|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny ufoludek! ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Co z tą naszą ladanseuse? Mogłaby dać jakiś znak życia...
|
|
|
#2732 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mam bardzo suchą skórę mimo smarowania ![]() Cytat:
![]() A co brałaś przed ciążą? Avamys i Nasonex można w ciąży, bo działają tylko miejscowo. Pozostałe sterydy donosowe odpadają, ale może warto lekarza poprosić o któryś z powyżej wymienionych?? Ja biorę Nasonex 2 razy dziennie, bo inaczej nie mogłabym oddychać przez nos w ogóle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ALE SUPER Pierwsza wątkowa córeczka Wpisywać na pierwszą strone? Macie imię?Super, że serduszko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też chcem!Cytat:
![]() Ominęło mnie trzymanie kciuków, ale gratuluję wszystkich wizyt! My dziś pojechaliśmy do mojego taty na żurek i kupiliśmy chlebki i jedliśmy żurek z jajkiem i kiełbasą w chlebie Normalnie powiem Wam, że 2 pełne chlebki zjadłam (w sensie zawartości) i prawie całą "miskę" tak był pyszny! Mój tata niewiele rzeczy umie gotować, ale jak coś umie, to NAPRAWDĘ dobrze ![]() W pracy dostałam pochwałę od samego dyrektora za "dobrze wykonaną pracę" Normalnie cieszę się jak dziecko, bo bałam się, co to będzie z tą ciążą, bo przecież ja podpisywałam umowę już będąc w ciąży, a jeszcze o niej nie wiedząc ale chyba mnie doceniają i nie mają o mnie złego zdania ![]() Jutro dzwonię i umawiam się na początek kwietnia na usg już prywatnie, żeby cokolwiek się dowiedzieć, poza "mniej więcej wszystko ok"
|
|
|
#2733 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Czarna super,że wszystko ok!!
![]() Bajka o rety! Ale Ci zazdroszczę!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja 14 tc i niby II trymestr a co?Coraz gorzej mi ![]() No dokładnie taką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zjadłabym takie,ale bez boczku![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do imion-mam dwie klientki o imieniu Hannelora I w ogóle Klient mi dzisiaj przyniósł jajeczka z Lindta w takich ślicznym pudełeczku.Ale mi miło było
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze chciałam dodać, że pochrzaniłam w sobotę, bo II trymestr dopiero w Wielką Sobotę zaczynam, a pośpieszyłam się i przywitałam w nim już w zeszłą
![]() Człowiek by wszystko chciał tak szybko ![]() A dziś dopiero 13t3d
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Rubinka ja jestem od mojego starsza o rok
Gdyby mój mąż był kilka lat ode mnie starszy to ślub pewnie byłby wcześniej, a tak to musiał dorosnąć...zresztą ja chyba przy nim też
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() ja kawy wcale nie piłam, a teraz to mi tak śmierdzi, że ![]() witamy ![]() zazdroszczę cotynato Tobie też gratuluję ![]() byłam u fryzjera i jestem mega zadowolona
|
|
#2737 |
|
Wtajemniczenie
|
melduje sie i ja powizycie
Byłam u nowego ginekologa (do którego się teraz przeniosłam a nawet nie wiedziałam jak wygląda )na NFZ ,taki młody po 30 ....a przystojny że hohoho aż rumieniec miałam Ciąża rozwija się pięknie Aha i popatrzył między nóżki i mówi mogą to być wargi sromowe ale nie jestem pewiem więc nie określimy płci....ale nadzieja na córeczkę zasiana teraz już wiem bo super lekarz![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
matal mozesz wpisac
imienia jeszcze nie ma, brak pomyslow godnych uwagi ![]() dziewczyny dzieki za gratulacje
|
|
|
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))) aż się uśmiechnęłam od ucha do ucha i mi łzy w oczach stanęły super, cieszę się!a co do tych rabatów z h&m to muszę to drukować? czy może wrzucić na telefon wystarczy, bo kurcze nie mam drukarki... a i czy jest jakiś termin na to? Cytat:
chyba podobny sprzęt mają nasi gin bo to zdjęcie takie podobne i te napisy takie chyba same?;D musiałabym sprawdzić
|
||
|
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mam nadzieje ze z tego ziarna dziewuszka wyrosnie ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() wiesz co ja drukowalam i koles cos na tym zapisywal wiec chyba trzeba druknac a termin jest do 31 marca.
|
||
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kolejne dobre wieści super gratuluje mój gin też młody, pewnie pod 40, a przystojny............. dzizas mówie Wam, szłam tak jak Ty pierwszy raz i jak tylko przekroczyłam próg i go zobaczyłam jak wygląda to tylko w myślach miałam " o ja pierd...." ![]() że akurat przed nim muszę się hm rozkraczać... ale bardzo sympatyczny facet i też na każdą pacjentkę poświęca tyle czasu ile trzeba ale są zapisywane co ok 20-30 na wizyty także nie trzeba czekać jak się przychodzi na swoją godzinę
|
|
|
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co? trzymamy żeby się potwierdziło? ![]() Ja w poprzedniej ciąży miałam gina po 30 zaraz,c o na motorze jeździł I też mi płeć przepowiedział podobnie Tzn. "Jak dla mnie to tam siusiaka widać, ale na następnym USG się Pani dowie" ![]() Cytat:
![]() Jeśli któraś jest gotowa, żeby płeć wpisać, to proszę o info
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byk pisze na środku....... sorki
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
To jesli sie potwierdzi za tydzien na wizycie to co widac na zdjeciu to sie zglosze
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- mielismy jechac w bieszczady. ale najpierw nie mialam urlopu (pierwsza praca), potem maż mial kamienie nerkowe, potem ja bylam w ciazy... a potem wiadomo, male dzieci... |
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w górach z młodym byliśmy w górach już Ja niosłam Ediego w chuście, a tż szedł z plecakiem ![]() Teraz chcemy się wybrać w maju, jeśli będą pieniądze, zanim się drugie pojawi, bo potem znów będzie ciężko, tym bardziej z dwójką to już się nie pochodzi po górach ![]() Ale posiedzieć w górach i na spacerki chodzić... Czemu nie
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jakiegos forum: Po 1. 10% ludzi jest bezobjawowymi nosicielami listerii w jelicie. Co to oznacza? Że nawet nie jedząc zakażonych produktów możesz, przy dużym pechu - zarazić dziecko. Po 2. Inkubacja listerii może trwać nawet 3 miesiące. Czyli na dobrą sprawę należałoby unikać "zakazanych" produktów na 3 miesiące przed ciążą. Po 3. Źródłem listerii może być serek, nawet z pasteryzowanego mleka. Ale równie dobrze może to być cokolwiek, co dłużej poleżało w lodówce, w tym warzywa i owoce. Po 4. Listeria ginie już w 40 stopniach, więc na grilu raczej nie przetrwała. Po 5. Zachorowania na listeriozę są bardzo rzadkie. |
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2749 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witamy Cytat:
Cytat:
![]() Bajka, gratulacje córci!
|
|
#2750 |
|
Wtajemniczenie
|
bajka z tego wszystkiego nie pogratulowałam twojej wizyty i pozostałych więc gratki dla wszystkich
![]() klas ki:![]() Właśnie uśpiłam mojego kawalera, który był ze mną na wizycie i jak złapal fotki tak nie dał nikomu dotknąć i chyba mi zgubił jedna..... mam nadzieję że sie w aucie zawieruszyła![]() Matal miejmy nadzieje ze się potwierdzi to będę mieć parkę
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia kuzynka mojego męża ma dwie córy-Karolinkę i Ewelinkę
![]() Pszczoua ale sprzęt Ale może się chyba jeszcze przekształcić w coś innego?
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiam zdjecia - w szarym z 14go (czyli bylam ok. 13 tc chyba)
dla porównania: w czerwonym - pierwsza ciaza 17 tc, w białym - druga ciaza, tez 17 tc... roznica niezla... |
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
no to co ![]() ja liczę na to że tam w środku siedzi chłopiec
|
|
#2756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno jeszcze nie raz pojedziecie, mam nadzieję że do zakopanego mnie w końcu tż weźmie strasznie chciał iść ze mną na Orlą Perć jednak w ciąży no to już odpada zresztą ja i tak pewnie nie dałabym rady a on szybko by stracił swój entuzjazm po paru godzinach ![]() Cytat:
ale wielkiej różnicy nie ma bo tak to wieczorami tylko wychodził
|
||
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Troche sie zgubilam o czym piszecie, ale widze ze znacie juz plec fajnie wam. Ja bede miala usg po 8 kwietnia wiec juz niebawem nie moge sie doczekac.Dzisiaj jade na przymiarke sukni slubnej, mam nadzieje, ze bedzie juz skonczona i zostana drobne poprawki
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeeść
![]() Dzisiaj na 10.30, a jak zwykle wstałam o 6.30... Cytat:
Ale ja w ogóle póki co nie mam ![]() Ale może macie rację,że nagle mi tak wyjdzie. W sumie mi to pasuje, bo nikt z pracy jeszcze się nie domyśla ![]() Aaa czyli to ma być samospełniająca się przepowiednia? ![]() Muszę się zebrać i zadzwonić do zusu z kilkoma pytaniami,ciekawe,czy ktoś będzie tak miły,żeby mi odpowiedzieć... ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Co do wyjazdów to my na majówkę jedziemy w dolnośląskie. Na wakacje mieliśmy jechać do Chorwacji,ale trochę się boimy. Pewnie wykupimy jakieś krótsze pobyty na Grouponie i gdzieś po Pl pojeździmy
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstałam rano, niby po 9h snu, a zaraz się przewrócę. Jem od niechcenia śniadanie i ślimaczę się do pracy, ale TAAAAAAAK bym poszła spać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

ale ogolnie w tej ciazy to ja jestem jakas nie teges, mozg mi chyba zanika
przyszlam do lekarza na 17, patrze w karte a wizyta byla na 16
zle w kalendarzu sobie zapisalam
pipka jak nic, kreska miedzy nogami piekna
po wizycie od razu podjechalam do h&m wykorzystac znizke na dziale dzieciecym i kupilam pare ciuszkow 

Macie imię?
Normalnie powiem Wam, że 2 pełne chlebki zjadłam (w sensie zawartości) i prawie całą "miskę" tak był pyszny! Mój tata niewiele rzeczy umie gotować, ale jak coś umie, to NAPRAWDĘ dobrze 

żeby się potwierdziło?
klas ki: