|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() ![]() Dziś też zjadłam opakowanie suszonych fig i kilka moreli suszonych (podobno też mają dużo żelaza). Piej też dużo, ale herbaty bez cytryny nie tknę - od razu mi niedobrze. Dziś mam ochotę na arbuza - właśnie mi TŻ kupuje ![]() We wtorek mam badania-oby ta morfologia była lepsza niż ostatnio ![]() W czwartek dowiem się ile Michaś waży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() Cytat:
lozeczko dostalismy, a zawsze marzylam o bialym. teraz jeszcze wygralam ten swietny materac...i tz-ta chyba zmotywuje do kupna lozeczka, ktore sami wybierzemy. jakos do tego obecnego nie ma przekonania. wydaje mu sie malo stabilne. sama nie wiem. nie jest zle - jest nowe, uzywane 2 tyg. (babcia kupila wnuczce, ktora przyleciala na 2 wakacyjne tyg. do Polski, a i tak mala wolala spac z mama w lozku :P) skrecilismy je, zeby zmierzyc czy zmiesci sie razem z naszym duzym lozkiem (sypialnai jest malutka) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Siedzę sobie i oglądam neta i tak czuję jak się brzuch na górze napina, normalnie skóra na maxa. Podniosłam koszulkę i zaczęłam się śmiać do męża czy to widzi, bo tam na środku taki bąbel wyskoczył (chyba dupcia). Tak patrzę dalej a młoda tak się wypchała pupcią, że mi pępek wypchnęła na zewnątrz
![]() Jak ona teraz już tak wojuje to jak ja jeszcze miesiąc wytrzymam? Chyba mi pępkiem wyjdzie i najpierw zobaczę pupcię ![]()
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Can to nie jest nawet polowa
![]() i tak obdzielilam kilka mamusiek - czesc chlopiecych oddalam kolezance, druga czesc wysylam Niunce ![]() ![]() Vil - mama mateuszka miala go w szpitalu ciagle u siebie na lozku, lezeli razem i polozne kilka razy mowily jej, zeby go jednak odkladala do mydelniczki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() zwierzatka (te piankowe, sa na malutkich przylepcach) i jak najbardziej beda nad lozeczkiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Diabli super kolor! I wcale nie jest za ciemny. To jest ten co szukałaś czy jakiś inny?
Ja też się z cytrusów przerzuciłam na jabłka i arbuzy ![]() a kolejną zmianą jest to, że całą ciążę nie spałam w dzień. Od tygodnia nie ma dnia bym nie poszła w kimę...
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-04-14 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() aa i nie wiem czy chwalilam sie, ale mam znajoma, ktora ma 6letniego syna, 3letnia corke i bardzo liczyla, ze urodzi jej sie kolejna corka, a tu znow chlopiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak jak mówię,zobaczymy co będzie "po porodzie" z kontaktami z tż itd.. jak będzie żle/kiepsko/średnio/leedwo co to wrócę... a jak bedzie jakaś przemianka to co innego.. zobaczymy.. Cytat:
![]() wróciłam.jest pięknie ale brzucho nie nadaje się na wyprawy ![]() gotuję ziemniaczki na niemiecka sałatkę na kolacje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas cale mieszkanie to pudla, graty...moja mama jest jeszcze wiekszym chomikiem niz ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. naklejki bralam, bo byly ladne ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-14 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak mam i z rekami barkiem i z nogami dzisiaj to tak mnie bolalo ze ze 4 razy sie budzilam musialam pochodzic a materac do spania mam bardzo dobry i wygodny nie wiem co sie dzieje ale tak jak mowisz rece to mnie dzisiaj caly dzien bola po tej nocy Diabli bardzo podoba mi sie kolor ja od jakiegos czasu przekonalam sie do odcieni zielonego mamtakie w lazience i przedpokoju ale to dlatego ze tz takie wybral bo jak nie moglam sie zdecydowac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to oczywiście nie mam kurtki wiosennej, bo się nie mieszcze.. Zapomniałam też wziaśc coś od mamy jak byłam na świeta.. Więc postanowiłam zakładać kurtkę TŻta.. Wyglądam w niej jak dresiara z pragi
![]() ![]() Brakuje mi do tego stroju tylko jakiegoś dresiuku adidosa.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-04-14 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
siedze i podczytuje - nie mam weny na pisanie....
takie sliczne pokiki robicie ... ![]() Byłam na dworze z mlodym 2 godzinki - ach pieknie sloneczko swieci az sie chce wszystkiegoo .... dobrze by bylo jak by z ta noga tz bylo lepiej achhh
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzina to co innego... o ile dobrze rozumiesz się z rodzicami, a wiem, że tak jest, to ja nie widzę problemu ![]() ![]() wierzę, że jeszcze to wszystko ogarniesz, ale pytanie jest - czy to musi być już? czy warto tak na siłę ogarniać? a może lepiej dać sobie trochę czasu i na spokojnie do wszystkiego podejść... skupić się najpierw na Zu, wyrobić jakąś rutynę w pewnych sprawach, ogarnąć finanse i wtedy się usamodzielnić na dobre ![]()
![]() |
#4276 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
Nuna- 100 lat! ![]() Happy- moje gratulacje! Wszystkiego naj dla Was! ![]()
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde, ja tu tak nadrabiam spokojnie, a może Katate już urodziła? albo nowe rodzą? cholercia ![]()
![]() |
#4278 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=67 widzialam gdzies kiedys fajny slownik polsko-polski Miodka i wyjasnial dlaczego nie kiślu ![]() oo to moze i ja przejde na etap kisielkowy hehe. ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() a kolor, tak ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Happy już jest szczęśliwą mężatką
![]() ![]() Także życzę wszystkiego co najlepsze. ![]() nuna - a tobie 100 lat z okazji urodzin! ![]() Cytat:
![]() Chciałabym żeby już było na tyle ciepło, żebym mogła założyć balerinki bo też chodzę w adidasach i goopio się czuję ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4281 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze jak brat chcial wyskoczyc do kina i sypnal kasa za posiedzenie z maluchem, to juz w ogole bylam szczesliwa ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
zjadlam prawie całą tę sałatkę
![]() ![]() więęęęęęęęęęęcej koperku!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moze jezdzie jutro prywatnie do ortopedy - niech obejrzy, oceni. bez sensu zeby sie maz meczyl, a jesli faktycznie potrzebny jest gips? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Idę farbować włosy-chcę wrócić do koloru sprzed henny.
![]() Trochę się boję bo ostatnio farbowałam tylko farbami bez amoniaku a teraz chcę już kolor docelowy powoli uzyskiwać i strach mnie obleciał. Z drugiej strony-raz kozie śmierć. Najwyżej jutro pójdę po średni brąz i przefarbuję jak coś będzie nie tak ![]()
![]() |
#4285 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Jaką sałatkę?
Przepis poproszę ![]()
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
najprostszą i najmniejzaawansowaną sałatkę świata.
gotowane ziemniaki w kostkę+ogóry kiszone w kostke+koper,duuużo kopru+majonez+śmietana+só l i pieprz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak popatrzyłam na brzuszek, popłakałam się ze śmiechu i z hormonów ![]() Mężuś tak popatrzył na mnie i powiedział "niesamowite jak Ci mało do szczęścia potrzeba", no pewnie, to moje maleństwo takie dziwne konfiguracje przyjmuje, że aż mnie rozczula. A ja cały czas kombinuję jak ona leży i co gdzie ma ![]()
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pojutrze gin! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.