Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 21:44   #4711
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Co do pierwszego - dla mnie nie. Mieszkam w mniejszej miejscowości i powiedzmy, że w sensownej odległości jest 5 sal, z tego 2-3 się nadają(a i tak jest to kwintesencja kiczu). Także te 2 mają terminy zaklepane na długo, nie wiem czy aż 3 lata, ale 2 na pewno.

Co do drugiego - mnie nie dziwi kilkuletnie narzeczeństwo, o ile jest spowodowane właśnie czekaniem na salę, itp. Za to dziwią mnie oświadczyny dla samego faktu oświadczyn, bez planowania.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 21:47   #4712
sante
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
obawa?
chodzi mi o to,że trudniej się zmobilizować do tych wydatków
sante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 22:01   #4713
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

No sorry, ja nie chciałabym brać ślubu na kilka miesięcy po zaręczynach. I to nie dlatego, że nie jestem pewna chłopaka, czy chcę się pochwalić dłużej statusem na fejsie. Ja chciałabym mieć wszystko dokładnie przygotowane a nie biegać z wywalonym jęzorem, by wszystko załatwiać na ostatnią chwilę. 3 miesiące to ja będę szukała sukni ślubnej.
Ale mi chodzi o większej uroczystości dla babć, wujków i ciotek a nie o skromnej.
Tylko 3? Tyle to ja będę się zastanawiać zanim pójdę do salonu? Chyba, że myślisz o samym lataniu po sklepach to zwracam honor.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Głównie domena facetów. Mnie to nie tyle dziwi, ile smuci zwyczajnie.

Stary 2013-04-15, 22:04   #4714
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do Płocka często brykam na zakupy. I w ogóle rodzinki tam mam sporo. Nie wiem czemu, ale bardziej lubię Płock od Warszawy. Zawsze mi to miasto jakoś tak pasowało.
A ja nie lubię Płocka, bo mają straszne połączenia kolejowe i pks'owe z moim miastem.

Cytat:
Także te 2 mają terminy zaklepane na długo, nie wiem czy aż 3 lata, ale 2 na pewno.
Wkrótce dojdzie do tego, że mamusie będą zaklepywać córkom salę z 10-letnim wyprzedzeniem, a co! Ślub kiedyś musi być, a jaki partner się trafi...
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 22:49   #4715
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Tylko 3? Tyle to ja będę się zastanawiać zanim pójdę do salonu? Chyba, że myślisz o samym lataniu po sklepach to zwracam honor.
miałam na myśli przymierzanie sukienek i wybranie tej jedynej ;D
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 22:56   #4716
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 22:59   #4717
201607231707
Konto usunięte

Lepiej nie przeglądać, bo można dojść do jednego wniosku: najlepszy klient to taki, który nie przychodzi do sklepu. Albo jest niemy, ślepy, głuchy, niewidzialny i kupi wszystko, co mu zaproponujesz.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 22:59   #4718
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
A ja nie lubię Płocka, bo mają straszne połączenia kolejowe i pks'owe z moim miastem.

Nigdy nie byłam w Płocku autobusem, wię nie wiem. Ale to dziwne, w sumie to spore miasto.
Stary 2013-04-15, 23:18   #4719
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta

spokojnie, do ślubu mi daleko, nie jestem nawet zaręczona
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 23:32   #4720
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Wkrótce dojdzie do tego, że mamusie będą zaklepywać córkom salę z 10-letnim wyprzedzeniem, a co! Ślub kiedyś musi być, a jaki partner się trafi...
Nic, tylko stawiać sale i zarabiać na cudzych weselach.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
miałam na myśli przymierzanie sukienek i wybranie tej jedynej ;D
A to zwracam.

Stary 2013-04-15, 23:43   #4721
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Twoje szczęście

Wszystko przede mną. To jedno z niewielu miast powyżej 100 tys. w Polsce, w którym nigdy nie stanęłam stopą

Cytat:
Cytat:
Z miastem w woj. łódzkim? Jeśli mieszkasz w mieście na K to uważam, że Płock ma całkiem sensowne z nim połączenie. W porównaniu chociażby z Łodzią. Ogólnie rzeczywiście połączenia w mieście kuleją, ale do stolicy są busy, jest pociąg KM do Kutna (a więc na cały świat ), no i teraz mamy pks do stolicy za dyszkę. Czterech liter nie urywa, ale ja nie mam problemu, by się dostać gdziekolwiek (ok, 2 miesiące temu nie miałam jak wrócić z Bdg do Płocka po godzinie 19, ale to jeden z niewielu przykładów).
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 10:18   #4722
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

A ja kieckę ślubną kupiłam w 15 minut . Nie znoszę łażenia i szukania czegoś, niczym Św. Graala. Poszłam do salonu, który wzbudził moje zaufanie, przymierzyłam 5 kiecek, które mi wpadły w oko...zwyciężył nr 2 . Zapłaciłam, była impreza, tyle .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 10:25   #4723
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
A ja kieckę ślubną kupiłam w 15 minut . Nie znoszę łażenia i szukania czegoś, niczym Św. Graala. Poszłam do salonu, który wzbudził moje zaufanie, przymierzyłam 5 kiecek, które mi wpadły w oko...zwyciężył nr 2 . Zapłaciłam, była impreza, tyle .
Podobnie, chodziłam po salonach i w trzecim salonie przymierzyłam jedna kiecke i stwierdziłam że to jest TO i innej nie chce i nie przymierzę. Zajęło mi to jakieś 4 godziny ( w sensie całe łażenie)

Obrączki wybraliśmy tez w jeden dzień i więcej czasu nam zajęło dopasowanie rozmiaru niż wybór wzoru.

Edytowane przez dacn
Czas edycji: 2013-04-16 o 10:26
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 10:26   #4724
201604181004
Konto usunięte

Dziwi mnie idea zawieszonej kawy. Propagują to na facebooku że niby dla głodnych bezdomnych potrzebujących sygnując zdjęciem jakiegoś kloszarda.
Juz widzę jak głodni i zziębnięci biedni ludzie wbijając do fancy knajpeczek i pytają o zawieszone kawki. To chyba taki nowomodny sposób na poczucie się lepiej - zapłacę za zawieszoną kawę - w idei ma pójść do biednych. Jasne, człowiek który nie jadł od jakiegoś czasu z pewnością zajara się kawą za 20 zł którą pewnie mu dadzą na wynos bo nikt nie będzie chciał "stołować" w swojej super knajpce bezdomnych bo to odstrasza klientów. Kretyński pomysł. Może zróbmy "zawieszony papier toaletowy" chociaż się przyda.

o co chodzi? idea zawieszonej kawy - idziesz sobie do starbucksa zamawiasz kawę dla siebie i jedną 'zawieszoną' czyli płacisz za nią z góry a ona figuruje w spisie kaw zawieszonych, więc jeśli wejdzie jakiś biedny głodny smutny stary zziębnięty człowiek może poprosić o 'zawieszoną kawę' którą wcześniej opłaciłeś.

sratatata no nie wierzę. Taka zawieszona kawa to 20 zł, za tę cenę zwierzaki w schronisku tarzałyby się w suchej karmie.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 10:29   #4725
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
o co chodzi? idea zawieszonej kawy - idziesz sobie do starbucksa zamawiasz kawę dla siebie i jedną 'zawieszoną' czyli płacisz za nią z góry a ona figuruje w spisie kaw zawieszonych, więc jeśli wejdzie jakiś biedny głodny smutny stary zziębnięty człowiek może poprosić o 'zawieszoną kawę' którą wcześniej opłaciłeś.

sratatata no nie wierzę. Taka zawieszona kawa to 20 zł, za tę cenę zwierzaki w schronisku tarzałyby się w suchej karmie.
Jakiś czas temu usłyszałam o tej akcji i teraz, po przemyśleniu, zgadzam się z Tobą jak najbardziej. I też już widzę, jak bezdomny siedzi w Starbuniu przy stoliku, zaciągając się aromatem swojej zawieszonej kawy...
Stary 2013-04-16, 10:30   #4726
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwi mnie idea zawieszonej kawy. Propagują to na facebooku że niby dla głodnych bezdomnych potrzebujących sygnując zdjęciem jakiegoś kloszarda.
Juz widzę jak głodni i zziębnięci biedni ludzie wbijając do fancy knajpeczek i pytają o zawieszone kawki. To chyba taki nowomodny sposób na poczucie się lepiej - zapłacę za zawieszoną kawę - w idei ma pójść do biednych. Jasne, człowiek który nie jadł od jakiegoś czasu z pewnością zajara się kawą za 20 zł którą pewnie mu dadzą na wynos bo nikt nie będzie chciał "stołować" w swojej super knajpce bezdomnych bo to odstrasza klientów. Kretyński pomysł. Może zróbmy "zawieszony papier toaletowy" chociaż się przyda.

TŻ jak usłyszał to śmiał się dobry kwadrans. A idea podobna do lajkowania zagłodzonych dzieci czy pobitych piesków, dla wielbicieli starbunia co życie wiodą na fejsie bo na inne czasu im nie starcza.
Stary 2013-04-16, 10:54   #4727
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Podobnie, chodziłam po salonach i w trzecim salonie przymierzyłam jedna kiecke i stwierdziłam że to jest TO i innej nie chce i nie przymierzę. Zajęło mi to jakieś 4 godziny ( w sensie całe łażenie)

Obrączki wybraliśmy tez w jeden dzień i więcej czasu nam zajęło dopasowanie rozmiaru niż wybór wzoru.
Obrączki załatwilismy też szybko, tak w 5 minut, tylko mieliśmy zagwozdkę czy klasyczne, czy kombinujemy. Widziałam kombinowane u szwagrów i po czasie są błe...więc mówię, że mają być zwykłe, półokrągłe, złote. No i są i luzik.
Co do pierścionka zaręczynowego, to mnie lekko dziwią jakieś wymagania i wątki, że ma być taki, taki i taki a jak będzie inny, to facet won z torbami. Mąz tylko spytał, w jakim mniej więcej stylu ma być, bo on nie za bardzo ogarnia spraw biżuteryjnych. Ale nie rzucałam mu linkami i wymaganiami co do wielkości kamienia etc. Po 1. to podarunek od serca, po 2. zakładam, że takie zaręczyny, to niespodzianka dla dziewczyny, więc chciałam mieć element zaskoczenia. Zaskoczenie było takie, że nie ogarniałam cały dzień ze szczęścia a pierścionek idealnie trafił w moje gusta (czyli facet się dobrze postarał i uruchomił kreatywność).

Z tą zawieszoną kawą mam ten problem....kto mi da gwarancję, że kawy zostaną wydane potrzebującym, a nie np. obsłudze czy znajomym? Przecież wg tej idei wchodzę, płacę za swoją i zawieszone kawy i narka. Kawy mogą być wydane bezdomnemu lub nie i o tym się nie dowiem. Jako, że wiem po pracy w Macusiu, że bezdomnych się stamtąd wywala, już widzę, jak ich witają z szerokim uśmiechem w Starbuniu . Poza tym to dla mnie takie dawanie ryby zamiast wędki i ludzie przez to nie zmieniają swojego życia, tylko dalej żerują na innych. Nie mam drukarki do pieniędzy, więc, sorry, jestem chamska, kawusię kupię sobie, ewentualnie mężowi, jak będzie chciał. i tyle.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-04-16 o 10:55
Stary 2013-04-16, 10:59   #4728
201604181004
Konto usunięte

Nie masz gwarancji, dwie eleganckie panie w garsonkach śmiały się do kamery TVNu w dzień dobry tvn że 'ahihihi przyszłam na zawieszoną kawkę to mi nawet powiedzieli że mam wybór no to piję ^^'
Dobra reklama :d
Stary 2013-04-16, 11:01   #4729
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Mi się podobała wersja o zawieszonym mercedesie.

Stary 2013-04-16, 11:03   #4730
201604181004
Konto usunięte

Ja bym chciała zawieszoną kolejkę do lekarza
Stary 2013-04-16, 11:06   #4731
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość

Z tą zawieszoną kawą mam ten problem....kto mi da gwarancję, że kawy zostaną wydane potrzebującym, a nie np. obsłudze czy znajomym? Przecież wg tej idei wchodzę, płacę za swoją i zawieszone kawy i narka. Kawy mogą być wydane bezdomnemu lub nie i o tym się nie dowiem. Jako, że wiem po pracy w Macusiu, że bezdomnych się stamtąd wywala, już widzę, jak ich witają z szerokim uśmiechem w Starbuniu . Poza tym to dla mnie takie dawanie ryby zamiast wędki i ludzie przez to nie zmieniają swojego życia, tylko dalej żerują na innych. Nie mam drukarki do pieniędzy, więc, sorry, jestem chamska, kawusię kupię sobie, ewentualnie mężowi, jak będzie chciał. i tyle.
Ja widze jeszcze jedna oczywista wadę zawieszonych kaw: jak kaw na dzień dzisiejszy będzie mało np 2 a przyjdzie chmara łysych odzianych w dresy nastolatków lub brudnych bezdomnych to będzie mały problemik. Ciekawę czy menadzer z wysokiego stołka pomyślał chociaż chwilę nie tylko o zaletach tej "wspaniałej" promocji sieciówki z pseudokawą ale czy rozważył też jej wady.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:

Ja bym chciała zawieszoną kolejkę do lekarza
A ja zawieszonego fryzjera ekhmm to znaczy zawieszoną wizytę u fryzjera. Albo kosmetyczki.
Stary 2013-04-16, 11:12   #4732
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dla mnie to jest śmieszne i na równi z klikaniem "zalajkuj a piesek nie będzie bity", no luudu .
Znajomy mi opowiadał, że zna gościa, który pracuje normalnie, ma mieszkanie etc., ale stołuje się po jadłodajniach, myje się w wydzielonych miejsca i ciuchy bierze ze specjalnych punktów dla bezdomnych. Uważa, że skoro bezdomnym dają, to co jemu nie dadzą? I gość sobie coś tam zarabia i nie wydaje ani grosza . Takie rzeczy tylko w Ponyville . W ogóle, nie widziałam tutaj żadnych typowych, śmierdzących i błee, ludzi-bakterii. Chyba w tych punktach każdy może być, nie ważne, czy pije, czy ćpa.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Poproszę zawieszoną wizytę u fryzjera, kosmetyczki i stylistki .
Stary 2013-04-16, 11:30   #4733
asioollka
Zakorzenienie

No i na jakiej podstawie taki sprzedawca (sorry, barista) w starbuniu będzie oceniał komu należy się zawieszona kawa, a komu nie?
Wydaje mi się, że lepszym przedsięwzięciem byłyby zawieszone bułki w piekarniach.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:39   #4734
dacn
Zakorzenienie

Znów zaskakuja bany wizażowe- mm444 ma bana a skarpeta szalała i szalała zanim zrobiła się pomarańczowa.
Stary 2013-04-16, 11:41   #4735
201604181004
Konto usunięte

panna mati też ma bana ej ;p
Stary 2013-04-16, 11:41   #4736
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Znów zaskakuja bany wizażowe- mm444 ma bana a skarpeta szalała i szalała zanim zrobiła się pomarańczowa.
Za co mm44 ma bana?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:42   #4737
201604181004
Konto usunięte

ps dacn żądam zdjęć na twoim blogu!
Stary 2013-04-16, 11:44   #4738
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
ps dacn żądam zdjęć na twoim blogu!
dobrze, jak mężowi podkradnę aparat to porobię. Postaram się je tam zamieścić do końca tygodnia. Ale z oprawą graficzna to lipa bo ja się na komputerach znam mniej niz wcale ;(
Stary 2013-04-16, 11:45   #4739
201604181004
Konto usunięte

e tam ale ja lubię zawsze obejrzeć sobie obrazki czytając bloga
Stary 2013-04-16, 11:45   #4740
dacn
Zakorzenienie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40334935]Za co mm44 ma bana? [/QUOTE]

Pojęcia nie mam, ale mm444 to raczej spokojna osoba i pisze mądrze, nie psuje wątków, nie wywiesza reklam, więc jej ban mnie zaskoczył.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości