Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 16:00   #4231
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
na wstepie musze pochwalic sie, ze moja firma od dzisiaj istnieje jesli ktoras nie ma jeszcze poscieli, kocyka, becika i innych takich - prosze wstrzymac sie z zakupem i zglosic do mnie :P obiecuje, ze moj dobry gust nikogo nie zawiedzie hehe. ceny na pewno beda konkurencyjne ogarne jeszcze wszystkie urzedowe sprawy i powinnam pokazac Wam kilka wzorow.
za firmę i trzymaj się ciepło ja się wstrzymuję w takim razie i liczę na wielorybie wzory w okazyjnej cenie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:00   #4232
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja nie słyszłam, żeby były jakies przeciwskazania nawet w 38tc, bo niby w spermie jest coś takiego co może wywołac skórcze ale nie wydaje mi się, żeby było tego aż tyle , żeby doprowadzić do porodu. Moim zdaniem może doprowadzić do porodu tylko wtedy jak już wcześniej coś się zaczynało tam dziać. Ale to tylko moje zdanie nie medyczne.
No bo sam seks nic nie zdziała, jeśli wszystko jest gotowe to może coś pomoże

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Tylko mu nie mów, że co dzień bo się chłop wystraszy jeszcze
on się doczekać nie może bo ciąża to dość kiepski czas u nas jeśli chodzi o te sprawy, ostatnio wyszło dwa dni pod rząd i jak trzeciego mu powiedziałam, że nie ma szans to się zasmucił

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Ostatnio już jak jest u mnie ok to więcej korzystam z życia i wychodzę z domupoza tym jakoś nie mogę się wbić za bardzo

Z nowości to robimy masaż krocza... tak łatwo to wygląda tylko na filmikusama się umorduję a i tak źle robię, mąż wg mnie robi za delikatnie, nie wiem czy coś z tego będzie czy tylko olejek wychlapiemy
ale odezwij się czasem cobyśmy wiedziały, że nie rodzisz

nie strasz ale zawsze ten olejek ma jakieś tam właściwości uelastyczniające, więc chcąc nie chcąc coś pomoże
ja muszę zamówić w końcu

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-04-02 o 16:02
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:01   #4233
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
na wstepie musze pochwalic sie, ze moja firma od dzisiaj istnieje jesli ktoras nie ma jeszcze poscieli, kocyka, becika i innych takich - prosze wstrzymac sie z zakupem i zglosic do mnie :P obiecuje, ze moj dobry gust nikogo nie zawiedzie hehe. ceny na pewno beda konkurencyjne ogarne jeszcze wszystkie urzedowe sprawy i powinnam pokazac Wam kilka wzorow.
Ja nie mam nic z tych rzeczy wiec chętnie obejrzę

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:02   #4234
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No ale skoro od 38tc można śmiało rodzić to po co odstawiać seks?
Poza tym nie na każdą działa Ja nie mam zamiaru odstawiać, od tego czasu to ja mam zamiar małża codziennie molestować
Ale wam zazdroszczę
Ja jak tylko zaczynam się rozkręcać momentalnie łapię skurcze łydek i ud i mam po zabawie

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:04   #4235
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny poród i tak nie zacznie się wcześniej niż się jakiś pstryczek nie uruchomi w organizmie, można się bzykać, na pielgrzymkę iść a i tak nic to nie da jak dzidziuś nie będzie gotowy, porodu nie da się wywołać ot tak.

Ja na przykład po prostu mam zalecony oszczędny tryb życia i wraz z zakończeniem 36 tc porzucam ten tryb życia, ale w to, że mi to poród przyspieszy nie wierzę
mam takie samo zdanie...
czyli te "wspomagacze-przyspieszacze" jeśli już, to tylko ułatwią to, co już i tak się miało rozkręcić.
całe szczęście nie muszę się oszczędzać. chociaż troszkę mogę pomóc małżowi na budowie. dzisiaj mam zamiar trochę poszaleć z mopem porodu od tego się nie spodziewam - już tyle razy podłogi myłam w tej ciąży i prócz nagłych omdleń nic złego mnie z tego powodu nie spotkało
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:06   #4236
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
No bo sam seks nic nie zdziała, jeśli wszystko jest gotowe to może coś pomoże

on się doczekać nie może bo ciąża to dość kiepski czas u nas jeśli chodzi o te sprawy, ostatnio wyszło dwa dni pod rząd i jak trzeciego mu powiedziałam, że nie ma szans to się zasmucił

ale odezwij się czasem cobyśmy wiedziały, że nie rodzisz

nie strasz ale zawsze ten olejek ma jakieś tam właściwości uelastyczniające, więc chcąc nie chcąc coś pomoże
ja muszę zamówić w końcu
ja też chcę już normalnego seksu
spoko, jak urodzę to się odezwę
właśnie liczę ze mi chociaż cos uelastyczni ten olejeka jak nie to trudno, shit happens
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:06   #4237
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszczę
Ja jak tylko zaczynam się rozkręcać momentalnie łapię skurcze łydek i ud i mam po zabawie
ale czego? planów?
to pewnie będzie wyglądało tak, że ja się położę a mężul będzie działał bo ja teraz ledwo w łóżku się ruszam

magnez bierzesz? ja już muszę bo ostatnio jak chciałam się przeciągnąć to mnie chciał skurcz złapać w łydce ale na szczęście byłam szybsza od ponad tygodnia biorę już regularnie (bo wcześniej to tak jak mi się przypomniało) i mam spokój

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-04-02 o 16:07
Stary 2013-04-02, 16:07   #4238
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
bo od 37 tc ciąża jest donoszona, dzidziuś wszystko ma rozwinięte to po co mam chcieć dłużej być w ciążyzwłaszcza, że to żadna frajda dla mniezobaczymy jak się uda, bo pewnie jeszcze do terminu z om wytrzymam jak na złośća seks sprzątanie itp to ja od 36+0 zamierzam uskuteczniać
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jak baaardzo nie chcesz urodzić to "odstaw", ale w sumie to kobiety właśnie wtedy zaczynają szaleć, bo jak się od tego zacznie na dobre poród, to tym lepiej! rozkręci się i wtedy już raz dwa i po krzyku

good idea chyba tez przyspiesze

tż wrócił,wiec póki co się żegnam ciao!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:09   #4239
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Fajnie wam wyszedł ten pokoik i kolory
o tak Mysia, zapomnialam! sliczny pokoik bardzo podoba mi sie faktura szafy Piotrus bedzie mial sliczny kacik.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:15   #4240
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dokładnie, co lekarz to opinia ja przy czestych skurczach, ale szyjce długiej i mocnej mam fenoterol, scopolan i magnez, za to nakazu leżenia jako takiego nie mam. Oczywiście leżenie najbardziej na skurcze pomaga (choć zdarza mi się leżeć cąły dzień i mieć skurcz za skurczem...) ale skoro szyjka się nie skraca to mogę normalnie wychodzić z domu i w miare normalnie żyć. Tylko odpoczywanie na leżąco. I w sumie jestem zadowolona, że tak to u mnie wygląda. dzięki temu ten 3ci trymestr jest najfajniejszy, tak jak pisała Lublana. Nie mniej jednak, nie mogę się doczekać aż cała ta szopka ciążowa się skończy

Ja tam od skończonego 36tc będę szaleć właśnie dlatego, że może szybciej urodzę

dla Mateuszka! A szyjka pewnie wróci do normy dzięki leżakowaniu

No też własnie ty masz taki arsenał a ja nospę, którą mam brać gdy mi brzuch się stawia, twardnieje, a że robi to cały czas to już biorę 3 razy dziennie a nie w razie "W".
Zobaczymy jak to będzie po tej wizycie, ale jak piszesz, że mimo brania tylu leków masz skurcz za skurczem to może mój własnie ze względu na to nie widzi sensu by się faszerować?!
On ogólnie jest oszczędny w dawaniu leków...
Aleeee na wizycie sprzed 3 tygodni dostałam leki na uspokojenie (po których brzuch mi się tak wycisza razem ze mną, że zasypiamy w locie), bo dla niego moje stawianie, skurcze etc to nerwowe po śmierci dziadków, tylko, że ja już jestem spokojna a to nie mija... a ten lek co dał jest dość mocny i nie chcę go brać ;/

Co do porodu ja też czekam do 36 tc i mogę rodzić! Wręcz marzę o tym! I już wszystkim zapowiedziałam, że urodzę na majówkę - a to własnei będzie 36+0 tc, więc kto wie

diabli braaaaawo za założenie firmy, a psychicznie niestety każdy przechodzi ciążę inaczej i ma swoje wzloty i upadki - będzie dobrze - musi być!
Ja bym chciała becik bo tą z Kalamati nie mogę się skontaktgować:|, ale do maja musisz sie wyrobić

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:21   #4241
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny poród i tak nie zacznie się wcześniej niż się jakiś pstryczek nie uruchomi w organizmie, można się bzykać, na pielgrzymkę iść a i tak nic to nie da jak dzidziuś nie będzie gotowy, porodu nie da się wywołać ot tak.
No właśnie. Źle się wyraziłam w poprzednim poście. Wywołać porodu, nie wywołamy ale możemy się pocieszać, że mamy wpływ na usprawnienie akcji Choć ja też obawiam się, że Sofci w środku całkiem wygodnie i będzie siedzieć, aż jej nie zmuszą do wyjścia. A jak będzie to juz będziemy w opisach porodów wkrótce czytać

Cytat:
aaa i doszlo do mnie, ze ja juz nie daje rady z ta ciaza coraz trudniej mi psychicznie, nie mowiac o fizycznym zmeczeniu. brzuch daje popalic, mala ciagle fika, rozpycha sie, skora mnie swedzi, mam dwa rozstepy (wyskoczyly od blizn po laparoskopii), spojenie lonowe napier...ehhh na pewno nie wytrzymam jeszcze 8 tygodni dlaczego nie mozna oddac facetowi brzucha na pol roku? byloby sprawiedliwie
psychicznie wszystko mi sie komplikuje, ciagle nerwy, wyje srednio 3x dziennie nie ogarniam sama siebie. niech juz bedzie maj, mala sie wykluje i dzialajmy dalej...cos czuje, ze caly ten rok bedzie taki do dup... pomarudzilam i troche mi lepiej. buziaki. ide Was poczytac.
za firmę! Widzę, ze Bielsko Biała pościelą stoi

Chyba pierwszy raz się nam skarżysz, tak naprawdę! Masz tak dużo do dzwigania, że wcale się nie dziwię, że już wysiadasz. Na szczęscie maj to już przyszły miesiąc! Dalej już będzie krok do przodu! Ściskam mocno , żeby druga połowa roku wynagrodziła Ci tę pierwszą (mimo planowanej na wrzesień operacji).
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:27   #4242
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No też własnie ty masz taki arsenał a ja nospę, którą mam brać gdy mi brzuch się stawia, twardnieje, a że robi to cały czas to już biorę 3 razy dziennie a nie w razie "W".
Zobaczymy jak to będzie po tej wizycie, ale jak piszesz, że mimo brania tylu leków masz skurcz za skurczem to może mój własnie ze względu na to nie widzi sensu by się faszerować?!
On ogólnie jest oszczędny w dawaniu leków...
Aleeee na wizycie sprzed 3 tygodni dostałam leki na uspokojenie (po których brzuch mi się tak wycisza razem ze mną, że zasypiamy w locie), bo dla niego moje stawianie, skurcze etc to nerwowe po śmierci dziadków, tylko, że ja już jestem spokojna a to nie mija... a ten lek co dał jest dość mocny i nie chcę go brać ;/
Wiesz co, chyba już wolałabym się nie faszerować. Już się przyzwyczaiłam, że w zasadzie co chwilę jakąś tabletkę łykam. Ale właśnie - są dni prawie bezskurczowe i takie, kiedy dosłownie nie mogę się ruszyć, żeby skurczu nie było, a nawet jak się nie ruszam to mnie lapią więc nie wiem na ile leki w ogóle mają na to jakiś wpływ
Damy radę! Jak nie w tym to w przyszłym miesiącu małe będą z nami
Stary 2013-04-02, 16:35   #4243
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
dawno mnie nie było, tj. podczytywałam chwilami ale nie miałam nawet weny pisać bo musiałabym same smuty, tak niestety ostatnio u mnie, cała ciąża z przebojami, kiedy wychodzę z jednego i myślę, no może spokój w końcu to wpadam w drugi.
widze, ze masz tak wesolo jak ja...ciagle pod gorke i konca nie widac

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Diabli, do Ciebie mam romansidło małe jak się pojawisz. Jako że jesteś ekspertką od wyszukiwania na allegro ciuszków dla maleństw może mi doradzisz w drugą stronę, tj. mam sporo świetnych ciuszków dla chłopczyka, które chciałbym sprzedać żeby coś za to małej kupić jeszcze no i wystawiałam już raz ale nie wiem czy źle umieściłam czy co ale nie było odzewu za bardzo, mało wyświetleń nawet. A wystawiałam po dwie sztuki, takie mini komplety w zestawach ubrań. Chcę spróbowac jeszcze raz a jak nie to pewnie wyślę kuzynce która będzie miała synka bo nie ma co trzymać. Jakbyś miała jakieś rady to pisz pliss
dzieciecych ciuszkow nigdy nie wystawialam, ale moze lepiej zrobic takie komplety body, spodnie, sweterek, czapka? albo paczki z danego rozmiaru...kurcze nie wiem na co najczesciej zwracaja uwage mamuski dopytaj dziewczyn na forum, hehe. moze faktycznie wystaw od zlotowki (moze byc z cena minimalna) i sprobuj sprzedac calosc? za wiele chyba nie pomoge. najwazniejsze sa dobre zdjecia...

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Moja mama mnie wczoraj uświadomiła. Mówi: "Za dwa miesiące będziesz się już śmiać i nie będziesz się juz przejmować porodem" Kumacie?! Za dwa miesiące już po wszystkim będzie!!!!!!!!!!!! A dopiero co był 16.09. kiedy zrobiliśmy z TŻem test!!!!!!
tez probuje tak myslec, ale to beda najciezsze 2 miesiace moje nogi odmawiaja juz posluszenstwa.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
A bez kitu mam dość swojego narzekania, ale jak tu nie narzekać, jak ustać w pionie 5 minut ciężko
uwielbiam Cie. ustac trudno, wysiedziec tez...o lezeniu nie wspomne tez mi zle, ale trza sie pozbierac w kupe, jeszcze ostatnia prosta i moze medal dostaniemy
Stary 2013-04-02, 16:37   #4244
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
dzięki Bańka, powiem ci, że już po 2 inhalacjach jest zmiana, nawet ten kaszel taki już bardziej mokry, chociaż nie do końca jeszcze. Na pewno kupię za twoją radą to ACC mini.

boooże, wyobrażasz sobie zostawić dziecko samo w szpitalu? dawniej to były czasy. Dla mnie to jest w ogóle jakiś kosmos nie do pomyślenia....
no to ciesze sie ze lepiej )) hehe mokry kaszel jest piekny dla ucha hehe w porownaniu z suchym oczywiscie aa zawsze inhalacje lepsze niz annttyyy blee

co do zostawienia dziecka samego w szpitalu niestety wyobrazam sobie np. jak matka ma 2 czy 3 innych dzieci - tez malych a tata pracuje na czarno i dorabia jak moze wiec ona musi zostawic tamto zeby zajac sie pozostalymi dziecmi niestety ale taka jest rzeczywistosc
Cytat:
bo od 37 tc ciąża jest donoszona, dzidziuś wszystko ma rozwinięte to po co mam chcieć dłużej być w ciążyzwłaszcza, że to żadna frajda dla mniezobaczymy jak się uda, bo pewnie jeszcze do terminu z om wytrzymam jak na złośća seks sprzątanie itp to ja od 36+0 zamierzam uskuteczniać
37 tc ciaza donoszona:confu sed: wiem ze skonczony 38 to jest donoszona
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:41   #4245
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
masakra z tą Twoją lekarką ja z dnia na dzień odstawię, ale nie mam żadnych bóli i skurczy. A nawet jakbym miała to bym odstawiła, bo po co obciążać organizm chemiąto le jeszcze zamierzasz brać? Ja 10 dni tylko
wczoraj i dziś po 4, jutro 3, w czw 2 - a w pt będzie skończony 37 t więc niech się dzieje co chce, byleby nie bolało

Cytat:
Ja jak miałam 18miesięcy to złamałam nogę w udzie i leżałam w szpitalu miesiąc na wyciągu. Mama nie mogła do mnie wogole przyjśc tylko jeździła patrzeć na mnie przez okienko ale ja nie mogłam jej widzieć. To jest horror. Ja tego nie pamiętam, ale jedno co mi zostało to paniczny strach przed szpitalem. Jak coś mnie boli i sobie pomyślę, że szpital to od razu duszności i słabo mi.
mam to samo - jak byłam malutka to nie wiedzieli co mi jest, dopiero po jakimś czasie wyszło że celiakia, prawie rok życia spędziłam ciągle w szpitalach. dlatego całą ciążę mam "szpitalną traumę" - dobrze że nie leżałam dłużej niż 3 dni nigdy.

Cytat:
;0
super, koniecznie daj namiary

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:43   #4246
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
widze, ze masz tak wesolo jak ja...ciagle pod gorke i konca nie widac

dzieciecych ciuszkow nigdy nie wystawialam, ale moze lepiej zrobic takie komplety body, spodnie, sweterek, czapka? albo paczki z danego rozmiaru...kurcze nie wiem na co najczesciej zwracaja uwage mamuski dopytaj dziewczyn na forum, hehe. moze faktycznie wystaw od zlotowki (moze byc z cena minimalna) i sprobuj sprzedac calosc? za wiele chyba nie pomoge. najwazniejsze sa dobre zdjecia...

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

tez probuje tak myslec, ale to beda najciezsze 2 miesiace moje nogi odmawiaja juz posluszenstwa.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

uwielbiam Cie. ustac trudno, wysiedziec tez...o lezeniu nie wspomne tez mi zle, ale trza sie pozbierac w kupe, jeszcze ostatnia prosta i moze medal dostaniemy
no dokładnie, leżeć, siedzieć, stać wszystko ciężko
A mój brat jeszcze do mnie dziś, może na rowerze byś sobie pojeździła jak Ci w każdej pozycji źle to trochę się poruszasz

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-02, 16:45   #4247
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
37 tc ciaza donoszona:confu sed: wiem ze skonczony 38 to jest donoszona
od 37 tc donoszona a od 38 tc jesteś w terminie, to sa dwie różne rzeczy. Dzieci urodzone przed 37 tc sa uznawane za wcześniaki, urodzone od 37+0 juz za dzieci donoszonepoczytaj trochę, ja akurat dość mocno mam przerobiony temat

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wczoraj i dziś po 4, jutro 3, w czw 2 - a w pt będzie skończony 37 t więc niech się dzieje co chce, byleby nie bolało
ooo to może w weekend urodzisz
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:46   #4248
MoTyleKsw
Zakorzenienie

dghdnjnbngjreg

To był mój protest!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-04-02 o 16:47
Stary 2013-04-02, 16:59   #4249
justyna_g4
Zakorzenienie

Tz był w kauflandzie i kupił mi truskawy

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 17:17   #4250
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak miałam 18miesięcy to złamałam nogę w udzie i leżałam w szpitalu miesiąc na wyciągu. Mama nie mogła do mnie wogole przyjśc tylko jeździła patrzeć na mnie przez okienko ale ja nie mogłam jej widzieć. To jest horror. Ja tego nie pamiętam, ale jedno co mi zostało to paniczny strach przed szpitalem. Jak coś mnie boli i sobie pomyślę, że szpital to od razu duszności i słabo mi.
moja mama tez miala ze mna przeboje. najpierw 2 miesiace w inkubatorze. jezdzila codziennie z odciaganym mlekiem, az jej polozne powiedzialy, zeby sobie darowala, bo juz coraz mniej tego mleka...i wola podawac humane. i jak na zlosc przybieralam po kilka gramow, a pozniej waga znow spadala. mamuska myslala, ze mnie nigdy do domu nie bedzie mogla zabrac.
a pozniej jak mialam rok dostalam bardzo silnego zapalenia spojowek, ak ze oczko wypychalo na wierzch. i znow szpital. podobno oddala mnie "juz chodzaca", ale dzieci odwiedzac nie mozna bylo, tylko tak jak pisze Justyna podgladanie przez okienko zeby dziecko nie widzialo...mama zawiozla buciki zeby ze mna pielegniarki mogly podreptac. donosila jakies egzotyczne banany, pomarancze (wtedy trudne do zdobycia) i pewnie na oczy ich nie widzialam kapcie oddaly zupelnie nowe, wiec pewnie 24 na dobe siedzialam w lozeczku. w dniu wypisu znow bylam dzieciakiem lezacym na etapie "nauka chodzenia od zera" przerazajace...
Stary 2013-04-02, 17:25   #4251
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Co do szpitala to po wypadku samochodowym 20 lat temu leżałam z nogą w gipsie po biodro i na wyciągu mama mnie na początku nie odwiedzała bo nie mogła, też leżała w szpitalu, tak samo reszta rodziny, która była z nami w samochodzie i tak mi dzieci namąciły w głowie, że miałam wmówione, że nazywam się Agnieszka i nie mam mamy, nikt po mnie nie przyjedzie i jak mama przyjechała to ja nie chciałam z nią wracać do domu
mam przebłyski z tego szpitala i to było straszne

Stary 2013-04-02, 17:28   #4252
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
za firmę i trzymaj się ciepło ja się wstrzymuję w takim razie i liczę na wielorybie wzory w okazyjnej cenie
znajde dla Was najladniejsze wielorybki

orientuje sie ktoras w formach podatku? bo w urzedzie Pani nie chciala mi pomoc i przyznam, ze sobie strzelilam wybralam forme podatku - ryczalt od przychodow ewidencjonowanych...i teraz mam watpliwosci, ze trzeba bylo brac jak Axella na zasadach ogolnych i ksiege przychodow i rozchodow...matko ja sie na tym zupelnie nie znam pograzylam sie?

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Ja nie mam nic z tych rzeczy wiec chętnie obejrzę
ekstra obiecuje, ze dla kolezanek z forum ceny beda okazyjne
Stary 2013-04-02, 17:30   #4253
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Lublana dobrze kojarzę, że Ty prałaś w proszku Lovela i nie używałaś płynu do płukania? Bo właśnie się zastanawiam czy ciuszki nie będą szorstkie a może są ok i szkoda kasy na płyn

Stary 2013-04-02, 17:31   #4254
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
magnez bierzesz? ja już muszę bo ostatnio jak chciałam się przeciągnąć to mnie chciał skurcz złapać w łydce ale na szczęście byłam szybsza od ponad tygodnia biorę już regularnie (bo wcześniej to tak jak mi się przypomniało) i mam spokój
ja ostatnio w nocy mialam taaaaaaaki skurcz obu nog naraz, ze obudzilam sie i prawie wylam do ksiezyca obudzilam tz wrzaskiem "szybkoooo szybkooo ciagnij mi nogi", biedny chyba myslal, ze rodze, bo zanim do niego dotarlo co mi sie dzieje to juz prawie bylam cala sztywna o jejuuuu jak to bolalo! na szczesciej w ciazy to pierwszy taki skurcz i mam nadzieje ostatni. jesli porodowe przypominaja te nozne, to ciesze sie, ze w planach cesarka
Stary 2013-04-02, 17:33   #4255
potterka
Zakorzenienie

Diabli wszystko zależy od tego jaka działalność

zależy na jaki ryczałt się łapiesz, ja byłam na 8,5% i do pewnego czasu mi się opłacało.. od stycznia jestem na książce..

zalezy też jakiej wysokości będziesz miała koszty.. to wszystko zaleeeeży
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 17:34   #4256
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli braaaaawo za założenie firmy, a psychicznie niestety każdy przechodzi ciążę inaczej i ma swoje wzloty i upadki - będzie dobrze - musi być!
Ja bym chciała becik bo tą z Kalamati nie mogę się skontaktgować:|, ale do maja musisz sie wyrobić
oj musi byc. teraz juz tylko do przodu.
Becik kochana to bedzie mogl byc nawet na dniach musze tylko skarbowke jutro odbebnic i zus, a pozniej ruszam na podboj hurtowni i biore sie do pracy pomysl jaki wzor Cie interesuje i daj znac. sama mam w domu becik od Kalamati (ten wygrany), wiec wyczaruje Ci taki sam albo i lepszy, hehe. cena tez na pewno bedzie przyjemniejsza...
Stary 2013-04-02, 17:39   #4257
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do szpitala to po wypadku samochodowym 20 lat temu leżałam z nogą w gipsie po biodro i na wyciągu mama mnie na początku nie odwiedzała bo nie mogła, też leżała w szpitalu, tak samo reszta rodziny, która była z nami w samochodzie i tak mi dzieci namąciły w głowie, że miałam wmówione, że nazywam się Agnieszka i nie mam mamy, nikt po mnie nie przyjedzie i jak mama przyjechała to ja nie chciałam z nią wracać do domu
mam przebłyski z tego szpitala i to było straszne
To mi przypomniałaś, że też za dzieciaka miałam wypadek, miałam 6 lat. Na szczęście w szpitalu byłam tylko tydzień ale też zakaz odwiedzin raz zobaczyłam mamę przez drzwi. Strasznie wyłam, że nie chcą mnie do niej puścić. Co to za chore zasady była Ile dzieci z traumą ten system wychodował....
Stary 2013-04-02, 17:40   #4258
Veronic
Wtajemniczenie

Witam Wszystkich po Świętach
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 17:49   #4259
Katate
Raczkowanie

Dziewczyny, ale to już blisko

Byłam u gina.
Jeszczę nie rodzę Chociaż chwilami mam takie wrażenie
Nie jest gorzej, mały nisko, ale główki jeszcze nie widać

Naszło mnie i sobie obejrzałam nagranie z porodu synka, znaczy tuż po jego wyjściu zanim pępowinę odcieli i mi go podali to mąż zdążył uwiecznić.
Z jednej strony chciałabym już mieć to za sobą, ale z drugiej jak sobie przypomnę...
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 17:50   #4260
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
za firmę! Widzę, ze Bielsko Biała pościelą stoi

Chyba pierwszy raz się nam skarżysz, tak naprawdę! Masz tak dużo do dzwigania, że wcale się nie dziwię, że już wysiadasz. Na szczęscie maj to już przyszły miesiąc! Dalej już będzie krok do przodu! Ściskam mocno , żeby druga połowa roku wynagrodziła Ci tę pierwszą (mimo planowanej na wrzesień operacji).
tak, sama szukalam poscieli i te wszystkie misie, sloniki jakos do mnie nie przemowily. Nelcia bedzie miala posciel w kropki http://allegro.pl/100-bawelna-bez-ti...138450471.html
i nadal poszukuje innych inspiracji mam nadzieje, ze dobry cel sobie obralam...niestety brak czasu tez byl tu glownym doradca.
hehe, faktycznie pierwszy raz sie skarze, bo chyba juz mi to wszystko uszami wychodzi! buzka i naprawde czekam na kasztany...porod to tylko "data do odbebnienia", straszne co? kiedys myslalam, ze w ciazy to on bedzie najtrudniejszy, zmienilam zdanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości