jest bo moj Tz powiedzial ze te zyly mu nie przeszkadzaja ale rozmiar i "jedronosc":haha ha: jak najbardziej mowi ze chociaz taki plus jak narazie ma z tej naszej ciazy skoro mamy zalecona wstrzemiezliwosc od gina biedny dostaje prawie apopleksji serca kiedy kladziemy sie spac i nic wiecej

[*]
Stary 2013-03-25, 15:57   #2659
Larysa88
Zakorzenienie

Szkoda właśnie że wiele osób uciekło na inny wątek, choć powinny być w naszym, przecież często się zdarza że urodzi się nawet 2 tyg przed niby spodziewanym terminem i wtedy np. urodzą na początku października a niby mamy list. grudzien no ale dobra. To może taki apel, jeśli ktoś nas czyta z październikowym TP to niech się nie boi.... dla każdego tu jest miejsce !

Cytat:
No ja też mam ochotę na mizerię, a w sobotę chciałam zrobić sałatkę grecką, to mój mąż stwierdził, że ta sałata teraz to sama chemia i że lepiej unikać, więc stanęło na pomidorach z mozarellą
mmmm

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Któraś pisała o stażu w związku, jesteśmy z mężem 14 lat po ślubie (we wrześniu minie) wcześniej byliśmy ze sobą 1,5 roku.[COLOR="Silver"]
piękny staż

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mam na waku taka co wlsnie cala ciaze to i mogla na palcach jednej reki policzyc dni bez pawia... u niej wlasnie to rodzinne...

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

co ja chciała... aaa... z mezem znamy sie juz pona 10 lat a malzenstwem jestesmy od 6, we wrzesniu bedzie 7... moze na 10 rocznice pojedziemy na podróż poslubna
też sporo, a na podróż zawsze przyjdzie czas, a macie jakieś miejsce, cel?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

u mnie to rodzinne babcia z dziadkiem pobrali sie po 2 tyg znajomosci, moja mama z tata, po 3 miesiacach tez o slubie zdecydowali wiec u mnie jakos samo z siebie wyszlo tzn tz juz mi po 2 tyg znajomosci gadal, ze to szalenstwo ale on wie ze ja bede jego zona i matka jego dzieci, ale ze nie jest wariatem by sie po 2 tyg oswiadczac

ale nie powiem, ciezko z nim czasem mam bo jest strasznie uparty i raczej z tych co wiecznie mysli ze ma racje i ciezko go przekonac do tego ze sie myli troszke nam zajelo dotarcie sie, ale teraz jest super, jak by ktos z boku spojrzal to by nie powiedzial ze jestesmy malzenstwem, bo czasem zachowujemy sie jak dwa glupki no i oboje jestesmy z tych co sie z uczuciami nie afiszuja, wiec np moja matka twierdzi ze zimne z nas malzenstwo ale to nie prawda w domku jest inaczej no i tz teraz stuknie 32 lata, miedzy nami jest 7 lat roznicy.
to z różnicą wieku mamy podobnie u nas 8,5 roku
to pewnie tak jest właśnie, że SIE WIE po prostu, ciężko wytłumaczyć a jednak się wie że to ten/ta fajne to jest, mój tż też po 2 tyg od poznania wyznawał mi miłość, ja byłam z tym bardziej ostrożna, i nawet mówił że nie boi sie konsekwencji pewnych czynów (bo mogło być dziecko,ale pewnie nie trafiliśmy w owulację hehe ) iii był gotowy że możemy już wtedy mieć dziecko, także wiem też że to to i on to wie, to najważniejsze, a z poprzednią dziewczyną co był 5 lat to jak ona coś mówiła o ślubie to mówił że nie spał w nocy i miał koszmary, budził się zlany potem

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O tak i ja jeszcze wyczekuję na te ogórki gruntowe. Zjadłabym sobie z solą

Hahah weźcie bo ja tez myślalam czy nie czmychnąć na listopad grudzień. Czuję się tu mocno w tyle haha
nigdzie nie uciekaj !!!!
ogórki chyba jednak skuszę się na te teraźniejsze niby nie wartościowe ale muszę!

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Vea, po z wyników wynika( ), że przechodziła, pytanie tylko kiedy, przed czy juz w czasie ciąży dzisiaj idę do tej lekarki od chorób zakaźnych, optymizmu we mnie mało jeszcze dzisiaj gdzies mi wpadło w oko, że dziewczyna dowiedziała się w 14tc że od 4 serduszko nie bije czasem się zastanawiam czy ja si e za bardzo nei ciesze z tej ciązy, że coś może byc nei tak ciąża nas zaskoczyła po tych kilkunastu miesiącach starań.
oj odganiamy takie myśli, stanowczo odganiamy!!!

Cytat:
Hej ho!

czarna, ale najważniejsze jest w porządku czyli dzidziuś zdrowy, sobie tam grzecznie siedzi i rośnie, a że taka wizyta no cóż.... nadrobisz w PL

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki, biorę się za nadrabianie chyba ze 20 stron z weekendu, ale już dojrzałam, że czarna jesteś po wizycie, cieszę się, że z dzidzi wszystko OK
Któraś pytała w tamtym tygodniu ile może kosztować glukoza. Dziś kupowałam , bo robiłam ten test obciążenia i 75g kosztuje ok 4-5zł, ja dałam dokładnie 4,50zł. Swoją drogą myślałam, że padnę z głodu....
A moje dziecko kochane już się coraz więcej rusza, już cztery razy od ubiegłej niedzieli, a wczoraj to mnie tak fajnie kopnęło aż się poryczałam z radości! Mówię wam, to jest tak cudowne uczucie, że szok, szok, szok!
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 15:58   #2660
nena_milka
Wtajemniczenie

Czarna gratuluję wizyty, ja też już po i mam podobne odczucia Lekarka franca jak nie wiem
Ale ogólnie widać, że zna się na rzeczy.
No i powiem wam, że ogólnie wszystko dobrze, w końcu jakiś lekarz mi za przeproszeniem zajrzał między nogi i jest ok.

Trochę się zaskoczyłam wielkością mojego dziecia... 4-go marca miał 3cm i był 5 dni młodszy niż wychodziło z OM, wyszedł wtedy 10t0dz zamiast 10t5dz.
Natomiast dzisiaj, po równych trzech tygodniach ma 8cm (!!!) i wyszło 14t2d!!! (z OM 13t5dz)

Moje dziecko jest zaje.biste! w trzy tygodnie urosło o 30 dni!
W sumie to sama nie wiem czy to dobrze ale skoro mi nic nie powiedziała to chyba dobrze
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 16:00   #2661
bajka1807
Zakorzenienie

no i ja spadam na wizyte, trzymajcie kciuki o 17!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 16:00   #2662
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Wiesz cos w tym jest bo moj Tz powiedzial ze te zyly mu nie przeszkadzaja ale rozmiar i "jedronosc":haha ha: jak najbardziej mowi ze chociaz taki plus jak narazie ma z tej naszej ciazy skoro mamy zalecona wstrzemiezliwosc od gina biedny dostaje prawie apopleksji serca kiedy kladziemy sie spac i nic wiecej

a to coś się złego dzieje że kazał narazie przestać?
mój tż odnośnie mojego biustu który bardzo szybko powiększył się z momentem testu ciążowego, no w tydzień tak urosły bardzo! i stwierdził, że wyglądają jakby miały zaraz pęknąć ale narazie chyba stoją w miejscu z rozmiarem i nie bolą, aa żyłki wyszły mi jakoś wczoraj albo przedwczoraj
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 16:08   #2663
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja to matallewar panieńskie mam właśnie, bo obecnie bym była Cibal Lewar

A w ogóle, skoro tż się naraził, to Wam jeszcze napiszę, że jego imię brzmi Cibka Marze Zawsze się na mnie złości, jak mu to wypominam

Wiesz co, mój też zwykle pyta, ale w ten weekend to mu totalnie odwaliło, 2 razy się nieźle pokłóciliśmy, sama sprzątałam cały dom, on łaskawie zebrał zabawki, potem jak robiłam te naleśniki, to spał i jak je zjadł, to po prostu mi się przelało...
Ja bym miałaOsuma Pakow (jakies japońskie). ale Cibka pobija wszystko!

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

A i lepiej niech on nie smaży, bo jeszcze będę musiała to zjeść. Generalnie jego kucharskie umiejętności ograniczają się do zrobienia kanapki z serem żółtym... Dobrze, że wody na herbatę nie przypala...
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej hej

Młode ziemniaczki z koperkiem i mizerią- moje marzenie. .
moje tez....

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Wow też jesteś wysoka

Czekolada Chyba też się dziś skuszę

za wizytę!!!
ja mam 178cm. to dopiero żyrafowy wzrost...

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

m:
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

A co do fryzjera juz taka cwana nie jestem, odpuscilam farbowanie. Boję się. Zapytam mojej gin po świętach czy mogę. Mam nadzieję, że mi pozwoli choćby jakąś specjalna farba, bo już mi siwe pasemka wychodzą spod odrostow :banghead:
ja tez odpuściłam- dmucham (moze niepotrzebnie na zimne) odrosty mam okropne. wgladam paskudnie. za m-c pojde do fryzjera jak bede w Polsce. a to juz bedzie połowa 5go miesiąca więc juz raczej na 100proc bezpiecznie...

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 16:08   #2664
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-03-25, 16:09   #2665
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a to coś się złego dzieje że kazał narazie przestać?
mój tż odnośnie mojego biustu który bardzo szybko powiększył się z momentem testu ciążowego, no w tydzień tak urosły bardzo! i stwierdził, że wyglądają jakby miały zaraz pęknąć ale narazie chyba stoją w miejscu z rozmiarem i nie bolą, aa żyłki wyszły mi jakoś wczoraj albo przedwczoraj
no niestety mam ciaze zagrozona ... sklonnosci do krwiakow ... jeden mi sie zrobil i przez miesiac nie chce sie wchlonac... teraz te problemy z tarczyca, pobyt w szpitalu .Ciagle cos jak nie plamienia, krwawienia to uplawy i wiecznie cos
a my z Tz chodzimy i tylko patrzymy sie na siebie jak bysmy mieli po 12 lat i az tacy czerwoni

[*]
Stary 2013-03-25, 16:20   #2666
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
no niestety mam ciaze zagrozona ... sklonnosci do krwiakow ... jeden mi sie zrobil i przez miesiac nie chce sie wchlonac... teraz te problemy z tarczyca, pobyt w szpitalu .Ciagle cos jak nie plamienia, krwawienia to uplawy i wiecznie cos
a my z Tz chodzimy i tylko patrzymy sie na siebie jak bysmy mieli po 12 lat i az tacy czerwoni
No to współczuję ci shure stresów i celibatu, ale jak mus to mus. Trzymam kciuki, żeby z ciążą było wszystko dobrze mimo różnych dodatkowych przebojów

Bajka za twoją wizytę też trzymam kciuki, daj znać jak po
Stary 2013-03-25, 16:21   #2667
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
to i za mnie jak można o 18

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 16:25   #2668
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
to i za mnie jak można o 18
A i owszem, można
Stary 2013-03-25, 16:27   #2669
87czarna
Zakorzenienie

cotynato Kciuki zacisnięte

Stary 2013-03-25, 16:29   #2670
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Dziękować

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości