|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() A my z mężem już u niego. Zjedliśmy co nie co, on porąbał drewno, a ja wpadłam do Was na chwilkę ![]()
![]() |
#602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2 latek się zmieści do tego wiadra? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Wtajemniczenie
|
Jurek ma czkawkę , akurat tak , że czuję ją na dole jakby na dupie, a nie z przodu na brzuchu
![]()
#606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już napisałam sms do tż żeby mi lody po drodzę kupił jak będzie wracał z pracy .. o północy ale zawsze he he.. ![]() ale my się nakręcamy tymi łakociami... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Wtajemniczenie
|
Zaraz idziemy oglądać film, a potem "spanko" , hihih
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Paaaaa! Lecę ![]()
![]() |
#609 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Axella za długo mu pobłażała Cytat:
![]() ![]() co do paletek to wielbię wszystkie ale moja ukochana to storm ![]() róży nie próbowałam Cytat:
![]() ale możliwe też, że taką mam cerę bo ogólnie nie mam problemu z trwałością cieni na powiekach |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja Storm rzadko używam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#612 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczęta. Cały dzień mnie nie było, bo odwiedziły mnie dwie koleżanki, jedna po drugiej. Cudowny dzień
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też zawszeuwielbiałam swój pępek bo jest bardzo grabny, malusi i schowany. I co i wylazł, ito bardzo szybko ![]() ![]() Ja to już miałam za Tobą pościg robić, ale dziewczyny mnie uspokajały, że pewnie na dłużej w rodzinnych stronach zostałaś ![]() Fajnie,że jestesteś i fajnie, że z łupami ![]() Cytat:
![]() w pon też składam zamówienie na ZSK. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale musze napisać, że nie zgadzam się z Tobą, że związek warto przerwać, dopiero jak znikną uczucia i pojawi się obojętność... Ja przeżyłam rozstanie z osobą, którą bardzo kochałam, ale nie mogłam się oszukiwać, moja miłość nie wystarczyła, żeby załatać wszystkie dziury i z bólem serca zdecydowałam o rozstaniu. I to była najlepsza decyzja.Gdybym czekała na zobojętnienie mojego serca, jeszcze długo byśmy się męczyli, a ja bym w środku umierała... Pewne rzeczy nie są do zmiany i tyle, choćby nie wiem jak wielka była miłość z jednej strony.... Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-05 o 20:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też byłam ogromnie zaskoczona, że 2latki tam wchodzą ![]() ![]()
![]() |
#614 | ||
Zakorzenienie
|
miały podobne opinie, więc stwierdziłam, że po co przepłacać
![]() ![]() Cytat:
Sleeki są boskie, mnie też niczego nie brakuje - to będzie moja 9 paletka ![]() ![]() ![]() Ja mam nadzieję, że w poniedziałek dojdzie mi zamówienie z ZSK ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() jakbym miała wannę to też bym już stabilnie siedzące dziecko do niej wrzuciła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jeszcze poluję na sorbet grycan...nawet dziś w kauflandzie szukałam ale był tylko z budki i cart dor. Ale tego jeszcze nie jadłam i w końcu nie wzięłam. Może sama w końcu zrobię.
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
I przypomniałyście mi moją chcicę na lody cytrynowe
![]() Paletki cieni sliczne, tylko ja nie mam pojęcia jakie kolory do mnie pasują ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Dobijcie, właśnie była w TV reklama "algida śmietankowa - kawa" ...
#617 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#618 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tantum Rosa kupuję do szpitala ![]() ostatnio położna na SR bardzo polecała Cytat:
![]() my mamy lateksowy Cytat:
Wspaniały wynalazek ![]() ![]() Cytat:
![]() ja kupiłam Abakus. Ale tylko dlatego, że byliśmy w hurtowni z artykułami dziecięcymi i tylko ten był, więc wzięłam żeby już mieć z głowy. Kosztował 99zł Podobno bardzo dobry. Testowałam go na sobie i innych osobach i raczej nie oszukuje. Temperaturę w pomieszczeniach też dobrze pokazuje ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- a wiecie co... ostatnio zrobiłam się jeszcze większym wielorybkiem i mam wrażenie że brzuch bardzo poszedł mi do przodu.. nie myliłam się.. jeszcze niedawno (przed wyjazdem) miałam 96cm, a dziś zmierzyłam i mam 102cm ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Oooo looody...mi kiedyś mąż przywiózł sorbet malinowy z grycana....małe święto miałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() A w ogóle mój brzuch to od tego lezenia faktycznie chyba się rozplaszczyl. W 32tyg mieć tylko 95cm? Przy bliźniakach? I to każde po 1.5kg? Ja to nie wiem gdzie one tam sie chowają... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Dziewczyny możliwe, że temat był poruszany, ale ostatnio nie byłam na bieżąco i ciężko mi wszystko nadrobić
![]() co kupujecie na początek do spania dla maluszków ? ![]() śpiworki ? pościele? ![]() chciałam teraz na dniach zamówić jakiś fajny komplet pościeli.. żebyśmy mogli złożyć łóżeczko i przygotować już wszystko.. ale tak się zastanawiam, czy na początek nie lepszy będzie śpiworek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
Co do brzucha to ja się zastanawiam czasem jak moja się mieśc ( 30tc 1500g ), a dwie to tym bardziej. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
ja zamierzam na początku przykrywać kocykiem albo rożek rozłożę. Właśnie apropo rożka to kupujecie usztywniany czy nie??Bo ja nie wiem czy jest sens usztywniany kupować. Koleżanka miała zwykły i dobrze się małego trzymało.
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi to one życie ratują praktycznie każdej nocy. Ostatnio próbowałam się odzwyczaić od tych stoperów, ale jak tylko Mężu zacznie pochrapywać to już rezygnuję z oduczania się ![]() 2. Faktycznie trzymasz linię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- myślałam o rożku usztywnianym, ale tylko dlatego że kompletnie nie mam doświadczenia z małymi dziećmi a takie usztywniane rożki są jednak bardziej stabilne. No i zawsze można wyjąć wkładkę Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-04-05 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj bylismy na zakupach juz prawie wiekszosc dla maluszka kupiona jeszcze kosmetyki zostaly i dla zainteresowanych jest PROMOCJA 25% NA KOSMETYKI Z HIPP W SUPER PHARM Leze teraz bo sie chyba przeforsowalam brzuch mam twardy a w sumie nie wiele zrobilam moze ze 2 godzinki bylismy na tych zakupach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2
Cytat:
![]() Jeny. Jak ta laska się drze przez telefon... Jest 22 a jej dzieciaki jeszcze nie śpią. Np jej 5 letni syn z którym właśnie się przekrzykuje... To tak a propos stoperow. Właśnie założyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
A w jakich są cenach normalnie?? I to wszystkie?
#627 |
Zakorzenienie
|
lonely, ano cosik było o tych pościelach i śpiworkach ostatnio - ja się jednak nie wypowiadałam. ale zdecydowałam, że pościel dokupię sobie później. a na początek będę używać bawełnianego kocyka (taki milusi, miękki i dość ciepły), ewentualnie flanelowej pieluszki w razie upałów, no i możliwe że też śpiworki jakieś. kołderka to jednak niebezpieczna - jest wielka, maluch przypadkowo rączką machnie i kołderką przykryje sobie buziaka i ... może to się źle skończyć...
ale widziałam już takie klipsy, którymi przymocowuje się kołderkę do szczebelków - w sensie nie jakoś mocno, ale tak, żeby za wysoko nie mogła podejść. czyli o ile dziecko się nie obsunie pod kołderkę jakoś, to ta nie ma szans trafić na jego buźkę ![]()
![]() |
#628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
Aaś weź ty zagadaj o inne towarzystwo... muszą mieć na wzglęcie twoje zdrowie psychiczne!
#630 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, że u nas nie ma super-pharm ale rożek taki mięciutki chcesz tak ? czy z tego usztywnionego wkładkę wyciągniesz? Cytat:
![]() no właśnie wiem, że kołderki dla takich maluszków mogą być niebezpieczne.. zbyt duże, ciężkie itp. nawet kłóciłam się z babeczką w sklepie która chciała nam wcisnąć pościel. Mój Tż już się najarał i chciał brać, bo strasznie mu się spodobała.. a nie dość że pościel była bardzo droga to jeszcze nawijanie makaronu na uszy przez sprzedawczynię mnie wkurzyło. Mówię jej że dla takiego maleństwa to kołderka może być niebezpieczna i może lepiej śpiworek.. to prawie mnie wyśmiała i ironicznie pytała jak sobie wyobraam takie maleństwo w śpiworku ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() będziesz szyła hurtowo pościel ? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.