|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#13021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
|
|
|
|
#13022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra,niech Ci będzie,skoro to randka to wybaczam,ale jutro ma być kolacyjka i porządne IIŚn
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#13023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Nie no żartuje oczywiście,powodzenia
|
|
#13024 |
|
Rzabbocop
|
Dziewczyny na święta proszę jesc na co macie ochotę, tylko nie przesadzać z ciastami
![]() Sałatki jarzynowe, jaja i różne mięsiwa jak najbardziej i nie ważyć sie przez kilka dni po świętach bo to będzie zawartość jelit a nie tłuszczyk Święta to święta i trzeba świętować
|
|
|
|
#13025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#13026 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś:
Śn: owsianka z orzechami,słonecznikiem,1/4 kostki chudego twarogu IIŚn: kromka razowego z chudą wędliną,warzywami O: jajo sadzone bez tłuszczu,pierś z kurczaka gotowana,400g warzyw,pomarańcza Będzie: P: serek wiejski z 1/4 kostki chudego twarogu,kilka orzechów,łycha otrębów K: chudy twaróg
|
|
|
#13027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#13028 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() W końcu piątek... uffff ![]() Ś: Zabrakło mleka i nie było owsianki ![]() IIś: Activia truskawkowa O: dwa kotleciki sojowe z ananasem +zestaw surówek + 2 kostki gorzkiej czekolady + kilka orzechów ![]() P: twarożek z bananem lub innym owocem ![]() K: tuńczyk |
|
|
|
#13029 |
|
Zadomowienie
|
śniadanie: płatki z mlekiem
2 śniadanie: 2 kromki chleba razowego z serem zółtym, troche kapusty kiszonej, duza garść rodzynek obiad: talerz warzyw gotowanych, 2 jajka na twardo podwieczorek: kromka chleba z chudym twarogiem, mały kawałek ryby kolacja: była jednak :////// 2 kromy chleba z twarogiem
,, Uśmiechem witaj każdy nowy dzień '' Edytowane przez magdalenaa Czas edycji: 2007-03-30 o 18:33 |
|
|
|
#13030 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Jak tam samopoczucie na początek weekendu? ![]() No to pisze co takiego zjadłam i co mam jescze zamiar zjeść I Śniadanie 30 g płatków fitness + dwie łyżki płatków owsianych + dwie łyżki otrąb pszennych + łyżka siemia lnianego + mleko 0% II śniadanie Grahamka z pasztetem francuskim i pomidorkiem Obiad Kuskus z warzywkami z patelni + łyżeczka oliwy z oliwek Podwieczorek Salata z sosem śmietankowym (a właściwie maślankowym ) śliwkaKolacja Twarożek grani z pomidorkiem może ze dwa chlebki wasa (jeszcze nie wiem) No tym razem mam nadzieję że juz lepiej to wygląda
quod me nutrit, me destruit kosmetyki i inne różności na wymianę - dokładka 06.11.2007 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215856 ciuszki na wymianę - duże rozmiarki, ubranka dla malucha, fajne kozaki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=218287 |
|
|
|
#13031 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj zaszalałam
same węgle hah, ale trudno się mówi ![]() Ś: owsianka z orzechami, grahamka z masłem, szynką i serem, rogal IIŚ: grahamka z masłem, szynką i ogórkiem, activia O: 1/4 torebki ryżu brązowego, jajecznica z 2 białek i 1 żółtka, 2 kromki wieloziarnistego, pol grahamki z serem zoltymi P: serek wiejski z połówką banana K: pół kostki twarogu z jogurtem naturalnym + ogórek zielony. |
|
|
|
#13032 |
|
Zadomowienie
|
sniadanie:kromka chleba razwoego z jajkiem i podmidorem
2 sniadanie:bulka razowa z serkiem topionym i pomidorem obiad:mala miseczka krupniku deser-kubek kakao ze slodzikiem,kostka czeklolady mlecznej,garsc paluszkow kolacja-zjem kanapke z pomidorkiem
|
#13033 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wczoraj:
Śniadanie: Owsianka z otrębami, orzechami i suszonymi śliwkami II śniadanie: Bułka orkiszowa z masłem i ogórkiem świeżym + serek wiejski Obiad: Pieczona pierś z kurczaka, fasolka zielona, kasza gryczana odgrzewane na parze Podwieczorek: Grahamka: ½ z szynką i serem żółtym + jajko, ½ z twarogiem półtłustym ze szczypiorkiem Kolacja: Omlet ziołowy z tuńczykiem i dziś: Śniadanie: Jogurt Activia z figami, jabłko II śniadanie: Grahamka: ½ z szynką i serem żółtym + jajko, ½ z twarogiem półtłustym ze szczypiorkiem Obiad: Pieczona pierś z kurczaka, kasza gryczana podsmażone na maśle Podwieczorek: Sok z pomarańczy (wyciskany), placuszki owsiane Kolacja: Sałatka: śmietana, tuńczyk, jajko i jak to wygląda?
|
|
|
|
#13034 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w szkole było : jabłko bardzo duże i niestety ziemniaczek z kososem ale odcwicze wieczorek przez 1 godzine![]() kolacja bez zmian
|
|
#13036 |
|
Raczkowanie
|
schulstad ze sliwka bez masla plus szynka drobiowa
jablko duze ryba bez panierki i soli w siolach, plus salata, wszystko skropione sokiem z cytryny pomarancza i moze wytrzymam bez kolacji:p |
|
|
|
#13037 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj mialam na obiad pyszne pierozki
na szybsze wyproznienie lepsza jest herbata zielona czy czerwona? a moze mieta? |
|
|
|
#13038 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Sn: pół obwarzanka z sezamem+kubek kakao+serek wiejski 200g 2gieŚn:pół obwarzanka z sezamem+kefir owocowy PRZEGRYZKA:jabłuszko ![]() Ob:jarzyny na patelnie+jogurt zott 200g+gotowana ryba PRZEGRYZKA:jabłko narazie tyle ![]() kol: pół kostki twarogu z biedronki z fit upem i jak..?chyba lepiej ![]() Pytanie: czy mozna jesc CODZIENNIE jogurt naturalny taki 200g? w sensie czy to nie zaszkodzi. Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2007-03-30 o 19:30 |
|
|
|
#13039 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: Mleko 2%+płatki fitness, herbata
IIŚ: Podwójna kanapka z chleba orkiszowego posmarowana serkiem wiejskim O: Warzywa na patelnię hortex+2łyżki jogurtu naturalnego Deser: galaretka o smaku kaktusa ![]() |
|
|
|
#13040 |
|
Zakorzenienie
|
oo to baaardzo skomlikowane
trzeba rozbic dwa jajka, wymieszać je z ziołami (ja uzywalam tymianku, oregano i bazylii), usmazyc na masle, a potem polozyc na to tunczyka gdybym miala wiecej składnikow, to jeszcze bym dodała pomidorka, kukurydze i w ogole ale ze lodowka swieci pustkami to niestety, innym razem
|
|
|
|
#13041 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana
Początki są jednak trudne...![]() I: owsianka 3 lyzki (bdb) II:banan(db) III:na obiad trzy tosty, 160kcal kazdy ;/ (ndst)] pojadłam mandarynki (db) i...czekolade wszamałam (-ndst) ;(
|
#13042 |
|
xxyy
|
czesc
![]() u mnie dzien zaczal sie dobrze, a wszystko wyszlo zle, bo jak wracalam z aerobiku to spotkalam moja siostre i pojechalysmy na zakupy i nas troszke zeszlo na chodzeniu po sklepach. wiec obiadku dzis praktycznie nie bylo, tylko taka wieksza kolacja. az czuje ze zle jadlam dzis, bo glowa mnie boli. śniadanie: 2 kromki grahama + 50 g sera twarogowego odtluszczonego II śniadanie 2 kromki grahama + 50 g sera twarogowego odtluszczonego obiad: 450 g jogobelli light, 2 kolacja: 120 g fasolki czerwonej kidney z puszki, 2 tofuburgery warzywne bardzo zle ? ![]() co do tych tofuburgerow to odkrylam je dzisiaj. napisz skald i powiedzcie co o nich mysliscie, prosze ![]() skład: woda, bialko sojowe, warzywa mrozone (cebula, marchew, pietruszka, seler, por), warzywa suszone, skrobia z tapioki E1412, platki owsiane, bialko pszenne, sol, hydrolizowane bialko roslinne, blonnik cytrusowy, aromat. w 1 jest 139 kalorii, 8,1 g bialka, 6,8 tluszczu i 10,8 g weglowodanow
|
#13043 |
|
xxyy
|
a jutro bedzie lepiej, planuje ugotowac sobie zupke warzywna z mrozonych warzywek
|
#13044 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#13045 | |
|
xxyy
|
a czemu mialo nie byc?
troche malo warzywek kolejna to jakas epidemia? co chcecie osiagnac nie jedzac kolacji? spowolniony metabolizm? ![]() Cytat:
![]() zostane jednak przy groszku bo kukurydzy nie lubie tzn lubie ale nie moge jesc bo moj organizm sie buntuje kiedy jem ja
|
|
#13046 |
|
Raczkowanie
|
Witam
i ja się dołącze. Prosze o rady i krytyke jak cos ale również wyrozumiałość noo..śniadanko: jajecznica z 2 jajek i szynki +pomidorek +2 laskowe orzeszki 2 śniadanko: activa mussli+ troche własnego musli dodałam obiad: niestety były 2 kawałki pizzyjedyne pocieszenie że troche warzyw miała i szynki drobiowej... kolacja: filiżanka białego chudego serka z konfiturą mamusiną (bez cukru) i 5 orzeszków laskowych
|
#13047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#13048 |
|
Rozeznanie
|
Jeeeej nareszcie piątek!
![]() Śniadanko 4 łyżki owsianki z wiórkami kokosowymi i 3 susonymi śliwkami activia II sniadanko 2 kanapki z podwójnego chleba z pastą jajeczną marchewka<ale było śmiechu jak jadłam tą marchewke na przerwie >W autobusie jadłam 200 gram serka wiejskiego<od razu po szkole jechałam na mecz:P w domu przekąsiłam malutką miseczke surówki'weekendowej' 4 suszone morele i jedną śliwke Kolacja 200 gram serka twarogowego z marakują ![]() Może być?
|
|
|
|
#13049 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jadłam kiedys marchewke na przerwie i sie smialam z moja kolezanką z siebie. Druga sie wtracila i wsyzla taka rozmowa:
-z czego sie smiejecie ? powiedz mi - z marchewki - z jakiej marchewki ? gdzie on jest ? pokaz mi, ktory to ? i jeszcze wiekszy smiech ona nie widziala ze ja jem marchewke i do tej pory nie wie o co chodzilo
|
#13050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedna mała niewinna marchewka a tyle śmiechu ![]() Na szczęście śmiech mojej klasy nie był typu 'hahaha <wyśmiewacz>' bo jakby mnie wyśmiali to bym sie załamała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

. W dodatku na pierwszą
.

No dobra,niech Ci będzie,skoro to randka to wybaczam,ale jutro ma być kolacyjka i porządne IIŚn

Początki są jednak trudne...