Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 09:44   #211
cate_
Zadomowienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Po długich i żmudnych poszukiwaniach znalazłam pracęPraca dwuzmianowa 6-14 i 14-22.Zamieniamy sie z meżem rolami on-mama ja-tata Zaczynam od jutra,wyjdę do ludzi ale tez bardzo sie martwie czy moj mąż zrobi wszystko to co powinien przy Szymonku,czy go wysmaruje czy poda mu syrop Tego sie boję najbardziej ale jessst pełno plusów,przede wszystkim wypłata a nie smieszny kuroń,mój dochód się powiekszy prawie dwukrotnieJeny ale sie cieszę...
Gratuluję

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 09:48   #212
_millena
Zadomowienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

I jeszcze Wam coś pokażę, fascynacja pralką sięga szczytu...

dobreee!!!! mój też się interesuje pralką ale jeszcze nie wlazł do środka !! póki co zamyka i otwiera drzwiczki i przyciska guziki .

u nas noc straszna... :/ od 1.30 jazda... ryk, wycie i rozpacz... w koncu koło 3 nie wytrzymałam i dałam cyca, potraktowal mnie bezczelnie jak smoczek.. :/ ale dzieki temu pospał do 5. Potem od nowa... ehh.. nawet mi się nie chce tego opisywać.

skonam tu niedługo... przysiegam.. gdybym sie nie odzywala przez dluższy czas, to znaczy, że mnie dziecko wykończyło.

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
CO JA MAM Z TYM MOIM DZIECKIEM POCZĄĆ?
nie wiem, ale jak sie dowiesz, to daj znać, chętnie skorzystam z cudownych sposobów

_millena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 10:11   #213
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Cześć

Kolejna CAŁA noc przespana To już trzecia

Dziewczyny, co robicie dla siebie i dzieci z soczewicy? Pierwszy raz kupiłam soczewicę i w ogóle nie wiem, co mam z nią zrobić

pola, Antek jest świetny Hanię też fascynuje pralka. Jak jest otwarta, to wchodzi do środka. Jak jest zamknięta, to przyciska guziczki A wczoraj gotowałam firanki (90stopni), a Hania sobie otworzyła szafkę (pralkę mam w kuchni w zabudowanej szafce), dotknęła okienka i się oparzyła :/

pola, jakie masz pieluszki wielorazowe teraz? Zamówiłam sobie dwa otulacze wełniane u franiszki, ale nie wiem, czy dobrze zrobiłam :/
Gabi, gratuluję nocki
U nas jeszcze sa jedna-dwie małe pobudki. Ale wystarczy pogłaskać, dać smoczka i zasypia.

Odnośnie soczewicy -zupę soczewicową, w przepisowym poście Agaty znajdziesz przepis, jest pycha. Albo hummus soczewicowy.
Gotujesz szklankę soczewicę.
Dodajesz czubatą szklankę pasty tahini. (pasta z sezamu)
łyżeczkę octu balsamicznego
zioła prowansalskie
ząbek czosnku
Miksujesz wszystko i dodajesz oliwy z oliwek, do uzyskania dobrej konsystencji.
voila Pycha na kanapki.

A pieluszki
Przeważnie formowanki ecopi i szyte z otulaczami blueberry albo włąśnie wełnianymi franiszek (z tym, że wełnianych teraz mniej używamy. w lecie nam się bardzo sprawdzały, a teraz już tak nie trzymają, mimo lanolinowania).
Mamy też parę kieszonek - one size kupione jeszcze na początku. Też ich używamy, ale jednak najbardziej nam pasują formowanki.

Cytat:
t

u nas przez tydzień były noce z 1 pobudką na ululanie i smoczek i z jedną na karmienie o 2:00 - a od 3 dni są 3 pobudki, z tym że jedna po karmieniu jest masakryczna, bo mi dziecko usnąć nie chce chodzę jak zombie

W lutym Ola pięknie usypiała w łóżeczku w ciągu dnia - 15 minut i nie ma dziecka, a w marcu trochę się przeziębiła, znowu zęby dają czadu i usypiałam ją na rękach (zasypiała tak w ciągu 10 minut)

Dzisiaj postanowiłam uśpić dziecko w łóżeczku - GODZINĘ z nią walczyłam - były piski, krzyki, płacz jakby ktoś ją ze skóry obdzierał, wiła się i wstawała, jak ją brałam do pionu to piszczała z radości i ziewała.
skapitulowałam po godzinie (no porażka na całej linii)- usnęła mi w ciągu 3 minut na rękach
Maya, współczuję. I znam ten ból. Ale tylk konsekwencja może Cię uratować. Nasze dzieciaki teraz błyskawicznie się uczą. Twoja pewnie się nauczyła tego zasypiania na rękach i dlatego teraz nie potrafi inaczej i się wkurza. Ale nauczy się też innego zasypiania. Spróbuj może tej metody podnieś-połóż? Jak CI wyje strasznie, to podnieś (ale na leżąco) i odłóż do łóżeczka po chwili.

Jeju, w trójce audycja z włoch.... mówią o kawie ciągle idę sobie nastawić
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 10:32   #214
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Maya, współczuję. I znam ten ból. Ale tylk konsekwencja może Cię uratować. Nasze dzieciaki teraz błyskawicznie się uczą. Twoja pewnie się nauczyła tego zasypiania na rękach i dlatego teraz nie potrafi inaczej i się wkurza. Ale nauczy się też innego zasypiania. Spróbuj może tej metody podnieś-połóż? Jak CI wyje strasznie, to podnieś (ale na leżąco) i odłóż do łóżeczka po chwili.
właśnie ja tą metodą dzisiaj próbowałam ją uśpić :P jak podnosiłam to w sekundzie uspokajała sie i zaczynała gadać, jak kładłam to był pisk.

wkurzam się tylko bo w nocy to ja wstaję do młodej, dla M. jedynym rozwiązaniem jej płaczów jest "daj jej jeść/cycka"
odwraca sie na drugi bok i śpi.
Nosz kurde - to ja karmię a nie on i to ja do niej wstaję a nie on.
Zero wsparcia skończy mi się cierpliwość po świętach i sie za nich oboje wezmę.
Młoda do swojego pokoju zostanie wyeksmitowana i to M. będzie wstawał do dziecka. O!
ale mam nastrój bojowy dzisiaj...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 11:01   #215
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Bry

No znów dojeżdżanie. Ja szukałam pracy na miejscu, jak szukałam, bo ostatnio odpuściłam. No więc, szukałam na miejscu a być może znowu będe dojeżdżała. 7km ale zawsze to dojeżdżanie. U mnie to nic pewnego, okaże się może po świętach. No i nie wiem czy opłaca się dojeżdżać na 4godz dziennie. No i ja też chciałam zmienić branżę a okaże się że znowu wyląduję w sklepie
U mnie trochę dalej bo 35 km w jedną stronę z przesiadką Czyli strata około 2h w jedną stronę no chyba że autobusy się zgraja to tak z 1,15h.... A na miejscu nic nie mogę znaleźć

Pola_m Antoś świetnie się mieści w pralce Super

Ja znów witam się z kawką
Zero motywacji na dzień. Jak ja kocham to moje dziecko że umie samo się bawić I nie muszę siedzieć z nią i bawić się Nawet czasem jak bawię się z nią to on nie chce woli sama
U nas zmieniło się sposób usypiania nie huśtam jej w wózku, kładę się z nią na naszym łóżku kładzie się na boku głaskam ją po pleckach 5 min i śpi, a we wózku to 30min huśtania. No ale jest mały minus tylko mi tak uśnie, ani mojej mamie ani Tż nie uśnie tak.

Musze jeszcze spróbować żeby sama zasypiała w łóżeczku.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 11:33   #216
she_87
Raczkowanie

Cytat:
No i jak noc? Mam nadzieję, że pozytywnie
Ja kiedyś próbowałam oszukać Antka wodą, ale tylko się wkurzał. I teraz jak odstawiliśmy nocnego cycka, też bez wody

Myslalm ze będzie gorzej ale myślę, że jak na pierwszy raz ok.Wieczorem po kapieli jej mówiłam,ze dzis w nocy cycuszki śpią i nię będzie jedzenia bo Sarusia jest duża i nie musi jeść, słuchała uważnie i się krzywiła. Sporo zjadła przed snem.Sarusia obudziął sięo 1.30 no i nie wyjmowąłm jej z łóżeczka troszke płakała głaskałam śpiewałam mówiłam jej że jest nocka i wszyscy śpią. No ale nie pomagało,nie mogła zasnąć próbowała ale sie wybudzała wzięłam ją na ręca i patrze ze ma mokre body. Przez pieluche nam przeleciało to przebrałm ją. Troszkę przytuliłam i do łózeczka odłożyłam o 3 zasnęła.O 6.30 wziełam ją na śpiocha na karmienie bo tak wychodzę do pracy. Spała do 7.30. Takto w nocy budziął sie min 3 razy.
Na razie jestem z siebie dumna że się udało mam nadzieje, ze dziś też będę konsekwentna .
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 11:39   #217
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Myslalm ze będzie gorzej ale myślę, że jak na pierwszy raz ok.Wieczorem po kapieli jej mówiłam,ze dzis w nocy cycuszki śpią i nię będzie jedzenia bo Sarusia jest duża i nie musi jeść, słuchała uważnie i się krzywiła. Sporo zjadła przed snem.Sarusia obudziął sięo 1.30 no i nie wyjmowąłm jej z łóżeczka troszke płakała głaskałam śpiewałam mówiłam jej że jest nocka i wszyscy śpią. No ale nie pomagało,nie mogła zasnąć próbowała ale sie wybudzała wzięłam ją na ręca i patrze ze ma mokre body. Przez pieluche nam przeleciało to przebrałm ją. Troszkę przytuliłam i do łózeczka odłożyłam o 3 zasnęła.O 6.30 wziełam ją na śpiocha na karmienie bo tak wychodzę do pracy. Spała do 7.30. Takto w nocy budziął sie min 3 razy.
Na razie jestem z siebie dumna że się udało mam nadzieje, ze dziś też będę konsekwentna .
super oby tak dalej
zmotywowałyście mnie, jak tylko będę miała siłę na walkę z łóżeczkowym potworem to się podejmę
Stary 2013-03-28, 11:58   #218
_agata
Zakorzenienie

anulka, doczytałam o pracy! Gratuluję!

Cytat:
she, szkoda, że tak wcześnie musisz wychodzić do pracy.
My wychodzimy ok. 7.30 albo Maciuś się sam budzi, albo go budzimy. Bo jak kilka razy go nie obudzilismy, to później po tym dniu w nocy nie chciał zasnąć jak się obudził. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy bal się, że jak zaśnie i się obudzi to nas nie będzie... nie wiem, ale teraz go budzimy. Chociaż już teraz prawie zawsze budzi się sam przed 7.
Jak będzie troszkę starszy to nie będziemy budzić, ale póki co teraz jeszcze nie za bardzo kuma o co chodzi i musimy robić tak jak robimy.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 14:23   #219
_Maya_
Zakorzenienie

ok, mojej córce chyba pamięć wraca - 2o minut śpiewania, głaskania po buzi i zasnęła.... w łóżeczku
Jak zaczynała się wiercić to odwracałam jej uwagę szepcząc kołysankę. Najważniejsze żeby efekty były

Zauważyłam, że w ciągu dnia jak ma drzemkę 39minut (tak, z zegarkiem w ręku tyle śpi) budzi się z płaczem i wstaje w łóżeczku. Kilkanaście razy spróbowałam wziąć ją na ręce, dałam smoczek, polulałam i znowu zasnęła na godzinę. Więc coś jest na rzeczy, że nie umie sama zasypiać. Zdarzyło się Wam tak uśpić dzieci? zaraz po przebudzeniu w dzień.
Stary 2013-03-28, 14:36   #220
_agata
Zakorzenienie

Bywało
A Maciek miał czas, że spał równo 40 minut.
Dzien w dzień.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 17:40   #221
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=justys1358;40009288]Ale wymiata- zamiata.

[QUOTE=Ewunia_1984;4001699 5]Hehe rewelacja! Jeszcze naucz go okna myć!!!

[QUOTE=stokroteczka777;400 17451]

Bomba

Stasie to jest jak papuga zobaczy coś i zaraz chce to samo.
Jeśli zaś chodzi o okna to nie głupi pomysł bo ja za bardzo nie lubię myć ich ale może poczekam z tym jeszcze trochę jak podrośnie
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 17:53   #222
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
witam

super z tą pracą ciesze się, że Ci się udało. A powiesz w jakim zawodzie będziesz pracować?
Sprzedawca
Cytat:
Nic tylko wsypac proszek i nastawic pranie

Szymonek od 3 nocy budził sie raz a dzis sie nie obudził,spał sama zrobiłam mleko o 1 w nocy z myslą iż na bank sie zaraz obudzi a tu nic,spi alez jestem szczesliwa oby tak zostało.Jesli już zostanie to ja musze się do tego przyzwyczaic i spac a nie sprawdzać czy mały oddycha

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 19:07   #223
natusiakac21
Raczkowanie

witam
po wizycie u lekarza mamy trzeci antybiotyk, znów jakaś infekcja w gardle się przyplątała, mały ma 38,1 i Pani powiedziała, że jak do sobot nie zejdzie to szpital bo za długo już jest chory i ma gorączkę. Ja już nie wiem jak mu pomóc, strasznie mi go szkoda
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja robiłam, w przepisach być powinna.

Elefanteny jak najbardziej sa ok.
Tylko żeby miały odpowiednio uginająca się podeszwę
no tak właśnie myślałam, z tym że w przepisach widzę tylko sos pomidorowy z łososiem, koniec końcem i tak zrobiłam jakoś po swojemu
Cytat:
witam się z jaglanką

Anton już śpi, wstał dzisaij wcześniej (o 5.30).

do dyni rewelacyjnie pasuje kolendra - najlepiej jak masz całe ziarna i zetrzeć je w moździerzu. Albo super jest do dyni trochę pomarańczy i imbir.
Do mdłych - np cukinii fajnie pasuje gałka muszkatołowa
Zawsze się też sprawdza tymianek i rozmaryn.
No i uwielbiam połączenie pietruszka+czosnek.
Antoś większość z tego zjada. Nie daję mu pikantnych rzeczy (curry czy chili) ani słonych (odrobinę solę, ale b.mało)

Gratulacje!!
Super z pracą, i mąż na pewno da sobie radę

No i jak noc? Mam nadzieję, że pozytywnie
Ja kiedyś próbowałam oszukać Antka wodą, ale tylko się wkurzał. I teraz jak odstawiliśmy nocnego cycka, też bez wody

Brawa dla Krystianka

super, mój lubi się bawić pralką, ale nigdy tak nie wszedł
Cytat:
też chętnie się dowiem - nigdy nic nie gotowałam z soczewicy

o kurcze - ale zazdroszczę Wam przespanych nocy!

u nas przez tydzień były noce z 1 pobudką na ululanie i smoczek i z jedną na karmienie o 2:00 - a od 3 dni są 3 pobudki, z tym że jedna po karmieniu jest masakryczna, bo mi dziecko usnąć nie chce chodzę jak zombie

W lutym Ola pięknie usypiała w łóżeczku w ciągu dnia - 15 minut i nie ma dziecka, a w marcu trochę się przeziębiła, znowu zęby dają czadu i usypiałam ją na rękach (zasypiała tak w ciągu 10 minut)

Dzisiaj postanowiłam uśpić dziecko w łóżeczku - GODZINĘ z nią walczyłam - były piski, krzyki, płacz jakby ktoś ją ze skóry obdzierał, wiła się i wstawała, jak ją brałam do pionu to piszczała z radości i ziewała.
skapitulowałam po godzinie (no porażka na całej linii)- usnęła mi w ciągu 3 minut na rękach
trzymam kciuki za naprawę, mój jak jest chory to też usypiam na rękach albo u nas w łóżku, ale on się wtedy przestawia, więc teraz znowu go odkładam i ładnie zasypia.
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

dobreee!!!! mój też się interesuje pralką ale jeszcze nie wlazł do środka !! póki co zamyka i otwiera drzwiczki i przyciska guziki .

u nas noc straszna... :/ od 1.30 jazda... ryk, wycie i rozpacz... w koncu koło 3 nie wytrzymałam i dałam cyca, potraktowal mnie bezczelnie jak smoczek.. :/ ale dzieki temu pospał do 5. Potem od nowa... ehh.. nawet mi się nie chce tego opisywać.

skonam tu niedługo... przysiegam.. gdybym sie nie odzywala przez dluższy czas, to znaczy, że mnie dziecko wykończyło.

nie wiem, ale jak sie dowiesz, to daj znać, chętnie skorzystam z cudownych sposobów
oby Bo zaczął spać bo wiem jakie te pobudki bywają męczące, ale w końcu matka zniesie wszystko, a "Matka Polka" to już w ogóle ma sił ponad przeciętną
Cytat:
oby codziennie było lepiej ze spaniem
Cytat:
ok, mojej córce chyba pamięć wraca - 2o minut śpiewania, głaskania po buzi i zasnęła.... w łóżeczku
Jak zaczynała się wiercić to odwracałam jej uwagę szepcząc kołysankę. Najważniejsze żeby efekty były

Zauważyłam, że w ciągu dnia jak ma drzemkę 39minut (tak, z zegarkiem w ręku tyle śpi) budzi się z płaczem i wstaje w łóżeczku. Kilkanaście razy spróbowałam wziąć ją na ręce, dałam smoczek, polulałam i znowu zasnęła na godzinę. Więc coś jest na rzeczy, że nie umie sama zasypiać. Zdarzyło się Wam tak uśpić dzieci? zaraz po przebudzeniu w dzień.
mi się zdarzyło może ze dwa razy żeby usnął po przebudzeniu, a też mi spał po 20/30 min. Teraz już lepiej bo śpi w dzień nawet 1,5 h i kilka razy do 2h się zdarzyło. Tylko w dzień nie zaśnie w łóżeczku i trzeba się z nim położyć. Swoją drogą ciekawi mnie jak w żłobku go usypiają bo nie sądzę żeby Pani bujała albo leżała koło niego. Muszę zapytać jak już wyzdorowiejemy
Cytat:
Sprzedawca

Nic tylko wsypac proszek i nastawic pranie

Szymonek od 3 nocy budził sie raz a dzis sie nie obudził,spał sama zrobiłam mleko o 1 w nocy z myslą iż na bank sie zaraz obudzi a tu nic,spi alez jestem szczesliwa oby tak zostało.Jesli już zostanie to ja musze się do tego przyzwyczaic i spac a nie sprawdzać czy mały oddycha
też tak robiłąm jak mały nagle zaczął spać to ja z przyzwyczajenia się budziłam i sprawdzałam

Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezenty komunijne?
Moja chrześnica ma w maju komunię i nie wiem czy dać jej kasę czy lepiej prezent
aaa i szukam inspiracji odnośnie jakieś sukienki, może pomożecie

Edytowane przez natusiakac21
Czas edycji: 2013-03-28 o 19:08
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 19:12   #224
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
witam
po wizycie u lekarza mamy trzeci antybiotyk, znów jakaś infekcja w gardle się przyplątała, mały ma 38,1 i Pani powiedziała, że jak do sobot nie zejdzie to szpital bo za długo już jest chory i ma gorączkę. Ja już nie wiem jak mu pomóc, strasznie mi go szkoda
no tak właśnie myślałam, z tym że w przepisach widzę tylko sos pomidorowy z łososiem, koniec końcem i tak zrobiłam jakoś po swojemu
Może to dziwnie zabrzmi ale ja już nalegałabym na szpital,u mnie kilka razy się zdarzyło iże po leczeniu jednym antybiotykiem nie było poprawy to szliśmy do szpitala na leczenie antybiotykiem dożylnym.Bo rozumiem że to jest 3 antybiotyk pod rząd po kolei z powodu choroby bez poprawy?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2013-03-28, 19:32   #225
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Może to dziwnie zabrzmi ale ja już nalegałabym na szpital,u mnie kilka razy się zdarzyło iże po leczeniu jednym antybiotykiem nie było poprawy to szliśmy do szpitala na leczenie antybiotykiem dożylnym.Bo rozumiem że to jest 3 antybiotyk pod rząd po kolei z powodu choroby bez poprawy?
tak trzeci, 15.03.2013 się rozchorował i się tak bujamy do tej pory, najpierw miał amotaks - nie pomogło, później dostał klacid - dostał uczulenia i teraz dała ceclor. Mąż z nim był u lekarza, a mój jest taki że nie porafi nic wykłucić i jak ktoś coś powie to on przytaknie. Jutro wzięłam wolne sobie i jakby co to ja z nim pójdę do lekarza.
Stary 2013-03-28, 21:24   #226
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
witam się z jaglanką

Anton już śpi, wstał dzisaij wcześniej (o 5.30).

do dyni rewelacyjnie pasuje kolendra - najlepiej jak masz całe ziarna i zetrzeć je w moździerzu. Albo super jest do dyni trochę pomarańczy i imbir.
Antoś większość z tego zjada. Nie daję mu pikantnych rzeczy (curry czy chili) ani słonych (odrobinę solę, ale b.mało)

Hehe, ale fajnie wygląda

A te zioła to suszone sklepowe czy jakieś świeże w doniczce?

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

pola, Antek jest świetny Hanię też fascynuje pralka. Jak jest otwarta, to wchodzi do środka. Jak jest zamknięta, to przyciska guziczki A wczoraj gotowałam firanki (90stopni), a Hania sobie otworzyła szafkę (pralkę mam w kuchni w zabudowanej szafce), dotknęła okienka i się oparzyła :/:/
Ty gotujesz firanki? Nie odważyłabym się, ale jak Ty gotujesz i mi tu potwierdzisz że nic się z nimi nie dzieje, to następnym razem też wygotuję Bardzo się oparzyła? Nie wiem jak bardzo gorące jest takie okienko, bo ja mam od góry ładowaną.

Cytat:
Nam ostatnio dwa razy siku przeleciało i musiałam ją w nocy przebierać, dobrze że w takich sytuacjach się budzi i dobrze że zawsze jak się budzi sprawdzam czy nie przeleciało.

Cytat:
Bywało
A Maciek miał czas, że spał równo 40 minut.
Dzien w dzień.
Paula śpi trzy razy po 30minut z zegarkiem w ręku. Jak jej się zdarzy dłużej, to pierwsza drzemka jest 1,5godz, to fajnie, ale potem nam się przesuwa kolejne spanie i nigdy nie umiem wyczuć tego momentu.

Cytat:
Sprzedawca
Ja też sprzedawca. A wyuczony kelner bufetowy gdzie ja miałam głowę, i kosmetyczka a też w tym zawodzie pracować nie chcę no i znowu będzie sprzedawca. Myślałam, że uda mi się w jakimś nie spożywczym sklepie ale nic z tego.

Cytat:
witam
Moja chrześnica ma w maju komunię i nie wiem czy dać jej kasę czy lepiej prezent
Jejku biedny maluszek.
My na komunię chrześniakowi męża kupiliśmy komórkę, ale zapytaliśmy siostrę męża o pomysł na prezent. Dała parę pomysłów nam i paru innym osobom, normalnie lista prezentów komunijnych i to był strzał w dziesiątkę, nie musiałam kombinować.

Miałam dziś biegunkę mam nadzieję, że to nie żaden wirus.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 21:29   #227
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Pola, właśnie o coś takiego mi chodziło
Antoś świetny!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 21:30   #228
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Hehe, ale fajnie wygląda

Ty gotujesz firanki? Nie odważyłabym się, ale jak Ty gotujesz i mi tu potwierdzisz że nic się z nimi nie dzieje, to następnym razem też wygotuję Bardzo się oparzyła? Nie wiem jak bardzo gorące jest takie okienko, bo ja mam od góry ładowaną.

Nam ostatnio dwa razy siku przeleciało i musiałam ją w nocy przebierać, dobrze że w takich sytuacjach się budzi i dobrze że zawsze jak się budzi sprawdzam czy nie przeleciało.

Paula śpi trzy razy po 30minut z zegarkiem w ręku. Jak jej się zdarzy dłużej, to pierwsza drzemka jest 1,5godz, to fajnie, ale potem nam się przesuwa kolejne spanie i nigdy nie umiem wyczuć tego momentu.

Ja też sprzedawca. A wyuczony kelner bufetowy gdzie ja miałam głowę, i kosmetyczka a też w tym zawodzie pracować nie chcę no i znowu będzie sprzedawca. Myślałam, że uda mi się w jakimś nie spożywczym sklepie ale nic z tego.

Jejku biedny maluszek.
My na komunię chrześniakowi męża kupiliśmy komórkę, ale zapytaliśmy siostrę męża o pomysł na prezent. Dała parę pomysłów nam i paru innym osobom, normalnie lista prezentów komunijnych i to był strzał w dziesiątkę, nie musiałam kombinować.

Miałam dziś biegunkę mam nadzieję, że to nie żaden wirus.
no biedny niestety!
komórkę ma, dostała na 8 urodziny, a siostry wolę nie pytać o pomysł na prezent bo jak ją znam to mi pensji nie starczy dlatego szukam pomysłów.
Mam dwie siostry, zupełnie inne jedna zjadłaby za pieniądze, a druga aby pomóc odda ci wszystko co ma
Stary 2013-03-28, 21:31   #229
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Jeśli zaś chodzi o okna to nie głupi pomysł bo ja za bardzo nie lubię myć ich ale może poczekam z tym jeszcze trochę jak podrośnie
To przynajmniej balkonowe okno, tam sięgnie Moja Natuś codziennie je myje...językiem jest tak wylizane, że nie ma co myć

Pola_m zdjęcie świetne!!!

Cytat:
Hehe wiem o czym mówisz. Kiedyś się zbudziłam, spojrzałam na zegarek, a tam 7:00, a moje dziecko przecież nigdy nocy nie przespało. Jak się zerwałam z łóżka, wpadłam do pokoju w takiej panice, że aż dziecko się obudziło

Gratuluje sukcesu, teraz to juz będą tylko przespane noce

Cytat:
Ostatnio właśnie zapytałam mojej mamy co sie kupuje teraz na komunie bo zrobiło się już chyba szaleństwo prezentowe tzn. kupuje sie teraz dzieciom laptopy czy co?

Cytat:
tak trzeci, 15.03.2013 się rozchorował i się tak bujamy do tej pory, najpierw miał amotaks - nie pomogło, później dostał klacid - dostał uczulenia i teraz dała ceclor. Mąż z nim był u lekarza, a mój jest taki że nie porafi nic wykłucić i jak ktoś coś powie to on przytaknie. Jutro wzięłam wolne sobie i jakby co to ja z nim pójdę do lekarza.
Bidulek Życzę powrotu do zdrowia!

Dziewczyny, moja Niuncia obudziła sie wczoraj o 23ej z bólem brzucha. Strasznie sie zwijała i wrzeszczała. Ja od razu podaje jej czopek(viburcol chyba sie nazywa) puszcza bąki i jej przechodzi, Wy jak robicie, co podajecie bo zawszze jak podam jej coś nowego do jedzenia to jest potem problem

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2013-03-28 o 21:34
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 21:48   #230
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
no biedny niestety!
komórkę ma, dostała na 8 urodziny, a siostry wolę nie pytać o pomysł na prezent bo jak ją znam to mi pensji nie starczy dlatego szukam pomysłów.
Mam dwie siostry, zupełnie inne jedna zjadłaby za pieniądze, a druga aby pomóc odda ci wszystko co ma
Na szczęście ja wiedziałam, że mogę spokojnie zapytać szwagierkę co kupić. Poza komórką był rower i zegarek. Wybraliśmy komórkę bo z tego dziecko się cieszy, z zegarka pewnie mniej, bo teraz właśnie nastały czasy kiedy kupuje się niepotrzebnie drogie prezenty, a rower jest za duży jak na prezent dla mnie, ja tam wolę coś co się do torebki zmieści
Daj kasę, tyle ile uważasz za stosowne i już, tylko że ja np nie lubię dawać kasy. Dziewczynce kupiłabym może kolczyki.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2013-03-28, 22:03   #231
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
To przynajmniej balkonowe okno, tam sięgnie Moja Natuś codziennie je myje...językiem jest tak wylizane, że nie ma co myć

Pola_m zdjęcie świetne!!!

Hehe wiem o czym mówisz. Kiedyś się zbudziłam, spojrzałam na zegarek, a tam 7:00, a moje dziecko przecież nigdy nocy nie przespało. Jak się zerwałam z łóżka, wpadłam do pokoju w takiej panice, że aż dziecko się obudziło

Gratuluje sukcesu, teraz to juz będą tylko przespane noce

Ostatnio właśnie zapytałam mojej mamy co sie kupuje teraz na komunie bo zrobiło się już chyba szaleństwo prezentowe tzn. kupuje sie teraz dzieciom laptopy czy co?

Bidulek Życzę powrotu do zdrowia!

Dziewczyny, moja Niuncia obudziła sie wczoraj o 23ej z bólem brzucha. Strasznie sie zwijała i wrzeszczała. Ja od razu podaje jej czopek(viburcol chyba sie nazywa) puszcza bąki i jej przechodzi, Wy jak robicie, co podajecie bo zawszze jak podam jej coś nowego do jedzenia to jest potem problem
mojego nigdy nie bolał brzuszek tak bardzo że trzeba było interweniować, ale czasem po czymś nowym widzę, że coś jest nie tak. No właśnie moja siostra "wspominała" kiedyś o laptopie, ale ja zarabiam 1200zł więc nie stać mnie na taki prezent. Poza tym ja z tych co uważają, że dziecku nie potrzebne takie "zabawki".
Już nigd nie wrócą czasy, że ja np. cieszyłam się z ilustrowanej biblii czy rolek. Nawet kasa mnie tak nie cieszyła z prezentów
Cytat:
Na szczęście ja wiedziałam, że mogę spokojnie zapytać szwagierkę co kupić. Poza komórką był rower i zegarek. Wybraliśmy komórkę bo z tego dziecko się cieszy, z zegarka pewnie mniej, bo teraz właśnie nastały czasy kiedy kupuje się niepotrzebnie drogie prezenty, a rower jest za duży jak na prezent dla mnie, ja tam wolę coś co się do torebki zmieści
Daj kasę, tyle ile uważasz za stosowne i już, tylko że ja np nie lubię dawać kasy. Dziewczynce kupiłabym może kolczyki.
Też nie lubię dawać kasy, tym bardziej że nie wiem czy zostanie ona przeznaczona na moją siostrzenicę
Stary 2013-03-28, 22:15   #232
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
no biedny niestety!
Cytat:
mojego nigdy nie bolał brzuszek tak bardzo że trzeba było interweniować, ale czasem po czymś nowym widzę, że coś jest nie tak. No właśnie moja siostra "wspominała" kiedyś o laptopie, ale ja zarabiam 1200zł więc nie stać mnie na taki prezent. Poza tym ja z tych co uważają, że dziecku nie potrzebne takie "zabawki".
Już nigd nie wrócą czasy, że ja np. cieszyłam się z ilustrowanej biblii czy rolek. Nawet kasa mnie tak nie cieszyła z prezentów

Też nie lubię dawać kasy, tym bardziej że nie wiem czy zostanie ona przeznaczona na moją siostrzenicę
No tak, kurcze jak ja nie lubię takich ludzi.

Dobranoc

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2013-03-29, 09:39   #233
joss
Raczkowanie

Witam
Cytat:
Boi sie to mało powiedziane Drze się jakby go ktos ze skóry obdzierał,musi minać dobre pół godziny za nim Szymon się oswoi.A chrzestnego tylko zobaczy i płacze nawet nic do niego nie mówi a ten płacze,tylko że chrzestny nosi okulary i to o nie chyba chodzi no ale innych tez się strasznie boi.Zawsze jak gdzies idziemy to Szymcio wisi na mnie bądz na tacie i po jakimś czasie się oswaja.
Co do piersi nie zawsze musi być guzek,zastój u mnie nie zawsze rozpoczynał sie od guzka,najpierw bolała pierś dopiero po np dwóch dniach był guzek,więc musisz obserwować piersi.
Haha, no Celinki wujek też nie może na nią spojrzeć, bo od razu jest podkowa i też nosi okulary, ale to raczej jej nie przeszkadza, bo ona okulary uwielbia.
Jeżeli chodzi o pierś, to pobolała, pobolała i przeszło Nic się z tego nie zrobiło i mam nadzieję, że tak zostanie.
Cytat:
Maciuś.... hmm... na obcych reaguje niechęcią, ale wystarczy kilkanaście minut i jest ok. Póki mnie nie ma w zasięgu wzroku. Bo jak tylko mnie zobaczy to "mmmmmmmmm eeeeeee mmmmmm mmmmammmmmmmaaaaa..."

Właśnie wczoraj małą imprezę mieliśmy. 12 osób plus dzieciaki.
Na początku jak zobaczył taki tłum to nieco zmieszany był, na rączkach u mami. Ale dostał trochę jedzenia, później cyca.

A później jeszcze posprzątał okruchy z podłogi i był cały szczęśliwy.
Dziecko odkurzacz.
U mnie to właśnie ja, albo tata musimy być w zasięgu wzroku, bo jak tylko widzi kilka osób, to szuka znajomych twarzy.
Cytat:
Antek jest towarzyski facet, na widok innych dzieci aż piszczy i generalnie usmiecha się i kokietuje (zwłaszcza gdy jest w chuście, wtedy cwaniakuje). (w sobotę byliśmy w parku na rowerach, Anton siedział na ławce i przechodziła dziewczynka -ze 2lata. No i ten się ucieszył strasznie i zagadnął ją swoim "ee!" I laska poderwana podeszła do niego i trzymali się za ręce, "rozmawiali" i dotykali...no rewelka ) Natomiast z braniem na ręce teraz mamy lipę, bo za wielu tu znajomych nie mamy... W zasadzie prawie wcale. w Polsce jednak co chwilę u kogoś byliśmy, albo ktoś u nas...
I ostatnio koleżanka go brała na ręce, i na początku jednak się przestraszył, trochę się odzwyczaił... Potem już było ok, nowa ciocia się spodobała.
A no dzieci, to Celinka też uwielbia
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Pobudka!
Co słychać o poranku? Heh, humor mi dopisuje, choć zostawiłam dziś młodszego synka pierwszy raz na caaały dzień Ale jest w najlepszych możliwych rękach - z tż i Maksiem. A ja jadę przez pół Polski do Wrocławia na spotkanie w związku z moją ewentualną firmą więc będę do Was stukać, na ile mi bateria w telefonie pozwoli
Ale na razie muszę jeszcze poczytać jakieś mądre rzeczy

Miłego dnia!
To już dawno po, ale życzę, żeby coś z tego wyszło Wiem jak jest ciężko, bo mój biznes kiepsko teraz stoi i zastanawiam się nad rozszerzeniem działalności, ale nie mam pomysłu
Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
moje też nie, ale widzę, że moje jest miesiąc młodsze ja tam się cieszę - bo nie muszę myśleć czym je myć i nie muszę b.dokładnie oglądać smoczków żeby sprawdzić czy nie pogryzione ale moja teściowa i szwagierki się martwią, że nadal nie ma zębów... w końcu kiedyś wyjdą :P jakoś się zmartwiłam, bo jak "doświadczone" kobity mówią, że coś może być nie tak to pogoglowałam trochę i okazało się, że do 2roku życia nie trzeba się martwić więc mamy czas ale ostatnio jest jakiś bardziej marudny... nie wiem czemu... ale nic tam nie widać w buzi poczekamy, zobaczymy
Celinka też nie ma zębów, a co tam Mnie też to nie martwi
Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli chodzi o Świąteczne porządki to postanowiłam że wrzucę Wam jak to mój syn pomaga w nich
Nie mogłam dodać w załączniku więc tu macie link i sobie wklejcie:

http://www.youtube.com/watch?v=nGJrS...ature=youtu.be
Haha, świetny
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość

Ja znów witam się z kawką
Zero motywacji na dzień. Jak ja kocham to moje dziecko że umie samo się bawić I nie muszę siedzieć z nią i bawić się Nawet czasem jak bawię się z nią to on nie chce woli sama
U nas zmieniło się sposób usypiania nie huśtam jej w wózku, kładę się z nią na naszym łóżku kładzie się na boku głaskam ją po pleckach 5 min i śpi, a we wózku to 30min huśtania. No ale jest mały minus tylko mi tak uśnie, ani mojej mamie ani Tż nie uśnie tak.

Musze jeszcze spróbować żeby sama zasypiała w łóżeczku.
Jak ja Ci zazdroszczę. Moje dziecko prawie w ogóle nie chce się samo bawić Ciągle trzeba coś wymyślać, a jak w końcu się czymś zajmie, to prawie skaczę z radości
Cytat:

Czasem się zdarza
Cytat:

Jejku biedny maluszek.
Ja Celinki nie usypiam zgodnie z zegarem, tylko jej zachowaniem i tak było zawsze. Wiadomo, fajnie jest mieć stałe godziny, ale ja aż tak nie miałam potrzeby się ich trzymać. Stwierdziłam, że sama sobie wyrobi plan dnia i tak się stało. W związku z tym nie mam raczej problemu z rozpoznaniem czy jest śpiąca czy nie. A u was jest ciężko ją ululać jak przegapi się ten "moment"?

anulka gratuluję pracy

Celinka zaczęła gaworzyć, jupi Tyle tylko, że jej pierwsze słowo, to "baba", haha
joss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-29, 09:45   #234
anulka4771
Wtajemniczenie

Witam
No i po co to się człowiek chwali Szymon uznał iż mamie jedna noc bez pobudek wystarczy na kolejne 10 miesięcy Dziś się budził tyyyle razy że nie jestem wstanie pamiętać ile.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2013-03-29, 09:50   #235
pola_m
Wtajemniczenie

Hoho, widzę, że zima wszystkich wykurzyła i jestem pierwsza!
U nas dziś też ponuro i deszczowo. Poza tym znowu jakieś zęby idą (na górze - ciekawe kiedy wyjdą ) i maruda była wczoraj i dzisiaj rano też. W nocka też nie najlepsza. Myślałam, że teraz już luzik i każda będzie tylko lepsza i zdążyłam się przyzwyczaić (szybko, nie?) do wysypiania się. Antoś obudził się trzy razy - raz mocniej popłakał, nie jakoś strasznie długo ale intensywnie i dwa razy były takie kwęki.

Udało mi się też wczoraj zbić butlę olejku eterycznego...

Piję właśnie kawkę, może się ożywię. Bo nie mam ochoty na żadne sprzątanie ani pisanie czegokolwiek (a takie miałam plany).

Cytat:

super
Przyzwyczaisz się szybko

Cytat:
witam

Kurczę, biedy Twój mały... słabo z tym antybiotykiem kurde.

Odnośnie prezentu komunijnego - my mamy komunię męża chrześniaka - i przyjeżdżamy do Polski. Kupujemy mu takie mini plantetarium, że konstelacje się wyświetlają itd. chłopaczek się mocno zafascynował gwiazdami itd ostatnimi czasy. (129euro)

A mojej chrześniaczce dwa lata temu kupiliśmy mini wieżę i jakieś płyty, żeby się dobry gust muzyczny kształtował. To też ze 400zł.

Ja generalnie zawsze jestem za prezentem, ewentualnie kartą podarunkową. Kase pewnie zabiorą rodzice - no i wtedy nie ma pamiątki.
Może jakiś zestaw książek? Albo coś z biżuterii?

A za sukienką ja tez się jeszcze nie rozglądałam

Cytat:

Różnie. Generalnie lepsze są świeże, zwłaszcza takie liściaste typu bazylia czy pietruszka czy liściowa kolendra. Tymianek czy rozmaryn są ok suszone.
Stary 2013-03-29, 09:50   #236
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz co, zazwyczaj nie gotuję firanek, tylko piorę w 60 stopniach. Ale od czasu do czasu włączam pustą pralkę na gotowanie (zazwyczaj z sodą), bo moja pralka "śmierdzi" (kiedyś o tym pisałam). I tak sobie pomyślałam, że skoro i tak mam puścić pustą pralkę na gotowanie, to wsadzę do niej firankę. Nic się z firanką nie stało Jest biała, jak nigdy Tylko to chyba zależy, z jakiego materiału masz firankę. Ja gotowałam taką http://allegro.pl/firana-klasyczna-z...108916634.html

Hania nie oparzyła się tak, żeby mieć jakiś ślad, tylko dotknęła się i cofnęła rączkę z dźwiękiem "yyyy" Czyli poczuła, że gorące i więcej się nie dotknęła. To okienko jest bardzo gorące podczas gotowania.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2013-03-29 o 09:53
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-29, 10:03   #237
GaTTa
Raczkowanie

Hej
Ja dziś nie wyspana, mała od nie pamiętać czasów może tak jak miała 2 miesiące budziła się w nocy co chwilę...
Zaczęło się od tego że po raz kolejny nie chciałam mleka na noc, któryś już raz z kolei, choć nic nie jadła od 17. Więc o 20 przygotowałam jej mleka, a ta może z 2 razy pociągła i wrzask, wypluwanie butelki, wyrzucanie....
Więc nie wmuszałam , bo już kiedyś tak miałam, że na wieczór nie zjadała całą noc przespała, więc miałam nadzieję, że tym razem też tak będzie, ale było inaczej..... zasnęła o 21, a o 23 już płacz przez sen, nie pomagała głaskanie, wzięłam ją na ręce uspokoiła się, odłożyłam do łóżeczka i na nowo.... No to wzięłam ją do naszego łóżka wtuliła się we mnie i od razu zasnęła. Co ją odłożyłam obok to był płacz straszny, nigdy jej nie widziałam tak płaczącej Później obudziła się o 5 znów z płaczem, usiadła zrobiła "Allaha" i tak spała złożona w pól śmiesznie to wyglądało A później był przewrót na bok i spanie dalej do 7.
Coś mi się wydaje że będa nam trzonowe zęby wychodzić, i to było przyczyną nocnych przygód. No i ma 37,7 temperatury.

A i rano też mleka nie chciała jeść. Nie ma zielonego pojęcie czym ma jej zastąpić mleka. Na śniadanie zjadała bułkę z masłem.
Macie coś sprawdzonego co zamiast mleka??
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-29, 11:06   #238
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joss Pokaż wiadomość

Celinka zaczęła gaworzyć, jupi Tyle tylko, że jej pierwsze słowo, to "baba", haha
za gaworzenie

Cytat:
Witam
No i po co to się człowiek chwali Szymon uznał iż mamie jedna noc bez pobudek wystarczy na kolejne 10 miesięcy Dziś się budził tyyyle razy że nie jestem wstanie pamiętać ile.
zauważłam, ż nasze wątkowe dzieci zawsze jak są chwalone to zaraz pokazują rogi
Cytat:
Hoho, widzę, że zima wszystkich wykurzyła i jestem pierwsza!
U nas dziś też ponuro i deszczowo. Poza tym znowu jakieś zęby idą (na górze - ciekawe kiedy wyjdą ) i maruda była wczoraj i dzisiaj rano też. W nocka też nie najlepsza. Myślałam, że teraz już luzik i każda będzie tylko lepsza i zdążyłam się przyzwyczaić (szybko, nie?) do wysypiania się. Antoś obudził się trzy razy - raz mocniej popłakał, nie jakoś strasznie długo ale intensywnie i dwa razy były takie kwęki.

Udało mi się też wczoraj zbić butlę olejku eterycznego...

Piję właśnie kawkę, może się ożywię. Bo nie mam ochoty na żadne sprzątanie ani pisanie czegokolwiek (a takie miałam plany).

super
Przyzwyczaisz się szybko

Kurczę, biedy Twój mały... słabo z tym antybiotykiem kurde.

Odnośnie prezentu komunijnego - my mamy komunię męża chrześniaka - i przyjeżdżamy do Polski. Kupujemy mu takie mini plantetarium, że konstelacje się wyświetlają itd. chłopaczek się mocno zafascynował gwiazdami itd ostatnimi czasy. (129euro)

A mojej chrześniaczce dwa lata temu kupiliśmy mini wieżę i jakieś płyty, żeby się dobry gust muzyczny kształtował. To też ze 400zł.

Ja generalnie zawsze jestem za prezentem, ewentualnie kartą podarunkową. Kase pewnie zabiorą rodzice - no i wtedy nie ma pamiątki.
Może jakiś zestaw książek? Albo coś z biżuterii?

A za sukienką ja tez się jeszcze nie rozglądałam

Różnie. Generalnie lepsze są świeże, zwłaszcza takie liściaste typu bazylia czy pietruszka czy liściowa kolendra. Tymianek czy rozmaryn są ok suszone.
fajny pomysł z tym planetarium, popatrzę na biżuterię bo kiedyś jak jej dałam pięknie oprawione baśnie to popatrzyła na mnie jak na kosmitkę
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej
Ja dziś nie wyspana, mała od nie pamiętać czasów może tak jak miała 2 miesiące budziła się w nocy co chwilę...
Zaczęło się od tego że po raz kolejny nie chciałam mleka na noc, któryś już raz z kolei, choć nic nie jadła od 17. Więc o 20 przygotowałam jej mleka, a ta może z 2 razy pociągła i wrzask, wypluwanie butelki, wyrzucanie....
Więc nie wmuszałam , bo już kiedyś tak miałam, że na wieczór nie zjadała całą noc przespała, więc miałam nadzieję, że tym razem też tak będzie, ale było inaczej..... zasnęła o 21, a o 23 już płacz przez sen, nie pomagała głaskanie, wzięłam ją na ręce uspokoiła się, odłożyłam do łóżeczka i na nowo.... No to wzięłam ją do naszego łóżka wtuliła się we mnie i od razu zasnęła. Co ją odłożyłam obok to był płacz straszny, nigdy jej nie widziałam tak płaczącej Później obudziła się o 5 znów z płaczem, usiadła zrobiła "Allaha" i tak spała złożona w pól śmiesznie to wyglądało A później był przewrót na bok i spanie dalej do 7.
Coś mi się wydaje że będa nam trzonowe zęby wychodzić, i to było przyczyną nocnych przygód. No i ma 37,7 temperatury.

A i rano też mleka nie chciała jeść. Nie ma zielonego pojęcie czym ma jej zastąpić mleka. Na śniadanie zjadała bułkę z masłem.
Macie coś sprawdzonego co zamiast mleka??
ja ostatnio miałam problem bo mi dziecie odrzuciło mleko, kaszek też nie chciał i teraz pije tylko raz mleko, a tak to dostaje kanapkę/jogurt naturalny/jajecznicę na parze
Stary 2013-03-29, 14:25   #239
pola_m
Wtajemniczenie

widziałąm przed chwilą, co się dzieje w Lublinie... No masakra jakaś...

U nas też nie za super. Ciągle sennie.

Antek zasnął przed chwilą na cycku:/ Nie zauważyłam, że zasypia, bo się zaczytałam.
Stary 2013-03-29, 20:18   #240
kism
Wtajemniczenie

Hej!
U mnie jakoś świątecznie się robi, jakoś skupiłam się bardziej w tym roku na przygotowaniach kulinarnych zamiast porządkowych i dobrze mi z tym
Na razie nie mam czasu doczytać, choć wiele nie ma, ale wpadłam już z życzeniami!

Spokojnych, Rodzinnych, Zielonych i Ciepłych Świąt Wielkanocnych, Smacznego Jajka oraz Kropniętego Dyngusa
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości