|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
za firmę i trzymaj się ciepło
|
|
#4232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
on się doczekać nie może Cytat:
nie strasz ja muszę zamówić w końcu
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-04-02 o 16:02 |
||
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jak tylko zaczynam się rozkręcać momentalnie łapię skurcze łydek i ud i mam po zabawie
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli te "wspomagacze-przyspieszacze" jeśli już, to tylko ułatwią to, co już i tak się miało rozkręcić. całe szczęście nie muszę się oszczędzać. chociaż troszkę mogę pomóc małżowi na budowie. dzisiaj mam zamiar trochę poszaleć z mopem porodu od tego się nie spodziewam - już tyle razy podłogi myłam w tej ciąży i prócz nagłych omdleń nic złego mnie z tego powodu nie spotkało
|
|
#4236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spoko, jak urodzę to się odezwę ![]() właśnie liczę ze mi chociaż cos uelastyczni ten olejek
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pewnie będzie wyglądało tak, że ja się położę a mężul będzie działał bo ja teraz ledwo w łóżku się ruszam ![]() magnez bierzesz? ja już muszę bo ostatnio jak chciałam się przeciągnąć to mnie chciał skurcz złapać w łydce ale na szczęście byłam szybsza od ponad tygodnia biorę już regularnie (bo wcześniej to tak jak mi się przypomniało) i mam spokój
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-04-02 o 16:07 |
|
|
|
|
#4238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
good idea chyba tez przyspiesze ![]() tż wrócił,wiec póki co się żegnam |
||
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
o tak Mysia, zapomnialam! sliczny pokoik bardzo podoba mi sie faktura szafy
Piotrus bedzie mial sliczny kacik.
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No też własnie ty masz taki arsenał a ja nospę, którą mam brać gdy mi brzuch się stawia, twardnieje, a że robi to cały czas to już biorę 3 razy dziennie a nie w razie "W". Zobaczymy jak to będzie po tej wizycie, ale jak piszesz, że mimo brania tylu leków masz skurcz za skurczem to może mój własnie ze względu na to nie widzi sensu by się faszerować?! On ogólnie jest oszczędny w dawaniu leków... Aleeee na wizycie sprzed 3 tygodni dostałam leki na uspokojenie (po których brzuch mi się tak wycisza razem ze mną, że zasypiamy w locie), bo dla niego moje stawianie, skurcze etc to nerwowe po śmierci dziadków, tylko, że ja już jestem spokojna a to nie mija... a ten lek co dał jest dość mocny i nie chcę go brać ;/ Co do porodu ja też czekam do 36 tc i mogę rodzić! Wręcz marzę o tym! I już wszystkim zapowiedziałam, że urodzę na majówkę - a to własnei będzie 36+0 tc, więc kto wie ![]() diabli braaaaawo za założenie firmy, a psychicznie niestety każdy przechodzi ciążę inaczej i ma swoje wzloty i upadki - będzie dobrze - musi być! Ja bym chciała becik bo tą z Kalamati nie mogę się skontaktgować:|, ale do maja musisz sie wyrobić
|
|
#4241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć ja też obawiam się, że Sofci w środku całkiem wygodnie i będzie siedzieć, aż jej nie zmuszą do wyjścia. A jak będzie to juz będziemy w opisach porodów wkrótce czytać ![]() Cytat:
za firmę! Widzę, ze Bielsko Biała pościelą stoi ![]() Chyba pierwszy raz się nam skarżysz, tak naprawdę! Masz tak dużo do dzwigania, że wcale się nie dziwię, że już wysiadasz. Na szczęscie maj to już przyszły miesiąc! Dalej już będzie krok do przodu! Ściskam mocno , żeby druga połowa roku wynagrodziła Ci tę pierwszą (mimo planowanej na wrzesień operacji).
|
||
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie wiem na ile leki w ogóle mają na to jakiś wpływ Damy radę! Jak nie w tym to w przyszłym miesiącu małe będą z nami
|
|
|
|
|
#4243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dopytaj dziewczyn na forum, hehe. moze faktycznie wystaw od zlotowki (moze byc z cena minimalna) i sprobuj sprzedac calosc? za wiele chyba nie pomoge. najwazniejsze sa dobre zdjecia...---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
moje nogi odmawiaja juz posluszenstwa.---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
tez mi zle, ale trza sie pozbierac w kupe, jeszcze ostatnia prosta i moze medal dostaniemy
|
||||
|
|
|
#4244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) hehe mokry kaszel jest piekny dla ucha hehe w porownaniu z suchym oczywiscie aa zawsze inhalacje lepsze niz annttyyy blee![]() co do zostawienia dziecka samego w szpitalu niestety wyobrazam sobie np. jak matka ma 2 czy 3 innych dzieci - tez malych a tata pracuje na czarno i dorabia jak moze wiec ona musi zostawic tamto zeby zajac sie pozostalymi dziecmi niestety ale taka jest rzeczywistoscCytat:
37 tc ciaza donoszona :confu sed: wiem ze skonczony 38 to jest donoszona
|
|
#4245 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super, koniecznie daj namiary
|
|||
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój brat jeszcze do mnie dziś, może na rowerze byś sobie pojeździła jak Ci w każdej pozycji źle to trochę się poruszasz
|
|
#4247 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poczytaj trochę, ja akurat dość mocno mam przerobiony temat![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
dghdnjnbngjreg
To był mój protest!
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-04-02 o 16:47 |
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Tz był w kauflandzie i kupił mi truskawy
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pozniej jak mialam rok dostalam bardzo silnego zapalenia spojowek, ak ze oczko wypychalo na wierzch. i znow szpital. podobno oddala mnie "juz chodzaca", ale dzieci odwiedzac nie mozna bylo, tylko tak jak pisze Justyna podgladanie przez okienko zeby dziecko nie widzialo...mama zawiozla buciki zeby ze mna pielegniarki mogly podreptac. donosila jakies egzotyczne banany, pomarancze (wtedy trudne do zdobycia) i pewnie na oczy ich nie widzialam kapcie oddaly zupelnie nowe, wiec pewnie 24 na dobe siedzialam w lozeczku. w dniu wypisu znow bylam dzieciakiem lezacym na etapie "nauka chodzenia od zera" |
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Co do szpitala to po wypadku samochodowym 20 lat temu leżałam z nogą w gipsie po biodro i na wyciągu
mama mnie na początku nie odwiedzała bo nie mogła, też leżała w szpitalu, tak samo reszta rodziny, która była z nami w samochodzie i tak mi dzieci namąciły w głowie, że miałam wmówione, że nazywam się Agnieszka i nie mam mamy, nikt po mnie nie przyjedzie i jak mama przyjechała to ja nie chciałam z nią wracać do domu mam przebłyski z tego szpitala i to było straszne |
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
orientuje sie ktoras w formach podatku? bo w urzedzie Pani nie chciala mi pomoc i przyznam, ze sobie strzelilam pograzylam sie? ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- ekstra obiecuje, ze dla kolezanek z forum ceny beda okazyjne
|
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Lublana dobrze kojarzę, że Ty prałaś w proszku Lovela i nie używałaś płynu do płukania? Bo właśnie się zastanawiam czy ciuszki nie będą szorstkie
a może są ok i szkoda kasy na płyn
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o jejuuuu jak to bolalo! na szczesciej w ciazy to pierwszy taki skurcz i mam nadzieje ostatni. jesli porodowe przypominaja te nozne, to ciesze sie, ze w planach cesarka |
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli wszystko zależy od tego jaka działalność
![]() zależy na jaki ryczałt się łapiesz, ja byłam na 8,5% i do pewnego czasu mi się opłacało.. od stycznia jestem na książce.. zalezy też jakiej wysokości będziesz miała koszty.. to wszystko zaleeeeży
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Becik kochana to bedzie mogl byc nawet na dniach musze tylko skarbowke jutro odbebnic i zus, a pozniej ruszam na podboj hurtowni i biore sie do pracy pomysl jaki wzor Cie interesuje i daj znac. sama mam w domu becik od Kalamati (ten wygrany), wiec wyczaruje Ci taki sam albo i lepszy, hehe. cena tez na pewno bedzie przyjemniejsza...
|
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile dzieci z traumą ten system wychodował....
|
|
|
|
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Wszystkich po Świętach
|
|
|
|
#4259 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale to już blisko
Byłam u gina. Jeszczę nie rodzę Chociaż chwilami mam takie wrażenie![]() Nie jest gorzej, mały nisko, ale główki jeszcze nie widać ![]() Naszło mnie i sobie obejrzałam nagranie z porodu synka, znaczy tuż po jego wyjściu zanim pępowinę odcieli i mi go podali to mąż zdążył uwiecznić.Z jednej strony chciałabym już mieć to za sobą, ale z drugiej jak sobie przypomnę... |
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nadal poszukuje innych inspiracji mam nadzieje, ze dobry cel sobie obralam...niestety brak czasu tez byl tu glownym doradca.hehe, faktycznie pierwszy raz sie skarze, bo chyba juz mi to wszystko uszami wychodzi! buzka i naprawde czekam na kasztany...porod to tylko "data do odbebnienia", straszne co? kiedys myslalam, ze w ciazy to on bedzie najtrudniejszy, zmienilam zdanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

jesli ktoras nie ma jeszcze poscieli, kocyka, becika i innych takich - prosze wstrzymac sie z zakupem i zglosic do mnie :P obiecuje, ze moj dobry gust nikogo nie zawiedzie hehe. ceny na pewno beda konkurencyjne
ogarne jeszcze wszystkie urzedowe sprawy i powinnam pokazac Wam kilka wzorow.
za firmę i trzymaj się ciepło

Ślub 27. X. 2012
i mam po zabawie

dlaczego nie mozna oddac facetowi brzucha na pol roku? byloby sprawiedliwie
pomarudzilam i troche mi lepiej. buziaki. ide Was poczytac.

37 tc ciaza donoszona