|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() łooo moj ma 120 a mam 3 kg chlopa w brzuchu hehe
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
veronic brzuch cudo !!!!
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER
Cytat:
![]() Już prędzej osadnicy... I muszę resztę obczaic ![]() ![]() Joooasia to u mnie zalamka z brzuchem. Dwie gwiazdy po 1500g a tylko 95cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Wtajemniczenie
|
![]() my z Wojtusiem wyłączamy już komputerek , idziemy myć ząbki i spać ![]() dobranoc Laseczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA
noooo, duży mężczyzna
![]() pewnie to tez zależy od budowy, bo ja nigdy do drobnych nie należałam... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dzięki za komentarze w albumie..
![]() lecę spac..bo mi już oczka się kleją a mały Wiktorek usnął przed czasem to wcześnie zapewne wstanie..muszę korzystać póki znowu!!! i jeszcze chwilę mogę ![]() ![]() dobranoc i kolorowych snów moje oreczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA
Cytat:
![]() ![]() fajne jest też 7 cudów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Ma
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
jestem!
powinnam wyć i tarzać sie po podłodze..tymczasem oglądam potwory i spółkę i jem naleśniki z truskawkami i bita śmietaną ![]() ![]() niunka jak tam?! opamietal sie i wrocil?? oby oby oby,jak najlepiej Wam zycze ![]() dzisiejszą bitwę wygrała axella ![]() a ktoś uświadamia sobie chyba powoli co narozrabiał i że tym razem nie jestem cipa i nie odpuszczam... ![]() a mnie to bawi..zamiast dolowac itd to mnie bawi,bo chyba do konca nie dociera.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze raz jakie kosmetyki są mi potrzebne dla dziecka? tzn wedlug rodzaju:
Do kąpieli: -mydło -szampon do włosow -coś jeszcze? Na pupcie: -coś na odparzenia z cynkiem np. sudocrem Jakiś krem ochronny z filtrem, coś jeszcze?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
Veronic faktycznie mały brzuszek ale piękny!!
![]() ![]() ciekawe jak axella...
#1093 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisze jtr co i jak bo za nic nie moge siedziec/pollezec przy kompie bo Z cała zainstalowala sie po prawej stronie,w żebrach i boooli jak cholera aa,napisze jeszcze co mam w torbie do szpiala,oswieccie jesli czegos brak ![]() od dołu: koszule do karmienia/na pobyt sztuk 2 ![]() skarpeciozki, sztućce, kubek majtki jednorazowe podklady poporodowe bella duuuze podpaski chusteczki zel pod prysznic bezzapachowy szamponik pasta(szczoeczke dopakuje) 2 reczniki koszula do porodu klapki szlafrok to chyba wszycho ![]() jutro rano ide nad jeziorko pokarmic kaczunie i labedzie ![]() ![]() Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-04-06 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Raczkowanie
|
ja bym jeszcze dopakowała wkładki laktacyjne i płyn do higieny intymnej (nie mogę używac nic innego), poza tym chyba masz wszystko (dokumenty pewnie dopakujesz)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam plyn do higieny intymnej dla kobiet w pologu i ciazy ![]() ![]() dziecko ma zamar polamac mi zeberka..no coz,trzeba dziecka sluchac.. ide sie wykapac i spac ![]() PS dziękuje,że jesteście ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ładowarka do telefonu, notesik i długopis, ręczniki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lecę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Wtajemniczenie
|
#1101 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sobie tak wzięłam do serca te historie z chłopami, że mojemu upiekłam muffinki z truskawkami i kruszonką, posprzątałam trochę i zawiozłam smakołyki na budowę. i już mu potowarzyszyłam aż do późnego wieczora. no ciekawa jestem, jak on jutro wstanie... bez zakwasów się nie obędzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- nadrobione, idę lulu!
![]() |
#1102 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie niedawno była właśnie taka afera i ostrzeżenia by absolutnie nie wpuszczać do domów i w ogóle na klatkę wszystkich, którzy mówią, że mają jakieś oferty, zmiany zabezpieczeń , sprawdzanie wentylacji jeśli wcześniej nie było oficjalnej informacji w tym temacie od administratora. Cytat:
Może i tak jest u Ciebie.
![]() |
#1103 | ||
siedzę i myślę
|
Mój jak wrócił ze szkoły zrobił nam obiad, a potem leżakowaliśmy
![]() ![]() Cytat:
![]() Brzuś śliczny ![]() Cytat:
![]() Się pochwalę, że kupiłam dziś łóżeczko z materacem i chusty ![]() Został mi już tylko leżaczek, mata edukacyjna (chyba kupię po porodzie) i kosmetyki ![]()
![]() |
#1104 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() My dalej czekamy na klucze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W dniu planowanej cesarki (jeśli była zlecona z powodu złego ułożenia dziecka) robią badania i usg i ponoć często zdarza się, że na usg widać, że maluch zdążył się jednak dobrze obrócić, więc wtedy odwołują cesarkę a mamę odsyłają do domu i czekają aż się zacznie akcja. Cesarki są wykonywane najwcześniej w 38t3d. Nie ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-07 o 01:41 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wizyta była w 31t2d ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny! ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |||||||
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnych skończonych i rozpoczętych tygodni
![]() ![]() Dziękujemy również za oklaski z okazji wizyty i wózka ![]() ![]() Karolina obyś na kolejnej wizycie dowiedziała się ile waży Antoś ![]() Szprotka powodzenia z wyprawką ![]() Też mam nadzieję, że do końca miesiąca ogarniemy już wszystko ![]() ![]() GBS: Wymaz mam mieć pobrany na następnej wizycie, ale zapomniałam zapytać czy będzie w cenie wizyty czy sama muszę zanieść do labu ![]() Sharp, Niunka, Angie83, Gold fish, Joooasia gratuluję udanych wizyt ![]() Marchewka, Lady witajcie spowrotem ![]() ![]() Axella trzymaj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U nas 59 dni ![]() Cytat:
![]() ![]() Czy dalej jest hitem (albo co jest nowym) to Ci napiszę po tym sezonie czyli w październiku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymaj się! ![]() --- Dobiłam do 26 strony, ale póki co więcej mi się już czytać nie chce ![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-07 o 02:22 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() No i masz nie być cipa do końca i trzymać dziada z daleka od siebie i Z. I pewnie herbata po obiedzie ale ja ostatnio zauważyłam że jak mi Majka pod żebra i na wątrobę wejdzie to pomaga podniesienie rąk do góry. I się małpa powoli powoli wysuwa. Także chyba rozumie aluzję ![]() I też mam wrażenie że zaraz ją polamie jak się zegne w pół ![]() Dziewczyny jestem boska. Wieczorem zaczęły mnie swedziec dłonie i stopy. Poprosiłam pielęgniarke o wapno a ona tak się na mnie patrzy badawczo i pyta się czy oprócz tego coś jeszcze mnie swedzi. Mówię że trochę brzuch i łydki ale to tak delikatnie. Najbardziej te dłonie. A ona że jasne, zaraz przyniesie wapno ale żebym koniecznie na obchodzie to powiedziała bo jest taka choroba w ciąży która się objawia swiadem dłoni i stóp ![]() http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Chole...99%C5%BCarnych A ja w śmiech bo nie dość że podejrzenie kolejnego cosia to ja jeszcze myślałam że to od wody, że jak się zaczęłam porządnie kąpać, brud spłynął to jakieś uczulenie się pojawiło ![]() Także mam nadzieję że wapno pomoże ![]() Jenny ja cię podziwiam że tak nadrabiasz wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
no mam nadzieje, że jednak od tej wody zwykłe uczulenie a nie kolejna choroba. Trzymam kciuki!! -- Po 2 godzinach spania siku, po kolejnych dwóch znowu siku, amciu, piciu.. ciekawe czy moje dziecko będzie tak często wstawać jak ja.. ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ---------- W Rossmannie jest promocja na 3 produkty babydream 2 kremy i szampon: http://promobaby.pl/promocja-13042.html http://promobaby.pl/promocja-13033.html http://promobaby.pl/promocja-13038.html a i na gruszkę: http://promobaby.pl/promocja-13030.html ciekawe czy da radę? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Raczkowanie
|
Dziś wyspałam się już po ok. 6 h snu, wczoraj było 11 h
![]() ![]()
#1110 |
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Dalej sama witam sie z rana... Strasznie pusto, całą noc płakałam... Zero kontaktu z jego strony. Nie wiem może zadzwonić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.