Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 14:53   #2821
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

A ja nie mam wogòle odnośnika od OM . Tylko to co pokazalo USG . I to jakies takie dziwne .. Bo na zdjeciu mam napisane 10t3d-12t3d , wiec lekarz uznal ze 11t3d . Jakby sie okazalo ze moja dzidzia tydzien mlodsza , to bylby prezent na TZ urodziny )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:56   #2822
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Byłam na usg genetycznym we wtorek i nie mam dobrych wiadomości Dzisiaj już pozytywniej myslę,choć jutro odbieram wyniki,z których coś już będzie wiadomo,więc mój dobry nastrój moze się dramtaycznie popsuć.Pół wtorku i środy przeryczałam.

Okazało się,ze na dzien dzisiejszy mój Dzidziuś ma wadę
Narządy wewnętrzne tj.jelita,wątroba nie wstąpiły do jamy brzusznej.Ma na to ostanie dni.Jest to normalnie między 5 a 10 tc.Ja jestem w 11tc.Dziś robiłam specjalistyczne badania,jutro wyniki będą.Za 3 tygodnie kolejne usg,na których juz nie będzie wątpliowści czy jest dobrze czy nie bardzo Bardzo sie martwię
Kochana trzymam mocno kciuki, żeby wszystko z maleństwem było ok
za wyniki!

Cytat:
Pogadałam z Dzidziusiem i ma sie poprawić.Z pierwsza córką też miałam przeboje,w 8tc plamienia,szpital,wielki stres,ciąża zagrożona.Pogadałyśmy sobie wtedy i obiecała poprawę.Urodziła się zdrowa,śliczna i jest najcudowniejsza córeczką na świecie.Wierzę,ze tym razem tez mi się mały Łobuz trafił,ale finał będzie szczęsliwy!
Na pewno tak będzie
Stary 2013-04-18, 15:13   #2823
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Zbieram się po makrelę. Skręci mnie chyba jak sobie nie pojem

magalska ja za to strasznie napalilam się na karmienie piersią. To dla mnie bardzo ważne. Chciałabym karmić chociaż do szóstego miesiąca życia. I boje się że nie będe umiała... moja siostra zrezygnowała po 3 tyg a dokarmiała praktycznie od początku (sama twierdzi że z wygody)

Pamiętaj Kochana że metoda karmienia dziecka to TWÓJ wybór. Nie daj sobie wmówić że musisz karmić piersią jeśli "nie czujesz" tematu. Dzieci na butelce rozwijają się bardzo dobrze Znam kobietę, która wpadła w depresje poporodową przez napory by karmiła piersią, a Ona nie miała pokarmu. Dziś jej Córka ma 4 lata a ta jeszcze miewa "nie karmiłam piersią, jestem złą mamą" (a moim zdaniem to najlepsze Matka jaką znam )

00anulka00 aha. No ja z tych co wolą znać każdy scenariusz. A że to nie będzie zbyt przyjemne doświadczenie to się domyślam

Ja puki co też się nie jaram wyprawką. Jakoś tak to dla mnie sprawa marginalna (podobnie jak rozstępy). Wiem jednak że wszystko może mi się pozmieniać jak np. zobaczę maleństwo na USG Teraz jestem skupiona na diecie, spacerach i dbaniu o siebie
To nie jest tak że nie chcę, bo bardzo chcę tylko się boję strasznie nie lubie jak mnie mąż po sutkach całuje/ssie a o gryzieniu nawet nie ma mowy :P dlatego się boję jak to będzie z dzidzią, myślę żeby karmić do pierwszego zęba bo jak by mnie ugryzło to chyba bym umarła

Cytat:
Byłam na usg genetycznym we wtorek i nie mam dobrych wiadomości Dzisiaj już pozytywniej myslę,choć jutro odbieram wyniki,z których coś już będzie wiadomo,więc mój dobry nastrój moze się dramtaycznie popsuć.Pół wtorku i środy przeryczałam.

Narządy wewnętrzne tj.jelita,wątroba nie wstąpiły do jamy brzusznej.Ma na to ostanie dni.Jest to normalnie między 5 a 10 tc.Ja jestem w 11tc.Dziś robiłam specjalistyczne badania,jutro wyniki będą.Za 3 tygodnie kolejne usg,na których juz nie będzie wątpliowści czy jest dobrze czy nie bardzo Bardzo sie martwię
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze... ja właśnie wyrobiłam ciasto na pizze i czekam na mężusia

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 15:19   #2824
paulinaizabela
Zakorzenienie

A ja się własnie delektuję cappucino i pączkiem

Obiadek zrobiłam a zaraz zabieram się za pakowanie
Stary 2013-04-18, 15:35   #2825
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
anulka,Trele dziękuje

Pogadałam z Dzidziusiem i ma sie poprawić.Z pierwsza córką też miałam przeboje,w 8tc plamienia,szpital,wielki stres,ciąża zagrożona.Pogadałyśmy sobie wtedy i obiecała poprawę.Urodziła się zdrowa,śliczna i jest najcudowniejsza córeczką na świecie.Wierzę,ze tym razem tez mi się mały Łobuz trafił,ale finał będzie szczęsliwy!
Dobrze, że pogadałaś, ja do mojego Dzidziusia też mówię jak się wierci i mnie brzuch boli, no i przestaje:P

Co do karmienia piersią to też mnie to przeraża

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 15:52   #2826
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Magalska - no twój brzuszek , tez niczego sobie

\Co do zwierzątek to my mamu buldoga francuskiego - Antosia Rozwydrzony jest do bólu , rozpieszczany przez moja mama na każdym kroku . Strasznie jest zazdrosny , ogólnie jest pępkiem świata . I się zastanawiam jak to z nim będzie jak będzie dzidziuś ?

I jeszcze jedno .. Jest szansa że USG połówkowe będą mi robić dowcipnie ? Powiedzcie , że raczej nie bo dostanę zawału .
Już dawno przestały mnie dziwić nasze podobieństwa Nasz też jest rozpieszczony do granic. I to właśnie najbardziej przez rodziców. Moi nawet po cichu liczą, że jak się dzidziuś urodzi to bafik wyląduje u nich, ale się przeliczą
Buldogi francuskie cudne są. Mój mąż mówi, że one są tak brzydkie, że aż śliczne

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
No szalona mega, strasznie się nie słucha, niegrzeczna, ale taka kochana Na pewno jej nie oddam To część rodziny, chociaż mój brat musiał oddać psa - mieszankę boksera i amstafa, sunię. Warczaa gdy mała zaczęła raczkować. Ale poszukali jej nowych właścicieli, a ile łez było przy tym.

Super są

haha, dzwoni mój brat i sie pyta kiedy przyjeżdzam, bo muszę oddać mu 50 zł za worki próżniowe, bo on popakował już 8 worków ciuszków i wózek mam brać i wanienkę i nawet mały rowerek i łóżeczko,a ja do niego, ze chyba busem przyjadę
Ale fajnie. Ja niestety w najbliższej rodzinie nie mam małych dzieci, a od dalszej to wolałabym odkupić niż dostać. Także zazdroszczę. Namawiałam brata żeby sobie zrobił bobasa, ale nie posłuchał Bracia męża też nie mają jeszcze dzieci. Plusem tej sytuacji jest jednak to, że jako pierwszy wnuczek/wnuczka w rodzinie, pewnie będzie rozpieszczany Mama już chce kupować kamerę, a tata huśtawkę na działkę

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Jak byłam u lekarza 8 kwietnia to wyliczyl mi że jestem w prawdopodobnie 6tc i obliczył terin na 28 listopada z usg. W sumie nie miałam okresu dawno wiec nie mógł liczyc od OM ale powiedzcie mi czy te tc które podajecie to są tygodnie które wychodza wam z usg czy z waszych wyliczen z OM.

Wiem że to pytanie jest troche głupie ale tak mnie to zastanawia.
Ja jestem w 10 tygodniu i liczę to zawsze od om. Zresztą ginekolog też.
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja ide w sierpniu na ślub i poprawiny więc musze szukać dwóch sukienek i dwóch par butów w poprzedniej ciązy byłam w 8 miesiacu na wesleu, ale się wytańczyłaaaaaaam

no właśnie, fajnie ogoś poznać

Kochane ratujcie.
Popatrzałam na moje zwolnienie i nie mam tam wpisanego tego kodu ciązowego - B (ja myślałam że lekarka to w karcie wpisała i pielęgniarka wie że to ma wpisać, a jednak nie wpisała chyba). I teraz nie wiem - czy oddac tak jak mam, stracić troche kasy i trzymac ich w nieświadomości. Czy dzwonić do przychodni czy można to poprawic, dostać 100% wypłaty i powiedziec w pracy o ciąży i tak już widac powoli więc nie wiem
Też mam dwa wesela i akurat fajne terminy, bo już na pewno będę miała śliczny brzuszek, ale jeszcze nie będę jakaś popuchnięta czy coś Cera już mi się poprawi, a włosy i zęby jeszcze nie wypadną

Cytat:

Myślę, że nie ma się co martwić. Moja siostra cioteczna tak miała. Pamiętam jak płakała, a ciocia, która jest położną pomrukiwała w pokoju "a bo tyle tych usg i ciągle coś wymyślają i straszą niepotrzebnie." W każdym razie wszystko się wyrównało. A siostra później trochę wyluzowała, bo co chwila jej coś wymyślali. Cały czas np. twierdzili, że dzieciątko jest za małe. Natalka urodziła się zdrowa i ważyła 3700. Także wiem, że ciężko (sama nie umie), ale trzeba wyluzować
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:05   #2827
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jesli o karmienie piersia , jestem jak najbardziej na tak I mam zamiar sprobowac . Jesli bedziemy ładnie współgrali , dlaczego nie? Natomiast jeśli tylko coś będzie nie tak , nie komfortowe dla mnie lub dla maluszka przestawimy sie na butelke. Powiem Wam szczerze że w opcji karmienia piersia najbardziej przeraza mnie wizja trzylatka nadal wiszacego na cycu mamy ! Wiem ze to kwestia indywidualna, tylko czy ja bede potrafila powiedziec w pore STOP ??

będziesz umiała powiedzieć stop, a jak nie to my Ci pomożemy

ja się bałam odstawienia, ale gładko poszło w 10 miesiącu miałam o tyle dobrze że córcia tolerowała butelke bo od małego pija z butli jak ja jeździłam na zjady do szkoły
Cytat:

ojojć
z całego serducha trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Cytat:
Każdy sobie wybiera czy potrzebuje takich informacji czy nie.Ja zaczełam chodzić po koniec 7 miesiąca i nie żałuje,choć w zasadzie wszystko juz wiedziałam.Plusem było to,że mogłam sie zapytac wykwalifikowanej położnej o to co nie interesowała,a ona zawsze rzeczowo na pytania odpowiadała.A i drugi plus-były zajęcia dla kobiet w ciązy,więc ćwiczyłyśmy.No i tż byli świadomi całego etapy ciązy,jak to wygląda itd.

Teraz wszystkiego się mozna dowiedziec z neta

Ja karmiłam córkę 9 miesięcy i odstawienie poszło nam gładko,sama byłam zdziwona.Teraz wiem,ze im dalej tym gorzej.I nawet śmiem twierdzić,ze od karmienia bardziej uzależniona jest mama
potwierdzam podkreślone w 1000000%

a wnecie to można się dowiedziec dużo dbrych rzeczy i dużo głupotek
Cytat:
anulka,Trele dziękuje

na pewno będzie szczęśliwy finał!
Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
To nie jest tak że nie chcę, bo bardzo chcę tylko się boję strasznie nie lubie jak mnie mąż po sutkach całuje/ssie a o gryzieniu nawet nie ma mowy :P dlatego się boję jak to będzie z dzidzią, myślę żeby karmić do pierwszego zęba bo jak by mnie ugryzło to chyba bym umarła
przy karmieniu to całkiem inne odczucie niż przy figlach z mężem najgorzej początek przetrwac a potem leci z górki

byłam poprawić to zwolnienie, a teraz trzęse portkami

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-04-18 o 16:07
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:06   #2828
ryba91
Zakorzenienie

mam nadzieję że mi włosy ani zęby nie wypadną ani w II ani w III trymestrze. Kurdę, jakkoś chyba nie ogarnęłabym sobie siebie szczerbatej o matko, jak sobie pomyślałam ..
Stary 2013-04-18, 16:10   #2829
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
mam nadzieję że mi włosy ani zęby nie wypadną ani w II ani w III trymestrze. Kurdę, jakkoś chyba nie ogarnęłabym sobie siebie szczerbatej o matko, jak sobie pomyślałam ..
z tymi zębami to zalezy jak wszystko ja np. nie miałam ani jednej najmniejszej dziurki w ciązy ani po teraz musiałabym się wybrac do dentystki w końcu zobaczyć co i jak w moje pszczy

wiecie że jak coś leczenie zębów w ciązy jest darmowe? Np kanałowe za które normalnie się płaci
Stary 2013-04-18, 16:14   #2830
anulka2205
Wtajemniczenie

[QUOTE=magalska;40370706] a jak słodko wywiesza się takie małe ciuszki

Zaręczam, że tylko teraz, potem będzie wojna, żeby szedł wieszać TŻ

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

A wogóle od jakiegoś miesiąca zauważyłam, ze brwi i rzęsy mi wypadają Tez tak macie?
mi też się poprawiły i włosy i paznokcie

Coralady trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, ale jakoś tak wydaje mi się, że dzidziuś trochę większy i jednak to był 10 tydz.

Acelinka to dobra okazja do przekazania wieści w pracy, będzie dobrze

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:20   #2831
Mya1989
Zakorzenienie

babku no mi się fuksnęło, bo brata córeczka to pierwsze dziecko od czasów mojego kuzyna - 17 lat , bratanicy -13 A tona ciuszków dla Julki to była od nas, rajstopki, skarpetki śliczne papucie, sukieneczki, kombinezoniki

ja ogólnie staram się już nie denerwować, jak dziewczyny tutaj piszą, że cos jest nie tak. Może to troszkę bezduszne się wydaje, ale to dlatego że jak zobaczyłam II kreseczki to czytać zaczęłam różne wątki to za przeproszeniem taki ferment sieją niektóre dziewczyny, że ja po nocach spać nie mogłam i się tylko denerwowałam więc teraz staram się nie czytać, bo to niepotrzebny stres dla mnie.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

A co do TP t według OM wyszedł mi na 29.11, a według usg na 20.12 ale to był 5/6 TC więc gin powiedział, że to może się ściema

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-18, 16:20   #2832
babku
Zadomowienie

Haha no oczywiście żartowałam z tymi zębami
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:25   #2833
acelinka
Zakorzenienie

babku no wiadomo przeciez że żartowałaś ale w summie nie ma się co śmiać bo znam takie co po ciązy prawie szczerbae zostały niestety

lece coś poogarniać, takie ambitne plany miałam na dziś a cały dzień leżakuje z wizażem
Stary 2013-04-18, 16:38   #2834
ryba91
Zakorzenienie

Ja też znam - moja mama, co prawda dopiero po 5 dziecku wyglądała strasznie!! ale z każdym dzieckiem kilka zębów mniej mam nadzieję że nie odziedziczę..

Moja głowa. nie wyrabiam już z tym bólem, mało tego mam biegunkę, ciążowego kaca, senność. od dwóch dni boli mnie brzuch, znaczy tak w jajnikach i ciągnie mnie w dól i się martwię bo mam więcej śluzu niż wcześniej...
Stary 2013-04-18, 16:41   #2835
Mya1989
Zakorzenienie

A ja byłam w łazience i na majtkach mam jakieś jasnobeżowe plamy,a raczej jedną, ze śluzem wypłynęła ale na papierze nic nie było. Ale może to na okres, bo zawsze kolo 20-22 dostawałam, albo późna owulacja

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-18, 16:41   #2836
acelinka
Zakorzenienie

ryba, śluzem chyba nie ma sie co marwtić jeżeli ma dobry kolor.Na te ciągnięcia może nospa? a na głowke sen jak możesz w ostateczności jakiś apap
a masz kontakt do swojego gina żeby zadzwonić, spytać? Może podpowiedziałby co może pomóc
Stary 2013-04-18, 17:01   #2837
_Peggy
Zakorzenienie

Małż mi się przygląda i nagle wypalił "to chyba Dziewucha będzie" "czemy?" pytam, a ten "przyszcz Ci się wyżyna i masz piegi na nosku" Do lusta lecę i... róg mi rośnie Albo mnie mąż zdradza albo Dziewycha

magalska ja też mam wrażliwe piersi, ale tego bólu się nie boje No ale nie mam zamiaru karmić dlużej niz do pierwszych urodzin

Trele_Morele ja mam wizję sześciolkatka ze smoczkiem, dlatego na dzień dzisiejszy nie chcę podawać "usypiacza"
Stary 2013-04-18, 17:19   #2838
Mya1989
Zakorzenienie

Obliczyłam, że dzisiaj powinnam okres dostac, więc to pewnie to

a co do zębów, to ja gorszych miec nie będę więc nie mam sie czego bać, ale stwierdziłam,że z zabiegami poczekam na kolejny trymestr.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-18, 17:25   #2839
anulka2205
Wtajemniczenie

E tam zdradza, jak tylko jeden róg, to co najwyżej myśli o zdradzie

Na usypiacza mam fajny patent z myszką, u nas podziałał pięknie, to się teraz smoka nie boję

Mya mi też dziś jakieś takie dwie plamki własnie się zrobiły, też czas okresu, ale jak to takie jednorazowe, to chyba nic złego. Mam nadzieję

Ryba Ty idź może jak Ci radziła Antibia do internisty, resztą objawów to bym się nie martwiła, ale ten ból głowy ciągły jest niepokojący trochę, może coś masz z ciśnieniem przez te tablety, które odstawiłaś.

Dżastin czekamy na dobre wieści

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-18, 17:33   #2840
Mya1989
Zakorzenienie

No ja myślę, że to na ten okres, dużo znajomych mojej siotry, które byly w ciąży tak miały. No o zgadzałyby się te bóle brzucha w ciągu kilku ostatnich dni. U mnie to typowe nadejście okresu. Już nic nie leci.

mój brat córkę na suszarkę usypiał, też kocham wszelkie szumy, więc może to będzie działać:d

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Anulka, Tobie to 12 tydzien leci, więc to musi być na okres wgl za każdym razem jak oglądam to babystrology u Was to super to wygląda.

Wgl myślę nad prowadzeniem jakiegoś dziennika ciąży, zapisywac będę tam moje przemyślenia. Fajna pamiątka dla dziecka

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-18, 18:00   #2841
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

A ja zaczne kopiowac Wizaż do notatnika , I na to samo wyjdzie albo I lepiej wyskoczylam tylko cos zjesc I wracam do pracy , a potem Wam opowiem jak od dwoch tygodni trzęse portami zeby umowic sie do dentysty to skopiecie mi dupsko

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:02   #2842
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zaczne kopiowac Wizaż do notatnika , I na to samo wyjdzie albo I lepiej wyskoczylam tylko cos zjesc I wracam do pracy , a potem Wam opowiem jak od dwoch tygodni trzęse portami zeby umowic sie do dentysty to skopiecie mi dupsko

Spoko, ja zwiałam spod budynku dentysty, ale moja napawa mnie przerażeniem teraz pójdę do innego

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-18, 18:06   #2843
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

a wnecie to można się dowiedziec dużo dbrych rzeczy i dużo głupotek
dlatego zamiast czytać coś tam w necie, wolę poczytać ksiązki o tej tematyce

zresztą każdy ma swój punkt widzenia czy to w szkole rodzenia, czy cudowne rady babć, a każdy wychowuje po swojemu i tak.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Już dawno przestały mnie dziwić nasze podobieństwa Nasz też jest rozpieszczony do granic. I to właśnie najbardziej przez rodziców. Moi nawet po cichu liczą, że jak się dzidziuś urodzi to bafik wyląduje u nich, ale się przeliczą
Buldogi francuskie cudne są. Mój mąż mówi, że one są tak brzydkie, że aż śliczne
dobrze, że nie tylko moje są rozpuszczone
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:06   #2844
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ryba, śluzem chyba nie ma sie co marwtić jeżeli ma dobry kolor.Na te ciągnięcia może nospa? a na głowke sen jak możesz w ostateczności jakiś apap
a masz kontakt do swojego gina żeby zadzwonić, spytać? Może podpowiedziałby co może pomóc
Mój gin przyjmuje z NFZ więc kontakt średni, co najwyżej mogę wbić się przed jakąś pacjentkę. no ale mam tak zawalony grafil że nie mam nawet możliwości.. pt-so-nd-pon - od 9 do 21 pracuje z czego o 8 wychodzę do roboty bo trzeba dojechac.. potem wtorek muszę jechać z mamą pare rzeczy pozałatwiać więc nie dam rady a potem pracuje sr-czw-pt-so-nd-pon i wt mam wolne i na 8 mam gina. Więc jak same widzicie mam masakre z tą robotą. Ale za to z tego co się orientuje to będę miała 6 dni wolnego w maju pod rząd!
Cytat:
No ja myślę, że to na ten okres, dużo znajomych mojej siotry, które byly w ciąży tak miały. No o zgadzałyby się te bóle brzucha w ciągu kilku ostatnich dni. U mnie to typowe nadejście okresu. Już nic nie leci.

mój brat córkę na suszarkę usypiał, też kocham wszelkie szumy, więc może to będzie działać:d

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Anulka, Tobie to 12 tydzien leci, więc to musi być na okres wgl za każdym razem jak oglądam to babystrology u Was to super to wygląda.

Wgl myślę nad prowadzeniem jakiegoś dziennika ciąży, zapisywac będę tam moje przemyślenia. Fajna pamiątka dla dziecka
Ja widziałam kiedyś w tesco takie albumy przednarodzinowe, no w odpowiednich kolorach albo unisex. Bodajże z misiem, było kilka stron na zdj USG żeby wsadzić i było pod nimi linie na jakiś tekst, Bodajże pierwszy był wpisany a reszta samemu, coś typu " mam już 2 tygodnie, póki co wyglądam jak ziarenko fasolki..." no wiadomo i potem gdzieś tak po 8 stronach była kartka - Mamusia już wie kim będę.. pewnie wybiera imię. no i wpisywało się imie/płeć i tak też gdzie te zdjęcia byly to była : Ja ... jestem małą fasolką, mam ogonek itd
a potem było coś tam : Mama: .... i na końcu tata:
no i były też miejsca zdj. brzuszka opisane moje M1 - tutaj mieszkam, jestem mały to i brzuszek mamusi malutki itd..
fajna sprawa no ale dokładnie nie pamiętam co tam było wypisane co nie. no i na końcu była też taka NAJWAŻNIEJSZA lista wyprawkowa
"Rodzice kupili mi już ...-body itd..
i bylo coś tam najważniejsze daty i rekacje

No fajnie ogólnie to wyglądało, aż jak będę w tesco to se kukne na to może jeszcze będzie. coś koło 20 zł kosztowało, a takie "bogatsze" bodajże 35
Stary 2013-04-18, 18:14   #2845
paulinaizabela
Zakorzenienie

Ja sobie kupiłam notesik i prowadzę taki mały dziennik ciąży W sumie wpisuję tam swoje samopoczucie, relacje z wizyt itp.
Stary 2013-04-18, 18:14   #2846
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja widziałam kiedyś w tesco takie albumy przednarodzinowe, no w odpowiednich kolorach albo unisex. Bodajże z misiem, było kilka stron na zdj USG żeby wsadzić i było pod nimi linie na jakiś tekst, Bodajże pierwszy był wpisany a reszta samemu, coś typu " mam już 2 tygodnie, póki co wyglądam jak ziarenko fasolki..." no wiadomo i potem gdzieś tak po 8 stronach była kartka - Mamusia już wie kim będę.. pewnie wybiera imię. no i wpisywało się imie/płeć i tak też gdzie te zdjęcia byly to była : Ja ... jestem małą fasolką, mam ogonek itd
a potem było coś tam : Mama: .... i na końcu tata:
no i były też miejsca zdj. brzuszka opisane moje M1 - tutaj mieszkam, jestem mały to i brzuszek mamusi malutki itd..
fajna sprawa no ale dokładnie nie pamiętam co tam było wypisane co nie. no i na końcu była też taka NAJWAŻNIEJSZA lista wyprawkowa
"Rodzice kupili mi już ...-body itd..
i bylo coś tam najważniejsze daty i rekacje

No fajnie ogólnie to wyglądało, aż jak będę w tesco to se kukne na to może jeszcze będzie. coś koło 20 zł kosztowało, a takie "bogatsze" bodajże 35
Fajna sprawa Mam dla córy taki zrobiony i odłożony do pudła, razem z innymi prezentami na 18nastkę, malutkimi skarpetkami, pierwszym smoczkiem, odciskami w gipsie stópek i łapek i innymi tego typu rzeczami. Ale nasz był taki razem z okresem po narodzinach, do drugiego roku życia, z urodzinek, świąt, wakacji- to taki miałam zapał, ze skończyłam go uzupełniać, jak mała już ponad 4 lata miała no ale lepiej późno niż wcale

Trele nic Ci nie powiem, sama się już kilka ładnych miesięcy wybieram nie znoszę

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-18, 18:20   #2847
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, ja zwiałam spod budynku dentysty, ale moja napawa mnie przerażeniem teraz pójdę do innego
ostatnio też to zrobiłam - ale tylko dlatego że chciałam jak najszybciej być w domu i powiedzieć jak było na wizycie u gina i w ogóle
Stary 2013-04-18, 18:22   #2848
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio też to zrobiłam - ale tylko dlatego że chciałam jak najszybciej być w domu i powiedzieć jak było na wizycie u gina i w ogóle
Czyli nie jestem sama
obżarłam się kebabem. Jestem kwadratowa

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-18, 18:25   #2849
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli nie jestem sama
kebab nie mówcie tu o takim "złym" jedzeniu bo potem na wizycie sie okaże ze mam 16 tydzień i 16 kg nadwagi hahaha
Stary 2013-04-18, 18:35   #2850
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
ale bym kebabka wszamała Już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam, chyba jak rok temu byłam w Polsce

We wtorek się przeprowadzamy Dobrze, że małż od soboty właściwie ma urlop to spokojnie jesze się dopakujemy i przewieziemy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości