Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 21:23   #2551
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Nie dam rady dzisiaj nadrabiać..zmęczona się czuję.. wrócił mężul, nakarmiłam go, wyściskałam, umyłam się i lecę do niego do łóżka przed tv

Przypomniało mi się jeszcze, że kolejnym nakazem naszej położnej jest mieć przy sobie w czasie porodu gorzką czekoladę min. 70% by co godz jedną kosteczkę pożerać, dla dodania energii. A po porodzie można spokojnie zeżreć całą czekoladę, ale jakąś słodką np. milkę..

No i dużo chodzić..chodzić chodzić i jeszcze raz chodzić..przy czym ma to być chód energiczny (oczywiście jeśli nie ma żadnych poważnych bóli czy ogólnych przeciwwskazań). No i basen bardzo polecany..ale do pierwszego zapalenie układu moczowego..później już odpada

stokrotka24
za wizytę wiesz obawiam się, że ja też mogłam już tyle przytyć.. a do gina w przyszłym tyg pójdziemy.. po 5 tyg przerwy. Ja też do poprzedniej wizyty miałam 3kg na plusie.. a teraz na mojej wadze widzę, że też mogę mieć dodatkowe min 3kg..ale zobaczymy na wadze gina

Dobranoc Dziewczynki.. jutro z samego rana będę Was nadrabiać
Słodkich snów

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:24   #2552
Neni1984
Zakorzenienie

Też lecę pod prysznic
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:25   #2553
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Też kupiłaś na tej aukcji?
Tak Ale widać, że aukcje zostały przetrzebione przez Neni
Stary 2013-03-26, 21:31   #2554
roxi1980
Zakorzenienie

Hej baby!
Normalnie Was nie ogarniam... czytam powolutku i jeszcze tylko 12 stron!!! Skończę rano, nie pisać tu nic przez noc

Byłam dziś na wizycie, u malucha wsio ok, płci na tym sprzęcie nie poznamy niestety, ale nic straconego - 4.04 połówkowe u innego doktorka. U mojego wizyta 16.04 (Enleeve proszę o dopisanie, jeśli zauważysz ). Nie mierzyliśmy maluszka, dr pooglądał serduszko, tętno w normie. Dla śmiechu zmierzył maluchowi stopę - całe 31mm
Na fotelu wszystko ok, szyjka trzyma, nic niepokojącego się nie dzieje.
Ciśnienie po kawie miałam dziś 115/70... Waga - U(waga) - od ostatniej wizyty -1,5kg w dół, więc w sumie jestem do tyłu 3,5kg
Lecę do łóżka, bo normalnie głowa mi sama opada

Do jutra. Śpijcie słodko!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:40   #2555
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Źle szukasz

Ja biorę zwykły Vita-miner

Dobrze, i w zwykłych sklepach i w markowych i typowo dzieciecych sieciówkach. Dla mnie one są ładne, ale bez szału. Normalne ciuchy ot co.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
To ja już się właśnie chyba na tą podwyżkę załapałam, bo 2tyg płaciłam za ten femibion 64zł To ci dopiero masakra
ja patrzylam w trzech aptekach i wszedzie mówią o podwyżkach
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:41   #2556
madi82
Zakorzenienie

Ufff już jestem

Tak po krótce...

Wito to dalej Wito
Ma już 55o g tak, ze sporo Pomiary ok, serducho bije, jedynie co zastanawiał się gin, że nie za bardzo widzi..żołądek...ale mówi, że jak pusty to słabo widać...i tak myślę...że może za mało daję mu jeść...w sumei jadła ok 16...a zanim na badanie weszłam była 20..czy to możliwe, że dziecko juz by nic nie miało w żołądku????
Mówił, zeby to kontrolować...Mam nadz. że to tylko oznaka tego, że zjadłam o 16 i potem nic...ale kto przewidział że bedzie 1,5 h poślizgu...?

Załączam Wam face mojego synalka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wito.jpg (63,0 KB, 49 załadowań)

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:41   #2557
czerwony_balonik
Zadomowienie

Załączam fotkę wanienki (Ikea) z butelką wody 0,5 w środku i kotem z tyłu dla zobrazowania wymiarów-jeśli któraś z was się zastanawia nad tą wanienką Podobają mi się te antyślizgacze w środku i od spodu,bardzo praktyczny pomysł,wanienka nie będzie mi się ślizgać po stole Ani dzidzia się nie będzie ślizgać w niej, a wiadomo jak plastik i woda i jakieś płyny do mycia czy mydło- to ślisko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6307967.jpg (75,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6307969.jpg (53,8 KB, 11 załadowań)
Stary 2013-03-26, 21:47   #2558
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
N

stokrotka24
za wizytę wiesz obawiam się, że ja też mogłam już tyle przytyć.. a do gina w przyszłym tyg pójdziemy.. po 5 tyg przerwy. Ja też do poprzedniej wizyty miałam 3kg na plusie.. a teraz na mojej wadze widzę, że też mogę mieć dodatkowe min 3kg..ale zobaczymy na wadze gina

czasami u gina trochę inaczej wychodzi, wiec może akurat nie będzie u Ciebie aż tak źle

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej baby!
Normalnie Was nie ogarniam... czytam powolutku i jeszcze tylko 12 stron!!! Skończę rano, nie pisać tu nic przez noc

Byłam dziś na wizycie, u malucha wsio ok, płci na tym sprzęcie nie poznamy niestety, ale nic straconego - 4.04 połówkowe u innego doktorka. U mojego wizyta 16.04 (Enleeve proszę o dopisanie, jeśli zauważysz ). Nie mierzyliśmy maluszka, dr pooglądał serduszko, tętno w normie. Dla śmiechu zmierzył maluchowi stopę - całe 31mm
Ciśnienie po kawie miałam dziś 115/70... Waga - U(waga) - od ostatniej wizyty -1,5kg w dół, więc w sumie jestem do tyłu 3,5kg

super, że z dzidzia wszystko dobrze a wagi to zazdroszczę

Perse ładne meble

Neni, Oliath ale szalejecie z zakupami, ja co poniedziałek z lumpeksu tez tacham po kilka ubranek, radoch jest straszna z tego

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ufff już jestem

Tak po krótce...

Wito to dalej Wito
Ma już 55o g tak, ze sporo Pomiary ok, serducho bije, jedynie co zastanawiał się gin, że nie za bardzo widzi..żołądek...ale mówi, że jak pusty to słabo widać...i tak myślę...że może za mało daję mu jeść...w sumei jadła ok 16...a zanim na badanie weszłam była 20..czy to możliwe, że dziecko juz by nic nie miało w żołądku????
Mówił, zeby to kontrolować...Mam nadz. że to tylko oznaka tego, że zjadłam o 16 i potem nic...ale kto przewidział że bedzie 1,5 h poślizgu...?

ale śliczny wyraźne zdjęcie, super, że wszystko oki, a z żołądkiem to nie wiem, ale pewnie tak jak mówił, ze dawno jadłaś

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Załączam fotkę wanienki (Ikea) z butelką wody 0,5 w środku i kotem z tyłu dla zobrazowania wymiarów-jeśli któraś z was się zastanawia nad tą wanienką Podobają mi się te antyślizgacze w środku i od spodu,bardzo praktyczny pomysł,wanienka nie będzie mi się ślizgać po stole Ani dzidzia się nie będzie ślizgać w niej, a wiadomo jak plastik i woda i jakieś płyny do mycia czy mydło- to ślisko.
fajna wanienka

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:50   #2559
madi82
Zakorzenienie

Dzoan dzięki za relację z SR, postaram się wsio pamiętać

Neni, Oliath itp...skubanice allegrowe ja też nigdy nic nie umiem wynaleźć:/

Czyżby Margosi nie było tu dziś...hmmmm gdzie ona?

Baloniku
widać kotek ostro zanteresowanyile taka wanienka w ike kosztuje?

Perse fajne mebelki.

Neni ja też lubie motywy afrykańskie, my z kolei mamy płótna z Afryki muszę je oprawić porządnie bo na razie są w zwykłych ramkach ikeowskich.

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-28 o 11:40
Stary 2013-03-26, 21:51   #2560
Neni1984
Zakorzenienie

Roxi to nic tylko w ciąży musisz chodzić
Zazdroszczę niestandardowego "tycia"
Mamy wizty w te same dni- 4 i 16 kwietnia

Madi śliczna buziulinka
A lekarz powiedział Ci jak masz kontrolować żołądek malucha
Stary 2013-03-26, 21:55   #2561
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Roxi to nic tylko w ciąży musisz chodzić
Zazdroszczę niestandardowego "tycia"
Mamy wizty w te same dni- 4 i 16 kwietnia

Madi śliczna buziulinka
A lekarz powiedział Ci jak masz kontrolować żołądek malucha
Właśnie nie, powiedział na razie, żeby to sprawdzić ponownie, albo u niego albo u swojego gina...

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-28 o 11:40
Stary 2013-03-26, 22:01   #2562
stokrotka24
Zakorzenienie

Enlevee proszę o wpisanie mi wizyty na 22,04

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:01   #2563
czerwony_balonik
Zadomowienie

madi82 śliczny synuś

roxi1980 super że wszystko w porządku życzę ci poznania płci na następnym usg ja też jeszcze nie znam,ale już do tego przywykłam

tweedledee Pytałaś co na suche gardło rano. Polecam rozgryzienie kapsułki z witaminą E. Też miałam problem z suchym gardłem i drapaniem, farmaceutka mi poleciła ten sposób, tylko z 2-3godz nie można nic pić ani jeść po i nie prekraczać dawki podanej w ulotce na dzień. Jak się rozgryzie taką kapsułkę, wit E bardzo łądnie nawilża gardło i łagodzi, szybko działa. Tylko nie jestem pewna czy w ciąży też można,musiałabyś poczytać.

surka gratuluję córeczki wiem,że to narazie na 90%,ale 90% to już bardzo duże prawdopodobieństwo

Próbuję was nadrobić,ale nie wiem czy dam radę bo coraz bardziej mnie muli ze zmęczenia.
Stary 2013-03-26, 22:04   #2564
Neni1984
Zakorzenienie

Madi nie martw się Na pewno wszystko jest ok
Stary 2013-03-26, 22:04   #2565
czerwony_balonik
Zadomowienie

madi82 wanienka w Ikei 20zł Kot jest bardzo ciekawski,cokolwiek nowego do domu przyniosę odrazu musi obwąchać,taka jego natura
Stary 2013-03-26, 22:08   #2566
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
tweedledee Pytałaś co na suche gardło rano. Polecam rozgryzienie kapsułki z witaminą E. Też miałam problem z suchym gardłem i drapaniem, farmaceutka mi poleciła ten sposób, tylko z 2-3godz nie można nic pić ani jeść po i nie prekraczać dawki podanej w ulotce na dzień. Jak się rozgryzie taką kapsułkę, wit E bardzo łądnie nawilża gardło i łagodzi, szybko działa. Tylko nie jestem pewna czy w ciąży też można,musiałabyś poczytać.
Super wanienka, na takim zdj wygląda inaczej, ale i tak bardzo fajna

No jutro pewnie będę wdrażać wszystkie możliwości, które mi z gardłem pomogą, bo wybitnie mnie to irytuje

Madi jaki przystojniak! Mi tam się wydaję, że dopóki lekarz nic na ten temat konkretniejszego nie mówił, to nie masz się czym przejmować Przecież maluszek rośnie
Stary 2013-03-26, 22:11   #2567
magolina
Wtajemniczenie

Dziewczyny zazdroszcze tych Waszych dzieciowych zakupów
A ciuszki mega

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki pamietacie mnie?

Wybaczcie ale nie bede nadrabiac

Wpadłam tylko na chwile, u mnie już po wszystkim. Spedziłam pierwszy raz 3 dni w szpitalu. Jednak nie było tak źle jak sie spodziewałam musze powiedziec, ze polozne byly bardzo mile i pomocne Pessarium założone, mimo mojej uciesze mam leżec i nic nie robic. jestem strasznie uzalezniona od innych, bardzo zle sie z tym czuje :-( ale wszystko dla maluszka, zeby jeszcze sobie posiedzialo w ciepelku.
Teraz będziesz spokojniejsza, pessar będzie trzymał ciążę i wszystko dobrze się zakończy

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dziś przeżyłam szok, jak zobacyzłam co teściowa kupiła. Najpierw sie ucieszyłam, bo mówi że ma rożek, kocyk i skarpetki.
Wszystko ładnie pięknie, ale ... wszystko jest piekielnie różowe
masakra jakaś. Jeszcze chce kupić pościel do łóżeczka, mam nadzieje, że nie kupi różowej bo sie wsciekne. Nie podoba mi sie to i to bardzo juz 100razy wolałabym żółte, beżowe lub zielone lub jakies wieeelokolorowe, normalnie myślałam ze sie popłacze jak to zobaczyłam
A nie możesz delikatnie jej uwagi zwrócić, że taki róż walący po oczach to nie najlepszy kolor???

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39994637]A to mój brzuchol w 25 tc, w sukience z Allegro [/QUOTE]

Sukienka super no i brzuszek pięknie się w niej prezentuje

aaaaaaaaaaaaaaaaa czadowe
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Ja już po wizycie, mały waży już 438 g ale uparciuch mały odwrócił się do nas plecami, główka była w dół, więc nie dał się obejrzeć wcale. Trochę się zmartwiłam bo powiedziała, że mały jest, szczególnie główka mniejsza o tydzień ale kazała się nie martwić bo mieści się w normie, za to mamusia nie mieści się w normie i przybrała przez 4 tygodnie 3,5 kg czyli od poczatku mam 6,5 kg na plusie. Musze więcej chodzić i zdrowiej jeść bo masakra będzie poza tym mam zapalenie układu moczowego, jutro muszę posiew moczu zrobić. Dostałam Furaginum i Pimafucin. Z dobrych wieści to luteinę mam odstawić bo od niej mam infekcję a jak wyleczę infekcję to duphaston zmniejszamy do jednej tabletki dziennie Zdjęcia nie mam żadnego oczywiście.

któraś robiła posiew moczu? jak to się robi? ile kosztuje?
Za wizytę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995669]Hej.

Są meble

Posyłam Wam zdjęcie, w rzeczywistości wygląda to jaśniej trochę. Jutro położę narzuty i kupię jakiś nowy obrusik i mam na święta [/QUOTE]

Ładniutkie mebelki

Cytat:

Przypomniało mi się jeszcze, że kolejnym nakazem naszej położnej jest mieć przy sobie w czasie porodu gorzką czekoladę min. 70% by co godz jedną kosteczkę pożerać, dla dodania energii. A po porodzie można spokojnie zeżreć całą czekoladę, ale jakąś słodką np. milkę..

No i dużo chodzić..chodzić chodzić i jeszcze raz chodzić..przy czym ma to być chód energiczny (oczywiście jeśli nie ma żadnych poważnych bóli czy ogólnych przeciwwskazań). No i basen bardzo polecany..ale do pierwszego zapalenie układu moczowego..później już odpada
Dzoan fajnie te porady i jak dla mnie (nie bedę chodzic do szkoły rodzenia) bardzo przydatne
Czekam na więcej

Cytat:

Cytat:
Ufff już jestem

Tak po krótce...

Wito to dalej Wito

Za wizyty dziewczyny

Ja grzecznie mowię dobranoc i uciekam
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:16   #2568
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Madi jaki przystojniak! Mi tam się wydaję, że dopóki lekarz nic na ten temat konkretniejszego nie mówił, to nie masz się czym przejmować Przecież maluszek rośnie

28.07.2013r.
Stary 2013-03-26, 22:24   #2569
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
co wchodzę na wizaż to mi antywirus się włącza, że jakieś zagrożenie jest. Też tak macie?
Mi też wyskakuje antywirus od jakię 3 dni.

Są meble

Posyłam Wam zdjęcie, w rzeczywistości wygląda to jaśniej trochę. Jutro położę narzuty i kupię jakiś nowy obrusik i mam na święta [/QUOTE]

Ładne meble! lubię takie

Dziewczyny, gratuluję wizyt!
Ja niedawno wróciłam z firmowego jajeczka, bardzo miła atmosfera. Wykupiłam receptę na clexane i już pierwszy zastrzyk za mną.
Jutro błagam o kciuki 8:30 mam tą wizytę u profesora... Nie wiem co on zaleci. Mój szef powiedział, że tamten mnie pewnie zbada, więc mam już nie jechać do niego na wizytę. Oby zrobił usg...
Będę się zbierać, bo pewnie nie pośpię za dużo...
Dobranoc Kochane

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:26   #2570
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Ładne meble! lubię takie

Ja niedawno wróciłam z firmowego jajeczka, bardzo miła atmosfera. Wykupiłam receptę na clexane i już pierwszy zastrzyk za mną.
Jutro błagam o kciuki 8:30 mam tą wizytę u profesora... Nie wiem co on zaleci. Mój szef powiedział, że tamten mnie pewnie zbada, więc mam już nie jechać do niego na wizytę. Oby zrobił usg...
Dobranoc Kochane
trzymam juz dzis kciuki!!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-03-26, 22:28   #2571
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ładne meble! lubię takie

Dobranoc Kochane

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

I uciekam
Stary 2013-03-26, 22:29   #2572
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

I uciekam
papa /Nen

28.07.2013r.
Stary 2013-03-26, 22:31   #2573
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

A ja dla odmiany pojechałam z mężem na mecz kosza. Muszę powiedzieć, że był dobry, emocjonujący i co najważniejsze wygrany) Musiałam stać, bo kregoslup tak mnie nawalal ze siedzieć nie dałam rady...
Cytat:
Witam Mamusie
Pamietacie mnie jeszcze??

Dziś przeżyłam szok, jak zobacyzłam co teściowa kupiła. Najpierw sie ucieszyłam, bo mówi że ma rożek, kocyk i skarpetki.
masakra jakaś. Jeszcze chce kupić pościel do łóżeczka, mam nadzieje, że nie kupi różowej bo sie wsciekne. Nie podoba mi sie to i to bardzo juz 100razy wolałabym żółte, beżowe lub zielone lub jakies wieeelokolorowe, normalnie myślałam ze sie popłacze jak to zobaczyłam
pamiętamy) moze delikatnie zasugerujesz ze różowego nie chcesz?

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
OKROPNIE bola mnie pachwiny dzis, ledwo doszlam z przedszkola do domu.

Chyba te 4 h szlifowania krzesla nie za dobrze mi zrobily .
Ale jakie piekne jest (surowe poki co )

Poza tym moje dziecko zajelo 5 miejsce w wojewodztwie w olimpiadzie jezyka hiszpanskiego powiedzialo, ze za rok zajmie pierwsze

Straszna cisza tutaj dzis
gratuacje dla córy!!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39994637]A to mój brzuchol w 25 tc, w sukience z Allegro [/QUOTE]

piękny brzuchol i sukienka

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja dzis miałam kartke i długopis
Fajnie było i fajnie sie zapowiada
to najwazniejsze)
Cytat:
Dobry wieczór
Ja już po wizycie, mały waży już 438 g
gratulacje za udaną wizytę!

Są meble

bardzo ładnie sie prezentują!
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kochana jakie leginsy zamówiłaś, tez musze a nie mogę się na nic zdecydować
ja zamawiałam u hotandglamorous i jestem zadowolona. Wlasnie widzę że wprowadził do oferty 3/4 dlugości. Musze jeszcze dopytac czy więcej kolorów będzie mieć, bo mi się jakies wiosenne marzą. A zamówiłam kobaltowe, czarne i granatowe.

Cytat:
Hej baby!
Normalnie Was nie ogarniam... czytam powolutku i jeszcze tylko 12 stron!!!
gratulacje!!

Cytat:
Ufff już jestem

Tak po krótce...

Wito to dalej Wito

gratulacje wizyty! a fotka suppperancka! my caly czas dyskutujemy czy robić 3d/4d czy nie, bo Igorek nam ciągle siusiaka pokazuje, ale twarzyczkę zasłania. ale tak oglądam wasze zdjęcia, pokazuje mężowi i coś będziemy myśleć.

Cytat:
fajna wanienka nawet nie wiedzialam ze taka jest u nich. Ja to juz mam cała listę (ale nie z dzialu dzieciecego) na zakupy. Czekam na wyplatę, i jazda. A na dzieciece musze looknąć, bo do tej pory omijałam.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:32   #2574
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Mamusie
Pamietacie mnie jeszcze??

dlatego ja swojej zabroniłam brać w sklepie tylko niebieskie rzeczy

Cytat:
Witam się wieczorkiem
Na szkole rodzenia nie było jednak ćwiczeń, położna chciała zrealizować 2 tematy: opiekę prenatalną i zapomniałam drugiego tytułu W ogóle jakaś zmęczona byłam i nie mogłam się skupić. Ale jest coś co zapamiętałam... seks w ciąży A więc to, że można się, jeśli nie ma przeciwwskazań, to każda wie..Położna natomiast wręcz nakazywała seksić się od 38tc. I nie ważne jak stoi nasze libido..czy się chce czy nie -mamy się zmusić sperma ma dobroczynny wpływ na szyjkę macicy.. staje się ona miękka, jak to położna mówiła - odżywiona, nabalsamiona..do porodu jak najbardziej A po stosunku nie lecieć zaraz pod prysznic, tylko poduszka pod pupę, żeby jak najwięcej spermy się wchłonęło

A no i odnośnie pozycji..nie nie!..nie seksualnych! tych do spania to mamy spać jak nam wygodnie, tzn. jak sobie tego życzy dzidziuś. Nie mamy się zmuszać do spania na lewym boku, jeśli wolimy na prawym. Dziecko, gdy jest ułożone główką w dół, to może być odwrócone np. po skosie w jedną stronę..no i może się okazać, że matka kładąc się na lewym boku przewala dziecko tak jakby na twarz, jest mu niewygodnie kopie i ani kobieta nie odpoczywa, a i dziecko się męczy.. a jakby się ułożyła na prawym to bobas leżałby jakby na pleckach i byłby spokojny..
Jeśli wygodnie nam spać na plecach i nie czujemy przy tym, że słabniemy, co wskazywałoby na ucisk głównej aorty i niedotlenienie, to też możemy tak sobie spać (no i jeśli dzidziol się nie buntuje ).
bardzo ciekawe informacje, już się nie mogę doczekać swoich wykładów

Cytat:
Poza tym moje dziecko zajelo 5 miejsce w wojewodztwie w olimpiadzie jezyka hiszpanskiego powiedzialo, ze za rok zajmie pierwsze
dla córki

Cytat:
O rety, to nie zadzroszczę

A mnie dziś spotkała miła niespodzianka, bo mama stwierdziła, że skoro dziadek (tato mój) kupuje łóżeczko to ona też chce coś kupić, ale ja już tyle nakupiłam to ona mi za coś zwróci kasę. I stanęło, że odda mi kaskę za bujaczek-leżaczek z Fisher Price Super

W związku z tym znów zaszalałam i kupiłam 18 par takich bazowych bodziaków Za 60 zł już z przesyłką
9 par na 0-3 miesiąca i 9 par na 3-6 miesięcy Załączam niektóre z nich.
Będą super do kolorowych półśpiochów, które zaraz planuje zakupić
szalejesz z zakupami

Cytat:
Dobry wieczór
Ja już po wizycie, mały waży już 438 g ale uparciuch mały odwrócił się do nas plecami, główka była w dół, więc nie dał się obejrzeć wcale. Trochę się zmartwiłam bo powiedziała, że mały jest, szczególnie główka mniejsza o tydzień ale kazała się nie martwić bo mieści się w normie, za to mamusia nie mieści się w normie i przybrała przez 4 tygodnie 3,5 kg czyli od poczatku mam 6,5 kg na plusie. Musze więcej chodzić i zdrowiej jeść bo masakra będzie poza tym mam zapalenie układu moczowego, jutro muszę posiew moczu zrobić. Dostałam Furaginum i Pimafucin. Z dobrych wieści to luteinę mam odstawić bo od niej mam infekcję a jak wyleczę infekcję to duphaston zmniejszamy do jednej tabletki dziennie Zdjęcia nie mam żadnego oczywiście.

Są meble
bardzo ładne meble

Cytat:
Hej baby!

Cytat:
Ufff już jestem
Wito to dalej Wito

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:35   #2575
czerwony_balonik
Zadomowienie

dzoan Z tą czekoladą po urodzeniu,jeśli się zamierza karmić piersią,to z tego co wiem czekolada jest przeciwskazana przy karmieniu piersią,bo dziecko może mieć duże zatwardzenia no i możliwa alergia.
Stary 2013-03-26, 22:43   #2576
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

Ładne meble! lubię takie

Dobranoc Kochane
Trzymamy kciuki bardzo mocno

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

No nie gadajcie, że wszystkie już dzisiaj odpuszczacie wizaż
Ja mam dzisiaj wolny wieczór z Urwisem, bo tata ma próbę, mogę spokojnie siedzieć, bez walki o komputer a was nie ma? Będę sama ze sobą gadać
Stary 2013-03-26, 22:46   #2577
fiazo
Zakorzenienie

ja uciekam bo za chwilę wraca mój z pracy, dobranoc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:46   #2578
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
jednak zostaję w domu jeszcze, bo dzwonił mój gin, powiedział, że może uda mu się załatwić wizytę w szpitalu, także mam czekać na info. Mam nadzieję, że nie będą chcieli mnie przyjąć na oddział

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Widać musi być sprawiedliwość. Te co miały piękne rzęsy muszą poczuć to co czują te z nikłymi rzęsami i na odwrót

.
To niech te co mialy piekna cere maja teraz tradzik

Cytat:
Dzieki Kochane za pocieszenie ja tu smece o pierdołach, a dziewczyny maja kurczę prawdziwe stresy. Kejt, Perse, wszystkie nasze (i nie nasze tez) Aniolkowe Mamy.... postawila mnie do pionu swiadomosc, ze najwazniejsze jest zdrowie, rodzina, zycie - a cala resazta to pikus, dopoki nikomu nie zagraza prawdziwe nieszczescie to nie ma co zrzedzic, trzeba byka za rogi brac
Czyszcze sobie krzeslo ze starego lakieru, namachalam sie jak dzika i juz mi lepiej - wysilek uspokaja . Krzeslo badziewiaste i stare, sosnowe z Ikei, a zrobie z niego Merca wsrod krzesel dzis. Jutro kolej na przewijaczek, bo musze go ciut przyciemnic do kompletu do lozeczka .
Poza tym musze powiesic pranie, wyprodukowac pomidorowke na wczorajszym rosole i moze cos tam jeszcze zdaze
Mam juz praktycznie wszystko dla Lilith - oprocz kosmetykow, pieluszek, fotelika, nosidla z uszami (wklad do wozka), gabkowej maty do wanienki, moskitiery i folii na deszcz, poscieli, karuzelki i torby do szpitala . Musze treoszke przyciac koszty, moze zrobie wishlist dla wszystkich odwiedzajacych Lilo w lipcu - bo jesli ktos przyniesie w prezencie kolejny ciuszek albo pluszaka, chyba sie rozplacze moglabym juz hurtownie otwierac
Ciesze sie, ze juz Ci lepiej
Pochwal sie krzeslem, uwielbiam takie DIY projekty

Wishlist jak najbardziej jest dobrym pomyslem. W Pl powinien wejsc Baby shower wtedy nie trzebaby sie martwic wlasnie, ze sie dostanie 5albumow do zdjec dla dziecka

Cytat:
W Twoim przypadku rzęsami bym się nie przejmowała..skoro trądzik i nadmierne owłosienie na klacie i pępku zniknęło, a włosy na głowie też mocne Rzęsy, to przy tym pikuś
Przeczytałam czy organizm was boli I sobie myślę, ale jak organizm? że co? cała JA mnie boli? Orgazm- ciężko stwierdzić, jakoś dawno nie przechodziłam, mąż mnie unika
Ale być może, że tak można odczuwać.. mięśnie się napinają i może rzeczywiście jest jakiś dyskomfort, jakby ból.

Mnie miesnie nie bola mnie jakby macica boli, a potem musze szybko do lazienki na mega siku. Nie moge sie dobrze wczuc tak do konca tego przezyc tylko szybko zwalam TZ zeby spadal bo musze do lazienki

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A no i jest mały sukces- waga dzień z kolei pokazała tyle samo, a nie więcej może jest jakaś szansa, żeby się zamknąć w wadze małego wielorybka, a nie dorosłego samca
Ja niestety bede doroslym samcem , jesli to Cie pocieszy, a wiem, ze tak

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39984628] Ja byłam w labie i myślałam, że się wścieknę.
Przychodzę, znowu masa ludzi Tam o którejkolwiek godzinie by się nie szło, to jest ludzi jak mrówek....
No i się pytam, kto jest ostatni. Taka babka mówi, że ona teraz przyszła. No to stoję za nią, ona weszła od razu, ja się ustawiam do wejścia, a za nią jakiś facet. Ja zdziwko i się pytam, kto w końcu wchodzi. No to mi jakaś babka w ciąży z wielką łaską (naprawdę miałam wrażenie, że jakby mogła to by na mnie nie patrzyła przy odpowiadaniu) mówi, że tamta babka weszła bez kolejki, bo jest z moczem.... No to ja już pełna konsternacja, wkurzyłam się i siadam i tak obczajałam tylko ludzi, kto był wcześniej, a kto przyszedł za mną, bo myślę - nie będę czekać do końca kolejki tylko dlatego, że ludzie łaskawie nie potrafią odpowiedzieć, kto jest ostatni....
Siedziałam tam dobre pół godziny, wkoło wszyscy kaszlą i smarkają, no bosko. Następnym razem jadę gdzie indziej...

.[/QUOTE]

Ale to nie ma, ze ciezarne bez kolejki wchodza czy cos? Szok!
no i nie wiem ludzie to jezyka w gebie nie maja czy to wstyd powiedziec kto ostatni jest? Masakra jakas

Ja ostatnio stalam w Pl sklepie ser kupic i bylo przedemna dwie babki. Zadna nie ustapila mi zebym poszla bez kolejki bo przeciez ja gruba jestem, a nie w ciazy

JAk jezdzilam tutaj w USA autobusem to zauwazylam, ze mlodzi ludzie, ktorzy wracali z liceum w ogole nie respektowali tego zeby ustapic miejsca starszej osobie czy kobiecie w ciazy. Nie wiem moze to w tej jednej lini akurat takie bydlo jezdzilo.
W Pl tez pamietam, ze sie jakos nie wychylali z tym,ale nie bylo az tak zle. Tutaj szoku doznalam bo dla mnie to jest niedopomyslenia zeby osoba starsza z laska stala ledwo na nogach i sie hustala na boki.
Wstyd. Moze ja jestem poprostu juz starej daty i nie czaje dzisiejszej mlodziezy

Cytat:
Hej baby!
Mozesz sobie pomarzyc

Cytat:

Super

O matko ,ale jak to chudniesz ? A ja dlaczego tyle tyje

Cytat:
Slodki kicius
Wanienka tez fajna

A nie myjecie dzieci w wannie i w wanience? Albo widzialam , ze tez mozna wanienke do zlewu w kuchni wstawic i to jest dobry pomysl bo nie trzeba sie schylac nad wanna czy kleczec na podlodze czy miec zawalony wanienka stol do jedzenia.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:56   #2579
enlevee
Zakorzenienie

ja dopiero jakieś 20 minut temu dopiero sobie na spokojnie usiadłam na tyłku w domu, bo tak to mi zeszło dłużej niż myślałam i cały dzień poza domem.

Roxi, stokrotka, Surka- gratuluję udanych wizyt kochane, super, że z dzieciaczkami wszystko ok

Madi-śliiiiiczny Wituś ! zakochałam się ! Mam nadzieję, że mój też taki ładny
A żołądkiem się nie martw na zapas- napewno wszystko jest w porządku tylko po prostu za długo nie jadłaś i bąbel sobie nie pojadł

Perse- bardzo ładne meble, super wybó

Przepraszam, że nie cytowałam większości, ale po prostu nie mam siły.. dopiero odeszłam od garów i mi się spać chce jak cholera

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

A no i chcę tylko dodać, że zmierzyłam się u babci centymetrem i tak:

- na wysokości pępka 91 cm
- w talii przybyło mi 15 cm :wow: i mam 78
- najgorzej tak jak myślałam- w udach 98 gdzie miałam 93..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-26 o 22:51
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:59   #2580
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Slodki kicius
Wanienka tez fajna

A nie myjecie dzieci w wannie i w wanience? Albo widzialam , ze tez mozna wanienke do zlewu w kuchni wstawic i to jest dobry pomysl bo nie trzeba sie schylac nad wanna czy kleczec na podlodze czy miec zawalony wanienka stol do jedzenia.
Kiciuś dziękuje za komplement Do zlewu w kuchni stanowczo jest za duża wanienka,a nad wanną się codziennie schylać odpada bo nie damy tak rady stabilnie utrzymać dziecka,nie wspominając już o bolących kręgosłupach i niewygodzie. Stół mamy duży i z regulowaną wysokością,więc na wieczór się będzie robić na nim miejsce,jeśli go zabraknie, i kąpu kąpu Pozatym na stole wygodniej będzie mieć wsio pod ręką ręcznik mydełko itd Tu już mamy obmyślony plan działania,akurat nam tak pasuje,też ze względu na ciasną łazienkę się na stół decydujemy,no ale przedewszytskim będzie się tak stabilniej trzymać dziecko niż schylając się nad wanną,która jest dość głęboka.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości