|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Wróciłam i padam na nos. Kupiłam młodej torebkę i kubek w Smyku, w realu mieli tylko laki i puzle a tak samo drogie jak smyk.
Jak wracałam do domu to zadzwonili, że wózek do odbioru to pojechałam, pan mi poskladał i pokazał co i jak. Wózek mam w samochodzie i czeka na męża. Do domu zabrałam 2 kółka które odpięłam żeby do bagaznika wchodził luźniej, więc częściowo już mam ![]() A, kółka mi dali szprychowe, jednak się dało ![]() Wypiję kawusię, zrobię obiadek i nadrobię.
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Gold super
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na początku myślałam, że tak jak dużo dziewczyn wezmę hipp, a później babydream ale stwierdziłam, że nie będę małej przestawiać bo dla mnie to nie ma sensu. Jak się mała uczuli to wtedy będę kombinować.
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely padłam
moim zdaniem tak powinno być. Ja bym się spaliła ze wstydu zeby wyceniać jakąś pościel! ![]() Sharp, dziekuję Wiecie, że 25 kwietnia będzie pełnia księżyca a podobno najwięcej porodów jest 1-2 dni po pełni czyli za tydzień będzie nalot bocianów )))))
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2013-04-19 o 14:12 |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
no to bierz się za hippa, dostaniesz go praktycznie wszędzie
Gold cudowny kącik dla maluszka |
|
|
|
#1716 | ||
|
Rozeznanie
|
za 39 tc. a ja mam śniadanko w sobotę i niedzielę ![]() Cytat:
![]() Nieskromnie powiem, ze śliczny - mam bardzo podobny w salonie ![]() Cytat:
A tak w ogóle - zdrowy z niej dzieciaczek - 3,5 kg |
||
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny melduję Wam tylko ze w carrefour jest fajna promocja na zel do mycia Hipp, zaplacil dziś za niego 12zl
|
|
|
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#1719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie coś tylko ktoś
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do bratowej, to ja bym oddała i podziękowała, że takiej jakości spranych rzeczy to nie potrzebuję (nawet jak fajne by były to bym jakoś przeżyła )
|
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam termin na 18. i 20. maja Fajnie, że się podoba ja kocham zielony. Już się nie mogę doczekać, jak wyjdzie remont. Po weekendzie pokażę Wam zdjęcia!
|
|
#1721 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
ja dalej bez wózka. Dzis myślałam ze pojedziemy ale okazało sie ze TZ musi zostać dłużej w pracy bo jakąś awarie mają. I To jeszcze na wysokości. Strasznie sie martwię o niegoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak są same minusy to taki plus jest na wagę złota ![]() Dzisiaj mężuś znowu zapomniał obrączki, ale żelki haribo to wziął i nie zapomniał no i rano telefon po 9, bo szybko się zbierałam do sklepu i nawet mu na GG nie napisałam że zapomniałK: śpisz jeszcze Ja: nie, jadę do sklepu K: nie zapomniałem czegoś? Ja: tak, strzelam ci focha K: a, to ok, bo już myślałem że zgubiłem ![]() I wychowaj tu sobie faceta jak już fochy nie działają
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
Zjadłam barszcz. Mąż za chwilę wychodzi z pracy, pakujemy się i około 18 jedziemy na wieś wypocząć i zrobić remont
|
#1724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam swoja małą schizę, boję się że mnie będą sutki od karmienia boleć, są bardzo wrażliwe i wbrew pozorom jest to dla mnie duży problem Co z tą depresją po porodową ? no co Ty, wszystko siedzi w Twojej głowie. Depresja przyjdzie jak już nie będziemy spały od dłuższego czasu
|
|
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
My jesteśmy na ip. Tz zwijal sie z bólu ale uparciuch nie chciał jechać. Ma kulkę nerkowa i kamienie. Teraz czekamy aż mu kroplowka zejdzie
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-04-19 o 14:50 |
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
i jak na złość nie ma mnie kto zawieźć, tż na szkoleniu, teściu gdzies poza miastem, ehhh
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- współczuje, ten ból jest masakryczny |
|
|
|
#1729 | ||
|
Rozeznanie
|
Niestety opowiem o tym za 2 tygodnie, bo coś jej się pomyliło i tę akupunkturę mozna dopiero od skończonego 37tc stosować.
Ale chyba nie jest nieprzyjemne, wiem, ze wkluwa się tylko w 3 miejscahc na nodze Cytat:
Będę trzymać kciuki za pozytywny rozwój sytuacji, żeby ci się szybko unormowałoCytat:
A czy po herbacie jest ci niedobrze? Wypiłam wczoraj i dziś i mnie mdliło.... |
||
|
|
|
#1730 |
|
Wtajemniczenie
|
jedzie po mnie teścia pracownik, uff
co za dzień...
|
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
A propos wątpliwości dotyczących pokochania maluszka, to chyba każda z nas miała takowe, ja zresztą też i zaraz dopadały mnie wyrzuty sumienia. Porozmawiałam na ten temat z TZ i ten mi powiedział, że mały to przecież będzie cząstka jego, więc to będzie taka miłość z automatu
I od razu pytanko do świeżo upieczonych mam: Jak wygląda wasz brzuszek po? |
|
|
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
kurczę...dziwny ten mój brzuch. chciałabym posiedzieć, stwierdziłam, że już chyba nie muszę tak plackiem leżeć 24h/ na dobę...nie pytałam lekarza, ale nie mówił, że leżeć leżeć leżeć, więc sobie wykoncypowałam, że na tym etapie już chyba mi nie zaszkodzi. ale nie mogę siedzieć. czuję jakby mi się brzuch nie mieścił między biustem a łonem, cała góra spięta, a przecież jest nisko. tak jakby cały czas był w skurczu, góra drętwieje, a jednocześnie ciągnie go w dół
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1734 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, ze w twojej sytuacji nie byłabym taka dzielna, masz strasznie dużo na głowie. Mam nadzieję, ze znajdziesz jakąs pomoc po porodzie, bo obawiam się, ze się zajedziesz sama ![]() Cytat:
![]() Mój Wojtek mniejszy trochę
|
|||
|
|
|
#1735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kolejny tydzień ![]() Co do cellulitu to też mam - nawet na bicepsie ![]() I nawet znalazłam jednego rozstępa na brzuchu bo o tych na schabach to już nie wspominam nawet ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za brawa dla TŻ. Ale szczerze, to nie wspierałam go w tym, bo bałam się, że nie ma nic na zaś, a ja z tych strachliwych i już uprawiałam czarnowidztwo, on też się nie spodziewał takiego obrotu sprawy, więc jest podwójnie zadowolony! Nie mniej jednak ogromnie się cieszę, że Matylda jest najważniejsza, że ryzykuje i przede wszystkim wierzy w siebie ![]() marchewka, to może Ty wiesz ile masz tych wód?! Aaś też się boję cieknących wód, bo ciągle wkładka mokra, ale nie wiem czy to śluz czy eee ucieka mi mocz czy jednak wody?! Wybieram się w poniedziałek do lekarza to wypytam się wszystkiego ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- aaaaaaa otworzyli dla mnie specjalnie kasę w Realu! Jestem prawdziwym humbakiem ![]() pampersy 1 po 19,95 Banieczko podziwiam Cię strasznie. Bo nie dość, że ciężko bo brzuchol przed Tobą, to jeszcze młodym musisz się zająć i mężem. Masz dużo siły!!!!
|
|
#1736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej uwielbiam żelki |
|
|
|
|
#1738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupiłam nivea, choć nie jestem przekonana co do nich. W sumie to niewiele potrzeba: mydełko, chusteczki ew. jakiś płyn do mycia. Krem wybrałam sudokrem. No chyba że o czymś zapomniałam Edytowane przez barwineczek Czas edycji: 2013-04-19 o 14:54 |
|
|
|
|
#1739 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
CIeszę sie na wysyp, ale wolałabym do maja donosić, bo mi się maj bardziej podoba jako miesiąc![]() Cytat:
No to zdrówka dla męża |
||
|
|
|
#1740 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
duuuzyyyCytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Ślub 27. X. 2012
czyli za tydzień będzie nalot bocianów
taka poduszka się zrobiła.

no i rano telefon po 9, bo szybko się zbierałam do sklepu i nawet mu na GG nie napisałam że zapomniał

Będę trzymać kciuki za pozytywny rozwój sytuacji, żeby ci się szybko unormowało
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)