Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 16:06   #2131
szklanka19
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A powiem ci że ja też z tych bardziej skrytych i chwalić się nie lubie.A moja matka co tylko coś wyhaczy to zaraz puszcza to w eter. No i jak jeszcze karmiłam piersią (moje cycki widzieli wszyscy-jak karmiłam a potem jak ściągałam pokarm) to wymyśliła że mały nie może złapać sutka (radził sobie z tym świetnie od początku!nawet w szpitalu nas chwalili) i że mam UWAGA! Za małe sutki do karmienia. (nie prawda jak je wyciągnał to były jak wentyle od stara ) I ona chodziła i rozsiewała te płoty wszystkim dookoła. Bratu,bratowej,koleżance, córce koleżanki,sąsiadkom aż w końcu sprzedawczyniom ze sklepu. (przecież ja teraz na wioskę nie wyjde bo każdy będzie we mnie widział za małe sutki ). Nawet kiedyś jej wykrzyczałam że ma się odwalić od moich sutków bo są dobre! ( ) Ręce mi na nią opadają.
Nakopałabym do dupy za takie zachowanie. I nie napiszę więcej bo będzie ban za wulgarność

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Padłam i leżę Po co mąkę? Weź smalcu dodawaj, to ją utuczy
Mąki, smalcu i żuru jak to kiedyś Laurka pisała

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jejku zamiast korzystac z wolnych rak (jakis obiad moze?) to podchodze co chwile do lustra i podziwiam swoje "dzielo" na przemian z calowaniem Kubusia w glowe
U mnie dokładnie to samo a żeby mąż na mnie nie patrzył jak na debilkę, że przed lustrem stoję to robię ukradkowe kuku w stronę szafy - mamy tam szybę i widzę piękne odbicie

Tak czytam jak ubieracie te dzieciaczki i już sama nie wiem. To ja chyba przegięłam w drugą stronę Ale tak, mamy 18 stopni, ja jeden długi rękaw i w słońcu myślałam, że się usmażę. A Ewcia miała skarpetki, takie dłuższe, na to spodnie z dresu, bodziak z długim i bluzę z dresu, plus bawełniana czapeczka. I koniec A widziałam dzidziusia w gondolce, z założoną osłonką, oczywiście pełne ubranie i na osłonce leżał gruby płaszcz mamusi, która sama dumnie pchała wózek w...krótkim rękawku
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 16:14   #2132
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem ci tak-ja zawsze miałam dobre relacje z moją mamą. Traktowałam ją jak przyjaciółkę-wiedziała gdzie idę,z kim,co będę robić. Często zasięgałam jej porad i często zwierzałam. (miałam przyjaciółkę która nie potrafiła słuchać a na koniec okazała się fałszywa). Dlatego to mama mi ją zastępowała. Ale od kiedy mam męża (i już nie potrzebuje jej się wygadać) i dziecko (którym chce się sama opiekować bez jej rad) to niestety ale dobre stosunki się nieco pogorszyły. Wiem że ona czuje się odtrącona bo mam już swoją rodzinę która jest dla mnie wszystkim. I tak jak mówię czasem rywalizuje ze mną chcąc udowodnić że jest lepsza. Natomiast teściowa to złota kobieta ale mieszka od nas 160km i pewnie dlatego chociaż powiem wam że zawsze mi dobrze życzyła,dbała o to żebym miała wszystko jak u nich byłam. Mnie broniła a męża karciła-nawet kiedyś jej powiedziałam że chyba nie doczeka się ślubu syna bo on nie chce. To wyobraźcie sobie wzięła go na rozmowę żeby go "namówić". On oczywiście ją wyśmiał wtedy- a ja wiem że chciała dobrze. Póki co nie zaszła mi za skórę ale zobaczymy jak będzie się zachowywać jak przyjadą na chrzciny.
u mnie akurat bylo odwrotnie, zle relacje zmienily sie na lepsze

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hehe badała delikatnie grunt ile jej wolno

:
i swietnie sobie wybadala, po porodzie wlazla mi na glowe.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

cudo
Stary 2013-04-16, 16:17   #2133
Ewik86
Zakorzenienie

hej

Byłam dziś z Dominisią na badaniu bioderek i wszytko jest dobrze Następna kontrola już jak mała będzie samodzielnie siedzieć

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
U nas ciężka noc. Najpierw przespane 2h i to super, a potem pobudki najpierw co godzinę, potem co 20 minut, ratował tylko ciumek, nic więcej. Biedulka moja, oby dziś miała lepszy dzień

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
To moja pobiła wczoraj chyba wszystkie. Mąż wieczorem wraca z pracy i mówi że mama do niego dzwoniła i mówi, że jak oni z Piotrkiem (bratem męża) mieli skończone 4 miesiące to im mąkę do mleka dodawała i żebyśmy też coś już Oli dodawali. No mówię Wam myślałam, że padnę ze śmiechu . Jak przyjedzie tu do nas to jej powiem co otym myśle
o w mordę jeża

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Oby! Wczoraj 4,5h ciagiem, dzis 5h... Znajac moje szczescie to jutro bedzie 2h :

Co do stroju na spacer - w tramwaju weszla mama z coreczka, na oko ok 8 miesiecy. Dziecko mialo na sobie bodziaka, grubszy sweter, kurtke z polarem w srodku, a na gorze jeszcze kocyk :/
Patrze na Kubusia, a on bodziaki, polspiochy, spodenki cienkie i rozpieta bluza. Na nozkach kocyk. A i tak karczek mial baaardzo cieply...
To Kubuś robi postępy Moja dziś za to najpierw spała 3,5 godz, potem 4 godz i potem jeszcze dwie i o 6:30 pobudka, więc te 7 godzin to był tylko "wypadek przy pracy"

Ja też dziś nie wiedziałam jak ubrać małą i myślę, że trochę ją ubrałam za grubo choć spocona nie była. Sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od pediatry. Przepisała Darii Nasivin, vit c i syropek na kaszel Hederasal.... Jak przejdzie to 25-go te szczepienie które miało być dzisiaj. Oby przeszło bo bidulka moja mała bardzo się męczy
Zdrówka dla Darii

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tez cos dodalam wlasnie od siebie w k...
byłam z mała na szczepieniu, plakala bardzo ale to nie to samo co ostatnio uffff teraz spi maleństwo... wazy juz 6 kg i mierzy 66cm. Co do qpek kurna.. juz nie miala sluzowatych a przyszlam do domu i znowu;/ jak bedzie miala jeszcze takie przez 3 dni to ide jej zrobic badanie.
acha i znowu co inny lekarz to inne zalecienia. Nie moge jesc zadnej wedliny tylko mam jesc gotowane mięcho.. nawet na bulki mam uwazac i kogo tu sluchac
Kogo słuchać i co tu jeść?

Moja robi już żółte kupy, ale ma wysypkę na ciele i w czwartek idę z nią do dermatologa prywatnie. Ciekawe co powie.

Mała przeczytałam co tu napisałaś i co w k. i strasznie Wam współczuję. Twoja mama dziwnie się zachowuje, a te rozgadywanie o Twoich "złych" cyckach poniżej krytyki. Wkurzyłabym się niesamowicie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 16:17   #2134
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u mnie jest tak, że ja z mamą umiem się pokłócić, wygadać co mam wygadać a potem jest dobrze, a teściowej jakoś nie umiem, szczególnie, że ja wiele rzeczy nie wiem, sama nie jestem zbyt pewna siebie, szczególnie jeśli chodzi o dziecko.
Co do wyjazdów to moja wymyśliła, żebym na czas kiedy Kubuś będzie mały wprowadziła się do nich a tż będzie widywał go w weekendy, a ja przecież mogę się u nich czuć jak w domu :/
ja niestety mialam / mam tak samo .. chociaz staram sie nie pozwalac jej wlazic na glowe, wychodzi mi to na razie pol na pol, ale jest lepiej niz na poczatku.

a co do drugiego akapitu, tz jeszcze w ciazy wymyslil, ze przeprowadzimy sie na pierwsze miesiace do jego rodzicow, zeby jego mama mi pomagala przy dziecku, hahaha, na co mu odpowiedzialam, ze ja wole do moich no i temat na szczescie umarl. Dla niego by to bylo idealne, mamusia wypierze, ugotuje, wyprasuje a ja bym tam byla kula u nogi ...
i tak po porodzie przez pierwszy meisiac czulam sie dzieki tesciowej kompletnie niepotrzebna, tak jakby moja rola sprowadzila sie do noszenia dziecka w brzuchu i pozniej wydania go na swiat .. a potem wkroczyla tesciowa i to ona byla od wychowywania dziecka a ja od sprzatania, prasowania, przynosszenia jej ciuszkw dla mlodego, butelki itd.
za☠☠☠ista pomoc, zwazywzszy ze mialam zszyta dziure w brzuchu a kregoslup tak mnie bolal, ze ledowa dawalam rade, no ale ona mi "pomagala"
szkoda tylko, ze nei widziala ze w dzien mlody byl raczej spokojny, za to w nocy dawal popalic ..
na szczescie to juz za mna
Stary 2013-04-16, 16:22   #2135
Ewik86
Zakorzenienie

A co do teściowych... Dzwoniła ostatnio do mojego męża i pytała się czy ma przyjść, czy jest potrzebna, bo może ja chcę coś porobić itd. Powiedziałam mężowi, że przychodzić nie musi, bo nie mam nic w planach. I co się dowiaduję? Że powiedziała mężowi, że czuć ode mnie, że nie chce żeby przychodziła i że więcej nie przyjdzie! To po co się pyta cholera jasna? Jakby powiedziała, że chce przyjść do wnuczki posiedzieć to proszę bardzo, nie mam nic przeciwko, ale wyraźnie się pytała czy jest potrzebna jej pomoc

Dominika

Alicja
Stary 2013-04-16, 16:28   #2136
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A co do teściowych... Dzwoniła ostatnio do mojego męża i pytała się czy ma przyjść, czy jest potrzebna, bo może ja chcę coś porobić itd. Powiedziałam mężowi, że przychodzić nie musi, bo nie mam nic w planach. I co się dowiaduję? Że powiedziała mężowi, że czuć ode mnie, że nie chce żeby przychodziła i że więcej nie przyjdzie! To po co się pyta cholera jasna? Jakby powiedziała, że chce przyjść do wnuczki posiedzieć to proszę bardzo, nie mam nic przeciwko, ale wyraźnie się pytała czy jest potrzebna jej pomoc
na złość Ci raczej nie zrobi ..
boże, one takie są .. zamiast powiedzieć, że chce przyjść do wnuczka - nie miałabym nic przeciwko, ale moja wymysla w chuj pretekstow ... a to pomoze mi pobrac mocz, a to go zawiezie jak nie chce zeby pomagala, a to wpadnie, bo jest w okolicy, albo wraca od lekarza, albo to, albo sramto...
a ja jej nie potrzebuje, bo nie mam czasu! mlody jest juz w miare grzeczny, jak spi, to sobie cos tam porobie, powizazuje, jak nie spi, a dzisiaj nie spal ja odpalilam dvd i ciwczylam a on zacieszal a jak przyjdzie tesciowa to mloddy nie bedzie spal, bo ona mu nie pozwoli, noszac go non stop na rekach i w☠☠☠☠iajac mnie tym! dodatkowo bede musiala biegac kolo niej, i latac po ubranka, pieluch bo mnie bedzie prosila ;? a po takiej wizycie mlody bedzie sie darl, bo bez dtrzemki bedzie zmeczony ...
wiec ja dziekuje za taka pomoc, bo pozneij zostaje z syfem w domu, marudnym dzieckiem a i sama jestem zmeczona
Stary 2013-04-16, 16:33   #2137
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
na złość Ci raczej nie zrobi ..
boże, one takie są .. zamiast powiedzieć, że chce przyjść do wnuczka - nie miałabym nic przeciwko, ale moja wymysla w chuj pretekstow ... a to pomoze mi pobrac mocz, a to go zawiezie jak nie chce zeby pomagala, a to wpadnie, bo jest w okolicy, albo wraca od lekarza, albo to, albo sramto...
a ja jej nie potrzebuje, bo nie mam czasu! mlody jest juz w miare grzeczny, jak spi, to sobie cos tam porobie, powizazuje, jak nie spi, a dzisiaj nie spal ja odpalilam dvd i ciwczylam a on zacieszal a jak przyjdzie tesciowa to mloddy nie bedzie spal, bo ona mu nie pozwoli, noszac go non stop na rekach i w☠☠☠☠iajac mnie tym! dodatkowo bede musiala biegac kolo niej, i latac po ubranka, pieluch bo mnie bedzie prosila ;? a po takiej wizycie mlody bedzie sie darl, bo bez dtrzemki bedzie zmeczony ...
wiec ja dziekuje za taka pomoc, bo pozneij zostaje z syfem w domu, marudnym dzieckiem a i sama jestem zmeczona
Pytanie za 100 punktów- czemu one są takie upierdliwe? Ale i tak czytając o Twojej teściowej czy innych to moja wcale nie jest zła

Dominika

Alicja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-16, 16:37   #2138
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytanie za 100 punktów- czemu one są takie upierdliwe? Ale i tak czytając o Twojej teściowej czy innych to moja wcale nie jest zła
nie wiem, i raczej nie bedzie mi dane sie dowiedziec..
no ale ja mma juz dosc, jestem w stanie tez zrozumiec, ze moze faktycznie czasem chce pomoc, no ale jesli jest to kilka dni z rzedu to mnie ☠☠☠☠ica bierze, zreszta ja tej pomocy nie potrzebuje i nie raz jej to powiedzialam, iu tak bede siedziec w domu, jak przyjdzie to i tak w niczym mi to nie pomoze, bede musiala z nia siedziec..
a zreszta i tak mam juz swoj plan dnia, i ostatnio prawie caly dzien z mlodym jestesmy na spacerze, aj ak jestesmy w domu, to albo w wannie sie wyleguje, piwe kawe, czy tak jak dzis mam zamiar regularnie zaczac cwiczyc, nie mam czas na odwiedziny i tyle, moze w niedziele przychdozic i siedziec do woli i tak ostatnimi czasy ja zapraszam wlasnie..
i wtedy jak jej caly tydzien nie widze, to nawet az tak mnie juz nie zlosci, i to ze mlody jest na rekach i ze wieczor bede miala przez to spieprzony tez jetsem w stanie to przezyc, ale jakbym miala takie atrakcje co drugi dzien srednio, tak jak ona by chciala - to dziekuje bardzo ...
i tak jutro jedziemy razem na usg z mlodym i juz zaluje, ze przyjelam jej pomoc, bo juz dostalam w smsie rozpiske o ktorej godzinie mam mlodego nakarmic, ile mleka wziac na droge ...
tak jakbym tego nie wiedziala ...
Stary 2013-04-16, 16:40   #2139
pstryczek84
Zakorzenienie

jejku, ten moj dziec jakis spiacy ostatnio...
spal przed spacerem prawie 3 godz. na spacerku zdzrzemanl sie na pol i teraz zjadl i spi znowu
spacerek super byl. wzielam najpierw mlodego na raczki, pokazalam wszystko dookola domu, potem do wozka, potem znow na raczki potem do wozka i zasnal. extrasnie bylo...

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Halo... melduję, że jesteśmy po szczepieniu. Maja waży 5800 i ma 61 cm Była bardzo dzielna, tylko musimy się do dermatologa wybrać z tą ciemieniuchą...
.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
My byliśmy dwie godziny na spacerze i zaszliśmy do Lidla po zakupy. Młody takiego bąka głośnego puścił i ludzie pewnie myśleli że to ja Pod koniec spaceru Igorka niestety złapał głód i się rozdarł. A że on smoczka nie uznaje to nie miałam mu czym dzioba zatkać i uprawiałam bieg z wózkiem a byłam bardzo daleko od domu. Po chwili się uciszył i biedulek zaczął zjadać sobie kołnierz od kurteczki i piąstkę na zmianę...i tak do czasu aż doszliśmy do domu

Cytat:
hej

Byłam dziś z Dominisią na badaniu bioderek i wszytko jest dobrze Następna kontrola już jak mała będzie samodzielnie siedzieć

Cytat:

btw. odczekalam 40 min i wypil cale 200 ml, ale wzielam go na spiocha z zaskoczenia i teraz znowu poszedl spac. kamien z serca mi spadl, chyba bede tak probowac skoro inaczej nie da rady.
zobacze jak to pojdzie przy kojelnych dwoch karmieniach
super, ze sie udalo

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Nagram jak mi sie uda. Zwykle to robi jak ją na rękach trzymam, jest w takiej pozycji półsiedzącej jak ja karmie i wtedy się dzwiga. Dzis mnie zaskoczyła, bo wzielam ja na rece a ta mi siadła, ale raczej nie wierze zeby siadła wczesniej niz majac 6 miesiecy, lepiej zeby sie ustywniła jeszcze.
Jak mnie za rece złapała to z lezenia do pół siadu było jej najciężej sie podnieść, ale dalej to bez problemu.
Sorki za bełkot ale Ole karmie i9 pisze jedna reka
aaaa, to moj chyba podobnie robi, jak go karmie z butli to wlasnie tak sie podnosi... ale nagraj, nagraj, chetnie zobacze

a powiedz jak tam wprowadzanie nowych pokarmow? bo od 11mialas zaczac nie?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od pediatry. Przepisała Darii Nasivin, vit c i syropek na kaszel Hederasal.... Jak przejdzie to 25-go te szczepienie które miało być dzisiaj. Oby przeszło bo bidulka moja mała bardzo się męczy
zdrowka zycze

Cytat:
Nie mówiłam Wam jeszcze, ale wczoraj mojego młodego jakas - na moje oko - roczna dziewczynka podrywała
byliśmy na zakupach w H&M, postawiłem wózek zupełnie przypadkiem obok drugiego wózka, także nasze dzieci się widziały i ta dziewczynka coś tam po swojemu nagle do młodego zaczeła mówić a on w 7 niebie i też coś tam do niej gugał haha

u nas jak w odwiedzinach byla jego przyszla zonka to jak go zobaczyla to w ryk, Kubus w ryk i po randce

Cytat:
Padłam i leżę Po co mąkę? Weź smalcu dodawaj, to ją utuczy
a na koniec żuru bo pewnie i tak jeszcze bedzie głodna

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 16:41   #2140
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
i tak jutro jedziemy razem na usg z mlodym i juz zaluje, ze przyjelam jej pomoc, bo juz dostalam w smsie rozpiske o ktorej godzinie mam mlodego nakarmic, ile mleka wziac na droge ...
tak jakbym tego nie wiedziala ...
o kur..wa nie wierzę
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 16:42   #2141
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

u nas jak w odwiedzinach byla jego przyszla zonka to jak go zobaczyla to w ryk, Kubus w ryk i po randce

zaluje, ze u mnie w rodzinie drugiego tak malego dziecka nie ma, bo jestem ciekawa jakby na siebie reaglowali ..
dopiero w lipcu siostra rodzi, wtedy moj bedzie juz na pewno bardziej kumaty
Stary 2013-04-16, 16:44   #2142
bijkora
Rozeznanie

Hej dziewczęta
Black super poradnik z kreską, na to czekałam
Ja też jestem taka gorąca babka że z krótkim rękawkiem chodziłam
Wyszłam po szkole z Nadą na spacer, ale bardzo szybko musiałam wracać bo moi rodzice gdzies jechali, a zamek w drzwiach sie popsuł i nie można domu zamknąc na klucz Dzidzia spała prawie 3h na słoneczku, a jakie minki robiła..

Przyszła w końcu ta fotoksiażka, nawt fajnie to wyszło, wszystkie babcie, ciocie się podniecają i zachodzą w głowę, kto to o Nadii ksiażkę napisał, z jakiej okazji i w której księgarni można ją kupić hahha serio mówie.

Z TŻ juz dawno nie było tak wspaniale jak teraz
W sobotę była mega awantura, w trakcie której powiedział mi żebym spier.. a że ja mam swój honor to tak zrobiłam
Na drugi dzień przyszedł z przeprosinami, bardzo długo rozmawialismy i wyjaśniliśmy sobie wiele rzeczy, tak na prawdę pierwszy raz od 2 lat, tak z nim rozmawiałam.
A zakończyło się tak że pobił mój orgazmiczny rekord
Tak się chłopak starał na przeprosinki

Dobra, idę się uczyć, bo jak nie zdam matury, to dopiero będę tępą dzidą

Włosomaniaczka

Stary 2013-04-16, 16:44   #2143
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
A powiem ci że ja też z tych bardziej skrytych i chwalić się nie lubie.A moja matka co tylko coś wyhaczy to zaraz puszcza to w eter. No i jak jeszcze karmiłam piersią (moje cycki widzieli wszyscy-jak karmiłam a potem jak ściągałam pokarm) to wymyśliła że mały nie może złapać sutka (radził sobie z tym świetnie od początku!nawet w szpitalu nas chwalili) i że mam UWAGA! Za małe sutki do karmienia. (nie prawda jak je wyciągnał to były jak wentyle od stara ) I ona chodziła i rozsiewała te płoty wszystkim dookoła. Bratu,bratowej,koleżance, córce koleżanki,sąsiadkom aż w końcu sprzedawczyniom ze sklepu. (przecież ja teraz na wioskę nie wyjde bo każdy będzie we mnie widział za małe sutki ). Nawet kiedyś jej wykrzyczałam że ma się odwalić od moich sutków bo są dobre! ( ) Ręce mi na nią opadają.

Przepraszam, ale nie moglam sie powstrzymac

ale tak na serio to chamsko sie zachowala

Stary 2013-04-16, 16:44   #2144
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
o kur..wa nie wierzę

n powaznie ..
napisala mi - wizyta jest na 11.45 wiec nakarm go o 9.00 i wezmiemy mleko i wode...
no co Ty nie powiesz - pomyslalam sobie .. wzielabym glodne dziecko i bez mleka.
ale odpisalam grzecznie "dobrze"

juz sie ☠☠☠☠a boje tej jutrzejszej wizyty ... i mam jedno marzenie - chce byc jak najszybciej w domu, chociaz pewnie sie wprosi ..
ale juz sobie wymyslilam ze od trazu idziemy z mlodym na spacer, mysle ze atrakcji z nia w roli glownej na jeden dzien mi starczy
Stary 2013-04-16, 16:44   #2145
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
a powiedz jak tam wprowadzanie nowych pokarmow? bo od 11mialas zaczac nie?
Własnie, Nina miałam też o to pytać. Jak tam idzie wprowadzanie? Co dajesz i ile? Smakuje Oli?
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 16:46   #2146
blogerka
Wtajemniczenie

mala_19kw: jakby o mnie ktos taka plote puscil po calej wsi, to postaralbym sie puscic rownie chamsa o tej osobie ....

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta
Wyszłam po szkole z Nadą na spacer, ale bardzo szybko musiałam wracać bo moi rodzice gdzies jechali, a zamek w drzwiach sie popsuł i nie można domu zamknąc na klucz Dzidzia spała prawie 3h na słoneczku, a jakie minki robiła..

Przyszła w końcu ta fotoksiażka, nawt fajnie to wyszło, wszystkie babcie, ciocie się podniecają i zachodzą w głowę, kto to o Nadii ksiażkę napisał, z jakiej okazji i w której księgarni można ją kupić hahha serio mówie.

W sobotę była mega awantura, w trakcie której powiedział mi żebym spier.. a że ja mam swój honor to tak zrobiłam
Na drugi dzień przyszedł z przeprosinami, bardzo długo rozmawialismy i wyjaśniliśmy sobie wiele rzeczy, tak na prawdę pierwszy raz od 2 lat, tak z nim rozmawiałam.

gratuluje i zazdroszcze troszke
Stary 2013-04-16, 16:49   #2147
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

zaluje, ze u mnie w rodzinie drugiego tak malego dziecka nie ma, bo jestem ciekawa jakby na siebie reaglowali ..
dopiero w lipcu siostra rodzi, wtedy moj bedzie juz na pewno bardziej kumaty
ale ona juz nie taka mala, powiedzialabym wrecz ze stara d.pa z niej, 13 miesiecy skonczone

Cytat:

babcie i ciotki - de best
oj, tz bardzo nieladnie powiedzial do Ciebie, oj brzydko. ale najwazniejsze ze juz jest miedzy wami ok

ucz sie ucz, powodzenia!!!

Stary 2013-04-16, 16:59   #2148
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
n powaznie ..
napisala mi - wizyta jest na 11.45 wiec nakarm go o 9.00 i wezmiemy mleko i wode...
no co Ty nie powiesz - pomyslalam sobie .. wzielabym glodne dziecko i bez mleka.
ale odpisalam grzecznie "dobrze"

juz sie ☠☠☠☠a boje tej jutrzejszej wizyty ... i mam jedno marzenie - chce byc jak najszybciej w domu, chociaz pewnie sie wprosi ..
ale juz sobie wymyslilam ze od trazu idziemy z mlodym na spacer, mysle ze atrakcji z nia w roli glownej na jeden dzien mi starczy
no tak, bo ty byś nie wpadła na to, żeby wziąć mleko

Bijkora a kiedy matura?

Dominika

Alicja
Stary 2013-04-16, 17:21   #2149
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ewik- brawa dla Dominisi
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 17:32   #2150
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bijkora, nie ma za co, mam nadzieję, że pomogłam. A co do TŻa, to nieładnie się do Ciebie odezwał , ale najważniejsze, że już okej.

Ania
, kochana, jak mogłybyśmy o Tobie zapomnieć?

Dziewczyny, fryzurkę wstawię wieczorkiem, bo zaraz spadamy do - UWAGA - księdza! Nauki do bierzmowania nam robi, bo nie mamy, a potrzebujemy do ślubu. Faktem jest, że - czy się to komuś podoba, czy nie - my bierzemy kościelny ślub tylko i wyłącznie ze względu na moich rodziców, bo bardzo im na takim zależało.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 17:33   #2151
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ewik- brawa dla Dominisi
Dziękujemy

Dominika

Alicja
Stary 2013-04-16, 17:41   #2152
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
no tak, bo ty byś nie wpadła na to, żeby wziąć mleko

Bijkora a kiedy matura?
Od 7 maja się zaczyna,polskim

Co do pokarmów to moja Nadia raz dostała łyżeczkę przetartej marchewki, po2 dniach 2 łyżeczki, a wczoraj 3 łyżeczki marchewki z kostką kartofelka
Zaczaiła dziewczyna że mozna tym fajnie pluć i wyciągałam to z włosów cały wieczór
Dobrze to przyjęła, bez bólu brzuszka itp tylko musiała być wcześniej trochę najedzona bo na głodniaka nie da rady

Włosomaniaczka

Stary 2013-04-16, 17:43   #2153
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dokładnie to samo a żeby mąż na mnie nie patrzył jak na debilkę, że przed lustrem stoję to robię ukradkowe kuku w stronę szafy - mamy tam szybę i widzę piękne odbicie

Tak czytam jak ubieracie te dzieciaczki i już sama nie wiem. To ja chyba przegięłam w drugą stronę Ale tak, mamy 18 stopni, ja jeden długi rękaw i w słońcu myślałam, że się usmażę. A Ewcia miała skarpetki, takie dłuższe, na to spodnie z dresu, bodziak z długim i bluzę z dresu, plus bawełniana czapeczka. I koniec A widziałam dzidziusia w gondolce, z założoną osłonką, oczywiście pełne ubranie i na osłonce leżał gruby płaszcz mamusi, która sama dumnie pchała wózek w...krótkim rękawku
Mamusia debesciak

Agentka z Ciebie

Cytat:
hej

To Kubuś robi postępy Moja dziś za to najpierw spała 3,5 godz, potem 4 godz i potem jeszcze dwie i o 6:30 pobudka, więc te 7 godzin to był tylko "wypadek przy pracy"
Super!

Moze wlasnie wypadkiem byla dzisiejsza noc?

blogerka, co za porazka z ta tesciowa

Jak Was czytam to stwierdzam, ze moja nie jest taka zla. Oczywiscie udziela mi zlotych rad i ma czasem super pomysly typu przykrywanie po same oczy lub medalik czy poduszka do wozka, ale nie jest jakas wybitnie nachalna.

Moja mama za to w ogole sie nie wtraca, zazwyczaj nawet mnie pyta co sadze na dany temat i wtedy sama wyrabia sobie opinie.

TZ ostatnio pieknie zalatwil tesciowa
Byla u nas, maly siedzial w bujaczku, a ona do TZ:
- ale skarpetki to moglbys mu ubrac, zeby nie zmarzl (mlody mial polspiochy+bodziaki z dlugim, ona sama w krotkim rekawku siedziala)
TZ zdezorientowany, pyta mnie: mam ubrac?
Ja na to: jak chcesz, ja nigdy tak nie robie. TZ: ok, to nie ubieram

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 18:05   #2154
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

moja Ewcia dzisiaj tak samo. bluzka z dugim na to bluza, czapeczka bawełniana, rajstopki cienkie i spodenki, skarpetki. w słońcu było 28 st więc myślę ze ok. Ja byłam w krótkim rękawku i spodnie dresowe rybaczki
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 18:07   #2155
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40333543]Sylwia, 74 wczoraj za 7zł w SH wyhaczyłam :d
W wózku u nas też ostatnio bunt ale przerabiałam z Agatką to, przełożyłam po 4mcu do spacerówki (na płasko mam rozkładaną, wóżek 3in1) i było ok. Więcej widziała.[/QUOTE]

o to może też moją tak przełożę... w tej spacerówce są pasy ?

Cytat:
to wiesz na co moja ostatnio wpadła?
zobaczyła na kanapie spiworek puchowy, ktorego uzywal do fotelika i stwierdzila, ze jest taki fajny, ze nawet latem bede mogla mlodemu zakladac jak bedzie jakis chlodniejkszy wieczor
o maj gad

Cytat:
Kobity. Która robi ze mną 6 wejdera? Od dziś? Błagam bo sama nie dam rady Lady-czy mi się wydawało, czy Ty robisz?
I mogłybyście wkleić jakieś linki? Do tego skalpela czy coś takiego?? Wzięło mnie bo waże już kg mniej niż przed ciążą ale ciało jeszcze taka miękka klucha

to ja chciałam !!! nawet zrobiłam uwaga ! jeden dzień
Ja Was podziwiam za ta motywacje no i kiedy to robicie bo jak dzieć nie spi to trza go zabawiać a jak śpi to takim skakaniem itp to bym ja chyba zbudziła a pozatym jak śpi to ja mam do robienia praie gotowanie prasowanie mycie naczyć itp itd..... KIEDY!? ja pytam

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ale Wy produkujecie Ja myślałam, że dzisiaj wszystkie spacerujecie z wózkami, bo u nas piękna pogoda, słonecznie, bezchmurnie i 18 stopni. Ja od 11.30 na spacerku. O 13.30 wróciliśmy na karmienie Krzysia i ja też się nakarmiłam i potem od nowa, tyle, że już nie do wózka, ale pochodziłam z Krzychem po ogrodzie, był taki zszokowany, ze hoho, tyle nowości dla niego Teraz już jesteśmy w domu, bawi się karuzelą.
To samo pomyślałam że jak wróce ze spacerowania to mało będzie do nadrabiania no bo pogoda na dworze a tu prosze 4 strony...

Cytat:
Hej dziewczęta

Nieźle

Jak się objawia ten skok 11-12 tdz? bo moja w ogóle nie chce spać... a przy cycu dziś by wisiała non stop! zasnie na rękach odłoże juz nie śpi.... już nie mam sił.

Znów byliśmy dziś na chustowym spacerze fjanie było tylko muszze się Wam przyznać że mam mega schiza czy mała oddycha czy nie i ciąglę ją tam nasłuchuje bo śpi nieruchomo nawet nie stęknie
i ubrałam jej body krótkie na to bluze (potem żałowałam że nie ubrałam samego długiego body) rajstopki i cienkie leginsy i też se mogłam jedno z tych dwóch darowac bo serio było ciepło ! no i ofcors czapka cienka i buciki skarpetkowe takie.

Co do czapek to mysle że jak będzie bezwietrzna pogoda to i z 20 stopni to nie ma potrzeby ? tzn jak sie ogolnie ociepli troche, ewentualnie dziewczynki opaski, no ale na słońce to taki kapelusik wydaje mi sie obowiązkowo

pisałyście jezcze o ciasności... ja nie wiem ja mam tak że z początku u wejścia jest ok a potem tak po 2-3 cm jakbym taka obręcz ciasną tam miała.... ogólnie fajniej niż przed ciążą ale czasem mam coś takiego że tż jakby w coś tam "uderzy" i mnie boli :/ a on mówi że nic nie czuje no i nie wiem

Mała współczuje tekstów mamy... z moją o dziwo dogaduje się o wiele wiele lepiej niż dawniej ! i nawet mi mówi że cieszy się że tak sobie radze i nie boje i tyle wiem bo ona dużo pozapominała i nie umiała by mi tak super pomóć. W zime przesadzała z ubieraniem ale teraz sama mówi że nie trzeba dużo, że jak ja byłam mała to moja babcia (jej teściowa ) strasznie mnie przegrzewała.

No i zdjęcie.... chyba ciut za nisko, nie wiem nie umiem wyżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5610.jpg (113,2 KB, 59 załadowań)
Stary 2013-04-16, 18:09   #2156
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz że moja też taki tekst do mnie puściła? Mariusz to nie lubi jak ja do was przychodzę-czuć to od niego. A ja do niej-ja tam nic nie czuje

Uśmiałam się z waszych komentarzy co do moich postów i nie przepraszajcie bo naprawdę to co u mnie się wyrabia to jest śmiech na sali. Ja sama mam z tego ubaw po pachy i już biorę to na miękko
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 18:17   #2157
bokeh
Zakorzenienie

dziewczyny który kolor ? http://deezee.pl/torebki/torebki_do_...dny_beige.html lub http://deezee.pl/torebki/torebki_do_...ight_blue.html może bym sobie kupiła tylko mało co wychodze w sumie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-16, 18:30   #2158
mala_19kw
Zakorzenienie

A my byliśmy na spacerze-godzinke. Ale było fajnie mały ubrany w sam raz i ubrałam go po swojemu ale oczywiście wsadzała swoje 5gr Przespał cały ten czas

Bokeh-beżowa,chyba bardziej uniwersalna.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 18:38   #2159
nafiyqa
Zakorzenienie

mala, zapomnialam, ja tez nie moglam ze smiechu jak czytalam Twoj wpis o sutkach, wybacz
Mama przesadza i to po calosci :/

Racja, bezowa torebka lepsza.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 18:40   #2160
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziewczyny który kolor ? http://deezee.pl/torebki/torebki_do_...dny_beige.html lub http://deezee.pl/torebki/torebki_do_...ight_blue.html może bym sobie kupiła tylko mało co wychodze w sumie...

Błękitna mi się podoba bardziej, ale beżowa praktyczniejsza ...
ż tym, że wyglądasz mi na osobę, która tym "praktyczniejsza" raczej się nie przejmuje

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości