|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
ale jajca!!!
|
|
#2102 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Chyba jednak nie uda mi sie nic podczytac, lonley wlasnie maz przywiozl mi te kapturki silikonowe i czekam na "doradce laktacyjnego"
i walczymy dalej, sa wyniki bilurbiny nie jest za wysoka wiec dalej wychodzimy jutro. Widzialam ze ktos pytal o wage i brzuch, u mnie brzuch jak w 4 miesiacu, to pewnie jeszcze za wczesnie zeby cos stwierdzac, ale skora jest w sumie dosc napieta, tylko cycki jak szpiczaste nalesniki na wadze dzisiaj 8 kg mniej, zaraz po porodzie 5 kg, zostalo jeszcze 10 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-04-20 o 12:00 |
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
po kim synek taki przystojny? fajna ma te czuprynke mam dzisiaj taka zgage, ze Nela zapuszcza chyba wlosy do pasa, hehehe.
|
|
|
|
|
#2105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
CudoCytat:
Cytat:
Słuchajcie, od kilku dni nie widzę w ogóle Nuny2, czy ona coś mówiła o jakimś wyjeździe i przegapiłam? Wiadomo co u niej?
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
nudza sie tylko nudni... jesli rodzice nie maja pomyslu, to i dziecko spedzi caly dzien snujac sie z kata w kat i jedyna rozrywka bedzie komp i tv.zaszczepicie mu bakcyla, to czasu zabraknie na te wszystkie sportowe szalenstwa
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Co robicie na obiad??
Szukam czegoś szybkiego, może jakiegoś kurczaka z ryżem?? tylko nie wiem jak sos zrobić. nie chce z torebki.. |
|
|
|
#2108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Usg chyba w ciaży jest bezcelowe, w piersiach za dużo się dzieje. ja zamierzam zbadać po wygaśnięciu laktacji.
|
|
|
#2109 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno właśnie ma takie czarne korzonki i przez to boli przy chodzeniu. Normalnie w sumie nie, ale jak ostatnio w baletkach poszłam do sklepu i nadepnęłam na kamień to bolało jak cholera. Na początku myślałam, ze coś mam tam wbite i zaczęłam igłą grzebać ( oczywiście sterylną )i właśnie coś czarnego wyjęłam. Myślałam, że zniknie ale nie. Mam to już dobre parę miesięcy ale się nie rozsiało i nikt się nie zaraził. A często boso chodzę. Nie wiem już sama czy iśc do tego dermatologa już czy kiedy. Podejrzewam, że raczej teraz mi nic nie zrobią z tym. A bez znieczulenia nie dam nic tam grzebać. A wolę dermatologa bo mogę isć bez skierowania,a do chirurga już nie. Poza tym mam dobrą dermatolog w BB, a chirurga dobrego nie znam. Przejrzę. Właśnie jedną chciałam kupić bo mam tą latte z proteinami mleka i chciałam coś na zmianę i nie mogę się zdecydować co będzie lepsze.
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym zapytała gina. jak byłaś szczepiona to byłabym spokojna, zwłaszcza na tym etapie ciąży. a badanie jest sens zrobić tylko dla twojego spokoju, jak nie dowierzasz ginowi/szczepieniu.
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja łazanki. mam resztki kapusty, a męża wysłałam po makaron i kiełbasę..
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś miałam masakre na stopie, tzn na podbiciu.. Smarowałam jakimiś takimi wypalaczami z apteki, ale to tylko zrywało zewnętrzną warstwę odkrywało "jajka" a potem się jeszcze bardziej rozsiewało.. Nie jestem pewna co mi w koncu pomogło..Jedna z trzech poniższych Jest taka roslina-kwiatek, chyba ma żółte kwiatki, rosnie na łąkach.. Kurcze nie wiem jak sie nazywa.. Ma w sobie takie białe mleczko jak się łodyżke przerwie..No i ta lodyzka taka raczej cienka jest, ale to nie jest mleczak.. inny.. I tym mleczkiem na pewno smarowałam.. Drugi sposób to miałam jakies tabletki na te kurzajki.. przepisała mi to dermatolog.. Trzeci sposób jest bardziej szamanski i o ile nie wierze w takie rzeczy to nie wiem czy to nie zadzialało.. Jak jest podniesienie w kościela na mszy to trzeba przeciągnąć ręką po tym co ma zniknąć i przeżegnać się.. Tak czy siak zrobiłam jedno i drugie i trzecie w podobnym czasie i nie specjalnie wierzylam ze to coś pomoże.. potem jakis czas jakoś zapomnialam o moich kurzajkach i ich nie kontrolowałam az po jakis 2-3 tygodniach od tego spojrzałam i ich już nie było.. tak magicznie a bujałam się z nimi z 2 lata..
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt sie nie szczypie, wszyscy zglaszaja nawet podejrzenie, ze cos mogloby byc nie tak. z jednej strony chore i dla nas niewyobrazalne, ale po czesci rozumiem.gdyby w Polsce kazdy kto zauwazy dziecko bez fotelika zadzwonil na policje i rodzice dostaliby konkretny mandat to moze sytuacja zmienilaby sie...jakos brakuje nam wyobrazni. |
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
te w baniakach to bardziej źródlane niż mineralne. a już na pewno te z daru natury - bo te w butlach to to samo co nestle aquarel w butelkach. co do edenu to nie przypuszczam by był woda mineralną bo cenowo są zbliżeni do daru natury.
|
#2118 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam
Cytat:
|
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powaliło mi sie:P w butli mam oczywiście źródlaną z małą ilością skłądników mineralnych to miałam na myśli
|
|
|
#2120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja juz sie nie moge doczekac malej zabki na basenie ![]() Cytat:
w sumie smial sie i stwierdzil, ze jemu czasem myli sie Nela z Lena, wiec druga moze byc Lena a Zoja - imie mnie zauroczylo i mam nadzieje, ze wykorzystamy w przyszlosci, w koncu tata wymyslil Nelcie, wiec kolejne wybieram JA
|
|||
|
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie. Tylko na początku badał mi lekarz, no ale tak sam.
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bingosklep.com/maska-wlos...ospa-p-73.html
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
dam znać, jeszcze go nie robiłam ale TŻ musi mieć banany a ja chce sernik więc to taki kompromis
|
|
#2125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy zamek na innej wysokosci...ale u mnie tez ekspresowo to orto wyrownala i pozniej aparat byl juz ladny ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
w karcie ciazy niby jest rubryka...ale gin ja pominal, hehe.---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
a kolejnych kilka przy zdrowej diecie matki karmiacej :P luuuuuzik |
|||
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że będzie chłopak, to pozwól mężowi wybrać imię, żeby w razie, gdy kiedyś pojawi się jeszcze dziewczę, Zoja wciąż miała szansę |
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie glupie, ale u mojego brata jedno dziecko wlosy/oczy ma po mamie, a drugie po tacie i sa zupelnie rozni.---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- hehe, no to przystojniak po tatusiu ![]() ja tez jak bylam mala mialam blond...wiec ciekawa jestem co tam nasze dziecko ma w genach, bo tz ciemne wlosy i brazowe oczy. |
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Justyna biowax jest de best ![]() Vil ja bym chyba zaryzykowała czestsze budzenie przema w dzień żeby go przestawić ![]() Salviae Wiadomość dnia. Pokoik dla dziewczynek skończony
|
|
|
|
|
#2129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w bielsku polecam te klinike chirurgii maloinwazyjnej w cyganskim lesie i dr Dronke ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
dar natury i eden to na pewno zrodlane ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
dlatego pisalam o mineralnej hehe ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
i pomyslec, ze w dziecinstwie mowilam, ze bede miala dwoch synow Emila i Marcela |
||||
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

pobolewa mnie brzuch jak na okres, TŻ w stresie , ja też - nawet porządnie wysłowić się nie potrafię,
ale jajca!!! 

mam dzisiaj taka zgage, ze Nela zapuszcza chyba wlosy do pasa, hehehe.

ale mam sie nastawiac pozytywnie, Kuba zaczal przybierac ale zrobil sie zolty, ma teraz badania i jak wyjda zle to zostajemy do poniedzialku, ogolnie fajnie miec dzidziusia :p tylko wszystko za bardzo przezywam i plakalam poloznej jak maly dostal mm 

07.07.2012 

Myślicie że lepiej zrobić to? czy już nie ma sensu? albo może zapytać w sobote gina?