Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-14, 20:10   #4621
monicar
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8

Dziwi mnie stanie na środku/po lewej stronie na ruchomych schodach i blokowanie przejścia.
Stary 2013-04-14, 20:17   #4622
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 20:26   #4623
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Gdzieś czytałam, że ona nawet nie ma usztywnianego dna . Nie dość, że brzydka, to jeszcze takie coś...i to za niebotyczną cenę. Nie wzięłabym, nawet jakby była w gratisie do kaszek dla dzieci.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Z tymi schodami...to mój mnie dopiero uświadomił jakiś czas temu, że jestem zawalidrogą .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 20:29   #4624
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Właśnie mnie rozwaliła galeria sprzedawanych rzeczy przez laskę, z jednej z grup na fejsie. Dziewczyna od tak sobie sprzedaje używane perfumy, gdzie nie ma połowy albo 3/4 ...albo zestaw, gdzie nie ma jednego flakonika (takie przebrane z prezentu). Żeby to jeszcze były jakieś OJACIE perfumy, ale to takie występujące w Rossmanie czy innej drogerii, wcale nie z najwyższej półki. Sorry, ale Naomi Campbell czy perfumy z Avonu, to mogę sobie kupić nówki nie śmigane, a nie po kimś. To jest dla mnie brak taktu. Może zaraz wystawi używaną bieliznę?
Dla Ciebie jest brakiem taktu sprzedawanie używanych perfum? o_O No to nie wiem czy wchodziłaś kiedyś na Allegro, tam mnóstwo takich nietaktownych - i co więcej - takie perfumy schodzą jak ciepłe bułki. I żeby Cię całkowicie zdziwić - używane staniki też znakomicie schodzą, i bynajmniej nie myślę o zakupach czynionych przez fetyszystów.

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Hmm, mam jeszcze 3/4 wody toaletowej z Adidasa, myślisz, że mogę sprzedać?
Ty żartujesz? Toć jak najbardziej.
Stary 2013-04-14, 20:30   #4625
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mnie rozwaliła galeria sprzedawanych rzeczy przez laskę, z jednej z grup na fejsie. Dziewczyna od tak sobie sprzedaje używane perfumy, gdzie nie ma połowy albo 3/4 ...albo zestaw, gdzie nie ma jednego flakonika (takie przebrane z prezentu). Żeby to jeszcze były jakieś OJACIE perfumy, ale to takie występujące w Rossmanie czy innej drogerii, wcale nie z najwyższej półki. Sorry, ale Naomi Campbell czy perfumy z Avonu, to mogę sobie kupić nówki nie śmigane, a nie po kimś. To jest dla mnie brak taktu. Może zaraz wystawi używaną bieliznę?
Jak się domyślam- już swoje lata przeleżały w szafie albo na parapecie i w końcu trzeba było się ich lukratywnie pozbyć
Trzeba mieć głowę do interesów.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 20:33   #4626
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Kurczę, mi by było głupio tak sprzedawać.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=687392 - dziwi mnie też traktowanie wizażu, jako platformy internetowego odrabiania lekcji .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 20:38   #4627
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Coś o czym nie miałam pojęcia: wojna apple kontra reszta świata.

Jestem na etapie kiedy wiem że będe potrzebować smartfona, i w grę wchodzą dwa galaxy i iphone, no więc pytam znajomych i czytam na forach a tam zamiast rozmowy i podania wad i zalet oblewanie się szambem, teksty takie za które bym zbanowała i wzajemne wyzywanie sie od idiotów? WTF dlatego że komuś pasuje inny telefon?
Polece Ci IPhone 5 z tego powodu, ze jestem jego posiadaczka, i pracuje w sklepie Tmóbile, gdzie sprzedajemy Samsungi. Ludzie bardzo często przychodzą po nowe baterie do telefonów, ponieważ oryginalne z Samsungow szybko padają.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-14, 20:42   #4628
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ale dlaczego? Ja z moich pewnie 200 flakonów perfum, które miałam w ciągu paru ostatnich lat, jedynie bardzo mały odsetek kupiłam jako nowe. Wręcz uwielbiam używki perfum, inaczej nie mogłabym sobie pozwolić na posiadanie jednocześnie pewnej liczby flakonów, bo i szkoda byłoby pieniędzy, a i bym tego nie zużyła szybko. A tak, to mogę kupić na przykład flakon 30/100 ml, popsikam się tym zapachem parę razy, a potem mogę puścić dalej. Moje koleżanki też zaczęły wyszukiwać takich okazji.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Polece Ci IPhone 5 z tego powodu, ze jestem jego posiadaczka, i pracuje w sklepie Tmóbile, gdzie sprzedajemy Samsungi. Ludzie bardzo często przychodzą po nowe baterie do telefonów, ponieważ oryginalne z Samsungow szybko padają.
Mam służbowego Samsunga Galaxy Ace i przede wszystkim się często zacina. Moja przyjaciółka też na to narzeka, poza tym faktycznie bateria jej trzyma bardzo krótko.
Stary 2013-04-14, 20:45   #4629
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Ale dlaczego? Ja z moich pewnie 200 flakonów perfum, które miałam w ciągu paru ostatnich lat, jedynie bardzo mały odsetek kupiłam jako nowe. Wręcz uwielbiam używki perfum, inaczej nie mogłabym sobie pozwolić na posiadanie jednocześnie pewnej liczby flakonów, bo i szkoda byłoby pieniędzy, a i bym tego nie zużyła szybko. A tak, to mogę kupić na przykład flakon 30/100 ml, popsikam się tym zapachem parę razy, a potem mogę puścić dalej. Moje koleżanki też zaczęły wyszukiwać takich okazji.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Mam służbowego Samsunga Galaxy Ace i przede wszystkim się często zacina. Moja przyjaciółka też na to narzeka, poza tym faktycznie bateria jej trzyma bardzo krótko.
Ja mam Ace II. Przed zakupem czytałam opinie o zacinaniu się, z moim pół roku było wszystko ok, śmigał pięknie, ale ostatnio coś zaczyna trochę szaleć. Na razie nie utrudnia mi to korzystania z niego, ale czuję że niedługo może zacząć padać (tfu tfu)

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 20:46   #4630
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=687392 - dziwi mnie też traktowanie wizażu, jako platformy internetowego odrabiania lekcji .
Moim zdaniem bardziej dziwny jest ten, kto kupuje. Ten, co sprzedaje to ma głowę do interesu. A używana bielizna jest w sprzedaży
Stary 2013-04-14, 20:51   #4631
ahoooj
Raczkowanie

To może ja dodam coś od siebie.

Dzisiaj miałam zamiar spędzić uroczy niedzielny wieczór na spacerze brzegiem morza. No i jakże był uroczy, jak okazało się, że nie mam przy sobie telefonu. Byłam pewna, że odbierałam go jeszcze w samochodzie, później zatrzymaliśmy się na parkingu i kontynuowaliśmy naszą wycieczkę piechotą. Czyli najprawdopodobniej wypadł przy wysiadaniu z tego samochodu. Jak tylko zorientowałam się, że nie mam telefonu, szybko pobiegłam na parking, żeby sprawdzić, czy zostawiłam go w samochodzie (a go jednak tam nie było). Jakież było moje zdziwienie, gdyż wcześniej na parkingu stały dwa samochody, teraz stał tylko jeden, a dosłownie przed chwilą mijałam parkę idącą w stronę parkingu wracając z plaży (samochód, który odjechał należał do nich).

Te pazerne świnie, zamiast zostawić ten telefon w spokoju na ziemi obok mojego auta, wzięli go sobie! Innej możliwości nie widzę. Dodam, że cała sytuacja trwała jakieś 3 minuty, nikt inny nie mógł się po tym parkingu pokręcić, gdyż jest on na prawdziwym odludziu...

Nie wiem, jak ja widzę, że leży coś wartościowego, to zostawiam to w spokoju, bo wiem, że ktoś będzie później tego szukał. Tym bardziej, że chyba oczywiste jest, że jeśli najpierw tego telefonu nie ma, a później jest, to znaczy, że należy do osoby, którą się przed chwilą mijało (czyli do mnie), jeśli sytuacja ma miejsce na prawdziwym zadupiu.

Ech...

Edytowane przez ahoooj
Czas edycji: 2013-04-14 o 20:53
ahoooj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:01   #4632
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2013-04-14, 21:05   #4633
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahoooj Pokaż wiadomość
To może ja dodam coś od siebie.

Dzisiaj miałam zamiar spędzić uroczy niedzielny wieczór na spacerze brzegiem morza. No i jakże był uroczy, jak okazało się, że nie mam przy sobie telefonu. Byłam pewna, że odbierałam go jeszcze w samochodzie, później zatrzymaliśmy się na parkingu i kontynuowaliśmy naszą wycieczkę piechotą. Czyli najprawdopodobniej wypadł przy wysiadaniu z tego samochodu. Jak tylko zorientowałam się, że nie mam telefonu, szybko pobiegłam na parking, żeby sprawdzić, czy zostawiłam go w samochodzie (a go jednak tam nie było). Jakież było moje zdziwienie, gdyż wcześniej na parkingu stały dwa samochody, teraz stał tylko jeden, a dosłownie przed chwilą mijałam parkę idącą w stronę parkingu wracając z plaży (samochód, który odjechał należał do nich).

Te pazerne świnie, zamiast zostawić ten telefon w spokoju na ziemi obok mojego auta, wzięli go sobie! Innej możliwości nie widzę. Dodam, że cała sytuacja trwała jakieś 3 minuty, nikt inny nie mógł się po tym parkingu pokręcić, gdyż jest on na prawdziwym odludziu...

Nie wiem, jak ja widzę, że leży coś wartościowego, to zostawiam to w spokoju, bo wiem, że ktoś będzie później tego szukał. Tym bardziej, że chyba oczywiste jest, że jeśli najpierw tego telefonu nie ma, a później jest, to znaczy, że należy do osoby, którą się przed chwilą mijało (czyli do mnie), jeśli sytuacja ma miejsce na prawdziwym zadupiu.

Ech...
Bo istnieje głupia zasada znalezione nie kradzione.
Moja siostra ostatnio w sklepie kupowała czapkę. Miała portfel w ręku, chciała już zapłacić ale zobaczyła jeszcze żakiet. Położyła więc na sekundę portfel na kontuar przy kasie. Były same z kasjerką w sklepie, a żakiet był przy samej kasie. Po tej chwili odwróciła się do kasjerki, a portfela już nie było. Oczywiście pani wielce zdziwiona o co chodzi. Na policji tekst, że położenie to nie kradzież, kamer w sklepie nie ma. Dziwne to było.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jak są mało używane to jeszcze ok. Ale jak jest trochę na dnie, a cena z kosmosu, to jest dziwne.
Stary 2013-04-14, 21:09   #4634
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2013-04-14, 21:22   #4635
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Moja siostra ostatnio w sklepie kupowała czapkę. Miała portfel w ręku, chciała już zapłacić ale zobaczyła jeszcze żakiet. Położyła więc na sekundę portfel na kontuar przy kasie. Były same z kasjerką w sklepie, a żakiet był przy samej kasie. Po tej chwili odwróciła się do kasjerki, a portfela już nie było. Oczywiście pani wielce zdziwiona o co chodzi. Na policji tekst, że położenie to nie kradzież, kamer w sklepie nie ma. Dziwne to było.
Co za bezczelność

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:24   #4636
pendraiw
Zakorzenienie

Tysiące mam pomyslów gdy siedze sobie tam
Stary 2013-04-14, 21:24   #4637
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Że co proszę?
Nie kazali, ale skoro dziś o tym piszę, a ja zaczynam wierzyć w to, że moja uczelnia jest jednak wspaniała, to w najbliższym miesiącu każą nam coś podobnego wymyślić
Ja mam osobny przedmiot na pisanie takiego portfolio i zastanawiałam się, czy to jest taki odgórny wymóg dla zawodu nauczyciela czy wymysł uczelni i jednak to to drugie
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:24   #4638
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja dobrze rozumiem,że portfel zabrała kasjerka?! jak to się skończyło?
Stary 2013-04-14, 21:32   #4639
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze rozumiem,że portfel zabrała kasjerka?! jak to się skończyło?
Tak się skończyło, że moja siostra cioteczna miała kupę kasy w portfelu i musi wyrabiać dokumenty. Bezczelna baba mogła chociaż pocztą odesłać. Policja nic na to, bo położenie na kontuar, to nie kradzież. Siorka głupotę walnęła, że położyła, no ale były same! A żakiet miała za tyłkiem więc tylko się odwróciła. Miała akurat sporo kasy, bo załatwiała pogrzeb swojego ojca.
Stary 2013-04-14, 21:41   #4640
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się skończyło, że moja siostra cioteczna miała kupę kasy w portfelu i musi wyrabiać dokumenty. Bezczelna baba mogła chociaż pocztą odesłać. Policja nic na to, bo położenie na kontuar, to nie kradzież. Siorka głupotę walnęła, że położyła, no ale były same! A żakiet miała za tyłkiem więc tylko się odwróciła. Miała akurat sporo kasy, bo załatwiała pogrzeb swojego ojca.
o kurde

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:45   #4641
Mitsukki
Naczelny Hipster

Ale jak to odłożenie na kontuar to nie kradzież, kiedy ja akurat słyszałam, że jak się coś znajdzie na ulicy to można być oskarżonym o kradzież?

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:47   #4642
ahoooj
Raczkowanie

Cytat:
Szok. Pazerność ludzi nie zna granic

Nie wiem, ja raz znalazłam w pociągu skórzany portfel, w którym było 470 zł. Nawet by mi przez myśl nie przeszło, żeby go sobie zatrzymać albo zabrać pieniądze, tym bardziej, że w środku był jeszcze dowód osobisty, prawo jazdy i dowód rejestracyjny samochodu.
Od razu jak wyszłam z skm, poszłam na pocztę i wysłałam na adres właściciela priorytetem z potwierdzeniem odbioru, chociaż za list zapłaciłam już z pieniędzy właściciela.

Ale tu już nie chodzi o szacunek do drugiego człowieka i uczciwość, tylko najzwyklejszą w świecie życzliwość

Ciągle mam jakąś nadzieję, że zadzwoni jeszcze ktoś z mojego numeru do mojej mamy albo chłopaka. Ale nie, oczywiście, telefon już dawno jest wyłączony Lepiej sobie zatrzymać telefonik, przecież leżał sobie na ziemi, biedny i samotny, trzeba zaadoptować, a to że ktoś może mieć cholernie ważne numery na tym telefonie, to już inna sprawa, przecież kartę można wyrzucić i problem rozwiązany!

Edytowane przez ahoooj
Czas edycji: 2013-04-14 o 21:50
Stary 2013-04-14, 21:49   #4643
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś ciężko mi uwierzyć, że policja nic z tym nie zrobiła. Tym bardziej, że siostra twierdzi, że nikogo innego nie było. Ale to już temat rzeka, bo relacji z pierwszej ręki nie mamy.
Stary 2013-04-14, 21:50   #4644
ajah
wańka wstańka

Cytat:

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Jak są mało używane to jeszcze ok. Ale jak jest trochę na dnie, a cena z kosmosu, to jest dziwne.
Okropne

Dziś spojrzałam na ofertę jednego studia tańca w pobliżu.
Mają ciekawą ofertę intensywnego treningu siłowego.
Co mnie zdziwiło kryterium kto może brać w nim udział:
każdy mężczyzna
kobiety, które ukończyły zaawansowany trening pole dance

Wychodzi na to,że wystarczy byc facetem by mieć siłę
Stary 2013-04-14, 21:54   #4645
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Ale jak to odłożenie na kontuar to nie kradzież, kiedy ja akurat słyszałam, że jak się coś znajdzie na ulicy to można być oskarżonym o kradzież?
Od razu ze sklepu pojechała na policję. No i nawet tam nie pojechali, właśnie tak tłumacząc. Właścicielki sklepu nie było, tylko sama kajerka. Kamer nie ma, nie przyznała się i tyle. Najlepsze, że ciotka zna tą dziewuchę. Poszła tam i się okazało, że zna ją ze szkoły w której pracuje. Ta laska skończyła w tamtym roku. Ja zemdlałam jak historię usłyszałam. I jest dla mnie mega dziwna. Może ta dziewucha ma tu konto...
Stary 2013-04-14, 21:55   #4646
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Okropne

Dziś spojrzałam na ofertę jednego studia tańca w pobliżu.
Mają ciekawą ofertę intensywnego treningu siłowego.
Co mnie zdziwiło kryterium kto może brać w nim udział:
każdy mężczyzna
kobiety, które ukończyły zaawansowany trening pole dance

Wychodzi na to,że wystarczy byc facetem by mieć siłę
Lol, powinni poznać mojego Słoiki otwieramy w dwójkę, bo żadne z nas nie daje rady
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:57   #4647
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Jakoś ciężko mi uwierzyć, że policja nic z tym nie zrobiła. Tym bardziej, że siostra twierdzi, że nikogo innego nie było. Ale to już temat rzeka, bo relacji z pierwszej ręki nie mamy.
Ja też byłam zdziwiona, że policja to olała. Namawiałam siostrę żeby do przełożonego tego policjanta poszła, ale to był czas akurat załatwiania pogrzebu i pewnie z braku czasu i nerw odpuściła. Dla mnie to powinni jej przeszukać ten sklepik. Tylko, że pewnie w tym czasie, co siorka na policję, to ktoś portfel odebrał ze sklepu.
Stary 2013-04-14, 21:58   #4648
ahoooj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Lol, powinni poznać mojego Słoiki otwieramy w dwójkę, bo żadne z nas nie daje rady
Haha, mój tak samo. Tylko że czasem mamy problem, żeby odkręcić butelkę
Stary 2013-04-14, 22:00   #4649
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ahoooj Pokaż wiadomość
Haha, mój tak samo. Tylko że czasem mamy problem, żeby odkręcić butelkę
Butelki to zło!!! Jak kupię Kubusia czy coś, to potem chodzę i żebrzę, żeby mi ktos otworzył
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 22:03   #4650
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości