|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
|
|
|
|
#12152 | ||
|
xxyy
|
wrocilam z kina
wszyscy pożerali popcorn i cole, a ja serek wiejski i jogobelle hardcore Cytat:
oj bardzo ![]() Cytat:
![]() dobranoc
|
|
#12153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze gotuje te wszystkie ziarenka jednoczesnie robiąc sobie jakąś suróweczkę i pilnując mięska/rybki w parowarze, więc co chwile podglądam i wszystko raczej na wyczucie i obserwację.
|
|
#12154 |
|
Raczkowanie
|
pierwsza dzisiaj jestema ja wczoraj zjadłam u TŻ domową szarlotkę mojej teściowej i powiem Wam ze pyszna była nie żałuję (postanowiłam uczyć się podejścia do jedzenie od najlepszychfajnie poczytać posty w których Dziewczyny sie cieszą z jedzenia a nie tylko przeliczają weglowodany tłuszcze kalorie aż się uśmiechnełam
|
|
|
|
#12155 |
|
Raczkowanie
|
melduje miseczke owsianki
na drugie będzie duże jabłko, bo wyruszam w drogę :P obiad: odrobinka ryżu, mała kostka rybki, resztki china mix
|
|
|
|
#12156 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tak czytam te wasze jadłospisy to mnie korci, żeby zrobić sobie owsianke... ale to niedobre jest :/ nie lubie takich papek
|
#12157 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu mega owsianka
- Kilka łyżek płatków owsianych, troszkę lnianego i otrębówIIŚ: Nie wiem O: (u rodzinki ;[) Schabowy, sałatka jarzynowa Jesus ;D |
|
|
|
#12158 |
|
Zadomowienie
|
SN:jogurt sanok bez cukru 0%tl 200g. ,4 lyzki otrebow gran.1 kiwi, 1/2 jablka, kawa bez cukru
II SN:1/2 jablka , czer.herbata OB:brokuły gotowane ,groszek zielony gotowany ,marchew gotowana razem miseczka arkorokowa +3 (lub wiecej )sporych kot.sojowych ,ryz 1/2 szklankiPOD: kiwi , pomarancz+hmm cos pewnie pysznego KOL:cala puszka tunczyka w s.wlasnym(180g) 1,5l w.mineralnej pewnie klapa
|
#12159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem znawcą, ale z tego co pamiętam chcesz utrzymać wagę No więc mnie się zdaje, że trochę mało |
|
|
|
|
#12160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ten jogurcik też powoli mogłabyś zmienić na taki bardziej tłusty Może tak 1,5% niby nic a jednak Obiadek już ładniejszy niż ostatnio Tylko żeby to nie była porcja mini
|
||||
|
|
|
#12161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12162 |
|
xxyy
|
a ja dzis ide na obiad do TŻ-ta, powiedzial ze bedzie zdrowe jedzonko ale ja i tak przezywam i boje sie ze zrobi cos kalorycznego. dajcie mi troche waszego optymizmu i nauczcie mnie cieszyc sie z jedzenia, a nie przekladac wszystko na kalorie
postaram sie nie myslec o kaloriach i cieszyc ze spotkania... ale to takie trudne
|
#12163 |
|
Zakorzenienie
|
poprosze przepis na placki owsiane
|
|
|
|
#12164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie na święta tradycyjnie będzie serniczek moja miłość i mazurek kajmakowy nie wiem jak mu się oprę dziś jak narazie 1ś grahamka 50 g posmarowana chudym twarogiemz fitup-em i ogórkiem kawa zmlekiem co będzie nie wiem bo mamy zamiar z TŻ do Kazimierza wyskoczyć Atram u mnie pewnie nie będzie super dietetycznie ale życia nie da się przeliczyć na kalorie i najważniejsze to cieszyć się zchwil spędzonych z najbliższymi i wpólnych posiłków też przecież to duża frajda ugotować coś razem a potem ze smakiem to zjeść i nie przeliczać na kalorie liczy się czas spędzony razem myśl o TŻ o tym ze jest fajnie a nie ile obiad ma kalorii także miłego dnia z TŻ i nie zadręczaj sie kaloriami |
|
|
|
|
#12165 |
|
Zakorzenienie
|
ja też poprosze bo mnie zainteresowały!
a samej owsianki nie zjem, bo nie mogę jeść mleka bo jestem na nie uczulona
|
|
|
|
#12166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baw się dzisiaj dobrze z TŻ
|
|
|
|
|
#12168 |
|
Wtajemniczenie
|
Wersji placków owsianych jest mnóstwo. Ja robię inaczej
Dwa jajka (opcjonalnie 1,5 łyżki mąki pszennej), dosypuję otręby i płatki owsiane, aby wyszła gęsta masa, 4 łyżeczki jogurtu naturalnego, kiedyś dodawałam jeszcze pestki, rodzynki. Na patelni rozgrzewam olej ryżowy, formuję maleńkie placuszki. Na jeszcze ciepłe daję kostkę czekolady, wkładam na 20 sek do mikrofalówki, żeby się roztopiła. Pycha Tak wyglądało moje dzisiejsze śniadanie
|
#12169 |
|
♥
|
omg milka dobrze mówiłas ze szpinak jest nie dobry fuj ble ble juz tego nigdy nie włoze do buzi
![]() |
|
|
|
#12170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
200g jogurtu jabłkowego sanok i oteby z płatkami i wiórkami kokosowymi pycha ![]() a teraz wcinam pyszne kiwi ![]() B]OB[/B]:brokuły gotowane ,groszek zielony gotowany ,marchew gotowana razem miseczka arkorokowa +3 (lub wiecej )sporych kot.sojowych ,ryz 1/2 szklankiPOD: pomarancz+hmm cos pewnie pysznego KOL:cala puszka tunczyka w s.wlasnym(180g) 1,5l w.mineralnej reszta bez zmian ŚLICZNY DZIEŃ DZIS
|
|
#12171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
200g jogurtu jabłkowego sanok i oteby z płatkami i wiórkami kokosowymi pyszna sprawa ![]() a teraz wcinam pyszne kiwi ![]() OB:brokuły gotowane ,groszek zielony gotowany ,marchew gotowana razem miseczka arkorokowa +3 (lub wiecej )sporych kot.sojowych ,ryz 1/2 szklankiPOD: pomarancz+hmm cos pewnie pysznego KOL:cala puszka tunczyka w s.wlasnym(180g) 1,5l w.mineralnej reszta bez zmian ŚLICZNY DZIEŃ DZIS czy ja wiem czy mało osobiście sporo mi się wydaje
|
|
#12172 |
|
Wtajemniczenie
|
ś: winogrona (15), kubek mleka 0,5% z kawą, grahamka z domową kiełbasą swojską i pomidorem
IIś: ok. 225g jogurtu naturalnego z muesli (pokrojone w kostki jabłko, kiwi, trzy czubate łyżki górskich płatków owsianych) o: kasza gryczana, sałatka obiadowa, pieczone udko kurczaka bez skórki p: grahamka z jajkiem k: dwie marchewki, 200g serka wiejskiego, pięć orzechów włoskich gdzieś po drodze będzie szklanka piwa Pytania: 1. Czy w związku z tym, iż zrezygnowałam z diety, nie za bardzo sobie pozwalam ? 2. Z czym można zrobić jogurt naturalny ? To, co miałam na IIś nie było zbyt smaczne a zostało mi się jescze 225g
|
#12173 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12174 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#12175 |
|
Zakorzenienie
|
Paskudny.
Mój jadłospis: Sn: bułka grahamka, troche serka homo naturalnego,2 kopiaste małe łyżeczki dzemu brzoskwiniowego niskosłodzonego 2gieSn: serek wiejski 200g krasntstaw z fit upem, kromka chleba graham, jabłko Ob:bedzie kawałek ugotowanej piersi z kurczaka(na wodzie , warzywa na patelnie, 4łyżki kaszy jęczmiennej, jogurt naturalny zott200g Podw: jabłko,kefir piątnica 0%, moze pomarańcza ![]() Kol: moze jajecznice zrobie na teflonie z 2 jajek, albo ugotowane jajo+wasa i jak..? Staram sie czerpac radość z jedzenia. Smakuja mi serki wiejskie i inne "lżejsze " i zdrowsze rzeczy. Chce sobie na cos od czasu do czasu pozwalac, nawet jesli by to miało duzo węgli czy tłuszczy. Ale powoli i do tego dojde. Jadł ktos danio intensio bogactwo muesli? Dobre? Bo dzis sobie kupiłam,hehe Ale te grahamki dobre |
|
|
|
#12176 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jak do tej pory dzień zbożowy
![]() kupiłam tuńczyka, mam zamiar spałaszować go na kolację - tylko nie wiem jak i z czym...
|
#12177 |
|
Zakorzenienie
|
Jadł ktos danio intensio bogactwo muesli?
Dobre? Bo dzis sobie kupiłam,hehe Hej! Ja jadłam, jak dla mnie to pyszny!
|
#12178 |
|
Wtajemniczenie
|
Seemore ja jogurt naturalny robie ze slodzikiem, cynamonem, dodaje jakies otreby, muesli i wogole co mi tam wpadnie pod reke..
|
#12179 |
|
xxyy
|
u mnie tez bedzie sernik
uwielbiam poza tym jest chyba dietetyczny bo ma duzo bialka ale mam dobry humorek, sloneczko milosc i te sprawy wiec zadnymi kaloriami sie nie zadreczam (tzn. staram sie )milego dnia aha , mam jeszcze pytanie z czym jeszcze mozna zrobic koktajl z kefiru? bo ostatnio jem czesto taki z bananem, owocow sezonowych nie ma wiec truskawki odpadaja... mysliscie ze np z kiwi wyjdzie?
|
#12180 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej dietetyczny jest jabłecznik obrany z lukru,albo sernik na zimno
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

.Pamiętaj tylko,że nasz wątek uzależnia

pierwsza dzisiaj jestem

+3 (lub wiecej )sporych kot.sojowych ,ryz 1/2 szklanki
No więc mnie się zdaje, że trochę mało

Dobre? Bo dzis sobie kupiłam,hehe