Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 09:32   #1861
bacharybnik
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Witam
Dzisiaj o 15:00 się okaże czy dentysta jest uczciwy czy nie. Zadzwonię i powiem mu co i jak, zobaczę czy uzna reklamację.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40000515]
Za chwilę wizyta... o 10.30.... Aaaaa![/QUOTE]

Trzymam za wizytę

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
biorąc pod uwagę ruchliwość to się nie dziwię, że ona nie przybiera
Tobiasz teraz też prawie wcale nie przybiera na wadze, pełno go wszędzie i nie usiądzie nawet na 5 minut. I jak ma przybierać jak cały czas w ruchu.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:47   #1862
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39995518]
Wadera a nie jest tak, że Cilest bierzesz od 1 dnia miesiączki? Ja się nie znam, ale ja tak brałam ten lek...
Ale najważniejsze, że wszystko jest OK
[/QUOTE]

Na ulotce jest napisane, że po 21 tabletkach robi się 7-dniową przerwę, w trakcie której wystąpi miesiączka. Więc raczej nie od 1 dnia, chyba że pierwsze opakowanie zaczyna się może od miesiączki. Może, nie wiem, nigdy takich leków nie stosowałam...

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Wedera najważniejsze że wszystko się już oczyściło. Co do leków to cilest to środek antykoncepcyjny, więc rozumiem że nie masz w planach póki co kolejnych starań. A erfotaminnę brałam, ale w wieku licealnym na migreny. Skutków ubocznych nie kojarzę, bo mi pomagała przeżyć ataki, ale wiem że nie wolno jej stosować w dużych ilościach i ogólnie trzeba się obserwować czy nie wystąpią jakieś podejrzane reakcje. Skoro lekarz zalecił to widocznie wiem co robi. Trzymaj się kochana
Ja swoje Aniołki mimo, że nie zostały pochowane, to ochrzciłam tzw. chrzest pragnienia. Zrobiłam to w zaciszu domu gdy byłam sama i nadałam moim dzieciom intuicyjnie imiona, które noszę w sercu.
Wręcz przeciwnie Przepisał mi ten cilest, jak mówi, na odbudowanie śluzówki, żeby wszystko szybciej wróciło do normy, żebym nie musiała tygodniami czekać na miesiączkę, odstawiam po 21 dniach i przychodzi okres
A to oznacza szybsze rozpoczęcie starań

Piękne to....

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:47   #1863
zebrawpaski
Zakorzenienie

bacha- no właśnie - teraz od kiedy Kaśka ruchliwa będzie trudno o przybranie na wadze...tyle, że my po 9 miesiącach mamy przyrost 4 kg to trochę mało...

kocurku- dzięki ogromne, będę szukać takich mrożonek

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:47   #1864
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40000515]

Za chwilę wizyta... o 10.30.... Aaaaa![/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Witam
Dzisiaj o 15:00 się okaże czy dentysta jest uczciwy czy nie. Zadzwonię i powiem mu co i jak, zobaczę czy uzna reklamację.

Agatko gdzie jesteś?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:19   #1865
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry....ale się rozpisałyście

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Agatko gdzie jesteś?

jestem.....

Bacha mam nadzieję że nie każe Ci płacić! I cieszę się że Tż wraca!!

Koocurek Ty na początku ciąży miałas biegunkę...a bardzo??

Wadera...dziwny sposób leczenia...ale skoro masz zaufanie do gina to mam nadzieję że pomoże tak jak mówi....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:24   #1866
anusia1808
Rozeznanie

Dzień dobry,

PERSE zaciskam kciuki za wizytę

BACHARYBNIK moim zdaniem powinien uznać reklamacje, poza tym to tylko jeden dzień po i jeśli dentysta jest normalny to nie powinien robić z tego afery tylko naprawić to co wypadło

AGATKA no właśnie gdzie jesteś

ANITAXAS z pewnością gin wie co robi i jeśli kazał brać cilest to znaczy że trzeba brać

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:25   #1867
zebrawpaski
Zakorzenienie

wederko - nie wiem jakie masz przekonania ale anitax pięknie napisała o chrztach pragnienia
dlatego własnie wspomniałam o symboliczny pożegnaniu w jakiegolkolwiek formie bo ono naprawdę pomaga" iść dalej"

opis szczegółowy moich doświadczeń, jak ktoś nie chce niech nie czyta-
anitax- dla Ciebie bo kiedyś pytałaś

u nas było tak, że wszystko co pozostało po # - podpaski ze skrzepami, wyronione puste jajo płodowe, które wyłowiłam z wc złożyliśmy do kolorowego pudełka w kwiaty- dla mnie symbol trumienki i skropilimy wodą święconą, nadaliśmy imiona i spaliliśmy, popiół zanieśliśmy na cmentarz do grobu gdzie i kiedyś my będziemy leżeć
po pierwszym # wylądowałam w szpitalu miom, że # w domu
tam przy łyżeczkowaniu okazało się, że płodu- czy w moim wypadku pustego jaja-już nie ma, więc powiedziałam, że # w domu i że nie wiem co zrobić z tymi szczątkami - zapytałam czy przywieź powiedziano, że nie,
rano przyszła inna zmiana i rozpętała się burza bo kazano nam przywieść to co wyroniłam a Tz-et własnie to spalił bo nie chcieliśmy tego wyrzucać do wc ani do kosza tylko jakoś pochować, mimo, że trudno było tam znaleźć coś co by przypominało płód dla nas dla nas było to dziecko, (to był przełom 9/10 tc ale jajo płodowe było puste, serduszka nie był- dla mnie mimo to było oczywiste, że skoro jest pęcherz to i na wczesnym etapie był zarodek ale obumarł i nie rozwijał sie dalej)
siostra oddziałowa zaczęła krzyczeć na cały szpital- gdzie jest płód, co z nim zrobiliśmy - myślała, ze wyrzuciliśmy
dwie godziny siedziałm w dyżurce pielęgniarek i płacząć opowiadałam jak dzwoniłam najpierw do gin i pytałam co z wyronionymi resztakimi- czy je mam wieźć do szpitala, jak wieczór pytałam dyżurujących sióstr, jak lekarka, która mnie badała przed zabiegiem wyrzuciła do odpadów wziernik ze skrzepami mówiąc "resztki zostały, tzreba cię wyczyścić" a ja chciałam biec i zebrać te skrzepy i tulić bo serce mi pękało jak widziałam na pojemniku napis "odpady"
ciągle pamiętam też ten moment, jak załatwiałam się w szpitalnym wc po badaniu i tam została jakaś cześc mojego dziecka...
koniec końców dostałam w szpitalu metrykę urodzenia martwego dziecka- najpierw wypisali, że to chłopak więc płakałam, że to była dziewczynka bo widziałam ją we śnie i lekarz zmienił...
urodzenie dziecka zgłosiłam w USC, odebrałam akt urodzenia- jedna z najcenniejszych pamiątek po Anielce- dowód na to że była, potem pobraliśmy świadczenia z PZU w ramach pracowniczego ubezpieczenia, miałam opory ale te siostry w szpitalu mnie przekonały, że bedzie na badania i faktycznie tak było-pieniążki, które dostaliśmy były na badania i gina

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-03-27 o 10:29
Stary 2013-03-27, 10:26   #1868
kooocur
Zakorzenienie

Agatka ciężko powiedzieć czy mocno.. ale wymiotowałam do tego smecta mi nie pomogła nawet i byłam mega słaba.

W szpitalu dostawałam kroplówki bo byłam odwodniona i glukozę bo nie miałam siły z łózka wstać.

Gdyby nie ciąża pewnie bym się tym nie zmartwiła tylko nafaszerowała tabletami...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:29   #1869
agatkaa1
Zakorzenienie

Iza gratulacje dla Tż.....

wiadomośc od KATKI

"WCZORAJ O GODZ. 14.45 PRZYSZŁA NA ŚWIAT OLIWKA!
MA 56CM I WAŻY 3160 GRAM. JEST ZDROWIUTKA I DOSTAŁA 10PKT"

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Agatka ciężko powiedzieć czy mocno.. ale wymiotowałam do tego smecta mi nie pomogła nawet i byłam mega słaba.

W szpitalu dostawałam kroplówki bo byłam odwodniona i glukozę bo nie miałam siły z łózka wstać.

Gdyby nie ciąża pewnie bym się tym nie zmartwiła tylko nafaszerowała tabletami...
ROZUMIEM ALE....miałaś biegunkę kilka razy w ciągu dnia? wczoraj mnie 2 razy "przelecialo" ale ja nie wymiotuję ani nic....i nie wiem co mam o tym myśleć....i nie wiem od czego....nie wiem czy herbata z cytryną mi nie szkodzi.... a bez cytryny nie wypije....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-03-27, 10:33   #1870
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

u nas było tak, że wszystko co pozostało po # - podpaski ze skrzepami, wyronione puste jajo płodowe, które wyłowiłam z wc złożyliśmy do kolorowego pudełka w kwiaty- dla mnie symbol trumienki i skropilimy wodą święconą, nadaliśmy imiona i spaliliśmy, popiół zanieśliśmy na cmentarz do grobu gdzie i kiedyś my będziemy leżeć
po pierwszym # wylądowałam w szpitalu miom, że # w domu
tam przy łyżeczkowaniu okazało się, że płodu- czy w moim wypadku pustego jaja-już nie ma, więc powiedziałam, że # w domu i że nie wiem co zrobić z tymi szczątkami - zapytałam czy przywieź powiedziano, że nie,
rano przyszła inna zmiana i rozpętała się burza bo kazano nam przywieść to co wyroniłam a Tz-et własnie to spalił bo nie chcieliśmy tego wyrzucać do wc ani do kosza tylko jakoś pochować, mimo, że trudno było tam znaleźć coś co by przypominało płód dla nas dla nas było to dziecko, (to był przełom 9/10 tc ale jajo płodowe było puste, serduszka nie był- dla mnie mimo to było oczywiste, że skoro jest pęcherz to i na wczesnym etapie był zarodek ale obumarł i nie rozwijał sie dalej)
siostra oddziałowa zaczęła krzyczeć na cały szpital- gdzie jest płód, co z nim zrobiliśmy - myślała, ze wyrzuciliśmy
dwie godziny siedziałm w dyżurce pielęgniarek i płacząć opowiadałam jak dzwoniłam najpierw do gin i pytałam co z wyronionymi resztakimi- czy je mam wieźć do szpitala, jak wieczór pytałam dyżurujących sióstr, jak lekarka, która mnie badała przed zabiegiem wyrzuciła do odpadów wziernik ze skrzepami mówiąc "resztki zostały, tzreba cię wyczyścić" a ja chciałam biec i zebrać te skrzepy i tulić bo serce mi pękało jak widziałam na pojemniku napis "odpady"
ciągle pamiętam też ten moment, jak załatwiałam się w szpitalnym wc po badaniu i tam została jakaś cześc mojego dziecka...
koniec końców dostałam w szpitalu metrykę urodzenia martwego dziecka- najpierw wypisali, że to chłopak więc płakałam, że to była dziewczynka bo widziałam ją we śnie i lekarz zmienił...
urodzenie dziecka zgłosiłam w USC, odebrałam akt urodzenia- jedna z najcenniejszych pamiątek po Anielce- dowód na to że była, potem pobraliśmy świadczenia z PZU w ramach pracowniczego ubezpieczenia, miałam opory ale te siostry w szpitalu mnie przekonały, że bedzie na badania i faktycznie tak było-pieniążki, które dostaliśmy były na badania i gina

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

[COLOR="Silver"]
Gratulacje

Tż właśnie odebrał telefon że z rozpoczęciem pracy musi poczekać 2 tygodnie do miesiącaehh

Stary 2013-03-27, 10:35   #1871
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Iza gratulacje dla Tż.....

wiadomośc od KATKI

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

ROZUMIEM ALE....miałaś biegunkę kilka razy w ciągu dnia? wczoraj mnie 2 razy "przelecialo" ale ja nie wymiotuję ani nic....i nie wiem co mam o tym myśleć....i nie wiem od czego....nie wiem czy herbata z cytryną mi nie szkodzi.... a bez cytryny nie wypije....
A masz możliwość zadzwonić do gina po poradę?

GRATULACJE DLA KATKI

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:39   #1872
zebrawpaski
Zakorzenienie

katka- Gratulacje!

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

agatko- a może ze stresu tak sie dzieje? denerwujesz się?
ja przy wzmożonym napięciu mam takie właśnie objawy....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-03-27, 10:41   #1873
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

wiadomośc od KATKI

dla katki

Ja szlam kilka razy dziennie. Wiesz co hormony szaleją i ja bym się nie martwiła. Mi któraś z dziewczyn pisała, że po herbacie wymiotowała i jak odstawiłam to ciut było mi lepiej

Spróbuj nie pic herbaty jeden dzień i zobaczysz co się będzie działo. Może to po prostu objawy ciąży? Ja byłam po 3 dniach taka słaba, że ledwo z łózka wstawałam

Synuś
Stary 2013-03-27, 11:09   #1874
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

alez szczuplutka. modeleczka mała. Gratuluję!!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:21   #1875
anitaxas
Zadomowienie

Zeberko kochana dziękuję Ci z całego serca za Twój wpis.. Moje pierwsze dziecko wylądowało w koszu... drugie zostało w szpitalu... nie miałam odwagi żeby podjąć się całej procedury pochówku, aktu itd.. Czasami mam o to do siebie pretensje i źle mi z tym..

Powiem Wam szczerze coś głupiego.. ale .. myśląc o kolejnej ciąży biorę po uwagę każdy scenariusz i chcąc nie chcąc czasami zastanawiam się co zrobię gdyby znów moje dziecko odeszło.. Trudne to dla mnie bardzo..

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Na ulotce jest napisane, że po 21 tabletkach robi się 7-dniową przerwę, w trakcie której wystąpi miesiączka. Więc raczej nie od 1 dnia, chyba że pierwsze opakowanie zaczyna się może od miesiączki. Może, nie wiem, nigdy takich leków nie stosowałam...

Wręcz przeciwnie Przepisał mi ten cilest, jak mówi, na odbudowanie śluzówki, żeby wszystko szybciej wróciło do normy, żebym nie musiała tygodniami czekać na miesiączkę, odstawiam po 21 dniach i przychodzi okres
A to oznacza szybsze rozpoczęcie starań
Wedera teraz to ja już w ogóle nie rozumiem po co ten Cilest On blokuje jajeczkowanie. Poczytaj sobie o działaniu: http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=520
A pierwszą miesiączkę po poronieniu to chyba lepiej dostać naturalnie, bo wtedy organizm sam się reguluje. Ale to moje zdanie. Masz swojego lekarze i rozumiem że mu ufasz i postąpisz zgodnie z jego zaleceniem.

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
ANITAXAS z pewnością gin wie co robi i jeśli kazał brać cilest to znaczy że trzeba brać
Anusia ale ja nie biorę, tylko Wedera

Cytat:
wiadomośc od KATKI
Gratulacje !!!!

Cytat:
Agatko może to objaw ciąży? Może coś Ci zaszkodziło?
A do herbaty może zamiast cytryny dodaj sok malinowy lub miodek
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:22   #1876
agatkaa1
Zakorzenienie

raczej sie nie denerwuję....a dzis juz herbaty nie wypiłam...ja przesadzam chyba z cytryną...ale normalnie mogę wcisnąć sobie połowę do szklanki i wypić taką herbatke dziś jednak nie piję....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-03-27, 11:22   #1877
wieka22
Rozeznanie

Zeberka mam nadzieję, że Kasi szybko przejdzie
U nas też był problem ze skazą białkową...buzia była taka wysypana, ze bałam się swojego dziecka jak karmiłam w nocy
my byliśmy na piersi, więc wystarczyło odstawić wszelki nabiał z mojej diety...ale dam sobie rękę uciąć, że u nas odczuliło mleko kozie - zaczęłam wprowadzać w małych ilościach(głównie ser), z przerwami a potem próbowałam ser od krowy(od mojej mamy) i kazało się, że nie ma liszai ani bolącego brzuszka
a jestem nie pierwszą mamą która twierdzi, że mleko kozie odczuliło...

u nas też rozszerzanie diety przypadło na zimęteż nie chciałam kupować słoiczków(ale też dawaliśmy) więc jechaliśmy głownie na tym co zostało w piwnicy mamy - ziemniaki, marchewka, cebula,buraki i królik(to się na szczęście rozmnaża w niekontrolowanym tempie)

co do pediatrów...hmmm czasami warto posłuchać własnej intuicji
ja jakoś nie mam zaufania do mlek w proszku i hydrolizatów...

Perse ja poduchę kupiłam dopiero po porodzie do karmienia i żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej, bo śpi się o wiele wygodnieji mąż nie narzeka, że go przygniatam nogą
tylko warto kupić taka wypełnioną kulkami a nie pierzem czy watą - bo lepiej się układa i się niezbryli z czasem
ja mam taką niefirmową z TYiMY

Wadera dobrze, że już masz to za sobą...i dobrze i są plany na to co dalej
nasze historie mimo, że smutne ale otwierają oczy na ten problem i dają nadzieję

przedwczoraj w Trójce był reportaż...o rodzicach którzy stracili dziecko w 36tyg...zdrowy chłopczyk...zaniedbanie lekarzy typu- "co mi będzie baba w ciąży mówić, że coś nie tak jest, ja wiem lepiej"
a ci rodzice tak zaufali im...

Agatkaa dziś podgląda Maleństwo???

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:27   #1878
anitaxas
Zadomowienie

Napiszę Wam jeszcze, że wczoraj siostra mojej koleżanki z pracy urodziła córeczkę - w 8 miesiącu, nie wiem który tydzień dokładanie. Malutka waży tylko 1500 g i ma 41 cm - więc jest naprawdę maleńka. Na szczęście zdążyli podać sterydy na rozwój płuc i po urodzeniu dostała 10 pkt. A musiała urodzić wcześniej bo miała problemy z wysokim ciśnieniem i łożysko które już praktycznie nie funkcjonowało. Dobrze, że była pod opieką dobrego lekarza. Nawet wolę nie myśleć coby mogło się stać gdyby w miarę szybko nie zareagowali..
Stary 2013-03-27, 11:31   #1879
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Agatkaa dziś podgląda Maleństwo???
niestety nie....dopiero w piątek

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-03-27, 11:38   #1880
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
przedwczoraj w Trójce był reportaż...o rodzicach którzy stracili dziecko w 36tyg...zdrowy chłopczyk...zaniedbanie lekarzy typu- "co mi będzie baba w ciąży mówić, że coś nie tak jest, ja wiem lepiej"
wstrzasajacy byl ten reportaz. alez rozumialam babcie, ktora chciala by na badaniach cokolwiek wyszlo - wada serca, wodoglowie... zeby nie bylo swiadomosci, ze zdrowe dziecko umarlo przez zaniedbania

Cytat:
Malutka waży tylko 1500 g i ma 41 cm - więc jest naprawdę maleńka. Na szczęście zdążyli podać sterydy na rozwój płuc i po urodzeniu dostała 10 pkt.
Calineczka. dobrze, ze zdrowutka

Cytat:
niestety nie....dopiero w piątek
heh... najgorsze to czekanie... kuruj sie Mala!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:45   #1881
wieka22
Rozeznanie

Agatka to już tuż tuż

Która z Was podawała przepis na ciasto marchewkowe?było takie pyszne
miałam zapisany ten post w zakładkach, ale po postawieniu systemu w kompie nie mam już nic...

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
alez rozumialam babcie, ktora chciala by na badaniach cokolwiek wyszlo - wada serca, wodoglowie... zeby nie bylo swiadomosci, ze zdrowe dziecko umarlo przez zaniedbania
gdzie sama była lekarzem

coming soon lipiec'2016
Stary 2013-03-27, 11:51   #1882
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:

Która z Was podawała przepis na ciasto marchewkowe?było takie pyszne
miałam zapisany ten post w zakładkach, ale po postawieniu systemu w kompie nie mam już nic...
Wieka ja zawsze piekę z tego przepisu: http://niesmialakulinarnie.blox.pl/2...-z-polewa.html i po prostu jest przepyszne Ja daję trochę więcej marchewki i więcej przypraw korzennych i wychodzi takie aromatyczne Zamierzam je właśnie upiec na Święta.

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-03-27 o 11:52
Stary 2013-03-27, 12:11   #1883
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Wieka ja zawsze piekę z tego przepisu: http://niesmialakulinarnie.blox.pl/2...-z-polewa.html i po prostu jest przepyszne Ja daję trochę więcej marchewki i więcej przypraw korzennych i wychodzi takie aromatyczne Zamierzam je właśnie upiec na Święta.
dziękuję Ci bardzo
chciałam upiec teraz...kupiłam wszystko oprócz mąki...
no to mam spacerek

coming soon lipiec'2016
Stary 2013-03-27, 12:16   #1884
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem Wam szczerze coś głupiego.. ale .. myśląc o kolejnej ciąży biorę po uwagę każdy scenariusz i chcąc nie chcąc czasami zastanawiam się co zrobię gdyby znów moje dziecko odeszło.. Trudne to dla mnie bardzo..
Chyba każda z aniołkowych mam ma takiemyśli
Cytat:
Straszne to wszystko
Cytat:
Napiszę Wam jeszcze, że wczoraj siostra mojej koleżanki z pracy urodziła córeczkę - w 8 miesiącu, nie wiem który tydzień dokładanie. Malutka waży tylko 1500 g i ma 41 cm - więc jest naprawdę maleńka. Na szczęście zdążyli podać sterydy na rozwój płuc i po urodzeniu dostała 10 pkt. A musiała urodzić wcześniej bo miała problemy z wysokim ciśnieniem i łożysko które już praktycznie nie funkcjonowało. Dobrze, że była pod opieką dobrego lekarza. Nawet wolę nie myśleć coby mogło się stać gdyby w miarę szybko nie zareagowali..
Dobrze że lekarze zareagowali.

Stary 2013-03-27, 13:07   #1885
zebrawpaski
Zakorzenienie

anitax- mnie się tez uruchamia takie myślenie...
ja wtedy działam intuicyjnie ale w szoku
po drugim # kiedy Teściowa robiła pomnik dla Teścia i chciała abyśmy doradzili uparłam się aby obok pomnika zrobić w okaleniu miejsce na 3 drzewka i obsypać wycięte w płytka miejsce żwirkiem- ostatnio zastanawiałam się czy to nie podświadomie gdyby znowu...
z perspektywy doświadczeń jakie na mnie spadły teraz chyba wolałabym pojechać do szpitala na zabieg i podpisać zgodę na zbiorową mogiłę...
mam nadzieję, że już nigdy nie będę musiała podejmować takich decyzji

wieka- ja też uwierzyłam w to mleko kozie tyle, że przyrost wagi zero i to mnie zmartwiło
co do warzywek jakie podałaś- u tej pani arelgolog mocno bys podpadła- zaraz zapytała by gdzie brokuł. kalafior, dynia, cukinia itp...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-03-27, 13:32   #1886
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
wieka- ja też uwierzyłam w to mleko kozie tyle, że przyrost wagi zero i to mnie zmartwiło
co do warzywek jakie podałaś- u tej pani arelgolog mocno bys podpadła- zaraz zapytała by gdzie brokuł. kalafior, dynia, cukinia itp...
ale mądra ta pani doktor
kto powiedział, że cukinię czy dynię musimy jeść cały rok...paprykę jak kupujemy w zimie za 10zł/kg to raczej tylko dla smaku niż dla jej wartości odżywczych(które gubią się w ilości dodanej chemii przy produkcji w zimie)
truskawki, maliny też powinniśmy jeść naszprycowane nawozami cały rok?czy lepiej w sezonie?
Zeberko do lata już niedługo...
w ziemniaku, buraku Kasia też znajdzie ważne dla niej składniki
mięsko z królika ma dużo białka i tłuszcze odpowiednie dla tak małego brzuszka
myślę, że na razie dobra jest oliwa z oliwek, ale Kasia już jest na tyle duża, że zupkę na wywarze też zaakceptujei będzie szybko przybierać

Zeberko, myśle że co do diety tu lepiej doradziłby dietetyk niż alergolog

u nas też było tak, ze jedna pediatra wyśmiewała rady drugiej, alergolog swoje negował na kolejnej wizycie...

coming soon lipiec'2016
Stary 2013-03-27, 13:36   #1887
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Cytat:

Mój dzieć wczoraj przeszedł sam siebie. Tak się ułożył, że plecki jego miałam po lewej stronie brzucha a po prawej było pusto. Mogłam Go normalnie zmierzyć...mieści się na mojej małej dłoni
To było tak niesamowite....!!!!!

[QUOTE=agatkaa1;40002778]Iza gratulacje dla Tż.....

wiadomośc od KATKI

/QUOTE]

zeberka oby Kasia w końcu wydobrzała

U nas też waga stoi 10 kg nie możemy osiągnąć ale dziwić się jak dzieci takie ruchliwe są .
Miko też ma jakieś uczulenie ;/ pod kolankami. Na razie testuję z czego, po świętach idę do lekarza, a przyt okazji ja też złapałam uczulenie na dekoldzie nie chce zejść i swędzi prze okrutnie.

perse już się meldowała po wizycie???

basia mam nadzieje, że lekarz nie karze Ci płacić

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 14:02   #1888
kooocur
Zakorzenienie

Perse pewnie w skowronkach poszła na zakupy po badaniach i co Mcdonalda

Może odważy się kupić coś dla Arturka?

Synuś
Stary 2013-03-27, 14:19   #1889
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Perse pewnie w skowronkach poszła na zakupy po badaniach i co Mcdonalda

Może odważy się kupić coś dla Arturka?
pewnie tak

Zeberka ja polecam zrobienie przez wakacje np mrożonych pierogów dla Kasi ( ja takie miałam dla Mikiego z jagód ) lecza ( pomidory, cukinia, papryka ) leczo mam w słoikach, dżemy, nawet ketchup mam specjalny dla Miko. Dynia w tym roku przetrzymała mi się do końca stycznia w zimnej piwnicy, potem wrzuciłam do zamrażarki. Pełno takich rzeczy mam z lata pomrożonych albo w słoikach .
W tym roku planuję zasadzić dynię

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 14:54   #1890
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej Dziewczyny,
Zaraz nadrobię, u nas wszystko OK, mały waży 570 g.
Tylko mam pytanie - miałam robioną cytologię i wymaz na bakterie znowu. I jak wróciłam do domu, to zauważyłam na wkładce ciemnożółty/beżowy śluz. Myślicie, że może tak być? Obserwować czy coś robić?

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
No to nie wiem, ja Cilest zaczynałam brać 1. dnia miesiączki, potem faktycznie odstawiałam, przychodziła miesiączka, a po 7 dniach od odstawienia nowe opakowanie.
Nie wiem, jak się go stosuje po #, szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę.

Cytat:

Cytat:
Dobrze, że lekarze w porę zareagowali.....

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wstrzasajacy byl ten reportaz. alez rozumialam babcie, ktora chciala by na badaniach cokolwiek wyszlo - wada serca, wodoglowie... zeby nie bylo swiadomosci, ze zdrowe dziecko umarlo przez zaniedbania
U mnie to samo. Chciałam, żeby coś wyszło, coś do wyleczenia... A tu nic nie wychodziło, a jak są jakieś choroby, to nie do wyleczenia....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości