![]() |
#901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Tak wógóle to ta durna zima mnie wykończy. Wczoraj bylismy na 2 spacerach, bo fajnie cieplutko a dziś od rana śnieg z deszczem na przemian sypie. I co siedzimy w domu. A moja Ola ostatnio odkryła, że może się bawić dwoma rączkami w załączeniu dowód |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Nina: super. To strasznie fajnie widzieć jak dzieci się uczą czegoś nowego. Moja dziś pierwszy raz dotknęła i łapała kółeczko z maty.
![]() nie mogę się doczekać aż odkryje jak fajnie można się bawić gdy się wie do czego służą rączki. Moja też od 2 dni więcej spi, |
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() upomniana przez Nawijkę wkleiłam kilka aktualnych zdjęć młodego w klubie
![]() |
#904 | |||||||
Zakorzenienie
|
Widzę że nie tylko ja mam taki ubaw z męża, nie tylko on dziwne rzeczy robi jak śpi
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marsi, Black Fajowe huśtaweczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My dziś byliśmy się szczepić. Miś idzie swoim torem, nie dostaje szczepień jak rówieśnicy, dziś miał dwa wkucia strasznie płakał, był już też okropnie zmęczony. Tak mi go szkoda było ![]() ![]() Dziewczyny chyba nigdy nie nadrobię klubu! Wszystkie jesteście piękne, a dzieci to mamy cudowne! ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jej, z kazdym dniem mały coraz bardziej poznaje siebie ![]() ![]() a jak pieknie rozmawia, róznymi tonami, udaje mu sie powiedziec to i owo- nieswiadomie, ale jak cieszy kiedy słysze jejejeje albo nienienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nancy, super Kubus przybiera!! Kolejne dobre wiesci dla tesciowej ![]() Dolaczam do grona plaskodupnikow ![]() Pol dnia spedzilam w czytelni szukajac materialow do licencjatu. I chyba jestem glupsza niz bylam - za duzo informacji naraz! Jutro szczepienie, juz sie cykam... Jak da rade to i do gina jutro skocze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
jeee, znalazłam matę
![]()
#908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszli teściowie, mówię, że jak nie płacze to żeby nie nosić i noszą już od 40 minut. Zaraz szlag mnie jasny trafi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
O matulu, od wczoraj Was nadrabiałam
![]() Nie cytowałam bo 5 razy już tematy zmieniałyście a na zadane pytania odpowiedzi padły ![]() W sobotę mnie nie było bo załatwialiśmy trochę spraw przed chrzcinami, zakupy, sprzątanie. W niedzielę o 10 był chrzest a później przyjęcie w restauracji. Były4 chrzty, Igorek przespał całą mszę łącznie z polewaniem główki. W restauracji zdrzemnął się trochę ale krótko. Do domu wróciliśmy około 18, zasnął już w drodze do domu. Wczoraj za to dokazywał, zmęczony był ewidentnie tymi chrzcinami, noszeniem przez różne ciotki, hałasem i marudził bardzo i spał na przemian. Na dodatek wczoraj po lekarzach jeździliśmy. Najpierw ja u ginekologa byłam, później mały u chirurga na konsultacji z przepukliną pępkową a później bioderka druga wizyta (na szczęście chirurg i ortopeda w jednym miejscu). No i wczoraj wieczorem zaczęłam Was nadrabiać i dopiero mi się udało ![]() Jeśli chodzi o przepuklinę pępkową (widziałam że któraś pytała o to) to u nas była spora. Lekarz rodzinny skierował nas do chirurga dziecięcego. Synek miał dwa razy zaklejany pępek plastrem. Na 2 tygodnie, później 2 tygodnie przerwy żeby skóra odpoczęła i znowu plaster na 2 tygodnie. Jak odkleiliśmy ten drugi to już pępuszek piękny wklęsły i wczoraj na wizycie lekarz powiedział że już przepuklina zanikła ![]() Jeśli chodzi o bioderka to usg wyszło w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Ciekawy artykuł:
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/p...e-piersia.html |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Wtajemniczenie
|
Uff w końcu mam czas coś napisać, ciekawe tylko jak długi post Blanka pozowli mi napisać
![]() Właśnie wróciłyśmy ze spaceru i teraz jeszcze drzemie w gondoli przy otwartym oknie w drugim pokoju. Dzisiaj w nocy pięknie spała 8 godzin ciągiem ![]() ![]() No cóż ale wczoraj Mała dała mi popalić cały dzień rączki kręgosłup to mi pęka w szwach,tez chyba sobie zakupię nowy podążając za Pstryczkiem ![]() W weekend w szkole byłam i tak samo jak Black mam że zarywam dobre oceny odkąd Blanka się urodziła aczkolwiek nie mam czasu się uczyć , nie wiem to chyba kwestia szczęścia :P Byłam wczoraj też na kontroli zapalenia płuc i nie mam już dziadostwa ![]() ![]() Meduzza biedne to Wasze odparzenie, u nas było podobnie i to non stop no to pomogł nam tormentiol i po nim już nie ma nawrotów ![]() Gratuluję udanych chrzcin ![]() A zdjęcia w klubię cudowne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Wtajemniczenie
|
Klub też nadrobiłam. Uwielbiam oglądać wasze zdjęcia. Wszystkie dzieciaczki są takie cudne
![]() meneq Yae poznałyśmy, TŻta Twojego też a gdzie Twoja facjata bo w klubie nie widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |||||
Wtajemniczenie
|
Siemanko!
Mąż wrócił z pracy, przejął małą a ja mam chwilkę dla siebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale nie powiem - zazdraszczam! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do rozklapciochy - ja nie wiem jak to możliwe, ale mam wrażenie, że po porodzie z każdym razem jestem...ciaśniejsza ![]() ![]() ![]() ![]() a co do psiewu - ja już Annie drugi raz do posiewu oddawałam i normalnie w jałowym pojemniczku ![]() Cytat:
![]() czekam kiedy Anula będzie taka świadoma ![]() Cytat:
![]() ----------------- dziewczyny, ja już nie wiem co robić ![]() nie ufam mojej lekarce a Ani na pewno coś dolega no i nie wiem... W szpitalnym wypisie były wszystkie dane - wiadomka, a że wyszły jej leukocyty w moczu to miałam powtórzyć posiew po 2-3 tygodniach. Oddałam mocz, poszłam do niej po skierowanie, któego mi nei dała ![]() ![]() No i teraz nie wiem - czy iść do tego lekarza prywatnie (bardzo dobry specjalista), powiedzieć mu o tym potasie i jego słuchać, czy stosować się do zaleceń tej lekarki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że ze zdrowkiem lepiej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bokeh- sukienka boska!!! Dziewczyny dziękuję za podpowiedzi odnośnie dupki. Już nam schodzi ładnie ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
Hustawka od marsi rzeczywiscie bombowa, znajoma ma i sobie chwali.
Ale mnie TZ by chyba powiesil za wlosy jakbym wjechala na nasze 28m jeszcze z hustawka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, gdzie Wy licytujecie te wszytskie sliczne bujaczki / hustawki i karuzelki?
wlasnie widzialam, ze marsi wylictowala za 170 ta swietna hustawke warta 500 zl :O a drugie pytanie, bylismy dzisiaj u gastrologa, lepiej nie jest .. ale gorzej tez nie ![]() czy ktores z Was dziecko ma straszne problemy z ulewaniem? oraz ile waza Wasze dzieciaczki (interesuja mnie te urodzone ok 12 stycznia jak moj) albo jesli pamioetacie wage z 12 tygodnia ![]()
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Lenova mam pytanko. Zadowolona jestes ze swojej uczelni????? bo myslalam zeby magistra tam robic......i tak sie zastanawiam hmmm
bylam ustalic date chrzcin. 2 czerwiec godz.11.30 ksiadz powiedzial ze lipa ze nie mamy slubu, w ogole mlody nawet przystojny a taka zawiecha;p no i pytal sie czemu nie chce w swojej parafii;p nie sadzilam ze to ma az takie znaczenie, mowil ze niektorzy sie wstydzą sie isc do swojej parafii i chrzic swoje dzieci bo nie maja slubu ![]()
![]() |
#922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() taaa, zależy jak wyjdzie
![]() |
#923 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Mój urodził się 2 stycznia z wagą 3060. Ulewa praktycznie po każdym jedzeniu. Na drugim szczepieniu w 13 tygodniu waga 6550 g. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- a z jakiej firmy chcesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ogólnie to tak prospołecznie jest , nie wiem jak jest z pracą po tej uczelni bo nie mam znajomych w absolwentach . Ale zapraszam, ja tam jeszcze 2 lata posiedzę więc pewnie się spotkamy ![]() aaa no i ceny są przyzwoite jak na Warszawę. Kurdę Blanka śpi już 3cią godzinę-chyba jej się pory pomyliły. O tej porze zazwyczaj szykujemy się do kąpieli potem jedzenie i spać. Budzić ją ? Bo ogólnie to śpi w gondoli od wózka, w kombinezoniku przy uchylonym oknie Edytowane przez Lenova Czas edycji: 2013-04-09 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Gdybym ja miała taka sytuację to poszłabym na pewno do tego specjalisty, upewnić się, wypytać. Zresztą moja Zuza zdrowa, chodzimy do przychodni, a i tak pojechaliśmy prywatnie do dobrego pediatry tak dla własnego spokoju. I stwierdziliśmy, że będziemy jeździć do niego tak co 4 miesiące, by sprawdzić wszystko. Bo u mnie w przychodni nie mierzą nawet obwodu główki ani nic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Lenova, wreszcie jakies dobre wiadomosci od Ciebie
![]() Nawijko, powiem Ci szczerze, nie wyobrazam sobie jak Ty i reszta dziewczyn na kawalerkach ogarniacie zycie z dziecięciem ![]() ![]() ![]() w duzym pokoju oprócz naszych codziennych rzecy i mata i lezaczek i mały na podłodze rozwalony- cięzko przejsc ![]() także* chylę czoła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po zmianie mleka od 19 marca do dzisiaj przybral lekko ponad 300 gr .. dramat ... ale od kilku dni daje mu wiecej, chociaz gastrolog uwaza ze w przypadku ulewajacego dziecka to nie jest dobry pomysl i w koncu waga sie ruszyla, chociaz niestety gastrolog powiedziala, ze bardzo malo prwadopodobne by wyszedl poza 3 centyl... pech chcial ze z ta waga wdal sie we mnie a nie w ojca, bo ja zawsze wazylam duzo mniej niz powinnam, ale do chlopca to dramat bedzie ... ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
pieknie waży i swietnie przybral na wadze od urodzenia... moj niestety tak jak pisalam powyzej zle przybiera ostatnio ... co do ulewania, karmisz mm czy kp? i co stosujesz na ulewanie? masz jakies sposoby? u nas jest nutramigen plus nutrition i po posilkach gastrotuss... dodatkowo zalecila dzisiaj gastrolog dicoflor raz dziennie ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
to tez super ... a jaka miala wage urodzeniowa? moj niestety tak jak pisalam na samej gorze zle przybiera ostatnio ... ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- a w ogole to ja na poczatku w niego wlewalam tyle mleka ile sie dalo ... i ulewal na potege, ale lekarze mowili ze ladnie przybiera .. teraz stosuje sie do zalecen z puszki i waga jakby sie zatrzymala ... ostatnio z ciekawosci spradzilam, bo zapisuje kazde karmienie i on na dobe od ponad miesiaca zjada tyle samo ml .... chyba zaczn mu robci wieksze porcje albo dorzuce jeszcze jedno karmienie w ciagu dnia
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- W weekend ma być już 16 stopni ![]()
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
hej mamki !
![]() Moi goście już pojechali, chyba nie dam rady Was nadrobić bo teraz musze ogarnąc chate troche ![]() ![]() ![]() ![]() W ikei też zaliczyłam pokój matki z dzieckiem i bardzo tam przyjemnie w ogóle mówiły że powinnam Bogu dziękowac że mam takie spokojne i ciche dziecko bo serio ani się nie zająknęła ![]() Zrobiłam jeszcze na szybkensa zdjęcie siebie w sukience ![]() AHA, widziałam zdjęcia w klubie wszystkie piękne, naprawde. CIesze się że chrzty Wam się udały ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-04-09 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.