|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Martula, to musicie dobrze przemyśleć. Ja piszę o przyczepce chariot, która jest na prawdę droga. Z tym że my kupowaliśmy używaną, na ebayu niemieckim, tam jest ich dużo (w Polsce są mało popularne). i dało radę jakoś., Tym bardziej, że my na prawdę dużo jeździmy. Całe lato spędziliśmy na rowerach, byliśmy z rowerami nad morzem itd. No i nasza przyczepka jest dwuosobowa
![]() Wszystko jest w niej baaaardzo przemyślane. Dziecko jest przypięte pasami, ma tam w środku sporo miejsca, plus jakieś keiszonki na zabawki. Są po bokach okna do patrzenia i wywietrzniki. Z tyłu siatka, więc nie ma problemu z powietrzem Z przodu też jest zapinana moskitiera, więc żadne muszki ani drobne kamyczki nie wpadają. Jest też osłona przeciwsłoneczna z filtrem. I osłona od deszczu. Są amortyzatory, więc dziecko nie jest rzucane jak worek kartofli. Przedni kółeczka można szybko odpinać i przypinać - dosłownie jednym kliknięciem i szybko z przyczepki robi się wózek.Poza tym materiały są bardzo porządne, u nas nie ma żadnych śladów użytkowania, a użytkowana intensywnie... Miała tez robione jakieś crash testy... |
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
jestem jestem
![]() ale zarobiona więc tylko czytam. Po pracy całe dnie do wieczora spędzamy na zewnątrz a wieczorem coś tam ogarniam, ugotować i do spania ![]() widzę, że o butkach piszecie. Pierwsze pewnie kupimy Befado, nie powalają wyglądem ale są leciutkie, mięciutkie, na pierwsze obuwie idealne!
|
|
|
#513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Można nie plamić, nie mieć bóli brzucha, a można poronić
|
|
|
|
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Maks od 3 tyg ma katar:/ wczoraj zaczęliśmy 2 antybiotyk, bardzo nie chciałam go podawać, ale od 3 tyg smarka i kaszle i w koncu się zdecydowałam. Mam nadzieje, że w końcu przejdzie. Ale wczoraj i dziś rano leciała mu krew z nosa, tzn wyglądało jakby leciało coś w nocy bo rano wyło zaschnięte, wczoraj z prawej dziś z lewej dziurki. Nie wiem czy się tym martwić, czy to przez ten ciągły katar ![]() Dziewczyny mam pytanie. Macie może telewizory postawione gdzieś nisko? U nas stoi na niskich meblach i dziś Maks zaczął bić w tv, boje się, że mocniej popchnie i telewizor na niego spadnie. Na nie wolno reaguje uśmiechem i dalej robi to samo.... a niebardzo mamy możliwość, żeby przestawić go gdzieś wyżej.
|
|
#515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wrocilam od tego lekarza i mam w gardle torbiel... narazie mam tylko psikac jakims specyfikiem i obserwowac. Jesli bedzie sie powiekszac to czeka mnie laryngolog. Co sie dzieje z ludzmi?! Co chwile ostatnio slyszy sie o dzieciobojstwie, molestowaniu fizycznym, sexualnym... jak tak mozna Az noz sie w kieszeni otwiera na takich ludzi.................... .........
|
|
|
|
|
|
#516 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz super pomocnika, a jeśli chodzi o okna to u mnie też brudasy przed świętami była brzydka pogoda, teraz czekam aż mi się zechce pójść do OBI po preparat przeciw pająkom ( normalnie sobie wszędzie napsikam dookoła okien i na balkonie niech mi nie włażą obleśne robale fuj!) i będę myć.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak Twoje piersi znoszą odstawianie? Bo moje ciężko. Cytat:
Cytat:
A czym zajmuje się Twój tż? Cytat:
Cytat:
Eh u nas dzisiaj deszczowo i wietrznie ale powietrze jest już inne - cieplejsze, pożegnałyśmy kombinezon i trafił do szafy. Byłam dzisiaj na ciuszkach, za 8 rzeczy zapłaciłam aż 45 zł Normalnie w moich stronach kupiłabym za to 2 razy więcej jak nie więcej ( masło maślane ).
|
||||||||
|
|
|
|
#517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
TŻta np. nic a ja cała w wielkich bąblach ![]() Myślę, że jak w ciągu najbliższych 3 lat TŻ nie dostanie awansu , o który się bardzo stara to tez wyjedziemy najpewniej. Smutne to,że nie liczy się wykształcenie, kursy i papierki, które posiada tylko ''plecy''- których niestety nie posiada. Mój to wojskowy. aha.. a co do pieluch Dada, to w mojej biedronie tez nie ma info o promocji, jest tylko w gazetce i przy kasie naliczyli mi rabat- 2 paczki za 50zł.
Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-04-12 o 14:51 |
|||
|
|
|
|
#518 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym spróbowała z tetrą po prostu. Np bambusową, jak masz wrażliwca. (bambus ma właściwości antybakteryjne, nie wywołuje alergii, jest chłonny i przyjemny w dotyku ). Kup może parę sztuk, do tego jakieś otulacze, (czyli coś, co "przytrzyma" Ci tetrę, no i nie pozwoli przedostac się wilgoci na ubranko. A jednocześnie oddycha.) I spróbujcie. Bo nie ma co się zaopatrywać w jakieś super zestawy, moga się nie sprawdzić (a tetra to tetra zawsze się przyda ).Do tego będziesz potrzebowała delikatnego płynu do prania i dodatek antybakteryjny. I kosz z pokrywką.Mi przydaje się też olejek eteryczny z drzewa herbacianego, na smrodek i antybakteryjny ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
My tv nie mamy, ale inną elektorniką Antek się bardoz interesuje - komputer, głośniki... na nie wolno reaguje podobnie Staram się odwrócić uwagę...Cytat:
![]() A ta torbiel... kurczę niefajnie. Oby specyfik pomógł. A z tym dzieciobójstwem masakra... JAk można mordowac noworodki.Jak się nie chce dziecka, a już i tak urodziła to co za problem zrzec się praw rodzicielskich...? Strasznie to jest wszystko... |
|||
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
pola- chyba mi sie podoba twój TZ, skoro nie protestuje na brak telewizora
Jak sie zepsuł nasz stary to tak sie cieszyłam, miałam nadzieje, że uda mi sie namowic TŻta ze bez tego mozna zyc.. ale gdzie tam, i tak kupił. a w ogóle to my chyba mamy jakeigoś pecha.. wszystko nam sie ciągle psuje ![]() z najgorszych rzeczy to zostaliśmy z dwoma zepsutymi autami na parkingu- jedno kupione rok temu, drugie miesiąc temu. Tzn obydwa używane, no ale ej..
|
|
#520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam dada ale u mnie się nie sprawdziły bo odparzały Staśka. Huggies u mnie w mieście nie ma |
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi tez się mój TZ podoba ![]() A co do braku tv, mamy ciekawsze rzeczy do robienia ![]() A tak a propos TZ. Mój kupił dzisiaj na targu...uwaga...mlecz ![]() ![]() Miała być rukola ![]() Ale mlecz też da radę, zrobię koktajl ![]() _agata, zarobiona nie zarobiona, odzywaj się czasem, tęsknimy.Na pewno dasz radę, ze swoim zroganizowaniem
|
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośmie DADA. Póki co dziś wieczorem zrobię runde po wszystkich marketach jakie mam w pobliżu i może uda mi się dostać Huggies.
Dady byłam zareklamować, patrzyli na mnie jak na wariatkę, ale co tam, mi one poprostu śmierdziały. |
|
|
|
|
#523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje piersi radzą sobie całkiem nieźle Raz mnie jedna pierś bardzo bolała i miałam dosyć duże zgrubienie na niej. Modliłam się wtedy, żeby jak najszybciej przyszła pora karmienia. Ale teraz już jest luz. Chyba się cycuchy przyzwyczaiły ![]() Cytat:
Wieść o nim przyniósł do domu P od swoich kolegów, wędkarzy Nazywa się MUGGA http://nokautimg4.pl/p-35-89-3589922...wiera-deet.jpg
|
||
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
DADY tez mi smierdza, ale znośnie
![]() Mam 2 dzien okresu, a leje sie ze mnie jak nie wiem U nas dzisiaj deszcz popadał i nie zdarzyłysmy isc na spacre, moze jutro
|
|
|
|
|
#525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() też chce bić chodź najbardziej uparł się na włączanie telewizora z boku i tak w koło jak go zabiera to ryk a na nu nu nie wolno robi mi nu nu tak sam się nauczył jak ja mu robiła to on mi ale żeby się przejął tym to nie |
|
|
|
|
|
#526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie a te otulacze to są w różnych wersjach znowu, rozmiarówka i uniwersalne - które wg Ciebie lepiej dla 9,5 kg malucha? możesz jakąs firme polecic? a jak mocuje się tetre do tego otulacza? tak jak piszesz, nie ma co inwestowac we wszystko bo nie wiem czy się sprawdzi... ale chcę spróbowac. z tego co czytam to na internecie większośc opisuje co i jak dla noworodków, nie wiem czy zmienia się to jakoś jak już dziecko większe? i więcej siku? hmm. a jak w nocy? aha a jeszcze czy taka pieluszka jest znacznie cięższa i grubsza niż jednorazówka? jest też taka opcja że są jakieś otulacze (albo coś innego??) a do środka zamiast tetry wkłada się jakieś jednorazowe wkłady, tylko czy to nie będzie ta sama "chemia" co w pieluszkach jednorazowych? bo to raaczej ta chemia z połączeniu z siuśkami i wysoką temp. tak go uczula kończę bo zamęczę Cię tymi pytaniami też to nas przekonało żeby otworzyc własny warszat ale jak trafisz na mądrego mechanika to się dowiesz co warto naprawiac a co nie ![]() Cytat:
latem w oknach które otwieram mam siatki, światła przed domem nie świecę, a na ogródek wieczorem wychodzę zakryta od stóp po czubek głowy a i tak znajdzie się miejsce w ktore mnie coś użre a potem aż boli
|
|
|
|
#527 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za nockę i postępyCytat:
ja nie wiem co mi z tym cytowaniem ![]() Ewunia- nataszka śliczna i jak ładnie chodzi ![]() Martula- grzywka ![]() i jak zwykle nie pamiętam co jeszcze chciałam |
|||||
|
|
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
mój chłop był dziś w netto, ale żadnych pieluch nie widział.. no nie wiem czy nie było czy coś mu na oczy padło
|
|
|
|
|
#529 | |||
|
Zadomowienie
|
Nataszka dziękuje za komplementy
Mam tu taki sklepik z ubrankami dla małych modnisiek Buty są z firmy Falcotto naturino. Wykonanie super, ale cena...nie patrzyłam na cene no bo ileż mogą kosztować buty dla dziecka no i przy kasie mnie zatkało.Cytat:
Ja też się bardzo cieszę!!! Głupia jestem, że zostawiłam Was na tyle miesięcy, ale przez te nieregularne spanie mojej Niuni ciezko mi było. Ciekawe co u innych dziewczyn, np. Moniczki, szmaragdowegokotka, dasti... Czasami się zastanawiam jak długo będziemy tak pisać...może nawet do pierwszych randek naszych pociech Dzieki za wskazowke co do pralki. Na pewno wyprobuje! Cytat:
Cytat:
To Twój pierwszy okres? Przy moim pierwszym też się ze mnie strasznie lało. Teraz jest trochę lepiej, ale...mój okres zrobił sie o jeden dzień dłuższy ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- wiecie co, moja Mała ostatnio kopuluje z piłką i jeszcze np. z butelką Kładzie się na piłce i z nią kopuluje i trochę głupio to wyglądało. Ona ćwiczy bioderka czy o co chodzi???
|
|||
|
|
|
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
czy któraś z Was się orientuje czy FT4 poniżej normy coś oznacza?
TSH, FT3 w normie ![]() TSH 0,9 norma od 0,2 do 4,2 FT3 2,83 norma- od 2 do 4,4 FT4 0,80 norma od 0,93 do 1,7 |
|
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was uzywa oleju kokosowego do pielęgnacji skory, włosów lub w kuchni w ramach odchudzania??? jestem na sterydach i jestem mega wysuszona min włosy i fryzjerka opowiedziała mi o niesamowitych właściwościach tego oleju. Juz zamówiłam i jestem ciekawa czy to faktycznie potrafi zdziałać takie cuda. Poczytałam na necie i brzmi bardzo zachęcająco
![]() Jesli robicie często zakupy w internetowej aptece to ja polecam apteka-melissa. Ceny sa naprawde super i dostawa szybka. Dobra, lecę zająć się moim drugim dzieckiem, czyli mężem ![]() Śpijcie spokojnie całą noc!!! |
|
|
|
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż raz Szymon jak wiadomo alergik,zawsze używałam pampersów ale postanowiłam poszukac czegoś tańszego i tak trafiłam na pieluszki Happy,jestem z nich bardzo zadowolona,dupa nie odparzona,kupa nie wypływa itp i cena fajna,używamy ich w dzień na noc zakładam oryginalnego pampersa,choć Happy dał radę i w nocy. |
|
|
|
|
|
#533 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się z kawką
U nas dzisiaj pobudka o 5.... mała jakoś zasnęła a ja już nie mogłam, pewnie w dzień będę śpiąca Cytat:
Cytat:
Tż nie ma zamiaru kupować, mnie też jakoś nie ciągnie do tego, może zimą trochę ale latem i tak większość czasu na dworze będziemy.Cytat:
![]() ooo muszę P pokazać ten preparat, on chodzi biegać do lasu, to pewnie mu to dużo ułatwi. Zawsze wraca pogryziony, raz go coś ugryzło na jesieni w rękę i całą miał spuchniętą. ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
) jeszcze w szpitalu. Fajne były. Muszę sobie sprawdzić cenę.
|
||||
|
|
|
|
#534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak jest promocja na pampersy oryginalne to kupuję na noc.
|
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie też kiedyś ugryzła w nogę, to chodzić nie mogłam. A mojego P ugryzła meszka w tamtym roku, w rękę i też miał bardzo opuchniętą ![]() Nie wiem, czy ten preparat działa też na meszki. W tym roku będziemy go próbować pierwszy raz. Stoi już i czeka, ale jeszcze okazji nie było, żeby go wypróbować
|
|
|
|
|
|
#536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
Maks wlazł dziś sam po schodach z parteru na piętro! Byłam w szoku! Dopiero był taką malizną zawiniętą w rożek a już taki łobuz wyrósł
|
|
#538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
benka, dlaczego mnie to nie dziwi?
![]() Bo Maciuś jak dzisiaj zobaczył schody na pływalni to zasuwał do nich ile sił w nogach i zanim się obejrzałam to już był na drugim ![]() A raz tylko jeden pokazałam mu dwa tygodnie temu jak się wchodzi na schodek
|
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje tylko przez 3 miesiące reagowały na "nienakarmienie" Borysa. Potem już im było wszystko jedno A teraz... dwa dni bym mogła nie karmić a i tak nie czuję różnicy w nich. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Z przodu też jest zapinana moskitiera, więc żadne muszki ani drobne kamyczki nie wpadają. Jest też osłona przeciwsłoneczna z filtrem. I osłona od deszczu. Są amortyzatory, więc dziecko nie jest rzucane jak worek kartofli. Przedni kółeczka można szybko odpinać i przypinać - dosłownie jednym kliknięciem i szybko z przyczepki robi się wózek.

) i był ubrany tak :
przed świętami była brzydka pogoda, teraz czekam aż mi się zechce pójść do OBI po preparat przeciw pająkom ( normalnie sobie wszędzie napsikam dookoła okien i na balkonie niech mi nie włażą obleśne robale fuj!) i będę myć.

za nockę i postępy