|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() i ogolnie sen to masakra.padam a zasypiam kolo 1wszej,o 5-6pobudka ![]() mi nic nie pomaga :< ani melisa,ani mega zmeczenie,ani spacer przed. nic ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
wiem,że Z ma pierwszenstwo ale u niego to "byc albo nie byc" a ja poki co daje rade.ehh.. nie wiem.jeszcze troche i zobaczymy co i jak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() Raczej nie wyobrażam sobie sytuacji, że w ogóle nie używam laktatora. Jeśli będę miała mało pokarmu, albo wcale, to laktatorem będę chciała wywołać laktację. Jeśli będzie dużo mleka, będę chciała je ściągać i przechowywać. Więc kupić chciałam, ale stwierdziłam, że rozpocznę od ręcznego. I dopiero jak okaże się niewystarczający, pomyślę o elektrycznym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz herbatka i idziemy do kościoła miłego niedzielnego popołudnia Laseczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzimy jak się borykasz "jak dotrwać do kolejnej wypłaty" tylko nie rozumiem, dlaczego masz się z tym borykać sama i jeszcze martwić się za co kupić coś dla Z a twój TŻ spokojnie sobie mieszka z mamusią i nie ma świadomości, że dziecko kosztuje jeszcze zanim się pojawi. Kiedyś musisz się przełamać i powiedzieć "daj, bo należy nam się". im prędzej to do niego dotrze tym lepiej. Z tego co piszesz to twoim rodzicom się też nie przelewa, a "teściowa" mogłaby się do jakiegoś drobiazgu dołożyć, w końcu nie dla ciebie - obcej baby, tylko dla wnuczki. Ale tą kwestią powinien się zająć TŻ, że skoro on nie ma to może mama chwilowo pomoże. Tylko wiesz, to jest chłop, on sam z siebie nie wpadnie na pomysł, żeby dać ci jakąś kasę dla Z.
![]() |
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba pojde sie przejsc,na sloneczko..pomyslec w spokoju.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moi chłopcy byli śpiochami przycyckowymi...zasypiali po nakarmieniu niemal z sutkiem w ustach..delikatnie odkładałam do łózeczka i git..spali..po dwóch ciągłych godzinkach ponowienie akcji..i tak wkółko ![]() niektóre dzieci w tym moje bardzo lubią jak im się zmienia pozycje spania..na jednym boczku ..na drugim..podparte czymś np.kocykiem przy pleckach...spróbuj:rolley es: Cytat:
![]() nie ..nie serio..sama kąpałam w sypialni przez pierwszy miesiąc ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo ciągle muszę rozciagać nogi bo mnie takie jakby dreszcze przechodza.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
vil ja to chyba nie pomogę, bo mój do 1,5 roku zasypiał tylko przy cycu. Czy to w dzień czy w nocy. Bardzo rzadko zasypiał sam i jak zostawał z dziadkami to mieli niezłą zagwozdkę jak go uśpić
![]() ![]() axella dobry link, pośmiałam się. Samo życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() no to ja powolutku zbieram się na basen ![]() ![]()
![]() |
#4241 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
ide na krótki spacerek.. czuję się jakby Zuzanka dyndała mi między nogami
![]() dziwnie się chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
witam sie ponownie, juz z domu. tz zweryfikowal moje popoludniowe plany i oglosil otwarcie sezonu pilkarskiego...co zatem? no jak to co, trzeba wpakowac wielorybia partnerke do samochodu przywiezc do domu, wlozyc korki i ewakuwac sie zanim zacznie protestowac
![]() ![]() wstawie Wam fotki sypialni http://i47.tinypic.com/f09lso.jpg na razie tak, bo zostalismy bez drzwi http://i45.tinypic.com/2cfef05.jpg (plamki=brudny obiektyw ![]() http://i47.tinypic.com/314wjo6.jpg na chwile obecna wyglada to tak ![]() ![]() regal zastapi jakas komoda. lozeczko nadal niepomalowane...tz rozwaza zakup bialego transparentnego :P wypatrzyl w necie i chyba nie chce mu sie bawic w szlifowanie, malowanie i modlenie sie, ze corka zje farbe ![]() posciel jutro...obiecuje ![]() aaa, w lozeczku leza ozoby piankowe ![]() podobalo mi sie jeszcze kilka wzorow ![]() Hump - http://allegro.pl/dekoracja-piankowa...174807343.html wielorybek! http://www.marko-baby.pl/dekoracje-p...,produkty.html niestety nie bylo wszystkich zestawien, wiec wybor ciezki. kupilam jeszcze taka malpke, bo tez nie moglam sie zdecydowac http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...137748907.html oj juz nie moge doczekac sie urzadzania pokoju Nelki! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-14 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekny mietowy kolorek , bardzo mi sie podoba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
ale jak ich skora dala rade, to nasza nie da? ![]() http://e2.pudelek.pl/p129/49a0202c00240fac4994c2c9 http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...fHRYFSa0dh2GUA zastanawialam sie ostatnio co to za patent, bo pamietam ten odcinek... http://4.bp.blogspot.com/_ctAWH2krSg...0/pregnant.jpg ona miala brzuch owiniety folia, a pod nia pewnie gruba warstwe kremu, zeby pomoc skorze. moze tez sobie tak zafunduje, jesli siedze w domu? ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() nikt nie mowil, ze doroslosc jest latwa ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-14 o 16:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Raczkowanie
|
zamienił z nią dwa zdania i to wszystko
![]() ![]() ah, no i super kącik dziecięcy ![]() ![]() Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-04-14 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajny kolor - taki żywy ![]() ![]() ---------------------------- Cześć dziewczyny ![]() vil - moja mała spała sama od samego początku. Tzn już w szpitalu spała w mydelniczce bo bałam się, ze ją cycem uduszę ![]() Uważam że dziecko musi mieć swoje miejsce a łóżko rodziców nim nie jest... Tylko, że ja byłam po porodzie naturalnym (no nie do końca, ale mimo wszystko..) i teraz nie wiem jak to będzie. Nie nastawiam się na to, że mały będzie spał w łóżeczku a ja dam radę do niego wstawać co 2h bo ciężko jest mi przewidzieć jak ja będę do siebie dochodzić po cc... ![]() Także jeśli jest Ci wygodniej spać z małym to przecież nic się nie dzieje -dopóki nie czujesz się na siłach.. U mnie jest jeszcze taka opcja, ze przyjedzie moja mama i będzie mi młodego podawać w nocy - wtedy nie ma opcji spania z nim w jednym łóżku, no ale póki co nie nastawiam się na nic...
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na poczatek mam reczny - zobaczymy. ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
BAN stały
|
Cytat:
ile masz ubranek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, Katate chyba od 7 rano się nie odzywała, nie? Ciekawe, co u niej...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
taa soczysta espaniola
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też mamy pomalowany duży pokój. Martwiłam się, że może być za jasny i zlewać się z białym sufitem a wyszedł ciemniejszy niż w katalogu, ale ładny więc zostaje. Bardziej mi to beż przypomina niż "delikatne ecru" ![]() Jak ja wam zazdroszczę tych naklejek na ściany i innych takich, ja nie kupuję bo nawet nie wiem, gdzie łóżeczko postawię jeszcze ![]()
![]() |
#4257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Katate trzymam kciuki za ciebie i maluszka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
czy ktoras tez ma manie jedzenia jablek? wczesniej jadlam cytrusy, teraz jablka. nie moge sie powstrzymac, jedno za drugim. ile mam w domu tyle zjem.
zauwazylam tez, ze strasznie duzo pije i teraz nie wiem czy te jablka to kolejny powod do nasycenia, czy organizm domaga sie jakis witamin...ale hmm chyba najwazniejsza jest C. a moze o zelazo tak sie organizm upomina? ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- dzieki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najlepsze jest to że ja nie lubie jabłek ani soku jabłkowego.. przed ciążą mogły dla mnie nie istniec.. A teraz 2 jabłka dziennie to minimum.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Raczkowanie
|
ja od kilkunastu dni mam manię jedzenia pączków i kisielu (kiślu?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.