Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-14, 20:22   #2401
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Witam niedzielnie Ale dziś napłodziłyście...
My dziś leniwie siedzimy w domu cały dzień trochę znowu popakowaliśmy i teraz wylegujemy się na kanapach

Mój mąż nie wchodzi ze mną do gina...ale nie naciskam go, może jak dzidzia będzie większa i usg na brzuchu to się skusi

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim
Mam na imię Agata. W grudniu 2012 urodziłam synka. Od początku kwietnia miałam mdłości więc postanowiłam zrobić test...Zrobiłam go 3 kwietnia. No i jestem w ciąży. Trochę mnie to zaskoczyło ale bardzo się cieszę. Na drugi dzień dzwoniłam do lekarza i 9 już byłam na wizycie. Serduszko bije ale jeszcze słabo bo dzidziuś maleńki...25 idę znów to już powinno ładniej bić
Witaj i Gratulacje
Ale będziesz miała wesoło z dwoma maluchami

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Cześć!!!
mogę dołączyć???
podczytuje Was odkąd zrobiłam test
a więc, mam na imię Natalia, jestem majową 2012 mamą,
Jestem w trakcie 7 tyg ciąży

ja mam zapisanego pdfa na kompie jak byś chciała
Witam i Gratuluję

To ja też poproszę Wyślę Ci pw z moim mailem

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić TŻ wczoraj wieczorem się oświadczył. Mówi, ze się przygotowywał do tego już od dłuższego czas (co zgodne z prawdą jest bo wypytywał jakiś czas temu o rozmiar moich palców), ale ze Junior trochę do wyprzedził. Powiedziałam rodzicom o zaręczynach. Obydwoje są w szoku, dajemy im czas na oswojenie się z myślą o ślubie, a za 2 tygodnie powiemy im o dziecku.
Wow!! super - Gratuluję
No i za wizytę!

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny wpadam siię tylko zameldować, że ja cały czas chora leżę już 4 dni i za bardzo poprawy nie widać a jutro do pracy.

Jak Tż wróci z pracy podjedziemy na weekendową pomoc medyczną zobaczyć co się dzieje, martwię się czemu organizm nie chcę tego zwalczyć i czy dzidzi to nie szkodzi no i jak jutro pójdę do pracy chora to będą pretensje czemu nie zdrowa i pracy zaległej jest dużo

Biorę rutino, cytryna, prenatalen na gardło, teraz mam rzut straszny na katar i jakoś bardzo gorąco mi choć gorączki nie mam...
zdróweczka życzę! daj znać co Ci lekarz powiedział...

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Jutro mam kolejną wizytę. Oby wszystko było w porządku

Jeszcze tylko kilka dni zostało do pierwszego USG
mocno zaciśnięte!
Stary 2013-04-14, 20:26   #2402
anulka2205
Wtajemniczenie

edytte wszystko co trzeba już chyba zostało napisane ale też trzymam kciuki za poprawę nastroju głównie, bo reszta będzie w porządeczku- musi

ja jutro mam wizytę i stres też już się włączył, znaczy norma

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 20:47   #2403
agaczilla21
Zakorzenienie

No ja wiem że będzie ciężko z dwoma małymi berbeciami...ale damy radę. Teraz mam nadzieję na córeczke
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 20:55   #2404
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
edytte wszystko co trzeba już chyba zostało napisane ale też trzymam kciuki za poprawę nastroju głównie, bo reszta będzie w porządeczku- musi

To ja życzę powodzenia i zdaj relację co i jak po wizycie. Ja jakoś szczególnie myślę o Tobie bo mamy jeśli się nie mylę mamy podobne tygodnie ciąży bo tego samego dna miałyśmy OM. Będziesz miała Usg? Och ja nie mogę się doczekać swojego. Ja idę w piątek mam już naszykowane badania ( zrobiłam w piątek a wyniki odebrała w sobotę). Mam nadzieje, że jutro wrócisz od lekarza zadowolona i spokojna.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:11   #2405
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
hahaha, no ja się jakoś dwa lata uczyłam mówić "po polsku" bo pracodawcy przeszkadzało, że czasem nie wiedział co mówię . No ale czasem sięzapominam

Witamy! ;D , mogłabym też prosićo książkę? Na kiedy masz TP? widziałaś już serducho ?
serducha nie widziałam, w pierwszej ciąży tak samo w 6tc nie widziałam, na następnej pięknie biło
tp z OM 8.12

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja tez mam dory humor , nie wiem zkad To pewnie ta pogoda ?

Pytanie do doswiadczonych mamusiek ..
Czy ktoras uzywala poduszki takiej dla ciezarnej ?http://www.pregnancypregnant.org/cho...dy-pillow.html - cos w tym stylu ?
ja nie używałam. jak miałam problemy to między nogi wkładałam poduchę i było ok

Cytat:

Muszę się pochwalić TŻ wczoraj wieczorem się oświadczył. Mówi, ze się przygotowywał do tego już od dłuższego czas (co zgodne z prawdą jest bo wypytywał jakiś czas temu o rozmiar moich palców), ale ze Junior trochę do wyprzedził. Powiedziałam rodzicom o zaręczynach. Obydwoje są w szoku, dajemy im czas na oswojenie się z myślą o ślubie, a za 2 tygodnie powiemy im o dziecku.
gratulacje

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:22   #2406
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
zaciśnięte! Na pewno wszystko jest ok Czekamy na dobre wieści

Niunia
Stary 2013-04-14, 21:30   #2407
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Gratulacje!

U nas wszystko gra, wczoraj poinformowaliśmy też moich rodziców i rodzeństwo, wszyscy zadowoleni więc ja także bujam w obłokach.
Na razie widzą o zaręczynach. Swoim powiedziałam tylko przez telefon bo dziś mieliśmy zaplanowaną wizyt ę u teściów. Tata dzwonił do mnie kilkanaście razy, aż w końcu zapytał czy ślub ma być szybko czy może być za rok? Bo jak jestem w ciąży i trzeba szybko to on sie bierze za przygotowania na razie nic nie mówiłam. Teściowie tak spokojnie przyjęli na razie wiadomość. Bez większych emocji, ale myślę, że tez byli w szoku.

Gratuluję reakcji Twojej rodzinki

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Gratulacje ! same dobre wieści . Ja wciąż czekam na oświadczyny ale raczej się prędko nie doczekam przecież faceci na wszystko mają czas
Jak to faceci, z nimi to nigdy nic nie wiadomo. U nas temat ślubu niby pojawiał się wcześniej ale nie przypuszczałam, że TŻ się oświadczy Trzymam kciuki za Wasze zaręczyny

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość

Mdłości mnie męczą.

Anoula Grataluje zaręczyn
Mnie dziś obudziło o 2:50, myślałam ze siku i po sprawie, ale okazało się, że zaczęłam mieć mdłości. Zjadłam migdały (moja wczorajsza zachcianka) i popiłam sokiem pomarańczowym i przeszło. Ale za chwile obudziło sie dziecko za ścianą i miałam przedsmak tego, co będzie po porodzie.
I dziękuję za gratulacje

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
super wiadomość - gratulacje
ach zaręczyny... kiedy to było

nasz też zbyt malutki,ale gin mowil,ze cos miga mam nadzieje,ze 26.04 zobacze już wyraźne serducho
a tak to nawet nie wiem, który to tydzień myslalam,ze 7,ale wychodzi chyba 5-6
Dzięki
No z tym liczeniem tygodni to ciężko, u mnie okazało sie, ze owulacja najprawdopodobniej przesunięta o miesiąc, więc tydzień/dwa to chyba małe przesunięcie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Anoula gratulacje
Sama pamiętam jak mojego było ciężko zmobilizować do zaręczyn ( mieszkaliśmy prawie dwa lata bez ślubu) dopiero dziecko dało mu do myślenia. Pamiętam jak dumnie początkowo nosiłam pierścionek a później obrączkę. Ja od zawsze marzyła o białej sukni, ślubie. Jedynie co mi nie wyszło to, idealna biała suknia ( bo niestety nie dałabym się rady w nią zmieścić bo byłam w prawie 6 mc.)). Ale i tak nie żałuję tego, że brałam ślub w ciąży. Wiem, teraz, że po porodzie trudniej byłoby mi się zdecydować i przygotować do ślubu i wesela.
Dziękuję Ja się nie moge napatrzeć na pierścionek, TŻ idealnie trafił w mój gust

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
U mnie na chwilę obecną tak zwany mega dół TŻ poza domem, byłam u rodziców i mogłam wreszcie z kimś szczerze pogadać. Otóż mój TŻ to ani narzeczony, ani mąż. Szczerze to bardzo liczyłam na to, że bejbik to zmieni, tym bardziej że ciąża była planowana. Mieszkamy razem, kochamy się, niczego nam nie brakuje, rozmowa nt ślubu itp. była nie jedna i dalej cisza. Ja już dość mam pytań rodziców, znajomych moich jak i naszych wspólnych kiedy zaręczyny, kiedy ślub. To jest takie smutne kiedy kobieta wyczekuje tego a facet cicho siedzi Oboje chcemy ślubu, a tu co? Jedna, wielka dupa!! Ech... łzy same napływają....
Trzymam kciuki, żeby TŻ się zmobilizował. Tak jak dziewczyny radziły, spróbuj z nim szczerze pogadać.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Wow!! super - Gratuluję
No i za wizytę!
Dziękuję

Cytat:
za wizytę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:32   #2408
Ona231
Zadomowienie

Witam

Niestety nie nadrobię wszystkiego, ale tak to już jest przy maluchu a drugie pracuje dość sporo, więc za wiele czasu na komputer nie mam

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
dzień dobry...

stan zapalny się robi ale przemywam spirytusem salicylowym i jakoś daje radę...dziękuję że pytasz....a samopoczucie bez zmian....czuję się dobrze i brzuch wywaliło
Czyli wszystko na dobrej drodze Z tego co pamiętam wizytę masz niedługo to trzymam kciuki, żeby wszystkie wątpliwości rozwiała.

Cytat:
Gratulacje ! same dobre wieści . Ja wciąż czekam na oświadczyny ale raczej się prędko nie doczekam przecież faceci na wszystko mają czas

Znowu wpadłam tutaj na chwilkę, podczytuje Was regularnie a jakoś ciągle nie ma czasu cytować .
U mnie dzisiaj troszke gorzej niż wczoraj, energii brak, od rana leże i walczę z mdłościami
Moja walka z nudnościami końca nie ma ale na razie mam -2 kg jak na początku pierwszej ciąży, chyba powinno być na odwrót ale cóż
Strasznie mi dokuczają nic nie pomaga, już wszystko co dostępne wypróbowałam jak dalej tak będzie to chyba wizytę przesunę.
A co do ślubu niektórzy mężczyźni tak mają, a może TŻ niespodziankę szykuje, nigdy nic nie wiadomo.

Cytat:
Anoula gratulacje
Sama pamiętam jak mojego było ciężko zmobilizować do zaręczyn ( mieszkaliśmy prawie dwa lata bez ślubu) dopiero dziecko dało mu do myślenia. Pamiętam jak dumnie początkowo nosiłam pierścionek a później obrączkę. Ja od zawsze marzyła o białej sukni, ślubie. Jedynie co mi nie wyszło to, idealna biała suknia ( bo niestety nie dałabym się rady w nią zmieścić bo byłam w prawie 6 mc.)). Ale i tak nie żałuję tego, że brałam ślub w ciąży. Wiem, teraz, że po porodzie trudniej byłoby mi się zdecydować i przygotować do ślubu i wesela.
A ja sobie chwalę bardziej życie bez papierka, nie że narzekam, ale jednak małżeństwo ( a tak jak się teraz modnie mówi, że nic nie wiąże mocniej jak wspólny kredyt hipoteczny ) troszkę sprawy komplikuje.
U mnie było na odwrót to ja nie chciałam mieszkać razem, potem jakieś zaręczyny po co na co? a potem ślub to samo. A z reguły uparta jestem, TŻ niestety też to któreś ustąpić musiało.

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam "nowe" i "stare" mamusie
Szybciochem nadrobiłam lekturę, także gratuluje wszystkim udanych wizyt i zaręczyn a tym mamusiom, którym się teraz nie udało mocno przytulam i 3mam kciuki żeby następnym razem było wszystko w porządku.

U mnie na chwilę obecną tak zwany mega dół TŻ poza domem, byłam u rodziców i mogłam wreszcie z kimś szczerze pogadać. Otóż mój TŻ to ani narzeczony, ani mąż. Szczerze to bardzo liczyłam na to, że bejbik to zmieni, tym bardziej że ciąża była planowana. Mieszkamy razem, kochamy się, niczego nam nie brakuje, rozmowa nt ślubu itp. była nie jedna i dalej cisza. Ja już dość mam pytań rodziców, znajomych moich jak i naszych wspólnych kiedy zaręczyny, kiedy ślub. To jest takie smutne kiedy kobieta wyczekuje tego a facet cicho siedzi Oboje chcemy ślubu, a tu co? Jedna, wielka dupa!! Ech... łzy same napływają....
Spokojnie jak oboje chcecie ślubu to przecież kiedyś się pobierzecie. Faceci czasem długo dojrzewają. Akurat rodziną i ich pytaniami się nie przejmuj, to Wy musicie tą decyzję podjąć.

dzidziadziumdzia moja mała ma 17 miesięcy i też się boją o ten nieszczęsny bunt dwulatka, ale mam nadzieję, że przetrwamy. Trochę już się zaczyna, więc może przyjdzie szybciej.

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2013-04-14 o 21:39
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:42   #2409
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Hej Mamuśki;

my jesteśmy ze sobą 6 i pół roku znamy się półtora dłużej około. Nie wyobrażam sobie życia z innym facetem. Nigdy. Ale mój też się nie kwapi. A mnie już zmęczyło dyskutowanie, naprowadzanie, szczere rozmowy. Odpuściłam, zwłaszcza po tym kiedy urodziła się Nasza córka. Wiem, że marzenia marzeniami, ale powiem Wam, że wtedy wszystko się przewartościowuje i przestało mieć to dla mnie tak duże znaczenie. Kiedyś chciałam wielkie wesele, ze wspaniałymi efektami, byłam gotowa na wiele... A teraz, kiedy jest córa i drugie w drodze, chcę zapewnić im bezpieczną przyszłość i trochę polizać jeszcze życia .

Jasne, nadal mi żal, że nawet nie jesteśmy zaręczeni. Ale to już nie to. Kiedyś przeżywałam z tego powodu znacznie większe parcie.

Co do wizyt u lekarza i warunków. My we dwoje jesteśmy ze sobą bardzo blisko pod każdym względem. Wisi mi to, że facet grzebie mi w pochwie, a mój Ł. na to patrzy. W końcu od tego jest gin. U mojego prywatnego gina są spódniczki jednorazowe i klapki . Klapki założyłam, ale uznałam, że tej płachty mi nie trzeba. Nie krępuje mnie to, że chodzę z grubym gołym tyłkiem. To jest lekarz, nie rewia mody.
I nie wyobrażam sobie być bez Ł. na wizycie, tzn. części z usg, bo na reszcie z reguły go nie ma.

Ja też mam stres, ciągle. Dziś rano obudziłam się i przeraziłam, bo nic mnie nie bolało, nie ciągnęło, nie kuło, nie cisnęło, nie rwało. Czułam się normalnie jak nieciężarna. I tak praktycznie cały dzień (poza brudzeniem oczywiście). Zwarioooować można. Na szczęście co wieczór balony nie dają mi żyć spokojnie .

Cały czas jednak myślę, że skoro ten jeden dzidziuś przetrwał próbę poronienia drugiego, masową utratę krwi, skurcze, krwiaki i to nieszczęsne złuszczanie, to musi mieć ogromną wolę walki i życia. No bo jak inaczej...

Wczoraj śnił mi się syn, po raz drugi w tej ciąży. Wielu bliskim znajomym wyśniłam płeć drugiego dziecka. Zobaczymy, czy sobie też .

Wybaczcie, że nie zwracam się nadal osobowo. Niestety przez kilka tygodni czytałam Was wyłącznie w telefonie i wiele razy treść nie mieściła mi się koło nicka, stąd nie do końca wszystkie Was kojarzę. Choć często gęsto da się już po formie i treści poznać kto jest kto bez patrzenia na avka.

Uczę się i często podglądam listę, żeby nick wiązać z imieniem i wielkością ciąży

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 22:04   #2410
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki;

my jesteśmy ze sobą 6 i pół roku znamy się półtora dłużej około. Nie wyobrażam sobie życia z innym facetem. Nigdy. Ale mój też się nie kwapi. A mnie już zmęczyło dyskutowanie, naprowadzanie, szczere rozmowy. Odpuściłam, zwłaszcza po tym kiedy urodziła się Nasza córka. Wiem, że marzenia marzeniami, ale powiem Wam, że wtedy wszystko się przewartościowuje i przestało mieć to dla mnie tak duże znaczenie. Kiedyś chciałam wielkie wesele, ze wspaniałymi efektami, byłam gotowa na wiele... A teraz, kiedy jest córa i drugie w drodze, chcę zapewnić im bezpieczną przyszłość i trochę polizać jeszcze życia .

Jasne, nadal mi żal, że nawet nie jesteśmy zaręczeni. Ale to już nie to. Kiedyś przeżywałam z tego powodu znacznie większe parcie.

Co do wizyt u lekarza i warunków. My we dwoje jesteśmy ze sobą bardzo blisko pod każdym względem. Wisi mi to, że facet grzebie mi w pochwie, a mój Ł. na to patrzy. W końcu od tego jest gin. U mojego prywatnego gina są spódniczki jednorazowe i klapki . Klapki założyłam, ale uznałam, że tej płachty mi nie trzeba. Nie krępuje mnie to, że chodzę z grubym gołym tyłkiem. To jest lekarz, nie rewia mody.
I nie wyobrażam sobie być bez Ł. na wizycie, tzn. części z usg, bo na reszcie z reguły go nie ma.

Ja też mam stres, ciągle. Dziś rano obudziłam się i przeraziłam, bo nic mnie nie bolało, nie ciągnęło, nie kuło, nie cisnęło, nie rwało. Czułam się normalnie jak nieciężarna. I tak praktycznie cały dzień (poza brudzeniem oczywiście). Zwarioooować można. Na szczęście co wieczór balony nie dają mi żyć spokojnie .

Cały czas jednak myślę, że skoro ten jeden dzidziuś przetrwał próbę poronienia drugiego, masową utratę krwi, skurcze, krwiaki i to nieszczęsne złuszczanie, to musi mieć ogromną wolę walki i życia. No bo jak inaczej...

Wczoraj śnił mi się syn, po raz drugi w tej ciąży. Wielu bliskim znajomym wyśniłam płeć drugiego dziecka. Zobaczymy, czy sobie też .

Wybaczcie, że nie zwracam się nadal osobowo. Niestety przez kilka tygodni czytałam Was wyłącznie w telefonie i wiele razy treść nie mieściła mi się koło nicka, stąd nie do końca wszystkie Was kojarzę. Choć często gęsto da się już po formie i treści poznać kto jest kto bez patrzenia na avka.

Uczę się i często podglądam listę, żeby nick wiązać z imieniem i wielkością ciąży
Najważniejsze, że jest Wam ze sobą dobrze z papierkiem, czy bez miłosć, zaufanie i szczęście to jet to co w życiu się liczy.

To ja chyba cały czas się powinnam denerwować, bo nic mi nie dolega

Maluszek jest silny i walczy dzielnie, żeby pojawić się o czasie na świecie Po tym co się zdarzyło do tej pory teraz już będziesz się cieszyć i radować rosnącym brzusiem! Życzę Ci, żeby w środku krył się synuś

Mnie też ciężko jeszcze ogarnąć wszystkie mamusie, ale coraz więcej już kojarzę i to też po avku
Stary 2013-04-14, 22:11   #2411
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to faceci, z nimi to nigdy nic nie wiadomo. U nas temat ślubu niby pojawiał się wcześniej ale nie przypuszczałam, że TŻ się oświadczy Trzymam kciuki za Wasze zaręczyny
U nas też temat ślubu pojawiał się wiele razy, ale o zaręczynach póki ani mowy.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

Moja walka z nudnościami końca nie ma ale na razie mam -2 kg jak na początku pierwszej ciąży, chyba powinno być na odwrót ale cóż
Strasznie mi dokuczają nic nie pomaga, już wszystko co dostępne wypróbowałam jak dalej tak będzie to chyba wizytę przesunę.
A co do ślubu niektórzy mężczyźni tak mają, a może TŻ niespodziankę szykuje, nigdy nic nie wiadomo.
Moja walka z nudnościami też końca nie ma i nie zapowiada się póki co na poprawę, choć szczerze przyzwyczaiłam się już do tego uczucia...
Mój TŻ chyba jeszcze nie dojrzał do "pierścionka" więc jeszcze trochę sobie poczekam, ostatnio stwierdził że ślub można wziąć po narodzinach dziecka (kościelny owszem chciałabym wziąć po narodzinach maluszka, na spokojnie) ale wcześniej wolałabym cywilny chociaż
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 22:14   #2412
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Paulinaizabela tylko ze ja chciałam druga córkę . Tzn. chciałam do momentu kiedy wszystko było ok.Jak zaczęły się kłopoty to już tylko marze, żeby donosic i urodzic zdrowe dziecko. Chce znać płeć ale jest to teraz sprawa drugorzędna.

Moja bardzo bliska kumpela z czasów pierwszej ciąży i wątku mieszkała w Irlandii. Będę mieć do Ciebie megasentyment

. Witaj Kochanie

Stary 2013-04-14, 22:16   #2413
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamuśki;

Ważne że jest Wam dobrze tak jak jest choć bez ślubu i pierścionka.
Maluszka masz silnego i teraz będzie już tylko dobrze !
Stary 2013-04-14, 22:21   #2414
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

Zazdroszcze.Moj ze mna nie chodzi.Nie ma czasu.Byl 3 razy w poprzedniej ciazy.
Bedzie dobrze
Ja narazie nie mam ani bolow ani kluc,wszystko minelo i tez mam schizy.Tym bardziej,ze wogole sie nie oszczedzam,bo jest mnostwo roboty i caly dzien pracuje.

Cytat:

Znowu wpadłam tutaj na chwilkę, podczytuje Was regularnie a jakoś ciągle nie ma czasu cytować .
U mnie dzisiaj troszke gorzej niż wczoraj, energii brak, od rana leże i walczę z mdłościami
Na mdloscie najlepszy jest ruch,choc wiem,ze sie ciezko do niego zmusic.
Nie naciskaj,bo co to za frajda jak cie w koncu zapyta, ale bedziesz wiedziala,ze sam z siebie tego nie zrobil ale pod przymusem?

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Doczekasz się

może przegryź sobie krakersa albo skórkę chleba. Mi czasem pomagało.

Patrzcie co znalazłam :
eśli chcesz wiedzieć, jak wysokie będzie wasze dziecko jako dorosły, możesz skorzystać ze specjalnego wzoru. W przypadku dziewczynki wygląda on następująco:

- wzrost dziewczynki = (wzrost mamy + wzrost taty - 13) : 2

- wzrost chłopca = (wzrost mamy + wzrost taty +13) : 2

Oczywiście to, co otrzymasz z tego wzoru, nie musi być zgodne z rzeczywistością, bo na wzrost dziecka wpływ ma zarówno dieta, jak i aktywność fizyczna.
To chyba u mojego nie wyjdzie niby ma miec tylko 182-nie wierze.Juz teraz jest najwyzszy i ma ogromna stope

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny ja mam pytanie do tych z Nemieców ( jak to moj synek mówi) teściowa mi przywozi zawsze z niemiec krople Laxoberal na zaparcia...podobno w aptece powiedziano jej ze sa bezpieczne dla kobiet w ciąży i nawet podczas karmienia. tylko ze ulotki nie mam i na necie nie moge tez znaleźć może ktoras z Was cos wie?
Schwangerschaft und Stillzeit. Während der Schwangerschaft sollten Laxoberal® Abführ-Tropfen aus Sicherheitsgründen möglichst nicht angewendet werden.

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
j

czytam czasem wypowiedzi gdzie kobieta sie wstydzi przy meżu dowcipnego usg, moja przyjaciolka miala to samo a jak ja gadam o tym z tż to sie nadziwić nie możmy, sex sie nie wstydzicie uprawiać a usg u lekarza wam wstyd? nie rozumiem i raczej nigdy tego nie zrozumiem ale to juz nie moja sprawa. nie pisze tego zeby kogoś urazić ale dla mnie to jest dziwne.
Mi tez to jakos wogole nie przeszkadza.Ale ja nie mam problemow z nagoscia.Do sauny chodze, do fkk tez Gin to lekarz i sie napatrzyl.A maz tym bardziej

Mam dosc na dzisiaj,padam po calym dniu harowki,do tego moj syn mnie dzis nie oszczedzal.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 22:21   #2415
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinaizabela tylko ze ja chciałam druga córkę . Tzn. chciałam do momentu kiedy wszystko było ok.Jak zaczęły się kłopoty to już tylko marze, żeby donosic i urodzic zdrowe dziecko. Chce znać płeć ale jest to teraz sprawa drugorzędna.

Moja bardzo bliska kumpela z czasów pierwszej ciąży i wątku mieszkała w Irlandii. Będę mieć do Ciebie megasentyment
Ja też chcę córkę ale wiadomo będę się cieszyć i z chłopaczka

miło mi
Ja Ciebie jak narazie najbardziej kojarzę, przez to co przeszłaś Podziwiam Cię, ze tak spokojnie i rzeczowo podchodziłaś i cały czas podchodzisz do tego co Cię spotkało, musisz być bardzo silną osóbką.
Stary 2013-04-14, 22:35   #2416
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ja też chcę córkę ale wiadomo będę się cieszyć i z chłopaczka

miło mi
Ja Ciebie jak narazie najbardziej kojarzę, przez to co przeszłaś Podziwiam Cię, ze tak spokojnie i rzeczowo podchodziłaś i cały czas podchodzisz do tego co Cię spotkało, musisz być bardzo silną osóbką.
du.sza tam. Dobrze, ze nie widzialyscie jak w ataku paniki i stresu mnie relanium faszerowali :/. Albo jak z lekarka pertraktowalam warunki żeby dostać nospe jak podczas ktoregos krwotoku bolal mnie brzuch.
Jestem silna, ale nie w sytuacjach na ktore nie mam wplywu.
Zapieralam sie jak glupia,ze do szpitala nie jade. Ze chce w domu ronic i nie być lyzeczkowana. I co bym z tego miała? Utrate blizniakow a nie jednego z nich.
Bo zwyczajnie w stresie wylaczylo mi się myślenie. Kiedy czas mija, zaczynasz inaczej myśleć. Straciłam juz dwie ciąże i blizniaka. Doświadczenie wcale nie pomaga. Jeszcze potęguje ból, bo wiesz co będziesz czuć jutro... i choć Zycie nie jest dla mnie laskawe ani litosciwe to Kocham je. Co mogę innego?

De a Twoj men czym się zajmuje ze ciągle go nie ma? Tylko nie mow ze marynarz..

Domi dzieki.z mdlosciami jest tak, ze najlepiej nie dopuscic do glodu.. bo wtedy klapa murowana.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-04-14, 22:40   #2417
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Na mdloscie najlepszy jest ruch,choc wiem,ze sie ciezko do niego zmusic.
Nie naciskaj,bo co to za frajda jak cie w koncu zapyta, ale bedziesz wiedziala,ze sam z siebie tego nie zrobil ale pod przymusem?

Zmuszam się do robienia czegoś co chociażby odwróci moją uwagę od mdłości, ale z kolei jak się już czymś zajmę to szybko się męcze albo zaczyna boleć mnie brzuch i znowu muszę się kłaść na chwilę i tak w kółko
Broń Boże nie naciskam bo nikogo do niczego zmusić nie mogę, tylko po prostu jest mi przykro że wszyscy na około jakoś biorą sprawy w swoje ręce i zaręczają się, biorą śluby itd a ja 5 rok już tkwie w tym samym punkcie ;/

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Domi dzieki.z mdlosciami jest tak, ze najlepiej nie dopuscic do glodu.. bo wtedy klapa murowana.
Problem polega na tym że budzę się codziennie koło 5 meeeega głodna i od tego momentu walczę z mdłościami i tak do czasu kiedy zasypiam
Stary 2013-04-14, 22:42   #2418
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
i choć Zycie nie jest dla mnie laskawe ani litosciwe to Kocham je. Co mogę innego?

De a Twoj men czym się zajmuje ze ciągle go nie ma? Tylko nie mow ze marynarz..

I wlasnie w tym zdaniu pokazalas,ze jestes silna.Ja wierze,ze pozytywne myslenie dziala cuda.

Marynarzem nie jest. Nadzoruje wszelkie pracy i projekty rurociagow gazowych.A to oznacza czeste wyjazdy w teren,podroze sluzbowe,spotkania,konfer encje. Teraz znow leci rano a ze nie chce nocowac,bo chce byc przy nas,to przyleci w nocy.Swietnie.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Zmuszam się do robienia czegoś co chociażby odwróci moją uwagę od mdłości, ale z kolei jak się już czymś zajmę to szybko się męcze albo zaczyna boleć mnie brzuch i znowu muszę się kłaść na chwilę i tak w kółko
B

Problem polega na tym że budzę się codziennie koło 5 meeeega głodna i od tego momentu walczę z mdłościami i tak do czasu kiedy zasypiam
Probowalas swiezego,chrupiacego chlebka,z maselkiem solonym?Nic wiecej?Neutralne i jako pierwszy posilek mi pomaga.Dwie godziny pozniej zjadlam juz spagetti z czoskniem niedzwiedzim i mnie nie zemdlilo. Ale o 3 rano sie obudzilam z takim zapachem z buzi,ze koniecznie musialam cos zjesc bo tak mi niedobrze bylo

Daniel

Christian
Stary 2013-04-14, 22:50   #2419
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Probowalas swiezego,chrupiacego chlebka,z maselkiem solonym?Nic wiecej?Neutralne i jako pierwszy posilek mi pomaga.Dwie godziny pozniej zjadlam juz spagetti z czoskniem niedzwiedzim i mnie nie zemdlilo. Ale o 3 rano sie obudzilam z takim zapachem z buzi,ze koniecznie musialam cos zjesc bo tak mi niedobrze bylo
Nie próbowałam, ale napewno wypróbuje .
Podziwiam że Ci się chciało wstać o 3 i cokolwiek zjeść ja mam problem w nocy żeby do ubikacji pójść

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-04-14 o 22:51
Stary 2013-04-14, 23:28   #2420
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem prawie w 11tc ( niedużo mi brakuje byle do wtorku) i strasznie się lękam, że może coś takiego mnie spotkać. Boję się mówić o tym, że jestem w ciąży znajomym, bo nie chcę zapeszyć.
Ostatnio od piątku strasznie boli mnie brzuch i mam takiego stracha, że coś może być nie tak.
Ja mam te same opory , choć u mnie prawie skończony 16 tydzień . I to nie jest dobre .. Teraz już u mnie widać brzuch a dziś się przylapalam jak staram się wciagnac brzuch , byle tylko brzucha nie było widać , na szczęście już się nie da go wciągnąć

edytte - Trzymam kciuki za wizytę
anulka2205-

Co do zaręczyn i małżeństw to ja się nie wypowiadam , szkoda gadać , u mnie temat rzeka .. W każdym razie tez mi się szykuje staropanieństwo Dobranoc

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 23:31   #2421
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ta 3 to jakaś sądna godzina, mnie już 2 noce budzi około 3

Cytat:

Współczuję Ci tak silnych mdłości.
Stary 2013-04-15, 07:06   #2422
niunia32
Zakorzenienie

hej
jade zaraz z córą do alergologa... jak nie musi wstawać to budzi się o 5:30 i jest gotowa do zabawy.
a dzisiaj muszę ją budzic

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 07:49   #2423
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Domi musisz cos przegryzc jak sie tak obudzisz. Mnie teraz mdli tylko po duphku na czczo.
De odpowiedzialna praca, ale na pewno bardzo uciążliwa :/. Zadnych perspektyw na jakas bardziej statyczna?

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-04-15 o 07:51
Stary 2013-04-15, 07:54   #2424
ilona_0105
Raczkowanie

Witam serdecznie

Zaraz będę wychodzić na badanie beta hcg trzymajcie kochane kciuki bo ja mam takie nerwy a wyniki będą około 16........do tej godziny chyba zwariuję .......jak tylko wrócę z wynikami dam wam znać jeej..... boje się ze mimo 2 testów pozytywny może to nie być ciąża
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:04   #2425
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Ta 3 to jakaś sądna godzina, mnie już 2 noce budzi około 3

Obudzil to mnie moj syn a mdlosci doszly,bo za szybko wstalam

Cytat:
Domi musisz cos przegryzc jak sie tak obudzisz. Mnie teraz mdli tylko po duphku na czczo.
De odpowiedzialna praca, ale na pewno bardzo uciążliwa :/. Zadnych perspektyw na jakas bardziej statyczna?
Nie ma,bo moj maz lubi swoja prace i wlasnie sie przeprowadzilismy 600 km zeby mogl zmienic stanowisko Wczesniej byla ta sama firma ale wiecej pracy biurowej,choc podroze sluzbowe tez byly. Wczoraj nawet sasiadki go opitolily,bo ja gabie trawnik,nawoze,sadze rosliny a w ciazy jestem.No ale jak ja nie zrobie to niestety nikt do porzadku ogrodu po zimie nie doprowadzi.

Kciuki za wizyty.

Daniel

Christian
Stary 2013-04-15, 08:14   #2426
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam Kochane poweekendowo

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

Zaraz będę wychodzić na badanie beta hcg trzymajcie kochane kciuki bo ja mam takie nerwy a wyniki będą około 16........do tej godziny chyba zwariuję .......jak tylko wrócę z wynikami dam wam znać jeej..... boje się ze mimo 2 testów pozytywny może to nie być ciąża
mocno trzymam!!

Za wszystkie wizyty dziś i badania i wyniki też trzymam mocno ja dzis też zrobiłam badanie moczu bo w środę wizyta....aaaaaaa nie mogę sie doczekać a z drugiej str tak bardzo sie boję

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:14   #2427
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam serdecznie

Kciuki ze to jednak ciaza

Daniel

Christian
Stary 2013-04-15, 08:37   #2428
ilona_0105
Raczkowanie

Orientujecie się może ,czy są jakieś darmowe paczki dla dzieci??? moja koleżanka rodziła prawie 3 lata temu i dostała paczkę dla dzidziusia z bobovity papersa i jeszcze z czegoś .....ciekawa jestem czy jest jeszcze coś takiego
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:51   #2429
Anoula
Zakorzenienie

A ja mam takie pytanie do doświadczonych mam. Wiele z znajomych par wybierało szpital w którym rodzili. Czy jest to na takiej zasadzie, ze trzeba być pod opieką lekarza z tamtego szpitala? Czy mogę być pod opieka jakiegokolwiek lekarza i w momencie kiedy zacznie się akcja porodowa iść do dowolnego wybranego przeze mnie szpitala?
Stary 2013-04-15, 08:57   #2430
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam serdecznie

Będzie ciąża będzie Trzymam kciuki.

I za reszte wizytujących mamuś również

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości