Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 07:56   #1861
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Bry

Dzis mam zamiar ambitnie spedzc dzien, przede wszystkim segregujac ciuszki wreszcie i malujac dalej meble.

Moze zaczne od siersci, bo sie zeszczy w kojec czyli ide sie ubierac

Aaaale mi sie nie chce!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 08:03   #1862
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Bo o tej porze to już się normalnie nie śpi

Idziemy z psem
Miłego, pochmurnego dnia z temperaturą do życia

eee tam nie śpi Trzeba się wyspać na zapas

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Bry

Dzis mam zamiar ambitnie spedzc dzien, przede wszystkim segregujac ciuszki wreszcie i malujac dalej meble.

Aaaale mi sie nie chce!
Ty mnie nawet nie dołuj, bo ja jeszcze NIC nie zaczęłam robić
Chyba mam dzisiaj zły dzień. Przegońcie mnie jak za bardzo będę marudzić

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 08:05   #1863
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar korzystać z wszystkich owoców/warzyw jakie przyniesie ze sobą wiosna/lato nie wyobrażam sie nie zjeść truskawek, czereśni, poziomek, świeżej sałaty, rzodkiewki, ogórka z ogródka podstawa to dokładnie UMYĆ i ręce i owoc/warzywo i można pałaszować...
ooo tak
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
nadrobilam Was,ale zaraz lece.. dobrze ze ten dzien sie konczy bo mam dzis tak beznadziejny humor ze dramat... Mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy...

ale głupota o ja Cieee.. rozumiem jak ktoś nie ma mieszkania(nawet nie swojego tylko poprostu gdzie mieszkac tak jak np ja mieszkam u rodzicow) /gdzie mieszkać / mieszka pod mostem na klatce czy coś to wtedy trodno sie decydować na dziecko ale ...

Mam pytanie do Mamusiek tych co odkladaly duphaston stopniowo..

czy jak zmniejszyłyście dawke dupka to czulyscie sie jakos inaczej? albo ciagnoł Was brzuch lekko czy coś? pytam bo teraz akurat jestem na dawce .. pol rano pol wieczor ( wczesniej po całosci rano i wieczor) i czuje nieraz ze mi tak brzuch ciagnie na dole tylko niewiem czy to to ... czy to nie to a moze sobie wmawiam niewiem?

ide sie polozyc poczekam na tz bo poszedl na piwko i ide spac... dobranoc Mamuski!
Dotkaaa ja odstawiałam co prawda Luteinke dopochwową ale odp. Ci ze nic mi sie nie działo.Brzuch ciągnąć mnie zaczął pozniej i az do dzis.Czasem ciągnie jak zmęczona jestem a czasem juz z rana ..... :/

Neni
podobają mi sie Twoje zakupy

Oliath
szalejesz jak zawsze i jak zawsze słodkie te łaszki I fajnie wyszło z tą nadpłatą

Enleeve
niezłe żabie przezycia miałaś.Ja lubie zaby ale na obrazkach i ew.mowic do was ,,zabcie" ale za zywo nie baardzo A dżdżownic to wogole sie brzydze jak byłam mała i padał deszcz to miałam traume idąc do szkoły,omijałam kałuze jak widziałam jak te paskudy powyłaziły to masakra
Stary 2013-04-20, 08:11   #1864
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Czekam aż Małgosia zje śniadanko i jedziemy. Ona do dziadka, a ja w kolejkę do darmowego USG. Trzymajcie kciuki, żeby z dzidzią było wszystko ok i żeby w końcu pokazało co ma lub nie ma między nóżkami
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 08:15   #1865
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Moja Sierść mniejsza ma traume-jest pod mega nadzorem po wczorajszych ucieczkach.Bo pod wieczór tez uciekł.......

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Czekam aż Małgosia zje śniadanko i jedziemy. Ona do dziadka, a ja w kolejkę do darmowego USG. Trzymajcie kciuki, żeby z dzidzią było wszystko ok i żeby w końcu pokazało co ma lub nie ma między nóżkami
Trzymam niech sie w koncu ujawni

Roxi fajny masz rożek.Oglądałam taki w sklepie na zywo
Stary 2013-04-20, 08:15   #1866
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Samantha, Palmers dla mnie ok. Nie wnikam w jego dokładny skład, bo jak na razie mi pomaga. Do zapachu się przyzwyczaiłam, bo na początku jakoś mi nie pasował, bo ja generalnie lubię orzeźwiające zapachy, a nie czekoladowe, czasem waniliowy mi podejdzie.

A z wieści zdrowotnych: chodzę dalej jak połamana. Synek chyba mi ten lędźwiowy pcha i coś czuję ze w drugiej nodze teraz rwa sięodezwie

dobra lece, odezwę się później.
Ja Palmers znam od dawna. Moj Tz używa od nich balsamow i innych kosmetyków . Zapach tez dla mnie nie jest świetny,ale ujdzie. Moj Tz lubi nawet.
Palmers tez ma kosmetyki do twarzy iniektore maja parafine No to ja juz na moja tradzikowa buzke bym nie użyła nigdy bo za długo w tym walczyłam zeby nie straszyć ludzi.

Chyba tweedledee napisała, ze Sroka cos nie bardzo o Palmers pisała. Tak ja zrozumiałam przynajmniej dlatego pytałam sie co jest nie teges z tym Palmers. Czuje,ze ładnie zakrecilam

Ja lezalam koło Tz na kanapie i polozylam nogi wysoko i jak kichnelam to mi kręg strzelił w kręgosłupie, ze zaczęłam wiszczec tak , ze Tz myślał, ze zaczynam rodzic.
Ból niesamowity. Strasznie mi boli kręgosłup i biodra w nocy budze sie i ledwo moge iść do wc siku

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 08:19   #1867
Rockyyy
Zakorzenienie

Ide poleżec przed tv,przy okazji ruchy policze
Stary 2013-04-20, 08:21   #1868
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Mi sie dzis śniło , ze moja kotka uciekła z domu, a jak ja chciałam złapać to ona sie nastroszyla i nafukala na mnie, ze nie wraca do domu bo sie zakochała i chce żyć na wolności teraz i przyszła ze swoim wybrankiem takim burym kocurem,ktory był z reszta podobny do jej realnego syna
I jeszcze mi sie śniło, ze z Tz mieliśmy samolot i polecielismy na biegun północny . Dodam, ze nienawidzę latać

Tz mi żałuje loda

Stary 2013-04-20, 08:25   #1869
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam
Czekamy na wieści

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 08:29   #1870
Samantha7
Zakorzenienie

Dziewczyny jakiego rogala kupilyscie do spania?Chciałabym jakiegoś nieduzego zeby nie zajął pol łóżka.
Myślicie ze naprawde pomaga w spaniu? Zwykła poduszka nie robi. Denerwuje mnie w nocy.

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-04-20 o 08:43
Stary 2013-04-20, 08:53   #1871
sammi24
Zadomowienie

Cześć DZIEWCZYNKI!!!!!: roza:
Ja to jak w tej piosence, pojawiam się i znikam, ale wiedzcie że na bieżąco Was czytam każdego dnia
Nie komentowalam bo i tak dałabym posta i znowu zamilkła ale oświadczam, że od dziś następuje poprawa Mam w końcu ten cholerny internet, co prawda są jeszcze małe problemy z kompem ale do przodu stęskniłam się i witam z wszystkimi mamusiami, których nie byłam w stanie poznać przez moją absencję
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 08:56   #1872
Neni1984
Zakorzenienie

Hej! Rety jakie miałam porypane sny to już przechodzi ludzkie pojęcie!!
Cytat:
Też sobie spadam...
Dobrej Dziewczęta i nie śnijcie za dużo głupot
No dzięki
Cytat:
Aaaaaaaaaa Adaś tak szaleje że w końcu Tż poczuł trzymał tak rękę na brzuchu, cieszył się i mówił : ,,dziwne"

Dobrej nocki
Bardzo
A mój to jest jakiś gruboskórny, bo czuje tylko kopniaki, a wypychania się intensywnego i ruszania to już nie bardzo. I jeszcze marudzi, że Mały go nie lubi i czy to na pewno jego dziecko
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
No ale nie marudzę już, widzę że naprodukowałyście sporo stron dziś,to pewnie przez tą pogodę deszczową większa frekwencja na forum Wrzucam foto brzuszka dziś zrobione do klubu i idę was trochę poczytać
Nie wyobrażam sobie teraz chodzić do szkoły i jeszcze czegoś się uczyć Podziwiam!
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ale jak mu wczoraj powiedziałam, ze mu włosy jaśnieja i ze ma takie jakby kasztanowe pasemka to stał w łazience przed lustrem i oglądał sie 30min. I zapomniał, ze ze mną rozmawiał w ogóle
Mojemu nie można powiedzieć, że ma zakola, bo się obraża

A co do koloru włosów to wyobraźcie sobie, że mojej 94 letniej babci zaczęły ciemnieć włosy! Jest siwa od lat, brwi nie widać bo siwiutkie, a przez parę ostatnich miesięcy zrobiły jej się ciemne brwi(!) i włosy jej zaczynają ciemnieć. Nie widziałam czegoś takiego jeszcze
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
fajnie się czyta takie rzeczy Ja męża poznałam przez wspólnego znajomego i tak to już trwa... we wrześniu będzie 16 lat jak jesteśmy razem...
Długo jesteście razem-fajnie

A jaki materac wzięłaś?
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Wróciłam!

Oczywiście wraz ze mną w tramwaju jechała zgraja młodzieży wszelakiej na imprezy - cud, że wynalazłam wolne miejsce
Jestem pełna podziwu dla ich zapału do latania po klubach... nie wiem, może rzeczywiście jakimś dziwolągiem jestem, ale nawet, gdybym w ciąży nie była, to by mi się nie chciało - znając życie jak już to obaliłabym winko z tż
Ja miałam siły na imprezy do 27 roku życia. Uwielbialiśmy z TŻ i latanie po klubach i domówki Ciągle mieliśmy pełno gości w domu.
Ale od 2 lat już nam się nie chce, wolimy razem tv pooglądać, starość nie radość
Cytat:

Mysle, ze jak urodzisz to nawet chwili nie będziesz mieć zeby myśleć o takich rzeczach. A najlepiej jest gdzies wyjechać i nieważne gdzie nawet na jakas wieś do lasu polazic. Popatrzeć na przyrodę, na zwierzęta , poodydchac głęboko.
Albo nie wiem kupić sobie cos fajnego
To chyba tu nic nie pomoże

Cytat:

zrobiłam duże zakupy - właśnie wydałam na allegro 270zł
jeszcze jutro materac do łóżeczka i kocyki - potem robię przerwę do czasu aż wymyślę, co jeszcze :P
A ja wczoraj wydałam 570 zł
Cytat:
Miłego, pochmurnego dnia z temperaturą do życia
Dziękuję, bardzo chętnie!
Nie chcę lata, nawet nie mam co ubrać

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-04-20 o 08:58
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:03   #1873
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry U mnie nadal pochmurno i deszczowo niestety, a na spacerek by się chciało.

Cytat:
Witam
Trzymam
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:05   #1874
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Bry

Aaaale mi sie nie chce!
A może dlas odmiany usiądź na tyłku, co?
Cytat:
Witam
O rety! No to wielkie kciuki
Cytat:
Chyba tweedledee napisała, ze Sroka cos nie bardzo o Palmers pisała. Tak ja zrozumiałam przynajmniej dlatego pytałam sie co jest nie teges z tym Palmers. Czuje,ze ładnie zakrecilam
Musiałam przeczytać dwa razy
Cytat:

Tz mi żałuje loda
Też mu kiedyś pożałuj

Ja mam dobrą odzywkę jak proszę TŻ o zrobienie czegoś, a on się droczy ze mną:
- A co mi zrobisz jak nie pozmywam? (przykładowo)
- NIC
- Już zmywam kochanie!

Cytat:
Dziewczyny jakiego rogala kupilyscie do spania?Chciałabym jakiegoś nieduzego zeby nie zajął pol łóżka.
Myślicie ze naprawde pomaga w spaniu? Zwykła poduszka nie robi. Denerwuje mnie w nocy.
Ja zamówiłam wczoraj i jeszcze nie doszedł
http://allegro.pl/show_item.php?item=3155918547

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-04-20 o 09:06
Stary 2013-04-20, 09:07   #1875
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
eveewe - jeśli mogę zapytać i zasugerować - kiedy chcecie Marysię przenieść do jej pokoju? lepiej, żeby nie było to wraz z pojawieniem się rodzeństwa, bo może się poczuć porzucona i niepotrzebna... albo wcześniej (już) albo później...
kochana dzis przyjezdzaja meble do kuchni, jak przeniose wszystko do nowej kuchni, tz sie bierze za remont - bo w starej kuchni bedzie pokoik Marysi i juz poczatkiem maja (taka mam nadzieje) Marysia przejdzie do swojego pokoiku na dorosle lozko. Na poczatku pewnie bedzie ktores z nas musialo przy niej zasypiac, czas pokaze. Wiem, ze nie najlepszym rozwiazaniem byloby przywiezienie Aleksa a ja bach do pokoju, temu tu kolege o meble cisniemy i TZ chce gonic z robota, aby te 2 miesiace mala sie oswoila.

Dzieki dziewczynki ze sie martwicie - juz sie czuje o niebo lepiej. Wczoraj wieczorkiem zjadlam pol bulki, a na noc 7daysa i zyje Teraz juz po sniadanku. Czekam na telefon kumpla czy juz jedzie z meblami, bo prosilam zeby byl wczesnie, bo mamy dzis 2 urodzinki TZ siostry malego, wiec chce zdazyc.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:07   #1876
Samantha7
Zakorzenienie

Neni - niezle . Moze babcia zaczyna sie odmladniac tzn.jej organizm Interesujące.

No u mnie dzis padał śnieg i na szczescie stopnial,ale zimno jest. Jednak jak pomyśle o tych upalach po 40C i wilgoci po 80-90% to
A w domu tylko jeden air condition mamy

Lecę spać bo padam juz.
Miłego weekendu. Dobranocka

Stary 2013-04-20, 09:08   #1877
magolina
Wtajemniczenie

Dobry

Dzis u mnie pochmurno i czekam z utęsknieniem na deszczyk, taki wiosenny, niech już się zazieleni

Cytat:
ja dziś malutkie dwa zakupy w hurtowni dziecięcej zrobiłam (tylko dlatego, że te dwie rzeczy zamawiałabym u dwóch innych niż mój główny "zaopatrzeniowiec" z allegro i wyszły tam taniej niż z all + wysyłka) - wrzucam
dziś lub jutro domawiam resztę - u r_p77 i materac do łóżeczka - zostaną mi resztki do zakupienia - apteka, koszule itp.
za zakupy. Rożek mam identyczny - zieluny z żyfarką.

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Mamusiek tych co odkladaly duphaston stopniowo..

czy jak zmniejszyłyście dawke dupka to czulyscie sie jakos inaczej? albo ciagnoł Was brzuch lekko czy coś? pytam bo teraz akurat jestem na dawce .. pol rano pol wieczor ( wczesniej po całosci rano i wieczor) i czuje nieraz ze mi tak brzuch ciagnie na dole tylko niewiem czy to to ... czy to nie to a moze sobie wmawiam niewiem?
Ja brałam jedną dziennie tabletkę, jak ginka kazała odstawić to brałam co drugi dzień ale nic mi nie było. I odstawiłam.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Witam sie słonecznie wczesnym rankiem jak dla mnie
Zawiozłam Tż-a do pracy a pozniej po niego o 12 pojade.Obiecał mi spacer po Starówce i.....loda w polewie czekoladowej z migdałami z Lidla
Więc moje wstawanie i jazda jest tego warta
pyyyszny. Jadłam wczoraj, ale został jeszcze jeden w zamrażalniku bo kupiłam Tż ale nie zjadł i już nie zje bo zrobię to ja po obiedzie

Cytat:
Witam
alez jestem ciekawa.
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Ja to jak w tej piosence, pojawiam się i znikam, ale wiedzcie że na bieżąco Was czytam każdego dnia
Nie komentowalam bo i tak dałabym posta i znowu zamilkła ale oświadczam, że od dziś następuje poprawa Mam w końcu ten cholerny internet, co prawda są jeszcze małe problemy z kompem ale do przodu stęskniłam się i witam z wszystkimi mamusiami, których nie byłam w stanie poznać przez moją absencję

Oliath śniłaś mi się pół nocy i dziecięce ciuszki, że dzwoniłas co trochę, że masz sporo ciuszków do oddania bo tyle ich nakupowałaś i że wkurzona jesteś bo She ich nie chce
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:08   #1878
Anulka_p
Zakorzenienie

A i jeszcze sen. Śniło mi się, że byłam w pokoju, w jakimś domu. Mama biegała, czesała się, panikowała. Była elegancko ubrana, ja również. Piękne sukienki, fryzury. Zapytałam - Po co ta Aśka (moja siostra) bierze drugi ślub z Mariuszem? Przecież brała cztery lata temu? Ksiądz na to pozwala?
Mama:- No tak. Jak wcześniej , coś tam...nie wiem kurka, co. jakby luka w śnie, to teraz muszę wziąć raz jeszcze.

Myślicie, że na dniach urodzi swoje drugie dziecko? Ma termin na 18 maja, ale brzuch już się obniżył, szyjka rozmiękczona. Może mam prorocze sny
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:10   #1879
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Melduję się z mieszkania rodziców Wczoraj nawet się nie pożegnałam..wybaczcie Migiem musiałam się pakować, w międzyczasie pieczenie chleba, robienie rogalików z ciasta francuskiego i marmoladą różaną. Byliśmy umówieni do przyjaciół i małej Idki i jakoś udało nam się czasowo ogarnąć

Wstałam jakieś pół godz temu, kocisko nakarmione, ja sobie grzeję wodę na kawkę i zaraz idę na jakieś śniadanko Kocur zakręcony, bo mu się towarzystwo w mieszkaniu zmieniło i nie wiedział co z sobą począć w nocy w końcu przyszedł do mnie w nogi i tak spaliśmy do rana. Mąż po 4 wyszedł do pracy, więc mam cały dzień lenistwa

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:16   #1880
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A może dlas odmiany usiądź na tyłku, co?
toś mi pozalowala - i zamiast z psem na spacerku, wyladowalam nad kiblem z takimi torsjami po HERBACIE ze myslalam, ze Lilo gora sie pcha na swiat.
A ze tylko herbate mialam w zoladku, a szarpalo mnie z pol godziny pawianami, to sobie wyobrazcie, jak sie kwitnaco czuje teraz
Cytat:
Oliath śniłaś mi się pół nocy i dziecięce ciuszki, że dzwoniłas co trochę, że masz sporo ciuszków do oddania bo tyle ich nakupowałaś i że wkurzona jesteś bo She ich nie chce
Kwiczę
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:17   #1881
surka
Zakorzenienie

Wczoraj nie miałam siły do was zajrzeć po dniu spędzonym z małym dzieckiem

U mnie dziś też pochmurnie i nie ma co mnie zachęcić do ogarnięcia chałupki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:27   #1882
sammi24
Zadomowienie

Jestem pod wrażeniem wyprawek, tzn stopnia zaawansowania, zwłaszcza Neni, Roxi i Oliath ale zapierdzielacie

Ja się wkurzam, bo rodzice TŻ obiecali nam pieniądze na łóżeczko dla małego, potem wyszło, że zamówili u znajomego stolarza (pomijam już fakt, że może chciałabym inne niż to jakie będzie, a nawet nie mam pojęcia jak będzie wyglądało ) ale szczyt wszystkiego nastąpił w chwili, gdy dopytywani jakie wymiary będzie miało, zdziwili się strasznie, czemu nas to interesuje, przecież jest taaak wcześnie a ja już bym sobie pościel zamówiła, zresztą, co z tego że grozi mi przedwczesny poród przez skracającą się szyjkę, zdążę przecież
Szczerze mówiąc to najchętniej kupiłabym to łóżko sama, TŻ mówi, że jak nam się nie spodoba, to wstawimy je w domu moich rodziców jak będziemy przyjeżdżać na weekendy tamci chyba by padli no powiem Wam, że tą są naprawdę fajni teściowie, ale nie ogarniam tej sytuacji

Czekam na TŻ, ma mi przywieść pączki/drożdżówki z malinami nie pracuje dzisiaj ale z rana pojechał do kolegi, wymyślił interes na boku i knują razem
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:34   #1883
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
A ja mojego tż uczyłam jeździć konno
Witam się w ogóle w 28 tc!
za nowy tydzień i nowy trymestr?

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
o nieee... dziewczyny
lab się pomylił i 73 mg/dl mam wpisany jako po 1 h po obciążeniu, a na czczo wyszło 170 mg/dl, czyli na pewno pomyłka, bo dzwoniłam do gina i powiedział, że mam szlaban na słodkie ;(

Cytat:
Byłam z mamą na zakupach i kupiłam sobie na wieczór pół arbuza no i musiałam zjeść loda w czekoladzie z migdałami z lidla
one są pyszne

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dostaliśmy 450 zł zwrotu za ogrzewanie. Widziałam pismo z ciepłowni, więc nie ma mowy o jakimś oszustwie. Księgowa wszystko mi załatwi, rozliczy i na poniedziałek wszystkie dokumenty będą gotowe. No, jestem zadowolona. Czuję, że udało nam się załatwić wszystko co załatwić mieliśmy. A teraz mąż zaczyna składać łóżeczko Michasia.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ja ogolnie czasami panikuje, ale uwazam ze z tymi truskawkami to przesada jest, bo wychodzi na to, że ani rzodkiewki, sałaty, marchewki i mnostwo innych warzyw i owoców nie mozna jesc. Myślę, ze jesli zachowa sie podstawowe zasady higieny bedzie ok. Trzeba czesto myc rece, owoce i warzywa zawsze dokładnie i tyle. Nie dajmy sie zwariować, bo na koncu wyjdzie, że zacznie się na dobre pora na warzywa i owoce a my bedziemy jechały na suplementach zamiast na naturalnych witaminach.
jestem podobnego zdania bo jak czytam czego nie powinno się jeść, to się zastanawiam czy jest coś co można

Cytat:
Witam

Cytat:

Stary 2013-04-20, 09:37   #1884
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Dzieki dziewczynki ze sie martwicie - juz sie czuje o niebo lepiej. Wczoraj wieczorkiem zjadlam pol bulki, a na noc 7daysa i zyje Teraz juz po sniadanku. Czekam na telefon kumpla czy juz jedzie z meblami, bo prosilam zeby byl wczesnie, bo mamy dzis 2 urodzinki TZ siostry malego, wiec chce zdazyc.
Super
Cytat:
toś mi pozalowala - i zamiast z psem na spacerku, wyladowalam nad kiblem z takimi torsjami po HERBACIE ze myslalam, ze Lilo gora sie pcha na swiat.
A ze tylko herbate mialam w zoladku, a szarpalo mnie z pol godziny pawianami, to sobie wyobrazcie, jak sie kwitnaco czuje teraz
Ojej
Nie chciałam tak

Dotka ja odstawiałam Duphaston stopniowo i nic mnie nie ciągnęło. Tylko bóle głowy mi przeszły, bo miałam okropne przez niego.
Stary 2013-04-20, 09:38   #1885
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
No to witamy ponownie,musimy sie blizej poznac
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej! Rety jakie miałam porypane sny to już przechodzi ludzkie pojęcie!!
No dzięki

Bardzo
A mój to jest jakiś gruboskórny, bo czuje tylko kopniaki, a wypychania się intensywnego i ruszania to już nie bardzo. I jeszcze marudzi, że Mały go nie lubi i czy to na pewno jego dziecko

Nie wyobrażam sobie teraz chodzić do szkoły i jeszcze czegoś się uczyć Podziwiam!

Mojemu nie można powiedzieć, że ma zakola, bo się obraża

A co do koloru włosów to wyobraźcie sobie, że mojej 94 letniej babci zaczęły ciemnieć włosy! Jest siwa od lat, brwi nie widać bo siwiutkie, a przez parę ostatnich miesięcy zrobiły jej się ciemne brwi(!) i włosy jej zaczynają ciemnieć. Nie widziałam czegoś takiego jeszcze

Długo jesteście razem-fajnie

A jaki materac wzięłaś?

Ja miałam siły na imprezy do 27 roku życia. Uwielbialiśmy z TŻ i latanie po klubach i domówki Ciągle mieliśmy pełno gości w domu.
Ale od 2 lat już nam się nie chce, wolimy razem tv pooglądać, starość nie radość

To chyba tu nic nie pomoże

A ja wczoraj wydałam 570 zł

Dziękuję, bardzo chętnie!
Nie chcę lata, nawet nie mam co ubrać
Neni-mnie sie sniły trupy,ksiądz...ze ja chciałam zostać księdzem Podobno truposzczaki snia się na deszcz...

Twoja babcia młodnieje

Kochana jak potestujesz rogala daj znac jak sie sprawdził.Cena jest dobra ,ja kiedyś chciałam Motherhood ale 130 zł za niego-nie baaardzoo a te inne tez podobno są fajne a mnie cięzko czasem z brzuchalkiem sie ulozyc do snu tak ciągnie :/
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
kochana dzis przyjezdzaja meble do kuchni, jak przeniose wszystko do nowej kuchni, tz sie bierze za remont - bo w starej kuchni bedzie pokoik Marysi i juz poczatkiem maja (taka mam nadzieje) Marysia przejdzie do swojego pokoiku na dorosle lozko. Na poczatku pewnie bedzie ktores z nas musialo przy niej zasypiac, czas pokaze. Wiem, ze nie najlepszym rozwiazaniem byloby przywiezienie Aleksa a ja bach do pokoju, temu tu kolege o meble cisniemy i TZ chce gonic z robota, aby te 2 miesiace mala sie oswoila.

To dobrze ze doszłaś do siebie.
Stary 2013-04-20, 09:42   #1886
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem pod wrażeniem wyprawek, tzn stopnia zaawansowania, zwłaszcza Neni, Roxi i Oliath ale zapierdzielacie

Ja się wkurzam, bo rodzice TŻ obiecali nam pieniądze na łóżeczko dla małego, potem wyszło, że zamówili u znajomego stolarza (pomijam już fakt, że może chciałabym inne niż to jakie będzie, a nawet nie mam pojęcia jak będzie wyglądało ) ale szczyt wszystkiego nastąpił w chwili, gdy dopytywani jakie wymiary będzie miało, zdziwili się strasznie, czemu nas to interesuje, przecież jest taaak wcześnie a ja już bym sobie pościel zamówiła, zresztą, co z tego że grozi mi przedwczesny poród przez skracającą się szyjkę, zdążę przecież
Szczerze mówiąc to najchętniej kupiłabym to łóżko sama, TŻ mówi, że jak nam się nie spodoba, to wstawimy je w domu moich rodziców jak będziemy przyjeżdżać na weekendy tamci chyba by padli no powiem Wam, że tą są naprawdę fajni teściowie, ale nie ogarniam tej sytuacji
To Cię pocieszę, że moi teście wcale się nie interesują wyprawką.
Moi rodzice dali nam na łóżeczko, bujaczek-leżaczek, na USG 3d/4d, dołożyli do pralki 500 zł i prawie co miesiąc dają nam na lekarza, ciuszki kupują ...
Nie jestem pazerna, ale najbardziej głupio mi jakoś przed moimi rodzicami, że z tamtej strony cisza

Ale moi rodzice też mają swoje widzi mi się Mama hamowała mnie ze wszystkimi zakupami, bo za wcześnie A jak kupiłam wózek będąc w 20 tc to czytała na necie "od kiedy można coś kupować dla dziecka" Już kiedyś pisałam, że twierdziła, że łóżeczko pójdę kupić po porodzie

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-04-20 o 09:45
Stary 2013-04-20, 09:42   #1887
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

biedulko
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Wczoraj nie miałam siły do was zajrzeć po dniu spędzonym z małym dzieckiem

U mnie dziś też pochmurnie i nie ma co mnie zachęcić do ogarnięcia chałupki
Ja mam posprzątane I w weekend obijam sie totalnie! Chociaz mogłabym cosik poprasowac i autko w srodku ogarnać....Ale nie ma pospiechu.
Jedynym codziennym zadaniem jest czesanie Piesków w plenerze
Cytat:

:
Ja mam kilka próbek kosmetyków i ok 10 sztuk ciuszkow

Ale sporządziłam juz liste do szpitala i wyprawkową Laury,Tz zaznajomił się z nimi,zakodował i po wypłacie zaczniemy juz na powaznie gromadzic cosik
Stary 2013-04-20, 09:43   #1888
surka
Zakorzenienie

Cytat:
JaMoj Tz na szczescie tez nie wie co to rozstepy, a i co celulit tez nie. On w ogóle uważa, ze kobiety to sie lubią dolowac, a większość facetów nie zwraca na takie rzeczy uwagi. Dla niego najsexowniejsza jestem w obcislym dresie jak jedziemy na rowery i on nie rozumie idei modelek bo mowi, ze po co sie tak katowac i ze czy kości kiedyś były sexowne.
Za podejście t z

Jeśli chodzi o rogala to ja nei zamierzam inwestować, kupiłam sobie podłużną poduszkę, żeby spróbować spać z czymś między nogami, ale mi to nie odpowiaad, więc rogala nie kupię, żeby się gdzieś po domu kurzył.

Jeśli chodzi o palmersa to ja uwielbiam jego zapach. Wersji dla kobiet w ciąży nie testowałam. Ale zawsze mam zapas tych standardowych od siostry tż. Kupuje je w Afganistanie za 1 dolara
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 09:47   #1889
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Neni-mnie sie sniły trupy,ksiądz...ze ja chciałam zostać księdzem Podobno truposzczaki snia się na deszcz...

Twoja babcia młodnieje

Kochana jak potestujesz rogala daj znac jak sie sprawdził.Cena jest dobra ,ja kiedyś chciałam Motherhood ale 130 zł za niego-nie baaardzoo a te inne tez podobno są fajne a mnie cięzko czasem z brzuchalkiem sie ulozyc do snu tak ciągnie :/
A mi się śnił koniec świata i że rządził jakby Hitler taki i nas wszystkich napromieniował i mieliśmy z mężem taki dziwny szaro-sraczkowaty kolor skóry A na ręku każdy z nas miał zegarek, który odliczał ile czasu nam zostało do wyczerpania naszych baterii

Zdam relację z rogalika na pewno A teraz póki co wkładam sobie jaśka grubego między kolana
Stary 2013-04-20, 09:48   #1890
dzoan
Zakorzenienie

kurde wstałam tylko na chwilę od komputera..a tu kocur mnie podsiadł to jego ulubione (różowe) krzesełko plastikowe z ikei..chyba jest idealnie wyprofilowane, że je sobie przywłaszczył..piszę do Was na kucaka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości