|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Ja na przykład staram się przystawiać do jednej potem do drugiej piersi, ale jak mi synek zaśnie to na amen i nie mogę go dobudzić. Dlatego potem próbuję odciągnąć i jeszcze mu dać, bo je trochę za mało i ciągle się obawiam czy nie głodzę go, ale nie chcę przejść na mm.
|
|
|
#932 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie umieraj. cisnij. wszystko mija, nawet najdluzsza zmija. wycisniesz!!!! dzielna jestes!!!!
wspolczuje. zrobilas co moglas!!!! ![]() Cytat:
wygrzewaj sie! i chlopa!Cytat:
najgorsze ze ulewa tez po jakims czasie. serwatka... czyli juz strawionym. ale to przez jego lakomstwo nie moze, a je. nie glodny a krzyczy do cyca ![]() ![]() Torreso-Talib w tym roku odpuscil (tak na serio mamy zakaz wychodzenia - do czwatku, do wizyty lekarskiej)
|
|
|
|
#933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
plus jest heden ze na swieta bede mogla jesc wszystko....ale i tak wolalabym urodzic.Wlasnie serniczek w piekarniku sie robi...mniam mnian ![]() Zycze udanych przygotowan do swiat...moze jak postoje w kuchni pol dnia to moj prezes zechce wyjsc....
|
|
|
|
|
|
#934 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje maleństwo śpi, w nocy najpierw co 3 godziny, potem w jej porze harców brzuszkowych dała czadu- dwa cyce, plus butla ale ze dwie godziny ssała i wypluwała i się złościła.... Ja niestety w cyckach mało mam, odciągam zeby cokolwiek było, mam tak zmachane przez Emi brodawki że szok. Może się uda, wazne żeby na wadze przybierała.
|
|
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I po 2,3,4 godzinach (różnie) dostaje drugą pierś i to samo... nie odciągam bo nie widzę potrzeby, ale jak tak czytam, że każda z Was leci i odciąga to się zaczęłam martwić czy ja aby nie robię coś nie tak...---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- na pudełku z mm jest napisane, żeby dzieciom podawać 7-8 razy na dobę po 90-120ml... i to jest przy zalożeniu oczywiście tylko mm... więc przy cycu to te 150ml dodatkowo na raz to naprawdę dużo.... jak wystraszona małą wagą Filipa miałam zapodawać mu po karmieniu piersią 30ml mm i co? może raz wypił całość... a tak nie wchodziło mu w ogóle, albo wyduldał maks 15 ml i koniec!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-03-30 o 13:24 |
|
|
|
|
|
#936 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Czytam Was od początku, ale dopiero teraz się zarejestrowałam Raczej nie jestem typem udzielającym się na forum, więc wybaczcie.Urodziłam córeczkę dwa tygodnie temu i moja mama w ramach porad świeżo upieczonej babci poleciła mi sposób na problemy z piersiami podczas karmienia - zastoje, ból itp. Moczy się pierś w ciepłej wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej. Nie próbowałam, ale moja mama stosowała tą metodę jak miała problemy i pomogło. LiwkaO, może warto spróbować? |
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Wpadłam się przywitać ![]() Wczoraj pracowity dzień, dzisiaj od rana też padam na twarz dosłownie. Tż bardzo mi pomaga, ale mimo wszystko jestem strasznie zmęczona - wizyta u teścia, teściowej, zakupy, sprzątanie, gotowanie Postaram się nadrobić jak najszybciej![]() Wesołych Świąt |
|
|
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Jajca ![]() u mnie jest tak ze raz Mlody chwyci sutka i possie a raz nic nie da i Sutek nie staje .. wtedy Leci odciagacz i do butli ... no i na noc daje mu Nana ... bo po moim to on w momencie Glodny pewnie jakies slaby mam ![]() Cytat:
kochana ja jestem juz 10dni chodze poszyta aaaa tak mnie korci ... juz wytrzymac nie moge ... w takim miejscu mi supelka zrobila ze o ja cie pier.... mi polozna we wtorek mowila ... zeby starac sie go do cyca ... ew czesto i gesto odciagac ( bo po pewnym czasie sie zwiekszy ) i mowila ze ew dawac co 2-3 h po 40-60 pokarmu mi tez sie zdaje ze mam malo i ze jest slaby ... no ale czekam czekam na ten Nawal .. bo ost mialam tydz temu i sie zastopowal . |
||
|
|
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o sernik - to robiłam wczoraj z tż 2 raz w życiu i po raz kolejny nie wyszedł
dlatego mogę robić wszystkie inne tylko nie ten! - zjem u Mamusi
|
|
#940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moin moin!
Kochane mamusie, radosnych Swiat Wam życzę ![]() u nas leniwie, swiatecznie.. wczoraj nakleilam te naklejki na sciane, a dzisiaj wywiercilismy dziury i przykrecilismy w koncu lampke nocna ![]() wstawiam zdjecia na dole.. jak na nasza tapete ze struktura to trzyma sie super ![]() pokoj przerobiony z biura meza.. regaly musialy zostac.. na lozeczko czekamy, na razie stoi turystyczne wczoraj upieklam ciasto cytrynowe, zrobilam roladki.. dzisiaj ryz z truskawkami, a jutro upieke piersi z kaczki ![]() no i bede sie dalej lenic ![]() Cytat:
sliczne szalejesz.. ojj szalejesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje raz jeszcze ![]() Cytat:
![]() no i o to chodzi mam nadzieje, ze i ja dobrze bede wspominac swoj porod
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ... jesli Fifi je ssie bez problemu i widzisz ze sie najada ... i masz wystaraczjaco duzo pokarmu ... ja bym na razie dala spokoj z odciaganiem. - ja tak robie bo tylko 4razy udalo mi sie sciagnac wiecej niz 60i to z obu na raz, ..... srednio odciagam 40 za jednym posiedzeniem z dwoch .... a staram sie systematycznie co 2-2,5 h odciagac ja daje mlodemu tyle ile odciagne ale w nocy lece na Nanie 2-3 razy po 60ml ... czasami w dzien mu dam raz 40 ... a tak to ten moj nieszczesny pokarm .... Modlem sie by bylo go wiecej .... bo wiem ze ''zdrowszy'' no ale pocieszam sie ze chociaz daje mu tyle i jest bedzie dobrze musi byc ![]() . |
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
![]() fantastycznie wyglada.bardzo podoba mi sie przewijak. a w zasadzie komoda przewijakowa ![]() ostatnio obczajałam takie z wanienką, ale strasznie drogie
|
|
|
#943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Cie zalatwili w tym szpitalu.. no i jeszcze ten ropien .. ![]() trzymam kciuki i zdrowka kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#944 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Wesołych Świąt!!! Podziwiam Was dziewczyny bo u mnie 38 t.c. i 1 dzień ale nie mam siły na nic. Brzuch mi ciąży, mały kopie mnie po pęcherzu co mnie wykańcza, jak długo chodzę to mi brzuch twardnieje i tym sposobem moi poszli się święcić a ja ledwo się ruszam a to niby 2 tyg. do godziny. Mój mały na USG waży około 3.600 ale wydaje mi się ogromny bo każdy jego ruch mnie pobolewa. Nie wiem czy dam radę wycisnąć tego kloca. Chciałam rodzić naturalnie bo w okresie roku marzy mi się kolejne i ostatnie już dziecię ale takiego mam stresa przed porodem, że dałabym sobie zrobić cc bez mrugnięcia okiem chociaż wiem, że z kolejną ciążą musiałabym czekać przynajmniej 2 lata
Jak czytam jak pieczecie i gotujecie to jestem pełna podziwu! Pamiętam jak urodziłam pierwszą córkę to do 14 latałam w koszuli bo się ogarnąć nie mogłam. Co do laktacji to u mnie pokarm pojawił się dopiero w 3 dobie po porodzie ale miałam mega zastoje i dostałam antybiotyk. Teraz mam nadzieję, że uda mi się lepiej z tym cycem. Ale właśnie chciałam powiedzieć, że u mnie pomimo karmienia okres pojawił się równo 6 tygodni po porodzie więc nie ma reguły z tą płodnością.
|
|
|
|
|
#945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nigdy nie miałam pojecia ile moje dzieci wypijały - w cycach miarki nie mam .... Roszek tez pije ok 15 min .intensywnie (na zegar nie patrzyłam ale wydaje mi sie ,że to 15-20 min. , j Cytat:
gratuluje córy ![]() Cytat:
|
|
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo widzę że już jesteś na maxa w gotowości
|
|
|
#947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ten sposob strippi to byl gdzies wstawiany? .. nie moge znalezc Cytat:
|
|
|
#948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :co nfused: a że moja killkudniowa to takiej ilości pewnie by nie zmieściła.U mnie przez to że ważyli mała zaraz po cycu, żeby sprawdzic czy idzie na wadze, wiem, ze nie przybierała, więc przystawiać ja bedę, ale mm muszę dołożyć- wiadomo lepiej by było jakby był sam cyc ale jakby szedł w parze z wagą. Na razie w laktator się nie bawię tylko łapka sobie radzę- po to tylko żeby dać użyć brodawkom. Sorce- bo zapomniałam, nie wiem jak się nazywała, młoda blondynka, taka mega jajcara. Musze sprawdzić bo w książeczce i wypisie nie mm jej podpisu, może gdzies się walnęła pieczatką przy przyjmowaniu , Rozbawiala mnie cały czas podczas cc, nawet i sobie przyklnęła- więc jak dla mnie swojak. a i ap ropo porodów, to przez to że miałam porodówkę za ściana to się osłuchałam, i jak dla mnie niepojęte było jak laski moga się męczyć i nie słuchac lekarzy, połoznych, które proponują ZZO. Nie było tez problemu z cc jak się poród przedłużał, albo jak widzieli ze mama słabnie, pod tym katem duzy plus dla szpitala. Cytat:
|
|
|
#949 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
i wyglada obiecujaco musze powiedziec i chwila roboty tylko
|
||
|
|
|
|
#950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- czasami tak mnie boli podczas przystawiania małego do piersi, że siedzę i płaczę gdy on ssie, - czasami śpi i nie ma sensu go budzić, a piersi mam pełne mleka (swoją drogą- i tak bym go nie obudziła) , - mały ssie, niby w porządku, ale nie opróżnia piersi do końca, - bywa, że ma mega apetyt i przystawiam go do obu piersi, a on nadal chce i niezadowolony, że nic nie ma- tak zaś mam w butelce conieco. - czasami chciałabym się wyspać, usiąść, odpocząć choć na chwilę, a wtedy mąż może go nakarmić. Nie ma sensu porównywać ile dziecko zjada, jak je, czy odciągać czy nie. Raz jest lepiej, raz gorzej. Raz je więcej, raz mniej. Różnie to jest. Zrobiłam już żurek i sernik (wyszedł średnio, szału nie ma), mąż będzie robił sałatkę, a mi jeszcze zostało przygotowanie królika na jutro. TŻ kupił kiedyś w Lidlu i pora go wykorzystać. Czuję się dziś strasznie osłabiona, wszystko mnie boli i chwila nieuwagi, a już płaczę... Ech... Masakra jakaś. Zauważyłam też, że powoli brzuszek zaczyna się zmniejszać. Ciekawi mnie ile straciłam na wadze, ale nie posiadam takiego urządzenia w domu by sobie sprawdzić.
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-03-30 o 15:25 |
|
|
|
|
|
#951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ALE... w 100% się z Tobą zgadzam...widzę, że szkrab je, a nie ciumka na piersi, przybiera na wadze, piersi mam normalne (nie są przepełnione mlekiem - tego się panicznie bałam po tym jak mały odkurzacz mi sutki zmazakrował czekałam na nawał... na szczęście się nie pojawił) więc do głowy mi nie przyszło, żeby jeszcze odciągać... w sumie jak karmię jedną to czasem z drugiej leci i miałam wizję, żeby to łapać... tylko po co? A moje pytanie wzięło się z tąd, że o ile wiem, że Kaśka ma problemy do Czarny Flamaster nie wspominała nic (albo ja przeoczyłam), a leci z laktatorem ![]() W ogóle to chyba muszę przestać czytac posty mamuś, tylko ciężarnych żeby znów nie schizować ![]() Cytat:
możliwe, że ona u mnie też była fajna babeczka... specyficzna, ale konkretna, później mi wszystko wyjaśniała a i na obchodach podchodziła bardzo uprzejmie.... no i nazwała mojego synka profesorem bo łysy (chociaż nie do końca bo ma jasne włoski :P)---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- OK, już wiem
|
|
|
|
#952 | |
|
Raczkowanie
|
Kiepsko, pobudka pierwsza po 2,5h a kolejne po 1,5h i 1h także mieliśmy dalszy ciąg marudzenia naszej pociechy.
Cytat:
A co do odciągania, to ja też odciągam jak chce wyjść gdzieś do sklepu na dłużej niż godzinę, bo boję się tż'ta zostawić bez pokarmu. Odciągam też raz na jakiś czas jak chce żeby mi suty odpoczęły, bo dalej mnie bolą :/ Moderna piękny pokoik ![]() Liwka współczuję Ci tych wszystkich przygód, się nacierpisz biedna Ty
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Sorceresss to jak z tym rozlanym brzuszkiem?
mój syn dziś rekord od 6.30 na "nogach" drzemał tylko po pare minut, teraz chwilowo śpi, oby przespal te 3godz bo zwariuje
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie.
Od 12:25 podziwiam moją Kalinkę. Z małą przerwą na łyżeczkowanie - łożysko nieco się porwało. Ma dokładnie tą samą wagę i wzrost, co mój syn w momencie porodu. 3760 g i 57 cm Od przyjazdu na IP do końca porodu 2 godziny. Także ból był, ale w porównaniu do 16 godzin pierwszego porodu, bajka. Czekam na pierwsze karmienie. Łyżeczkowanie i narkoza to zakaz karmienia piersią przez 4 godziny. Ufff... mam to za sobą.
|
|
#955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE MEGI
|
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!!!!
|
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Ciebie!
|
|
|
|
|
|
#958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ogromniaste gratulacjeI masz swoja "zajaczke" ukochana .... No bo przeciez ja mowilam ze urodzisz ![]() I chwila spokoju Siostra wybyla do kolegi na wyspe Mama zabrala Mlodego na godzinny spacer - wiec Kasia moze isc sie zdrzemnac ![]() . |
||
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny uważajcie z butelkami bo jak traficie na takiego artystę jak mój to po dwóch butelkach się odzwyczai i później są straszne przeboje żeby do cycka wrócił, pisze to bo żałuję że sama tego nie wiedziałam
Sorce mój je podobnie i ja też nie odciagam
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe 12.25 to tak jak my
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

wspolczuje. zrobilas co moglas!!!! 

a co bedzie córa wychodzić w jakiś zwykły dzień. ona chce w WIELKĄ sobotę
). Jedziemy później do rodziców na wieś. W pon wracamy to pewnie ponadrabiam zaległości. Ja zdrowa, pełna energii. Wczoraj zakupowy szał był, trochę wyprawki zorganizowałam bo gin mnie wystraszył z tym rozwarciem aż śniło mi się że 8 kwietnia urodziłam 

padam na twarz dosłownie. Tż bardzo mi pomaga, ale mimo wszystko jestem strasznie zmęczona - wizyta u teścia, teściowej, zakupy, sprzątanie, gotowanie

za Jajca