Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 21:04   #2731
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Na poty polecam bloker Ziaja. Mój mąż się tłucze, że to na pewno szkodzi, bo jak się używa regularnie (1 czy 2w tyg na noc), bo na prawdę blokuje pot , ale specjalnie sprawdzałam i widziałam, że dziewczyny w ciąży używaly

Co do nosa tez mam tragedię, sucho, krew.. I już kiedyś pisałam, że pomogą woda morska +maść linomag

A gdzie można je obejrzeć? Tez uwielbiam ten serial
Z tym blokerem to radzę uważać- moja przyjaciółka jest kosmetologiem i mówiła,że częste używanie może spowodować zablokowanie porów. Raz na jakiś czas owszem,ale nie przesadzać Ja zwykle tego używałam przed jakimiś waznymi imprezami typu wesela

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Witam Przyszłe Mamusie.
Podczytuje Was od dawna i dziś nadszedł dzień ujawnienia się. Mam nadzieję, że wybaczycie tak późno, ale musiałam sobie tę ciążę "poukładać". Jestem obecnie w 14 tyg. i 1 dniu, dzidzia poczęta od razu po odstawieniu Nuvaringu, co mnie mega zdziwiło bo lekarze sugerowali problemy i diagnostykę w kierunku PCO.
Obecnie cała moja rodzinka się cieszy a najbardziej moja młodsza siostra
W Święta zamierzamy w końcu pojechać do teściów i osobiscie oznajmić radosną nowinę.
Trzymam kciuki za wizyty, ja w pt przed genetycznym myślałam że jajo zniosę.
witaj
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jestem! i bedzie............. DZIEWCZYNKA

czyli jest tak jak czulam od poczatku, pozniej mialam chwile zwatpienia ale ogolnie w tej ciazy to ja jestem jakas nie teges, mozg mi chyba zanika przyszlam do lekarza na 17, patrze w karte a wizyta byla na 16 zle w kalendarzu sobie zapisalam no ale weszlam przeprosilam ale wizyta niestety raczej na szybko bo zaraz kolejna pacjentka byla w kolejce ale to co najwazniejsze zobaczone sprawdzil szyjke na dowcipnym usg bo ostatnio macica mi sie stawia, ale ma ponad 4 cm wiec wszystko dobrze no i pozniej przez brzuszek a tak moja prima balerina sobie machala do nas nie mierzyl jej ani nic, sprawdzil tylko serduszko, dalej trzyma sie na tych 151 ud/min, no i zagladalismy miedzy nozki. za nim cos powiedzial juz widzialam ze dziewczynka pipka jak nic, kreska miedzy nogami piekna ale powiedzial ze na 100% powie mi na polowkowym. no i na wadze 100g mniej jak 5 tyg temu wiec dobrze sie trzymam, tzn ze na jego wadze to ja nic nie tyje tzn ze dalej mam 0,5 kg na plusie, na swojej mam roznice 2 kg. no ale trzymam sie tego co u niego waze bo mniej tak wiec jestem bardzo szczesliwa i bardzo dziekuje wam za kciuki po wizycie od razu podjechalam do h&m wykorzystac znizke na dziale dzieciecym i kupilam pare ciuszkow

a zeby bylo smieszniej, spotkalam w poczekalni u gina kolesia z ktorym na pierwszym roku studiow spotykalam sie kilka razy w celach niezwiazanych ze stalym zwiazkiem chyba go z 5 lat nie widzialam byl z synkiem, w gabinecie jego babeczka byla, chyba tez na drugie sie szykuja bo slyszalam jak serduszko bije. ale on za to mnie skomplementowal az mi szczena opadla, bo od ostatniego razu jak mnie widzial mam chyba z 10 kg wiecej, a ten powiedzial ze swietnie wygladam - sam sex nic tylko smiechem parsknelam
PIĘKNIE!!! Gratki,Kochana:love :
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak Wam idą świąteczne porządki?U mnie łazienka jedna i część salonu zrobiona.Jeszcze tylko sypialnia i kanapy do wupucowania.Chociaż nie wiem po co bo i tak trzeba na nie jakieś pokrowce, wszędzie dziury po kocich pazurach, eh.
Okien nie myję, za zimno na otwieranie, firanek też nie piorę, popatrzyłam na nie i nie brudne.Jakoś przed tymi świętami mam lenia i mam gdzieś.
U mnie na razie nie idą.. mam dużo nauki i jak kończę,to po prostu mam dosyć i już nie myślę o sprzątaniu...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
I ja po wizycie
Wszystko super, pięknie. 10tc. Serduszko bije. Ja 1kg mniej
Na płeć ofc za wcześnie. W każdym razie jestem mega szczęśliwa i ciut spokojniejsza Oto mój mały ufoludek

Śliczny ufoludek!

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Co z tą naszą ladanseuse?
Mogłaby dać jakiś znak życia...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:23   #2732
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Nie macie problemu z wrażliwością skóry?Ja nie toleruje niektórych materiałów, bo mnie skóra swędzi tak, że nie wytrzymuję.
Mnie non stop swędzi, chyba faktycznie bardziej niż przed ciążą... No i mam bardzo suchą skórę mimo smarowania

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam coraz większy problem z nosem - przed ciążą stosowałam spray sterydowy na alergię, aw ciąży odstawiłam i przerzuciłam się na sól morską (spray hipertoniczny), który m isię skończył kilka dni temu, ale stan mojego nosa pogarsza się - coraz bardziej suchy mi się wydaje i zatkany i coraz częściej też mi leci krew, ale nie wydaje mi się, zeby to była infekcja. Czy któraś z was zna jakiś skuteczny sposób na nawilżenie/odetkanie nosa i sprawienie, żeby już ta krew nie leciałą?
Witam koleżankę alergiczkę

A co brałaś przed ciążą? Avamys i Nasonex można w ciąży, bo działają tylko miejscowo. Pozostałe sterydy donosowe odpadają, ale może warto lekarza poprosić o któryś z powyżej wymienionych?? Ja biorę Nasonex 2 razy dziennie, bo inaczej nie mogłabym oddychać przez nos w ogóle

Cytat:
Właśnie nie wiem, czy działa, teraz jak odstawiłam to chyba jest gorzej. pytałam w sobotę w aptece, to pani powiedziała, że lepiej zrobić przerwę, ale chyba jednak sobie dzisiaj kupię, tylko może ten słabszy. Ale normalnie jak próbvuję nos wydmuchać, to mi leci krew i taki mam jakby zaschnięty nos
Na suchy nos natomiast możesz kupić Nozoil, to są tylko olejki, totalnie bezpiecznej, a super nawilżają śluzówkę

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ja sadzone jem, ale takie wysmazone. Nie wolno surowych, więc nie powinno się rozlewac, ale jak białko i żółtko zetnie się to myślę, że może być. Wiadomo, że lepsze jak się żółtko rozlewa, ale cóż, życie... A miękkie to raczej nie, bo tam to już na pewno jest niedogotowane. A jak dokonujesz to już będzie na twardo.
Ja też jem takie sadzone obsmażone z obu stron

Cytat:
Witam Przyszłe Mamusie.
Podczytuje Was od dawna i dziś nadszedł dzień ujawnienia się. Mam nadzieję, że wybaczycie tak późno, ale musiałam sobie tę ciążę "poukładać". Jestem obecnie w 14 tyg. i 1 dniu, dzidzia poczęta od razu po odstawieniu Nuvaringu, co mnie mega zdziwiło bo lekarze sugerowali problemy i diagnostykę w kierunku PCO.
W Święta zamierzamy w końcu pojechać do teściów i osobiscie oznajmić radosną nowinę.

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Ja z mężem znamy się 3,5 roku, mieszkamy razem od 2 lat (wcześniej mieszkaliśmy razem tylko w weekendy, bo ja pracowałam w innym mieście i spotykaliśmy się tylko w weekend). A małżeństwem jesteśmy od lipca 2012r. I w przeciwieństwie do większości, to ja jestem starsza od męża. Ale tylko o rok.
Ja też jestem starsza, o całe 9 m-cy

Cytat:
ALE SUPER Pierwsza wątkowa córeczka
Wpisywać na pierwszą strone? Macie imię?
Super, że serduszko ok

Cytat:
Jak Wam idą świąteczne porządki?U mnie łazienka jedna i część salonu zrobiona.Jeszcze tylko sypialnia i kanapy do wupucowania.Chociaż nie wiem po co bo i tak trzeba na nie jakieś pokrowce, wszędzie dziury po kocich pazurach, eh.
Okien nie myję, za zimno na otwieranie, firanek też nie piorę, popatrzyłam na nie i nie brudne.Jakoś przed tymi świętami mam lenia i mam gdzieś.
Ja w weekend sprzątałam i już raczej nie będę, bo na święta jedziemy do Rzeszowa

Cytat:
No i zrobiłam kolejne ciążowe zakupy.Nie śmiejcie się z legginsów, trochę mnie poniosło.Przez tą ciążę mam gust nastolatki.Chociaż te w kratkę to chyba cywilizowane...
Ale fajne Też chcem!

Cytat:
I ja po wizycie
Na płeć ofc za wcześnie. W każdym razie jestem mega szczęśliwa i ciut spokojniejsza Oto mój mały ufoludek

Ominęło mnie trzymanie kciuków, ale gratuluję wszystkich wizyt!
My dziś pojechaliśmy do mojego taty na żurek i kupiliśmy chlebki i jedliśmy żurek z jajkiem i kiełbasą w chlebie Normalnie powiem Wam, że 2 pełne chlebki zjadłam (w sensie zawartości) i prawie całą "miskę" tak był pyszny! Mój tata niewiele rzeczy umie gotować, ale jak coś umie, to NAPRAWDĘ dobrze

W pracy dostałam pochwałę od samego dyrektora za "dobrze wykonaną pracę" Normalnie cieszę się jak dziecko, bo bałam się, co to będzie z tą ciążą, bo przecież ja podpisywałam umowę już będąc w ciąży, a jeszcze o niej nie wiedząc ale chyba mnie doceniają i nie mają o mnie złego zdania

Jutro dzwonię i umawiam się na początek kwietnia na usg już prywatnie, żeby cokolwiek się dowiedzieć, poza "mniej więcej wszystko ok"

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:25   #2733
butterfly20
Zakorzenienie

Czarna super,że wszystko ok!!

Bajka o rety! Ale Ci zazdroszczę!!

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Jpodpytam się fryzjerki, może będzie miała pomysł, jak trochę zniwelować odrosty, myślałam o ombre hair.
Moja też zaproponowała mi ombre

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też ostatnio wchodziłam na nie i faktycznie sporo tam mam październikowych i nawet jedna wrześniowa... Może nie chciały do nas dołączyć, ale fakt faktem, dziwne to
Może chcą być prekursorkami i żeby wszystkie późniejsze mamusie jarały się ich porodami?

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
nic nie mów moja mama miała całą ciążę mdłości i nawet jadąc rodzić jeszcze sobie pawia puściła także modlę się żeby ten wspominany przez was 16 tydzień przyniósł wreszcie spokój
Moja koleżanka wymiotowała podczas porodu, nawet jeszcze w kilka tygodniu po porodzie jak karmiła.
A ja 14 tc i niby II trymestr a co?Coraz gorzej mi

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
jaka ma twarz ta na 2 zdjeciu
No dokładnie taką

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ogladam moj ulubiony serial z dawnych lat - Kochane klopoty (Gilmore Girls)
Teraz bede miala czas, by spokojnie obejrzec wszystkie sezony

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też lubiłam ten serial.Teraz oglądam Pretty Little Liars

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki.Jestem mega zadowolono bo własnie przyszły moje zakupy z allegro.Wylicytowałam dosłownie za bezcen(bo 20 zł)rurki ciazowe z mamas and papas.Powiem Wam ze są idealne,swietnie leza i wogole nie zniszczoneOprocz tego za nie duza kwote udało mi sie wylicytowac sliczny komplecik dla dziewczynki i sukieneczke..Jesli bedzie chlopak to sie to komus opchnie
Ale cudne!!!:love :

Cytat:
Witam Przyszłe Mamusie.
Ooo to chyba masz tp wtedy co ja?

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość

Dziś na obiad zrobiłam kluski ziemniaczane z twarogiem i boczkiem. Smaki dzieciństwa! Tak bardzo to lubię, że nawet ostatnio jak jechałam do mamy to sobie u niej "zamówiłam".

Ale to domowe kluski?Zapodaj przepisa Zjadłabym takie,ale bez boczku

Cytat:
I ja po wizycie
Ooo mój też najczęściej leży na wznak
Cytat:
super gratulacje! a zdjecie super

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

dziekuje
imienia nie ma i bedzie z nim przeogromy problem, bo nic mi sie nie podoba tz wymyslil olimpia to nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac czy moze pawika na niego rzucic
Omg dzisiaj miałam klientkę o tym imieniu.

Co do imion-mam dwie klientki o imieniu Hannelora

I w ogóle Klient mi dzisiaj przyniósł jajeczka z Lindta w takich ślicznym pudełeczku.Ale mi miło było

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:26   #2734
matallewar
Zakorzenienie

A jeszcze chciałam dodać, że pochrzaniłam w sobotę, bo II trymestr dopiero w Wielką Sobotę zaczynam, a pośpieszyłam się i przywitałam w nim już w zeszłą
Człowiek by wszystko chciał tak szybko
A dziś dopiero 13t3d

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-03-25, 21:28   #2735
butterfly20
Zakorzenienie

Rubinka ja jestem od mojego starsza o rok Gdyby mój mąż był kilka lat ode mnie starszy to ślub pewnie byłby wcześniej, a tak to musiał dorosnąć...zresztą ja chyba przy nim też

Stary 2013-03-25, 21:39   #2736
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
hehe ja tam jakoś się wbiłam w ten wątek i dobrze mi z tym że nie jestem pierwsza i nie muszę przecierać szlaków zazdroszczę wam tych kopniaczków jak nie wiem ale wiem że ja też się na swoje doczekam
a ja jestem z Wami od początku, ale myślę, że rozpakujemy się z Kluskiem w sierpniu-ale nigdzie się nie wybieram-termin jest na wrzesień o!
Cytat:
Też mnie już kawa nie kręci
ja kawy wcale nie piłam, a teraz to mi tak śmierdzi, że

Cytat:
Witam Przyszłe Mamusie..
witamy
Cytat:
jestem! i bedzie............. DZIEWCZYNKA \
zazdroszczę i gratuluję

cotynato Tobie też gratuluję

byłam u fryzjera i jestem mega zadowolona kolor super wyszedł

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:48   #2737
ewacia85
Wtajemniczenie

melduje sie i ja powizycie Byłam u nowego ginekologa (do którego się teraz przeniosłam a nawet nie wiedziałam jak wygląda)na NFZ ,taki młody po 30 ....a przystojny że hohoho aż rumieniec miałam Ciąża rozwija się pięknie Wszystko wysprawdzał ,mózg, komory serca , czy nie ma rozszczepu podniebienia i kręgosłupa, liczył paluszki, sprawdził komory i przedsionki serca ,przepływy krwi i dużo innych rzeczy o których nie miałam pojęcia że sie sprawdza Aha i popatrzył między nóżki i mówi mogą to być wargi sromowe ale nie jestem pewiem więc nie określimy płci....ale nadzieja na córeczkę zasiana A najlepsze jest eto że każda babka siedzi u niego w gabinecie min 25min. Na początku sie wkurzałam co te baby tyle tam robią teraz już wiem bo super lekarz
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:49   #2738
bajka1807
Zakorzenienie

matal mozesz wpisac imienia jeszcze nie ma, brak pomyslow godnych uwagi

dziewczyny dzieki za gratulacje
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:49   #2739
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

czyli jest tak jak czulam od poczatku, pozniej mialam chwile zwatpienia ale ogolnie w tej ciazy to ja jestem jakas nie teges, mozg mi chyba zanika przyszlam do lekarza na 17, patrze w karte a wizyta byla na 16 zle w kalendarzu sobie zapisalam no ale weszlam przeprosilam ale wizyta niestety raczej na szybko bo zaraz kolejna pacjentka byla w kolejce ale to co najwazniejsze zobaczone sprawdzil szyjke na dowcipnym usg bo ostatnio macica mi sie stawia, ale ma ponad 4 cm wiec wszystko dobrze no i pozniej przez brzuszek a tak moja prima balerina sobie machala do nas nie mierzyl jej ani nic, sprawdzil tylko serduszko, dalej trzyma sie na tych 151 ud/min, no i zagladalismy miedzy nozki. za nim cos powiedzial juz widzialam ze dziewczynka pipka jak nic, kreska miedzy nogami piekna ale powiedzial ze na 100% powie mi na polowkowym. no i na wadze 100g mniej jak 5 tyg temu wiec dobrze sie trzymam, tzn ze na jego wadze to ja nic nie tyje tzn ze dalej mam 0,5 kg na plusie, na swojej mam roznice 2 kg. no ale trzymam sie tego co u niego waze bo mniej tak wiec jestem bardzo szczesliwa i bardzo dziekuje wam za kciuki po wizycie od razu podjechalam do h&m wykorzystac znizke na dziale dzieciecym i kupilam pare ciuszkow

a zeby bylo smieszniej, spotkalam w poczekalni u gina kolesia z ktorym na pierwszym roku studiow spotykalam sie kilka razy w celach niezwiazanych ze stalym zwiazkiem chyba go z 5 lat nie widzialam byl z synkiem, w gabinecie jego babeczka byla, chyba tez na drugie sie szykuja bo slyszalam jak serduszko bije. ale on za to mnie skomplementowal az mi szczena opadla, bo od ostatniego razu jak mnie widzial mam chyba z 10 kg wiecej, a ten powiedzial ze swietnie wygladam - sam sex nic tylko smiechem parsknelam
o rany rany rany ))) aż się uśmiechnęłam od ucha do ucha i mi łzy w oczach stanęły super, cieszę się!

a co do tych rabatów z h&m to muszę to drukować? czy może wrzucić na telefon wystarczy, bo kurcze nie mam drukarki... a i czy jest jakiś termin na to?

Cytat:
I ja po wizycie
ale słodziak chyba podobny sprzęt mają nasi gin bo to zdjęcie takie podobne i te napisy takie chyba same?;D musiałabym sprawdzić
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:52   #2740
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
melduje sie i ja powizycie Byłam u nowego ginekologa (do którego się teraz przeniosłam a nawet nie wiedziałam jak wygląda)na NFZ ,taki młody po 30 ....a przystojny że hohoho aż rumieniec miałam Ciąża rozwija się pięknie Wszystko wysprawdzał ,mózg, komory serca , czy nie ma rozszczepu podniebienia i kręgosłupa, liczył paluszki, sprawdził komory i przedsionki serca ,przepływy krwi i dużo innych rzeczy o których nie miałam pojęcia że sie sprawdza Aha i popatrzył między nóżki i mówi mogą to być wargi sromowe ale nie jestem pewiem więc nie określimy płci....ale nadzieja na córeczkę zasiana A najlepsze jest eto że każda babka siedzi u niego w gabinecie min 25min. Na początku sie wkurzałam co te baby tyle tam robią teraz już wiem bo super lekarz
super gratulacje! fajnie ze lekarz taki super to mam nadzieje ze z tego ziarna dziewuszka wyrosnie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
o rany rany rany ))) aż się uśmiechnęłam od ucha do ucha i mi łzy w oczach stanęły super, cieszę się!

a co do tych rabatów z h&m to muszę to drukować? czy może wrzucić na telefon wystarczy, bo kurcze nie mam drukarki... a i czy jest jakiś termin na to?

wiesz co ja drukowalam i koles cos na tym zapisywal wiec chyba trzeba druknac a termin jest do 31 marca.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:54   #2741
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

i kolejne dobre wieści super gratuluje mój gin też młody, pewnie pod 40, a przystojny............. dzizas mówie Wam, szłam tak jak Ty pierwszy raz i jak tylko przekroczyłam próg i go zobaczyłam jak wygląda to tylko w myślach miałam " o ja pierd...." że akurat przed nim muszę się hm rozkraczać... ale bardzo sympatyczny facet i też na każdą pacjentkę poświęca tyle czasu ile trzeba ale są zapisywane co ok 20-30 na wizyty także nie trzeba czekać jak się przychodzi na swoją godzinę
Stary 2013-03-25, 21:56   #2742
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Super wszystko przebadał!
To co? trzymamy żeby się potwierdziło?

Ja w poprzedniej ciąży miałam gina po 30 zaraz,c o na motorze jeździł I też mi płeć przepowiedział podobnie Tzn. "Jak dla mnie to tam siusiaka widać, ale na następnym USG się Pani dowie"

Cytat:

To na pierwszą stronę

Jeśli któraś jest gotowa, żeby płeć wpisać, to proszę o info

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-03-25, 21:56   #2743
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
super gratulacje! fajnie ze lekarz taki super to mam nadzieje ze z tego ziarna dziewuszka wyrosnie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

wiesz co ja drukowalam i koles cos na tym zapisywal wiec chyba trzeba druknac a termin jest do 31 marca.

jak byk pisze na środku....... sorki
Stary 2013-03-25, 21:59   #2744
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jeśli któraś jest gotowa, żeby płeć wpisać, to proszę o info
To jesli sie potwierdzi za tydzien na wizycie to co widac na zdjeciu to sie zglosze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1364245154708.jpg (55,2 KB, 46 załadowań)
Stary 2013-03-25, 22:03   #2745
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
No to moje dziecko chyba jest nadpobudliwe, bo ja nawet jak ostatnio specjalnie nic nie jadłam, to tak się ruszął bobas, że szok...

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

a to się jakoś nazywa ta sól?
chyba sterimar - STERIMAR Mn spray

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
też sporo, a na podróż zawsze przyjdzie czas, a macie jakieś miejsce, cel?
mielismy jechac w bieszczady. ale najpierw nie mialam urlopu (pierwsza praca), potem maż mial kamienie nerkowe, potem ja bylam w ciazy... a potem wiadomo, male dzieci...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 22:07   #2746
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chyba sterimar - STERIMAR Mn spray

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

mielismy jechac w bieszczady. ale najpierw nie mialam urlopu (pierwsza praca), potem maż mial kamienie nerkowe, potem ja bylam w ciazy... a potem wiadomo, male dzieci...
My mieliśmy wszystko na Węgrzech porezerwowane i 20 września mieliśmy ruszać, a 10 dowiedziałam się o ciąży i gin zabronił mi jechać

A w górach z młodym byliśmy w górach już Ja niosłam Ediego w chuście, a tż szedł z plecakiem
Teraz chcemy się wybrać w maju, jeśli będą pieniądze, zanim się drugie pojawi, bo potem znów będzie ciężko, tym bardziej z dwójką to już się nie pochodzi po górach
Ale posiedzieć w górach i na spacerki chodzić... Czemu nie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-03-25, 22:10   #2747
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a Wy piszecie o jajkach sadzonych... a ja się zastanawiam, czy wolno??? Gdzieś czytałam, że nie można ani sadzonych ani na miękko (oba rodzaje lubię najbardziej ) To jak to jest?
oj tam, nie wolno takich z baktariami i wirusami czy czym tam jeszcze. a przeciez rzadko slyszy sie o salmonelli czy listeriozie... ja tam jem, jadlam zawsze, moje dzieci jedza... minimum dbania o higiene i jakos sie zyje. nie panikujmy na sile bo robi sie z nas narod panikarzy i lekomanow (wiecie ze u nas na kazdym rogu jest apteka?! wiecej jest tylko oddzialow bankow i pozyczkowych punktow!). troche zazdroszcze jdnak ze w uk czy norwegii tak normalnie podchodza do ciazy czy chorob - bez zagladania na usg co wizyte, bez miliarda badan, kotre daja moze 1% wiecej pewnosci (a przy genetycznym to chyba niepewnosci), bez faszerowania antybiotykami wszystkich chorob...

z jakiegos forum:
Po 1. 10% ludzi jest bezobjawowymi nosicielami listerii w jelicie. Co to oznacza? Że nawet nie jedząc zakażonych produktów możesz, przy dużym pechu - zarazić dziecko.
Po 2. Inkubacja listerii może trwać nawet 3 miesiące. Czyli na dobrą sprawę należałoby unikać "zakazanych" produktów na 3 miesiące przed ciążą.
Po 3. Źródłem listerii może być serek, nawet z pasteryzowanego mleka. Ale równie dobrze może to być cokolwiek, co dłużej poleżało w lodówce, w tym warzywa i owoce.
Po 4. Listeria ginie już w 40 stopniach, więc na grilu raczej nie przetrwała.
Po 5. Zachorowania na listeriozę są bardzo rzadkie.

Stary 2013-03-25, 22:11   #2748
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:

JAK CI FAJNIE!! GRATKI!!

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
To jesli sie potwierdzi za tydzien na wizycie to co widac na zdjeciu to sie zglosze
aaa jaki sisior

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 22:11   #2749
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Nie macie problemu z wrażliwością skóry?Ja nie toleruje niektórych materiałów, bo mnie skóra swędzi tak, że nie wytrzymuję.
mnie też swędzi- szczególnie w dole pleców (?) (ale nie pupka)

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o pocenie to ja strasznie zaczelam pocic sie pod pachami...Masakra jakas..jak nie uzyje szybko antyperspirantu to zaraz czuje mokre....Swoja droga tylko zaczal dzialac na mnie Ladyspictik-zaden inny..
też się bardziej pocę!!

Cytat:
też mam koło nosa suchego placka na skórze takiego czerwieniącego się i jak codziennie nie wyskoczy mi jakiś wielki pryszcz na twarzy to normalnie dzień stracony [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

hehehehe dobreee
tez mam takiego placka koło nosa i zaczełam zaraz po przyjsciu do domu zmywac makijaż i smarowac to żelem aloesowym albo alatanem i jest troszke lepiej. ale i tak ogolnie cera sie popsuła....

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Może wypij sobie mocną zwykłą czarną herbatę. Też dodaje energii, bo ma sporo teiny. Dobra alternatywa dla kawy. Mi ogólnie teraz w ciąży z napojów tylko czarna smakuje, a większość życia jej nie piłam tylko zielone, a teraz mi się odmieniło o 180 stopni
mnie od kawy odrzuciło,a jakoś wole carną herbatę, a nie powinno się za duzo... a zielonej podobno tez nie bo blokuje wchłanianie kwasu foliowego..

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
ja-ika ja dzisiaj też powtórka z rozrywki i właśnie gotuję ziemniaczki i zaraz zjem z zimnym kefirkiem
przez Was sie napaliłam na te ziemniaczki z kefirem! ale nie mam gdzie kefiru kupic w najblizszych dniach, więc musze poczekac na taki obiadek

Cytat:
Witam Przyszłe Mamusie.
helloł witamy

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
A cycki to już w ogóle...
przed ciążą miałam 75j, więc nie wiem co zrobię, jak mi urosną... namiot sobie przeszyję
bedzie ok, don't worry

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
a ja jestem z Wami od początku, ale myślę, że rozpakujemy się z Kluskiem w sierpniu-ale nigdzie się nie wybieram-termin jest na wrzesień o!
ja mam termin na 5 wrzesien, tez jest szansa na rozpakowanie w sierpniu i wsumie fajnie by było bo i ja i mąż z sierpnia i ślub mieliśmy w sierpniu

Bajka, gratulacje córci!

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 22:12   #2750
ewacia85
Wtajemniczenie

bajka z tego wszystkiego nie pogratulowałam twojej wizyty i pozostałych więc gratki dla wszystkichklas ki: Właśnie uśpiłam mojego kawalera, który był ze mną na wizycie i jak złapal fotki tak nie dał nikomu dotknąć i chyba mi zgubił jedna..... mam nadzieję że sie w aucie zawieruszyła
Matal miejmy nadzieje ze się potwierdzi to będę mieć parkę Na dzień dzisiejszy to tż i Adi dopuszczają tylko Karolinkę lub Ewelinkę ....zobaczymy czy się coś zmieni Kolejna wizyta 29.04 i pewnie po weekendzie majowy będę sie zapisywać na 3d/4d
Stary 2013-03-25, 22:18   #2751
butterfly20
Zakorzenienie

Ewacia kuzynka mojego męża ma dwie córy-Karolinkę i Ewelinkę

Pszczoua
ale sprzęt Ale może się chyba jeszcze przekształcić w coś innego?

Stary 2013-03-25, 22:20   #2752
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ewacia kuzynka mojego męża ma dwie córy-Karolinkę i Ewelinkę

Pszczoua
ale sprzęt Ale może się chyba jeszcze przekształcić w coś innego?
to może tez się kiedys doczekam dwóch i tez będę mieć Karolinkę i Ewelinkę
Stary 2013-03-25, 22:25   #2753
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

OMG ciężko mi uwierzyć
wstawiam zdjecia - w szarym z 14go (czyli bylam ok. 13 tc chyba)

dla porównania:
w czerwonym - pierwsza ciaza 17 tc,
w białym - druga ciaza, tez 17 tc...
roznica niezla...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14 tc 2013.jpg (120,3 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17TC.jpg (90,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17 tc a.jpg (32,3 KB, 61 załadowań)

Stary 2013-03-25, 22:29   #2754
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My mieliśmy wszystko na Węgrzech porezerwowane i 20 września mieliśmy ruszać, a 10 dowiedziałam się o ciąży i gin zabronił mi jechać

A w górach z młodym byliśmy w górach już Ja niosłam Ediego w chuście, a tż szedł z plecakiem
Teraz chcemy się wybrać w maju, jeśli będą pieniądze, zanim się drugie pojawi, bo potem znów będzie ciężko, tym bardziej z dwójką to już się nie pochodzi po górach
Ale posiedzieć w górach i na spacerki chodzić... Czemu nie
my wtedy nawet samochodu nie mielismy a z koszalinka pociagiem to ponad 14 godzin jazdy! wiec ani w ciazy ani z dzieckiem bym nie jechala. w ciazy poza tym takie lazenie niebardzo... no daleko mam w te góry... to juz wielka wyprawa. teraz autko wielkie i wygodne to bedzie łatwiej

Stary 2013-03-25, 22:44   #2755
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.

Ale to chłopczyk!

no to co

ja liczę na to że tam w środku siedzi chłopiec

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 22:53   #2756
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:

dla porównania:
roznica niezla...
Oj bez przesady, ja bym tej roznicy nie zauwazyla

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-25, 23:12   #2757
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
też lubię góry i te piękne widoki napewno jeszcze nie raz pojedziecie, mam nadzieję że do zakopanego mnie w końcu tż weźmie strasznie chciał iść ze mną na Orlą Perć jednak w ciąży no to już odpada zresztą ja i tak pewnie nie dałabym rady a on szybko by stracił swój entuzjazm po paru godzinach

Cytat:

dla porównania:
roznica niezla...
po prostu jesteś grubiej ubrana... ale wielkiej różnicy nie ma poza tym słodki jest taki brzuszek, ja się cieszę że już od rana trochę widać mój bo tak to wieczorami tylko wychodził
Stary 2013-03-26, 06:44   #2758
t_89
Zakorzenienie

Hej Troche sie zgubilam o czym piszecie, ale widze ze znacie juz plec fajnie wam. Ja bede miala usg po 8 kwietnia wiec juz niebawem nie moge sie doczekac.
Dzisiaj jade na przymiarke sukni slubnej, mam nadzieje, ze bedzie juz skonczona i zostana drobne poprawki
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 07:15   #2759
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeść
Dzisiaj na 10.30, a jak zwykle wstałam o 6.30...

Cytat:

dla porównania:
roznica niezla...
No podobno w pierwszej ciąży zawsze ma się mniejszy brzuszek.
Ale ja w ogóle póki co nie mam
Ale może macie rację,że nagle mi tak wyjdzie.
W sumie mi to pasuje, bo nikt z pracy jeszcze się nie domyśla

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
no to co

ja liczę na to że tam w środku siedzi chłopiec
Aaa czyli to ma być samospełniająca się przepowiednia?

Muszę się zebrać i zadzwonić do zusu z kilkoma pytaniami,ciekawe,czy ktoś będzie tak miły,żeby mi odpowiedzieć...

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Co do wyjazdów to my na majówkę jedziemy w dolnośląskie.
Na wakacje mieliśmy jechać do Chorwacji,ale trochę się boimy.
Pewnie wykupimy jakieś krótsze pobyty na Grouponie i gdzieś po Pl pojeździmy

Stary 2013-03-26, 07:22   #2760
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
my wtedy nawet samochodu nie mielismy a z koszalinka pociagiem to ponad 14 godzin jazdy! wiec ani w ciazy ani z dzieckiem bym nie jechala. w ciazy poza tym takie lazenie niebardzo... no daleko mam w te góry... to juz wielka wyprawa. teraz autko wielkie i wygodne to bedzie łatwiej
Ano fakt, z Koszalina masz trochę dalej A my jeszcze mamy o tyle fajnie, że możemy zrobić śródlądowanie w Rzeszowie, bo mam tam teściów

Wstałam rano, niby po 9h snu, a zaraz się przewrócę. Jem od niechcenia śniadanie i ślimaczę się do pracy, ale TAAAAAAAK bym poszła spać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości