![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Debrah my chcemy kupić pojemniki na zabawki. Nawet od jutra mają być w pepco. Bo na razie zalegają na parapecie:p
Bio gaje w tej chwili daję i bobotic. Bip gaje raz dziennie 5 kropelek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Treselle a skad dokladnie?
![]() ![]() Bylam na spacerze ponad 2godz, oooo mamo, nigdy wiecej samej wozkiem! Wyobrazacie sobie, ze przez 3 miesiace z Malym sama nie wychodzilam? ![]() ![]() Fewciu tak jak dziewczyny pisza, skonsultuj jeszcze z kims ![]() Lenova pokaz sie potem w nowych wlosach ![]() ![]() ![]() Pstryczku ![]() Wiecie, znalazlam Biedronke ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- My kupimy skrzynie na zabawki z ikei, do kompletu mebelkow ![]()
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Deli, ja tez nie znosze łazenia w buciorach, wrrrr ![]() Lady, ty jestes prawdziwą ikeoholiczką ![]() Fewciu, nie wmawiaj sobie bo to absolutnie nie jest twoja wina, przyłączam sie do zdania dziewczyn- skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem ![]() kurcze, wrócilismy ze spaceru a mały ma teraz rozpalone policzki ![]() ![]() ![]() ![]() nie daruje sobie, jak znowu cos złapie (odpukac, tfu!) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bobotic itp podawajcie dalej, to zupelnie co innego niż biogaia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
ale spaprali allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Treselleo, witamy w naszym mamuśkowym gronie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Wtajemniczenie
|
pokazuje misia "dla dzieci z refluksem"
moze dokladnie tego nie widac, ale to jest taki pas materialu z misiem z jednej strony - reguluje sie go rzepa - i z takim bloczkiem z drugiej strony, kladzie sie dziecko pomiedzy tymi dwoma elementami i nie obroci sie na brzuszek ![]() tutaj niestety Borys i tak sie zsunal w dol, bo mamy materac pod katem 3 0 stopi pochylony i sobie zjezdza w dol, a wiercac sie spodenki sobie zawsze sciagnie ![]() mamy jeszcze przesieradlo z takimi jakby majtkami - pielucha wszytymi, wk tore wklada sie dziecko, ale jeszcze tego nie uzywalam
#1298 |
Zakorzenienie
|
Sylwia, ups, wydalo sie
![]() A te nowe allegro to ja juz mam hm, z miesiac? ![]()
#1300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo ja bylam dzis 3 h i super mi sie wózek sprawuje ![]() Cytat:
![]() ja dzis nie podaje dzidzi boboticu, zobacze jak bez niego beda szly bączki. Jeszcze qpy dzis nie robiła... ;/
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
wrociliśmy z basenu,bylo super polecam wszystkim
mielismy farta bo prawie nikogo nie bylo, tylko jedna dziewczyna z większym dzieckiem, to pewnie dlatego,że glupia godzina ![]() Leo był zachwycony, wogóle się nie bał i płakał jak wychodziliśmy a potem w aucie padł jak mops Fewcia bidulko nie martw się ![]() ech dziewczyny,jestem przerazona niebawem w pracy musze znowu zacac jezdzic w delegacje jesli chce kase zarabiac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | ||||
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kto powiedział o tej małolacie? W rejestracji czy pacjenci? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40245484] Ano widzisz, tylko Agatka 3lata kończy, jeszcze trochę za mała na robienie, ale z drugiej strony nie wiem, jak wykończony jest ten domek przenośny - jeśli te okienka i ściany są malowane to ok, ale jeśli papier, to pewnie zedrze, fazę ma taką paskudną :/ I co źle robiłaś? ucz nas teraz! [/QUOTE] No faktycznie, ja miałam więcej lat ![]() ![]() Źle dociągałam, a ważne jest, żeby najpierw dociągać ten kawałek co leży pierwszy na ramieniu, dopiero potem ten nad nim. Logiczne, ale ja na to nigdy nie zwracałam uwagi. I żeby dociągać chustę po kawałku i drugą ręką przytrzymywać sobie te "gotowe" kawałki. Nie wiem czy można z tego mojego bełkotu coś zrozumieć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fewcia! my też musimy iść na rehabilitację ![]() ![]() Witam nową mamę ![]() Byłyśmy dzisiaj na długim spacerku, powiedzcie mi jak tak piszecie, że chodzicie min. 1-1,5h to co robicie? Cały czas w drodze? Bo mi dzisiaj nogi odpadały, a Ewcia nie lubi jak na siedzę na ławce ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-04-11 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Życzę zdrówka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie zapomnij pokazać nam fryzurkę ![]() Cytat:
![]() Ooo jak fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Hm, ja byłam dużo razy sama na spacerku z Darią, dziś też. I nie jest tak źle ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1305 | |||||||
Wtajemniczenie
|
ehhh ocywiście tysiąć pińcet spraw musiałam zrobić
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ekstra ![]() Cytat:
![]() ![]() a teraz ledwo 5 minut na skakance poskacze i już zadyszka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kurde, miałam huśtawki szukać ale zrezygowałam, odaleźć się nie umiem... dziady jedne! ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aptekaleki.co.uk/products/594...ka-canpol.aspx
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Szklanka nooooo, myslalam ze mi nogi do d.upy wejda
![]() ![]() Kochana, to dociaganie tzn ze najpierw dociagac material przy glowce tak? A potem reszte? Marsi a chodzicie na kurs czy tak sobie o? Deli ja tez mam problem z wnoszeniem tego wozka, dlatego smole, nastepnym razem jak sama na spacer to w chuscie ![]() ![]()
#1308 |
Zakorzenienie
|
Fewciu strasznie mi przykro
![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-11 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
Takie na kółkach pojemność 52l po 39,99. Takie bez kółek 13l po 14,99 , a 27 l po 24,99. Nie wiem czy to dużo czy nie
![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-04-11 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
na kurs ![]() przynajmniej polowe zajec pani instruktor byla tylko dla nas ![]() Maluchna ![]() Blogerka,zaciekawiła mnie ta poduszka mis dla dzieci z refluksem,napisz cos wiecej |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Przejadę sie do pepco jutro
![]() ![]()
#1312 |
Zadomowienie
|
widać w zeszłym roku jakaś płodna atmosfera się nad śląskiem unosiła
![]() Tychy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Wtajemniczenie
|
marsi; juz pisalam i wrzucilam fotki ;P
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1297
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-04-11 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Mówiłam Wam, że jesteście kochane?? ![]() Debrah nie wiedziałam, podziwiam Cię! Szklanko, a dlaczego macie rehabilitację? Przepraszam,że Was nie cytuję, ale dzisiaj cały dzień spędziłam na szukaniu pomocy dla Blanki. ![]() Poruszyłam niebo i ziemię... Ile matka jest w stanie zrobić dla dziecka... Ale bez znajomości, nawet tych najbardziej odległych, nic się nie da zdziałać. To smutne... I sprawa wygląda tak - udało mi się załatwić wizytę u innego ortopedy dziecięcego na 17 kwietnia. Jednak boję się,że to nic nie da. ![]() ![]() ![]() I wizytę u lekarza który kieruje na konkretny sposób rehabilitacji na 24 kwietnia, tyle że około 35 km od nas. Nawet jakbym miała jeździć z Nią codziennie to będę. Co do chustowania, to skonsultuję z rehabilitantem.Może to dobry pomysł. Dziękuję Szajko ![]() Jeśli chodzi o poczucie winy... Sporo osób, nieżyczliwych mi, mówiło,że to że dziecko się nie przekręciło do porodu to moja wina. Bo sporo leżałam w ciąży. Ale takie miałam zalecenia i takie samopoczucie niestety ![]() ![]() A napięcie, gdybym może zauważyła wcześniej, to nie byłoby rehabilitacji tylko skończyłoby się na odpowiednim noszeniu i przewijaniu Niuni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wytłumacz bo ja tępa blondynka jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tz to kupil, ja tez na poczatku nie wiedzialam co to jest
![]() |
#1318 | |
Zadomowienie
|
Aga to szkoda, że nie masz nigdzie parku blisko
![]() Silver ja też lubię, tylko w ciąży zdziadziałam, a kondycja mi niestety wolno wraca ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurde, nie wiem jak to ująć z tym dociąganiem, ale tak (i mam na myśli kieszonkę), że jak krzyżujesz na plecach to musisz uważać, żeby materiał się nie zawinął i potem jak już masz na ramionach chustę to łapiesz ten koniec co bliżej szyi jest i wyciągasz rękę do łokcia(wtedy ten kawałek chusty jest wywrócony na drugą stronę) i mocno ciągniesz (i to powinno być od główki). Potem, jak już to zrobisz to dociągasz jeszcze raz, ale tak jakbyś chciała złapać każdy jeden pasek po kolei. Nie tak, że łapiesz ten koniec chusty do ręki i po prostu ciągniesz, tylko zajmujesz się po kolei każdym paskiem. Jak to się zrobi odpowiednio mocno to wszystko powinno być ok ![]() Z powodu wzmożonego napięcia. Ewcia mi bardzo mocno główkę wygina do tyłu, kręgosłup zamiast z takim garbem jak normalnie jest u dzieci to u Niej jest wygięty w drugą stronę. I dodatkowo bardzo mocno zaciska piąstki, tu mi już lekarka pokazała gdzie masować także już zaczęłam ![]() A leżenie chyba nie ma związku z ułożeniem dziecka bo ja i kilka dziewczyn u nas z wątku większość ciąży przeleżałam, a dzieci się obróciły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Przyczajenie
|
Szanowne Panie!
Nazywam się Karolina i jestem studentką V roku psychologii. Zainteresowana tematyką kobiety we współczesnym świecie, pisze pracę magisterską na temat zadowolenia z życia kobiet w różnym wieku w tym WAS - MŁODYCH MATEK ![]() Przepraszam, że tak "wtryniłam" się tutaj z moim postem ( bycie mamą jeszcze przede mną, mam nadzieje), ale potrzebuje pomocy "styczniowych mam" ![]() Zwracam się do Pań z gorącą prośbą o poświęcenie 15 minut na wypełnienie 2 kwestionaruszy i krótkiej ankiety demograficznej. Wystarczy kliknąć poniższy link: https://docs.google.com/forms/d/1Mo_...lvwHFXtytLpNdw (gdyby link nie był aktywny, wystarczy go skopiować i wkleić w pasek adresu strony) Kwestionariusze są całkowicie anonimowe. Nie napisałam tego postu na głównej stronie forum o macierzyństwie bo zależy mi w szczególności na Paniach (mamach 2-5 miesięcznych maluszków)) Szanowne Panie, POMÓŻCIE ![]() Z góry dziękuję za czas i uwagę. Życzę również zdrowia i pociechy z dzieci ![]() Pozdrawiam Karolina |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Wtajemniczenie
|
probowama wypelnic ankiete, ale wymieklam ...
jest bardzo meczaca, zwlaszcza na etapie zyski = straty ... tam w polowie juz mi sie odechcialo ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- nie ma żadnej? dzieciaki dają tak popalić czy relaksujecie się? ![]() ja marnuje czas od 19, taaaakiego lenia mam, nic mi sie robic nie chce konkretnego... ale zaraz ide chyba do prasowanie... ktos robil dziecku morfologie? bo mnie gastrolog zapytala czy byla robiona, nie byla oczywiscie a ja glupia nie zapytalam sie w jakim celu ta morfologia, ale jutro ide to zalatwiac... i teraz nie wiem czy trzeba skierowanie - mam straszna pediatre ;| i mysle, zeby po postu zaplacic za to i miec spokoj - pewnie kilkanascie zlotych to kosztuje, tylko teraz nie wiem czy do szpitala jechac czy gdzis indziej
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.