|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Tak wógóle to ta durna zima mnie wykończy. Wczoraj bylismy na 2 spacerach, bo fajnie cieplutko a dziś od rana śnieg z deszczem na przemian sypie. I co siedzimy w domu. A moja Ola ostatnio odkryła, że może się bawić dwoma rączkami w załączeniu dowód |
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Nina: super. To strasznie fajnie widzieć jak dzieci się uczą czegoś nowego. Moja dziś pierwszy raz dotknęła i łapała kółeczko z maty.
nie mogę się doczekać aż odkryje jak fajnie można się bawić gdy się wie do czego służą rączki. Moja też od 2 dni więcej spi, |
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() upomniana przez Nawijkę wkleiłam kilka aktualnych zdjęć młodego w klubie
|
|
#904 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Widzę że nie tylko ja mam taki ubaw z męża, nie tylko on dziwne rzeczy robi jak śpi
Padłam jak poczytałam co wam się przytrafiało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Marsi, Black Fajowe huśtaweczki ![]() Cytat:
Cytat:
My dziś byliśmy się szczepić. Miś idzie swoim torem, nie dostaje szczepień jak rówieśnicy, dziś miał dwa wkucia strasznie płakał, był już też okropnie zmęczony. Tak mi go szkoda było No ale teraz siedzi w leżaczku i daje mamie nadrobić i pisać na forum ![]() Dziewczyny chyba nigdy nie nadrobię klubu! Wszystkie jesteście piękne, a dzieci to mamy cudowne!
|
|||||||
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej, z kazdym dniem mały coraz bardziej poznaje siebie a jak pieknie rozmawia, róznymi tonami, udaje mu sie powiedziec to i owo- nieswiadomie, ale jak cieszy kiedy słysze jejejeje albo nienienie |
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nancy, super Kubus przybiera!! Kolejne dobre wiesci dla tesciowej ![]() Dolaczam do grona plaskodupnikow Pol dnia spedzilam w czytelni szukajac materialow do licencjatu. I chyba jestem glupsza niz bylam - za duzo informacji naraz! Jutro szczepienie, juz sie cykam... Jak da rade to i do gina jutro skocze. |
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
jeee, znalazłam matę
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszli teściowie, mówię, że jak nie płacze to żeby nie nosić i noszą już od 40 minut. Zaraz szlag mnie jasny trafi |
|
|
|
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
O matulu, od wczoraj Was nadrabiałam
Nie cytowałam bo 5 razy już tematy zmieniałyście a na zadane pytania odpowiedzi padły ![]() W sobotę mnie nie było bo załatwialiśmy trochę spraw przed chrzcinami, zakupy, sprzątanie. W niedzielę o 10 był chrzest a później przyjęcie w restauracji. Były4 chrzty, Igorek przespał całą mszę łącznie z polewaniem główki. W restauracji zdrzemnął się trochę ale krótko. Do domu wróciliśmy około 18, zasnął już w drodze do domu. Wczoraj za to dokazywał, zmęczony był ewidentnie tymi chrzcinami, noszeniem przez różne ciotki, hałasem i marudził bardzo i spał na przemian. Na dodatek wczoraj po lekarzach jeździliśmy. Najpierw ja u ginekologa byłam, później mały u chirurga na konsultacji z przepukliną pępkową a później bioderka druga wizyta (na szczęście chirurg i ortopeda w jednym miejscu). No i wczoraj wieczorem zaczęłam Was nadrabiać i dopiero mi się udało ![]() Jeśli chodzi o przepuklinę pępkową (widziałam że któraś pytała o to) to u nas była spora. Lekarz rodzinny skierował nas do chirurga dziecięcego. Synek miał dwa razy zaklejany pępek plastrem. Na 2 tygodnie, później 2 tygodnie przerwy żeby skóra odpoczęła i znowu plaster na 2 tygodnie. Jak odkleiliśmy ten drugi to już pępuszek piękny wklęsły i wczoraj na wizycie lekarz powiedział że już przepuklina zanikła Jeśli chodzi o bioderka to usg wyszło w porządku |
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawy artykuł:
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/p...e-piersia.html |
|
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff w końcu mam czas coś napisać, ciekawe tylko jak długi post Blanka pozowli mi napisać
Właśnie wróciłyśmy ze spaceru i teraz jeszcze drzemie w gondoli przy otwartym oknie w drugim pokoju. Dzisiaj w nocy pięknie spała 8 godzin ciągiem No cóż ale wczoraj Mała dała mi popalić cały dzień rączki kręgosłup to mi pęka w szwach,tez chyba sobie zakupię nowy podążając za Pstryczkiem ![]() W weekend w szkole byłam i tak samo jak Black mam że zarywam dobre oceny odkąd Blanka się urodziła aczkolwiek nie mam czasu się uczyć , nie wiem to chyba kwestia szczęścia :P Byłam wczoraj też na kontroli zapalenia płuc i nie mam już dziadostwa Meduzza biedne to Wasze odparzenie, u nas było podobnie i to non stop no to pomogł nam tormentiol i po nim już nie ma nawrotów Gratuluję udanych chrzcin ![]() A zdjęcia w klubię cudowne! |
|
|
|
#913 |
|
Wtajemniczenie
|
Klub też nadrobiłam. Uwielbiam oglądać wasze zdjęcia. Wszystkie dzieciaczki są takie cudne
meneq Yae poznałyśmy, TŻta Twojego też a gdzie Twoja facjata bo w klubie nie widzę
|
|
|
|
#914 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Siemanko!
Mąż wrócił z pracy, przejął małą a ja mam chwilkę dla siebie Cytat:
bo kurde, ja nie mam czasu sobie porządnie pierdnąć ale nie powiem - zazdraszczam! Cytat:
dziadkowie co całym tygodniu stęsknieni za wnuczką a ja sprzątam w tym czasie i gotuję ![]() Cytat:
i właśnie rozpoczęłam poszukiwania ![]() co do rozklapciochy - ja nie wiem jak to możliwe, ale mam wrażenie, że po porodzie z każdym razem jestem...ciaśniejsza a w ogóle to dzisiejsza noc była super Anna spała od 19 30 do 3 30, a mama z tatą się bawili i to nie jeden raz! ![]() a co do psiewu - ja już Annie drugi raz do posiewu oddawałam i normalnie w jałowym pojemniczku ![]() Cytat:
czekam kiedy Anula będzie taka świadoma Cytat:
![]() ----------------- dziewczyny, ja już nie wiem co robić ![]() nie ufam mojej lekarce a Ani na pewno coś dolega no i nie wiem... W szpitalnym wypisie były wszystkie dane - wiadomka, a że wyszły jej leukocyty w moczu to miałam powtórzyć posiew po 2-3 tygodniach. Oddałam mocz, poszłam do niej po skierowanie, któego mi nei dała ale zwróciła uwagę na zwiększony potas, więc badanie krwi (z żyły! ). Posiew zrobiłam prwyatnie - bardzo duże stężenie dość rzadkiej bakterii - był wielki czwartek, pojechaliśmy prywatnie do innego lekarza, który stwierdził, żeby badanie powtórzyć, bo może być to bakteria z kału albo sromu a bez sensu faszerować małej anytbiotykiem (znowu). No więc poszłam dzisiaj znó do tej lekarki, z wynikami (i krwi, i moczu) i po skierowanie na posiew kolejny. Okazało się, że potas dalej podwyższony, a bakteria ją zmartwiła, zaczęła pytać o cukrzycę ciążową (nie miałam), o porlbemy z nerkami (nie miałam) o przyjmowane hormony w ciąży (tylko na tarczycę...) no i mnie zmartwiła! bo powiedziała, że potas obciąża serduszko, a nie ma do czego przypiąć tego potasu i że może ma to związek z tą bakterią. będziemy to badać, mam podać małej furaginę i za 3 tygodnie powtózyć badanie i krwi, i moczu.No i teraz nie wiem - czy iść do tego lekarza prywatnie (bardzo dobry specjalista), powiedzieć mu o tym potasie i jego słuchać, czy stosować się do zaleceń tej lekarki kurde, boję się o Anię, a przy katarku ta lekarka nam w ogóle nie pomogła, skutkiem czego dziecko dorobiło się zapalenia płuc...
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że ze zdrowkiem lepiej! |
|
|
|
|
#916 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bokeh- sukienka boska!!! Dziewczyny dziękuję za podpowiedzi odnośnie dupki. Już nam schodzi ładnie Ja bym szału dostała chyba |
|||||||
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Hustawka od marsi rzeczywiscie bombowa, znajoma ma i sobie chwali.
Ale mnie TZ by chyba powiesil za wlosy jakbym wjechala na nasze 28m jeszcze z hustawka
|
|
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, gdzie Wy licytujecie te wszytskie sliczne bujaczki / hustawki i karuzelki?
wlasnie widzialam, ze marsi wylictowala za 170 ta swietna hustawke warta 500 zl :O a drugie pytanie, bylismy dzisiaj u gastrologa, lepiej nie jest .. ale gorzej tez nie ![]() czy ktores z Was dziecko ma straszne problemy z ulewaniem? oraz ile waza Wasze dzieciaczki (interesuja mnie te urodzone ok 12 stycznia jak moj) albo jesli pamioetacie wage z 12 tygodnia
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już to widzę, jak będzie owinięty we wszystko co możliwe i wszystkie drzemki spędzi u teściowej na rękach
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova mam pytanko. Zadowolona jestes ze swojej uczelni????? bo myslalam zeby magistra tam robic......i tak sie zastanawiam hmmm
bylam ustalic date chrzcin. 2 czerwiec godz.11.30 ksiadz powiedzial ze lipa ze nie mamy slubu, w ogole mlody nawet przystojny a taka zawiecha;p no i pytal sie czemu nie chce w swojej parafii;p nie sadzilam ze to ma az takie znaczenie, mowil ze niektorzy sie wstydzą sie isc do swojej parafii i chrzic swoje dzieci bo nie maja slubu ja nawet tego nie bralam pod uwage. Czego sie wstydzic? dajcie spokoj... ;p a nie chce chrzic w swojej parafii bo ten kosciół jest ogromny i brzydki i nie ma takiego klimatu.
|
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() taaa, zależy jak wyjdzie
|
|
#923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Mój urodził się 2 stycznia z wagą 3060. Ulewa praktycznie po każdym jedzeniu. Na drugim szczepieniu w 13 tygodniu waga 6550 g. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- a z jakiej firmy chcesz? |
|
|
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ogólnie to tak prospołecznie jest , nie wiem jak jest z pracą po tej uczelni bo nie mam znajomych w absolwentach . Ale zapraszam, ja tam jeszcze 2 lata posiedzę więc pewnie się spotkamy ![]() aaa no i ceny są przyzwoite jak na Warszawę. Kurdę Blanka śpi już 3cią godzinę-chyba jej się pory pomyliły. O tej porze zazwyczaj szykujemy się do kąpieli potem jedzenie i spać. Budzić ją ? Bo ogólnie to śpi w gondoli od wózka, w kombinezoniku przy uchylonym oknie Edytowane przez Lenova Czas edycji: 2013-04-09 o 19:16 |
|
|
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Gdybym ja miała taka sytuację to poszłabym na pewno do tego specjalisty, upewnić się, wypytać. Zresztą moja Zuza zdrowa, chodzimy do przychodni, a i tak pojechaliśmy prywatnie do dobrego pediatry tak dla własnego spokoju. I stwierdziliśmy, że będziemy jeździć do niego tak co 4 miesiące, by sprawdzić wszystko. Bo u mnie w przychodni nie mierzą nawet obwodu główki ani nic |
||
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, wreszcie jakies dobre wiadomosci od Ciebie
Nawijko, powiem Ci szczerze, nie wyobrazam sobie jak Ty i reszta dziewczyn na kawalerkach ogarniacie zycie z dziecięciem ja mam dwa duze pokoje, duża kuchnie, ganek (stoi w nim wózek) a zawsze wszędzie pełno wszystkiego sypialania zastawiona ubrankami i pudełkami- w jednych odłożyłam te za małe, w drugich większe czekają na swoj czas ![]() w duzym pokoju oprócz naszych codziennych rzecy i mata i lezaczek i mały na podłodze rozwalony- cięzko przejsc ![]() także* chylę czoła
|
|
|
|
#927 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po zmianie mleka od 19 marca do dzisiaj przybral lekko ponad 300 gr .. dramat ... ale od kilku dni daje mu wiecej, chociaz gastrolog uwaza ze w przypadku ulewajacego dziecka to nie jest dobry pomysl i w koncu waga sie ruszyla, chociaz niestety gastrolog powiedziala, ze bardzo malo prwadopodobne by wyszedl poza 3 centyl... pech chcial ze z ta waga wdal sie we mnie a nie w ojca, bo ja zawsze wazylam duzo mniej niz powinnam, ale do chlopca to dramat bedzie ... ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
pieknie waży i swietnie przybral na wadze od urodzenia... moj niestety tak jak pisalam powyzej zle przybiera ostatnio ... co do ulewania, karmisz mm czy kp? i co stosujesz na ulewanie? masz jakies sposoby? u nas jest nutramigen plus nutrition i po posilkach gastrotuss... dodatkowo zalecila dzisiaj gastrolog dicoflor raz dziennie ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
to tez super ... a jaka miala wage urodzeniowa? moj niestety tak jak pisalam na samej gorze zle przybiera ostatnio ... ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- a w ogole to ja na poczatku w niego wlewalam tyle mleka ile sie dalo ... i ulewal na potege, ale lekarze mowili ze ladnie przybiera .. teraz stosuje sie do zalecen z puszki i waga jakby sie zatrzymala ... ostatnio z ciekawosci spradzilam, bo zapisuje kazde karmienie i on na dobe od ponad miesiaca zjada tyle samo ml .... chyba zaczn mu robci wieksze porcje albo dorzuce jeszcze jedno karmienie w ciagu dnia
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale co zrobć![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- W weekend ma być już 16 stopni
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamki !
![]() Moi goście już pojechali, chyba nie dam rady Was nadrobić bo teraz musze ogarnąc chate troche NO ale było badzo fajnie z początku troche mnie denerwowało że one ciągle chcą Hanie na ręce albo ją wozić w wózku na dworze ale potem przywykłam stwierdziłam że ja mam ja na codzień one bardo rzadko i odpuściłam sobie bardzo mi pomagały ogólnie tż ma super siostry zachwycone małą no i dziś byliśmy w ikei kupiłam Hani nową pościel.W ikei też zaliczyłam pokój matki z dzieckiem i bardzo tam przyjemnie w ogóle mówiły że powinnam Bogu dziękowac że mam takie spokojne i ciche dziecko bo serio ani się nie zająknęła ![]() Zrobiłam jeszcze na szybkensa zdjęcie siebie w sukience ![]() AHA, widziałam zdjęcia w klubie wszystkie piękne, naprawde. CIesze się że chrzty Wam się udały my musimy powoli załatwiaćnasz bo już za miesiąc
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-04-09 o 19:52 |
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

A jak poszłam się umyć to klapnęłam na podłodze i nie mogłam wstać dopiero TŻ przyszedł bo coś mnie długo nie było...
ma nauczkę bo po co sam się wyrywał do tego... A ja zero pomocy 

bo kurde, ja nie mam czasu sobie porządnie pierdnąć
nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy są dla dzieci