MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 08:42   #1921
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

cześć ,
ale szaro u na nas ........ liczę na słoneczko !!!
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Zapomniałam wam napisać co mój mały cwaniak nauczył się robić 3 dni temu.
Strasznie nie lubi leżeć na brzuszku, no nienawidzi i nauczył się przewracać na plecy :zemdlal: I za każdym razem jak go dam na brzuszek on przewraca się na plecki.
Muszę mu pupkę trzymać, by pozostał w tej pozycji

I na koniec mój słodziak
no słodziak ,słodziak
Roszek lubi na brzuszku ale już też się przewraca jak na razie na boczek - i to mu się nie podoba ...więc jest bek ....
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej dzięki wam wszystkim za wsparcie,u nas zaczyna sie kolejny dzień w szpitalu, Hania robi piękne postępy, je coraz wiecej i przybiera. Jeździmy już w normalnym wózku a nie w podgrzewanym więc wszystko jest na dobrej drodze do wyjścia stad w końcu. Dzisiaj nasz 6 dzień na świecie. Będzie miała jeszcze robione echo serca i w dniu wypisu pewnie szczepienie. Ja czuje sie dobrze fizycznie, natomiast psychicznie mam mega doły i płacze zeby stad wyjść. Ciśnienie mam cały czas wysokie więc prawdopodobnie będę musiała sie leczyć na nadciśnienie przewlekle już. Laktacja sie rozkreca, cwicze laktatorem i leci coraz wiecej siary a piersi sa nabrzmiale i bolace. Mysle ze bedzie dobrze i pojawi sie pokarm. Usciski dla wszystkich mamus.
i za wyjście !
śliczna
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a dzisiaj o 16:30 mam wizyte u lekarza.. ostania.. jezeli synek postanowi urodzic sie w terminie
za wizytę
Stary 2013-04-09, 08:55   #1922
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej!!!

nie daje rady z nadrabianiem...ale podczytuje takze nie wywalac mnie

Kochane dziekuje za wsparcie mnie w tych trudnych chwilach dla mnie. Juz ze mna lepiej. Dzis jade do ordynatora złozyc skarge na personel. Zobacze co wskóram. Rodzina namawia mnie na zalozenie sprawy cywilnej i zadanie odszkodowania...

Mokka kciuki za Leoska!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 09:03   #1923
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

U mnie dziś znów mega słonko ale pewnie to tylko pozory

Dziś na 17 wizyta i ktg mam nadzieję że coś się w końcu ruszy bo mam ochotę na poród a termin w SOBOTĘ !!!! WIĘC SYNEK WYCHODŹ BO MAMUNIA CHCE SIĘ JUŻ PRZYTULIĆ

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 09:13   #1924
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość

Dziś na 17 wizyta i ktg mam nadzieję że coś się w końcu ruszy bo mam ochotę na poród a termin w SOBOTĘ !!!! WIĘC SYNEK WYCHODŹ BO MAMUNIA CHCE SIĘ JUŻ PRZYTULIĆ
uwierz że nie tylko Ty masz taką "chcicę"
za wizytę

ja o 11.30 mam przepływy w szpitalu - wczoraj brzuch wieczorem pobolał i co?... (suwaczka mi brakło)

ide zrobić sobie bo szaaaaro za oknem

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-04-09 o 09:15
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 09:40   #1925
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
za wizytę

ja o 11.30 mam przepływy w szpitalu - wczoraj brzuch wieczorem pobolał i co?... (suwaczka mi brakło)

Eeeee u mnie tez :dupa: Krzyz bolal, czop odpadal, dziecko jakby nizej i tez nic. 10 miesiac ciazy, ehhhh.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ale szaro u na nas ........ liczę na słoneczko !!!
No szaro, szaro, cholera, a wczoraj dzieki sloncu mialam pozytywnego powera, dzis tez mialo byc

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Moin

podobno sa bardzo dobre do przesuszonej skory
Mi tez dermatolog to polecil na przesuszona skore, teraz w ciazy i ja bylam bardzo, bardzo niezadowolona - balsam ten - probowalam jak najszybciej na koncu zuzyc, bo nic nie pomagalo, a tylko miejsce zajmowalo... Na mnie w ogole nei zadzialalo.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Hej dzięki wam wszystkim za wsparcie,u nas zaczyna sie kolejny dzień w szpitalu, Hania robi piękne postępy, je coraz wiecej i przybiera. Jeździmy już w normalnym wózku a nie w podgrzewanym więc wszystko jest na dobrej drodze do wyjścia stad w końcu. Dzisiaj nasz 6 dzień na świecie. Będzie miała jeszcze robione echo serca i w dniu wypisu pewnie szczepienie. Ja czuje sie dobrze fizycznie, natomiast psychicznie mam mega doły i płacze zeby stad wyjść. Ciśnienie mam cały czas wysokie więc prawdopodobnie będę musiała sie leczyć na nadciśnienie przewlekle już. Laktacja sie rozkreca, cwicze laktatorem i leci coraz wiecej siary a piersi sa nabrzmiale i bolace. Mysle ze bedzie dobrze i pojawi sie pokarm. Usciski dla wszystkich mamus.

Mokka trzymaj sie cieplutko! Będzie dobrze!

Wrzucam jeszcze zdjęcie naszego koteczka
Będzie dobrze

A mala przepiekna, taka do schrupania

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
:
Mój zrobił sobie pobudkę na jedzenie o 2:12, zjadł i spał, odkładam do łóżeczka a ten oczy jak 5 zł. Dałam do huśtawki, bo zawsze w niej usypia, a ten sobie leży w najlepsze, obserwuje świat, uśmiecha się i wydaje dźwięki.
Chyba mu się spać odechciało
Heheh, a co bedzie tracil tyle czasu na spanie, jak mozna z mama sie pobawic bez zadnej konkurencji

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Ha ha, u mnie to samo I jeszcze coś - czasem, jak tak długo i wyjątkowo faluje mi brzuch to biorę komórkę, żeby to nagrać i ZAWSZE wtedy przestaje... No serio, juz kilka razy tak było, chyba się wstydzi kamery
A ja wczoraj podjarana, ze moze w koncu cos sie rozkreca, poszlam wziac dluga ciepla kapiel i komorke ze soba i nagralam w koncu w 10 miesiacu piekny dosc dlugi film z akrobacjami Maly wieczorem ostatnio sie rozkreca i robi cuda nie widy. Hehe tak sobie myslalam - sprobuje, bo moze ostatnia nasza wspolna taka kapiel - ale dzis wstalam i .... ehhh szkoda gadac. Ale filmik super

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Strasznie nie lubi leżeć na brzuszku, no nienawidzi i nauczył się przewracać na plecy :zemdlal: I za każdym razem jak go dam na brzuszek on przewraca się na plecki.

I na koniec mój słodziak
a jaki on mega slodki ehhh
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 09:46   #1926
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny info od Mokki!!!

Ja tylko na chwilke żeby poinformować co sie u nas dzieje. My z Leosiem nadal w szpitalu... to juz nasza 14doba a przed nami chyba jeszcze 5 Leoś ma masywne zapalenie pluc i przez 14 dni dostaje antybiotyk. Jak sie o tym dowiedzielismy tydzien tem (zreszta w dniu ktory mial byc naszym radosnym dniem wyjscia do domu) to sie zalamalam... Strasznie sie balam czy nasza Kruszynka sobie z tym poradzi...:'( Ale na szczescie wyglada na to ze jest lepiej - skonczylo sie straszne ulewanie (ulewal praktycznie wszystko co zjadl, w ogole Mu sie nie odbijalo i nie przyjmowalo). Ale teraz juz zdecydowanie lepiej... odbijamy az milo Ulewan juz praktycznie malo co. W poniedzialek kontrolne rtg i oby okazalo sie ze plucka czyste A do tego trafilismy na swietna pediatre, ktora swoimi kanalami zalatwila nam sizyte u dobrego ortopedy, tak wiec na srode Leos zapisany do oględzin stópki. Do tego na nfz Calujemy i bedziemy pisac juz po powrocie do domku
trzymamy kciuki za zdrowko Leosia

Cytat:

I na koniec mój słodziak
dla cwaniaka

Cytat:

trzymaj się a koteczek

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Kochane dziekuje za wsparcie mnie w tych trudnych chwilach dla mnie. Juz ze mna lepiej. Dzis jade do ordynatora złozyc skarge na personel. Zobacze co wskóram. Rodzina namawia mnie na zalozenie sprawy cywilnej i zadanie odszkodowania...
jestem za

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 09:49   #1927
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Witam !

Raaany, a wczoraj ze słońcem było tak fajnie. A dziś

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
A czym obcinaliście? tzn nozyczki lepsze czy obcinacz? Nie zakupiłam jeszcze tych sprzętów i nie wiem co lepsze.
My nożyczkami, co lepsze nie wiem, bo nie mam porównania. Ja jestem słaba w precyzyjnych robotach, ale chłop super, więc jemu dobrze szło.

Cytat:
Napisane przez pannaanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem skąd wniosek, że witaminy Bobik powodują u dziecka bóle brzuszka…? Przecież nie od dziś wiadomo, że kolka to wynik nietolerancji laktozy, czyli cukru mlecznego!!! Dziecko może mieć kolkę, np. jak jest karmione piersią, i witaminy nie mają tu znaczenia…
Tzw kolki, to akurat mają kilka przyczyn łącznie z tymi związanymi z układem nerwowym, więc nie rozsiewaj głupot.

Cytat:
Mokka

Cytat:

I na koniec mój słodziak
Zdolniacha. A słuchajcie na ile kładziecie maluchy na brzuch w ciągu dnia ? W minutach to liczycie czy w godzinach... mój też się dość złości. ..

Cytat:
Hej!!!

Rodzina namawia mnie na zalozenie sprawy cywilnej i zadanie odszkodowania...
dobry pomysł ! Trzymam kciuki !
Stary 2013-04-09, 09:52   #1928
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Rodzina namawia mnie na zalozenie sprawy cywilnej i zadanie odszkodowania...
myślę że to nie jest zły pomysł.
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 09:53   #1929
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Położna mi zalecała kupic taki zestaw - nożyczki, cążki i pilniczek i na początku podobno paznokietki są mięciutkie i wystarczy je pilniczkiem przejechać, więc kupiłam, ale nie wiem jak się ten sprzęt przyda
mam zestaw z canpola. ten pilniczek jest okropny, taki gruboziarnisty, spróbowałam sobie nim opiłować paznokcia i efekt kiepski. dla dziecka go nie użyję. póki co obcinałam nożyczkami. cążki są malutkie i trochę mi się wyślizgiwały z ręki, ale może i do nich się przekonam. generalnie zestaw jest tani, bo w bardzo podobnej cenie widziałam np. same cążki, więc można kupić i wypróbować co pasuje.

Cytat:

Ja tylko na chwilke żeby poinformować co sie u nas dzieje. My z Leosiem nadal w szpitalu... to juz nasza 14doba a przed nami chyba jeszcze 5 Leoś ma masywne zapalenie pluc i przez 14 dni dostaje antybiotyk. Jak sie o tym dowiedzielismy tydzien tem (zreszta w dniu ktory mial byc naszym radosnym dniem wyjscia do domu) to sie zalamalam... Strasznie sie balam czy nasza Kruszynka sobie z tym poradzi...:'( Ale na szczescie wyglada na to ze jest lepiej - skonczylo sie straszne ulewanie (ulewal praktycznie wszystko co zjadl, w ogole Mu sie nie odbijalo i nie przyjmowalo). Ale teraz juz zdecydowanie lepiej... odbijamy az milo Ulewan juz praktycznie malo co. W poniedzialek kontrolne rtg i oby okazalo sie ze plucka czyste A do tego trafilismy na swietna pediatre, ktora swoimi kanalami zalatwila nam sizyte u dobrego ortopedy, tak wiec na srode Leos zapisany do oględzin stópki. Do tego na nfz Calujemy i bedziemy pisac juz po powrocie do domku
biedni. trzymamy kciuki.

Cytat:
O kim mówicie?
http://www.srokao.pl/p/moje-analizy.html

Cytat:
nie jestem na bieżąco i nie wiem co przeszłaś, ale trzymam kciuki.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 10:03   #1930
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Nie kupuj Palmersa.Ja smarowałam się przez całą ciążę,szczególnie brzuch,od 4 miesiąca(bo wtedy zaczął być cokolwiek widoczny) i jestem poszatkowana,połowa brzucha w rozstępach.Zużyłam 2 opakowania i niestety jest to kasa wyrzucona w błoto.
Ja smarowałam jak sobie przypomniałam, czyli na początku co 2,3 dni a pod koniec ciąży to i raz na tydzień balsamem z Ziajki na rozstępy.
I na brzuchu nie mam ani jednego, za to piersi urosły mi o 2 rozmiary i tam niestety mam kilka. Także jak mają wyjść to wyjdą

Cytat:

Trzymam kciuki z Leosia. A ze stópką co ma Leoś, że do ortopedy? Bo nie doczytałam pewnie, mój Filip urodził się ze stopą w ułożeniu piętowym i też muszę do jakiegoś dobrego ortopedy jak pójdę z bioderkami aby i nóżkę obejrzał.

Cytat:
ja miałam 56roz i pasuje idealnie na Michasia a on 62 nosi
w linku do sprzedaży wystawiłam go, więc możesz zobaczyć.
Kupiłam nowy za 59zł.
Miałam ten komplet, pod spodem pajacyk i w kombinezonie był.
A w restauracji był w tym kompleciku? Czy przebierałaś go?
Bo ja nie wiem już co kupić do chrztu, czy z koszulą coś? Czy właśnie coś takiego jak Ty miałaś? Tylko znów białego kombinezonu nie mam i nie wiem co na wierzch... A zostało 2,5 tyg, zaproszenia w szafie jej trzeba się pośpieszyć
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 10:06   #1931
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
NAcytowałam się i mi nie wyświetliło. Strippi Małpka w co ubieracie/łyście chóopaków na Chrzest? Z tą pogodą to nie wiadomo...Kupowałyscie nowe czy uzywane i jaki rozmiar(Strippi pisała, ze 62 chyba). MAłpka chyba ściągne cos od Ciebie na menu na Chrzciny U na steż ok 17-20 osob w tym 2 dzieci sie szykuje.)
ja ibieram biały kaftanik i spioszki mam taki kaplecik i mamy biały kombinezon taki cieńszy.

a ty co do jedzenia szykujesz podzie sie moze cos sciagne?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

po wizycie u Poloznje .. Mlody ani razu cyca zlapac nie chcial ... za to zanosil sie placzem jak tylko go poczul - wiec dala se siana i pokazywala mi na sucho
no i pod koniec zwazyla Mlodego - 3935
pekam z dumy - bo od czwartku przybral 245g

.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Pochwalę się jeszcze, ze byłam dzisiaj z Filipem u peditry na pierwszej wizycie i kontroli wagi. I przytył w 6 dni 300g

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
) Eh... ja od zawsze mogłam się poić ziołami - uwielbiam
!
to tak jak ja

Cytat:
:

dziewczyny wystawiłam kilka ciuchów po moich dzieciach trochę po Michasiu, bo już wyrasta

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17032349
szkoda ze tak późno to ubranko do chrztu wystawiłaś chetnie bym kupiłą ale już nie zdązy dojść pewnie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
póki co marudzi. chce (.), potem go wypluwa, złości się a ja nie wiem o co mu chodzi
u nas jak tak robi to zazwyczaj ma nie odbeknięte, dopiero jak odbeknie to na spokojnie zje

Cytat:
Malpka a jakie macie kropelki?
Tobrex i jak u was dziś z okiem?

Cytat:

Cytat:

I na koniec mój słodziak
śliczny

Cytat:

za wyjście do domku
słodki koteczek
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 10:07   #1932
misiulka06
Rozeznanie

witam się z wami w skończonym 38 tygodniu zaczynamy 39 u mnie coś słoneczko próbuje się przebić ale nie bardzo mu to wychodzi... zaraz lecę do ciucholandu może upoluje coś dla Michałka 15 dni to GO

Edytowane przez misiulka06
Czas edycji: 2013-04-09 o 10:12
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 10:09   #1933
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

Bzinka i mokka 3mciuki za szybkli powrót Maluszków do zdrowia!! Wiem, co czujecie, bo my tez w sumie 2 tygdnie w zpitalu soędziliśmy, a Mały dziś kończy miesiąc...wiec pół swojeg zycia. Z pozytywnych wieści, bylismy dzis na kontrol, w płuckach czysto, Waga przez miesiąc wzrosła o 1.100g i wazymy juz 4400g:d Lekarka się smiała, ze Mały ma 2 brody, a jak przyjdziemy za 2 tyg. na szczepienie to będzie miał pewnie 3;p
Dziewczyny ile płaciłyście za zczepienia dodatkowe? Bo u nas rotawirusy 1 dawka 320zł(2 dawki sa) lub inny lek 230zł dawka i są 3 dawki., a pneumokoki 1 dawka 280zł i zastanawiam się czy moze w aptekach gdzies mzoe byc taniej? bo to ceny z przychodni.
strippi obejrze sobie ubanka i sie nim powaznie zainteresuje
MAłpka- planuje coś takirgo- na pierwszy rzut, co podgrzewane nie straci na walorach smakowych, bo nie ma kto w domu zpstac a po Chrzcie żeby goście nie czekali 2 godziny, az np usmaze kotlety, czy az sie upiecze kurczak;p Pewne tradycyjny rosol-zebym mogla i ja zjesc;p a na drugie moze udka faszerowane, albo dwolaje, sama nie wiem. Z gorących dań pewnie kulebiaczki lub paszteciki z barszczem i moze szaszłyki. Z zimnych, robie zawsze roladki z szynki faszerowane serkiem typu almette, jaja faszerowane, ze 2 sałątki i pewnie wedlina. dodatkowo tort, ciasta,owoce.

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-04-09 o 10:18
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 10:11   #1934
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Zdolniacha. A słuchajcie na ile kładziecie maluchy na brzuch w ciągu dnia ? W minutach to liczycie czy w godzinach... mój też się dość złości. ..
!
mój bardzo dużo lezy na brzuchu (głównie jak śpi) bo tak lubi dziś np spał już od 6 do 9.30 na brzuchu w ciągu dnia też często śpi na brzuchu a jak nie spi to go kładę jak widzę ze nie moze odbeknąć wtedy szybko idzie.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A w restauracji był w tym kompleciku? Czy przebierałaś go?
Bo ja nie wiem już co kupić do chrztu, czy z koszulą coś? Czy właśnie coś takiego jak Ty miałaś? Tylko znów białego kombinezonu nie mam i nie wiem co na wierzch... A zostało 2,5 tyg, zaproszenia w szafie jej trzeba się pośpieszyć
za 2,5 tygodnia to już pewnie bedzie cieplutko więc myśle ze jak kupisz jakies polarkowe ubranko to kombinezon nie bedzie potrzebny
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 10:24   #1935
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile płaciłyście za zczepienia dodatkowe? Bo u nas rotawirusy 1 dawka 320zł(2 dawki sa) lub inny lek 230zł dawka i są 3 dawki., a pneumokoki 1 dawka 280zł i zastanawiam się czy moze w aptekach gdzies mzoe byc taniej? bo to ceny z przychodni.
.
Według mnie drogo. Ja płaciłam łącznie 640 ale jeszcze w tym była 6w1. a Ty tu masz 600zł za same rota plus pneumo. Pojeździj po aptekach na pewno znajdziesz taniej.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 10:30   #1936
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
mocne kciuki za Was!
daj znac, jak poszlo

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Mi tez dermatolog to polecil na przesuszona skore, teraz w ciazy i ja bylam bardzo, bardzo niezadowolona - balsam ten - probowalam jak najszybciej na koncu zuzyc, bo nic nie pomagalo, a tylko miejsce zajmowalo... Na mnie w ogole nei zadzialalo.
nie mialam tych balsamow, wiec niestety nie wypowiem sie o dzialaniu..

ostatnio kupilam sobie maslo shea i kakaowe i mieszam z olejkami .. i tym sie smaruje.. mam nadzieje, ze powoli wyprowadze skore na rowna
mam zamiar jeszcze dokupic rozne oleje, olej kokosowy, maslo mango, makadamia i sie bede takimi mieszankami oblepiac
Stary 2013-04-09, 10:54   #1937
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

Uwielbiam tę moją obracającą się dupkę Niepowtarzalne uczucie
Takie pobolewania też mam od kilku dni, myślałam, że coś może ruszyło, ale po oględzinach u gina -NIC (no w moim przypadku to może i lepiej, bo to 37 tc). Ale właśnie podobno nawet kilka tyg. przed P mogą się zacząć

Ha ha, u mnie to samo I jeszcze coś - czasem, jak tak długo i wyjątkowo faluje mi brzuch to biorę komórkę, żeby to nagrać i ZAWSZE wtedy przestaje... No serio, juz kilka razy tak było, chyba się wstydzi kamery
Nio masz jeszcze czas, ale na porod nie ma reguly

Moj tez zostal nagrany komora, ale sie chowa i jakby unikal nagrania, ale cos tam mam

Cytat:
kochana by się rozkręciło u Ciebie

Powiem Ci, że z Julią zameldowałam ją na swój panieński adres, czyli moich rodziców, bo też nie mieliśmy wtedy swojego mieszkania, ja byłam u moich rodziców, a mężul u siebie.
Ciężko będzie wam zgrać wszystkich na te spotkania, w końcu ludzie pracują, mieszkają daleko itd itd
u nas np mąż był w pracy, a ja z 2 dzieci nie dałabym rady pójść, a jeszcze Julka moja chora była i ja mocno przeziębiona
Do tego chrzestna jest z Niemiec.
No ale ksiądz zapytał czemu nas nie było, powiedzieliśmy i nic więcej nie mówił.

Mój zrobił sobie pobudkę na jedzenie o 2:12, zjadł i spał, odkładam do łóżeczka a ten oczy jak 5 zł. Dałam do huśtawki, bo zawsze w niej usypia, a ten sobie leży w najlepsze, obserwuje świat, uśmiecha się i wydaje dźwięki.
Chyba mu się spać odechciało
Nie wiem, u nas taka polityka z tymi duchownymi.. Ale mama zna ksiezy troche bo sie ubezpieczaja, ma jakis kontakt moze uda sie cos zalatwic, wiadomo praca i inne obowiazki, nie zawsze ja z mezem mam czas, bede miala a co dopiero chrzestni..robia juz cuda nie widy z tych nauk....
Michaś chciał mieć mamusię tylko dla siebie ) pospał i zaczął buszować...

Cytat:
Kciuki za Was trzymam, jeszcze chwila i wrocicie do domu

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość

Witam się z Wami tego wtorkowego ranka po prawie całej nieprzespanej nocy i z bólem głowy od wczorajszego wieczoru

Dzisiaj dokładnie tydzień do P

Znów popsuł się mój laptopem już sił do niego mi brak
A dzisiaj najpierw fryzjer a popołudniu KTG.
Pozdrawiam wszystkie Was i dobrego dnia życzę.
A co z lapkiem sie stalo??
Tez mialam nie ciekawa noc, do tego glowa mnie boli i dziwnie sie czuje, jak pomysle, ze musze poprawiac ta mgr to brrrrr ze tez laska nie miala kiedy przeslac :/
Pogoda taka nijaka, moze stad to zle samopoczucie... dzis kryzys zero checi na wszystko

Cytat:

slonce ma dzis znowu wolne.. kiedys serio dostanie wypowiedzenie!

W ciagu dnia mam czesto bolesci w podbrzuszu, ale w nocy cisza... nic..
na pewno niedlugo sie cos rozkreci.. jeszcze tylko 8 dni zostalo

a dzisiaj o 16:30 mam wizyte u lekarza.. ostania.. jezeli synek postanowi urodzic sie w terminie

--
Mnie w dzien cos pobolewa czasem, w nicy nie bylo nic.. nic nie dochodzi nic sie nie dzieje.. na na na na..

Kciuki za wizyte aby skurcze byly

Cytat:
Hej!!!

Liwka ta skarga to dobry pomysl, a sprawe bym zalozyla, wycierpialas sie...i to jest cos okropnego.. moze warto ich nauczyc...

Cytat:

Kciuki za wizyte
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
za wizytę

Rowniez trzymam kciukasy

[QUOTE=Mi6ka;40211310]Eeeee u mnie tez :dupa: Krzyz bolal, czop odpadal, dziecko jakby nizej i tez nic. 10 miesiac ciazy, ehhhh.

A ja wczoraj podjarana, ze moze w koncu cos sie rozkreca, poszlam wziac dluga ciepla kapiel i komorke ze soba i nagralam w koncu w 10 miesiacu piekny dosc dlugi film z akrobacjami Maly wieczorem ostatnio sie rozkreca i robi cuda nie widy. Hehe tak sobie myslalam - sprobuje, bo moze ostatnia nasza wspolna taka kapiel - ale dzis wstalam i .... ehhh szkoda gadac. Ale filmik super

/QUOTE]
Takie filmiki sa fajowe mojego ciezko bylo nagrac.. ale cos mamy.
Kciuki za rozwój akcji P.

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się z wami w skończonym 38 tygodniu zaczynamy 39 u mnie coś słoneczko próbuje się przebić ale nie bardzo mu to wychodzi... zaraz lecę do ciucholandu może upoluje coś dla Michałka 15 dni to GO
Powodzenia w buszowaniu

Hej, wstalismy i nie mamy checi na nic, nawet maly bo cicho siedzi w brzuszku..jakis bol glowy sie przyplatal lezalabym tylko i spala.. zero energii w sobie dziś mam. Nic się nie dzieje.. no i u nas 6 dni do P

wczoraj zrobilam wplate i czekam na przesylke z allegro, wylicytowalam kombinezonek (jakis cienszy raczej ), bluze i spodnie polarkowe, ogrodniczki, sweterek i chyba cos jeszcze...
jutro chce sobie cos kupic, wyplatka przyszla i zaszaleje lekko.. beda to pewnie kosmetyki i cos do pokoju bo na ubrania za wczesnie..

Widzialam takie ubranka do chrztu

http://allegro.pl/koszulobody-chrzes...147402537.html

http://allegro.pl/garnitur-ubranko-d...147528990.html

http://allegro.pl/buciki-do-chrztu-r...147548061.html

http://allegro.pl/garniturek-zestaw-...158492081.html

http://nadrex.pl/pl/garniturek-do-ch...cz-wiktor.html

http://nadrex.pl/pl/buciki-niemowlec...s-wiazane.html

http://nadrex.pl/pl/ubranko-do-chrztu-tadzio.html

słodkie są

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-04-09 o 11:01
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 11:00   #1938
wolanin1
Raczkowanie

Witam
Rany nadrobiłam wszystko! Zacytowałam tyle, że zastanawiałam się, czy się na stronie zmieści i co? I migneli mi prądem, a siedzę na stacjonarnym komputerze
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 11:03   #1939
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Hej dzięki wam wszystkim za wsparcie,u nas zaczyna sie kolejny dzień w szpitalu, Hania robi piękne postępy, je coraz wiecej i przybiera.

kochana sciskam mocno za was

no i Hania ma piekna Date urodzenia i cala jest piekna
mam astrologicznego Dzieciaczka

Cytat:
Hej!!!
ja bym tak zrobila .. sorry ale nacierpialas sie DUZO
i nikt ci tego nie zwroci - ja bym powalczyla - a noz by sie udalo

Cytat:
aaaa ta myslisz ze cie poslucha ahaha
nie no w sumie zycze ci tego bys urodzila wtedy kiedy Masz Ochote

no i ja sie witam w kolejny dzien

mlody dzis przeszedl samego siebie - oby tak dalej bylo
mama przyniosla mi go o 23.45 juz spal - i co przebudzil sie o 4.15 .... ale tak sobie marudzil gaworzyl nie plakal na jedzenie ... no ale nie glodzilam go za dlugo o 4.30 dostal butle o 5 mi odlecial w sen i wstal o 8.45 z kupa ... przebranie .. jedzonko i teraz swiat podziwia .... mysle ze po kolejnym karmieniu mi usnie :piliz:

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 11:05   #1940
monicca1989
Zakorzenienie

Strippi a możesz podać wymiary tego kompletu do chrztu długość spodni i bluzy?
Stary 2013-04-09, 11:07   #1941
wolanin1
Raczkowanie

Jest tu któraś z cukrzycą ciążową?
Stary 2013-04-09, 11:11   #1942
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Jest tu któraś z cukrzycą ciążową?
na pewno pani22ka, Obserwuje Cie, bzinka..
Stary 2013-04-09, 11:17   #1943
wolanin1
Raczkowanie

Jestem przerażona. Piłam to słodkie świństwo i wyszedł cukier wysoki, kazali iść do diabetologa. Tam dostałam glukometr i kazali sprawdzać, cukier wyszedł mi tylko dwa razy poza normą ale diabetolog chciałą podać insulinę bo maluszek był według niej o 20 gram za duży. Wydało mi się to wręcz śmieszne i nie zgodziłam się. Teraz mam 2 tyg. do porodu i mały waży 2700, od tygodnia nie sprawdzam tych cukrów, czy mogę jakoś małęmu tym zaszkodzić? Może trzeba się zgodzić na tę insulinę?
Stary 2013-04-09, 11:25   #1944
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
mocne kciuki za Was!
daj znac, jak poszlo

nie mialam tych balsamow, wiec niestety nie wypowiem sie o dzialaniu..

ostatnio kupilam sobie maslo shea i kakaowe i mieszam z olejkami .. i tym sie smaruje.. mam nadzieje, ze powoli wyprowadze skore na rowna
mam zamiar jeszcze dokupic rozne oleje, olej kokosowy, maslo mango, makadamia i sie bede takimi mieszankami oblepiac

Ja miałam taki olejek http://allegro.pl/olej-olejek-argano...119268120.html
mam ochot teraz na takie COŚ http://allegro.pl/migdalowy-olej-ktc...131058059.html
http://allegro.pl/koncentrat-cynamon...139766844.html
http://allegro.pl/naturalne-maslo-sh...130368793.html
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 11:36   #1945
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno pani22ka, Obserwuje Cie, bzinka..
I ja

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Jestem przerażona. Piłam to słodkie świństwo i wyszedł cukier wysoki, kazali iść do diabetologa. Tam dostałam glukometr i kazali sprawdzać, cukier wyszedł mi tylko dwa razy poza normą ale diabetolog chciałą podać insulinę bo maluszek był według niej o 20 gram za duży. Wydało mi się to wręcz śmieszne i nie zgodziłam się. Teraz mam 2 tyg. do porodu i mały waży 2700, od tygodnia nie sprawdzam tych cukrów, czy mogę jakoś małęmu tym zaszkodzić? Może trzeba się zgodzić na tę insulinę?
Spokojnie, skoro tylko 2 razy miałaś poza normą to nie ma się czym martwić i na pewno nie ma sensu brania insuliny, ja miałam więcej wykroczeń a moja diabetolog nie proponowała nigdy insuliny, wręcz mówiła, że takie pojedyncze skoki nie są groźne.
Twój synek przecież wcale nie ma dużej wagi, a z tym 20g za duży to jakaś maskra, przecież usg się myli o 500g nawet.
Stary 2013-04-09, 11:39   #1946
myaja
Rozeznanie

Hej dziewczyny!!!
Boże ale u Nas się działo...

Mała od prawie 24h spała tylko 6h... ja nie wiem o co to chodzi a na koniec dziś rano mi znów zwymiotowała... przez cały wczorajszy dzień spała 1h!!! myślałam że padnie zmęczona w nocy, ale gdzie tam oczy jak 5zł i bądź tu mądry ... ... jeszcze dziś rano zwymiotowała 'śniadanie' ... ja nie wiem... chyba ze dzis przez mojego jogurty owocowe? ... moja dieta ciązowa bd składać się z szynki, sera żółtego i kurczaka...

Była wczoraj u nas położna, wypytałam o te witaminy itd itd. okazuje się że ona sama nie wie skąd takie 'buuum' na te witaminy i to w pl... wit K jak dziecko jest zdrowe to właściwie nie trzeba podawać ale w ramach profilaktycznych a wit D i tak najlepiej by było łapać z słoneczka, tym bardziej że nadchodzi okres wiosenny (wiem wiem pogoda za oknem o tym nie mówi)... mamy spróbować jeszcze raz te witaminki pomieszać z pokarmem i podać na łyżeczce, weźmie to weźmie, nie to nie męczyć dziecka...
ja się na całe szczęście goję dobrze, brzuch mi spadł, położna pochwaliła że podchodzę 'normalnie' do macierzyństwa i mam fajny stosunek z dystansem do wszystkiego (taaaaa... gdyby to mój mąż słyszał ) ...

PALMERS: ja uzywalam tego kremu od 3 tygodnia ciazy do samego porodu (zaraz po kapieli wcieralam na brzuch uda i odrobine na biust) a nawet i teraz smaruje sie co drugi dzien, efekt taki, że nie mam ŻADNYCH rozstepow, a miałam mega stresa czy się uda ich uniknąc bo moja mama jest pasiasta...
przez okres ciązy przytyłam +14kg więc to może też jakoś wpłyneło na to że nie ma rozstępów? nie wiem...

CHRZEST: kurde my nadal nie wiemy kto zostanie chrzestnym mial byc moj brat no ale wiadomo z usa nie przyleci chyba ze chrzest odbedzie sie przez skype podobno mozna trzymac dziecko do chrztu w 'zastepstwie' no ale jak poprosze kogos i powiem 'prosze badz tylko w kosciele potrzymasz mała i już a w papierach bd moj brat' ... chyba ze bd siostra meza ona co prawda w ciazy ale ja wiem czy to wazne? ... takie chyba zabobony nie? ... co do ubranka... to my ubieramy bialy sweterek, biale leginsy, cos pod spod cieplego, bialy kombinezonik, czapeczke itp. moze uda sie w ten dlugi majowy weekend...

za wszystkie nadzieje, rozwiązania i odesłania złych emocji ...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 11:39   #1947
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

[QUOTE=monicca1989;4021196 4]Ja smarowałam jak sobie przypomniałam, czyli na początku co 2,3 dni a pod koniec ciąży to i raz na tydzień balsamem z Ziajki na rozstępy.
I na brzuchu nie mam ani jednego, za to piersi urosły mi o 2 rozmiary i tam niestety mam kilka. Także jak mają wyjść to wyjdą

Ja od niedawna też używam balsamu z Ziajki,chociaż szczerze mówiąc już nie mam do tego serca tyle rozstępów mi wylazło,że masakra....
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 11:48   #1948
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!!
Boże ale u Nas się działo...

CHRZEST: kurde my nadal nie wiemy kto zostanie chrzestnym mial byc moj brat no ale wiadomo z usa nie przyleci chyba ze chrzest odbedzie sie przez skype podobno mozna trzymac dziecko do chrztu w 'zastepstwie' no ale jak poprosze kogos i powiem 'prosze badz tylko w kosciele potrzymasz mała i już a w papierach bd moj brat' ... chyba ze bd siostra meza ona co prawda w ciazy ale ja wiem czy to wazne? ... takie chyba zabobony nie? ... co do ubranka... to my ubieramy bialy sweterek, biale leginsy, cos pod spod cieplego, bialy kombinezonik, czapeczke itp. moze uda sie w ten dlugi majowy weekend...

za wszystkie nadzieje, rozwiązania i odesłania złych emocji ...
Ja byłam chrzestną w ciąży i nie wierze w żadne zabobony to tylko wymysł..

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 11:54   #1949
Agnjeska
Zadomowienie

Hej dziewczyny... nie mam jak Was nadrobić, czasem podczytuje na tel ale pisanie...
Chciałam pogratulować wszystkim nowym mamusiom a widzę że przybyło ich trochę (; No tak kwiecień już leci... jeszcze trochę i przeniesiemy się do odchowalni (;
bzinka Twoja Hania ma dokładnie takie wymiary jak moja Jaśka! Ani się obejrzysz jak urośnie (:

Liwka ja na Twoim miejscu bym szpital pozwała... to co przeżywałaś - masakra...

A Jaśka ma dzisiaj 8 tygodni (: Jak to leci... w czwartek idziemy do kontroli i na pierwsze szczepienia.

A dzisiaj w końcu idę wybrać wykładzinę i panele do mieszkania.
Trzymajcie się tutaj ciepło (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 12:23   #1950
Moderna
Zakorzenienie

oleje najlepiej wybierac te tloczone na zimno
a maslo shea kupilam nierafinowane, ale ma ono mocny zapach - nie kazdemu bedzie odpowiadal.. mimo, ze nierafinowane ma duzo wiecej cennych substancji, nastepnym razem zamowie rafinowane (wlasnie ze wzgledu na zapach - drazni mnie)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości