Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 19:54   #601
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Popłakałam się ze śmiechu

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
no co Ty ..poważnie?!
nawet nie zauważyłam...
czas mi zleciał dziś przy kompie..ludzie już ciemno
Jednak 7
A my z mężem już u niego. Zjedliśmy co nie co, on porąbał drewno, a ja wpadłam do Was na chwilkę
Stary 2013-04-05, 19:56   #602
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
też chyba na początku może być niewygodnie aleeeee od czego ma się mężulka
a właśnie że to jest mega wygodne, szczególnie na początku dzieciaczek pływa, podtrzymuje się mu tylko główkę. nie może się obsunąć, wyśliznąć... miałam obawy co do sięgania wszędzie ręką, ale podobno dostęp jest łatwy - nawet 2latka można tak kąpać. tylko że ja mam zamiar takiego roczniaka już w normalnej wannie kąpać, z zabawkami i w ogóle
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:56   #603
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
lol? u mnie było tak że laparoskopia była w czwartek, od pon nie mogłam jeść, ale dieta płynna dozwolona, więc jakieś jogurty do picia kupowałam i w sumie nie czułam głodu. zabieg w czw rano, miałyśmy nadzieję z dziewczynami na kolację, czy choćby herbatkę, ale dali tylko wodę, następnego dnia rano wypis bez śniadania ... ale w domu zrobiłam sobie od razu trzy rosołki błyskawiczne i było to najpyszniejsze danie jakie w życiu jadłam
ja lezalam i czekalam az sie lekarzom zachce mnie kroic dlugo nie byli pewni diagnozy...podejrzewali wyrostek (w koncu okazalo sie, ze to torbiel na jajniku) w koncu lekarz powiedzial "dzisiaj nie, bo mam katar, ale jutro juz sie toba zajme" byle szybko, bo ja musze egzaminy na studia zdawac "spokojnie medycyna jest w sierpniu" wiec dieta scisla przed zabiegiem, po nim tez...i do domu.a w domu jak juz pisalam powitala mnie na wycieraczce ulotka z pizzerii zamowilam najwieksza ze wszystkim, chociaz mama ugotowala jakis biedny rosolek ze sladowymi ilosciami groszku. wiecie taka dietetyczna marchwianka z kurczaczkiem hehe. no wiec najpierw zupka, po niej cala pizza i na tym zakonczylam diete
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:57   #604
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a właśnie że to jest mega wygodne, szczególnie na początku dzieciaczek pływa, podtrzymuje się mu tylko główkę. nie może się obsunąć, wyśliznąć... miałam obawy co do sięgania wszędzie ręką, ale podobno dostęp jest łatwy - nawet 2latka można tak kąpać. tylko że ja mam zamiar takiego roczniaka już w normalnej wannie kąpać, z zabawkami i w ogóle
chodzi mi o to, że jednak pozycja może być niewygodna no ale nie wiem, nie próbowałam

2 latek się zmieści do tego wiadra?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:58   #605
vvgh
Wtajemniczenie

Jurek ma czkawkę , akurat tak , że czuję ją na dole jakby na dupie, a nie z przodu na brzuchu
Stary 2013-04-05, 20:00   #606
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mniaaaaam! a ja zjadlam jablko (obsesja mandarynkowa zamienila sie w jablkowa), wypilam kakao, a teraz czeka na mnie cale pudelko grycanowych lodow MANGO

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

ok, to daj znac bo my naprawde nie zuzyjemy tylu ciuszkow. wszyscy znosza...glupio odmowic, ale obawiam sie, ze mala wiekszosci nie zalozy i bez sensu zeby lezaly. jakos sie umowimy albo wysle sie paczke.

już napisałam sms do tż żeby mi lody po drodzę kupił jak będzie wracał z pracy ..
o północy ale zawsze he he..

ale my się nakręcamy tymi łakociami...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:01   #607
diabli
Zakorzenienie

nadrobilam, czas na lody! prosze za duzo nie pisac, bo pozniej caly dzien nie moge odkleic sie od kompa! czlowiek na chwile ruszy tylek z domu i caly dzien w plecy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 20:04   #608
vvgh
Wtajemniczenie

Zaraz idziemy oglądać film, a potem "spanko" , hihih

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
nadrobilam, czas na lody! prosze za duzo nie pisac, bo pozniej caly dzien nie moge odkleic sie od kompa! czlowiek na chwile ruszy tylek z domu i caly dzien w plecy
Ammmm, lody.... Jadłam dziś big milka w czekoladzie tylko.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Paaaaa! Lecę
Stary 2013-04-05, 20:09   #609
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Przez święta tez zobaczyłam się ze znajomymi z liceum i sie nasluchalam jak to uroczo wyglądam No i w koncu nikt mi nie zadawal pytań jak się czuje i jak to jest byc w ciaży tylko gdzie pracuje, co porabiam jak mieszkanie itp dawno się widzieliśmy wiec ich bardziej interesowało to niż moje problemy fizjologiczne

No i potem widziałam sie z kolegami męża. To mi nagadali komplementów jak to pięknie kobieta w ciąży wygląda. Także mnie podbudowali trochę
o widzisz jak miło ja też przez okres świąteczny nasłuchałam się sporo komplementów.. i muszę przyznać, że to bardzo budujące

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
dOstałam sms od Axelli, wywaliła tża, ogólnie był mega niemiły, zabrał jej kompa i jeszcze chciał od niej kasę na odchodne. Powiedział, że jesli dzecka nie ma na swiecie, to go w ogole nie ma Potem Axella postara się wejść i napisze...

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Jadę na wieś, potem napiszę, postaram się! pa
masakra
Axella za długo mu pobłażała

Cytat:

Microlife dziś odbieram

Paletki sleeka też wielbię, tym razem kupiłam najnowszą - Lagoon na alledrogerii
Mam jeszcze Au Naturel, Storm, OSS, Paraguayę, Monaco, Glory, Sunset i wszystkie kocham
Róże też mają fajne, mam Coral i zamówiłam jeszcze Rose Gold [COLOR="Silver"]
a ja w końcu kupiłam zupełnie inny termometr ale to opowiem przy okazji
co do paletek to wielbię wszystkie ale moja ukochana to storm
róży nie próbowałam

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
j
a co do paletek ... długo się cienie utrzymują? kiedyś chciałam kupić, ale u mnie strasznie krótko się cenie trzymają, nawet z bazą
:
ja jestem bardzo zadowolona, nie używam żadnej bazy pod cienie a trzymają się super
ale możliwe też, że taką mam cerę bo ogólnie nie mam problemu z trwałością cieni na powiekach

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:12   #610
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a ja w końcu kupiłam zupełnie inny termometr ale to opowiem przy okazji
co do paletek to wielbię wszystkie ale moja ukochana to storm
róży nie próbowałam
ja już sobie innymi nie mąciłam w głowie, rozmyślałam nad tym tech med a microlife i nie żałuję wyboru

ja Storm rzadko używam

Stary 2013-04-05, 20:14   #611
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja już sobie innymi nie mąciłam w głowie, rozmyślałam nad tym tech med a microlife i nie żałuję wyboru
Też wybrałaś microlife bo tańszy?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 20:18   #612
Ashyshqa
Zakorzenienie

Hej Dziewczęta. Cały dzień mnie nie było, bo odwiedziły mnie dwie koleżanki, jedna po drugiej. Cudowny dzień

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, witam się po długiej nieobecności. Widzę że nowy wątek to juz chyba drugi odkąd mnie nie ma
Cześć Niuńka! No to mieliście przejścia... I jeszcze to hashimoto... Najważniejsze, że jestewś pod opieką dobrego lekarzai Jaś się pięknie rozwija

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Aaa Mysia - ty pisałaś, że wklęsłe pępuszki ni wychodzą? Jeśli dobrze pamiętam to Ty
No to zmartwię Cię bo ja normalnie mam piękny, wklęsły - bez supełka a teraz.. wylazł na wierzch Tzn mm taki daszek jak ash
I straszne mnie to wnerwi bo przeszkdzają mi koszulki jak po nim szorują..
Ja już chcę, żeby był 18sy i moja (mam nadzieję) ostatnia wizyta u gin
Piona!
Ja też zawszeuwielbiałam swój pępek bo jest bardzo grabny, malusi i schowany. I co i wylazł, ito bardzo szybko Na szczęście jest taki mały,że nawet na wierchu w niczym mi nie przeszkadza. No i ma daszek

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki wróciłam Tęsknilyście chociaż troszkę?
Ja to już miałam za Tobą pościg robić, ale dziewczyny mnie uspokajały, że pewnie na dłużej w rodzinnych stronach zostałaś
Fajnie,że jestesteś i fajnie, że z łupami

Cytat:
Czekam jeszcze na termometr, zamówienie z ZSK i paletki Sleeka
Ciekawe czy wszystko przyjdzie dziś
Pokaż sleeka. Która paletka? Ja też się nad tymi cieniami zastanawiam, choć niczego mi nie brakuje
w pon też składam zamówienie na ZSK.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
np ta

http://www.happymum.pl/sklep3/d406,s...lle_dress.html
albo ta
http://www.happymum.pl/sklep3/d407a,...tte_dress.html

jak mam dać 100 zł za szajs z allegro to dołożę tez 100 zł i będę ładnie wyglądać
Jeszcze nie doczytałam jaką kupiłaś ale ta beżowa Z resztą ciemna też.Piękne sukienki, mam ochotę na taką już po ciąży

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
axella...mam trochę inne zdanie na temat Twojego związku..
mimo wszystko... walczysz....podziwiam Cię za tą "walkę"..
kochasz i dlatego masz żale i pretensje ze nie jest tak jak Ty to sobie wymarzyłas..ale tym uporem..siłą i wytrwałością możesz naprawdę dac radę!osiągnąc to czego oczekujesz..
to że piszesz nam co i jak w Twoim związku się dzieje tak naprawdę nie daje nam żadnego prawa do namawiania Cię żebyś zostawiła Go... nie!...
masz rację, że walczysz i próbujesz stworzyć "sobie" swoisty byt w hierarchii własnej rodziny...
a to czy Twój partner (nawet jesli ma te 30 lat) dojrzeje..zrozumie czy po prostu zaakceptuje Twoje "wymagania" tak naprawdę pokaże czas..który Ty jeszcze mu dajesz...szanse za szansą .. bo kochasz!!!.......dopiero kiedy poczujesz w pewnym sensie " obojętność " do niego zrozumiesz że nic nie zdziałasz i jedynym wtedy sensem będzie postawic wszystko na jednej karcie....karcie którą Ty wybierzesz!!! nikt inny za Ciebie tego nie zrobi..
ale na tym etapie szansa jest..docierasz wszystkie nie pasujące do siebie części waszego związku i sama będziesz widziała czy te części pasują do siebie czy nie....
szacun za cierpliwośc za wytrwałośc
za walkę o uczucia.. dla uczuc.. z uczucia!!!
i oby tak się stało..a warto miec nadzieje...zeby wszystko było tak żebyś była szczęśliwa z człowiekiem którego wybrałas!!!
tego Ci życzę z całego serca bo widzę że tego pragniesz z calych sił

miłość i nienawiść są to uczucia!....bolą równie.. ale są uczuciami ... obojętność to już brak jakiegokolwiek uczucia i brak szans żeby od nowa pokochać lub znienawidzić ...musimy czasami zastanowic się czy kochamy czy jest nam ktoś zupełnie obojętny.................

przepraszam Cię ze wypowiedziałam się na ten temat..ale w końcu po tylu Twoich postach w tej sprawie uwazam że każde zdanie się liczy..
każda z nas przeszła nie jedno w zyciu i kazda z nas ma swoje zdanie na ten temat..
Kochana, wiem, że już pewnie sprawa przedyskutowana w zdłuż i wszerz i tylko odgrzewam pewnie temat.

Ale musze napisać, że nie zgadzam się z Tobą, że związek warto przerwać, dopiero jak znikną uczucia i pojawi się obojętność... Ja przeżyłam rozstanie z osobą, którą bardzo kochałam, ale nie mogłam się oszukiwać, moja miłość nie wystarczyła, żeby załatać wszystkie dziury i z bólem serca zdecydowałam o rozstaniu. I to była najlepsza decyzja.Gdybym czekała na zobojętnienie mojego serca, jeszcze długo byśmy się męczyli, a ja bym w środku umierała... Pewne rzeczy nie są do zmiany i tyle, choćby nie wiem jak wielka była miłość z jednej strony....

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-04-05 o 20:19
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:22   #613
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi mi o to, że jednak pozycja może być niewygodna no ale nie wiem, nie próbowałam

2 latek się zmieści do tego wiadra?
sprawdzałam - trzeba tylko dobre krzesełko sobie ustawić i jazda. mnie to się bardzo wygodne właśnie wydawało przez tą pozycję siedzącą, tak okrakiem ale ostatecznie wydam werdykt po pierwszych testach. opinie są bardzo "za", właśnie ze względu na wygodę, no ale okaże się...

też byłam ogromnie zaskoczona, że 2latki tam wchodzą no ale ja i tak mam zamiar przerzucić się na wannę, jak już dzieciak będzie bardzo stabilnie siedział i bawił się łódeczkami są takie siedzonka też do wanny właśnie, ale to temat na później.
Stary 2013-04-05, 20:28   #614
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Też wybrałaś microlife bo tańszy?
miały podobne opinie, więc stwierdziłam, że po co przepłacać za wysyłkę nie płaciłam nic, więc jakbym miała odesłać bo byłby lipny to bym dużo nie straciła

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Pokaż sleeka. Która paletka? Ja też się nad tymi cieniami zastanawiam, choć niczego mi nie brakuje
w pon też składam zamówienie na ZSK.
Lagoon, tutaj słocze: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2740
Sleeki są boskie, mnie też niczego nie brakuje - to będzie moja 9 paletka zamówiłam też tańszą jedną Technic http://cocolita.pl/public/assets/tec...2-cieni-uv.jpg bo Sleek nie ma fioletów a ponoć jakoś podobna i kosztuje tylko 10zł

Ja mam nadzieję, że w poniedziałek dojdzie mi zamówienie z ZSK

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
sprawdzałam - trzeba tylko dobre krzesełko sobie ustawić i jazda. mnie to się bardzo wygodne właśnie wydawało przez tą pozycję siedzącą, tak okrakiem ale ostatecznie wydam werdykt po pierwszych testach. opinie są bardzo "za", właśnie ze względu na wygodę, no ale okaże się...

też byłam ogromnie zaskoczona, że 2latki tam wchodzą no ale ja i tak mam zamiar przerzucić się na wannę, jak już dzieciak będzie bardzo stabilnie siedział i bawił się łódeczkami są takie siedzonka też do wanny właśnie, ale to temat na później.
ja nie lubię tak siedzieć pochylona, może dlatego mam wątpliwości dasz nam znać

jakbym miała wannę to też bym już stabilnie siedzące dziecko do niej wrzuciła

Stary 2013-04-05, 20:31   #615
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
mniaaaaam! a ja zjadlam jablko (obsesja mandarynkowa zamienila sie w jablkowa), wypilam kakao, a teraz czeka na mnie cale pudelko grycanowych lodow MANGO

ok, to daj znac bo my naprawde nie zuzyjemy tylu ciuszkow. wszyscy znosza...glupio odmowic, ale obawiam sie, ze mala wiekszosci nie zalozy i bez sensu zeby lezaly. jakos sie umowimy albo wysle sie paczke.
O Ty niedobra znów o lodach temat
A ja jeszcze poluję na sorbet grycan...nawet dziś w kauflandzie szukałam ale był tylko z budki i cart dor.
Ale tego jeszcze nie jadłam i w końcu nie wzięłam. Może sama w końcu zrobię.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:38   #616
xal
Zakorzenienie

I przypomniałyście mi moją chcicę na lody cytrynowe a już jej dawno nie miałam. No cóż, będę ćwiczyć silną wolę ...
Paletki cieni sliczne, tylko ja nie mam pojęcia jakie kolory do mnie pasują

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Dobijcie, właśnie była w TV reklama "algida śmietankowa - kawa" ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:39   #617
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
hmm, ciekawe musze dopytac, bo my nie mamy slubu i chcemy, aby mala miala nazwisko taty. papierki chyba samemu sie wypelnia po porodzie...moze co szpital to inaczej?[COLOR="Silver"]
Diabli ostatnio marcowo-kwietniowe poruszały ten temat. Musisz wypełnić z TŻ jakiś dokument o uznaniu dziecka poczętego. Nie wiem dokładnie gdzie ale pozwolę sobie wkleić cytat.

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
U mnie dodatkowo wołała jeszcze kartę ciąży lub zaświadczenie od ginekologa, że jestem w ciąży. A ja tu z widocznym brzuchem i tak mnie to rozśmieszyło, że spytałam ją czy sam brzuch nie wystarczy za dowód )

Dostaliśmy dwa dokumenty (jeden dla mnie, drugi dla Tż) Protokół uznania ojcostwa dziecka poczętego. A od położnej dowiedziałam się, że trzeba ten dokument wziąć ze sobą do szpitala, żeby piguły przy wypełnianiu papierków dzidziusiowych wpisały od razu nazwisko ojca bo jak nie będą wiedziały to wpiszą nazwisko matki, a potem żeby to odkręcić to po sądach trzeba latać.

I ja też nic nie płaciłam.
Stary 2013-04-05, 20:46   #618
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
spakowałam dziś wstępnie torbę jeszcze tylko muszę odebrać koszule z poczty, bo nie było mnie w domu.. Mam chyba wszystko:
- ręczniki
- szlafrok, 3 koszule w tym jedna na poród
- papcie, klapki
- odciągacz do pokarmu
- nakładki sedesowe
- wkładki laktacyjne: właśnie ile bierzecie sztuk? bo ja mam jedno opakowanie 60 szt. i strasznie dużo miejsca mi zajmuje
- 5 par majtek jednorazowych i 2 pary takich siateczkowych
- pomadka, opaska
- podkłady higieniczne 2x10 szt.
- podkłady poporodowe z seni 5 szt.
- chusteczki pampers
- kosmetyki
- dokumenty
- pampersy i ciuszki dla maleństwa

Na poród wezmę jeszcze wodę, coś słodkiego i aparat, a rzeczy dla dziecka spakuje w oddzielną torbę i chyba faktycznie będę miała 3 torby: 1 największa moja, 2ga na sam poród - niewielka, później Tż ją zabierze, 3cia dla dziecka też nieduża

Kupujecie do szpitala tantum rosa? Brakuje mi czegoś very important?
chyba masz wszystko.
Tantum Rosa kupuję do szpitala tak 3-6saszetek
ostatnio położna na SR bardzo polecała

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ooo zapomniałam o kapciach, muszę gdzies sie zaopatrzyć bo bym w skarpetach latała po porodówce, ja mam jeszcze mydło biały jeleń i papier taletowy i kubek bo u mnie w szpitalu nie ma takich luksusów
wczoraj w realu widziałam takie zwykłe kapxiuszki (jak hotelówki, tylko nie białe a w różnych kolorkach) za 5,99

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Tak mi się wydaję, że chyba lateksowy polecała
my mamy lateksowy

Cytat:
Motylku kup w aptece zatyczki do uszu, takie piankowe. Wygodniejsze od słuchawek.
Moja obraca się kilka razy dziennie
Te piankowe zatyczki do uszu to stopery.
Wspaniały wynalazek śpię w nich od kilku ładnych lat.. na studiach tak się przyzwyczaiłam, że bez nich zasnąć nie mogłam

Cytat:

ja Storm rzadko używam
i jeden i drugi są super, będziesz zadowolona
ja kupiłam Abakus. Ale tylko dlatego, że byliśmy w hurtowni z artykułami dziecięcymi i tylko ten był, więc wzięłam żeby już mieć z głowy. Kosztował 99zł
Podobno bardzo dobry. Testowałam go na sobie i innych osobach i raczej nie oszukuje. Temperaturę w pomieszczeniach też dobrze pokazuje

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

a wiecie co... ostatnio zrobiłam się jeszcze większym wielorybkiem i mam wrażenie że brzuch bardzo poszedł mi do przodu..
nie myliłam się.. jeszcze niedawno (przed wyjazdem) miałam 96cm, a dziś zmierzyłam i mam 102cm

Stary 2013-04-05, 20:54   #619
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Oooo looody...mi kiedyś mąż przywiózł sorbet malinowy z grycana....małe święto miałam wpierniczylam prawie cały na raz

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:

Te piankowe zatyczki do uszu to stopery.
Wspaniały wynalazek śpię w nich od kilku ładnych lat.. na studiach tak się przyzwyczaiłam, że bez nich zasnąć nie mogłam
Mi tu one życie ratują

A w ogóle mój brzuch to od tego lezenia faktycznie chyba się rozplaszczyl. W 32tyg mieć tylko 95cm? Przy bliźniakach? I to każde po 1.5kg? Ja to nie wiem gdzie one tam sie chowają...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 20:56   #620
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Dziewczyny możliwe, że temat był poruszany, ale ostatnio nie byłam na bieżąco i ciężko mi wszystko nadrobić
co kupujecie na początek do spania dla maluszków ?
śpiworki ? pościele?

chciałam teraz na dniach zamówić jakiś fajny komplet pościeli.. żebyśmy mogli złożyć łóżeczko i przygotować już wszystko..
ale tak się zastanawiam, czy na początek nie lepszy będzie śpiworek

Stary 2013-04-05, 21:00   #621
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Oooo looody...mi kiedyś mąż przywiózł sorbet malinowy z grycana....małe święto miałam wpierniczylam prawie cały na raz

Mi tu one życie ratują

A w ogóle mój brzuch to od tego lezenia faktycznie chyba się rozplaszczyl. W 32tyg mieć tylko 95cm? Przy bliźniakach? I to każde po 1.5kg? Ja to nie wiem gdzie one tam sie chowają...
zazdraszczam sorbecika. A podobny w smaku do tych co się kupuje na gałki w galeriach.

Co do brzucha to ja się zastanawiam czasem jak moja się mieśc ( 30tc 1500g ), a dwie to tym bardziej.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Dziewczyny możliwe, że temat był poruszany, ale ostatnio nie byłam na bieżąco i ciężko mi wszystko nadrobić
śpiworki ? pościele?

chciałam teraz na dniach zamówić jakiś fajny komplet pościeli.. żebyśmy mogli złożyć łóżeczko i przygotować już wszystko..

ja zamierzam na początku przykrywać kocykiem albo rożek rozłożę.

Właśnie apropo rożka to kupujecie usztywniany czy nie??Bo ja nie wiem czy jest sens usztywniany kupować. Koleżanka miała zwykły i dobrze się małego trzymało.

Laura

Stary 2013-04-05, 21:09   #622
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
1.Mi tu one życie ratują

2.A w ogóle mój brzuch to od tego lezenia faktycznie chyba się rozplaszczyl. W 32tyg mieć tylko 95cm? Przy bliźniakach? I to każde po 1.5kg? Ja to nie wiem gdzie one tam sie chowają...
no, nie dziwie się
mi to one życie ratują praktycznie każdej nocy. Ostatnio próbowałam się odzwyczaić od tych stoperów, ale jak tylko Mężu zacznie pochrapywać to już rezygnuję z oduczania się

2. Faktycznie trzymasz linię dziewczyny dbają o Mamusię i się nie rozpychają

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
ja zamierzam na początku przykrywać kocykiem albo rożek rozłożę.

Właśnie apropo rożka to kupujecie usztywniany czy nie??Bo ja nie wiem czy jest sens usztywniany kupować. Koleżanka miała zwykły i dobrze się małego trzymało.
myślałam o rożku usztywnianym, ale tylko dlatego że kompletnie nie mam doświadczenia z małymi dziećmi a takie usztywniane rożki są jednak bardziej stabilne. No i zawsze można wyjąć wkładkę

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-04-05 o 21:05
Stary 2013-04-05, 21:13   #623
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
śpiworki ? pościele?

Posciel kupie dopiero na zime teraz mam rozek idokupie spiworek ale nie wiem czy ten rozek bedzie ok bo jest usztywniany w sumie to usztywnienie mozna wyjac a pozniej to spiworek

Dzisiaj bylismy na zakupach juz prawie wiekszosc dla maluszka kupiona jeszcze kosmetyki zostaly i dla zainteresowanych jest PROMOCJA 25% NA KOSMETYKI Z HIPP W SUPER PHARM

Leze teraz bo sie chyba przeforsowalam brzuch mam twardy a w sumie nie wiele zrobilam moze ze 2 godzinki bylismy na tych zakupach
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:16   #624
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Diabli ostatnio marcowo-kwietniowe poruszały ten temat. Musisz wypełnić z TŻ jakiś dokument o uznaniu dziecka poczętego. Nie wiem dokładnie gdzie ale pozwolę sobie wkleić cytat.
dziekuje poczytam. myslelismy o ekspresowym cywilnym w dresikach ale nie wiem czy ogarniemy przed porodem.
Stary 2013-04-05, 21:17   #625
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2

Cytat:
śpiworki ? pościele?

Ja planuję na początek rożki a potem dopiero śpiworek

Jeny. Jak ta laska się drze przez telefon... Jest 22 a jej dzieciaki jeszcze nie śpią. Np jej 5 letni syn z którym właśnie się przekrzykuje...
To tak a propos stoperow. Właśnie założyłam
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:21   #626
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Dzisiaj bylismy na zakupach juz prawie wiekszosc dla maluszka kupiona jeszcze kosmetyki zostaly i dla zainteresowanych jest PROMOCJA 25% NA KOSMETYKI Z HIPP W SUPER PHARM
A w jakich są cenach normalnie?? I to wszystkie?

Laura

Stary 2013-04-05, 21:24   #627
cloche
Zakorzenienie

lonely, ano cosik było o tych pościelach i śpiworkach ostatnio - ja się jednak nie wypowiadałam. ale zdecydowałam, że pościel dokupię sobie później. a na początek będę używać bawełnianego kocyka (taki milusi, miękki i dość ciepły), ewentualnie flanelowej pieluszki w razie upałów, no i możliwe że też śpiworki jakieś. kołderka to jednak niebezpieczna - jest wielka, maluch przypadkowo rączką machnie i kołderką przykryje sobie buziaka i ... może to się źle skończyć...
ale widziałam już takie klipsy, którymi przymocowuje się kołderkę do szczebelków - w sensie nie jakoś mocno, ale tak, żeby za wysoko nie mogła podejść. czyli o ile dziecko się nie obsunie pod kołderkę jakoś, to ta nie ma szans trafić na jego buźkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 21:25   #628
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
poczekaj z posciela, az wyprodukuje kilka gotowcow moze cos Ci sie spodoba, hehe.
Stary 2013-04-05, 21:25   #629
cloche
Zakorzenienie

Aaś weź ty zagadaj o inne towarzystwo... muszą mieć na wzglęcie twoje zdrowie psychiczne!
Stary 2013-04-05, 21:36   #630
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Posciel kupie dopiero na zime teraz mam rozek idokupie spiworek ale nie wiem czy ten rozek bedzie ok bo jest usztywniany w sumie to usztywnienie mozna wyjac a pozniej to spiworek

Leze teraz bo sie chyba przeforsowalam brzuch mam twardy a w sumie nie wiele zrobilam moze ze 2 godzinki bylismy na tych zakupach
też chciałam mieć pościel dopiero na zimę, ale lubię mieć wszystko do kompletu więc myślałam, że zamówię już teraz więcej elementów..
za zakupy, teraz odpoczywaj
szkoda, że u nas nie ma super-pharm

Cytat:
Ja planuję na początek rożki a potem dopiero śpiworek
ale rożek taki mięciutki chcesz tak ? czy z tego usztywnionego wkładkę wyciągniesz?

Cytat:
lonely, ano cosik było o tych pościelach i śpiworkach ostatnio - ja się jednak nie wypowiadałam. ale zdecydowałam, że pościel dokupię sobie później. a na początek będę używać bawełnianego kocyka (taki milusi, miękki i dość ciepły), ewentualnie flanelowej pieluszki w razie upałów, no i możliwe że też śpiworki jakieś. kołderka to jednak niebezpieczna - jest wielka, maluch przypadkowo rączką machnie i kołderką przykryje sobie buziaka i ... może to się źle skończyć...
ale widziałam już takie klipsy, którymi przymocowuje się kołderkę do szczebelków - w sensie nie jakoś mocno, ale tak, żeby za wysoko nie mogła podejść. czyli o ile dziecko się nie obsunie pod kołderkę jakoś, to ta nie ma szans trafić na jego buźkę
dzięki
no właśnie wiem, że kołderki dla takich maluszków mogą być niebezpieczne.. zbyt duże, ciężkie itp.
nawet kłóciłam się z babeczką w sklepie która chciała nam wcisnąć pościel. Mój Tż już się najarał i chciał brać, bo strasznie mu się spodobała.. a nie dość że pościel była bardzo droga to jeszcze nawijanie makaronu na uszy przez sprzedawczynię mnie wkurzyło. Mówię jej że dla takiego maleństwa to kołderka może być niebezpieczna i może lepiej śpiworek.. to prawie mnie wyśmiała i ironicznie pytała jak sobie wyobraam takie maleństwo w śpiworku

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
poczekaj z posciela, az wyprodukuje kilka gotowcow moze cos Ci sie spodoba, hehe.
jak to ? nie jestem w temacie
będziesz szyła hurtowo pościel ? dobrze rozumuję ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości