|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Byłam dziś zrobic morfologie i oddać krew i ciekawe jak tym razem beda moje wyniki....bo co drugą wizyte to mam bakterie w moczu i za dużo leukocytów....wizyta w piątek to zobaczymy co u mąłej słychac i jak szyjka sie miewa bo ostatnio czasem czuje takie jakby "ściśnięcia, uszczypnięcia" szyjki...
wczorej na SR był temat porodu w wodzie i oboje z Tż stwierdziliśmy,że takowy poród byśmy chcieli o ile by sie dało bo w szpitalu gdzie chce rodzić jest nowoczesna wanna do takiego porodu i po całej rozmowei z ginem i obejrzeniu filmu z takiego porodu nagranego właśnie w moim szpitalu (gin nam go wczorej puszczał i min po min wszystko tłumaczył i opisywał co w danym momencie robi połozna) to mam pozytywne odczucia....na filmie rodząca weszła do wody mając rozwarcie 8cm i po 5 min maleństwo było z nią już i nawet niezapiszczała rodząca, naciecie krocza było normalnie w wodzie, dziecko przez min było pod wodą a rodzaca taka zrelaksowana sie w tej wodzie wydawała....ale lekarz mówił,że jest wiele przeciwskazań do tekiego porodu i czesto pacjentka ma imersje wodna podczas porodu a pod sam koniec musi być jednak wyciągnieta z wody i rodzi na foletlu bo np. od ciepłej wody mdleje lub ciśneinie jej skacze zabardzo. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- nie kupuje |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() jedyne co mi przeszkadza z dnia na dzien coraz gorzej to ucisk pod piersiami, mała wypina tam sowje stópki podejrzewam pod zebra, siedzieć niemoge prawie woóle a o jeździe w aucie w dlasza droge niema mowy bo z bólu niewytrzymuje, ostatnio leże prawie całe dnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Też jestem ciekawa - mam nadzieję, ze wszystko ok...
Ja już mam spakowane do torby do szpitala ![]()
![]() |
#2406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() może on właśnie się denerwuje żebyś nie wychodziła z domu i niechodziła po mieście.. mój też nie lubi jak biegam po mieście ![]() Cytat:
![]() a zwiększyłaś ilość pitych płynów? ![]() ja też troszkę puchnę, ale wydaje mi się że tragedii nie ma.. raczej tak normalnie. Dwa pierścionki schowałam już do szafy, zaręczynowy i obrączkę noszę ale są mi już bardzo ciasne i wieczorem zawsze ściągam.. Obrączkę miałam sporo większą, bo tak to już bym jej pewnie nie założyła.. Puchną mi też stopy i łydki.. zależy jaki dzień, ale jak jestem zalatana to wieczorem mam już niezłe paróweczki.. uda- to nie wiem czy mi puchną, są duże, duuużo większe niż pół roku temu.. ale to raczej tłuszczyk a nie puchnięcie myślałam o tym, ale na razie się wstrzymuję. Tak jak w przypadku wielu innych rzeczy. Nie chcę kupować w ciemno, po porodzie będę wiedziała co mi się przyda a co nie i wtedy dokupię ![]() ogólnie troszkę boję się o moje piersi bo mam strasznie wystające brodawki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Raczkowanie
|
Ale się porobiło. Normalnie jakby się wór rozwiązał. Czytam i oczom nie wierzę. Tu skurcze, tu szpital OMG!!! Dziewczyny trzymam za was kciuki
![]() vil, z zapartym tchem śledzę wasz pobyt w szpitalu. Super, że masz już Przemusia koło siebie. ![]() ![]() Dzisiaj stolarze przywieźli łóżeczko (dorabiali nam szufladę) i na razie stoi tak na środku pokoju. Najpierw TZ musi wywieźć toaletkę, a teraz ma na popołudnie ![]() Bartuś od wczoraj tak daje czadu, że hoho. Siły już ma co niemiara, czasem aż gwiazdki widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie ma znaczenia jak urodzisz, wazne ze kochasz calym serduchem ![]() cesarka to tez porod i tez mozesz dziecku powiedziec: dalam sie za Ciebie pokroic, bylebys tylko byl zdrowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
Ash - napisz mi jeszcze raz jak ty stosujesz (na co i jak często) ten olejek z Alepii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie tłumacz
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
Can jechałam na żelazną bo tam przyjmuje mój lekarz i akurat miał dyżur. Ale nie bardzo Chce tam rodzic. W sumie to nie mam pojęcia gdzie rodzic. Mam tylko jedną koleżankę która rodziła na inflanckiej i sobie chwali... A Ty gdzie planujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Can, dokladnie. bez sensu jest takie gdybanie co kto woli...dla mnie cesarka musi miec wskazanie. nawet jesli bedzie nim "paralizujacy strach przed porodem sn", to jestem w stanie to zrozumiec. ciesze sie, ze lekarze podejmuja ostateczna decyzje i zawsze kieruja sie dobrem dzidziusia i mamy. nie rozumiem tylko cesarek "na zyczenie", zaplace w prywatnej klinice, urodze z miesiac przed terminem bo wtedy mam luke w grafiku, przy okazji wyssaja ze mnie zbedny tluszcz i zrobia plastyke, a za 3 dni bede znow gwiazda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() witam sie porannie ![]() ![]() http://annaroznicka.com/blog/2013/na...odu/#more-5317 ![]() dopadła mnie niemoc,gigantyczny dół i nie wiem co dalej ![]() wczora weczorem przypomniałam sobie,że musze za mieszkanie zapłacc ![]() no i napisalam do wlasciciela wieczorem sms, nie dzwonilam bo 21 byla czy da rade przelozyc na 12go (2dni pozniej,jak ostatnio bo nie chciao mu se 10go przyjezdzac) i co odpisal? ze on dzis przyjdzie pogadac,bo to nie sprawa sms..a ja sie przejmuje ze po moich wrzaskach z tz ktoś mu powiedzial i jest zly ![]() mala wieczorem szalala straaasznie,a brzuch boli jak na okres ![]() ![]() co to ma byc.. ja mam dosc.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=diabli;40232476]Can, dokladnie. bez sensu jest takie gdybanie co kto woli...dla mnie cesarka musi miec wskazanie. nawet jesli bedzie nim "paralizujacy strach przed porodem sn", to jestem w stanie to zrozumiec. ciesze sie, ze lekarze podejmuja ostateczna decyzje i zawsze kieruja sie dobrem dzidziusia i mamy. nie rozumiem tylko cesarek "na zyczenie", zaplace w prywatnej klinice, urodze z miesiac przed terminem bo wtedy mam luke w grafiku, przy okazji wyssaja ze mnie zbedny tluszcz i zrobia plastyke, a za 3 dni bede znow gwiazda.[/QUOTE] ![]() Mnie trochę śmieszy to parcie na cc niektórych bo się boją sn tak baardzo a jeszcze nie rodziły ![]() Przecież cc to nie są wakacje pod palmą i też jest ból... Ja dlatego zostawiam decyzję mojej gin. Ufam jej i wiem że zrobi co w jej mocy żebyśmy z małym wyszli z tej imprezy cali i zdrowi. No i ona przede wszystkim nie jest też anty cc jak niektórzy lekarze. "Zesraj się a masz rodzić sn" też mnie nie przekonuje a znam takich ginekologów...
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
Nie, jak będzie potrzeba to męża wyślę do apteki.
Te chłopy a odpoczywanie to jakieś dziwne są. Mój, co wchodzi do domu po pracy to pyta, czy coś pomalowałam w pokoju. On żartuje, ja też niby wiem że on żartuje, ale tak mnie to drażni, bo przy poprzednich pokojach mu pomagałam a tutaj nie mogę. On się śmieje, że tak specjalnie mnie podpuszcza, a ja w tej ciąży to mam jakieś kiepskie poczucie humoru ...
#2419 | |
Zadomowienie
|
VIL GRATULACJE!!!!!!!!
![]() kurcze, a nie mogą ci położne małego przystawiać? samemu po cc to trudno, coś o tym wiem, więc nie rozumiem, czemu ci nie pomagają... szkoda byłoby maluszka, żeby przez to nie ssał.. Cytat:
dzisiaj wizyta, chwila prawdy będzie.... ja już czuje się jak na kilka dni przedf porodem, zobaczymy co gin powie i jak moja szyja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do pierścionków, to mój gin na ostatniej wizycie kazał mi zdjąć wszystko z palców, mimo, że mnie mocno nie uciskała ani obrączka ani zaręczynowy, bo mówił, że to może przyjść z dnia na dzień i że widział dużo obrzydliwych przypadków jak biżuteria wbija się w palce i trzeba ją ciąć... Więc grzecznie i potulnie zdjęłam i schowałam i czekam na jej założenie do czerwca ![]()
![]() |
#2421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2422 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=candace1;40232594]Ja w Bielańskim
![]() Cytat:
nawet tak jak Vil teraz pisze-ani sie podniesc ani nic.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
axell za dużo stresów na Ciebie spadło... A co do brzucha, może skonsultuj z ginem??
co do cesarek wiadome-chciałabym urodzić sn , ale jakby się coś działo, to bez gadania bym się zgodziła na cc ![]() ![]() Co do puchnięcia to ja na razie nie puchnę... No chyba , że z wieczora delikatniutko, ale obrączkę, zaręczynowy spokojnie jeszcze nosze ![]()
#2424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A masz nospę?
![]() |
#2425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
vil i tak bardzo szybko wstała po cc. znam dziewczyny, które po sn nie mogły się ruszyć przez 2 doby. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak stara się mi pomagać i jest miły i wyrozumiały, więc jakoś przeboleję to Jego gadanie, a i tak będę robiła wszystko po swojemu wg swoich możliwości ![]()
![]() |
#2428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do cc to kiedyś był program w TV, że modelki czy gwiazdy życzą sobie cc w 8 miesiącu, żeby brzuch im za duży nie urósł i mogły szybciej schudnąć ![]()
![]() |
#2429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.