Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 14:01   #1711
xal
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Wróciłam i padam na nos. Kupiłam młodej torebkę i kubek w Smyku, w realu mieli tylko laki i puzle a tak samo drogie jak smyk.
Jak wracałam do domu to zadzwonili, że wózek do odbioru to pojechałam, pan mi poskladał i pokazał co i jak. Wózek mam w samochodzie i czeka na męża. Do domu zabrałam 2 kółka które odpięłam żeby do bagaznika wchodził luźniej, więc częściowo już mam
A, kółka mi dali szprychowe, jednak się dało

Wypiję kawusię, zrobię obiadek i nadrobię.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:01   #1712
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Gold super
Stary 2013-04-19, 14:02   #1713
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
t
dzisiaj mam wizytę u gina po 18 i proszę trzymajcie kciuki że powie, że to już niedługo. Dzisiaj kończę 38 tc czyli syneczek donoszony

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja też wybrałam babydream, ale nuna chyba nie ma koło siebie rosmana
ja na początku myślałam, że tak jak dużo dziewczyn wezmę hipp, a później babydream ale stwierdziłam, że nie będę małej przestawiać bo dla mnie to nie ma sensu. Jak się mała uczuli to wtedy będę kombinować.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:05   #1714
gold-fish
Zakorzenienie

Lonely padłam co za laska, co za tupet! My dostalismy dużo używanych rzeczy od rodziny. DOSTALIŚMY! Do tego wózek x-landera. Oczywiście później oddamy te rzeczy kolejnemu bobasowi moim zdaniem tak powinno być. Ja bym się spaliła ze wstydu zeby wyceniać jakąś pościel!

Sharp, dziekuję

Wiecie, że 25 kwietnia będzie pełnia księżyca a podobno najwięcej porodów jest 1-2 dni po pełni czyli za tydzień będzie nalot bocianów )))))

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2013-04-19 o 14:12
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:13   #1715
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
no właśnie
no to bierz się za hippa, dostaniesz go praktycznie wszędzie

Gold cudowny kącik dla maluszka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:13   #1716
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Witam w 39 tc

ja też jajeczniczka oczywiście
za 39 tc.
a ja mam śniadanko w sobotę i niedzielę

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
aaaa, został mi : MIESIĄC!!! Nie wierzę!

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Wxzoraj spuchła mi stopa... taka poduszka się zrobiła.
Mnie od jutra też

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A taki kolorek farby kupiliśmy wczoraj do pokoiku Jurka na wsi
Nieskromnie powiem, ze śliczny - mam bardzo podobny w salonie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
bylam na usg,na samolocie i co?
mala poned 3,5kg, rozwalcie ledwo na palec i po akcji..
choc nastepnym razem jak beda takie skurcze jak byly to tez przyjezdzac,ale nie ma glupich,nie pojade pio 2h regularnych,bede czekac dluzej:p
jestem nadal glodna,zaluje ze nie zrobilam foty "sniadania".
ogolnie moge isc do domu.
teoretycznie.
bo w praktyce lekarz powiedzial,ze sie zbierac-wiec sie ubralam i ide na recepcje ze wychodze a oni na mnie z paszcza,ze mam czekac grzecznie na wypis (miedzy 12 a 13):/
takim tonem ze az chcialam skomentowac ale skoro mam tu wrocic to lepiej nie:p
wiec czekam do 12-13 i do domku..
Ciekawe kiedy ciąg dalszy całej akcji. Się Zu rozmyśliła chyba w ostatniej chwili.
A tak w ogóle - zdrowy z niej dzieciaczek - 3,5 kg
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:15   #1717
lonely_lady
Zakorzenienie

Dziewczyny melduję Wam tylko ze w carrefour jest fajna promocja na zel do mycia Hipp, zaplacil dziś za niego 12zl

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:17   #1718
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduję Wam tylko ze w carrefour jest fajna promocja na zel do mycia Hipp, zaplacil dziś za niego 12zl
Ja Juz jeden mam. Kurcze ciekawe na ile starcza bo opłaca sie kupic ale nie zeby stał kilka miesięcy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:18   #1719
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
kurde coś mnie ciśnie na dole...
Nie coś tylko ktoś
Cytat:
aaaaa i jeszcze mi się przypomniało, już wam kiedyś miałam pisać Jeśli któraś ma orange na kartę to teraz jest promocja że wysyła się darmowego smsa na nr 100 z numerem telefonu z dowolnej sieci i później ma się rozmowy do tej osoby za free już na zawsze
To już dawno było, tylko jest mały haczyk, że nie wiąże się z innymi promocjami. My mamy 3 numery w orange z rodzicami i korzystamy z promocji, że po doładowaniu 3 numery są za free 1 lub 2 miesiące zależnie od kwoty. Dodatkowo jak wygadasz 2 minuty to dostajesz 9, więc nam się nie opłaca, bo te inne promocje chyba by pozabierali.
Cytat:
polecam tesco- niestety tylko te duże. Ostatnio kupowałam prezent dla chrześniaka i jest teraz WIELE promocji. Ja za ciastolinę dałam 39 zł tą samą gdzie w innych sklepach widziałam za 100 coś
No właśnie duże tesco mam daleko więc wolałam przeplacić troszkę na miejscu, na to samo wyjdzie czy przepłacę czy benzyna
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Mina sprzedawcy pewnie bezcenna, jak weszliście z krzesłem do sklepu
Nawet się nie zdziwiła, tylko zapytała, czy stół tez z PAGEDu, a to zwykłe krzesło z giełdy, na paged mnie nie stać ... kiedyś widziałam fajny stół z litego drewna, ja mam cały komplet mebli do pokoju w tej cenie.

Cytat:
jeśli chodzi o nawadnianie to storczyki najlepiej lubią kąpiele. Jeśli masz jednego to szkoda zachodu i wystarczy, że podlejesz raz w tygodniu obficie, pamiętaj tylko żeby później zlać nadmiar wody. Bo one nie lubią stania w wodzie... To się wiążę z ich naturalnym środowiskiem, rosną w tropikach gdzie są ulewy a później długie okresy suszy.. lubią też zraszanie po korzeniach (te takie białawe które wystają znad doniczki)
Jeśli chodzi o światło to też trzeba wypośrodkować, nie lubią zacienienia, ale nie lubią też bezpośredniego, palącego słońca...
To moje storczyki jakieś z innej bajki. Muszą stać na zachodnim oknie, bo na wschodnim miały za mało światła albo co i padały. Podlewam je raz na tydzień zalewając wodą i po 2 dniach wylewam. Jak wyleję od razu to usychają ...
Co do bratowej, to ja bym oddała i podziękowała, że takiej jakości spranych rzeczy to nie potrzebuję (nawet jak fajne by były to bym jakoś przeżyła )

Stary 2013-04-19, 14:19   #1720
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość

Mnie od jutra też

Nieskromnie powiem, ze śliczny - mam bardzo podobny w salonie
Ja od wczoraj i od jutra mam miesiąc Mam termin na 18. i 20. maja

Fajnie, że się podoba ja kocham zielony. Już się nie mogę doczekać, jak wyjdzie remont. Po weekendzie pokażę Wam zdjęcia
!
Stary 2013-04-19, 14:20   #1721
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wróciłam i padam na nos. Kupiłam młodej torebkę i kubek w Smyku, w realu mieli tylko laki i puzle a tak samo drogie jak smyk.
Jak wracałam do domu to zadzwonili, że wózek do odbioru to pojechałam, pan mi poskladał i pokazał co i jak. Wózek mam w samochodzie i czeka na męża. Do domu zabrałam 2 kółka które odpięłam żeby do bagaznika wchodził luźniej, więc częściowo już mam
A, kółka mi dali szprychowe, jednak się dało

Wypiję kawusię, zrobię obiadek i nadrobię.
Super ze wózek Juz kupiony ja dalej bez wózka. Dzis myślałam ze pojedziemy ale okazało sie ze TZ musi zostać dłużej w pracy bo jakąś awarie mają. I To jeszcze na wysokości. Strasznie sie martwię o niego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-19, 14:27   #1722
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
odebralam wyniki z lab i ryczeć mi się chce, po raz 4 idę do szpitala mam 1000 leukocytów w moczu, boże jak chciałabym już urodzić bynajmniej bym wiedziała że mały będzie bezpieczny
Już spieszę napisać ci dobrą stronę, poza tym, że będziesz w szpitalu i młody będzie pod kontrolą. Znowu dostaniesz kasę z ubezpieczenia Jak są same minusy to taki plus jest na wagę złota

Dzisiaj mężuś znowu zapomniał obrączki, ale żelki haribo to wziął i nie zapomniał no i rano telefon po 9, bo szybko się zbierałam do sklepu i nawet mu na GG nie napisałam że zapomniał

K: śpisz jeszcze
Ja: nie, jadę do sklepu
K: nie zapomniałem czegoś?
Ja: tak, strzelam ci focha
K: a, to ok, bo już myślałem że zgubiłem

I wychowaj tu sobie faceta jak już fochy nie działają

Stary 2013-04-19, 14:27   #1723
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Zjadłam barszcz. Mąż za chwilę wychodzi z pracy, pakujemy się i około 18 jedziemy na wieś wypocząć i zrobić remont
Stary 2013-04-19, 14:28   #1724
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
niech mi ktoś zrobi kanapkę, bo mnie już zasysa. a szyjka tak boli, ze wstać nie mogę....

dziewczyny, może to głupio zabrzmi, ale chciałam wam się zwierzy ć, bo ciągle myślę o porodzie i w ogóle mam jakiegoś doła na maxa i właśnie to może dziwnie zabrzmi, ale w tym całym cc najbardziej boję się tego zakładanie cewnika, wiem, że to tylko chwilowy ból, ale naprawdę tak bardzo tego nie lubię. Nie chcę przez to przechodzić. I boje się, że dostane depresji poporodowej, bo jestem już w fatalnej formie psychicznej. Pamiętam, że z Blanką tez tak miałam przed porodem, ale z momentem, jak ją zobaczyłam wszystko minęło...ale czy teraz też tak będzie??
Metro nie bój się, cewnik z tego co wiem powinien być założony gdy znieczulenie już działa, jak nie będziesz pewna że działa to alarmuj lekarzy, jak nic nie powiemy to potem cierpimy. Ja nawet nie wiem kiedy mi go założyli
Ja tez mam swoja małą schizę, boję się że mnie będą sutki od karmienia boleć, są bardzo wrażliwe i wbrew pozorom jest to dla mnie duży problem
Co z tą depresją po porodową ? no co Ty, wszystko siedzi w Twojej głowie. Depresja przyjdzie jak już nie będziemy spały od dłuższego czasu
Stary 2013-04-19, 14:28   #1725
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Dzisiaj mężuś znowu zapomniał obrączki, ale żelki haribo to wziął i nie zapomniał no i rano telefon po 9, bo szybko się zbierałam do sklepu i nawet mu na GG nie napisałam że zapomniał

K: śpisz jeszcze
Ja: nie, jadę do sklepu
K: nie zapomniałem czegoś?
Ja: tak, strzelam ci focha
K: a, to ok, bo już myślałem że zgubiłem

I wychowaj tu sobie faceta jak już fochy nie działają
A mnie obrączka ciśnie i nie mogę jej nawet zdjąć
Stary 2013-04-19, 14:32   #1726
lonely_lady
Zakorzenienie

My jesteśmy na ip. Tz zwijal sie z bólu ale uparciuch nie chciał jechać. Ma kulkę nerkowa i kamienie. Teraz czekamy aż mu kroplowka zejdzie

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-04-19 o 14:50
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:33   #1727
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Witam się piątkowo. Wczoraj zaczęliśmy z Młodym 33 tc!
Z moich planów ogarnięcia w tym tygodniu wyprawki nici. Jedynie kilka prań nastawionych, no i w niedzielę dojedzie do nas nasz wózek- w końcu go zobaczymy "na żywo".
Poza tym kurczaki zapowiada mi się mega pracowity weekend, bo trzy dni będę musiała siedzieć w szkole i nadrabiać czerwiec (bo jakoś nie widzi mi się prowadzić zajęcia między skurczami ).
Poza tym mam humor do du.py, bo mnie koleżanka wykręca z moją kasą... Kuźwa!
Do tego wczoraj podczas smarowania zauważyłam, że zwiększyła mi się ilość cellulitu na nogach Ale wygląda na wodny, bo nawet nad kolanami jest... Obym szybko po ciąży się z nim rozprawiła, bo nie wyobrażam sobie śmigania całe lato w długich spodniach!
Dobra, nie smęcę już. Idę się ogarnąć coby wyglądać jak człowiek
cellulitem się nie przejmuj bo to faktycznie może być wodny.. ja mam nawet na łydkach, koło kostek no wszędzie.. ale też mam masakrycznie dużo wody.. jak nacisnę gdziekolwiek to mi ślad po palcu zostaje..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:37   #1728
ankaaa206
Wtajemniczenie

i jak na złość nie ma mnie kto zawieźć, tż na szkoleniu, teściu gdzies poza miastem, ehhh

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
My jesteśmy na ip. Tz zwijal sie z bólu ale uparciuch nie chciał jechać. Ma kółek nerwowa i kamienie. Teraz czekamy aż mu kroplowka zejdzie
współczuje, ten ból jest masakryczny

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:37   #1729
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Wow, a przyjemne takie zabiegi są?

Niestety opowiem o tym za 2 tygodnie, bo coś jej się pomyliło i tę akupunkturę mozna dopiero od skończonego 37tc stosować.
Ale chyba nie jest nieprzyjemne, wiem, ze wkluwa się tylko w 3 miejscahc na nodze

Cytat:
odebralam wyniki z lab i ryczeć mi się chce, po raz 4 idę do szpitala mam 1000 leukocytów w moczu, boże jak chciałabym już urodzić bynajmniej bym wiedziała że mały będzie bezpieczny
Ojeju, to niedobrze Będę trzymać kciuki za pozytywny rozwój sytuacji, żeby ci się szybko unormowało

Cytat:
taa, jutro jak cos to będę myła podłogi wczoraj znowu zmolestowałam tż i nic na razie piję tę herbatkę i odstawiłam no-spę.

dzisiaj mam wizytę u gina po 18 i proszę trzymajcie kciuki że powie, że to już niedługo. Dzisiaj kończę 38 tc czyli syneczek donoszony

ja raz mam powera a raz bym tylko leżała. Tym bardziej że mam przy stoliku nocnym dobrą książkę i podejrzewam że jak już mały sie wykluje to sobie nie poczytam

przykro mi oby lekarze zadziałali

a to sa bezpieczne farby? jesteś pewna?

jak chcecie zobaczyc kacik jaki przygotowałam dla synka to kliknijcie na MCML
Trzymam kciuki zatem
A czy po herbacie jest ci niedobrze? Wypiłam wczoraj i dziś i mnie mdliło....
Stary 2013-04-19, 14:39   #1730
ankaaa206
Wtajemniczenie

jedzie po mnie teścia pracownik, uff co za dzień...

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:42   #1731
angie83
Raczkowanie

A propos wątpliwości dotyczących pokochania maluszka, to chyba każda z nas miała takowe, ja zresztą też i zaraz dopadały mnie wyrzuty sumienia. Porozmawiałam na ten temat z TZ i ten mi powiedział, że mały to przecież będzie cząstka jego, więc to będzie taka miłość z automatu , że zobaczę mojego malża w oczach szynka, a że łączy nas coś bardzo silnego i wyjątkowego,(taka prawdziwa pokrewna dusza) od razu odegnał moje obawy. Kochanego mam małżonka

I od razu pytanko do świeżo upieczonych mam:
Jak wygląda wasz brzuszek po?
Stary 2013-04-19, 14:43   #1732
happy blue
Zadomowienie

kurczę...dziwny ten mój brzuch. chciałabym posiedzieć, stwierdziłam, że już chyba nie muszę tak plackiem leżeć 24h/ na dobę...nie pytałam lekarza, ale nie mówił, że leżeć leżeć leżeć, więc sobie wykoncypowałam, że na tym etapie już chyba mi nie zaszkodzi. ale nie mogę siedzieć. czuję jakby mi się brzuch nie mieścił między biustem a łonem, cała góra spięta, a przecież jest nisko. tak jakby cały czas był w skurczu, góra drętwieje, a jednocześnie ciągnie go w dół
Stary 2013-04-19, 14:43   #1733
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
My jesteśmy na ip. Tz zwijal sie z bólu ale uparciuch nie chciał jechać. Ma kółek nerwowa i kamienie. Teraz czekamy aż mu kroplowka zejdzie
Ojej współczuje... Ból jest okropny mam nadzieję, że szybko mu pomogą
Stary 2013-04-19, 14:43   #1734
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
o kurde a ja wogóle ten patyk obcięłam jak kwiaty przekwitły

Dieta poszła się walić siedzę i jem śnieżkę łyżką
a ja nie mogę się opędzić od cukierków. Teraz zajadam mentosy i fruitelle owocową. Co cukierek obiecuję sobie ze to ostatni, po czym sięgam po kolejny i tak dopóki się paczka nie skończy

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

ja je mam juz od 8-9 tyg.

za 33 tc

a to Zuzinek, ale moze jej dobrze u mamy w brzusiuu i chce jeszcze posiedziec

a ja dzisij mam mega kryzys, pojechalam pierw z mlodym do labolatorium oddac siuski - o 16 bede wiedziala czy mam zatrucie blee
potem do bankomatu i do szpitala i dziad na bramie rozumiecie ze mnie nie wpuscil autem, mowie ze w 9 mc ze juz tydzien chodze i ze na 10 min - wjade i wyjade i dziad ze on obrywa ze wlasnie wpuszcza ze tu facet o kulach tez chce wjechac , a ja do niego ze sie nie dziwie ze facet ktory nie chodzi na nogach chce wjechac i ze bardzo dobrze wiem kogo wpuszczaja bo ja zapitalam z parkingu a taki 30 latek w pelni wigoru wjezdza super bryka ii cos mu powiedzialm juz na nei wiem co , podziekowalam za uprzejmosc i poprostu peklo cos we mnie , pojechalam na parking i sie rozryczalam ale tak na maxa ze nie moglam przestac ☠☠☠☠A MAC zze tak brzydko powiem zero jakiejs uprzejmosci , wspolczucia niczego ☠☠☠☠a ci lidzie to jest jakis koszmar, niegdzie nie doznalam zadnej uprzejmosci no panie na oddziale u meza bo tam tez sie rozryczalam hehe mile na maxa mowia ale my jestesmy uprzejme heheh zebym nie plakal jedna nawet wiedziala jak mlody w brzuchu ma na imie .... achhh
zanioslam kase na lekki gips mezowi i wyszlismy znowu sie poryczlalam, a Dawid sie pytal w samochodzie mamo placzesz? ja mowie ze tak ale ze zaraz mi przejdzie a on ze nigdy nie widzial jak placze no to byl pierwszy raz .... potem pojechalam na zakupy i na 2 razy na 4pietro wtargalam je mam dosc , a tu obiad trzeba zrobic ... dzisij beda mielone kapusta czerowona i ziemniakiii .,. w miedzy czasie musze odkurzyc i umyc podloge i zmienic posciel i zebym cisnienie mi nie skakalo i mam doscccccccccccccc
Banka, ja i tak cię podziwiam, ze tak późno pękłaś, ale moze jak się ma juz dziecko to się jest silniejszym.
Myślę, ze w twojej sytuacji nie byłabym taka dzielna, masz strasznie dużo na głowie.
Mam nadzieję, ze znajdziesz jakąs pomoc po porodzie, bo obawiam się, ze się zajedziesz sama

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Byłam na USG, płyny owodniowe w granicach normy, ale tej dolnej.. Wojtek waży 3 kg.. Lekarz powiedział, że do porodu jeszcze może mu 1 kg dojść
To ci Wojtek
Mój Wojtek mniejszy trochę
Stary 2013-04-19, 14:45   #1735
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ale się wymęczyłaś kobieto! Ale masz już Małego przy sobie- to najważniejsze!

U mojego też akurat sezon będzie, do tego dowiedział się, że dwóch kolegów rezygnuje z pracy, więc będą musieli przyjąć kogoś nowego, kto zanim się wdroży, to Ci starzy pracownicy- w tym mój K. się zajadą (a i tak w tamtym roku przy większej ekipie pracował w sezonie od 3 rano nierzadko do 16-17 ). Tak więc okolicznościówkę może weźmie, ale ojcowski to pewnie dopiero we wrześniu Dobrze, że mam niedaleko siebie trochę rodziny, to w razie potrzeby będę najwyżej im dupę zawracała...

Brak słów!
Ja chyba po usłyszeniu ceny bym parsknęła i zrezygnowała... Wiem, że nie "wypada" bo rodzina itp, ale przy tych sprawach mieszkaniowych nikt się z nami nie patyczkował "że my rodzina", więc trochę zmieniło mi się do tego podejście i mam teraz wyje.bane co ktoś w rodzinie pomyśli. Chociaż akurat natworzyły się nowe plotki na nasz temat, ale mam to w tyłku moim grubym!

Wyrwaliście z tym remontem Tylko się nie przemęczaj za bardzo!
za 34 tc!

A to Zuzinek wredniutki! Ale czekaj, czekaj, jak już miałaś taką akcję, to obstawiam, że na dniach córcia pojawi się na świecie!

za 37 tc!

za 32 tc!

za 37 tc!

-----

Witam się piątkowo. Wczoraj zaczęliśmy z Młodym 33 tc!
Z moich planów ogarnięcia w tym tygodniu wyprawki nici. Jedynie kilka prań nastawionych, no i w niedzielę dojedzie do nas nasz wózek- w końcu go zobaczymy "na żywo".
Poza tym kurczaki zapowiada mi się mega pracowity weekend, bo trzy dni będę musiała siedzieć w szkole i nadrabiać czerwiec (bo jakoś nie widzi mi się prowadzić zajęcia między skurczami ).
Poza tym mam humor do du.py, bo mnie koleżanka wykręca z moją kasą... Kuźwa!
Do tego wczoraj podczas smarowania zauważyłam, że zwiększyła mi się ilość cellulitu na nogach Ale wygląda na wodny, bo nawet nad kolanami jest... Obym szybko po ciąży się z nim rozprawiła, bo nie wyobrażam sobie śmigania całe lato w długich spodniach!
Dobra, nie smęcę już. Idę się ogarnąć coby wyglądać jak człowiek
za kolejny tydzień
Co do cellulitu to też mam - nawet na bicepsie
I nawet znalazłam jednego rozstępa na brzuchu bo o tych na schabach to już nie wspominam nawet
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Jaki świat jest mały.
Ja kiedyś w knajpie poznałam fajnego chłopaka (w Krk) i okazało sie, że to były chłopak mojej współlokatorki i jest z tego miasta co ja...

Ja namawiam mojego, żeby szedł po podwyżkę. Nie jakoś radykalnie tylko po prostu zapytać. 1,5 roku temu dostał awans ale poszło za tym większa odpowiedzialność i zmiana charakteru pracy a kasa została taka jak wcześniej. I jakoś nikt się nie kwapi dać podwyżkę. ostatnio był na każde zawołanie, pracował 7 dni w tygodniu, a wypłatę miał 400zł niższą niż wyliczył. Bo zależy ona od humoru dyrektora...

A jak ktoś poszedł po podwyżkę to dyrektor powiedział, że firma się rozwija i nie ma kasy, a później cztamy w gazetach, ze firma miała w 2012 roku dochód większy o miliony niż 2011. No szlag mnie trafia.

Dla mnie to jest parnoja. Po pierwsze ojciec ma prawo być z takim małym dzieckiem bo przecież to buduje jakąś więź między nimi no i po porodzie powinien pomagac moim zdaniem. ale nie bo nie dostanie urlopu który mu sie należy.

A my mamy dziś dzień lenia. Robię tylko obiad i nic więcej.
No to jest najgorsze, że wie się, że firmie dobrze idzie a w płacach nic się nie zmienia ;/

Cytat:
o to gratki!!

Mój ostatnio przyszedł do domu i mówi, że dostał podwyżkę. A ja to super, ale jak to? A on, a bo powiedziałem, że mi się nie podobają te obowiązki co mam, zwłaszcza za takie pieniadze i że chce się zwolnić.. To mu na drugi dzień dali więcej kasy i zaczeli włazic w tylek czy już jest zadowolony
Ale u niego w robocie jest jedynym specjalistą do takich symulacji... jak go nie będzie to produkcja stanie
No to w takim przypadku mógł sobie na to pozwolić, bo jest jeden jedyny i słusznie, że poszedł bo mu się należy
Cytat:
a wiedział, że ma tą kolkę?

Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za brawa dla TŻ. Ale szczerze, to nie wspierałam go w tym, bo bałam się, że nie ma nic na zaś, a ja z tych strachliwych i już uprawiałam czarnowidztwo, on też się nie spodziewał takiego obrotu sprawy, więc jest podwójnie zadowolony!
Nie mniej jednak ogromnie się cieszę, że Matylda jest najważniejsza, że ryzykuje i przede wszystkim wierzy w siebie

marchewka, to może Ty wiesz ile masz tych wód?!
Aaś też się boję cieknących wód, bo ciągle wkładka mokra, ale nie wiem czy to śluz czy eee ucieka mi mocz czy jednak wody?!

Wybieram się w poniedziałek do lekarza to wypytam się wszystkiego

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

aaaaaaa otworzyli dla mnie specjalnie kasę w Realu!
Jestem prawdziwym humbakiem

pampersy 1 po 19,95

Banieczko podziwiam Cię strasznie. Bo nie dość, że ciężko bo brzuchol przed Tobą, to jeszcze młodym musisz się zająć i mężem. Masz dużo siły!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:46   #1736
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie tak jak piszesz.. Z tym gdzie to składać to nie wiem, u mnie jest powyżej 20 pracowników i wszystko mam skladać w firmie.
Pani w kadrach mi powiedziała, że do usprawiedliwienie mojej nieobecności to wystarczy tel. czy wypis ze szpitala, ale zeby mi wypłacić zasilek to musi mieć skrócony odpis aktu urodzenia. Bo to musi wysłać do Zusu.

Namęczyłaś się biedulo, ale wielkie

Ja stosuje inna technikę.. Tresuje jak psa.. Najpierw mu mówię, żeby zrobił jakąś rzecz - wyrzuć śmieci leżą koło drzwi.. I tak dzien w dzien.. Az nauczy się sam wynosić.. Potem wprowadzam kolejną, potem kolejną.. Co jakis czas muszę o tych poprzednich przypominać, ale są efekty.. Tylko bez kombinowania i podchodów, denerwowania sie - proste komunikaty, zrób to i to.
mój wczoraj wyrzucił brudy do kosza, podeszłam do niego wyciągnęłam rękę i powiedziłam: gratuluję osiągnąłeś wyższy próg wtajemniczenia, odnalazłeś kosz na brudy
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:47   #1737
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
a ja nie mogę się opędzić od cukierków. Teraz zajadam mentosy i fruitelle owocową. Co cukierek obiecuję sobie ze to ostatni, po czym sięgam po kolejny i tak dopóki się paczka nie skończy
ja jeszcze do cukierków nie doszłam, ale ta śnieżka była przepyszna
Najbardziej uwielbiam żelki
Stary 2013-04-19, 14:53   #1738
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
biedactwo, pamiętaj, że to dla dobra bobaska

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
no właśnie tyle tego: bambino, hipp, babydream, nivea, że oszaleć idzie...
kupiłam nivea, choć nie jestem przekonana co do nich. W sumie to niewiele potrzeba: mydełko, chusteczki ew. jakiś płyn do mycia. Krem wybrałam sudokrem. No chyba że o czymś zapomniałam

Edytowane przez barwineczek
Czas edycji: 2013-04-19 o 14:54
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:54   #1739
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Lonely padłam co za laska, co za tupet! My dostalismy dużo używanych rzeczy od rodziny. DOSTALIŚMY! Do tego wózek x-landera. Oczywiście później oddamy te rzeczy kolejnemu bobasowi moim zdaniem tak powinno być. Ja bym się spaliła ze wstydu zeby wyceniać jakąś pościel!

Sharp, dziekuję

Wiecie, że 25 kwietnia będzie pełnia księżyca a podobno najwięcej porodów jest 1-2 dni po pełni czyli za tydzień będzie nalot bocianów )))))
O kurdeCIeszę sie na wysyp, ale wolałabym do maja donosić, bo mi się maj bardziej podoba jako miesiąc

Cytat:
My jesteśmy na ip. Tz zwijal sie z bólu ale uparciuch nie chciał jechać. Ma kulkę nerkowa i kamienie. Teraz czekamy aż mu kroplowka zejdzie
Dobra decyzja, mocnego bólu nie wolno ignorować.
No to zdrówka dla męża
Stary 2013-04-19, 14:56   #1740
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A u mnie całkiem przyjemnie...znaczy słonka nie ma i dość pochmurno ale temperatura ok i lekki wietrzyk wiec wywiesiłam pościel niech przewieje ją. No i pranie w pralce już się pierze.

Nie dziwię Ci się kochana, że masz dość i zbiera Cię na płacz. Współczuję całej tej sytuacji bo wszytsko na raz Ci się na głowę zwaliło i to jeszcze zero pomocy. A nie ma Ci kto pomóc z rodziny??
Jeszcze ten gość, Skąd ja to znam. Jak kogoś znają albo da im dyszkę to zaraz się da wpuścić na teren szpitala, a zwykli ludzie niech cierpią...
dokladnie burakk tymbardziej ze to duzy szpital i miejjsca jest wrrr
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
niech mi ktoś zrobi kanapkę, bo mnie już zasysa. a szyjka tak boli, ze wstać nie mogę....

dziewczyny, może to głupio zabrzmi, ale chciałam wam się zwierzy ć, bo ciągle myślę o porodzie i w ogóle mam jakiegoś doła na maxa i właśnie to może dziwnie zabrzmi, ale w tym całym cc najbardziej boję się tego zakładanie cewnika, wiem, że to tylko chwilowy ból, ale naprawdę tak bardzo tego nie lubię. Nie chcę przez to przechodzić. I boje się, że dostane depresji poporodowej, bo jestem już w fatalnej formie psychicznej. Pamiętam, że z Blanką tez tak miałam przed porodem, ale z momentem, jak ją zobaczyłam wszystko minęło...ale czy teraz też tak będzie??

BAńka, rozumiem cie doskonale, ja ciągle teraz ryczę, już sie normalnie nie poznaję. A normalnie nawet w najgorszych sytuacjach życiowych nie potrafię z siebie łzy wykrzesać. Mama mi zawsze zarzuca, że taki ze mnie twardziel, że nawet na pogrzebie jej taty nie płakałam... a ja tak po prostu mam. A teraz masakra. To hormony, a ludzie są niestety burakami skończonymi.... mogaś mu w pychol strzelić
olej sprzątanie i odpocznij sobie.
juz mi przeszlo troche , porobilam w domu i zapomnilam....
Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Banka Nie wiem nawet co powiedziec... Kurde dzielna z Ciebie babka, że tak wszystko ogarniasz. Nie ma sie co dziwić, że pękłas. Trzymam kciuki żeby pomału zaczęło sie układać

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa;:cmok:40387111
Vil kochana, dziewczyny mają rację, prześpij się kiedy Przemuś śpi... Będziesz chyba musiała częściej te momenty wykorzystywać na własną regenerację, zwłaszcza jak mąż wróci na tyle h do pracy... Trzymam za Was kciuki!

Banka, ale idiota z tego gości! Jakbys mało miała zmartwień, jeszcze jakiś jełop się mądrzy.... Marne pocieszenie pielęgniarek, ale zawsze to trochę życzliwości po kiepskim wejściu...
Strasznie Cię podziwiam, ze jakoś dajesz radę a upust emocjom trzeba czasem dać... Dobrze, ze masz Dawidka cudownego, to zawsze mamusię pocieszy

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
dziękuję

no i tu jest paradoks liczenia mnie zostało 12 dni i mówię, że jestem w 38tc, a Tobie 14 i zaczęłaś 39tc

dlatego te które nie poszły jako niekrojone, sprzedaje się na drugidzień jako krojone

trzymaj się, mam nadzieję że zatrucia nie będzie
a co do wjazdu na teren szpitala, to nam powiedzieli, że wjechać możemy wtedy jak będziemy w bardzo zaawansowanej części porodu, w innym przypadku nie wpyszczają, poza tym wjazd ma personel szpitala i dostawcy, więc może tan koleś 30letni jest jakimś pracownikiem
nie byl u kolegi w tej samej sali co moj maz ....
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
za 32 tydzień
Co do cukinii, to chyba nie będę się bawić i w maju wsadzę od razu do gruntu
Ja w tym roku szaleję, kupiłam porzeczki, agrest, jeżynę, morwę i jagody kamczackie...maliny coś mi nie chcą rosnąć, ale teściowa ma mi duże pędy przywieźć. A i jeszcze mrozoodporne kiwi sadzę. Na razie siedzi w doniczce. Poza tym jesienią sadziliśmy kilka drzew owocowych i orzechów, ale na plony to sobie poczekamy parę lat pewnie

Słonko ja zabrałam

Wow, a przyjemne takie zabiegi są?

Spokojnie. Ja dzień przed porodem byłam jeszcze u fryzjera i na zakupach Potem znienacka zakuło coś w plecach ze 3 razy i fontanna poszła Wcale nie muszą być jakieś objawy na ileś dni przed.
za 33 tydzień. Ja bym chciała mieć tylko nad kolanami, a zrobił mi się na łydkach.....a wcale gruba jakaś nie jestem...masakra.

WOW
banka
vil jeszcze trochę i zacznie mały dłużej spać...wiem, że to strasznie męczące. Nienawidziłam tego nocnego wstawania...

Cytat:
Byłam na USG, płyny owodniowe w granicach normy, ale tej dolnej.. Wojtek waży 3 kg.. Lekarz powiedział, że do porodu jeszcze może mu 1 kg dojść
duuuzyyy
Cytat:
vil no to Przemcio dał popalić, głodomorek mały mam nadzieję że szybko to odeśpisz

banka przytulam mocno koleś faktycznie mógł sobie odpuścić.
Mam nadzieję że szybko Ci humor wróci. Oszczędzaj się

Ja właśnie skończyłam robotę, nawet obiadek przygotowałam. TŻ zje drugie danie a ja mam rosołek z wczoraj. A jutro chyba zrobię zupę cebulową.
Między 13 a 14 ma być laska oglądnąć kieckę, mam nadzieję że kupi. Akurat będzie kasa na dzisiejszego dentystę, poniedziałkowego gina i bujaczek. Bo w końcu zamówiliśmy używany ale mam nadzieję że będzie ok. Długo szukałam fajnej aukcji bo jak nowy leżaczek z przesyłką kosztował 250 zł to za używany chcieli min 170;/ a tutaj mi wyjdzie 100 zł z przesyłką. A zamówiliśmy ten http://allegro.pl/bright-starts-leza...181567291.html

metropolitan chyba większość z nas się tak czuje. Ja na pewno. Momentami mam wątpliwości czy to dobry czas na dziecko, czy sobie poradzimy. A przecież to była przemyślana decyzja. To chyba przez nasze hormony. Ja się bardzo boję że nie zakocham się w mojej małej od pierwszego wejrzenia, chyba wiecie o co mi chodzi. Wiem że to głupie bo niby już ją kocham no ale momentami jakieś takie dziwne uczucie mną ogarnia. Wcześniej tego nie miałam, dopiero teraz. Im bliżej porodu tym mniej sobie zdaję sprawę co mnie czeka. Ot tak jestem w ciąży, gruba z rozstępami i tak już będę całe życie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości