![]() |
#2131 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Mąki, smalcu i żuru jak to kiedyś Laurka pisała ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak czytam jak ubieracie te dzieciaczki i już sama nie wiem. To ja chyba przegięłam w drugą stronę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- i swietnie sobie wybadala, po porodzie wlazla mi na glowe. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
cudo ![]()
![]() |
#2133 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Byłam dziś z Dominisią na badaniu bioderek i wszytko jest dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też dziś nie wiedziałam jak ubrać małą i myślę, że trochę ją ubrałam za grubo choć spocona nie była. Sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja robi już żółte kupy, ale ma wysypkę na ciele i w czwartek idę z nią do dermatologa prywatnie. Ciekawe co powie. Mała przeczytałam co tu napisałaś i co w k. i strasznie Wam współczuję. Twoja mama dziwnie się zachowuje, a te rozgadywanie o Twoich "złych" cyckach poniżej krytyki. Wkurzyłabym się niesamowicie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do drugiego akapitu, tz jeszcze w ciazy wymyslil, ze przeprowadzimy sie na pierwsze miesiace do jego rodzicow, zeby jego mama mi pomagala przy dziecku, hahaha, na co mu odpowiedzialam, ze ja wole do moich no i temat na szczescie umarl. Dla niego by to bylo idealne, mamusia wypierze, ugotuje, wyprasuje a ja bym tam byla kula u nogi ... i tak po porodzie przez pierwszy meisiac czulam sie dzieki tesciowej kompletnie niepotrzebna, tak jakby moja rola sprowadzila sie do noszenia dziecka w brzuchu i pozniej wydania go na swiat .. a potem wkroczyla tesciowa i to ona byla od wychowywania dziecka a ja od sprzatania, prasowania, przynosszenia jej ciuszkw dla mlodego, butelki itd. za☠☠☠ista pomoc, zwazywzszy ze mialam zszyta dziure w brzuchu a kregoslup tak mnie bolal, ze ledowa dawalam rade, no ale ona mi "pomagala" szkoda tylko, ze nei widziala ze w dzien mlody byl raczej spokojny, za to w nocy dawal popalic .. na szczescie to juz za mna ![]()
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
A co do teściowych... Dzwoniła ostatnio do mojego męża i pytała się czy ma przyjść, czy jest potrzebna, bo może ja chcę coś porobić itd. Powiedziałam mężowi, że przychodzić nie musi, bo nie mam nic w planach. I co się dowiaduję? Że powiedziała mężowi, że czuć ode mnie, że nie chce żeby przychodziła i że więcej nie przyjdzie! To po co się pyta cholera jasna? Jakby powiedziała, że chce przyjść do wnuczki posiedzieć to proszę bardzo, nie mam nic przeciwko, ale wyraźnie się pytała czy jest potrzebna jej pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
boże, one takie są .. zamiast powiedzieć, że chce przyjść do wnuczka - nie miałabym nic przeciwko, ale moja wymysla w chuj pretekstow ... a to pomoze mi pobrac mocz, a to go zawiezie jak nie chce zeby pomagala, a to wpadnie, bo jest w okolicy, albo wraca od lekarza, albo to, albo sramto... a ja jej nie potrzebuje, bo nie mam czasu! mlody jest juz w miare grzeczny, jak spi, to sobie cos tam porobie, powizazuje, jak nie spi, a dzisiaj nie spal ja odpalilam dvd i ciwczylam a on zacieszal a jak przyjdzie tesciowa to mloddy nie bedzie spal, bo ona mu nie pozwoli, noszac go non stop na rekach i w☠☠☠☠iajac mnie tym! dodatkowo bede musiala biegac kolo niej, i latac po ubranka, pieluch bo mnie bedzie prosila ;? a po takiej wizycie mlody bedzie sie darl, bo bez dtrzemki bedzie zmeczony ... wiec ja dziekuje za taka pomoc, bo pozneij zostaje z syfem w domu, marudnym dzieckiem a i sama jestem zmeczona
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale ja mma juz dosc, jestem w stanie tez zrozumiec, ze moze faktycznie czasem chce pomoc, no ale jesli jest to kilka dni z rzedu to mnie ☠☠☠☠ica bierze, zreszta ja tej pomocy nie potrzebuje i nie raz jej to powiedzialam, iu tak bede siedziec w domu, jak przyjdzie to i tak w niczym mi to nie pomoze, bede musiala z nia siedziec.. a zreszta i tak mam juz swoj plan dnia, i ostatnio prawie caly dzien z mlodym jestesmy na spacerze, aj ak jestesmy w domu, to albo w wannie sie wyleguje, piwe kawe, czy tak jak dzis mam zamiar regularnie zaczac cwiczyc, nie mam czas na odwiedziny i tyle, moze w niedziele przychdozic i siedziec do woli ![]() i wtedy jak jej caly tydzien nie widze, to nawet az tak mnie juz nie zlosci, i to ze mlody jest na rekach i ze wieczor bede miala przez to spieprzony tez jetsem w stanie to przezyc, ale jakbym miala takie atrakcje co drugi dzien srednio, tak jak ona by chciala - to dziekuje bardzo ... i tak jutro jedziemy razem na usg z mlodym i juz zaluje, ze przyjelam jej pomoc, bo juz dostalam w smsie rozpiske o ktorej godzinie mam mlodego nakarmic, ile mleka wziac na droge ... tak jakbym tego nie wiedziala ...
![]() |
#2139 | |||||||
Zakorzenienie
|
jejku, ten moj dziec jakis spiacy ostatnio...
spal przed spacerem prawie 3 godz. na spacerku zdzrzemanl sie na pol i teraz zjadl i spi znowu ![]() spacerek super byl. wzielam najpierw mlodego na raczki, pokazalam wszystko dookola domu, potem do wozka, potem znow na raczki potem do wozka i zasnal. extrasnie bylo... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a powiedz jak tam wprowadzanie nowych pokarmow? bo od 11mialas zaczac nie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas jak w odwiedzinach byla jego przyszla zonka to jak go zobaczyla to w ryk, Kubus w ryk i po randce ![]() a na koniec żuru bo pewnie i tak jeszcze bedzie głodna ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaluje, ze u mnie w rodzinie drugiego tak malego dziecka nie ma, bo jestem ciekawa jakby na siebie reaglowali .. dopiero w lipcu siostra rodzi, wtedy moj bedzie juz na pewno bardziej kumaty ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta
![]() Black super poradnik z kreską, na to czekałam ![]() ![]() Ja też jestem taka gorąca babka że z krótkim rękawkiem chodziłam ![]() Wyszłam po szkole z Nadą na spacer, ale bardzo szybko musiałam wracać bo moi rodzice gdzies jechali, a zamek w drzwiach sie popsuł i nie można domu zamknąc na klucz ![]() ![]() Przyszła w końcu ta fotoksiażka, nawt fajnie to wyszło, wszystkie babcie, ciocie się podniecają i zachodzą w głowę, kto to o Nadii ksiażkę napisał, z jakiej okazji i w której księgarni można ją kupić hahha ![]() Z TŻ juz dawno nie było tak wspaniale jak teraz ![]() W sobotę była mega awantura, w trakcie której powiedział mi żebym spier.. a że ja mam swój honor to tak zrobiłam ![]() Na drugi dzień przyszedł z przeprosinami, bardzo długo rozmawialismy i wyjaśniliśmy sobie wiele rzeczy, tak na prawdę pierwszy raz od 2 lat, tak z nim rozmawiałam. A zakończyło się tak że pobił mój orgazmiczny rekord ![]() Tak się chłopak starał na przeprosinki ![]() Dobra, idę się uczyć, bo jak nie zdam matury, to dopiero będę tępą dzidą ![]()
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, ale nie moglam sie powstrzymac ![]() ale tak na serio to chamsko sie zachowala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Wtajemniczenie
|
n powaznie .. napisala mi - wizyta jest na 11.45 wiec nakarm go o 9.00 i wezmiemy mleko i wode... no co Ty nie powiesz - pomyslalam sobie .. wzielabym glodne dziecko i bez mleka. ale odpisalam grzecznie "dobrze" ![]() juz sie ☠☠☠☠a boje tej jutrzejszej wizyty ... i mam jedno marzenie - chce byc jak najszybciej w domu, chociaz pewnie sie wprosi .. ale juz sobie wymyslilam ze od trazu idziemy z mlodym na spacer, mysle ze atrakcji z nia w roli glownej na jeden dzien mi starczy
#2145 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Wtajemniczenie
|
mala_19kw: jakby o mnie ktos taka plote puscil po calej wsi, to postaralbym sie puscic rownie chamsa o tej osobie ....
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj, tz bardzo nieladnie powiedzial do Ciebie, oj brzydko. ale najwazniejsze ze juz jest miedzy wami ok ![]() ucz sie ucz, powodzenia!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bijkora a kiedy matura? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
Ewik- brawa dla Dominisi
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
Bijkora, nie ma za co, mam nadzieję, że pomogłam.
![]() ![]() ![]() ![]() Ania, kochana, jak mogłybyśmy o Tobie zapomnieć? ![]() Dziewczyny, fryzurkę wstawię wieczorkiem, bo zaraz spadamy do - UWAGA - księdza! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do pokarmów to moja Nadia raz dostała łyżeczkę przetartej marchewki, po2 dniach 2 łyżeczki, a wczoraj 3 łyżeczki marchewki z kostką kartofelka ![]() Zaczaiła dziewczyna że mozna tym fajnie pluć i wyciągałam to z włosów cały wieczór ![]() Dobrze to przyjęła, bez bólu brzuszka itp tylko musiała być wcześniej trochę najedzona bo na głodniaka nie da rady ![]()
![]() |
#2153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agentka z Ciebie ![]() Cytat:
![]() Moze wlasnie wypadkiem byla dzisiejsza noc? ![]() blogerka, co za porazka z ta tesciowa ![]() Jak Was czytam to stwierdzam, ze moja nie jest taka zla. Oczywiscie udziela mi zlotych rad i ma czasem super pomysly typu przykrywanie po same oczy lub medalik czy poduszka do wozka, ale nie jest jakas wybitnie nachalna. Moja mama za to w ogole sie nie wtraca, zazwyczaj nawet mnie pyta co sadze na dany temat i wtedy sama wyrabia sobie opinie. TZ ostatnio pieknie zalatwil tesciowa ![]() Byla u nas, maly siedzial w bujaczku, a ona do TZ: - ale skarpetki to moglbys mu ubrac, zeby nie zmarzl (mlody mial polspiochy+bodziaki z dlugim, ona sama w krotkim rekawku siedziala) TZ zdezorientowany, pyta mnie: mam ubrac? Ja na to: jak chcesz, ja nigdy tak nie robie. TZ: ok, to nie ubieram ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2155 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40333543]Sylwia, 74
![]() W wózku u nas też ostatnio bunt ![]() o to może też moją tak przełożę... w tej spacerówce są pasy ? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to ja chciałam !!! nawet zrobiłam uwaga ! jeden dzień ![]() Ja Was podziwiam za ta motywacje no i kiedy to robicie bo jak dzieć nie spi to trza go zabawiać a jak śpi to takim skakaniem itp to bym ja chyba zbudziła a pozatym jak śpi to ja mam do robienia praie gotowanie prasowanie mycie naczyć itp itd..... KIEDY!? ja pytam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak się objawia ten skok 11-12 tdz? bo moja w ogóle nie chce spać... a przy cycu dziś by wisiała non stop! zasnie na rękach odłoże juz nie śpi.... już nie mam sił. Znów byliśmy dziś na chustowym spacerze fjanie było tylko muszze się Wam przyznać że mam mega schiza czy mała oddycha czy nie i ciąglę ją tam nasłuchuje bo śpi nieruchomo nawet nie stęknie ![]() i ubrałam jej body krótkie na to bluze (potem żałowałam że nie ubrałam samego długiego body) rajstopki i cienkie leginsy i też se mogłam jedno z tych dwóch darowac bo serio było ciepło ! no i ofcors czapka cienka i buciki skarpetkowe takie. Co do czapek to mysle że jak będzie bezwietrzna pogoda to i z 20 stopni to nie ma potrzeby ? tzn jak sie ogolnie ociepli troche, ewentualnie dziewczynki opaski, no ale na słońce to taki kapelusik wydaje mi sie obowiązkowo ![]() pisałyście jezcze o ciasności... ja nie wiem ja mam tak że z początku u wejścia jest ok a potem tak po 2-3 cm jakbym taka obręcz ciasną tam miała.... ogólnie fajniej niż przed ciążą ale czasem mam coś takiego że tż jakby w coś tam "uderzy" i mnie boli :/ a on mówi że nic nie czuje no i nie wiem ![]() Mała współczuje tekstów mamy... z moją o dziwo dogaduje się o wiele wiele lepiej niż dawniej ! i nawet mi mówi że cieszy się że tak sobie radze i nie boje i tyle wiem bo ona dużo pozapominała i nie umiała by mi tak super pomóć. W zime przesadzała z ubieraniem ale teraz sama mówi że nie trzeba dużo, że jak ja byłam mała to moja babcia (jej teściowa ![]() No i zdjęcie.... chyba ciut za nisko, nie wiem nie umiem wyżej ![]()
![]() |
#2156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uśmiałam się z waszych komentarzy co do moich postów ![]() ![]()
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny który kolor ? http://deezee.pl/torebki/torebki_do_...dny_beige.html lub http://deezee.pl/torebki/torebki_do_...ight_blue.html może bym sobie kupiła
![]()
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
A my byliśmy na spacerze-godzinke. Ale było fajnie
![]() ![]() ![]() Bokeh-beżowa,chyba bardziej uniwersalna.
#2159 |
Zakorzenienie
|
mala, zapomnialam, ja tez nie moglam ze smiechu jak czytalam Twoj wpis o sutkach, wybacz
![]() Mama przesadza i to po calosci :/ Racja, bezowa torebka lepsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Błękitna mi się podoba bardziej, ale beżowa praktyczniejsza ... ż tym, że wyglądasz mi na osobę, która tym "praktyczniejsza" raczej się nie przejmuje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.