|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Tak czytam i mi wychodzi że paputki xl to 16cm, a eco tuptusie 15,5 cm.
Kurcze te pierwsze mogą być za duże Muszę mu koniecznie rano nogę zmierzyć.
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
![]() Cytat:
no to kochana mnie jakby babka zobaczyal, to juz by mi dobrala rozmiar, bo ja wygladam jak na porodowke ![]() Stronczek przykre jest to, ze nie mozecie nic zrobic i jestescie bezsilni, ale moze faktycznie najlepsze wyjscie wyniesc sie od nich i juz. i sama bym zrobila jak mowisz, wyprowadzila sie i obtlukla im ich samochod
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy zjeżdżalnię!!!
I jest szał ![]() Zamęczał mnie kolejny dzień jazdą na przewróconym stoliku, więc wsiedliśmy w samochód, pojechaliśmy do Reala najpierw i nic nie było, a potem do Tesco i stały na samy środeczku dokładnie takie, jak chciałam ![]() W domu złożyłam i ... straciłam dziecko na 2 godziny. Serio - bite 2h właził po schodkach i ziuuu i z powrotem, i z powrotem, i z powrotem Przez pierwszych 10 minut ja go musiałam sadzać na górze, a potem sam się nauczył wspinać po schodkach i naprawdę szał Polecam ![]() Pół godziny przed kąpielą wyniosłam ją podstępem do innego pokoju, żeby go wyciszyć przed snem, w takim był amoku. Mam filmik, ale nie chce mi się zgrywać
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku gratuluję zakupu!
Jacieee polecam rozm. XL - 16cm Ala ma teraz buty 23, stopa ok. 14cm kupiłam L (prawie 15cm) i były na styk XL są trochę za duże, ale w ogóle Ali to nie przeszkadza w chodzeniu czy bieganiu
|
#4895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam tak samo zawsze. Jak poszłam na IP przez porodem tuż to się baaaardzo dziwnie na mnie patrzyli ![]() Cytat:
Ale ona jest strasznie malutka Cytat:
Zresztą ja się nie orientuję tak naprawdę, jakie powinny być porcje dla dziecka i daję tyle, na ile akurat ma ochotę ![]() A swoją drogą, jakiej wielkości porcje (np. śniadanie czy obiad) jedzą Wasze dzieci? W sensie ile ziemniaków/kaszy, ile warzyw, ile mięsa/ryby, jaką miskę zupy? Będę miała jakiś pogląd. No i miałaś rację! W ciemno pojechałam, bo gazetki nie widziałam, ale rzeczywiście były ![]() Cytat:
No, nie do wiary po prostu ![]() - A czapa - REWELACJA! Trudno było zrobić? Ty nigdy wczesniej nie robiłaś na szydełku???
|
|
#4896 |
|
Wtajemniczenie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dziekuje za paputkowe porady
Brumku Tymek jest bosski
|
#4897 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Brumciu zjeżdżalnia FENOMENALNA widzę że nawet miś skorzystał ![]() jak bedzie ciepło zabieracie zjeżdżalnie na działkę? dziś przyszły książeczki z arosa(musimy dorobić półek) i zamówiłam min. "u zegarmistrza" i jest szał powiem Ci cały czas biega do kuchni i pokazuje zegar i mówi KIK KAK po czy wraca na dywanika Co do jedzenia generalnie Jaś ma tak że zjada wiecej rano, wieczorem niewiele: -Iśn miseczka 250-300 ml owsiankiz owocami(tarte jabłko lub mus owocowy) -IIśn jajko lub kanapki (1 duża kromka)+np kilka paseczków papryki -obiad 200-250 ml zupy lub no wczoraj robiłam domowe paluszki rybne to 2 male i jeden duży ziemniaczek -podwieczorek banan i np biszkopt lub mala muffinka -kolacja : poskubie troche naszej kolacji ale cieżko zmierzyć bo niewiele tego chelseaWooow menu iście królewskie zdradź proszę przepis na jajka z anchois alibany a ten kupon na wszystko jest u nich ma stronie znalazłaś? stronczku gratuluje, czapka jest śliczna a w telikowie trwa beznadziejna pogoda moje dziecko codziennie na placu zabaw tesknie zerka na piaskownice a z takich lepszych wieści dziś moja kuzynka urodziła małego Stasia
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie w domu będzie. Ona lekka jest więc możemy wozić tam i z powrotem ![]() Mi też dziś przyszła paczka z Arosa Zegarmistrz rules, fakt ), jeden Pan Brumm i "Kura i jajko" - mała książeczka, ale ma rysunek jajka na każdej stronie i z tego względu zamówiłam. I się nie pomyliłam ![]() Muszę sprawdzić, jaka pojemność maja nasze miseczki, w których jemy owsiankę, bo wiem, że zjada pełną, ale ile to jest, to nie mam pojęcia ![]() W każdym razie dzięki z odpowiedź A pogoda chyba wszędzie taka ![]() Witamy Stasia na tym świecie ![]() Jachu będzie starszym kolegą
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
oj za piaskownicą moje dziewczyny też tęsknią
Hania mi się ostatnio pyta kiedy na działkę pojedziemy bo też już tęskni a to taka typowo letnia działka na terenie ogródków działkowych więc musi być i ciepło i sucho parę dni żeby błota po kolana tam nie było ![]() Ala jak jej nic nie dolega to je dużo tzn tak mi się wydaje porównując ile Hania w tym wieku jadła (mogły dla niej istnieć tylko owoce i mleko)ok. 7.30 rano mleko 250 z kleikiem jak przychodzimy po odprowadzeniu Hani to jak jem ja śniadanie to ona zazwyczaj się podpina i ok. 9.00 zjada pół kromki z szynką albo jakąś drożdżówkę przed spaniem ok. 12 jak mam już gotową zupę to je zupę (normalny talerz głęboki) obowiązkowo z mięsem - inaczej nie zje a jak zupa jeszcze się gotuje to je np. kisielok. 14-15 tutaj zależy albo zupa jak nie było wcześniej albo 2 danie (ziemniaki albo makaron albo kasza, mięsko - pulpet, kotlety, schab w sosie generalnie to co my jemy + surówka) ok. 17-18 jakiś owoc: banan, jabłko + biszkopt, kisiel (jak do południa nie było) ok. 20 kolacja (tutaj różnie z jej jedzeniem) i obowiązkowo 250ml mleka z kleikiem rany teraz jak to napisałam to ona naprawdę dużo je :/ ![]() Anka pytałaś ile czasu zajmuje mi zrobienie czapki ![]() zazwyczaj udaje mi się 1 dziennie zrobić. takie z doszywanymi elementami zajmują trochę czasu, ale np. taka jak ta wczoraj to raz dwa bo wzór prościutki i zero doszywania czegokolwiek. dzisiaj zrobiłam taką
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-03-27 o 23:33 |
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio przywlokłam z biblioteki Paddingtona i jest super.
Upiekłam muffinki z przepisu Moni jak na pierwszy raz wyszły niezłe. Tylko ciut za krótko siedziały w piekarniku
|
|
|
|
#4901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam wreszcie wolne(w srode ide dopiero do pracy ), juro caly dzień z Synusiem , musimy troszke ogarnąc mieszkanko i troszke popiec (2 mazurki i sernik).Piszecie o tym jedzonku i podziwiam jak wy robicie ze wasze dzieci jedza takie roznosci.Borys jest taki monotematyczny w jedzeniu.... Rano zawsze jest owsianka z jablkiem badz gruszka(cala miseczka), nic innego nie zje(jajecznic i innych sniadaniowych rzeczy) II sniadnko to jogurt naturalny, badz serek,kromka chleba(ale musi byc sucha, z niczym nie chce jesc, nie wiem czemu bo my z mezem to "wypasione" kanpki jemy, nie wiem czemu nie chce ich jesc, pokazuje zeby mu sciagnac i tylko suchy, nawet bez masła Obiad-to miseczka zupy(njachetniej rosól, pomidorowa i dyniowa), albo drugie danie(zimniak duzy, kawalek kotleta, rybki, ale malutko), warzyw nie chce, tylko w zupie zje, nawte jablka z marchewka nie zje Kolacja-zawsze jest kaszka z owocem(malinami, wisniami,jablkiem, gruszka) Telik-kupiłam te platki z Sante, pyszne sa, moje dziecko uwielbia(my z mezem rowniez), same, albo z jogurtem-dziekuje Brumku-cudny Tymuś, moje dziecko tez uwielbia zjeżdzalnie, codziennie na placu zabaw musi zaliczyc ![]() Tupcio to u nas ostatnio hit nad hitami , musze inne czesci kupic .Borysek przynosi, siada na kolanka i czytamy, a dziecko szczesliwe![]() Mam pytanko:Czy wasze dzieci tez tak szczekaja zebami, jak im wychodza ?Borysowi ida gorne piatki i tak biedny trze tymi zabkami, wypych dolna warge, widac ze go mecza. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-03-27 o 23:53 |
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Ddewik z czasem Borysek pewnie zainteresuje się innym jedzeniem
![]() albo.... zostanie wierny swoim smakom Hania taka jest. jak coś nowego do zjedzenia to trauma normalnie jak jej nawet polizać to coś nowego przyjdzie :/i tak jest o niebo lepiej odkąd do przedszkola poszła.... dziewczyny a ze mnie taka trąba, że zapomniałam się pochwalić ![]() jedziemy w maju na wczasy ![]() do Egiptu
|
#4903 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czapka wyszła ci bajecznie, z którego wzoru robiłaś? może ktoś ma jakiś wzór dla chłopca łatwy? Cytat:
Powiedziała, że dzieci wcale nie potzrebują tyle jedzenia i przekąski to jakaś wielka pomyłka. ich w ogóle nie powinno być, bo to zły nawyk. Teraz dziecko je biszkopcika, albo chlebowe pałeczki, a za parę lat przerzuci się na czekoladki i tu rodza sie problemy: nadwaga, otyłość, cukrzuca, miażdżyca itp. itd. Tak wiec postanowiłam, że jak moge to postaram się ograniczyć Emilowi trochę te szaleństwa. ![]() a porcje jakie je? rano i wieczorem butelka mleka (150ml), śniadanie w żlobku - miseczka mała płatków i dwa - trzy kawałki tosta (takie trójkąty), potem jest lunch i tu miseczka(cokolwiek dadzą), i deser zaraz po tym - tez miseczka, w domu potem potrafi zjesc taki dorosły talez zupy i jogurt i jeszcze czasami mała miseczkę kaszki + to wspomniane wcześniej mleko. Cytat:
no włąśnie on tez zaczął coś wybrzydzać. na początku jadł wszystko, ale ostatnimi czasy coś się zaczał buntowąc jeśli chodzi o lunche i wyszło szydło z wora - przekarmialiśmy go w domu. |
|||
|
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Witam wieczorowa pora
Brumku Tymus i zjezdzalnia super. Mamy taka podobna na grupie ale Wiki sie nia nie interesuje ( wchodzic po stopniach juz kompletnie nie umie) Ania sytuacja naprawde wywolujaca usmiech na twarzy. Widocznie nie wygladasz na taka co to juz na finiszu jest Brumkowi z jej ciazowym brzuszkiem to by pewnie wgl karmnika nie sprzedali ( wybacz Chrumku, nie moglam sie powstrzymac ) U na dzien jedzeniowo wyglada tak: - ok 5-6 rano ( nie codziennie) mleczko na dzien dobry 210 ml - ok 9 kasza ok 300 ml - 11 -11.30 jogurt -12.30 -13 mleko 210 ml -16 obiad (zwykle zupa) mysle ze ok 400 ml - 18.30-19 owoce w sloiczkach -20.30-21 kasza 300 ml W miedzyczasie paluszki, chrupki i obowiazkowo picie Dziekuje za komplementy dot czapki. To moja pierwsza robotka w zyciu. Kiedys mama mnie uczyla ale to bylo sto lat temu, wiec mozna powiedziec ze jestem poczatkujaca. Wyprowadzka... Serio o niej myslimy i nie tylko ze wzgledu na tych bandytow ale chcemy cos wiekszego. Poza tym sasiedzi z gory tez daja codziennie czadu. Dzis usypialam Wiki pol godziny. Co przysnela to na gorze stuki, poki, szuranie, tupanie i pobudka. W ciagu dnia ta sama historia. Zwykle przychodza z przedszkola jak Wiki konczy pic mleczko przed spaniem Agni jutro Ci wysle link z youtube na ktorym sie wzorowalam. Mysle ze czapka sama w sobie to bez roznicy czy dla chlopca czy dziewczynki, wazne co na niej jest i jaki ma kolor. Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2013-03-28 o 00:17 |
|
|
|
#4905 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
BRUMKU dzięki za info o zjeżdżalni. już napisałam smsa do TŻ Pewnie pomyślał, ze znów wymyślam ![]() Wczoraj byliśmy w bawialni i zjeżdżalnia to był istny szał Ale wasze dzieci dużo jedza. Moja ostatnio ma bunt na jedzenie. To po tej trzydniówce jej tak zostało. Chyba powoli odchodzimy od butli mleka bo wypija raptem 30-60 ml. Potem jej przelewam do miseczki i wsypuje płatki kukurydziane albo sucharki. Czasami zje jakas kanapkę z serem albo szynka. Wcześniej tak ładnie wszystko zjadała a teraz trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby cos zjadła. No i powiem szczerze, ze ja jestem jakos mało kreatywna jeśli chodzi o przygotowanie jedzenia
|
|
|
|
#4906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś się nie dziwię ![]() Jaka długa jest ta zjeżdżalnia? U nas trudno powiedzieć, ile Adaś zjada, zależy jaki ma dzień. Czasami na obiad np całą miskę gęstej zupy, po czym jak TŻ wraca z pracy, to zjada z tatą z jego talerza (tak 1/3 porcji spokojnie), a czasami ledwo coś dziubnie. Ale generalnie nie raz zastanawiam się, gdzie mu się mieszczą takie ilości ![]() ![]() ![]() piękna! Cytat:
Cytat:
chyba nie Wczoraj stałam w kolejce do kasy w markecie (u Was w sklepach też już przedświąteczne wariactwo?), akurat zadzwoniła koleżanka, pyta jak się czuję itp. Starałam się dość cicho mówić, no i mówię jej zgodnie z prawdą, że jakoś się trzymam, choć już czuję że brzuch twardy bo pochodziłam, ale byle święta przetrzymać to potem mogę rodzić A babka przede mną odwróciła się, obcięła mnie wzrokiem z góry na dół, jak wariatkę jakąś. Kasa uprzywilejowana.....:cool :co do Brumka, to masz rację ![]() Ale fakt, chwilę dłużej pochodzę to niestety to czuję. Ale byłam z TŻem więc miał kto zakupy targać, jeszcze kurtkę sobie kupiłam ![]() A w ogóle to dzień dobry ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-03-28 o 08:08 |
|||
|
|
|
#4907 | ||
|
Rozeznanie
|
hihi świetnie
Ciekawa jestem jak Ala zareaguje na zjężdżalnie po sezonie zimowym. Mamy taką samą, ale na zimę kurzy się w składziku, zrobi się cieplej to odkurzymy ![]() Cytat:
Rabat obejmuje cały dział dziecięcy, oczywiście rzeczy nieprzecenione. W załączeniu kupon można drukowac do woli Cytat:
A co to za płatki bo przegapiłam temat? Iwa zazdroszczę wyjazdu ![]() Dzień dobry, Ala obudziła się z katarem, mąż podziębiony od kilku dni, święta nam się szykują "gilowate"
|
||
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
ddewik - moja zgrzyta zebami ostatnio strasznie. trójki w natarciu bo nie moze sobie poradzic i ciagle pcha wszystko do buzi i je męczy
|
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek
super czapka, wyszła ![]() Moja też zgrzyta zębami, 5tki dolne jej idą i wyjść nie umieją. Generalnie stwierdzam, że 5tki są najgorsze, najbardziej przy nich marudzi, źle śpi i czasem nawet jeść nie chce. Jacieee choć do mnie umyć podłogi :P |
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
u nas wariactwo już się po sklepach zaczyna
byłam teraz z Alą na szybkich zakupach to widać, że ludzi dużo więcej niż na co dzień kupiłam Ali mały koszyk do święcenia - Hania ma z tamtego roku pomarańczowy ![]() no i Ala na bank mychę swoją będzie święcić bo ją cały czas w tym koszyku nosi ![]() może jeszcze małego zająca czekoladowego da sobie tam wsadzić
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku Wiki w nowej czapie urocza! dla Ciebie za umiejetnosci. Tak piszecie ile jedza wasze dzieci.. U Szymona wyglada to tak: 8 - 150 ml kaszki 11 - 1-2 jogurciki takie po 50 g lub troche mleczka ( robie 150 ml ale malo kiedy wszystko wypije ) 12.30-13 - przewaznie zupa ok. 250 ml 16 - owoce ze sloiczka 100 g i do tego jakis owoc w raczke np. banan 19-20 - 150 ml kaszki lub jajecznica z chlebkiem lub kanapka z jednej kromki chleba Wydaje mi sie, ze je malo, bo widze, ze niektore dzieciaczki jedza dwa razy tyle, ale wiecej nie chce wiec widocznie mu wystarcza.
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
Kurde, jestem w szoku ile Wasze dzieciątka jedzą... np. Wika, Emil i inne maluchy. My w ciemnym lesie: 270 mm jak wstanie potem 14-15 talerz zupy jakiejś. na noc 270 mm. W m.czasie pije wodę albo jakiś sok. Zależy. Nie zje nic więcej, a o kanapce nie ma mowy nawet. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- W szoku jestem, wychodzi na to, że mój mega niejadek...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4914 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz taki luzik jest dopiero w tym tygodniu, do tej pory moglam pomarzyc o odpaleniu internetu. Po swietach tez szykuje sie taki przestoj, bo zmieniaja nam system i nic nie bedziemy mogli procesowac. Tyle ze maja nas szkolic. A potem zawala nas robota... A pensje mam stala na szczescie. Zreszta nie wyobrazam sobie akordu w ksiegowosci... I jak wyniki? Cytat:
A czapka swietna! Cytat:
Cytat:
I sniadanie 120 ml mleka II sniadanie 1,5 parowki + chleb, jajecznica, kanapki, czasem ponad 200 ml kaszy zupa: duzy talerz zazwyczaj gestej zupy z warzywami i miesem w zlobku jogurt lub serek II danie: kulka ziemniakow, kawalek miesa badz ryby jakies warzywa kolacja kromka chleba/2 tosty/kluseczki z sera/miseczka makaronu z serem/kaszka z jablkiem... 150 ml mleka Gratulacje powiekszenia rodziny! Cytat:
A czapa ![]() Cytat:
U nas otwierala sie nowa Biedronka, wiec maz rano polecial po pieluchy w promocji. Ale mowil, ze starych bab ciekawskich na nowy sklep multum... Dzisiaj to szczepienie, trzymajcie kciuki, zeby sie odbylo... ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie, zmordowana cosik jestem ![]() brumciu super zjezdzalnia
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
matko, tylko ja nie wiem ile moje dziecko zjada?
rano kubek mleka, nie zawsze cały czasem cos jeszcze podkradnie (pol kanapki z dzemem, muffinka) potem sniadanie w złobie jak w domu to ok 10 ma np. platki z mlekiem lub jogurta obiad w zlobie prze drzemka w omu rzadko cos chce obiad po drzemce - ale ile to roznie, nie wiem ilosciowopodwieczorek - banan, jablko, jakies ciach typu drozdzowka, jak pracuje to trzeci obiad jeszcze w domu ![]() na kolacje zwykle szklanka mleka, rzadko chce cos jeszcze (pol parowki, pol kawalka chleba) |
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Aga widziałam dzisiaj ten multum samochodów pod biedronka!
w samą porę otworzyli - przed świętami ![]() a po ile pieluchy mają być? kciuki za szczepienie! surówki to tutaj właśnie zwłaszcza teraz zimą czasami brakuje pomysłów marchew+jabłko marchew+brzoskwinia (taka z puszki) buraki na ciepło marchewka z groszkiem ogórek (szklarniowy :/ ) kapusta kiszona z marchewką, czasami też do daję jabłko + sól, cukier, oliwa, natka pietruszki, cebula pomidor (ale teraz o dobre trudno, czasami koktajlowe kupuję, ale Ala to czasami za pomidora da się pokroić a czasami ma go w poważaniu) gotowany brokuł albo kalafior więcej teraz nie pamiętam
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Cze.
Iwa uśmiałam się ze święcenia myszki Czy wszyscy chodzicie święcić koszyk? bo my jemy śniadanie wielkanocne u teściów na dole, więc nie chodzę święcić, na dole się tym zajmują. Za rok pewnie jak Sara już będzie bardziej kumata to będę chodzić, żeby jej pokazać i przekazać tradycję. Brumek Tymek się zmienił, troszkę przytył na buzi chyba? widać że mu się podoba. Aga wynik jest ok, wyszły jakieś pojedyncze pałeczki, ale w lab powiedzieli że to z zanieczyszczenia, nic chorobotwórczego. A z wczorajszej analizy pobranej po raz drugi już nie było bakterii, więc i w posiewie powinno tez być czysto. Marina no rzeczywiście mało je. Wychodzi że tylko 3 razy? Widocznie tak musi być. Może jak pije dużo soków to już jest pełny i nie czuje głodu? Sara od kilku dni jak odkurzacz, ciągle by jadła. Do tej pory to tak 4-5 posiłków dziennie. Dzisiaj już od 6 rano było mleko, omlet, i pół bułki złapała. Standrardowo to jest : 8 śniadanie - jajka, omlet, kanapki ( zazwyczaj dwie ) , parówki ( dwie! ) 11 owoc ( wszystkie kocha) 14 zupa ( rzadko drugie ) 17 jogurt, albo coś podobnego jak na śniadanie. 20 mleko i w nocy mleko
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo moja jak tylko zobaczy, że ktoś coś je to ona jest pierwsza ![]() Obiad zje w żłobku i potem jeszcze w domu, tylko ten w domu to takie ciumkanie, chyba że w żłobku nie pojadła to doje w domu. Na kolacje różnie, nie raz zrobię jajecznicę a dziadek ma kanapkę z szynką itp. itd. to chodzi raz dziadek, raz jajecznica... Mleka mi pije tyle samo co Kinga, zamieniam to na jogurty, actimele itd. itp. Generalnie trzymam się, że przed gł posiłkiem nie ma podjadania ![]() AGA jak otwierają nową Biedronkę to zazwyczaj przez TYDZIEŃ trwa promocja ( u mnie otwierali 3 biedronki i w trzech biedronkach przez tydzień były promocje) więc spokojnie, możesz iść na drugi dzień, bo oni mają tyle towaru, że dla każdego wystarczy. Ja zawszę kupowałam właśnie pieluchy, piersi, schab, ryby bo taniej było o kilka zł. |
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Patik my nawet jak do teściów jedziemy to swój koszyczek święcimy
a z dziewczynami chodzimy od początku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

zapraszam
Muszę mu koniecznie rano nogę zmierzyć.

12.06.2010