|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
cześć
, ale szaro u na nas ........ liczę na słoneczko !!!Cytat:
no słodziak ,słodziak Roszek lubi na brzuszku ale już też się przewraca jak na razie na boczek - i to mu się nie podoba ...więc jest bek .... ![]() Cytat:
za wyjście !śliczna Cytat:
za wizytę
|
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!!!
![]() nie daje rady z nadrabianiem...ale podczytuje takze nie wywalac mnie ![]() Kochane dziekuje za wsparcie mnie w tych trudnych chwilach dla mnie. Juz ze mna lepiej. Dzis jade do ordynatora złozyc skarge na personel. Zobacze co wskóram. Rodzina namawia mnie na zalozenie sprawy cywilnej i zadanie odszkodowania... Mokka kciuki za Leoska!!!!
|
|
|
#1923 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dziś znów mega słonko ale pewnie to tylko pozory
Dziś na 17 wizyta i ktg mam nadzieję że coś się w końcu ruszy bo mam ochotę na poród a termin w SOBOTĘ !!!! WIĘC SYNEK WYCHODŹ BO MAMUNIA CHCE SIĘ JUŻ PRZYTULIĆ
|
|
#1924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za wizytę ![]() ja o 11.30 mam przepływy w szpitalu - wczoraj brzuch wieczorem pobolał i co?... ide zrobić sobie bo szaaaaro za oknem
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-04-09 o 09:15 |
|
|
|
|
|
#1925 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- No szaro, szaro, cholera, a wczoraj dzieki sloncu mialam pozytywnego powera, dzis tez mialo byc ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Mi tez dermatolog to polecil na przesuszona skore, teraz w ciazy i ja bylam bardzo, bardzo niezadowolona - balsam ten - probowalam jak najszybciej na koncu zuzyc, bo nic nie pomagalo, a tylko miejsce zajmowalo... Na mnie w ogole nei zadzialalo. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() A mala przepiekna, taka do schrupania ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Maly wieczorem ostatnio sie rozkreca i robi cuda nie widy. Hehe tak sobie myslalam - sprobuje, bo moze ostatnia nasza wspolna taka kapiel - ale dzis wstalam i .... ehhh szkoda gadac. Ale filmik super ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
a jaki on mega slodki |
|||||
|
|
|
|
#1926 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla cwaniaka ![]() Cytat:
trzymaj się Cytat:
|
|
|
#1927 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam !
Raaany, a wczoraj ze słońcem było tak fajnie. A dziś ![]() Cytat:
Cytat:
Mokka Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
myślę że to nie jest zły pomysł.
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.srokao.pl/p/moje-analizy.html nie jestem na bieżąco i nie wiem co przeszłaś, ale trzymam kciuki. |
||
|
|
|
|
#1930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
balsamem z Ziajki na rozstępy.I na brzuchu nie mam ani jednego, za to piersi urosły mi o 2 rozmiary i tam niestety mam kilka. Także jak mają wyjść to wyjdą Cytat:
Cytat:
Bo ja nie wiem już co kupić do chrztu, czy z koszulą coś? Czy właśnie coś takiego jak Ty miałaś? Tylko znów białego kombinezonu nie mam i nie wiem co na wierzch... A zostało 2,5 tyg, zaproszenia w szafie jej trzeba się pośpieszyć
|
|||
|
|
|
|
#1931 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
a ty co do jedzenia szykujesz podzie sie moze cos sciagne? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to tak jak ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tobrex i jak u was dziś z okiem?Cytat:
Cytat:
ślicznyCytat:
za wyjście do domkusłodki koteczek
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1932 |
|
Rozeznanie
|
witam się z wami w skończonym 38 tygodniu
zaczynamy 39 u mnie coś słoneczko próbuje się przebić ale nie bardzo mu to wychodzi... zaraz lecę do ciucholandu może upoluje coś dla Michałka 15 dni to GO
http://suwaczki.maluchy.pl/li-64503.png http://s5.suwaczek.com/201304241762.png http://s2.pierwszezabki.pl/052/0522949b0.png?7199 Edytowane przez misiulka06 Czas edycji: 2013-04-09 o 10:12 |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ile płaciłyście za zczepienia dodatkowe? Bo u nas rotawirusy 1 dawka 320zł(2 dawki sa) lub inny lek 230zł dawka i są 3 dawki., a pneumokoki 1 dawka 280zł i zastanawiam się czy moze w aptekach gdzies mzoe byc taniej? bo to ceny z przychodni. strippi obejrze sobie ubanka i sie nim powaznie zainteresuje ![]() MAłpka- planuje coś takirgo- na pierwszy rzut, co podgrzewane nie straci na walorach smakowych, bo nie ma kto w domu zpstac a po Chrzcie żeby goście nie czekali 2 godziny, az np usmaze kotlety, czy az sie upiecze kurczak;p Pewne tradycyjny rosol-zebym mogla i ja zjesc;p a na drugie moze udka faszerowane, albo dwolaje, sama nie wiem. Z gorących dań pewnie kulebiaczki lub paszteciki z barszczem i moze szaszłyki. Z zimnych, robie zawsze roladki z szynki faszerowane serkiem typu almette, jaja faszerowane, ze 2 sałątki i pewnie wedlina. dodatkowo tort, ciasta,owoce. Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-04-09 o 10:18 |
|
|
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
Według mnie drogo. Ja płaciłam łącznie 640 ale jeszcze w tym była 6w1. a Ty tu masz 600zł za same rota plus pneumo. Pojeździj po aptekach na pewno znajdziesz taniej.
|
|
|
#1936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znac, jak poszlo Cytat:
ostatnio kupilam sobie maslo shea i kakaowe i mieszam z olejkami .. i tym sie smaruje.. mam nadzieje, ze powoli wyprowadze skore na rowna ![]() mam zamiar jeszcze dokupic rozne oleje, olej kokosowy, maslo mango, makadamia i sie bede takimi mieszankami oblepiac
|
|
|
#1937 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj tez zostal nagrany komora, ale sie chowa i jakby unikal nagrania, ale cos tam mam ![]() Cytat:
Michaś chciał mieć mamusię tylko dla siebie ) pospał i zaczął buszować...![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez mialam nie ciekawa noc, do tego glowa mnie boli i dziwnie sie czuje, jak pomysle, ze musze poprawiac ta mgr to brrrrr ze tez laska nie miala kiedy przeslac :/ Pogoda taka nijaka, moze stad to zle samopoczucie... dzis kryzys zero checi na wszystko ![]() Cytat:
Kciuki za wizyte aby skurcze byly Cytat:
Liwka ta skarga to dobry pomysl, a sprawe bym zalozyla, wycierpialas sie...i to jest cos okropnego.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Mi6ka;40211310]Eeeee u mnie tez :dupa: Krzyz bolal, czop odpadal, dziecko jakby nizej i tez nic. 10 miesiac ciazy, ehhhh. A ja wczoraj podjarana, ze moze w koncu cos sie rozkreca, poszlam wziac dluga ciepla kapiel i komorke ze soba i nagralam w koncu w 10 miesiacu piekny dosc dlugi film z akrobacjami Maly wieczorem ostatnio sie rozkreca i robi cuda nie widy. Hehe tak sobie myslalam - sprobuje, bo moze ostatnia nasza wspolna taka kapiel - ale dzis wstalam i .... ehhh szkoda gadac. Ale filmik super ![]() /QUOTE] Takie filmiki sa fajowe mojego ciezko bylo nagrac.. ale cos mamy.Kciuki za rozwój akcji P. Cytat:
![]() Hej, wstalismy i nie mamy checi na nic, nawet maly bo cicho siedzi w brzuszku..jakis bol glowy sie przyplatal lezalabym tylko i spala.. zero energii w sobie dziś mam. Nic się nie dzieje.. no i u nas 6 dni do P ![]() ![]() wczoraj zrobilam wplate i czekam na przesylke z allegro, wylicytowalam kombinezonek (jakis cienszy raczej ), bluze i spodnie polarkowe, ogrodniczki, sweterek i chyba cos jeszcze... jutro chce sobie cos kupic, wyplatka przyszla i zaszaleje lekko.. beda to pewnie kosmetyki i cos do pokoju bo na ubrania za wczesnie.. Widzialam takie ubranka do chrztu http://allegro.pl/koszulobody-chrzes...147402537.html http://allegro.pl/garnitur-ubranko-d...147528990.html http://allegro.pl/buciki-do-chrztu-r...147548061.html http://allegro.pl/garniturek-zestaw-...158492081.html http://nadrex.pl/pl/garniturek-do-ch...cz-wiktor.html http://nadrex.pl/pl/buciki-niemowlec...s-wiazane.html http://nadrex.pl/pl/ubranko-do-chrztu-tadzio.html słodkie są
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-09 o 11:01 |
|||||||||
|
|
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Rany nadrobiłam wszystko! Zacytowałam tyle, że zastanawiałam się, czy się na stronie zmieści i co? I migneli mi prądem, a siedzę na stacjonarnym komputerze |
|
|
|
|
#1939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wasno i Hania ma piekna Date urodzenia mam astrologicznego Dzieciaczka Cytat:
i nikt ci tego nie zwroci - ja bym powalczyla - a noz by sie udalo Cytat:
nie no w sumie zycze ci tego ![]() no i ja sie witam w kolejny dzien mlody dzis przeszedl samego siebie - oby tak dalej bylo ![]() mama przyniosla mi go o 23.45 juz spal - i co przebudzil sie o 4.15 .... ale tak sobie marudzil gaworzyl nie plakal na jedzenie ... no ale nie glodzilam go za dlugo o 4.30 dostal butle o 5 mi odlecial w sen i wstal o 8.45 z kupa :piliz:. |
|||
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi a możesz podać wymiary tego kompletu do chrztu długość spodni i bluzy?
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
Jest tu któraś z cukrzycą ciążową?
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno pani22ka, Obserwuje Cie, bzinka..
|
|
#1943 |
|
Raczkowanie
|
Jestem przerażona. Piłam to słodkie świństwo i wyszedł cukier wysoki, kazali iść do diabetologa. Tam dostałam glukometr i kazali sprawdzać, cukier wyszedł mi tylko dwa razy poza normą ale diabetolog chciałą podać insulinę bo maluszek był według niej o 20 gram za duży. Wydało mi się to wręcz śmieszne i nie zgodziłam się. Teraz mam 2 tyg. do porodu i mały waży 2700, od tygodnia nie sprawdzam tych cukrów, czy mogę jakoś małęmu tym zaszkodzić? Może trzeba się zgodzić na tę insulinę?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam taki olejek http://allegro.pl/olej-olejek-argano...119268120.html mam ochot teraz na takie COŚ http://allegro.pl/migdalowy-olej-ktc...131058059.html http://allegro.pl/koncentrat-cynamon...139766844.html http://allegro.pl/naturalne-maslo-sh...130368793.html
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
I ja
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Twój synek przecież wcale nie ma dużej wagi, a z tym 20g za duży to jakaś maskra, przecież usg się myli o 500g nawet. |
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!!
Boże ale u Nas się działo... ![]() Mała od prawie 24h spała tylko 6h... ja nie wiem o co to chodzi a na koniec dziś rano mi znów zwymiotowała... przez cały wczorajszy dzień spała 1h!!! myślałam że padnie zmęczona w nocy, ale gdzie tam oczy jak 5zł i bądź tu mądry ... ... jeszcze dziś rano zwymiotowała 'śniadanie' ... ja nie wiem... chyba ze dzis przez mojego jogurty owocowe? ... moja dieta ciązowa bd składać się z szynki, sera żółtego i kurczaka... Była wczoraj u nas położna, wypytałam o te witaminy itd itd. okazuje się że ona sama nie wie skąd takie 'buuum' na te witaminy i to w pl... wit K jak dziecko jest zdrowe to właściwie nie trzeba podawać ale w ramach profilaktycznych a wit D i tak najlepiej by było łapać z słoneczka, tym bardziej że nadchodzi okres wiosenny (wiem wiem pogoda za oknem o tym nie mówi)... mamy spróbować jeszcze raz te witaminki pomieszać z pokarmem i podać na łyżeczce, weźmie to weźmie, nie to nie męczyć dziecka... ja się na całe szczęście goję dobrze, brzuch mi spadł, położna pochwaliła że podchodzę 'normalnie' do macierzyństwa i mam fajny stosunek z dystansem do wszystkiego (taaaaa... gdyby to mój mąż słyszał ) ... PALMERS: ja uzywalam tego kremu od 3 tygodnia ciazy do samego porodu (zaraz po kapieli wcieralam na brzuch uda i odrobine na biust) a nawet i teraz smaruje sie co drugi dzien, efekt taki, że nie mam ŻADNYCH rozstepow, a miałam mega stresa czy się uda ich uniknąc bo moja mama jest pasiasta... przez okres ciązy przytyłam +14kg więc to może też jakoś wpłyneło na to że nie ma rozstępów? nie wiem... CHRZEST: kurde my nadal nie wiemy kto zostanie chrzestnym podobno mozna trzymac dziecko do chrztu w 'zastepstwie' no ale jak poprosze kogos i powiem 'prosze badz tylko w kosciele potrzymasz mała i już a w papierach bd moj brat' ![]() za wszystkie nadzieje, rozwiązania i odesłania złych emocji ... |
|
|
|
|
#1947 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=monicca1989;4021196 4]Ja smarowałam jak sobie przypomniałam, czyli na początku co 2,3 dni a pod koniec ciąży to i raz na tydzień
balsamem z Ziajki na rozstępy.I na brzuchu nie mam ani jednego, za to piersi urosły mi o 2 rozmiary i tam niestety mam kilka. Także jak mają wyjść to wyjdą Ja od niedawna też używam balsamu z Ziajki,chociaż szczerze mówiąc już nie mam do tego serca
|
|
#1948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny... nie mam jak Was nadrobić, czasem podczytuje na tel ale pisanie...
Chciałam pogratulować wszystkim nowym mamusiom a widzę że przybyło ich trochę (; No tak kwiecień już leci... jeszcze trochę i przeniesiemy się do odchowalni (; bzinka Twoja Hania ma dokładnie takie wymiary jak moja Jaśka! Ani się obejrzysz jak urośnie (: Liwka ja na Twoim miejscu bym szpital pozwała... to co przeżywałaś - masakra... A Jaśka ma dzisiaj 8 tygodni (: Jak to leci... w czwartek idziemy do kontroli i na pierwsze szczepienia. A dzisiaj w końcu idę wybrać wykładzinę i panele do mieszkania. Trzymajcie się tutaj ciepło (;
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a maslo shea kupilam nierafinowane, ale ma ono mocny zapach - nie kazdemu bedzie odpowiadal.. mimo, ze nierafinowane ma duzo wiecej cennych substancji, nastepnym razem zamowie rafinowane (wlasnie ze wzgledu na zapach - drazni mnie)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

,
!!!
no słodziak ,słodziak 
za wyjście !

bo szaaaaro za oknem

U na steż ok 17-20 osob w tym 2 dzieci sie szykuje.
05.07.2008

i z bólem głowy od wczorajszego wieczoru