|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() ja sie własnie waham, czy smarowac 30 z zeszłego roku czy kupic cos innego ![]() rozowa- poszukaj w ofercie kremow pod oczy Flos leku, ten na since i obrzmienia z arniką jest b.fajny
|
|
|
#632 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja raz kupiłam bo mi się trampki wizualnie spodobały ale musiałam zwrócić bo okazało się że piętka jest w ogóle nie stabilna. Trampki były z bardzo cienkiego nie wzmocnionego materiału. Poza tym Stasiek ma specyficzną stopę i teraz już wiem że nie kupie mu nic bez niego. Jak masz możliwość to radzę wybrać się z małym tak najlepiej. Mój ma 20. |
|
|
|
|
|
#634 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Buuu! Jestem sto lat do tyłu z czytaniem, a gdzie o pisaniu mowa
Jakoś ostatnio ciągle nie mam czasu na forum - życie Ale przynajmniej jakieś porządki w domu i zaległe sprawy porobiłam, trochę sprzedaję rzeczy po Kaju, żeby jakiś grosz wpadł.Piękna wiosna wreszcie jest, to moje chłopaki przeziębione Spieszę z wiadomością, że firmy nie otwieram! Po dokładnym przeanalizowaniu prawdopodobnych kosztów (zwłaszcza reklamy, której początkowo nie uwzględniłam w dużym zakresie) stwierdziłam, że nie nie jestem w stanie zdobyć odpowiedniego kapitału na przetrwanie początkowego okresu, więc nie ma sensu porywać się z motyką na słońce Może kiedyś jeszcze się uda... Za to jakoś ostatnio coś ruszyło z ofertami pracy. Nawet Wam już nie piszę, co i jak, bo bez przerwy te Wasze biedne kciuki nadwerężam Tak mnie zastanawia widoczne ostatnio negatywne nastawienie do prowadzenia dziecka za ręce, a z drugiej strony wychwalanie pchaczy. Przecież przy jednym i drugim sposobie chodzenia dziecko jest w podobnej pozycji, ma podobną postawę. Czy ktoś mi objaśni różnicę? Nie mam jakiejś specjalnej potrzeby Kaja prowadzić, ale zdarza się...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do niedawna Kaj mi bardzo "pomagał", ale teraz już muszę go trzymać z daleka, bo poprawił mu się refleks i siła i parę dni temu ledwo mrugnęłam, a talerz fruuuu, poleciał! Na szczęście tylko na pół się rozbił, choć oczywiście na wszelki wypadek posprzątałam dokładnie i tak Kaj zakończył tymczasowo karierę przy zmywarce ![]() Cytat:
za spanie i jedzenie! Oby pozytywne trendy się utrzymywały i katarzysko nie przeszkadzało ![]() Hehe, poniekąd jest to rozwiązanie, ale w praktyce przecież i tak tż by mi pomagał wszystko spłacać, więc wszelki jego środki też by na to szły, choć przynajmniej nie figurowałby na żadnych listach dłużników... Cóż, nie ma co gdybyć, bo na razie temat skończony. |
|||||
|
|
|
|
#635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Aaa, jeszcze jedna ważna zaległość...
![]() Serdeczne życzenia z okazji pierwszych urodzin dla Adama i Karolinki, przede wszystkim zdrowia i szczęścia! Cytat:
Fajnie, że badanie przebiegło bezproblemowo ![]() A ja nic nie dostaję z Rosa a prawie zawsze pampki i słoiczki, i inne rzeczy kupuję u nich.Cytat:
![]() Ba, co z tego, że okrągłe, każda nowa umiejętność to duma dla rodziców! Kaj sobie utrudnił sprawę, bo ma fioła na punkcie gwiazki i kwadratu |
||
|
|
|
|
#637 |
|
Rozeznanie
|
Hm... Kism przypomniała mi jak to Krystianek sam siadł pierwszy raz... i faktycznie powtórzył to po tygodniu i już daje radę
a teraz wstaje dziś się budzę bo coś się śmieje, a ten sobie klęczy i zbiera kwiatki z tapety idziemy na spacerek taka ładna wiosna... mam nadzieję, że nie będzie padać, rankiem troszkę pokropiło a teraz jest piękne słońce
|
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez pięknie
rano padało, a teraz w słońcu na miejsce jest u mnie 26 stopni Mała ma teraz drzemke, potem idziemy jeszcze raz
|
|
#639 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a dziś w nocy troche sie na dzwigałam bo nie mogła zasnąć od 1 do 4 mieliśmy odkładania bo z nami nie mogła zasnać to do łozeczka w łóżeczku tez nie to przytualnie tez nie po mogło noszenie tez nie w końcu jakoś udało się u nas w łóżku ją utulic.
|
||
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie chcialam pochwalic, ze moje dziecię, choc raczkuje tylko do tyłu, to zaczęło wstawac
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, u nas jest chyba ze 30stopni. Normalnie duszno, słonce pali...Jak ubieracie dzieciaki na taka pogodę? Nie mam żadnych ciuszków na taka pogode i będę musiała rano leciec do sklepu. krótkie spodenki to juz przesada, albo bluzeczka z krótkim rękawem??? Tak nas zgrzało, że musiałyśmy szybko uciekac do domu!
Moja Niunia w kółko przesiaduje w piaskownicy na placu zabaw! Ogląda dzieciaki i bawi sie piaskiem. Nie moge jej stamtąd wyciągnąć takjej się podoba! ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Renatka, gratuluje postępów Wypróbowałam ten olej kokosowy na włosy i musze powiedziec, że efekt jest super. Koncówki jak na pierwszy raz są troche lepsze, ale za to włosy pieknie lśnią!!!! Używasz go codziennie na włosy czy co jakis czas? ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Na początku jest ciężko, ale szybko sie przyzwyczaisz i nie będzie to sprawiało problemu. |
|
|
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok. Napiszę co i jak na pewno!
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe, takie to proste, że aż nie przyszło mi na myśl to nawet odruchowo podaję mu rękę, a on wtedy rusza przed siebie trzymając się mnie jedną ręką
|
|
|
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
rinco, ja kupowałam do wózka takie http://allegro.pl/hit-paputki-ecofee...148737617.html, drugi dzień w nich jeździł i jestem zadowolona, bo są leciutkie, więc ich Adaś nie czuje i nie próbuje ściągac, trzymają się stopy dzięki gumkom. My kupiliśmy trampki białe.
|
|
|
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() my po alergologu, Maks uczulony na jajo, kurz, roztocza, brzozę i jabłko. Jabłko może jeść gotowane lub pieczone. Jednym słowem masakra z tym kurzem zwłaszcza ![]() Ale na mleko zero alergii.
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#650 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to fajnie widzieć postępy u dzieci tyle radości ja to zawsze się wzruszam jak Krystianek coś nowego ogranie ale powiem, że on też tak wstaje z nocnika, z mojej nogi ale musi się czegoś trzymać ![]() Cytat:
i był w rajstopkach, skarpetkach, czapeczce, bucikach, bodach z krótkim rękawem, sweterku i kurtce... którą zdjęłam widziałam dzieci w kombinezonach lub z krótkim rękawem... sama miałam Was pytać jak ubieracie dzieci bo ja chyba dziś go za grubo ubrałam :/obym się przyzwyczaiła do niższego łóżeczka, tzn obym sięgnęła i oby moje plecy to zniosły u nas chyba idą zęby, pcha łapki do buzi i ślini się na potęgę.. ostatnio tak było przed świętami.. chyba mu rosną etapami, ciekawe kiedy wyjdą ![]() my się huśtamy na huśtawce
|
||
|
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym świetnie sobie sobie radzi na czworaka więc uwiązany nie jest
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny musicie wybaczyć, ale wpadam dzisiaj z blogowym wpisem
Nie planowałam tego, samo tak wyszło Młoda obudziła się jak zwykle 2:50, lulałam ją aż zasnęła i byłam nastawiona na karmienie o 4/5 ale nie, Dzieć spał do 06:00. Wstała w świetnym humorze, ale jak się przyssała to z 15 minut jadła o 7:30 znowu głodna to dostała 2 pierś, a o 08:00 to myślałam, że mi dom rozniesie z głodu oczywiście Butla mm pomogła Teraz mój problem: Zauważyłam, że potrzebuje więcej jedzenia - tzn częściej tylko, że jestem zagubiona w tym gotowaniu co ja mam jej gotować?tzn jakie zestawy obiadowe? Zupoobiadek gotuję zazwyczaj z kilku warzyw, a wszędzie gdzie czytam to drugie danie jest nazwane jarzynką z mięsem. Przecież to niedobre takie jedno warzywo i samo mięso Mam zamrożone porcje cielęciny, wrzucam od razu na wrzątek i tak to się dusi, tylko potem ciężko zjeść, bo gumowato twarde wychodzi ![]() Ostatnio 40 minut jadła takie małe kawałeczki mięsa, bo przeżuć nie mogła dałam jej w końcu delikatnie zmiksowane i poszło normalnie nigdzie nie ma zdjęć posiłków dla takich bąbli, bo albo odpicowane wielkie kawały mięsa pokazują albo totalną papkę. Może któraś z Was powrzucać zdjęcia jak Wasze posiłki wyglądają? serio, teraz jak dziecko we mgle się poruszam jeżeli chodzi o dwa posiłki |
|
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
na dworze jest ponad 20 stopni... napiszcie jak ubieracie dzieci
szczególnie chodzi mi o te siedzace tylko w wózkach
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- body, koszulka (ewentualnie niezbyt gruba rozpinana bluza, bo u mnie jest lekki wiaterek), spodnie. Wzięłabym jeszcze na wszelki wypadek kocyk (jakby zasnął, ochłodziło się, itp.)
|
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
Body z krótkim rękawem na to bluzeczka z długim rękawem,rajtuzki Nie za grube na to geterki i paputki na nòżki.
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2013-04-18 o 14:13 |
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
U nas teraz bodziak z długim rękawek i bluza bawełniana albo cienki sweterek.
Na dół spodenki i skarpety. Wieczorami pod spodnie zakładam Maćkowi rajtuzy, a na górę zamiast sweterka zakładam kurtkę wiosenną, taką na cienkiej ocieplince. Na gówę czapka cienka dzianinowa. A dziś w końcu kupiłam mu buty bo jak dziad w samych skarpetach wygląda , befado O takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7691i takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6031 Sprawdzę rozmiar i jutro oddam jedne z nich
|
|
|
#657 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny!! jutro musimy rano zrobić morfologię Maksiowi. On nie musi być na czczo prawda?? Mogę mu dać rano mleko? Proszę napiszcie
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak się wyśpi to znowu pójdziemy na pole i mu ubiorę cieńszy dres.Cytat:
Seba nadal na dziada w skarpetach Ale jedziemy dziś wieczorem do hurtowni to może mu wreszcie kupię buty.
|
||
|
|
|
|
#660 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- u na tez krótki rękaw , bluza, spodenki, skarpetki, butki... tylko kurczę mam chyba za grubą czapkę...muszę poszukać coś w sklepach ale jakoś strasznie mały wybór, szczególnie że chciałam nie różową
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

13.08.2011
Ale przynajmniej jakieś porządki w domu i zaległe sprawy porobiłam, trochę sprzedaję rzeczy po Kaju, żeby jakiś grosz wpadł.
Może kiedyś jeszcze się uda... Za to jakoś ostatnio coś ruszyło z ofertami pracy. Nawet Wam już nie piszę, co i jak, bo bez przerwy te Wasze biedne kciuki nadwerężam
Nie mam jakiejś specjalnej potrzeby Kaja prowadzić, ale zdarza się...

Do niedawna Kaj mi bardzo "pomagał", ale teraz już muszę go trzymać z daleka, bo poprawił mu się refleks i siła i parę dni temu ledwo mrugnęłam, a talerz fruuuu, poleciał! Na szczęście tylko na pół się rozbił, choć oczywiście na wszelki wypadek posprzątałam dokładnie i tak Kaj zakończył tymczasowo karierę przy zmywarce 

a prawie zawsze pampki i słoiczki, i inne rzeczy kupuję u nich.