Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 20:21   #1081
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A ja zaraz z mężem idę po soczek do sklepu i pewnie kupimy jeszcze słodycze i będę żarła do filmu jak wieprz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Przykro mi, mam nadzieję, że to chwilowy kryzys, przemyślicie oboje wszystko i jakoś się dogadacie

łoł, szaloooona

niekoniecznie moja mama miała ze mną średni brzuch a z moim młodszym bratem pracowała całą ciążę i nikt nie zauważył do samego końca miała mini brzuszek a jak przyjechała na porodówkę to położne jej nie wierzyły że ma rodzić ale znów przy kolejnych dwóch ciążach to miaaaała brzucho
położna mi powiedziała, że wody pachną dzidziusiem

nadrobiłam kolejną część
szalooone jesteście, przy sobocie tyle postów

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hmm robiłam w 22 tygodniu (chyba) i miał 660g wtedy pisałyście , że jest duży
no ja tez cos kolo tego mialam w 21 tc moj kolo 800 wazyl wiec podobne wagiii
Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
z czystej ciekawości poszłam się zmierzyć... 115 cm a Młody tydzień temu ważył 1200 g... to co to będzie w 40 tygodniu...
łooo moj ma 120 a mam 3 kg chlopa w brzuchu hehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:25   #1082
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

veronic brzuch cudo !!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:27   #1083
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
właśnie z małżem graliśmy w carcassonne, to uwielbaimy a tak to fajne jest też puerto rico, pod napięciiem, ticket to ride, osadnicy

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

wysłałam magisterkę promotorowi, TŻ mi zrobił fotki ciążowe w bieliźnie, pograliśmy a teraz się byczymy z kotami
Kurde. Z carcassone to na pewno się tu nie rozlozymy bo mamy wszystkie możliwe dodatki i czasami stołu w domu nam braknie jak się uprzemy na niewłaściwy kierunek
Już prędzej osadnicy... I muszę resztę obczaic Fenkju

Joooasia to u mnie zalamka z brzuchem. Dwie gwiazdy po 1500g a tylko 95cm
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:34   #1084
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
veronic brzuch cudo !!!!
dziękuję

my z Wojtusiem wyłączamy już komputerek , idziemy myć ząbki i spać

dobranoc Laseczki
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:35   #1085
joooasia
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
łooo moj ma 120 a mam 3 kg chlopa w brzuchu hehe
noooo, duży mężczyzna

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
pewnie to tez zależy od budowy, bo ja nigdy do drobnych nie należałam... ciążę zaczynałam na poziomie 74 kg, więc może to dlatego jestem taka duuuuża

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:35   #1086
ada32
Wtajemniczenie

dziewczyny dzięki za komentarze w albumie..

lecę spac..bo mi już oczka się kleją
a mały Wiktorek usnął przed czasem
to wcześnie zapewne wstanie..muszę korzystać póki znowu!!! i jeszcze chwilę mogę..jednego ledwo co wycyckałam a tu zaraz drugi w nocy co dwie godziny będzie cyckał..eh...rola matek

dobranoc i kolorowych snów moje oreczki

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:37   #1087
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA

Cytat:
Kurde. Z carcassone to na pewno się tu nie rozlozymy bo mamy wszystkie możliwe dodatki i czasami stołu w domu nam braknie jak się uprzemy na niewłaściwy kierunek
Już prędzej osadnicy... I muszę resztę obczaic Fenkju

osadnicy z catanu są fajni my w carcassonne garmy zazwyczaj z 3 dodatkami bo potem faktycznie się długa i duża rozgrywka robi
fajne jest też 7 cudów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 20:37   #1088
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Ma

Cytat:
noooo, duży mężczyzna

pewnie to tez zależy od budowy, bo ja nigdy do drobnych nie należałam... ciążę zaczynałam na poziomie 74 kg, więc może to dlatego jestem taka duuuuża
Aaaa no to możliwe bo ja zaczynałam od 57...
Stary 2013-04-06, 20:41   #1089
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jestem!
powinnam wyć i tarzać sie po podłodze..tymczasem oglądam potwory i spółkę i jem naleśniki z truskawkami i bita śmietaną

niunka jak tam?! opamietal sie i wrocil?? oby oby oby,jak najlepiej Wam zycze i nigdy wiecej takich akcji!

dzisiejszą bitwę wygrała axella
a ktoś uświadamia sobie chyba powoli co narozrabiał i że tym razem nie jestem cipa i nie odpuszczam... i boli,oj boli..
a mnie to bawi..zamiast dolowac itd to mnie bawi,bo chyba do konca nie dociera..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:46   #1090
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny dzięki za komentarze w albumie..

lecę spac..bo mi już oczka się kleją
a mały Wiktorek usnął przed czasem
to wcześnie zapewne wstanie..muszę korzystać póki znowu!!! i jeszcze chwilę mogę..jednego ledwo co wycyckałam a tu zaraz drugi w nocy co dwie godziny będzie cyckał..eh...rola matek

dobranoc i kolorowych snów moje oreczki
no Wiktorek maly czarus ..... slicznyyy
Cytat:
noooo, duży mężczyzna

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:53   #1091
maarchewka
Zakorzenienie

Dziewczyny jeszcze raz jakie kosmetyki są mi potrzebne dla dziecka? tzn wedlug rodzaju:

Do kąpieli:
-mydło
-szampon do włosow
-coś jeszcze?

Na pupcie:
-coś na odparzenia z cynkiem np. sudocrem

Jakiś krem ochronny z filtrem, coś jeszcze??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 20:55   #1092
nuna2
Zakorzenienie

Veronic faktycznie mały brzuszek ale piękny!! Ogółem brzuchy ciążowe są cudne

ciekawe jak axella...
Stary 2013-04-06, 20:57   #1093
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
oto mój brzuszek
34 t i 5 d ciąży
sorry za ubiór, ale cały dzień dzisiaj leżę,
twarz zasłoniłam, bo wyszłam fatalnie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
ada - ależ ty masz piękny zgrabny brzuszek, aż trudno mi uwierzyć, że masz już dwóch synów,

diabli - przepraszam, że nie odpisałam na pw ale coś mi wizaż szwankował, i tak bym za dużo nie pomogła bo wszystkimi sprawami księgowo-zusowo jakimiś zajmuje się mój mąż i księgowy, ja tam nigdy nic nie wiem.
za to wiem, że chętnie kupiłabym od Ciebie coś dla małego, więc szybciusiem otwieraj swój sklep/czy tam produkuj co masz produkować - a co, nie będę dawać obcym zarabiać tylko dam Tobie ;-)))

axella - ja już milion razy pisałam, a nie lubię się wtrącać, że dla mnie Twój związek i Tż są czymś nie do pojęcia. Nie wiem czy to wynika z tego, że zawsze byłam dość samodzielna, czy że zawsze wiedziałam że co by się nie działo mogę liczyć na rodzinę ale na litość Boską nie można pozwolić tak sobą pomiatać. A tłumaczenie, że się zmieni jak mała pojawi się na świecie - no zlituj się, nic się nie zmieni jeśli teraz się nie zmieniło..

a teraz neews z mojej wczorajszej wizyty u lekarza, mały rośnie i waży już 1820 gr więc wydaje mi się już taaaki duży. ale to to nic, okazało się, że to co wydawało mi się spuchniętym węzłem przy pachwinie to żylaki ! nie wiedziałam,☠że można mieć żylaki na wargach sromowych i okolicach pochwy - bolą skubane podczas chodzenia, a i nie wyglądają najestetyczniej
ja mam wlasnie na "tych"wargach zapalenie mieszka.. cholerstwo durne ale zylaki mam nadzieje ze nie boli jak moje guzki
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Veronic faktycznie mały brzuszek ale piękny!! Ogółem brzuchy ciążowe są cudne

ciekawe jak axella...
no przeciez jestem

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-06, 20:59   #1094
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jestem!
powinnam wyć i tarzać sie po podłodze..tymczasem oglądam potwory i spółkę i jem naleśniki z truskawkami i bita śmietaną

niunka jak tam?! opamietal sie i wrocil?? oby oby oby,jak najlepiej Wam zycze i nigdy wiecej takich akcji!

a ktoś uświadamia sobie chyba powoli co narozrabiał i że tym razem nie jestem cipa i nie odpuszczam... i boli,oj boli..
a mnie to bawi..zamiast dolowac itd to mnie bawi,bo chyba do konca nie dociera..
o akurat jak włączyłam cytowanie to widocznie się ujawniła Twoja wiadomość Co cieekawego wymyślił?? Ale masz pyszności Kurde a teraz to mogę o takim pomarzyć
Stary 2013-04-06, 21:04   #1095
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
o akurat jak włączyłam cytowanie to widocznie się ujawniła Twoja wiadomość Co cieekawego wymyślił?? Ale masz pyszności Kurde a teraz to mogę o takim pomarzyć
mięknie... a mi to dodaje sił w pewnym sensie..

napisze jtr co i jak bo za nic nie moge siedziec/pollezec przy kompie bo Z cała zainstalowala sie po prawej stronie,w żebrach i boooli jak cholera

aa,napisze jeszcze co mam w torbie do szpiala,oswieccie jesli czegos brak

od dołu:
koszule do karmienia/na pobyt sztuk 2
skarpeciozki,
sztućce,
kubek
majtki jednorazowe
podklady poporodowe bella
duuuze podpaski
chusteczki
zel pod prysznic bezzapachowy
szamponik
pasta(szczoeczke dopakuje)
2 reczniki
koszula do porodu
klapki
szlafrok

to chyba wszycho

jutro rano ide nad jeziorko pokarmic kaczunie i labedzie mam tam 5minut i akurat chlebek nie pierwszej swiezosci

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-04-06 o 21:09
Stary 2013-04-06, 21:13   #1096
joooasia
Raczkowanie

ja bym jeszcze dopakowała wkładki laktacyjne i płyn do higieny intymnej (nie mogę używac nic innego), poza tym chyba masz wszystko (dokumenty pewnie dopakujesz)

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 21:15   #1097
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja bym jeszcze dopakowała wkładki laktacyjne i płyn do higieny intymnej (nie mogę używac nic innego), poza tym chyba masz wszystko (dokumenty pewnie dopakujesz)
o,dobrze wiedziec.
mam plyn do higieny intymnej dla kobiet w pologu i ciazy przypadkiem kupilam kiedys

dziecko ma zamar polamac mi zeberka..no coz,trzeba dziecka sluchac.. ide sie wykapac i spac

PS dziękuje,że jesteście

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-06, 21:19   #1098
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
mięknie... a mi to dodaje sił w pewnym sensie..

napisze jtr co i jak bo za nic nie moge siedziec/pollezec przy kompie bo Z cała zainstalowala sie po prawej stronie,w żebrach i boooli jak cholera

aa,napisze jeszcze co mam w torbie do szpiala,oswieccie jesli czegos brak

od dołu:
koszule do karmienia/na pobyt sztuk 2
skarpeciozki,
sztućce,
kubek
majtki jednorazowe
podklady poporodowe bella
duuuze podpaski
chusteczki
zel pod prysznic bezzapachowy
szamponik
pasta(szczoeczke dopakuje)
2 reczniki
koszula do porodu
klapki
szlafrok

to chyba wszycho

jutro rano ide nad jeziorko pokarmic kaczunie i labedzie mam tam 5minut i akurat chlebek nie pierwszej swiezosci
papier toaletowy?
ładowarka do telefonu, notesik i długopis, ręczniki

Wojtek
Stary 2013-04-06, 21:22   #1099
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

papier toaletowy?
ładowarka do telefonu, notesik i długopis, ręczniki
papier wlasnie dolozylam,ladowarke dopakuje jak bede jechac. mam na lodowce liste co dorzucic przed wyjsciem..

lecę

ZUZIAK 7.05.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 21:40   #1100
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
\

PS dziękuje,że jesteście
zawsze i wszędzie
Stary 2013-04-06, 22:22   #1101
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
albo i po..... ja chcę już, czekam na herbatkę z liści malin brzuch jest nisko i uciska, pobolewa, grrrr. ale posprzątałam dziś, zaczęłam się wysypiać bo nie mam 2 pobudek na lekarstwa więc może odeśpię ostatnie miesiące chociaż
hehe a co do nocek - na pewno teraz będzie ci się lepiej spało. brak pobudek na leki to jedno, ale bardziej urozmaicony dzień, więcej wrażeń - będziesz padała wieczorem szczęśliwa, że coś tam zrobiłaś, i zmęczona...

ja sobie tak wzięłam do serca te historie z chłopami, że mojemu upiekłam muffinki z truskawkami i kruszonką, posprzątałam trochę i zawiozłam smakołyki na budowę. i już mu potowarzyszyłam aż do późnego wieczora. no ciekawa jestem, jak on jutro wstanie... bez zakwasów się nie obędzie chyba mu mojego magnezu użyczę

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
a teraz neews z mojej wczorajszej wizyty u lekarza, mały rośnie i waży już 1820 gr więc wydaje mi się już taaaki duży. ale to to nic, okazało się, że to co wydawało mi się spuchniętym węzłem przy pachwinie to żylaki ! nie wiedziałam,☠że można mieć żylaki na wargach sromowych i okolicach pochwy - bolą skubane podczas chodzenia, a i nie wyglądają najestetyczniej
o kurde! też bym nie wpadła na to, że to mogłyby być żylaki... no i co z tym się robi???

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
trochę mnie ten wynalazek rozwalił: http://allegro.pl/rondo-kapielowe-da...136688562.html
ło boszzz.. tak patrzę i się zastanawiam, czemu piszą, że to jakiś daszek do mycia głowy, jak to ewidentnie jest jakiś zwyrodniały, stary ślimak na sztucznym liściu

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
jestem!

dumna z ciebie jestem mniam, naleśniczki...

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

nadrobione, idę lulu!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 22:23   #1102
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
oto mój brzuszek
34 t i 5 d ciąży
O ja....no śliczny brzusio i taaaki maleńki jak na 34, teraz już rozumiem dlaczego moja babcia mi dziś rzuciła, że " Jej się wydaje, że jak na mój etap ciąży to mam duży brzuch"

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Aha, no i nie wiem, czy u Was też tak jest, że dzwonią domofonem do bloku różni ludzie i proszą żeby ich wpuścić, bo coś tam... a to pan z jajami, a to z greenpeace po podpisy pod petycją, a to jakiś koleś do kogoś ale nie wie pod którym numerem ktoś tam mieszka... Ja już nie wpuszczam nikogo, bo mieliśmy dużo kradzieży, ostatnio ktoś skradł wózek z korytarza. Teraz mamy mieć zresztą nowy regulamin wspólnoty zabraniający wpuszczania obcych do klatki.
No i dziś wieczorem dzwoni domofon, odbieram, babka prosi, żeby wpuścić, bo jest biedna i chcę poprosić o wsparcie. Ja jej mówię, że nie mogę jej wpuścić, bo nie wiem, kim ona jest i sobie ogólnie ludzie nie życzą wpuszczania obcych, a ona na to "no tak bo ja jestem taka szmata, co można nią podłogę wycierać"... wtf? :O no żal mi takich ludzi, ale na serio, strasznie dużo złodziei i kombinatorów teraz się po blokach kręci.
A kiedyś ktoś do mnie dzwoni do drzwi (nie domofonem do bloku, tylko już do drzwi), myślę "może ktoś z sąsiadów coś chce", a tam pan z ubezpieczalni z nową ofertą i wciska mi ulotkę... nienawidzę takiego nachalnego marketingu, nachodzenia ludzi w domach. Ulotka trafiła do kosza...
No i dobrze, nie wpuszczaj. Teraz jest bardzo dużo właśnie takich naciągaczy co to dzwonią, że ulotki- srotki czy cokolwiek, a potem okradają to co na klatce albo do mieszkań.
Generalnie niedawno była właśnie taka afera i ostrzeżenia by absolutnie nie wpuszczać do domów i w ogóle na klatkę wszystkich, którzy mówią, że mają jakieś oferty, zmiany zabezpieczeń , sprawdzanie wentylacji jeśli wcześniej nie było oficjalnej informacji w tym temacie od administratora.

Cytat:
jestem!
A ja tak sobie myślę, że może wbrew temu co myślisz tzn. że nie dociera to właśnie jest tak, że nie masz doła bo Twój organizm odetchnął. Ja tak miałam raz. Rozstałam się z facetem i nic nie czułam i tak myślę" to na pewno szok, jutro jak do mnie dotrze to będę wyła". Nadeszło jutro- nic, nadeszło pojutrze- nic. I po 3 dniach dotarło do mnie, że żadnego szoku nie będzie, że ja po prostu podświadomie się z tego cieszyłam tylko tak byłam przywiązana i tak się bałam, że byłam przekonana, że za chwile jednak będę rozpaczała.
Może i tak jest u Ciebie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 22:26   #1103
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Boże, moze ja też
Mój jak wrócił ze szkoły zrobił nam obiad, a potem leżakowaliśmy Kochany jest

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

ooo...współczuję...jemu i Tobie
Ja to taka najarana w tej ciąży jestem że jak mi odmówi bo coś tam to się obrażam
albo kombinuje jak go przekonac jednak

no i brzuś dziś
Bywa ciężko... ale damy radę, po połogu będzie szaleństwo

Brzuś śliczny

Cytat:
oto mój brzuszek
34 t i 5 d ciąży
Chudzinka Niewielki brzuszek, ile cm ?

Się pochwalę, że kupiłam dziś łóżeczko z materacem i chusty

Został mi już tylko leżaczek, mata edukacyjna (chyba kupię po porodzie) i kosmetyki
Stary 2013-04-07, 01:39   #1104
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
przyszedł wózek mamy się czym wozić he

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jakoś nie miałam kiedy pisać, bo strasznie intensywny dzień miałam. na budowie się działo - jeszcze trochę i będzie się dało mieszkać kibelek w każdym razie zamontowany. i kuchnia stoi - jeszcze lodówkę musimy kupić i przenoszę się z moim łóżkiem i rogalem, o!
Super info!

My dalej czekamy na klucze , a raczej na jeden papierek, który blokuje wszystko

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a tak z kwestii formalnych - na odchowalnię przenosimy się dopiero jak wszystkie urodzą? bo wiem że w poprzednich wątkach tak było ... wiem, mało istotna sprawa, tak się zamyśliłam nad tym teraz

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Aaa no i dostałam dziś plotkarskiego newsa. Pamiętacie jak prosiłam żeby dziewczyna którą zastępuję wróciła miesiąc później do pracy żebym miała macierzyński? i powiedziała mi że nie bo nie ma zamiaru z dzieckiem dłużej w domu siedzieć a z moja propozycją poleciała do dr. No więc nie wróciła do pracy tylko że dla mnie już za późno
Szkoda, że tak wyszło

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy wszystko pierzecie ?? tzn czy np baldachim, przybornik na łóżeczko i rożki trzeba prać??
Mam zamiar prać, bo pościel i przybornik "śmierdzą mi nowością"

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie może czy podczas porodu można nie zdejmować szkieł kontaktowych? Lekarze mają podzielne opinie na ten temat. Dziś wybieram się do okulisty, gdyż dostałam skierowanie od gin aby zbadać wzrok, czy przypadkiem nie będę musiała iść na cc
Gadałam ostatnio z położną i powiedziała, że można rodzić w soczewkach.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Widzę, że o paciorach rozmawiacie, ja płaciłam 22 zł i ma już wynik - nie wyhodowano dziada

Cytat:
e) cesarskie cięcie
Tu mówiła o tym, że operacja jest dosyć krwista i musze przeciąć wszystkie warstwy a potem je pozszywać, Ze różne jest odczuwanie bólu po- ze niektóre pacjentki nie przyjmują leków przeciwbólowych a są takie którym podają morfinę.. Oraz ze dłuższa jest rekonwalescencja po takim porodzie.. Ogólnie dosyć negatywnie się odnosiła do tego porodu. Zawsze robią rachunek strat i zysków i jest jakieś zagrozęnie dla matki i dziecka to lepiej wykonać cc niż ją narażac na utratę zdrowia.No i tu mówila, kiedy jest zalecane cc - glównie przy złych ułozeniach dziecka, przy wadzie wzroku jak jest możliwość odklejenia się siatkówki, coś było z cukrzycą ale nie zrozumiałam co, bo to w jakimś konkretnym przypadku... i takie tam
Nam na SR położna mówiła, że przecinają tylko 2 warstwy a resztę rozrywają.

W dniu planowanej cesarki (jeśli była zlecona z powodu złego ułożenia dziecka) robią badania i usg i ponoć często zdarza się, że na usg widać, że maluch zdążył się jednak dobrze obrócić, więc wtedy odwołują cesarkę a mamę odsyłają do domu i czekają aż się zacznie akcja.

Cesarki są wykonywane najwcześniej w 38t3d.

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do was. Kupujecie jakieś specjalne kosze na pieluszki?
Nie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-04-07 o 01:41
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 02:07   #1105
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Jak kupicie maty, karuzele i bujaczki, to co znajomi będą Wam kupować w prezencie?
Pampersy

Cytat:
Kupowałyście stojak do wanienki? Chodzi mi o cos takiego metalowego a nie całkiem taką szafkę?
Mamy zamiar kupić

Cytat:
W którym jesteś tygodniu, bo nie pamiętam ?
Wizyta była w 31t2d

Cytat:
Korzystając z tego że mam na telefonie zdjęcie Jasiowej buzi to wam wstawie a co
Śliczny!

Cytat:
śpioch mały zawsze usg przesypia. Tylko wychodze od lekarza od razu harce.
Nasz ma tak samo

Cytat:
Wyniki z glukozy mam dobre

Cytat:
I jeszcze łóżeczka wczoraj zamówiłam i dywan. Uff. W końcu

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Kupujecie do szpitala tantum rosa?

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wiem, że ten temat już był poruszany kilka razy pewnie, ale już nie pamiętam... jaki materac kupiłyście/kupujecie? Gryka-kokos ? Coś mi się kojarzy, że na SR babka polecała jakiś inny, ale nie pamiętam jaki
Jeszcze nie wiem jaki

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Właśnie apropo rożka to kupujecie usztywniany czy nie??Bo ja nie wiem czy jest sens usztywniany kupować. Koleżanka miała zwykły i dobrze się małego trzymało.
Mam rożek bez usztywnienia, bo taki był w komplecie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
od 2 kwietnia jestem szczesliwym przedsiebiorca prowadze dzialalnosc gospodarcza. firma nello zajmuje sie produkcja i handlem posciela dziecieca, kocykami, rozkami itd. bardzo chcialabym, aby udalo sie dzialac naprawde hurtowo
Na pewno się uda

Cytat:
w załącZniku mój wielki brzuch
Śliczny!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-07, 02:16   #1106
JennyAniolek
Zakorzenienie

Gratuluję kolejnych skończonych i rozpoczętych tygodni
Dziękujemy również za oklaski z okazji wizyty i wózka

Karolina obyś na kolejnej wizycie dowiedziała się ile waży Antoś

Szprotka powodzenia z wyprawką
Też mam nadzieję, że do końca miesiąca ogarniemy już wszystko Dobrze, że już niewiele zostało

GBS: Wymaz mam mieć pobrany na następnej wizycie, ale zapomniałam zapytać czy będzie w cenie wizyty czy sama muszę zanieść do labu Ale jeśli dobrze pamiętam to w przychodni na BW kosztuje to 24zł.

Sharp, Niunka, Angie83, Gold fish, Joooasia
gratuluję udanych wizyt

Marchewka, Lady witajcie spowrotem

Axella trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kupiłam tą
http://www.happymum.pl/sklep3/d406,s...lle_dress.html

najlepiej leżała, tamta beżowa mnie pogrubiała, teraz będę pisać do firmy z pytaniem skąd buty do fotki wzięli, bo ich pragnę
Ładna sukienka

Cytat:
na wesele tez sie wybierasz? jesli tak to baw sie dobrze i objedz za nas wszystkie
Zjadłam obiad i 2 pyszne ciastka bananowo-czekoladowe

Cytat:
dziewczyny podpowiedzcie, jesli bedziecie wybierac koldry to rozm. 120x90 czy 135x100? ikejowska 125x110? zastanawiam sie ktorego wymiaru uszyc wiecej na sam poczatek.
120x90

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
weszlam na suwaczek a tam 38 dni do poroduu strach i szczescie hehhe w jednym
Już coraz bliżej

U nas 59 dni

Cytat:
eee , jak juz dacie koperte to posiedz troche i skorzystaj z diety idealnej dla ciezarnej "jem-wszystko-co-w-zasiegu-wzroku" moja siostra do teraz smieje sie, ze przez Szymkowe zabkowanie wesele naszego kuzyna stalo sie najdrozsza impreza w historii (ciuchy, koperta itd.), a po rosolku musieli wrocic do domu
tylko nie tancuj za bardzo
Tylko my byliśmy na zleceniu a nie jako goście

Cytat:
daj znac czy obecnym hitem wesel jest "ona tanczy dla mnie"
Czy dalej jest hitem (albo co jest nowym) to Ci napiszę po tym sezonie czyli w październiku , ale dziś w ciągu tych 3h leciała 2 razy - w normalnej wersji czyli tej z yt oraz w wersji coś a la reggae

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Właśnie zadzwonił do mnie Tż i przekazał mi ploteczki jakie chodzą po mieście.. Tydzień nas nie było i wystarczyło żeby bratowa namieszała i nagadała głupot do wszystkich

Wrrrrrrrrrrrrr....... JESTEM WŚCIEKŁAAAAAA

Cytat:
No to Axella witam sie z Tobą w klubie wczoraj tak wychwalałam mego faceta a dziś od rana kręci awantury. Ze ma dość ze ją go nie wspieram ze on sobie nie radzi. Po czym stwierdził ze sie zastanawia czy ten związek ma sens. Ja na spokojnie dałam mu torbę plecak i mówię dowiedzenia. Zero dyskusji właśnie sie pakuje. Kompletnie nie mam pojęcia co mu odwalilo.
Co się z tymi chłopami dzieje ??

Trzymaj się!
---
Dobiłam do 26 strony, ale póki co więcej mi się już czytać nie chce Do usłyszenia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-04-07 o 02:22
Stary 2013-04-07, 03:32   #1107
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
jestem!

O jaaaa ale frykasy

No i masz nie być cipa do końca i trzymać dziada z daleka od siebie i Z.

I pewnie herbata po obiedzie ale ja ostatnio zauważyłam że jak mi Majka pod żebra i na wątrobę wejdzie to pomaga podniesienie rąk do góry. I się małpa powoli powoli wysuwa. Także chyba rozumie aluzję
I też mam wrażenie że zaraz ją polamie jak się zegne w pół

Dziewczyny jestem boska. Wieczorem zaczęły mnie swedziec dłonie i stopy. Poprosiłam pielęgniarke o wapno a ona tak się na mnie patrzy badawczo i pyta się czy oprócz tego coś jeszcze mnie swedzi. Mówię że trochę brzuch i łydki ale to tak delikatnie. Najbardziej te dłonie. A ona że jasne, zaraz przyniesie wapno ale żebym koniecznie na obchodzie to powiedziała bo jest taka choroba w ciąży która się objawia swiadem dłoni i stóp
http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Chole...99%C5%BCarnych
A ja w śmiech bo nie dość że podejrzenie kolejnego cosia to ja jeszcze myślałam że to od wody, że jak się zaczęłam porządnie kąpać, brud spłynął to jakieś uczulenie się pojawiło
Także mam nadzieję że wapno pomoże

Jenny ja cię podziwiam że tak nadrabiasz wszystko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 05:04   #1108
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Nam na SR położna mówiła, że przecinają tylko 2 warstwy a resztę rozrywają.

W dniu planowanej cesarki (jeśli była zlecona z powodu złego ułożenia dziecka) robią badania i usg i ponoć często zdarza się, że na usg widać, że maluch zdążył się jednak dobrze obrócić, więc wtedy odwołują cesarkę a mamę odsyłają do domu i czekają aż się zacznie akcja.

Cesarki są wykonywane najwcześniej w 38t3d.
o matko jak to rozrywają??

Cytat:

I pewnie herbata po obiedzie ale ja ostatnio zauważyłam że jak mi Majka pod żebra i na wątrobę wejdzie to pomaga podniesienie rąk do góry. I się małpa powoli powoli wysuwa. Także chyba rozumie aluzję
I też mam wrażenie że zaraz ją polamie jak się zegne w pół

Dziewczyny jestem boska. Wieczorem zaczęły mnie swedziec dłonie i stopy. Poprosiłam pielęgniarke o wapno a ona tak się na mnie patrzy badawczo i pyta się czy oprócz tego coś jeszcze mnie swedzi. Mówię że trochę brzuch i łydki ale to tak delikatnie. Najbardziej te dłonie. A ona że jasne, zaraz przyniesie wapno ale żebym koniecznie na obchodzie to powiedziała bo jest taka choroba w ciąży która się objawia swiadem dłoni i stóp
http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Chole...99%C5%BCarnych
A ja w śmiech bo nie dość że podejrzenie kolejnego cosia to ja jeszcze myślałam że to od wody, że jak się zaczęłam porządnie kąpać, brud spłynął to jakieś uczulenie się pojawiło
Także mam nadzieję że wapno pomoże

Jenny ja cię podziwiam że tak nadrabiasz wszystko
ja z tym podnoszeniem rąk do góry też robię, coś mi się tam odtyka w środku i lepiej oddychać..

no mam nadzieje, że jednak od tej wody zwykłe uczulenie a nie kolejna choroba. Trzymam kciuki!!

--
Po 2 godzinach spania siku, po kolejnych dwóch znowu siku, amciu, piciu.. ciekawe czy moje dziecko będzie tak często wstawać jak ja..

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ----------
W Rossmannie jest promocja na 3 produkty babydream 2 kremy i szampon:
http://promobaby.pl/promocja-13042.html
http://promobaby.pl/promocja-13033.html
http://promobaby.pl/promocja-13038.html

a i na gruszkę:
http://promobaby.pl/promocja-13030.html

ciekawe czy da radę?

Wojtek
Stary 2013-04-07, 06:30   #1109
whatIthink
Raczkowanie

Dziś wyspałam się już po ok. 6 h snu, wczoraj było 11 h tyle, że obudziłam się z bólem ucha i boję się, czy nie wdało się już zapalenie ucha jak tak to masakra...

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 06:40   #1110
niunka045
Zadomowienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Dalej sama witam sie z rana... Strasznie pusto, całą noc płakałam... Zero kontaktu z jego strony. Nie wiem może zadzwonić?
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości