|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz mężczyzni to inaczej przeżywają,nie rozumieją tego co my czujemy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-03-28 o 17:03 |
||
|
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Hosenko, lekarz mi powiedział, ze jeśli mój organizm produkuje jakieś antyciała i odrzuca dziecko jako obce białko, to zagęszcza sie krew w łożysku/ macicy i organizm blokuje prawidłowe dokrwienie/ odżywianie dziecka. Moze do konca tego nie rozumiem, ale roarzedzenie krwi ma spowodowac, ze bedzie ona swobodie dopływała do dziecka i nie powstaną skrzepy.
A co do TZ-ta - faceci przeżywają to inaczej... Mój chociaż jest dla mnie mega wsparciem, i bardzo chce byc przy mnie i mi pomóc, chce zamknąć ten rozdział, iść do przodu - ja mam potrzebę rozmawiac o tym, co bylo - i dlatego gadam z kolezankami Aniołkowymi, z Wami na forum - chcialabym nie obciążać tym TZ-ta, niech każdy z nas przeżyje to tak jak chce i potrafi... Najgorsze co moze sie wydarzyc, to oddalic się od siebie, o to zebysmy byli razem bede walczyc.... Iza, ciesze się ze dostałaś Clo, idziesz do przodu, na pewno terraz CI się uda. Chyba nie bede brac antyków, chce dzis wieczorem pogadac z TZ-tem, postanowimy co robimy, pewnie odczekamy 2 cykle, ale bez tabsów. Edytowane przez margot_2012 Czas edycji: 2013-03-28 o 17:09 |
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z też też mieliśmy duży kryzys wynikający z tego że każdy z nas inaczej przeżywał strate.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ był dla mnei ogromnym wsparciem - w szpitalu spisywał się wzorowo, przyjeżdżał do mnie po 8, wychodził nawet ok 22 (z krótkimi przerwami na jedzenie), później już w domu też zachowywał się cudownie. Ale zdecydowanie wcześniej się pogodził z tym co się stało, a ja jestem zła na niego i mam ogromny żal i wyrzut, że to mu tak łątwo przyszło, jakby dziecko się nie liczyło. Jak zaczynam coś mówić czy mi łzy stają w oczach to się niecierpliwi i złości, że nadal rozmyślam. Nosz k**** przeciez nie rozmyślam cały dzień, nie "upajam" się i nie obnoszę się z moim bólem, ale jednak czasem nagle mi coś wpadnie do głowy i to wystarczy.
Po powrocie ze szpitala od razu rzuciłam się w wir zajęć, nie odczekałam nawet zalecanego czasu na regenerację i odpoczynek po ciązy i porodzie. Chciałam miec to jak najszybciej za sobą.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-03-28 o 17:18 |
|
|
|
#1955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj! ![]() Cytat:
Jeśli masz czas, to rób coś. Napewno się ucieszy Witaj i Ty, rozgość się ![]() Nie czuję tych świąt, tż chory, na antybiotyku, ma zapalenie krtani, Starszy już kicha, kaszle, smarka, mówi, że słaby... w sobote na sankach pojedziemy jajeczka poświęcić... |
||
|
|
|
#1956 | |||
|
Konto usunięte
|
Strasznie mnie cieszą takie wiadomości
Cytat:
Obyś szybko doszła do siebie... Nie dość, że straszne masz za sobą przeżycie, to jeszcze nie goi się to tak, jak powinno....A co do uznania płci, itd. - wiem, że Eliza z naszego wątku chowała swoje dziecko z 12 tc, ale u niej były chyba badania odnośnie płci. Nie wiem dokładnie, może Elizka się wypowie ![]() Cytat:
Co do prawa: http://www.dlaczego.org.pl/strata-dziecka Cytat:
Ja np. muszę co tydzień-dwa robić badanie na układ krzepnięcia krwi (aptt, inr), żeby kontrolować, czy mam dobrze rozrzedzoną krew. Oprócz tego dużo piję. A co do dołka - w 100% Cię rozumiem. Niestety właśnie tak to wygląda Dlatego też pisałam o tym roku żałoby - że musimy przeżyć wszystkie takie newralgiczne daty, w których dziecko byłoby już z nami... Mój TŻ też dość szybko wpadł w okres "nie rozmawiamy o tym". Musiałam się z tym pogodzić, on nie rozmawia o uczuciach prawie zupełnie, więc nie zdziwiło mnie to zachowanie. Ale wiem, że w głębi duszy wciąż to przeżywa i to mocno... U nas jakimś tam remedium była wizja kolejnych starań. I faktycznie, potem się już poprawiło, ale przed samymi staraniami, czyli pół roku po # TŻ był w takiej depresji i tak się odsunęliśmy od siebie, że byliśmy chyba na granicy już. |
|||
|
|
|
#1957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najpiękniejsza Wielkanoc w tym roku
|
|
|
#1958 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje szpitala... Cytat:
mam nadzieje, ze u Ciebie CLO zadziala. Cytat:
Cytat:
ale juz sie przyzwyczail ![]() Cytat:
![]() kochana trzymaj sie. duzo sie na Ciebie zwalilo ostatnio
|
|
|
#1959 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj z małą na szczepieniu,Amelka waży 7 kg
![]() Lekarka kazała już wprowadzić obiadki i owocki,także dzisiaj obiadek zaliczony wszystko wkoło było oplute,i radość niesamowita,potem wrzuce fotke
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
kucyku, margot, zeloth- przytulam mocno
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
Kucyk_Truskawkowy Witaj
zeloth Witaj Perse za zakupy, ostatnio też kupiłam bodziaki dla małej w Pepco po 5 zł Co do rzeczy po Dawidku jeżeli jesteś w stanie ubierać w nie Arturka to bym je zostawiła o używała iza super, że dostałaś CLO, a teraz myśl pozytywnie Dzisiaj w rozmowach w toku było o rodzicach, którzy stracili dzieci jak oglądałam to się poryczałam ... Ostatnio się naczytałam, że jak dziecko jest bardzo ruchliwe to może się zaplątać w pępowinę i udusić, a moja Mała ciągle intensywnie fika aż brzuch skacze i zaczęłam się martwić
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
"Moja" fryzerka tak straciła bliźniaki - nie oni zaplątali się pępowiną, ale pępowina się zaplątała w supeł.
|
#1963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja akurat kułam się Fraxiparine (w gruncie rzeczy to to samo co Clexane) mi wyszły przeciwciała w badaniach immunologicznych ![]() Cytat:
termin poronienie a urodzenie martwe to definicje tylko medyczne, w przepisach państwowych nie ma tego rozgraniczenia, jeśli wywalczy się ze szpitala akt z adnotacją urodzenie martwe (nie ma tam rozgraniczenia w którym tygodniu) to urlop macierzyński przysługuje... aczkolwiek były próby ograniczenia tego prawa dla tych co stracili dzieci przed 22 tyg. tu o tym pisze: http://www.poronienie.pl/prawo/prawo...awo-komunikat/
|
|
#1964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kucyk_Truskawkowy i zeloth witajcie
cóż mogę Wam powiedzieć... żadne słowa nie pomogą... zostańcie z namiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tż przyjeżdża na święta?ja mam dzisiaj pozytywny dzień, dostałam umowę na czas nieokreślony i awans
|
|
#1965 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będzie dobrze Mój Mały też jest dość aktywny, a jestem 5 tygodni za Tobą.Cytat:
|
||
|
|
|
#1966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i mamy dodatkowy wydatek teściów pies przegryzł nam oponę w samochodzie i najprawdopodobniej nie uda się jej skleić więc trzeba kupić nową Barbie gratuluję awansu ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Perse no właśnie ona jest cały czas bardzo aktywna, nawet nie liczę ruchów bo ona te 10 wykonuje w ciągu 5minut a nie w godzinę. Kiedyś w ciągu godziny naliczyłam około 80
Edytowane przez ewel28 Czas edycji: 2013-03-28 o 19:41 |
|
|
|
|
#1967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
rano moja bratowa urodziła śliczną córkę - 4010g i 57cm poza tym dziś pracowity dzień - z mężem wysprzątaliśmy cały dom - tego nie lubię w mieszkaniu w domku nadal nie dostałam @ i brzuch mnie pobolewa...Cytat:
Cytat:
nawet nie wiesz jak szybko się wkręcisz ![]() Iza super, że dostałaś CLO ![]() Agatka to już jutro ![]() Barbie gratulacje ![]() niestety nie nadrobiłam wszystkiego - przepraszam dziewczynki, ale jestem padnięta i chyba zaraz idę spać
Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-03-28 o 20:21 |
||
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
ciesz sie ze fika ![]() Cytat:
![]() alez sie ciesze. gratuluje z calego serca. nalezalo Ci sie!!!!!dlaczego oni nie pokryja szkody? albo pies w kagancu... rajuuu, bez przesady!
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję wszystkim za gratulację
|
#1971 |
|
Rozeznanie
|
BERBIE-gratuluje
![]() PANI-jak tam synuś
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ! pozdrawiam z krzaczorów. na bieżąco czytam ale cos z pisaniem mi cięzko idzie!
Witam nowe AM!!!!! bardzo , bardzo mi przykro z powodu waszych strat. ja dzieki temu forum i wsparciu jakie tu dostałam jakos oswoilam sie ze staratą. Gratulacje dla Katki i Moniki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ![]() ![]() klask i:bardzo ciesze sie z kązdej wizyty lekarskiej czy to cięzarówek czy staraczek które tak bardzo cieszą!! Dzieciaczki wszystkie sliczne!!! Dla tych co chorują duzo zdrówka BERBIE! gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! ps. musze odpisywac na biieżaco bo nic takie wpisy sa bez sensu!! |
|
|
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
Aha i Amela ma już 64 cm a jak się urodziła to miała 53 cm.
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
Ami podczas pierwszego obiadku i podczas wieczornego usypiania
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zeberko jak dieta Ja chyba się zdecyduję na zaszycie żołądka na święta.. Już poległam jak zobaczyłam i spróbowałam sernik i orzechowcaA co do Kasi i lekarzy.. Mamy taki sam problem jeden neurolog nam mówi tak, drugi tak, terapeutki tak i kto ma rację ![]() Perse ciągle powtarzaj sobie, że się uda i tak będzie. Nie masz innego wyjścia. Ja pewnie zrobiłam źle, że nie kupowałam wcześniej nic, ale tak po prostu czułam, że źle mi by było z tą świadomościa. Nie chciałam robić nic wbrew sobie. Zaczęłam kupować pare ciuszków pod koniec ciąży. Gdyby nie to, że tyle dostałam to byłaby kropla w morzu, bo dziecko szybko rośnie i codziennie okazuje się, że coś już jest za małe. Daj sobie trochę czasu jeszcze esko co tam u was słychać? na kiedy planujesz powrót do pracy? |
||
|
|
|
#1977 | |
|
Rozeznanie
|
co do urlopu macierzyńskiego to potwierdzam-nie ma ograniczeń ile trwała ciąża, ja poroniłam w 16tyg i skorzystałam z tego urlopu - należy się 8 tyg
w szpitalu chcieli mi dać l4 na miesiąc, ale nie chciałam Cytat:
|
|
|
#1978 | |
|
Konto usunięte
|
Amelka słodka
![]() Cytat:
Z drugiej strony boję się, że Artur się urodzi wcześniej niż powinien, ciśnienie mam ciutkę wyższe niż wcześniej, tj. wcześniej było na poziomie 110/65-70, a teraz już częściej mam 120/75-80... Wciąż dobre, ale ja już się boję Ale wtedy pewnie musiałby leżeć w szpitalu... Odpukać ![]() Tak czy siak nie kupuję na razie żadnych dużych rzeczy, choć powoli się rozglądam za różnymi rozwiązaniami. |
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- myślimy pozytywnie, błagam.....
czarnulka- córcia urocza, też będzie czarnulka? piękne ma brwi- jak wymalowane takie wyraźneBERBIE- hurra! Gratuluję awansu i stałej posady! fioluś- jaka dieta?
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry Kochaniutkie......mam gUpie pytanie?? czy te święta to Bożegonarodzenia czy Wielkanocne są??? Bo u mnie kupa śniagu nawaliła i sypie cały czas
Berbie Gratulacje Kochana Iza widzisz! Jednak dał CLO a tak się bałaś! Dobrze....psychika tez jest ważna...dasz radę i sie uda!! Tylko nie nastawiaj sie na pierwszy cykl.... Nie wiem co komu przepraszam..... Życzę Wam wszystkim Kochane Zdrowych, Spokojnych, Świąt, Ciepła rodzinnego oraz zadowolenia z Waszych pociech i pielęgnowania miłości w każdej minucie Waszego Życia
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Gorączka mnie męczy i bóle. 

wiecie, że niedługo będzie dwa lata jak jestem na tym wątku? Od drugiej części chyba, normalnie weteranka prawie
Rok temu zamiast świętować już w dzieckiem na ręku, byłam w ciąży z Wiktorkiem, a w tym będziemy już razem święcić koszyczek 

ale juz sie przyzwyczail 
za zakupy, ostatnio też kupiłam bodziaki dla małej w Pepco po 5 zł Co do rzeczy po Dawidku jeżeli jesteś w stanie ubierać w nie Arturka to bym je zostawiła o używała

tż przyjeżdża na święta?
klask i: