|
|
#1051 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Świadectwo ślubu kościelnego dostaliśmy w dniu ślubu po mszy od księdza, ale nie było ono nam potrzebne do chrztu. Mieliśmy tylko krótką katechezę przed chrztem dzień wcześniej i potrzebne były nam zaświadczenie od chrzestnych, że są praktykujący.
|
|
#1052 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dzis tez ok tyle nie karmilam z jedneg cyca i sciagnelam tylko 65ml, wiec nie wiem od czego to zalezy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, ja używam jako takiego podkładu pod Małego, daję pod główkę, żeby nie obślinił czy nie obrzygał tego, na czym akurat leży
innego zastosowania raczej nie widzę :d
|
#1054 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale jak już złapie wene to gada i gada z pajacykami, chwyta wystające na sznureczkach wałeczki i piłkę, a już najlepszym rozmówcą jest motylek![]() Cytat:
, heheA tak na poważnie to herbata, ale w ciągu dnia więcej wody mineralnej, kompoty jabłkowe,soczki marchwiowo bananowe czyli takie kubusie, anatola z mlekiem. Właściwie wszystko co lubię Ostatnio piłam też kompot z wiśni i czereśni, bo mam gotowe słoiki w piwnicy i też było ok, nie odbiło się to na dzieciu. Wszystko było ok.
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Co do picia jeszcze - napiłam się jakiś tydz temu trochę żurawinowego reddsa
a wczoraj łyk wina
|
#1056 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Nie wiem? jeśli bym miała z czeoś rezygnować to z osłonki a kocyk bym zostawiła. Ale ja rzadko z wózka korzystam, chusta cześciej. Cytat:
Zabieraj Małą ze sobą, łatwiej Wam będzie. Cytat:
Cytat:
Co do pazurków: nie obcinałam jeszcze u stóp, jakoś potrzeby nie widzę. U rączek co parę dni ciacham, ostatnio zgubiłam dzidziowe nożyczki i obcinałam dorosłymi cążkami na śpiocha. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() - nie ma prawa się wtrącać i rzucać chamskich komentarzy....Ja bym tego nie puściła płazem!Cytat:
6:00 rano słyszę że chyba się już budzi,bo odgłosy wydaje. To siadam z poduchą, Tż wstaje ją wziąc do karmienia i mówi do mnie, że ona dalej śpi ![]() To nie budziłam, spała jeszcze ponad 40 minut, i obudziła się na jedzenie przed 7:00, wcześniej kupkę robiąc jeszcze (pewnie stąd kręcenie w łożeczku), cudownie ostatnio śpi, nie da jej się obudzić w nocy..oby tak zostało! |
||||||||
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
My już po badaniu bioderek
Wszystko jest ok Dziękujemy za kciuki ![]() Jakby tak szło to bym Wam podesłała tego słoneczka U nas tak PIĘKNIE świeciiiiiii co za przyjemność spacerować w słoneczku. Bokeh kochana - mam pytanko Chcemy kupić aparat a jutro ma być w promocji o taki, co o nim sądzisz????Idę Was trochę nadrobić
|
#1058 |
|
Rozeznanie
|
Mój dziec się obudził i donośnym krzykiem wzywa na jedzenie, także nie mam wyjścia,
spadam
|
#1059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Silver brawa za bioderka! ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Szajka odstawiłam krowie mleko tak jak mówiłaś i chyba widzę poprawę. Dziękuję Kupki są zielone, a właściwie to takie zielono-żółte. Więc to chyba to... Czy to oznacza,że nie mogę w ogóle krowiego mleka przy kp?? Czy próbować za jakiś czas znowu? |
||
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się wczoraj mega poryczałam wieczorem, mam tak obrzydliwe rozstępy na nogach, że wyglądam jakbym w ciąży 40kg przytyła, a nie 10
smaruję się 2x dziennie balsamem a to g.owno daje ;( jestem 7kg chudsza niż jak w ciążę zachodziłam, a te nogi wyglądają przepaskudnie jeszcze gdyby to było w jednym miejscu, a te paskudztwa są na caluśkich nogach
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
co za głupia dziołcha ze mnie
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() mi tak strasznie przeszkadzają kilogramy Rozstępów mam kilka na brzuszku, ale na szczęście mało widoczne. Kochana może troszkę Ci zbledną z czasem... My kobiety to tak ciężko mamy, najpierw ciążowe dolegliwości, ból porodowy,a na koniec dolegliwości "poporodowe"
|
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogliby Ci nasi faceci chociaż te rozstępy po nas mieć a nie spijać samą śmietankę
|
|
|
|
|
#1063 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40227679]no i popatrzcie dla dziewczynek http://allegro.pl/bright-starts-tore...139061800.html[/QUOTE] Ale super torebusia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A paznokcie jej obcinam jak zasypia mi na rękach
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-10 o 15:05 |
||||||||
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka dotknęła rączką i złapała zabawkę przy łóżeczku. Ale czad!
|
|
|
|
#1065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za dziadostwo.... ![]() Ja mam kilka na brzuchu (tylko po jednej stronie na dole i 2 przy pępku) i też tego nie cierpię, smaruję ciąle, widzę, że to blednie ciut, a nowe się nie pojawiają. No i dużo lepiej się czuję odkąd zniknął ciążowy brzuszek, jakby jeszcze nad nim popracować ćwiczeniami..to będzie jeszcze lepiej. No a rozstępy paskudy muszą zblednąć w końcu tylko trzeba chyba sporo czasu.. ;( I myśl taką mam - uwaa z opalaniem, na razie najlepiej unikać słońca (gdy oczywiście wreszcie wylezie:P), i nie wystawiać na nie rozstępów póki są świeże. |
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aczkolwiek nie jestem zadowolona ze swojego brzucha, może nie jest duży, ale to jednak nie to Po ciąży zostało mi 4 kg.
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Ooo no to już niedługo
jak tam przygotowania??Ile gości będziecie mieć?? Ale cudnie macha nóziami i rączkami Cytat:
ja za to mam pełno rozstępów na brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Dziewczyny z oponkami na brzuchu nie macie tak źle ! ![]() To idzie usunąć ćwicząc... Ja mam pełno rozstępów które już zostaną do końca życia
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A im jestem chudsza, tym bardziej wyłażą chyba powinno być na odwrót prawda? Z przodu są aż do połowy uda, z tyłu fioletowe na całych nogach. I na bank wyłażą nowe, bo nawet w ciąży aż takiego zagęstnienia nie było wyglądam jakby mnie coś poszatkowało..... Oczywiście brzuch - ani jednego, nawet najmniejszego!---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- aha, piersi też całe w rozstępach....
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
A pijecie soki pomarańczowe,grejpfrutowe ? Bo niby cytrusów nie mozemy kp
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrusów nie piję i nie jem. Wyjątek : herbata z cytryną od czasu do czasu.
Kurczę, masakra z tymi rozstępami ![]() Beznadziejna przypadłość. Ja mam nadzieję, że mi już nic nie wyjdzie, i zostanę z tymi kilkoma na brzuchu, jakoś będę z nimi walczyć.. One się na pewno wyładzają, a więc i bledną, do tego jaśnieją..ale wiadomo, że to już nie jest tak do koca to...;/ Lady, Silver: współczuję bardzo. Nigdy bym nie pomyślała, że rozstępy moą wyjść na nogach;/ |
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przytyłam w ciąży 15kg i mam dupe we fioletowych krechach
).
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że zbledną.Dziewczyny współczuję takich strasznych rozstępów. Mam nadzieję,że zbledną.. |
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, współczuję Wam tych rozstępów.
Szkoda, że nie ma żadnego sposobu, by się ich całkowicie pozbyć.
|
|
|
|
#1077 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, wszystko, co fajne mnie omija - Kubus w brzuchu malo aktywny byl, a teraz jeszcze w nosie ma usmiechanie sie. Cytat:
![]() Co do pielegniary - bylam tak zestresowana szczepieniem, ze g*wno sie odezwalam. Dopiero jak ona przygotowywala zastrzyk, a ja trzymalam Kubusia to zorientowalam sie co tak naprawde powiedziala. Dziecko mam po tym szczepieniu strasznie niespokojne ![]() Niby spi caly czas, ale budzi sie z placzem, wierci, pojekuje ![]() A jak sie obudzi to caly czas placze, za cholere nie moge go uspokoic. Cyca tez ma w nosie
|
||||
|
|
|
#1078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to wesele u brata TŻ![]() Ja pije wode , herbate czarna (+ opcja z sokiem malinowym), sok malinowy z wodą, inke, herbatke laktacyjną jakąs ziołową.. i chyba tyle.. jakos sie boje eksperymentowac. Kusi mnie kawa z mlekiem![]() Black korzystając z tego, ze jestes, moze powiesz czy ta paletka cieni http://cocolita.pl/bf_cienie_40_1.html jest ok?? Nada się? ![]() Nafiyqa doczekasz się usmiechu, a potem bedzie ich juz coraz wiecej. To takie rozbrajające ![]() Moj po szczepieniu chyba ze 3 doby dochodzil do siebie;/ Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-04-10 o 15:48 |
|
|
|
|
#1079 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja mam uda z przodu, piersi i brzuch w rozstępach, dodatkowo mam mega opone na brzuchu, nawet po porodzie takiej nie miałam.
Cytat:
U mnie to samo, dopiero teraz usnoł mocniej w łóżeczku. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Nie strasz z tymi 3 dniami.
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Scotasia, ja generalnie nie polecam takich palet. I tak nie będziesz używać wszystkich kolorów, a pigmentacja i trwałość na pewno nie są najlepsze... W dodatku ta konkretna ma mało przydatnych kolorów - dużo różu i niebieskiego... Lepiej kupić Sleeka czy chociażby Technica.
![]() A tu moja księżniczka: https://www.youtube.com/watch?v=9D-2d2TmZzM
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-10 o 16:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

moj ma juz polowe z wloskow urodzeniowych....

jeszcze rozumiem, jakby wypil i mu sie zwidywalo ale nie

Ostatnio piłam też kompot z wiśni i czereśni, bo mam gotowe słoiki w piwnicy i też było ok, nie odbiło się to na dzieciu. Wszystko było ok.
a wczoraj łyk wina 

ale te nasze dzieciątka rosną i co dzień czegoś nowego się uczą