|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
witam się w słoneczny ranek
na 10 idę na badanie KTG. trzymajcie kciuki jak wrócę to dam znać czy coś wyszło czy jednak jeszcze jest pora.
|
|
|
|
|
#2642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyposzczeni ci nasi faceci ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczynki po 2 dniowej nie obecności ale mialam gości
w sobotę siostra z tż i moim chrześniakiem przyjechała i przywiozła mi dużo rzeczy np 2 laktatory przewijak materac 2 siaty ciuszków mate edukacyjną podgrzewacz do butelek kosmetyki a za to w niedziele mój kochany tata z swoją kobietą i babcią dojechali więc byłam przeszczęśliwa że ich zobaczyłam aż mi się płakać chciało jak wyjeżdżali no ale cóż przyjadą teraz zobaczyć wnuka jak się urodzi... A teraz siedzę i nadrabiam was i piorę ciuszki Muszę jeszcze iść połaźić bo chcę już urodzić mój syn miał termin na 13 i jakoś nie ma zamiaru wyjść Gratuluję wszystkim nowo narodzonym Dzieciaszkom
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Mam takie pytanie do mam ktore urodzily po terminie, czy u ktorejs ruszylo samo czy w kazdym przypadku potrzebne bylo wywolywanie?
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
hej
taka piękna pogoda aż chce się rodzić :Pdziś zaczynamy 40 tydzień!! jeszcze niedawno żyłam waszymi 39,40tymi tygodniami a tu już mój!! wczoraj byłam bliska wyruszenia na IP.. no-spa nie pomagała na ból brzucha i krzyża ;/ w ogóle boję się, że ciężko będzie mi rozpoznać te bóle bo jestem przyzwyczajona do mocnych okresowych.. z drugiej strony muszą być regularne więc chyba nie przeoczę.. liczę na chluśnięcie wód ![]() wczoraj wciągnęłam cały talerz kebaba z frytkami ![]() ostatni raz przed P.. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
A koleżanka tydzień po pojechała na kontrolę i się okazało że ma 5cm rozwarcie a nic nie czuła pojechała do szpitala przebili pęcherz i po 2 godzinach mała była na świecie. Więc nie ma reguły może się samo ruszyć ale nie musi, u każdej wygląda to inaczej. |
|
|
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______ nie wiecie może czy w pepco są staniki do karmienia? muszę jakiś kupić, a nie mam jak podjechać gdzieś, pepco najbliżej tylko nie chcę na darmo lecieć. |
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moderna - jak masz tyle szczęścia i nie wiesz, co z nim robić, to na porodówkę... przydałyby się dzieci jakieś nieweekendowe.
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sobie poczekamy ![]() ja wczoraj sie nachodzilam, narobilam.. i nic.. tylko bol plecow ![]() bylismy na dlugim spacerze, umylam szyby w samochodzie, przetarlam kurze i tapicerke, pograbilam jedna grzadke na dzialeczce (mialam ochote urodzic w slynnych truskawkach ![]() I d... blada...
|
|
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
Witamy,
13 dni do P. Nic się nie dzieje, brzuch w nocy trochę się napina i wkurza mnie że mały coraz mniej się rusza, pewnie mało ma miejsca ale panikuje i dokuczam mu wtedy żeby dał znać co u niego Wekend minął spokojnie, wczoraj urodziny siostry były i przepowiadała mi kiedyś że na pewno wtedy urodzę haha a tu dupa, nic się nie działo. Jeszcze 16 są urodziny brata a 26 mojego chrześniaka. Zobaczymy, może na jakąś z tych dat Tomko zdecyduje się wyjść ![]() U was za oknem słońce a u mnie chmury brzydkie. A chciałam pościel uprać i na balkonie powiesić.
|
|
#2651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() ja tez sie boje, ze przeocze te bole.. moze tez chodze z 5 cm rozwarcia? mnaim.. kebab ![]() my bylismy w sobote u Greka ![]() Cytat:
![]() slyszy mnie dziecko? wychodzimy! moj tez sie malutko rusza.. w sumie to czuje najczesciej te wewnetrzne ruchy.. moj ma bardzo ciasno, do tego wod plodowych malo..
|
|
|
#2652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i było 2cm a potem odeszły mi wody. A ponieważ wody były zielone to skurcze mi wywołano i wieczorem urodził się młody. Także prawie się samo zaczelo
powinien więc zadbać, aby było to dobre towarzystwo." Edytowane przez Chocoblue Czas edycji: 2013-04-15 o 09:36 |
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Laseczki!!!
![]() No i mamy dzieciaczki weekendowe!!! gratulacje serdeczne kochane!!!! klaski : Ale piękna pogoda ) zaraz ogarnę Miśkę i ruszamy na spacerek! Pochwale się, że zakupiłam huśtawkę...za namową Strippi:P http://allegro.pl/fisher-price-husta...140532737.html troszkę kosztuje, no ale przyda się jeszcze za pewne nie raz - nie tylko dla Miśki
|
|
|
#2654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No Moderna my to chyba będziemy do 18 urodzin nosić w brzuchu myślałam że urodzę w końcu wczoraj trochę się narobiła obiad dla 10 osób kawka herbatka ciasto itp do tego 2 godz spacer a tu nic
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Maluda ja codziennie się narobię i nic w sumie do terminu 9 dni no bez dzisiejszego 8 więc albo się ruszy samo albo będą wywoływać póki co Małą siedzi bo jej najwidoczniej dobrze i wygodnie. W każdym razie jeśli do 1 maja nie urodzę to do szpitala mnie lekarz wyśle.
|
|
|
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj maz mowi wczoraj, nie daj mu jesc 2 dni, to wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Miska będzie na pewno wniebowzięta
|
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
no mam nadzieje bo wieczorami rece mi odpadaja od bujania
![]() --------------------------------- Zapomniałam napisac...Miśka dostała strasznej ciemieniuchy!!! coś okropnego...najgorsze jest to, że w sobotę wieczorem dostała też jakiś plam?? skupisk krostek?? na szyji i z tyłu na główce i za uszami. Na pewno nie były to potówki. Pojechałam aż na pogotowie z nią bo się wystraszyłam. Pediatra też nie wiedziała za bardzo co to za wysypka i po czym. Dała maść robioną w aptece z wit. A i E. Smaruje ale sama nie wiem czy coś pomaga;/ tak się zastanawiam, że to chyba ta ciemieniucha zeszła na uszy i szyję bo ponoć to możliwe. Ja to się mam po prostu...jak coś nie tak ze mną to teraz z Miśką!!!
|
|
|
#2658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny u mnie niby dużo dni do P i cały czas o tym myślę a wy już "na wylocie" to pewnie ładnie się niecierpliwicie. Niedługo się zacznie czy JUŻ wszystkie się wypakowały
|
|
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
No ja też myślałam że może mu tam za dobrze pić dostanie jeść też więc co ma wychodzić na ten świat
|
|
#2660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 16ty taka fajna data! ee też o tym myślałam, że może za dobrze mają tam w środku :P ja się przeziębiłam więc nie mam apetytu to może coś się ruszy ;D |
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam po kilku dniach nieobecności ale przygotowanie jedzonka na chrzciny trochę zajeło ![]() Ogólnie chrzciny super. Karolek jako jedyny(były 3 dzieci do chrztu) przespał całą msze a na polewaniu głowy tylko sie skrzywił. Po kościele też pospał a później zaczął się gościć ![]() Było 17 osób+ 3 dzieci a tyle jedzenia jeszcze zostało a ja sie bałam zeby nie zabrakło ![]() postaram sie was poczytać ale widze ze mam ponad 10 stron do nadrobienia ![]() Ale widzę ze są nowe maluszki tak więc gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś
|
|
#2662 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ptaszysko i Ewcia: jesteście dzielne i Wasze dzieciaczki też są dzielne (po mamusiach) i na pewno wszystko będzie dobrze
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-04-15 o 10:14 |
||||||
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Dajecie jakąś nadzieję, że może samo się ruszy
Chocoblue, masz rację to czekanie jest wykańczające psychicznie, kurczę, wcześniej się bałam żeby nie urodzić za wcześnie to mi dziecko zagrało na nosie
|
|
|
|
|
#2664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My będziemy mieć 12 maja i mam nadzieję, że Kinia będzie tak grzeczna jak Twój Karolek ![]() Acha: dziewczyny, ile może trwać zażólcenie u noworodka? Kinga w sobote skończyła miesiąc a nadal ma żółte oczka i żółtą wydzielinę z uszów.... Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-04-15 o 10:22 |
||
|
|
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
za rozpoczęcie akcji, brawo dla nowych maluszków... ![]() Cytat:
![]() http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie Co do rozmrażania mleka - albo pod bieżąco ciepłą wodą - nie cieplej niż 37 stopni, albo w lodówce przez noc i podgrzać do 37. Nigdy w mikrofalówce bo wpływa jakoś na struktury białka i mleko bezwartościowe. Nie rozmrażać po prostu w kuchni bo niepotrzebnie się wtedy bakterie rozmnażają. monika_g laski polecały albo fisher price rainforest albo tiny love taką z misiami ważne żeby miała pilota !
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
Witam Tak piszecie o wyposzczeniu tych naszych TŻ - ów. Niektóre tutaj molestowały mężów tuż przed P. żeby przyspieszyć, więc nie maja co narzekać. Mój ma szlaban od ... sylwestra
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam się w skończonym 40 tygodniu. Jutro wyznaczona data P ciekawe czy Maksiu się tym przejmie i się urodzi. Mąż mi przepowiada, że jak pojedziemy do szpitala na to ktg to już tam zostanę - no ciekawe ciekawe. Wprawdzie od samego rana mam co jakiś czas takie dziwne skurcze ale delikatne i pewnie to i tak nie to No ale ostatnie chwile żeby sobie pozwolić Któraś pytała o PEPKO i staniki do karmienia - niestety w pepko takowych nie posiadają ;/ |
|
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie!!! Siooooo rodzić Ja kcikasy będę trzymać ![]() A co do przejedzenia to wczoraj obudziłam TŻ-a o 3 w nocy i robiliśmy kanapki z serem i szynką zapiekane w piekarniku
|
|
|
|
|
|
#2670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do staników to ja mam z pepco taki sportowy i bardzo go lubie. W zasadzie prawie wcale nie noszę zwykłych biustonoszy (chyba, że akurat gdzieś wychodzę) tylko właśnie sportowy, a w nim pieluchę, bo mi z mleczarni wycieka
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

na 10 idę na badanie KTG. trzymajcie kciuki 

w końcu się go pytam co go tak interesuje na co on szczerze do bólu - boże kochanie bo się doczekać nie mogę nieeeee... i na tą okazaję kupił mi piękny komplet trumpha - czerwony oczywiście 

A koleżanka tydzień po pojechała na kontrolę i się okazało że ma 5cm rozwarcie a nic nie czuła pojechała do szpitala przebili pęcherz i po 2 godzinach mała była na świecie. 

i było 2cm a potem odeszły mi wody. A ponieważ wody były zielone to skurcze mi wywołano i wieczorem urodził się młody. Także prawie się samo zaczelo
klaski :
05.07.2008 
Chocoblue, masz rację to czekanie jest wykańczające psychicznie, kurczę, wcześniej się bałam żeby nie urodzić za wcześnie to mi dziecko zagrało na nosie