Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 11:16   #511
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Martula, to musicie dobrze przemyśleć. Ja piszę o przyczepce chariot, która jest na prawdę droga. Z tym że my kupowaliśmy używaną, na ebayu niemieckim, tam jest ich dużo (w Polsce są mało popularne). i dało radę jakoś., Tym bardziej, że my na prawdę dużo jeździmy. Całe lato spędziliśmy na rowerach, byliśmy z rowerami nad morzem itd. No i nasza przyczepka jest dwuosobowa

Wszystko jest w niej baaaardzo przemyślane. Dziecko jest przypięte pasami, ma tam w środku sporo miejsca, plus jakieś keiszonki na zabawki. Są po bokach okna do patrzenia i wywietrzniki. Z tyłu siatka, więc nie ma problemu z powietrzem Z przodu też jest zapinana moskitiera, więc żadne muszki ani drobne kamyczki nie wpadają. Jest też osłona przeciwsłoneczna z filtrem. I osłona od deszczu. Są amortyzatory, więc dziecko nie jest rzucane jak worek kartofli. Przedni kółeczka można szybko odpinać i przypinać - dosłownie jednym kliknięciem i szybko z przyczepki robi się wózek.
Poza tym materiały są bardzo porządne, u nas nie ma żadnych śladów użytkowania, a użytkowana intensywnie...
Miała tez robione jakieś crash testy...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 12:36   #512
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

jestem jestem
ale zarobiona więc tylko czytam.
Po pracy całe dnie do wieczora spędzamy na zewnątrz a wieczorem coś tam ogarniam, ugotować i do spania

widzę, że o butkach piszecie.
Pierwsze pewnie kupimy Befado, nie powalają wyglądem ale są leciutkie, mięciutkie, na pierwsze obuwie idealne!

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 13:16   #513
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
no i własnie o tym czytałam, że jesli wszystko jest ok, tzn. wyniki badan, jezeli nie ma plamien i bolow brzucha- to nie ma przeszkod by karmic.
Kazdy mowi co innego i badz tu człowieku mądry

Moja koleżanka urodziła wczoraj przed północą a termin miała na 8maja.. no i najlepsze, urodziła chłopaczka, a miała byc na stówke dziewczyna.. nawet jej rozowe akcesoria dałysmy
Ja bym nie ryzykowała :/
Można nie plamić, nie mieć bóli brzucha, a można poronić
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 13:28   #514
benka99
Rozeznanie

Hej
Maks od 3 tyg ma katar:/ wczoraj zaczęliśmy 2 antybiotyk, bardzo nie chciałam go podawać, ale od 3 tyg smarka i kaszle i w koncu się zdecydowałam. Mam nadzieje, że w końcu przejdzie. Ale wczoraj i dziś rano leciała mu krew z nosa, tzn wyglądało jakby leciało coś w nocy bo rano wyło zaschnięte, wczoraj z prawej dziś z lewej dziurki. Nie wiem czy się tym martwić, czy to przez ten ciągły katar

Dziewczyny mam pytanie. Macie może telewizory postawione gdzieś nisko? U nas stoi na niskich meblach i dziś Maks zaczął bić w tv, boje się, że mocniej popchnie i telewizor na niego spadnie. Na nie wolno reaguje uśmiechem i dalej robi to samo.... a niebardzo mamy możliwość, żeby przestawić go gdzieś wyżej.
Stary 2013-04-12, 14:28   #515
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Martula, to musicie dobrze przemyśleć. Ja piszę o przyczepce chariot, która jest na prawdę droga. Z tym że my kupowaliśmy używaną, na ebayu niemieckim, tam jest ich dużo (w Polsce są mało popularne). i dało radę jakoś., Tym bardziej, że my na prawdę dużo jeździmy. Całe lato spędziliśmy na rowerach, byliśmy z rowerami nad morzem itd. No i nasza przyczepka jest dwuosobowa

Wszystko jest w niej baaaardzo przemyślane. Dziecko jest przypięte pasami, ma tam w środku sporo miejsca, plus jakieś keiszonki na zabawki. Są po bokach okna do patrzenia i wywietrzniki. Z tyłu siatka, więc nie ma problemu z powietrzem Z przodu też jest zapinana moskitiera, więc żadne muszki ani drobne kamyczki nie wpadają. Jest też osłona przeciwsłoneczna z filtrem. I osłona od deszczu. Są amortyzatory, więc dziecko nie jest rzucane jak worek kartofli. Przedni kółeczka można szybko odpinać i przypinać - dosłownie jednym kliknięciem i szybko z przyczepki robi się wózek.
Poza tym materiały są bardzo porządne, u nas nie ma żadnych śladów użytkowania, a użytkowana intensywnie...
Miała tez robione jakieś crash testy...
Dziekuje za informacje jeszcze raz jakby nie patrzec ta przyczepka ma wiecej plusow. No nic przemyslimy, obgadamy sprawe... mamy jeszcze troszke czasu

Wrocilam od tego lekarza i mam w gardle torbiel... narazie mam tylko psikac jakims specyfikiem i obserwowac. Jesli bedzie sie powiekszac to czeka mnie laryngolog.

Co sie dzieje z ludzmi?! Co chwile ostatnio slyszy sie o dzieciobojstwie, molestowaniu fizycznym, sexualnym... jak tak mozna Az noz sie w kieszeni otwiera na takich ludzi.................... .........
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 14:38   #516
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Borys wczoraj był ubrany tak :
Załącznik 5205475

A dziś w ramach spaceru sprzątaliśmy balkon i mylismy okna ( taaaak.. bo na święta nie zdążyłam ) i był ubrany tak :
Załącznik 5205474
Nie ładnie tak dziecko wykorzystywać do prac domowych żartuję Ale masz super pomocnika, a jeśli chodzi o okna to u mnie też brudasy przed świętami była brzydka pogoda, teraz czekam aż mi się zechce pójść do OBI po preparat przeciw pająkom ( normalnie sobie wszędzie napsikam dookoła okien i na balkonie niech mi nie włażą obleśne robale fuj!) i będę myć.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Hej, Gabi możesz napisać jakie wskazówki dał ci lekarz odnośnie odstawiania od piersi?

Mamy które używają pieluch DADA, czy one wszystkie tak śmierdzą? Skończyły nam się Huggies i nie mogę nigdzie ich dostać w roz.4, więc z musu kupiłam Dady,ale mają plastikowy, chiński zapach (IMO)
Dla mnie właśnie Pampersy śmierdziały, miałam niedawno opakowanie i nie mogłam się doczekać aż się skończy, poza tym za każdym razem jak trochę było więcej nasikane to wydawało mi się, że już przeciekło, jakieś takie 'zimne" były w dotyku no i z 2 razy w nocy przemokły.

Cytat:
Borys używa pieluch Dada i jak dla nas są super, przerzucilismy się na nie z Pampersów. Dla mnie Pampersy właśnie śmierdzialy, rano nie dało się wejść do sypialni tak ... waliło. No i Pampersy nam przeciekały. Niedawno nawet próbowałam wrócić do Pampersów, ale tylko się wściekłam ! I wróciłam z powrotem do Dad.
o właśnie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
To chyba zależy od tego, jak kobieta chce odstawiać od piersi. Ja powiedziałam lekarce, że chcę to robić stopniowo i któreś karmienie mogę na razie zostawić. Zalecenia były takie:
wyeliminować jedno karmienie i zastąpić jogurtem naturalnym, a po jakimś czasie wyeliminować drugie karmieni i zastąpić mm. Z jogurtem już radzimy sobie świetnie, a drugie karmienie zaczęłyśmy odstawiać dzisiaj więc jeszcze nie wiem jak pójdzie Mm na razie Hania nie tyka. Dzisiaj podałam Jej drugi raz jogurt
Ale Hania jest bezproblemowym dzieckiem i nie wnosi absolutnie żadnych sprzeciwów w związku z odstawianiem. Zostawiłam Jej póki co poranne i wieczorne karmienie i jet ok.

Wczoraj byłam w biedronce i nie było żadnej promocji na DADY

U nas DADY są po 28,99
U nas też żadnej promocji niet.

A jak Twoje piersi znoszą odstawianie? Bo moje ciężko.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

A my teraz na spacerki chodzimy ubrane tak....
I chodzimy z naszym wózeczkiem, ale znowu zapomniałam wsadzić do wózeczka laleczke
Jaka piękna panienka <3 i jak maszeruje z tym wózeczkiem

Cytat:

Mój za granica nie pracuje, ale jego nieobecnosc w domu to standard Teraz to nawet dokładnie nie wiemy kiedy przyjedzie

A Ty co na jego wyjazd za granice?
Nie chcę, żeby wyjeżdżał ale wiem, że może okazać się to konieczne. Jeśli już to chciałabym, żebyśmy razem we 3 pojechali ale tak się raczej nie da. No nic, na razie mam nadzieję, że znajdzie sensowną pracę w PL. Ja też szukam ale z marnym skutkiem.

A czym zajmuje się Twój tż?

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Szymcio przespał drugą w swoim życiu całą noc
I coraz bardziej odważa się chodzić,pomyka już po całym pokoju ale z pokoju nie wyjdzie
Gratulacje dla Szymonka dobry synek, dał się mamie wyspać

Cytat:
no i własnie o tym czytałam, że jesli wszystko jest ok, tzn. wyniki badan, jezeli nie ma plamien i bolow brzucha- to nie ma przeszkod by karmic.
Kazdy mowi co innego i badz tu człowieku mądry

Moja koleżanka urodziła wczoraj przed północą a termin miała na 8maja.. no i najlepsze, urodziła chłopaczka, a miała byc na stówke dziewczyna.. nawet jej rozowe akcesoria dałysmy
Hmm... co do karmienia będąc w ciąży, to ja nie ryzykowałabym Ktoś kiedyś pisał ( nie pamiętam kto i gdzie), że jedna dziewczyna poroniła w ten sposób :/

Eh u nas dzisiaj deszczowo i wietrznie ale powietrze jest już inne - cieplejsze, pożegnałyśmy kombinezon i trafił do szafy. Byłam dzisiaj na ciuszkach, za 8 rzeczy zapłaciłam aż 45 zł Normalnie w moich stronach kupiłabym za to 2 razy więcej jak nie więcej ( masło maślane ).

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 14:50   #517
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny mam pytanie. Macie może telewizory postawione gdzieś nisko? U nas stoi na niskich meblach i dziś Maks zaczął bić w tv, boje się, że mocniej popchnie i telewizor na niego spadnie. Na nie wolno reaguje uśmiechem i dalej robi to samo.... a niebardzo mamy możliwość, żeby przestawić go gdzieś wyżej.
my mamy nisko, na pólce rtv. nie interesuje jej w ogole jakos.

Cytat:
Ja bym nie ryzykowała :/
Można nie plamić, nie mieć bóli brzucha, a można poronić
tez bym nie ryzykowała najpewniej. po prostu czytac, czytam i na takie zdania tez trafiałam.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Nie ładnie tak dziecko wykorzystywać do prac domowych żartuję Ale masz super pomocnika, a jeśli chodzi o okna to u mnie też brudasy przed świętami była brzydka pogoda, teraz czekam aż mi się zechce pójść do OBI po preparat przeciw pająkom ( normalnie sobie wszędzie napsikam dookoła okien i na balkonie niech mi nie włażą obleśne robale fuj!) i będę myć.

U nas też żadnej promocji niet.

Nie chcę, żeby wyjeżdżał ale wiem, że może okazać się to konieczne. Jeśli już to chciałabym, żebyśmy razem we 3 pojechali ale tak się raczej nie da. No nic, na razie mam nadzieję, że znajdzie sensowną pracę w PL. Ja też szukam ale z marnym skutkiem.

A czym zajmuje się Twój tż?
Działa ten preparat? Na komary tez? A może znacie coś skutecznego na komary? Bo mnie po prostu zawsze tak pogryzą, że szok TŻta np. nic a ja cała w wielkich bąblach

Myślę, że jak w ciągu najbliższych 3 lat TŻ nie dostanie awansu , o który się bardzo stara to tez wyjedziemy najpewniej. Smutne to,że nie liczy się wykształcenie, kursy i papierki, które posiada tylko ''plecy''- których niestety nie posiada.

Mój to wojskowy.

aha.. a co do pieluch Dada, to w mojej biedronie tez nie ma info o promocji, jest tylko w gazetce i przy kasie naliczyli mi rabat- 2 paczki za 50zł.

Edytowane przez Renatka89
Czas edycji: 2013-04-12 o 14:51
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 15:22   #518
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn uzywajacych pieluszek wielorazowych - jak to z nimi jest? Co trzeba miec a co nie, czytalam troche ale jakos dla mnie za duzo tych wszystkich rzeczy do tego potrzeba? I czy jest sens przerzucic sie na wielorazowe teraz prawie przed roczkiem? Myslalam nad tym bo zbliza sie lato a olafa w zeszle lato kazde pieluszki odparzaly nie mogl miec ani chwili mokro.. Przetestowalam wszystkie i to nie wina zadnych z nich bo jak byla gorsza pogoda to nic nie odparzalo. Boje sie ze to wroci..
Hmm...z pieluszkami wielorazowymi.
Ja bym spróbowała z tetrą po prostu. Np bambusową, jak masz wrażliwca. (bambus ma właściwości antybakteryjne, nie wywołuje alergii, jest chłonny i przyjemny w dotyku ). Kup może parę sztuk, do tego jakieś otulacze, (czyli coś, co "przytrzyma" Ci tetrę, no i nie pozwoli przedostac się wilgoci na ubranko. A jednocześnie oddycha.) I spróbujcie. Bo nie ma co się zaopatrywać w jakieś super zestawy, moga się nie sprawdzić (a tetra to tetra zawsze się przyda ).
Do tego będziesz potrzebowała delikatnego płynu do prania i dodatek antybakteryjny. I kosz z pokrywką.Mi przydaje się też olejek eteryczny z drzewa herbacianego, na smrodek i antybakteryjny

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Hej
Maks od 3 tyg ma katar:/ wczoraj zaczęliśmy 2 antybiotyk, bardzo nie chciałam go podawać, ale od 3 tyg smarka i kaszle i w koncu się zdecydowałam. Mam nadzieje, że w końcu przejdzie. Ale wczoraj i dziś rano leciała mu krew z nosa, tzn wyglądało jakby leciało coś w nocy bo rano wyło zaschnięte, wczoraj z prawej dziś z lewej dziurki. Nie wiem czy się tym martwić, czy to przez ten ciągły katar

Zdrówka dla Was! A ta krew to może od kataru ma wyschniętą śluzówkę? Nawilżajcie jak najbardziej
My tv nie mamy, ale inną elektorniką Antek się bardoz interesuje - komputer, głośniki... na nie wolno reaguje podobnie Staram się odwrócić uwagę...

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Dziekuje za informacje jeszcze raz jakby nie patrzec ta przyczepka ma wiecej plusow. No nic przemyslimy, obgadamy sprawe... mamy jeszcze troszke czasu

Wrocilam od tego lekarza i mam w gardle torbiel... narazie mam tylko psikac jakims specyfikiem i obserwowac. Jesli bedzie sie powiekszac to czeka mnie laryngolog.

Co sie dzieje z ludzmi?! Co chwile ostatnio slyszy sie o dzieciobojstwie, molestowaniu fizycznym, sexualnym... jak tak mozna Az noz sie w kieszeni otwiera na takich ludzi.................... .........
proszę bardzo

A ta torbiel... kurczę niefajnie. Oby specyfik pomógł.

A z tym dzieciobójstwem masakra...
JAk można mordowac noworodki.Jak się nie chce dziecka, a już i tak urodziła to co za problem zrzec się praw rodzicielskich...?
Strasznie to jest wszystko...
Stary 2013-04-12, 15:32   #519
Renatka89
Zakorzenienie

pola- chyba mi sie podoba twój TZ, skoro nie protestuje na brak telewizora
Jak sie zepsuł nasz stary to tak sie cieszyłam, miałam nadzieje, że uda mi sie namowic TŻta ze bez tego mozna zyc.. ale gdzie tam, i tak kupił.

a w ogóle to my chyba mamy jakeigoś pecha.. wszystko nam sie ciągle psuje
z najgorszych rzeczy to zostaliśmy z dwoma zepsutymi autami na parkingu- jedno kupione rok temu, drugie miesiąc temu. Tzn obydwa używane, no ale ej..
Stary 2013-04-12, 15:33   #520
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Hej, Gabi możesz napisać jakie wskazówki dał ci lekarz odnośnie odstawiania od piersi?

Mamy które używają pieluch DADA, czy one wszystkie tak śmierdzą? Skończyły nam się Huggies i nie mogę nigdzie ich dostać w roz.4, więc z musu kupiłam Dady,ale mają plastikowy, chiński zapach (IMO)
Witam!
Ja miałam dada ale u mnie się nie sprawdziły bo odparzały Staśka. Huggies u mnie w mieście nie ma niestety ale przerzuciłam się się na Fitti też w biedronce i są okej jak dla mnie jedyny minus to zapięce. Warte wypróbowania. Cenowo też fajnie i jest ich 64 szt. chyba jakoś tak.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 15:53   #521
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak sie zepsuł nasz stary to tak sie cieszyłam, miałam nadzieje, że uda mi sie namowic TŻta ze bez tego mozna zyc.. ale gdzie tam, i tak kupił.

a w ogóle to my chyba mamy jakeigoś pecha.. wszystko nam sie ciągle psuje
z najgorszych rzeczy to zostaliśmy z dwoma zepsutymi autami na parkingu- jedno kupione rok temu, drugie miesiąc temu. Tzn obydwa używane, no ale ej..
uuu... nie zazdroszczę z samochodami. To jednak skarbonki bez dna.

Mi tez się mój TZ podoba
A co do braku tv, mamy ciekawsze rzeczy do robienia

A tak a propos TZ. Mój kupił dzisiaj na targu...uwaga...mlecz
Miała być rukola
Ale mlecz też da radę, zrobię koktajl

_agata, zarobiona nie zarobiona, odzywaj się czasem, tęsknimy.Na pewno dasz radę, ze swoim zroganizowaniem
Stary 2013-04-12, 15:57   #522
onething
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi odnośmie DADA. Póki co dziś wieczorem zrobię runde po wszystkich marketach jakie mam w pobliżu i może uda mi się dostać Huggies.
Dady byłam zareklamować, patrzyli na mnie jak na wariatkę, ale co tam, mi one poprostu śmierdziały.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 17:10   #523
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

My też mamy nisko telewizor, ale odsunęłam go na maksa od krawędzi szafki i na razie Hania nie sięga.

Cytat:

A jak Twoje piersi znoszą odstawianie? Bo moje ciężko.

Moje piersi radzą sobie całkiem nieźle Raz mnie jedna pierś bardzo bolała i miałam dosyć duże zgrubienie na niej. Modliłam się wtedy, żeby jak najszybciej przyszła pora karmienia. Ale teraz już jest luz. Chyba się cycuchy przyzwyczaiły

Cytat:
Działa ten preparat? Na komary tez? A może znacie coś skutecznego na komary? Bo mnie po prostu zawsze tak pogryzą, że szok TŻta np. nic a ja cała w wielkich bąblach
Jest super preparat na komary. Normalnie komar nie siada Wieść o nim przyniósł do domu P od swoich kolegów, wędkarzy Nazywa się MUGGA http://nokautimg4.pl/p-35-89-3589922...wiera-deet.jpg
Stary 2013-04-12, 17:31   #524
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

DADY tez mi smierdza, ale znośnie

Mam 2 dzien okresu, a leje sie ze mnie jak nie wiem

U nas dzisiaj deszcz popadał i nie zdarzyłysmy isc na spacre, moze jutro
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 18:02   #525
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Ja mam ten sam problem i myślę o zawieszeniu telewizora na ścianie
też chce bić chodź najbardziej uparł się na włączanie telewizora z boku i tak w koło jak go zabiera to ryk a na nu nu nie wolno robi mi nu nu tak sam się nauczył jak ja mu robiła to on mi ale żeby się przejął tym to nie
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 18:27   #526
minini
Zadomowienie

Cytat:
Hmm...z pieluszkami wielorazowymi.
Ja bym spróbowała z tetrą po prostu. Np bambusową, jak masz wrażliwca. (bambus ma właściwości antybakteryjne, nie wywołuje alergii, jest chłonny i przyjemny w dotyku ). Kup może parę sztuk, do tego jakieś otulacze, (czyli coś, co "przytrzyma" Ci tetrę, no i nie pozwoli przedostac się wilgoci na ubranko. A jednocześnie oddycha.) I spróbujcie. Bo nie ma co się zaopatrywać w jakieś super zestawy, moga się nie sprawdzić (a tetra to tetra zawsze się przyda ).
Do tego będziesz potrzebowała delikatnego płynu do prania i dodatek antybakteryjny. I kosz z pokrywką.Mi przydaje się też olejek eteryczny z drzewa herbacianego, na smrodek i antybakteryjny

trochę czytam i jest tyle możliwości, że nie wiem już nic...
no właśnie a te otulacze to są w różnych wersjach znowu, rozmiarówka i uniwersalne - które wg Ciebie lepiej dla 9,5 kg malucha? możesz jakąs firme polecic? a jak mocuje się tetre do tego otulacza?
tak jak piszesz, nie ma co inwestowac we wszystko bo nie wiem czy się sprawdzi... ale chcę spróbowac.
z tego co czytam to na internecie większośc opisuje co i jak dla noworodków, nie wiem czy zmienia się to jakoś jak już dziecko większe? i więcej siku? hmm. a jak w nocy? aha a jeszcze czy taka pieluszka jest znacznie cięższa i grubsza niż jednorazówka?

jest też taka opcja że są jakieś otulacze (albo coś innego??) a do środka zamiast tetry wkłada się jakieś jednorazowe wkłady, tylko czy to nie będzie ta sama "chemia" co w pieluszkach jednorazowych? bo to raaczej ta chemia z połączeniu z siuśkami i wysoką temp. tak go uczula

kończę bo zamęczę Cię tymi pytaniami

Cytat:
uuu... nie zazdroszczę z samochodami. To jednak skarbonki bez dna.
też to nas przekonało żeby otworzyc własny warszat auta ciągle się psują... ale jak trafisz na mądrego mechanika to się dowiesz co warto naprawiac a co nie czy może lepiej od razu sprzedac

Cytat:
Jest super preparat na komary. Normalnie komar nie siada Wieść o nim przyniósł do domu P od swoich kolegów, wędkarzy Nazywa się MUGGA http://nokautimg4.pl/p-35-89-3589922...wiera-deet.jpg
ooo to i ja muszę spróbowac latem w oknach które otwieram mam siatki, światła przed domem nie świecę, a na ogródek wieczorem wychodzę zakryta od stóp po czubek głowy a i tak znajdzie się miejsce w ktore mnie coś użre a potem aż boli
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 19:13   #527
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Borys wczoraj był ubrany tak :
Załącznik 5205475

A dziś w ramach spaceru sprzątaliśmy balkon i mylismy okna ( taaaak.. bo na święta nie zdążyłam ) i był ubrany tak :
Załącznik 5205474
słodki
Cytat:

mi też śmierdziały i jakieś takie dziwne są, a i po zrobieniu siku są mokre i pupa jest mokra. Dla mnie nr 1 też huggiesy i już nie mogę znaleźć. Chyba śliweńka pisała, że mają wycofać produkcję z polski Teraz używam pampersów zwykłych i tych sleep & play - te są w promocji w netto za 23,99zł
Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
mi 3 z dad tak śmierdziały i przeciekały kupujemy pampers sleep & play często są promocje i ceny bardzo zbliżone do dad,ostatnio za paczkę 4 - 50sztuki zapłaciliśmy 26zl i nam nie przeciekają... pachną szczególnie gdy są mocno zasikane.. nie testuję innych bo właśnie te tanie z marketów wychodzą podobnie cenowo a te są w miarę ok więc nie sprawdzam dalej jakoś nie mam zaufania... może niepotrzebnie

Krystianek złapał jakiegoś wirusa trochę gorączkował, ale już sytuacja jest opanowana

ja ćwiczę z Mel B. mam takie zakwasy na brzuchu, że nie mogę kichnąć oby jakieś efekty tego były...
właśnie wyżej napisałam, że w netto są teraz za 23,99zł te sleep & play, a zwykłe mają za 66zł za 99 sztuk rozmiar 4
Cytat:
Wysokie podbicie ma i Filip i Szymon.Ja nie kupuję firmowych butów teraz z racji ofkors pieniężnych Filip nosił buty Bartkowe Szymon ma jakieś zwykłe za 50zł,ale zawsze mierzę na stopę,raz kupiłam buty za ponad 100zł i musiałam je oddać komuś bo Filip w domu stwierdził że go cisną Szymon ma teraz buty firmy Franco

I coraz bardziej odważa się chodzić,pomyka już po całym pokoju ale z pokoju nie wyjdzie
za nockę i postępy
Cytat:
Hej

wiem co czujesz, mój mały w ciągu 3 tygodni miał 3 antybiotyki, tydzień przerwy (był 3 dni w żłobku) i dziś od nowa, cały dzień wymiotuje, temperatura 40 stopni i dostał zastrzyki. Mam nadzieję, że mu przejdzie bo to piąty tydzień jak ciągle coś, ma tak po trzy/cztery dni przerwy i na nowo chory

ja nie wiem co mi z tym cytowaniem

Ewunia- nataszka śliczna i jak ładnie chodzi
Martula- grzywka
i jak zwykle nie pamiętam co jeszcze chciałam
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 19:51   #528
izotropia
Rozeznanie

mój chłop był dziś w netto, ale żadnych pieluch nie widział.. no nie wiem czy nie było czy coś mu na oczy padło ale trzeba szukać promocji bo zapas się kończy...
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 21:52   #529
Ewunia_1984
Zadomowienie

Nataszka dziękuje za komplementy

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Mała jest cudnagdzie kupowałaś buciki?są super.[COLOR="Silver"]
Mam tu taki sklepik z ubrankami dla małych modnisiek Buty są z firmy Falcotto naturino. Wykonanie super, ale cena...nie patrzyłam na cene no bo ileż mogą kosztować buty dla dziecka no i przy kasie mnie zatkało.

Cytat:
No to życzę żeby dzisiaj była trzecia noc!!!

Cytat:
W ogóle, fajnie, że wróciłaś do wątku
Ja też się bardzo cieszę!!! Głupia jestem, że zostawiłam Was na tyle miesięcy, ale przez te nieregularne spanie mojej Niuni ciezko mi było.
Ciekawe co u innych dziewczyn, np. Moniczki, szmaragdowegokotka, dasti...
Czasami się zastanawiam jak długo będziemy tak pisać...może nawet do pierwszych randek naszych pociech

Dzieki za wskazowke co do pralki. Na pewno wyprobuje!

Cytat:
Hej
Życzę szybkiego poworotu do zdrowia
Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
.
Trzymam kciuki żeby torbiel szybko zniknął

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Mam 2 dzien okresu, a leje sie ze mnie jak nie wiem
To Twój pierwszy okres? Przy moim pierwszym też się ze mnie strasznie lało. Teraz jest trochę lepiej, ale...mój okres zrobił sie o jeden dzień dłuższy

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

wiecie co, moja Mała ostatnio kopuluje z piłką i jeszcze np. z butelką Kładzie się na piłce i z nią kopuluje i trochę głupio to wyglądało. Ona ćwiczy bioderka czy o co chodzi???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 22:02   #530
doris888
Rozeznanie

czy któraś z Was się orientuje czy FT4 poniżej normy coś oznacza? TSH, FT3 w normie

TSH 0,9 norma od 0,2 do 4,2
FT3 2,83 norma- od 2 do 4,4
FT4 0,80 norma od 0,93 do 1,7
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 22:16   #531
Ewunia_1984
Zadomowienie

Czy któraś z Was uzywa oleju kokosowego do pielęgnacji skory, włosów lub w kuchni w ramach odchudzania??? jestem na sterydach i jestem mega wysuszona min włosy i fryzjerka opowiedziała mi o niesamowitych właściwościach tego oleju. Juz zamówiłam i jestem ciekawa czy to faktycznie potrafi zdziałać takie cuda. Poczytałam na necie i brzmi bardzo zachęcająco

Jesli robicie często zakupy w internetowej aptece to ja polecam apteka-melissa. Ceny sa naprawde super i dostawa szybka.

Dobra, lecę zająć się moim drugim dzieckiem, czyli mężem

Śpijcie spokojnie całą noc!!!
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 23:00   #532
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Ja mam nisko tv Szymon stoi i przełącza programy na dekoderze,żadne zakazy nie pomagają,bo im bardziej zakazuję tym bardziej on tam wciska ale w tv jeszcze nie walił.
Cytat:

Gratulacje dla Szymonka dobry synek, dał się mamie wyspać
Chociaż raz bo pomimo że on przespał druga noc to ja wtedy nie spałam za to dziś jak zabita i zmeczona po pracy.
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi odnośmie DADA. Póki co dziś wieczorem zrobię runde po wszystkich marketach jakie mam w pobliżu i może uda mi się dostać Huggies.
Dady byłam zareklamować, patrzyli na mnie jak na wariatkę, ale co tam, mi one poprostu śmierdziały.
Szymon jak wiadomo alergik,zawsze używałam pampersów ale postanowiłam poszukac czegoś tańszego i tak trafiłam na pieluszki Happy,jestem z nich bardzo zadowolona,dupa nie odparzona,kupa nie wypływa itp i cena fajna,używamy ich w dzień na noc zakładam oryginalnego pampersa,choć Happy dał radę i w nocy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 06:46   #533
begie13
Zadomowienie

Witam się z kawką
U nas dzisiaj pobudka o 5.... mała jakoś zasnęła a ja już nie mogłam, pewnie w dzień będę śpiąca

Cytat:

Ja będę pierwszy raz kupować coś przeciw pająkom, więc dopiero się przekonam. Ostatnio mąż pożałował mi na niego kasy ale po zeszłorocznej inwazji mega pająków ( mieszkamy na parterze i włażą którędy się da) chyba mnie trochę zrozumiał, jak już się chyba jakiejś choroby nabawiłam przez ostatnie lato brrrr! kupię preparat, umyje okna, popsikam wszędzie dookoła okien, na balkonie, założę moskitiery, normalnie zrobię wszystko, żeby tylko nie wlazły! Jedynie nie wiem, co z drzwiami balkonowymi, bo cały czas się go latem otwiera a teraz jeszcze z Tosią będziemy wychodzić na ogródek...

Cytat:
No to my też bez tv żyjemy Tż nie ma zamiaru kupować, mnie też jakoś nie ciągnie do tego, może zimą trochę ale latem i tak większość czasu na dworze będziemy.

Cytat:

Moje piersi radzą sobie całkiem nieźle Raz mnie jedna pierś bardzo bolała i miałam dosyć duże zgrubienie na niej. Modliłam się wtedy, żeby jak najszybciej przyszła pora karmienia. Ale teraz już jest luz. Chyba się cycuchy przyzwyczaiły

Eh to moje cyce takie niezdyscyplinowane

ooo muszę P pokazać ten preparat, on chodzi biegać do lasu, to pewnie mu to dużo ułatwi. Zawsze wraca pogryziony, raz go coś ugryzło na jesieni w rękę i całą miał spuchniętą.

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Cytat:
.

Szymon jak wiadomo alergik,zawsze używałam pampersów ale postanowiłam poszukac czegoś tańszego i tak trafiłam na pieluszki Happy,jestem z nich bardzo zadowolona,dupa nie odparzona,kupa nie wypływa itp i cena fajna,używamy ich w dzień na noc zakładam oryginalnego pampersa,choć Happy dał radę i w nocy.
Bella Happy? To były nasze pierwsze pieluszki ( tzn. Tosi ) jeszcze w szpitalu. Fajne były. Muszę sobie sprawdzić cenę.

Wanda
Stary 2013-04-13, 08:08   #534
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Bella Happy? To były nasze pierwsze pieluszki ( tzn. Tosi ) jeszcze w szpitalu. Fajne były. Muszę sobie sprawdzić cenę.
Bella Happy.u mnie w sklepie kosztuje paczka 54szt 33zł i jestem bardzo zadowolona z tych pieluch,portfel też Jak jest promocja na pampersy oryginalne to kupuję na noc.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 09:39   #535
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

ooo muszę P pokazać ten preparat, on chodzi biegać do lasu, to pewnie mu to dużo ułatwi. Zawsze wraca pogryziony, raz go coś ugryzło na jesieni w rękę i całą miał spuchniętą.

Pewnie Go ugryzła meszka Mnie też kiedyś ugryzła w nogę, to chodzić nie mogłam. A mojego P ugryzła meszka w tamtym roku, w rękę i też miał bardzo opuchniętą

Nie wiem, czy ten preparat działa też na meszki. W tym roku będziemy go próbować pierwszy raz. Stoi już i czeka, ale jeszcze okazji nie było, żeby go wypróbować
Stary 2013-04-13, 13:40   #536
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie Go ugryzła meszka Mnie też kiedyś ugryzła w nogę, to chodzić nie mogłam. A mojego P ugryzła meszka w tamtym roku, w rękę i też miał bardzo opuchniętą

Nie wiem, czy ten preparat działa też na meszki. W tym roku będziemy go próbować pierwszy raz. Stoi już i czeka, ale jeszcze okazji nie było, żeby go wypróbować
A dla takich małych dzieci jak nasze są już jakieś preparaty przeciwko komarom? Muszę zakupić przed wyjazdem na wschód.

Wanda
Stary 2013-04-13, 21:48   #537
benka99
Rozeznanie

Maks wlazł dziś sam po schodach z parteru na piętro! Byłam w szoku! Dopiero był taką malizną zawiniętą w rożek a już taki łobuz wyrósł
Stary 2013-04-13, 22:01   #538
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Maks wlazł dziś sam po schodach z parteru na piętro! Byłam w szoku! Dopiero był taką malizną zawiniętą w rożek a już taki łobuz wyrósł
wow, jestem pod wrażeniem! super!
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 22:28   #539
_agata
Zakorzenienie

benka, dlaczego mnie to nie dziwi?

Bo Maciuś jak dzisiaj zobaczył schody na pływalni to zasuwał do nich ile sił w nogach i zanim się obejrzałam to już był na drugim
A raz tylko jeden pokazałam mu dwa tygodnie temu jak się wchodzi na schodek No to mam com chciała

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 23:33   #540
_millena
Zadomowienie

Cytat:
My też mamy nisko telewizor, ale odsunęłam go na maksa od krawędzi szafki i na razie Hania nie sięga.

No i właśnie to mnie utwierdza w tym, że ja nigdy nie dorobiłam się mlecznych cycków moje tylko przez 3 miesiące reagowały na "nienakarmienie" Borysa. Potem już im było wszystko jedno A teraz... dwa dni bym mogła nie karmić a i tak nie czuję różnicy w nich.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości