|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już idę patrzeć kochana Cytat:
Ja uczę angielskiego zaraz za Kotarzem;-) A w Kotarzu moja znajoma długo jako kelnerka pracowała. Fajny hotelik. Cytat:
Cytat:
Tomalinko - ale bycze zamówienie w Aptece;D daj znać ile cię wyniosła całość;-) Kasia - gratuluję udanego połówkowego!!!! Cudo, że wszystko w porządku;-*** Ja byłam u swojego prowadzącego z tym usg- mam dużego chłopca - i straszy mnie, że mam starszego tego Adasia bo już mi fest nad pępuszek wystaje jak w 24 tc. dopiero powinien;P I w miesiac wagowo mi 3kg wpadło!!! Brzuch sporo urósł...Ale mam kupione tuniki na siebie i jestem szczęśliwa... Ale humor mam pod psem bo wczoraj tak się pokłóciłam z tż-tem, że aż się popłakałam i cała trzęsłam - biedny Adaś zdenerwował się razem ze mną bo pół nocy po tym mnie kopał, ale głaskałam go uspokajając i starałam się myśleć dobrze. Tym razem to tż będzie się musiał długo starać choćby za to, że w 6 miesiacu tak mnie zdenerwował...A ja mu wczoraj jeszcze d.upę woziłam bo pobalował z moim tatą. W dodatku przyjeżdża dziś moja BYŁA przyjaciółka, która olała mnie na cały okres mojej ciąży - bo poprzestawiałam jej tą moją ciążą plany weselne co do mnie - roiła sobie, że ode mnie będzie miała samochód do ślubu, makijaże ślubne dla siebie i połowy rodziny itp. Robię to spotkanie czysto pro forma. Nie chce mi się, nie mam nastroju, ale nie chcę być ta zła, chcę chociaż z nią porozmawiać.
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Mała
Bao kochana nie ma czego zazdrościć. Kurcze... w nocy Maja znowu miała gorączkę 38,5. Teraz wszystko dobrze. Dziś mija tydzień o kiedy ją odstawiłam. Ja mam + 1 kg a Maja w tym miesiącu nic nie przytyła.
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny , czy któaś byłaby zainteresowana ciuszkami po Ewci ( chodzi mi głównie o przyszłe mamusie
) bo nie wiem czy je cykać---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- mój klocuszek od rana ciągle śpi, obudziłą się tylko dwa razy na cyca. chyba tak odreagowuje szczepienie
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia ale ona nie bedzie Ci juz tak tyła Dzien dobry ![]() Mi troszke lepiej, ale głowa mnie od tego kataru i kaszlu starsznie boli ![]() Dzis sobie jeszcze leze, wieczorem do pracy.
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Maja też śpi. A ja się biorę za pisanie świadectw
aaa tak mi się chce, że...---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Blonde zdrówka myślałam, ze choć te 100-200 g powinna przytyć. Ale ona i tak dobrze wygląda to się nie martwię, apetyt mi o gorączki ma normalny, jak nie większy nawet
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Podczytuję was na bieżąco, ale brak czasu by odpisać. Z 2 dzieci to nawet po tyłku nie ma jak się podrapać, bo albo jedno albo drugie Jednak jestem w pełni szczęśliwa. Michaś we wtorek skończy 2 miesiące, coraz więcej kumaty jest i śmieje się pięknie. Niestety nie śpi w dzień, czasami pośpi mi godzinę w ciągu dnia, a czasami 10min (na cały dzień), jedynie spacery mnie ratują i to nie zawsze. Za to w nocy śpi lepiej, bo jak idzie spać o 21:00 to wstaje tak o 4:30-5:30, raz na jakiś czas zdarzy mu się po 3:00. Jak Michaś wstaje o 5:30 to dla mnie też się dzień zaczyna, bo zanim go nakarmię, przewinę, to już przed 7:00 i Julę muszę budzić i ogarniać do przedszkola I tak codziennie 5:30 wstaję, 22:00 chodzę spać Karmię piersią i jestem szczęśliwa, bo z Julią musiałam odciągać mleko, a z Michasiem karmię w ciągu dnia cycem, a wieczorem przed snem daję moje odciągnięte w butli. Udało mi się już trochę schudnąć, a mianowicie 16kg, czyli mam 6kg mniej niż przed ciążą Julia coraz więcej mówi, co mnie bardzo raduje, bo jeszcze niedawno prawie nic nie mówiła i chodziliśmy po lekarzach. Niestety przed moim porodem zaczęła się buntować i czasami to już wychodzę z siebie, bo jest okropna. Np raz ubieranie jej na dwór zajęło 2 godziny!! Buziaki dla was, niestety nie odniosę się do waszych wypowiedzi, bo miałam tylko chwilkę, mały wstał, więc czas karmienia ![]() Ćwiczę też Zumbę na PS3 po 45min dwa razy dziennie. żabciu - nie ma nic piękniejszego, od słowa mama
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi widziałam zdjęcia na FB, ślicznie i promiennie wyglądasz.
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
No niestety w nocy mi obie gorączkowały, ponad 38 stopni Ale po leku przeszło...na dniu niestety Dominika jeszcze raz zagorączkowała...Asia narazie się trzyma...śpią dużo i chyba trochę mniej jedzą...
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo będzie dobrze, to pewnie po szczepionce. Pamiętaj aby dużo piły.
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że już nie będą gorączkowały, bo mieliśmy jechać w odwiedziny do rodziny męża, odnośnie chrztu i chrzestnej...ale zobaczymy...jak nie przejdzie, to nigdzie nie pojedziemy... Madzia a jak Majka?
|
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo tak jak pisałam, w nocy miała 38,5. Teraz od 10.00 śpi.
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, na TLC leci program "Dzieci w pracy", rodzice biora dzieciaki do pracy, koszmar. nie wyobrażam sobie pracować z moimi szkrabami! Nawet teraz jak do Was piszę Wojtek siedzi mi na kolanach a Ewa obok w foteliku i co chwila musze do niej się uśmiechać i coś mówić.
|
#823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Debrah fajna ta Twoja córa ![]() onyks super, ze budowa idzie ![]() mala kurcze przykro ze się pokłóciłaś z tz, a kolezanka jakas niepowazna, strippi super, że jesteś szczęsliwa za utratę wagi,Malensstfo oby tem szybko spadła, ja wstawiłam obiad, szymek spi wiec moge posiedziec przy kompie,
|
#826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swietnie,z e sobie radzicie ![]() Cytat:
no ale to nie bedzie juz tak regularnie, jednego miesiaca cos przybedzie innego nie No i ma juz duzo wiecej ruchu![]() Malenstfo dla dziewczynek Butter Wszystkiego Najlepszego kochana, Sto lat, duzo duzo zdrowia i spełnienia marzeń ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() Za tydz o tej godz. bedziemy juz w drodze na lotnisko
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-04-20 o 13:21 |
|||
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
nosz tak pamietałam o urodzinach Butter
![]() Butterku wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń i samych pogodnych dni blodne tydz szybko zleci
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde już za tydzień? Ale to zleciało.
Butter 100 lat kochana i spełnienia marzeń, pociechy z męża
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Butter wszystkiego najlepszego kochana, spełnienia marzeń, zdrówka, radości z każdego dnia, pogody ducha i wszystkiego co zapragniesz
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
napewno
![]() strasznie szybko ![]() Jutro jedziemy na jakies zakupy, bo Tz zostaje tu wiec ma juz liste co musi zrobic w domu ![]() No i musze sobie plecak jakis kupic, bo nie chce brac małej walizki, tak by miec rece wolne
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde - to tydzień teraz zleci oj zleci
i będziecie w samolocie Butterku - wszystkiego co najlepsze dla Ciebie, spełnienie najskrytszych marzeń życzę tego co tak bardzo pragniesz
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
To jednak była 3 dniówka. Dziś Maję wysypało na twarzy tylko co prawda, nie wiem czy na resztę ciałka też przejdzie, czy nie. Do tego patrzę a dziąsełka na obu górnych trójkach są mega spuchnięte i przekrwione. Myślałam, ze najpierw 4 będą a nie 3.
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Butterku wszystkiego najlepszego
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Kiedy ta sobota minela? ![]() Niedawno wrocilismy od dentysty ( skonczyl mi robic kanalowe , 650$ poszlo się ... ) ale najważniejsze ze nie boli już.A wieczorkiem wybieramy się do znajomych
|
|
#835 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No niestety
mamy katarek!!! dobrze, że siostra farmaceutka wspomogła radą i dzisiejsza noc już spoko, Emilka jeszcze śpi ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
ja na usg niegdy nie miałam "zgodnych" wszystkich wymiarów Emilki, zawsze coś "szwankowało" w jedną bądź w drugą stronę.---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() A co do siadania/sadzania, to napisałam w "mamusiach" ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Ja ja @ nie dostałam (jeszcze ) Madzia a do Ciebie już @ przylazła???---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- No właśnie wczoraj spacerku nie było ze względu na wiatr, zachmurzenie i spadek temp..... no i przede wszystkim przez ten katarek, ale dziś już piękne słonko, umówiliśmy się z moją siostrą i jej chłopakami na spacer a potem obiad w Tratorii - Żabciu będzie serowa ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Butterku spóźnione ale szczere wszystkiego najlepszego
A pół roku temu o tej porze rodziłam Emilkę jeszcze półtorej rodziny i będzie na świecie ale to zleciało no i na pół roku mamy prezent - pierwszy katarek
|
|
#836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wczoraj byliśmy w kielcach w galerii z małą i co rusz to z klimy zawiewało...mam nadzieję, ze nie załatwiłam małej, tż jeździł z nią niby przed sklepami, ale tam też w niektórych miejscach ciągnęło Kupiłam jej świetny kombinezon/ogrodniczki (nie wiem jak to nazwać) z cieniutkiego i miękkiego jeansu za 40 zł w H&M (przecenione z 79 zł ), 2 pary legginsów na lato po 10 zł, kapelusz a'la jeans wiązany za 5 zł i chustkę pod szyję za 29 zł (tu promocji nie było ), w smyku jedną bluzeczkę i na tesco balerinki żółte Sobie 2 kiecki kupiłam, jedną w h&m, drugą na tesco, takie zwykłe luźne do pracy, maskujące brzdyl Jak małą wstanei to jej założe te ogrodniczki (czy jak tam zwał). One mogą być i na długi rękaw i rajtuzki i na samo body i gołe nóżki no takie to fajne, sam zobaczycie, wkleję fotkę później![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
my na tę okazję też katarek mieliśmy...trzymał tydzień, na szczęście tylko 2 dni były uciążliwe, później nasivin cuda zdziałał
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nienawidzę, łażenia po sklepach i też wczoraj Emilki nie kąpaliśmy, bo w aucie zasnęła jak wracaliśmy od rodziców i tak spała do 3 - o 3 była akcja katarek, ale też nasivin soft podziałał
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Bika
![]() a katarek może na ząbki? u nas zawsze przy ząbkach był katar ![]() Madziu, to fajnie że to tylko trzydniówka ![]() mielismy wolny wieczór, rodzice wzięli Marysię na noc teraz tż piecze cynamonowe ślimaczki a ja....eeee.... sprzątam |
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
helloł dziewczęta. BIKA czekam na zdjęcie ze spacerku w spacerówce
![]() BAOBABEK fajne zakupy Ja to już nie pamietam co to spokojne zakupy :/ Od kąd są dzieci to wszystko w biegu :/ i zawsze wychodze ze sklepu i okazuje sie że połwy rzeczy nie wziełąm :PU nas dziś pogoda względna, Wojtek już po podwórku biega Ja mam stos do prasowania ale chyba poczekam do wieczora aż zasną oboje już na noc. Miłej niedzieli
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

bleee nie lubię tego uczucia po oliwce
na razie 1 balsam dla ciężarnych, jeden duży zwykły, oliwka-wszystko na wykończeniu
chcę sobie kupić bio-oil no i olivkę kupić w rosmanie
mała: ciuszki super tylko rozmiar trochę duży (68). Moja niespełna 3 mczna nosi teraz 62 lub 68, ale to 68 to z podwinietymi rękawami itp bo za duże
ją miałam większość 62 i miałam kłopoty.
i dobra cene zaplacilas za te wczesniejsze co kupilas 

myślałam, ze choć te 100-200 g powinna przytyć. Ale ona i tak dobrze wygląda to się nie martwię, apetyt mi o gorączki ma normalny, jak nie większy nawet 

wczoraj spacerku nie było ze względu na wiatr, zachmurzenie i spadek temp..... no i przede wszystkim przez ten katarek, ale dziś już piękne słonko, umówiliśmy się z moją siostrą i jej chłopakami na spacer a potem obiad w Tratorii - Żabciu będzie serowa