MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 13:01   #2701
misiulka06
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

ach te skurcze.. takie bolesne a każda chce je mieć
hi hi bolesne ale jaki rezultat jest po... zobaczyć i móc przytulić swojego słodziutkiego bobaska
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 13:06   #2702
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
boli, ale dostaje się przeciwbólówki. Mała się urodziła o 10.50 a coś koło 16-17 (nie pamiętam dokładnie) kazali wstać i chodzić. Poszlam pod prysznic wieczorem jak już się rozruszalam trochę, umyłam głowę...
o matko podziwiam. ja 24godz lezalam i wstanie to byl hard core

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy pieluchujecie swoje maleństwa? Bo na karcie z wypisu mamy napisne aby zakładać 2 pieluchy do wizyty u ortopedy i do tej pory nie zakładałam... W sumie to nawet nie wiem jak zakładać tą drugą na pampersa?

I czy jak maluch uśnie przy jedzeniu to mimo wszystko podnosicie go do pionu do odbicia czy odkładacie do łóżeczka? Bo ja podnosze, z reguły mu się wtedy nie odbiję albo rzadko ale się rozbudzi i nici ze spania.
nie i nie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

My po pierwszej wizycie u lekarza. Wszystko jest ok. Moje dziecię przybrało w 4 dni 300g Co za żarłok!

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
7 kwietnia urodził się Nikodem taka kruszynka mała - 2870g i 53 cm.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Pochwalę mojego Kubę - dostał złoty medal za wyniki w nauce za marzec ,do tego z testu z anglika najwięcej punktów ! no i dziś miał jeszcze test z pisania ,czytania i liczenia - ale jeszcze wyników nie ma....

Cytat:

aaa! wiecie ,że dzisiaj jest światowy ......

DZIEŃ CZEKOLADY !!!!!!!!!

a u mnie pełna szafka róznych czekolad i cukierasów prosto z niemiec rózne nowosci milki których w polsce jeszcze nie ma ale są wazne do lipca wiec najpozniej w czerwcu musze sie za nie zabrac
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Laski a dostałyście skierowania na bioderka? Ja teraz byłam na szczepieniu i nie dostałam nic, nawet nie wspomniała o tym, sama badała bioderka widziałam.
Z Julią pamiętam, że byłam właśnie po 6 tygodniu i niestety musiała nosić poduszkę Frejki.
dostałam ale i tak ide prywatnie, ja ide w 7 tyg ;/

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY chyba mi się sączą wody
kurde nie wiem jak to ma wygladać, ale chyba to to (przezroczyste)
wysikałam się podniosłam i mi poleciało... później jeszcze ze 3 razy ale nie bardzo obficie. dzwoniłam do położnej i powiedziała żebym poczekała ze 2 godz chyba że coś się zacznie szybciej dziać to jechać.. kurde
a i tak troszeczkę brzuch mnie boli jak na okres ależ jestem ociemniała nie wiem co robić
no ciekawe czy juz sie cos wydarezyło

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
poza tym czuje ze przestaje pasowac do forum, a kolezanki ktore mialam w realu jakos nie pisza i nie dzownia...
jak to ktos dobrze powiedzial - wczesniactwo to choroba a ja tez nie mam sily kazdemu tlumaczyc co nam grozi albo co juz nam zdiagnozowali, a wiekszosc osob mowi ze nadrobi. wierze ze tak bedzie ale mowiac szczerze jestem przerazona ze cos przegapie, ze wybiore zle np. neurologa

no ehh i wam pomarudzilam.
jestes bardzo dzielna! trzymam kciuki żeby natalka szybko wrócila do domu, noi za zdrowko babci

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 13:13   #2703
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Moja Kinga też dostała takich krostek na czółku, za uszami, na szyi, na głowie (z tych na głowie zrobila się ciemieniucha), potem na całej buzi- nawet na powieczkach i nam lekarz zdiagnozował skazę białkową. Jetsem na bardzo restrykcyjnej diecie i krostki prawie zeszły, walczymy z ciemieniuchą jeszcze...
hmmmm kurcze...Miśka nie ma krostek na buzi, tzn. na policzku wyszło kilka ale dosłownie kilka. Pediatra nic o skazie nie mówiła;/ jak nie przejdzie do jutra albo nie bedzie poprawy to wybiorę się chyba z nia do dermatologa.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 13:31   #2704
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Staram się nie martwić na zapas, ale boję się, że w moim durnowatym szpitalu będą robić problemy, żeby TŻ by ze mną w nocy. Nie pytajcie czemu, bo sama nie wiem.

Maluda - a Tobie lekarz pozwolił czekać aż coś się zacznie dziać w domu? Od czego to zależy?

Jak byłam w wtorek na wizycie to miałam jakieś tam widoczne małe skurcze i 1,5 cm rozwarcia i powiedział że jak wg terminu nie urodzę 13 to wtedy za tydzień 20 kwietnia mam jechać do szpitala na wywołanie tak trochę dziwnie dla mnie no ale mówię ok

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Klementynka wiesz że ja już gotowa od dawna na poród ale sama widzisz mój Kacper nie chce wyjść mimo że ładna pogoda

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 13:34   #2705
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Pani u mnie srednio, stad nie specjalnie mam czas na czytanie i pisanie. Mala jeszcze w szpitalu, wczoraj minelo 7 tyg jak jest na swiecie a ja dalej nie czuje ze mam dziecko.
Pisz z nami, kiedy tylko masz chęć i czas! Wysyłamy Ci tu dużo dobrej energii. Natalka jest prześliczna i świetnie sobie daje radę

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja....nie zdawalam sobie sprawy ze porod i dziecko to taka rewolucja w zyciu...no ale najwazniejsse to ze: 6.04 sn o 18.50 na swiat przyszedl Nikodem, 54cm i 3830.
GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ona nie połknie nic co jest białe i w zawiesinie
męczyliśmy się do północy, ona siedziała i wyła i w końcu zrezygnowaliśmy i poszła spać bez leku
A możesz ten lek pomieszać z jakimś sokiem?
Zdrowia dla Julki!
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Dożywiam się jogurtami i czekoladą
I prawidłowo!

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, wchodze tylko na chwilke sie zameldowac jestesmy juz razem z Jasiem.
GRATULACJE!

Cytat:
No i lipa, mam się stawić jutro na oddziale, badanka, pewnie jakaś obserwacja i wywoływanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
masz zaplanowane CC? czy na wywolywanie masz termin?
Zaplanowane CC.

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Bo włączyliśmy przez przypadek cesarkę KROWY!!!!!
o jeeeezzzzz!!!!

Cytat:
Mamusie pisałyście kiedyś o koszulobody... i nie mogę sobie przypomnieć w jakim sklepie je widziałyście? W jakiejś sieciówce? Bo chciałabym kupić Filipowi na chrzciny na salę.
Widziałam w H&M i Reserved, ale cen nie pamiętam.

Nie pocytowało mi wszystkiego...

Kasia - boski sen o dzieciach-hamburgerach
Nestelle - Kuba zdolniacha!

Jak tak czytam o Waszych problemach z laktacją, to zaczynam się naprawdę bać... Mam nadzieję, że podołam. I że u Was się unormuje.

Jako że w sobotę miałam rodzić, to spełniłam swoją przedporodową zachciankę: kebab To chyba dość pożądane wśród ciężarnych danie, bo oprócz mnie w knajpie były jeszcze dwie

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 13:36   #2706
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja....nie zdawalam sobie sprawy ze porod i dziecko to taka rewolucja w zyciu...no ale najwazniejsse to ze: 6.04 sn o 18.50 na swiat przyszedl Nikodem, 54cm i 3830.

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dzis byliśmy na kontroli i jeżeli okaże sie że mały ma słabą morfologie musi mieć transfuzje i czeka go ponownie szpital. chyba nie musze mówić że łzy wylewam na samą myśl o rozstaniu ... ale sie nie poddaje, walcze i wierze że nasze dzieci naprawde wydobrzeja i będą równie duże i zdrowe jak dzieci donoszone. Ja w to wierze. Poprostu.

Cytat:
moja Niunia w swojej pierwszej kreacji

Cytat:
O 6.45 urodziła się moja kochana córeczka

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Póki co, chwalę się naszym Szczęściem. Opis porodu postaram się w najbliższym czasie. Powiem tylko, że jednak rodziłam z tż i szczerze powiem, że to była najlepsza decyzja w moim życiu.

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Witam wszystkich serdecznie i gratuluję maluszków!
Wprawdzie ostatnio długo się nie udzielałam, siedziałam cicho podczytując i pewnie zostałam zapomniana, ale "wiszę" Wam na pierwszej stronie wątku, więc melduję, że uległam rozpakowaniu w terminie 07.04.2013 SN 3770g, 56cm

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 14:03   #2707
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
pięknie dzisiaj
my po spacerku , po zakupach , jakiś obiad by się przydał ....

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Właśnie gadałam z koleżanką i mi powiedziała, że to chyba były bóle krzyżowe przepowiadające .... może tak być???
moze ale nie musi .ja nigdy nie miałam .
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
W poniedziałek zaczynamy 39 tydzień

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jeszcze jedno pytanie.jakie polecacie karuzele nad łóżeczko? na co zwracać uwagę szukając jakiejś? wiem, że były już pokazywane na forum różne, ale do tej pory nie zwracałam na nie uwagi bo nie brałam pod uwagę takiego zakupu.
najwazniejsze aby była na pilota . ja mam FP tę z misiami - są światełka,jest kilka muzyczek no i pilot .Roszkowi jeszcze nie zamontowałam ale wypróbowana na Kubie i Nince . No za radą dziewczynyn z forum -przerobiona na prąd -więc koniec z bateriami !
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w słoneczny ranek na 10 idę na badanie KTG. trzymajcie kciuki jak wrócę to dam znać czy coś wyszło czy jednak jeszcze jest pora.

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziś zaczynamy 40 tydzień!!

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
iPochwale się, że zakupiłam huśtawkę...za namową Strippi:P http://allegro.pl/fisher-price-husta...140532737.html troszkę kosztuje, no ale przyda się jeszcze za pewne nie raz - nie tylko dla Miśki

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisac...Miśka dostała strasznej ciemieniuchy!!! coś okropnego...najgorsze jest to, że w sobotę wieczorem dostała też jakiś plam?? skupisk krostek?? na szyji i z tyłu na główce i za uszami. Na pewno nie były to potówki. Pojechałam aż na pogotowie z nią bo się wystraszyłam. Pediatra też nie wiedziała za bardzo co to za wysypka i po czym. Dała maść robioną w aptece z wit. A i E. Smaruje ale sama nie wiem czy coś pomaga;/ tak się zastanawiam, że to chyba ta ciemieniucha zeszła na uszy i szyję bo ponoć to możliwe. Ja to się mam po prostu...jak coś nie tak ze mną to teraz z Miśką!!!
ojej biedna Miśka oby szybko wszystko poznikało
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
witam po kilku dniach nieobecności ale przygotowanie jedzonka na chrzciny trochę zajeło
Ogólnie chrzciny super. Karolek jako jedyny(były 3 dzieci do chrztu) przespał całą msze a na polewaniu głowy tylko sie skrzywił. Po kościele też pospał a później zaczął się gościć
Było 17 osób+ 3 dzieci a tyle jedzenia jeszcze zostało a ja sie bałam zeby nie zabrakło
za chrzciny ,
Cytat:
Acha: dziewczyny, ile może trwać zażólcenie u noworodka? Kinga w sobote skończyła miesiąc a nadal ma żółte oczka i żółtą wydzielinę z uszów....
powinnaś się zgłosić do lekarza .
"zółtaczka fizjologiczna ustępuje samoistnie zwykle do 10 dnia zycia ,u wcześniaków zaczyna się póżniej i trwa dłuzej (...)
dodatkowe badania są konieczne jeśli (...)zółtaczka utrzymuje się dłuzej niz 14 dni ...."
Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Witam się w skończonym 40 tygodniu. Jutro wyznaczona data P ciekawe czy Maksiu się tym przejmie i się urodzi.
i
Stary 2013-04-15, 14:07   #2708
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwcia wazy 3350 i mierzy 56cm. Urodzona sn,póki co uczymy się instrukcji obsługi i łapania chcą.co nie jest latwe
GRATULACJE!!!

Cytat:
to

tekst mojego tzta (bo ja jeszcze tydzien połogu mam)
" ja nie chce nic mówić ( )ale......... codziennie - CODZIENNIE śni mi się sex - tylko,ze z tobą "

No a tekst:rot fl:

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, wchodze tylko na chwilke sie zameldowac jestesmy juz razem z Jasiem. Moj synek przyszedl na swiat po ponad dobie od trafienia do szpitala, mielismy wszystko, balonik, oksy, przebijanie, a i tak skonczone cc ... ale jest caly zdrowy i piekny Ja czuje sie naprawde dobrze jak na cesarke- pewnie dlatego, ze u nas daja odpoczac tylko przez pierwsze 12 h a potem czlowiek sam przy dziecku Jak na razie maly w kratke, z kazda godzina inny, laktacja w toku. Dam znac jak wyjdziemy, ale to dopiero w sordku tygodnia chyba ... Alez jestem zakochana w moim robaczku Buziaki i kciuki za reszte, gratulacje dla rozpakowanych.

Aha i trzymajcie kciuki za nocke - 1 byla mega, druga mega ale tragedia, a ta dzisiejsza??? Hmmm - wiec trzymajcie kciuki Z gory dziekujemy
i GRATULACJE!!!
i oczywiście będzie co raz lepiej

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
witam po kilku dniach nieobecności ale przygotowanie jedzonka na chrzciny trochę zajeło
Ogólnie chrzciny super. Karolek jako jedyny(były 3 dzieci do chrztu) przespał całą msze a na polewaniu głowy tylko sie skrzywił. Po kościele też pospał a później zaczął się gościć
Było 17 osób+ 3 dzieci a tyle jedzenia jeszcze zostało a ja sie bałam zeby nie zabrakło
za udane chrzciny i dla Karolka

Trolla my mamy kropelki Biodacyna tylko na receptę, no a oczko może lepiej skonsultować z lekarzem

No witam po weekendzie
U nas wczoraj pierwszy tabun gości przeszedł
Po za tym mój Maluszek robi co chce z cycem, bo albo wisi godzinami ale okazuje się że tylko ciumka a nie je a innym razem np. w nocy zjadł nie za wiele ale zjadł i poszedł spać... No a jak jest bardzo głodny to wcale cyca nie chce tylko z butli musi pojeść i dopiero za cyca się weźmie.
Dziewczyny Klementyna i ktoś jeszcze ja też karmię w nakładkach i mój wcale samego cyca nie chce złapać a ja też nie mam siły by się upierać żeby złapał pierś jest mi wygodniej i wiem że nie będzie awantury...
Co do odciągania to ja też raz z ledwością odciągnę 50 a nieraz jak wczoraj np. bez niczego i w miarę szybko 90 no i nie wspomnę że Mały zje te 90 i jeszcze mu mało dlatego wolałabym żeby jadł z piersi ładnie bo to odciąganie jest męczące....

No w końcu pogoda nastraja optymistycznie
Stary 2013-04-15, 14:15   #2709
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe Mój Tż ostatnio przyszedł po kąpaniu mnie przytulić, mizia po placach, nagle się oderwał i poszedł. Gada do siebie: "No nie no... kto to widział, jakbym miał 16 lat". Ja na to z uśmieszkiem: co się stało? A on: to się domyśl Biedny... pomiział tylko po plecach i już efekt. Jaki musi być wyposzczony heheh jak kiełbasa wielkanocna Nawet to miłe, że mimo "figury po ciąży" tak działam

ehhh znam to ,znam.....
Cytat:
No i lipa, mam się stawić jutro na oddziale, badanka, pewnie jakaś obserwacja i wywoływanie
będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez karolka280888 Pokaż wiadomość
. No i te sny przedwczorAj śniło mi się że był u mnie pijany Justin Biber i ubierałam mu buty, a dzis że rodzilam dziecko domu i Tż odbierał poród a na podłodze pełno zielonych wód było...jestem jakaś nawiedzona

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Włączyliśmy film, z rozdziawionymi paszczami oglądamy i ... robią nacięcie brzucha na jakieś ...pół metra - oboje z TŻem na siebie i w szoku bo przecież miało być małe nacięcie, ale nic dalej oglądamy.
Po kilku chwilach zakładają masywne łańcuchy na coś co wystaje z brzucha, ja łzy przerażenia w oczach i w tym momencie zauważyliśmy, że te łańcuchy to zakładają na KOPYTA CIELAKA! Bo włączyliśmy przez przypadek cesarkę KROWY!!!!!
Stary 2013-04-15, 14:19   #2710
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Jak byłam w wtorek na wizycie to miałam jakieś tam widoczne małe skurcze i 1,5 cm rozwarcia i powiedział że jak wg terminu nie urodzę 13 to wtedy za tydzień 20 kwietnia mam jechać do szpitala na wywołanie tak trochę dziwnie dla mnie no ale mówię ok
Ja chodzę z 2cm rozwarciem, skurcze na ktg też wychodzą, odszedł mi czop, a mały się nie decyduje na wyjście Byłam przekonana, że też gdzieś za tydzień dopiero mnie skieruje do szpitala, a tu już jutro. Z jednej strony dobrze, bo będę pod obserwacją, a z drugiej strony samo słowo wywoływanie porodu budzi we mnie paniczny strach :/

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Dziękuję Wam za kciuki

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 14:23   #2711
kmagg81
Raczkowanie

Dziewczyny, nie wiem czy to promocja wielka czy nie, ale w Delikatesach CENTRUM sa Pampersy - rożne rozmiary - 72 sztuki po 39,90 !
Właśnie zakupiłam 2-ki (3 -6 kg) da mojego Maksia

AAA co jakiś czas dopadają mnie takie w miarę delikatne skurcze, coś jak przed okresem. Nie sa zbyt uciążliwe ale dają się odczuć. Zmieniałam pozycje, polazłam do sklepu i takie tam i cały czas się pojawiają - tak od rana. Ciekawe czy coś się wykurczy z tych skurczy

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-04-15 o 14:29
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 14:33   #2712
mariolci
Rozeznanie

hej dziewczyny
ja od dziś postaram sie czytac regularnie i nadrobic z grubsza chociaz porody . Nie odzywałam sie długo ponieważ mieliśmy przeprowadzke, brak neta a na dodatek trafiłam do szpitala na 4 dni , i w sobote wielkanocną wyszlam a potem 8 kwietnia znowu byłam w szpitalu

I tak 8 kwietnia , godz. 9.55 przyszedł na świat mój synek Wojtuś przez cc, 3.800 kg i 55 cm

my jestesmy już w domku od 3 dni, jest ciezko, szczególnie mi po cesarce , ale już od wczoraj zaczynam wszytsko robic w miare normalnie.
Gratulacje dla wszytskich mamuś, bede od dziś zagladac tu znowu także starsznie sie ciesze ze wszystko powoli wraca do normy

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 14:36   #2713
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość

I tak 8 kwietnia , godz. 9.55 przyszedł na świat mój synek Wojtuś przez cc, 3.800 kg i 55 cm
OGROMNE GRATULACJE !!!
za szybki powrót do sił

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 14:49   #2714
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2013-04-15, 14:52   #2715
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 15:00   #2716
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
ja od dziś postaram sie czytac regularnie i nadrobic z grubsza chociaz porody . Nie odzywałam sie długo ponieważ mieliśmy przeprowadzke, brak neta a na dodatek trafiłam do szpitala na 4 dni , i w sobote wielkanocną wyszlam a potem 8 kwietnia znowu byłam w szpitalu

my jestesmy już w domku od 3 dni, jest ciezko, szczególnie mi po cesarce , ale już od wczoraj zaczynam wszytsko robic w miare normalnie.
Gratulacje dla wszytskich mamuś, bede od dziś zagladac tu znowu także starsznie sie ciesze ze wszystko powoli wraca do normy
Gratulacje
i czekam na opis porodu
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 15:10   #2717
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Cytat:
hej dziewczyny

Wielkie Gratulacje

Synek Kacper
Stary 2013-04-15, 15:13   #2718
myaja
Rozeznanie

witam was w piękny słoneczny dzień - NARESZCIE!!!

u nas żadnych nowości ... poza wyposzczonym mężem i mną samą

dziewczyny właśnie zrobiłam zakupy na allegro, wkładki laktacyjne TT (200szt ) oczywiście od r_77 , oraz biustonosze do karmienia 2 sztuki boże jak ja ich nienawidzę... takie piersi bez płciowe są... ehhhh... no ale stawiam na wygodę aaaaaaa... i upolowałam nosidełko BONDOLINO NOWE ZA 230zł w tym przesyłka!!! tylko czarno- czerwone... chciałam sand no ale za tą cenę nowego nie znajdę... nawet jak się Ali odwidzi w tym chodzić to sprzedamy i nie stracę ...

teraz szukam jakieś sensownej niani elekt. ... i sama nie wiem.. chcę kupić jakiegoś philipsa ale tak do 100zł...
i szukam ubrana na chrzest ale ceny też stosunkowo wysokie...

idę nadrabiać...

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

sie zapomniałam pochwalić !!! dziś byłyśmy prawie 1h na zewnątrz!!! 30minut rano i 30 minut teraz jeszcze chwilką i bd PRAWDZIWE SPACERKI (Ala ma 2 tygodnie i 4 dni )
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 15:59   #2719
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny

SUPER! Moje gratulacje!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 16:10   #2720
achna79
Rozeznanie

Cytat:

brawo, gratulacje
Stary 2013-04-15, 16:40   #2721
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Hej hej Laseczki.

U mnie drugi dzien pada :-/

Ja juz wracam do kolezanki - z tym recznym aventowym laktatorem ... Zjem obiadek bom glodna jak wilk i bedziemy probowali sprzeta wiec prosze o

Wolanin - ahaha ta krowa przebila wszystko. Nawet moj chambuergerowy sen hihi

Oczywiscie wielgasne za wszystki ktore czekaja na Rozwoj Akcji.
Slem pozytywne mysli

Oki idem buza zmieniac do pozniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Aaaa i mariolci
gratuluje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 16:42   #2722
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

JolanT ja cały czas się zastanawiam jakim cudem ty jesteś w 40 tygodniu,a ja w 39 skoro mamy ten sam termin porodu?a mi dziś suwaczek pokazał zaczęty 39 tydzień?
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 16:45   #2723
monicca1989
Zakorzenienie

Właśnie wróciliśmy z Filipkiem z 2 już dzisiaj spacerku, pogoda piękna
a zapowiadają coraz cieplej...

Wiecie co kupiłam sobie sukienkę na chrzciny, nieskromnie pochwalę się że w rozmiarze 36 ale mam taki dylemat bo po lepszym przymierzeniu w domu nie wiem czy nie jest za krótka do kościoła, jest tak z 15cm nad kolanem, bardziej mini niz w kolano...
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 16:47   #2724
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
no prosze, ale niespodzianka
GRATULACJE!

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
JolanT ja cały czas się zastanawiam jakim cudem ty jesteś w 40 tygodniu,a ja w 39 skoro mamy ten sam termin porodu?a mi dziś suwaczek pokazał zaczęty 39 tydzień?
40 tydzien to 7 dni do porodu.. czyli ty tez zaczelas 40-ty i ostatni tydzien ciazy (a suwaczek pewnie pokazuje Ci skonczone czyli pelne tygodnie)
Stary 2013-04-15, 16:48   #2725
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczyny

Gratulacje dla mamy i synka

Ale ładnie się zrobiło, słońce świeci, pranie zrobiłam, obiad już zjedzony i teraz relaks. A za oknem tyle dzieciaków i mam z wózkami....ech aż chciało by się kogoś powozić
Stary 2013-04-15, 16:48   #2726
Moderna
Zakorzenienie

ale u nas upalnie.. ledwo zyje.. spokojnie mozna dzisiaj wyjsc w letniej sukience, z golymi nogami i slomkowym kapeluszem na spacer
Stary 2013-04-15, 17:03   #2727
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
hej dziewczyny

gratulacje

Cytat:

Wiecie co kupiłam sobie sukienkę na chrzciny, nieskromnie pochwalę się że w rozmiarze 36 ale mam taki dylemat bo po lepszym przymierzeniu w domu nie wiem czy nie jest za krótka do kościoła, jest tak z 15cm nad kolanem, bardziej mini niz w kolano...
pokaz się nam to ocenimy
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 17:06   #2728
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Cytat:

Pokaż kieckę na chrzciny !!!!

Synek Kacper
Stary 2013-04-15, 17:06   #2729
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
no prosze, ale niespodzianka
GRATULACJE!

40 tydzien to 7 dni do porodu.. czyli ty tez zaczelas 40-ty i ostatni tydzien ciazy (a suwaczek pewnie pokazuje Ci skonczone czyli pelne tygodnie)
Aaaaaa:-D dziękuję za oświecenie:-D
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 17:21   #2730
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
o o to o to.. Moderna ładnie wyjaśniła

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości